افتتاح حساب ترکیه
چسب ضد بارداری

احتمالا این سوال برای شما پیش آمده که چسب ضد بارداری چیست و چه مزایایی دارد ؟ این محصول نسبت به سایر روش‌ های پیشگیری از بارداری مزایایی برخوردار است که در ادامه این مقاله شادمگ به آن‌ ها اشاره خواهیم کرد.

چسب ضد بارداری (Birth Control Patch) چیست؟

چسب ضد بارداری (Birth Control Patch) یکی از راه های پیشگیری از بارداری است. این چسب مشابه قرص‌های جلوگیری از بارداری و حلقه ضد بارداری عمل می‌کند. چسب پیشگیری از بارداری حاوی هورمون‌های استروژن و پروژسترون بوده و از این طریق جلوی لقاح اسپرم و تخمک را می‌گیرد.

چسب ضد بارداری

این چسب پلاستیک مربع شکلی شبیه به چسب‌زخم است. می‌توان آن را روی قسمت‌های خاص بدن مانند بازو، کمر یا پایین شکم قرار داد. به آن چسب ترانس درمال هم گفته می‌شود. هورمون‌های موجود در چسب از طریق پوست وارد جریان خون شده و تاثیرات خود را ایجاد می‌کنند. این چسب عملکردی کاملا مشابه با قرص و حلقه ضد بارداری دارد و عوارض آنها نیز یکسان است.

نحوه مصرف قرص ضد بارداری را بلدید. مقاله شادمگ در این خصوص را بخوانید.

چسب ضد بارداری چگونه عمل می کند؟

چسب ضد بارداری یا Birth Control Patch حاوی هورمون‌های استروژن و پروژسترون است. با چسباندن چسب روی پوست این هورمون‌ها از طریق پوست جذب شده و وارد جریان خون می‌شود. هورمون استروژن و پروژسترون از آزادشدن تخمک جلوگیری کرده و از این طریق محافظت می‌کند.

همچنین این دو هورمون باعث غلیظ شدن مخاط دهانه رحم شده و حرکت را برای اسپرم مشکل می‌کنند. در واقع چسب پیشگیری از بارداری از دو طریق جلوی لقاح اسپرم و تخمک را گرفته و به همین دلیل تاثیر بسیار خوبی دارد.

برای بارداری دوقلو باید و نبایدهایی وجود دارد که در شادمگ آمده است.

محل مناسب چسباندن چسب پیشگیری از بارداری

می‌توانید چسب را روی باسن، قسمت بیرونی ناحیه بالای بازو، قسمت پایینی شکم یا بالاتنه خود قرار دهید. آن را روی سینه‌ها یا در ناحیه‌ای که احتمال اصطکاک با یک جسم دیگر وجود دارد نظیر زیر بند سوتین، قرار ندهید. چسب را روی پوست خشک و تمیز بچسبانید. از قرار دادن چسب ضد بارداری برروی نواحی از پوست که قرمز، تحریک یا بریده شده است، خودداری نمایید.

از مصرف لوسیون‌ها، کرم‌ها یا آرایش در ناحیه‌ای که چسب قرار گرفته، خودداری نمایید. اگر پوست دچار آلرژی یا هرگونه تحریک شد، چسب را بردارید و یک چسب جدید را در ناحیه دیگر از پوست قرار دهید. بگذارید چسب به مدت هفت روز برروی پوست بماند. برای حمام، شنا کردن یا ورزش چسب را بردارید.

درمان خانگی فوری عفونت ادراری بدون دارو و صرف هزینه

چسب ضد بارداری

اگر چسب به صورت جزئی یا کامل از پوست شما جدا شد و قابل استفاده مجدد نبود، فورا آن را با یک چسب دیگر جایگزین کنید.

نحوه استفاده از چسب ضد بارداری

از چسب ضدبارداری می‌توان در قسمت‌های مختلف بدن استفاده کرد. این چسب را می‌توانید روی بازو، پایین شکم، کمر یا بالاتنه استفاده کنید. فقط دقت داشته باشید در قسمت‌هایی مانند زیر بند سوتین چسب را قرار ندهید. پوست آن ناحیه را تمیز و خشک کنید. اگر قسمتی از پوست تحریک شده، قرمز یا زخم است، چسب را در قسمت دیگری بچسبانید.

در ناحیه‌ای که قرار است چسب را قرار دهید، از لوسیون، کرم، پودر یا مواد آرایشی استفاده نکنید. اگر بعد از قراردادن چسب پوست تحریک شد، آن را جدا کرده و چسب جدیدی را در ناحیه دیگری از بدن قرار دهید.

بعد از تمیزکردن پوست، بسته چسب Birth Control Patch را باز کرده و با ناخن گوشه چسب ضد بارداری را بلند کنید. بخشی از قسمت شفاف را از آستر جدا کرده و روی پوست قرار دهید. بعد به‌آرامی بقیه آستر را جدا کنید. به مدت ۱۰ ثانیه با کف دست روی چسب فشار وارد کنید.

چسب به مدت ۷ روز باید روی پوست بماند. هنگام حمام کردن، شنا یا ورزش‌کردن چسب را بردارید. هر هفته در روزی مشخص چسب قبلی را برداشته و چسب جدید را بچسبانید. به‌عنوان‌مثال اگر در هفته اول روز دوشنبه از چسب استفاده کرده‌اید، هفته بعد دوشنبه آن را برداشته و چسب جدید را بچسبانید. چسب جدید را در ناحیه دیگری قرار دهید تا پوست تحریک نشود.

نکته

این کار را برای سه هفته تکرار کرده و در هفته چهارم دیگر از چسب استفاده نکنید. در هفته چهارم شما پریود می‌شوید و نیازی به چسب نیست.

اگر در این مدت چسب به طور جزئی یا کلی از پوست جدا شد، یک چسب جدید جایگزین کنید. اگر چسب دیگر حالت چسبنده ندارد یا به سطوحی چسبیده است، نمی‌توانید از آن استفاده کنید. دقت داشته باشید که اگر برای ۲۴ ساعت قسمتی از چسب یا به طور کامل از پوست جدا شده باشد، باید چسب جدید را قرار داده و برای یک هفته از روش پیشگیری ثانویه استفاده کنید.

اگر برای ۲۴ ساعت قسمتی از چسب یا به طور کامل از پوست جدا شده باشد، باید چسب جدید را قرار داده و برای یک هفته از روش پیشگیری ثانویه استفاده کنید.

چسب ضد بارداری

چه زمانی چسب ضد بارداری عمل می کند؟

تاریخ شروع استفاده از چسب در تاثیر آن نقش دارد. اگر برای اولین‌بار از چسب ضد بارداری استفاده می‌کنید و در ۵ روز اول پریود آن را چسباندید، تاثیر آن بلافاصله ایجاد می‌شود. اما اگر بعد از روز پنجم پریود از آن استفاده کردید، باید تا یک هفته روش پیشگیری ثانویه (کاندوم) هم داشته باشید.

درمان خانگی زگیل با روش های ساده خانگی و طبیعی

اگر در ۵ روز اول پریود استفاده از چسب را شروع کنید، بلافاصله عمل کرده و تاثیر خود را ایجاد می‌کند.

در صورت جدا شدن چسب ضدبارداری چه باید کرد؟

چسب‌های ضد بارداری چسبندگی فوق‌العاده‌ای دارند و در اکثر مواقع با خیس شدند نیز باز نمی‌شوند. اما به هر حال دوش گرفتن به مدت طولانی، شنا کردن و خیس شدن بیش از حد این چسب‌ها موجب کنده شدن آن می‌شود. در صورتی که چسب از روی پوست جدا شد و یا چسبندگی خود را از دست داد، بهتر است چسب را کاملا جدا کنید و سپس یک چسب جدید را جایگزین نمایید.

مزایا چسب ضد بارداری

چسب ضدبارداری نسبت به برخی از روش‌های جلوگیری مزیت‌هایی دارد. به همین دلیل بسیاری از خانم‌ها از این چسب‌ها استفاده می‌کنند. برخی از مهم‌ترین مزایای آن شامل موارد زیر می‌شود.

در رابطه جنسی اختلالی ایجاد نمی‌کند.
در این روش جلوگیری نیازی به همکاری همسر خود ندارید.
نیاز به اقدام روزانه نیست.
دوز ثابتی از هورمون وارد خون می‌شود.
اگر نمی‌توانید هر روز از قرص استفاده کنید، این روش بهتر است.
هر زمان می‌توان برای بارداری اقدام کرد.
اثربخشی بسیار خوبی دارد.
به تنظیم چرخه قاعدگی کمک می‌کند.
درد و خونریزی پریود کمتر می‌شود.

معایب و عوارض چسب ضد بارداری

چسب ضدبارداری در کنار مزایای ذکر شده معایب و عوارضی هم دارد. قبل از تهیه این چسب باید با معایب آن نیز آشنا شوید. برخی از مهم‌ترین معایب آن شامل موارد زیر می‌شود.

چسب ضد بارداری

هر هفته در یک روز مشخص باید تعویض شود.
از بیماری‌های مقاربتی جلوگیری نمی‌کند.
ممکن است چسب شل شود یا بیفتد؛ بنابراین باید هر روز آن را بررسی کنید.
چسب در برخی نقاط بدن قابل‌مشاهده بوده و این مورد برای برخی افراد خوشایند نیست.
روش‌های هورمونی پیشگیری از بارداری نسبت به روش‌های غیر هورمونی عوارض بیشتری دارند.

برخی از عوارض چسب ضدبارداری شامل موارد زیر می‌شود.

افزایش خطر لخته شدن خون
خطر حمله قلبی، سکته مغزی، سرطان کبد، بیماری کیسه صفرا و فشارخون بالا

خونریزی یا لکه بینی
تحریک پوست
حساسیت یا درد سینه
درد قاعدگی
سردرد
حالت تهوع و استفراغ
درد شکم
نوسانات خلقی
افزایش وزن
سرگیجه
آکنه
اسهال
اسپاسم عضلانی
عفونت و افزایش ترشحات واژن
خستگی

چسب ضد بارداری

خطرات برچسب ضد بارداری

در صورتی که از این محصول به درستی استفاده شود، خطر بارداری به صورت ناخواسته ۱ به ۱۰۰ است. تخمین زده شده که میزان بارداری در طول سال مصرف معمولی از آن، بین ۷ الی ۹ نفر از هر ۱۰۰ زن است. غالبا مواردی همچون فراموشی جهت تعویض چسب، عدم تعویض به موقع و استفاده برای مدت زمان طولانی از دلایل عدم تاثیرگذاری چسب ضد حاملگی هستند.

لاغر شدن تا عید بدون رژیم سخت با چند تکنیک تضمینی و فوری | عید کمرت مثله قیطون باریکه

به هر حال با توجه داشت نسبت به کارکرد چسب‌های ضد بارداری، از قیمت مناسبی برخوردار هستند. قیمت چسب ضد بارداری در ایران نیز دارای بازه متنوعی بوده و به عواملی همچون برند، تعداد موجود در بسته و … بستگی دارد.

چسب ضد بارداری چقدر موثر است؟

چسب ضد بارداری اگر به درستی استفاده شود، تقریبا 99 درصد موثر خواهد بود. آمارها نشان می‌دهد که استفاده نادرست از این چسب‌ها می‌تواند اثربخشی آن‌ها را کاهش دهد، بنابراین استفاده صحیح از چسب ضد بارداری در پیشگیری از بارداری اهمیت زیادی دارد. در ادامه به نکاتی مهم در مورد استفاده از چسب پیشگیری از بارداری که موجب از بین رفتن اثربخشی آن می‌شود، اشاره شده است.

چسب ضد بارداری

تمدید نکردن این چسب
مصرف برخی آنتی‌بیوتیک‌ها مثل ریفامپین یا ایزونیازید
مصرف داروهای HIV
استفاده از داروی ضد قارچ گریزئوفولوین
مصرف داروهای ضد تشنج
شرایط نامناسب برای نگهداری چسب ضد بارداری

چسب ضد بارداری برای چه افرادی مناسب است؟

بسیاری از خانم‌ها می‌توانند از چسب ضد بارداری استفاده کنند. اگر می‌خواهید پریود شما منظم شود و خونریزی و درد کاهش پیدا کند، این روش پیشگیری از بارداری مناسب است. دقت داشته باشید که تا چند هفته بعد از زایمان و در دوران شیردهی نمی‌توانید از چسب پیشگیری از بارداری استفاده کنید.

چه افرادی نباید از چسب ضد بارداری استفاده کنند؟

چسب ضد بارداری با وجود مزایای زیادی که دارد، برای همه افراد مناسب نیست. اگر هر یک از موارد زیر در مورد شما صادق است، باید از روش جلوگیری دیگری استفاده کنید.

بالای ۳۵ سال هستید و سیگار می‌کشید.
سابقه حمله قلبی، سکته مغزی یا فشارخون بالا
سابقه لخته شدن خون
مبتلا یا سابقه سرطان سینه، کبد یا رحم
بیشتر از ۹۰ کیلوگرم وزن دارید.
بیماری کبدی
میگرن

عوارض دیابت مربوط به اندام‌هایی مانند کلیه، چشم، اعصاب یا عروق خونی

خونریزی واژینال بدون دلیل
زردی پوست و سفیدی چشم در دوران بارداری یا زمان استفاده از داروهای ضد بارداری هورمونی
در شرف یک جراحی هستید.
دارو یا مکمل گیاهی مصرف می‌کنید.
داروی صرع مصرف می‌کنید.
کلسترول یا تری گلیسیرید بالا

چسب ضد بارداری
افسردگی
به چسب ضد بارداری حساسیت دارید.

چند نکته کلیدی

چسب های ضد بارداری باید بر روی پوست خشک چسبانده شوند؛
لوسیون و یا پودر نباید در محل چسب ضد بارداری و اطراف آن استفاده شود؛
چسب ضد بارداری نباید بر روی سینه چسبانده شود؛
در هفته اول شروع استفاده از چسب ضد بارداری، باید از یک روش دیگر هم برای جلوگیری از بارداری استفاده نمود.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: سیده سمانه جلیلی

آخرین بروز رسانی

28 اسفند 1402

بروز رسانی توسط

سیده سمانه جلیلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *