درمان خارش سر با جوش شیرین ؛ درمان قطعی خارش سر

فهرست محتوا

درمان خارش سر با جوش شیرین راهکاری طبیعی که این روزها در طب سنتی خیلی در مورد آن صحبت می شود. اگر شما هم از خارش مداوم پوست سرتان کلافه شده اید و به دنبال روشی موثر و در عین حال طبیعی برای تسکین آن هستید احتمالا در مورد درمان خارش سر با جوش شیرین چیزهایی به گوشتان خورده است. این ترکیب ساده که با نام علمی بی کربنات سدیم شناخته می شود فراتر از یک ماده برای پخت و پز عمل می کند. به طوری که می توان گفت جوش شیرین خواص شگفت انگیزی برای حفظ سلامت پوست و مو با خود به همراه دارد.

حال اگر می خواهید بدانید چگونه می توانید از این ماده ارزان و در دسترس برای خداحافظی با خارش سر استفاده کنید، با شادمگ همراه باشید. ما در این مطلب به بررسی دقیق درمان خارش سر با جوش شیرین و روش های استفاده صحیح از این محصول خوراکی درمانی موثر خواهیم پرداخت.

علت خارش سر چیست ؟

علت خارش سر چیست؟ پیش از آنکه بخواهیم در خصوص درمان خارش سر با جوش شیرین صحبت کنیم می خواهیم کمی هم درباره علت ایجاد این عارضه که در بسیاری مواقع آرامش را از ما سلب می کند توضیح دهیم.

به طور کلی می توان گفت خارش سر به عنوان یک عارضه آزاردهنده می تواند ناشی از عوامل مختلفی از یک واکنش ساده به شامپو گرفته تا بیماری های پوستی جدی تر نشات بگیرد. بی شک شناسایی علت اصلی، کلید رهایی از این حس ناخوشایند است. پس با ما همراه باشید تا با بررسی دقیق و جامع، ریشه این مشکل را پیدا کرده و راهکارهای مناسب را بشناسیم.

شستن سر با جوش شیرین - درمان خارش سر با جوش شیرین

روش درمان ترک پا با جوش شیرین را در مجله شادمگ بخوانید.

شوره سر یا درماتیت سبورئیک علت شماره یک خارش سر

شوره سر با نام علمی درماتیت سبورئیک، یکی از شایع ترین دلایل خارش پوست سر شناخته شده است. این عارضه ناشی از افزایش فعالیت قارچی به نام مالاسزیا می باشد که به طور طبیعی روی پوست سر وجود دارد. زمانی که این قارچ به طور غیرطبیعی در پوست سر افزایش پیدا کند عوارضی از جمله التهاب، قرمزی و پوسته ریزی پوست سر را به دنبال دارد که این خود منجر به خارش آزاردهنده می گردد. معمولا برای درمان شوره سر از شامپوهای ضد قارچ و ضد التهاب استفاده می کنند که این خود باعث کنترل فعالیت مالاسزیا و کاهش علائم ناشی از این عارضه می شود.

شپش سر مهمان ناخوانده ای که خارش می آورد

شپش سر به انگل های کوچکی گفته می شود که از خون پوست سر تغذیه نموده و باعث خارش شدید می شوند. اگرچه این مشکل بیشتر در کودکان دیده می شود اما می تواند افراد در هر سنی را هم تحت تاثیر قرار دهد. شپش ها به سرعت از فردی به فرد دیگر منتقل می شوند. بنابراین رعایت بهداشت و اجتناب از تماس نزدیک با افراد آلوده، ضروری است. پس اگر از عارضه خارش سر رنج می برید و علت ایجاد آن وجود شپش سر می باشد می توانید از راهکارهای درمانی مانند شامپوهای ضد شپش و شانه های مخصوص برای جدا کردن شپش ها و تخم های آن ها از مو استفاده کنید.

درمان خارش سر - درمان خارش سر با جوش شیرین

واکنش به محصولات مراقبت از مو: انتخاب نامناسب، خارش به همراه دارد

گاهی اوقات خارش پوست سر ناشی از واکنش آلرژیک یا تحریک کننده به محصولات مراقبت از مو است. چراکه شامپوها، نرم کننده ها، رنگ مو و سایر محصولات آرایشی و بهداشتی ممکن است حاوی موادی باشند که باعث تحریک پوست سر و ایجاد خارش شوند. برای جلوگیری از این مشکل از محصولات ملایم و بدون عطر استفاده کنید و نیز از مصرف محصولاتی که حاوی مواد شیمیایی قوی هستند، خودداری نمایید.

مشکلات عصبی

شاید ندانید اما مشکلات عصبی مانند استرس، اضطراب و افسردگی یکی دیگر از دلایل شایعی هستند که موجبات بروز عارضه ای مانند خارش سر را فراهم می آورند. در واقع این شرایط روانی با تحریک سیستم عصبی باعث آزاد شدن واسطه‌ های شیمیایی مانند هیستامین می شوند که این خود زمینه را برای خارش سر فراهم می‌ کنند.

علاوه بر این استرس می ‌تواند عادات رفتاری مانند خاراندن سر را تشدید کند که به نوبه خود می ‌تواند پوست سر را تحریک کرده و خارش را بدتر کند. پس اگر می خواهید برای همیشه از شر این عارضه خلاص شوید توصیه می کنید در ابتدا استرس خود را مدیریت و کنترل نموده و سپس نسبت به درمان مشکلات عصبی که زمینه را برای ایجاد این عارضه فراهم آورده اند اقدام نمایید.

درمان خانگی خارش سر - درمان خارش سر با جوش شیرین

مزیت های درمان خارش سر با جوش شیرین

به جرات می توان گفت درمان خارش سر با جوش شیرین که در آزمون و خطاهای مختلفی مورد تایید قرار گرفته یکی از روش های طبیعی و مؤثر برای کاهش این عارضه شایع در میان خانم ها و آقایان است. جوش شیرین که به عنوان یک ماده قلیایی شناخته می شود با قدرت و توانایی بالایی که دارد میزان pH پوست سر را تنظیم نموده و به این صورت باعث کاهش خشکی پوست سر می شود. همچنین خاصیت ضد قارچی و ضدباکتریایی آن به مبارزه با عامل بروز شوره یعنی قارچ مالاسزیا می پردازد.

نحوه درمان خارش سر با جوش شیرین

برای تهیه ماسک کافی است دو قاشق غذاخوری جوش شیرین را با مقداری آب مخلوط کنید تا خمیر یکدستی به دست آید. این خمیر را روی پوست سر بمالید و به آرامی ماساژ دهید. پس از ۱۵ دقیقه، به خوبی با آب ولرم شست وشو دهید. این روش نه تنها به کاهش شوره کمک می کند بلکه حس طراوت و شادابی را به پوست سر شما باز می گرداند. استفاده از جوش شیرین به عنوان یک درمان خانگی، یک راهکار ساده و اقتصادی برای دستیابی به سر سالم و دانه دانه است.

می توانید این درمان را دو تا سه بار در هفته تکرار کنید تا نتایج بهینه حاصل شود. استفاده منظم از این روش به تسکین خارش سر و بهبود سلامت پوست سر شما کمک می کند.

دو قاشق غذاخوری جوش شیرین را با مقداری آب مخلوط کنید تا خمیر یکدستی به دست آید. این خمیر را روی پوست سر بمالید و به آرامی ماساژ دهید. پس از ۱۵ دقیقه، به خوبی با آب ولرم شست وشو دهید. این کار را دو تا سه بار در هفته تکرار کنید.
میزان pH پوست سر را تنظیم نموده و به این صورت باعث کاهش خشکی پوست سر می شود. همچنین خاصیت ضد قارچی و ضدباکتریایی آن به مبارزه با عامل بروز شوره یعنی قارچ مالاسزیا می پردازد.
Picture of مجله اینترنتی شادمگ

مجله اینترنتی شادمگ

هدف شادمگ این است که با الهام‌بخشی و آگاهی‌بخشی به خوانندگان، آن‌ها را در مسیر داشتن یک زندگی سالم‌تر و پرنشاط‌تر یاری کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *