افتتاح حساب ترکیه
تغییر شغل

تغییر شغل در شرایط کنونی جامعه نیاز به جرأت زیادی دارد. به خصوص اگر مسئولیت افرادی غیر از خودتان بر عهده شما باشد. اما باید بدانید تغییر شغل، اگر در زمان مناسب و با جهت‌دهی دقیق انجام شود، می‌تواند ضامن موفقیت‌های آینده باشد. گروه موفقیت شادمگ نکته های مهمی را در خصوص جسارت تغییر شغل به شما آموزش می دهد.

چرا تغییر شغل

تصمیم‌گیری درمورد ترک یک موقعیت شغلی کار ساده‌ای نیست؛ اما اگر به برخی نشانه‌ها توجه کنید، می‌توانید به درستی این تصمیم پی ببرید. اگر شما هم به تغییر شغلتان فکر می‌کنید، موقعیت‌های زیر نشان‌دهنده‌ی تصمیم درست شما هستند؛ البته درصورتی‌که فرصت‌های دیگری نیز پیش روی شما قرار داشته باشد:

تغییر شغل

  • هیچ فرصت رشدی در این شرکت ندارید.
  • شغل شما بر دانش تان نمی افزاید
  • ساعت‌ کاری‌تان افزایش پیدا کرده؛ ولی دستمزدتان ثابت مانده است.
  • از کارفرمای خود متنفر هستید.
  • نمی‌توانید رؤیاهای خود را دنبال کنید.
  • به خودتان اعتماد کنید.
  • کار کردن برای شرکتی که می‌دانید در مسیر اشتباه حرکت می‌کند.

جرات تغییر شغل

یکی از بزرگترین ترس‌های افراد، برای تغییر شغل این است که، اگر پس از مدت کوتاهی شغل خود را تغییر دهند، از دید کارفرمایان بعدی محکوم شوند. همه ما دست کم یکبار این جمله را شنیده‌ایم حداقل دو سال در یک کار بمانید و یا از درج تجربیات کاریِ کوتاه‌مدت خود در رزومه خودداری کنید. تقریبا همه‌ی اطرافیان ما درباره‌ی تغییر شغل ما نظر می‌دهند، اما آمار واقعی در این باره چه می‌گوید؟ برای شروع باید بگوییم، این موضوع که تغییر شغل زیاد، تاثیر منفی در رزومه شما دارد، در واقع حقیقت ندارد.

به گفته جان سولیوان، یکی از متخصصین منابع انسانی، داشتن دوره‌های کوتاه شغلی در رزومه، به خصوص در ابتدای مسیر شغلی، نزد کارفرمایان پذیرفته شده است. در حقیقت، احتمال تغییر شغل در سالهای اول، دوم و سوم کار بیشتر است. بنابراین این توصیه که برای خراب نشدن رزومه خود، در کاری که دوست ندارید، بمانید، کاملا غلط است.

تغییر شغل

اما جنبه منفی عوض کردن مکرر شغل پس از دوره‌های کوتاه مدت این است که، این موضوع از لحاظ روانی می‌تواند تاثیر منفی در شما داشته باشد. در واقع مشکل اصلی عوض کردن شغل مسائل دیگری از قبیل، پیدا کردن شغل جدید، دوستان جدید، وفق دادن خود با محیط جدید است. نکته مهم در تغییر شغل این است که قبل از هرچیز خود و هدف‌های خود را بشناسید و بعد اقدام به تغییر دادن شغل خود کنید.

جسارت ایجاد تغییر

‎مهاجرت، انصراف از دانشگاه، تغییر رشته، ازدواج و هزاران موقعیت دیگر هر کدام از این‌ها، بزنگاه‌هایی از زندگی هستند که ممکن است حداقل یکی از آن‌ها برای شما رخ داده باشد. شاید در نگاه اول رویارویی با هرکدام از این چالش‌ها، تصمیم‌گیری برای ایجاد تغییر و پذیرش ریسک‌های موجود یا ماندن در شرایط فعلی و مقابله با احساسات منفی آسان به نظر برسد. اما کوچ کردن از یک موقعیت و تغییر آن برای ما که ذاتا از خطر کردن گریزانیم و دلبسته‌ی حال، سخت‌ترین تصمیم زندگی است. باید پذیرفت که در زندگی ما تغییری روی نمی‌دهد، تا زمانی که نگرش ما و به تعبیر دیگر، خود ما تغییر نکنیم.

بنابر اعتقاد بسیاری از صاحب نظران این حوزه، ایجاد تغییر یک مهارت است. ضرورت پذیرش ایجاد تغییر به عنوان مهارت در خاصیت اکتسابی بودن مهارت است و هر فردی با کسب مهارت تغییر و تقویت آن، هنگام مواجهه با موقعیت تصمیم‌گیری، می‌تواند بهترین عملکرد را داشته باشد.

شناخت آدم‌های جسور و صحبت با آن‌ها یکی از بهترین راه‌ها برای این است که یاد بگیریم جسور باشیم، بدانیم جسارت ما چه هزینه‌ها و چه دست آوردهایی برای ما خواهد داشت و چگونه این حس شجاعت تغییر را پرورش و توسعه دهیم.

یکی از مثال‌های خوب برای آدم‌های شجاع که آزادانه تغییر را به زندگیشان دعوت کردند، مهزاد خوش لسان فعال در حوزۀ هوش مصنوعی و داده‌کاوی در آمریکاست. در قسمت ۲۳ مجموعه پادکست رادیو کار نکن با زندگی او، مشکلاتش و چالش‌های زندگی پیش راه او به عنوان یک دانشجوی مهاجر آشنا می‌شویم.

چه موقع باید تغییر شغل بدهیم؟

نمی دونم که الان به چه کاری مشغولی، ولی تقریبا می تونم حدس بزنم که یه ندای از درون بهت می گه: لیاقت تو بیشتر از این حرفاست. بعد یه صدای دیگه میاد می گه نه تو خیلی هم خوب نیستی. هر روز که میری سر کارت این دوتا زمزمه در گوشت می پیچه و تو هم ماندی وسط این دوتا و نمی تونی خوب بین اون ها قضاوت کنی.

تغییر شغل

گاهی وقت ها انرژی زیادی می گیری که از فردا تغییر شغل بدی و گاهی وقت ها هم با خودت می گی نه، تو نمی تونی این کار را انجام بدی. خب، فکر می کنم جای خوبی اومده باشی که یه کم تکلیف خودت با خودت روشن کنی که تغییر شغل خوبه یا نه.

نشانه هایی وجود داره که اگه با اکثر اون ها مواجه هستی نشان دهنده این هست که زیاد از شغلت راضی نیستی. اما اول بیایم معیار یه شغل خوب را بررسی کنیم:

احساس رضایت

معمولا کسانی که تصمیم دارند اولین شغل خودشان را انتخاب کنند زیاد توجهی به این موضوع ندارند و هر چه سریع تر می خواند یه سرو سامانی بگیرند. وارد شغلون می شن و بعد از چند ماه پی می برن که اصلا این شغل را دوست ندارند. اما خودشون را متقاعد می کنن که همین جا خوبه و این ممکنه تا 30 سال ادامه پیدا کنه. پس احساس رضایت از شغل یک مولفه بسیار مهم برای تعیین شغل هست که باید در نظر گرفت.

راه های تضمینی پرورش خلاقیت در بزرگسالان | چطور خلاق شویم ؟

کسب درآمد

یکی از جذاب ترین بخش های یه شغل درآمد اون هست. بنابراین باید توجه کنید که این شغل بتونه شما را به اون حدی از زندگی که می خواهید برسونه.

اون حد را شما و نحوه تفکرات شما تعیین می کنه. البته ممکنه شما در ابتدای کار رایگان کار کنید و بعد از مدتی هم یه سرمایه کم داشته باشید اما مهم این هست که با یک برنامه هدفمند، در آینده بتوانید به درآمد نسبتا خوبی و حتی عالی برسید. بنابراین کسب درآمد یک پایه مهم از کسب و کار شما هست.

احساس پیشرفت

افراد زیادی می بینم که هر روز یک کار تکراری را مدام انجام می دهند و تا سال ها در حال تکرار و در جا زدن هستند. به قول انشتین:

محال است که شما یک کار تکراری را هر روز انجام دهید و بخواهید نتیجه جدیدی کسب کنید.

بنابراین افراد زیادی هستند که با وجود درآمد بالا از شغل خود راضی نیستند و دوست دارند تغییر شغل بدهند. بنابراین احساس پیشرفت و موفقیت شغلی می تونه خیلی لذت بخش و انرژی بخش باشه.

خدمت به جامعه

برخی از افراد را دیده ام که با وجود داشتن موارد اشاره شده در بالا، از ته دل یه چیزی اون ها را ناآرام می کنه. یعنی وقتی به شغل خودشون نگاه می کنند احساس می کنند که خدمت به جامعه نیست. البته بهتر است بگوییم که از دید این افراد، شغلشان خدمت به جامعه نیست و باید کار بزرگتری را انجام داد.

تغییر شغل

موارد گفته شده در بالا مهم ترین و ریشه دار ترین مواردی هستند که ممکن است ما را وادار به تغییر شغل کند. بیایم چند تا نشانه و مثال بزنیم که چه مواردی هست که نشان می دهد شما از شغل خود رضایت ندارید.

زیاد مرخصی می گیرید: البته ممکن است در یک برهه زمانی شما نیاز دارید که کار دیگری انجام دهید و موقتا مرخصی گرفته اید و این به معنای بد بودن نیست. مهم این هست که شما چه احساسی دارید. آیا برای ندیدن رییس یا نرفتن سرکار انجام می شود یا برای اقدام دیگر.

دوست ندارید از خواب بلند شوید: افرادی که به کارشان عشق می ورزند صبح ها با اشتیاق از خواب بلند می شوند و برای روز خود برنامه ریزی می کنند. اگر صبح هنگام بیدار شدن بارها خودتان و کارتان را نفرین می کنید معلوم هست که زیاد از کارتان راضی نیستید.

عاشق تعطیلات هستید: افرادی که به کار خودشان عشق می ورزند حتی در ایام تعطیل هم سرکار خود حاضر می شوند(البته به شرطی که خودشنان کارفرما باشند و کارمند نباشند). چه حسی نسبت به تعطیلات دارید. اگر روزهای قرمز تقویم را نگاه می کنید و ذوق می کنید نشانه این هست که با کارتان راحت نیستید.

و نشانه های دیگری که هر فرد به راحتی می تواند در درون خود پیدا کنه

تغییر شغل

اشتباهات رایج در تغییر شغل

تصمیم ناگهانی

تصمیمات ناگهانی و یک شبه زمانی گرفته می شود که تحت تاثیر استرس شدید بوده اید و یا نسبت به شغل خود ناامید شده اید. مشکل تصمیم سریع این است که نقاط مثبت و منفی نادیده گرفته می شود.

خستگی در محل کار

اگر فقط به‌خطر خستگی به دنبال تغییر هستید، در شغل بعدی هم همین مشکل را خواهید داشت و بعد در شغل بعدی و الی آخر. این مشکل می‌تواند برای هرکسی در هر زمانی رخ دهد، ولی به معنی این نیست که شغل فعلی‌تان را ترک کنید. راه‌حل بهتر این مشکل شاید آن باشد که از رییس‌تان بخواهید کارتان را چالشی‌تر کند.

تغییر شغل

شاید واقعا به یک چالش نیاز داشته باشید. یا می‌توانید با تقبل مشارکت در پروژه‌های چالشی‌تر زمان و تلاش بیش‌تری را در اداره صرف کنید. خودتان را درگیر کنید، با همکاران‌تان دوست شوید یا به بخش دیگری بروید که مجاز باشید کاری را که به آن علاقه دارید انجام دهید. خستگی به خودی خود از بین خواهد رفت.

نداشتن برنامه‌ای منسجم

اگر واقعا به فکر تغییر هستید، نمی‌توانید فقط به بخت و اقبال تکیه کنید. ببخشید قربان، ولی شما باید بیش‌تر از این‌ها برنامه‌ریزی کنید. یک تغییر شغل موفق می‌تواند ماه‌ها طول بکشد. بدون برنامه، کارتان به سردرگمی می‌کشد و احساس می‌کنید مدت‌های مدیدی است که در میانه‌ی ناکجا آباد گیر افتاده اید.

شما باید بسیاری از جنبه‌های شغل جدید را درنظر بگیرید. حقوق‌‌اش چقدر است؟ آیا کفاف صورت‌حساب‌ها و قبض‌های‌تان را می‌دهد؟ آیا به آموزش و تمرین بیش‌تری نیاز دارید؟ چه موقع قادر خواهید بود آن‌را به‌دست آورید؟ چقدر طول خواهد کشید؟ آیا کسی را می‌شناسید که بتواند راهنمای بسیار خوبی باشد و شما را به جای درست هدایت کند؟

بدون این پرسش و پاسخ‌ها، کارتان به جایی می‌کشد که نخستین فرصتی را که داشته باشید می‌پذیرید حتی اگر برای‌تان بهترین گزینه نباشد.

آیا تغییر شغل در سن بالا ریسک نیست؟

بستگی دارد که شما چه فردی هستید و آیا برای کار خود یک چرایی بزرگ دارید یا نه. شاید داستان های افراد موفق زیادی خوانده باشید که در سن بالا به موفقیت های بزرگ دست یافته اند. شما باید اول خودتان را بشناسید و بعد وارد مرحله عمل شوید. در این صورت هیچ کار و تغییر شغلی سخت نخواهد بود.

تغییر شغل

موانع اصلی در راه ایجاد تغییر

۱) باور‌ غلط

همیشه حفظ وضع موجود و مقابله، راه پیروزی و رمز موفقیت نیست. حتی گاهی تنها دلیل شکست، ماندن و اصرار به مقاومت در موقعیتی خاص است و چنین باوری می‌تواند تمام تلاشی که برای دستیابی به موفقیت داشتیم به شکست و نابودی مبدل کند.

۲) جرات پذیرفتن اشتباه

انجام برخی اشتباهات و تبعاتی که بر زندگی ما دارند گاه بسیار جبران ناپذیرند و مهمترین هزینه‌ای که بابت این اشتباهات پرداخت می‌کنیم زمان عمر ماست که از دست می‌رود، بنابراین در بسیاری از مواقع لازم است جرات پذیرش اشتباهات خود را داشته باشیم و قبول کنیم که تنها راه نجات تغییر است.

۳) مقابله با عادت

زندگی انسان وابسته به عادت‌هاست. عادت‌‌ها نتیجه‌ ی یادگیری‌های انسان‌ها هستند .انسان‎‌ها به گونه‌ای خلق شده‌اند که دائما در حال یادگیری باشند و به انجام دوباره‌ی امور عادت کنند، این عادت‌ها عمیقا در تفکرات، احساسات و رفتار ما نفود کرده است و موجب می‌شود در هنگام رخ داد یا ایجاد هرگونه تغییری با هجوم انواع احساسات منفی مانند ترس، شک، یاس و … مواجه شویم.

20 عامل مهم برای موفقیت در کنکور و داشتن رتبه ای بالا

۴) فاصله گرفتن از افراد منفی

شاید بتوان به جرات ادعا کرد موثرترین مانع ایجاد تغییر وجود افرادی سرشار از احساسات منفی در اطراف ‌ماست و تنها راه رهایی دوری جستن و حفظ فاصله است.

تغییر شغل

۶ گام برای تغییر شغل موفق

آغاز سال نو همیشه برای بسیاری از افراد زمان تصمیم‌گیری‌های جدید و ایجاد تغییرات مهم است. یکی از تصمیم‌ها، تغییر شغل و حرفه‌ است و هر کس دلایل خاص خودش را برای این تغییر دارد. اما بسیاری از افراد جسارت لازم برای اعمال این تغییر بزرگ در زندگی خود را ندارند.

ممکن است شما هم به تغییر شغل خود فکر کرده باشید، اما از این که کار فعلی خود را رها کنید و همه چیز را از صفر شروع کنید بترسید، یا از توانایی‌های خود برای حضور در یک جایگاه شغلی جدید و یادگیری‌ مهارت‌های مورد نیاز آن حرفه مطمئن نباشید.

اگر چنین است، جای هیچگونه نگرانی نیست؛ چون شما در این راه تنها نیستید. این نگرانی‌ها کاملا طبیعی هستند، اما نباید شما را از رویاهایتان دور کنند. با توجه به اهمیت این موضوع، تصمیم گرفتیم تا در نخستین روزهای سال نوی خورشیدی، به بررسی ۶ گام موثر برای تجربه‌ی یک تغییر شغل موفق بپردازیم.

گام اول: مطمئن شوید برای تغییر شغل آماده هستید

ممکن است احساس کنید در جایگاه شغلی فعلی خود گیر افتاده‌اید یا از آن رضایت ندارید، اما باید بدانید این موضوع به تنهایی نمی‌تواند دلیلی مناسب برای تغییر شغل باشد. با توجه به این که تغییر شغل تاثیر بسیار مهمی بر زندگی شما خواهد داشت بهتر است پیش از اقدام به تغییر، زمان مناسبی را برای بررسی کردن تصمیمات و ایده‌های خود صرف کنید. در بررسی تصمیمات خود به این ۳ موضوع توجه داشته باشید:

تغییر شغل

تغییر شغل

اگر از شرایط فعلی خود خسته شده‌اید و به‌دنبال یک چالش جدید در زندگی هستید، بهتر است به دنبال نشانه‌های بیشتری برای تغییر جایگاه شغلی خود باشید؛ حتما لازم نیست از حرفه‌ای که در آن مشغول هستید خارج شوید. می‌توانید پست مشابهی را در سایر سازمان‌ها امتحان کنید یا به سراغ موقعیت‌های نزدیک‌تر بروید. اگر این راه‌کارها برای شما موثر نبود، به سراغ موضوعات بعدی بروید.

تغییر حوزه

تغییر صنعت و حوزه‌ای که در آن مشغول هستید در حالی که موقعیت شغلی خود را حفظ می‌کنید، می‌تواند ایده‌ی هوشمندانه‌ای باشد. برای مثال، اگر شما در یک شرکت تخصصی فناوری به‌عنوان برنامه‌نویس مشغول هستید، می‌توانید به‌عنوان یک برنامه‌نویس در بخش پشتیبانی IT یک شرکت مشاوره کار کنید که شرایط، فرهنگ سازمانی و اتفاقات کاملا متفاوتی را برایتان رقم خواهد زد. تغییر صنعت یا حوزه‌ی کاری می‌تواند به شما کمک کند از محیطی که در آن احساس رضایت ندارید و بهترین خود نیستید خارج شوید و وارد محیطی شوید که فرصت رشد و پیشرفت را در اختیارتان قرار می‌دهد.

گاهی اوقات به خودتان استراحت بدهید

فاصله طولانی از جایگاه فعلی‌تان راهی مناسب برای بازسازی روحیه شما خواهد بود. ممکن است یک سفر نسبتا طولانی بتواند حال و هوای شما را عوض کند و به شما فرصت بدهد تا با روحیه‌ای تازه به کار برگردید.

اما اگر هیچ یک از ۳ مورد بالا در تغییر شرایط شما موثر نبود، به ادامه‌ی مطلب دقت کنید.

تغییر شغل

گام دوم: مهارت جدید بیاموزید

یادگیری مهارت

در بعضی موارد، می‌توان مهارت‌های فعلی خود را در حرفه‌ای دیگر هم به کار گرفت. برای مثال، یک متخصص بازاریابی که ۱۰ سال تجربه دارد، احتمالا برای اشتغال در بخش منابع انسانی یک سازمان مشکل خاصی نخواهد داشت.

اما بیشتر افرادی که به دنبال تغییر حرفه‌ی خود هستند معمولا به‌ دنبال مهاجرت به حوزه‌ای کاملا جدید هستند. ممکن است رشته‌ی دانشگاهی شما حقوق باشد، اما بخواهید در جایگاه جدید خود به‌ عنوان برنامه‌نویس فعالیت کنید.

اگر چنین شرایطی را دارید، بهتر است مهارت‌های جدیدی را بیاموزید که در این راه به شما کمک می‌کنند. قطعا با توجه به بازار رو به رشد دوره‌های آموزشی آنلاین و غیر حضوری، نیازی نیست برای یاد گرفتن این مهارت‌ها رنج آزمون‌های ورود به دانشگاه و تحصیلات آکادمیک را تحمل کنید.

در بیشتر موارد، یادگیری مهارت‌های جدید چندان هزینه‌ای نخواهند داشت و می‌توانید به‌ سادگی و با صرف زمان و انرژی مناسب به صورت آنلاین و حتی رایگان مهارت‌های مختلفی را بیاموزید. اما پیش از هر چیز ابتدا باید مطمئن شوید می‌خواهید چه چیزی را یاد بگیرید و شناخت و توانایی یادگیری آن را دارید یا خیر.

اگر هنوز به اطمینان نرسیده‌اید، می‌توانید از مشاورین مخصوص کسب‌و‌کار کمک بگیرید تا با مهارت‌های مورد نیاز عصر حاضر آشنا شوید، مهارت‌هایی که برای سال‌های پیش رو همچنان پرطرفدار باقی خواهند ماند و نیازی نیست پس از چند سال دوباره از صفر شروع کنید.

گام سوم: با حضور داوطلبانه و انجام پروژه‌های شخصی به‌ دنبال کسب تجربه باشید

پروژه شخصی

یادگیری مهارت جدید تنها قدم اول است. اگر شما نیمه‌ حرفه‌ای هستید، احتمالا تمایل ندارید از صفر همه چیز را شروع کنید. ممکن است بتوانید تجربه‌ی خود را در سایر بخش‌ها هم به‌ خدمت بگیرید، اما باید اندکی تجربه در حوزه‌ی مهارت جدیدی که می‌آموزید هم از خود نشان بدهید.

تغییر شغل

به‌ عنوان مثال، اگر در حال یادگیری برنامه نویسی هستید، می‌توانید نمونه‌هایی از وب‌سایت‌ها یا اپ‌هایی که ساخته‌اید را به‌عنوان تجربه‌ی کاری ارائه کنید. همچنین، سعی کنید در حوزه‌های مورد علاقه‌ی خود پروژه‌های شخصی یا داوطلبانه انجام دهید. می‌توانید پروژه‌های داوطلبانه را به‌صورت آنلاین در خانه و در اوقات فراغت خود انجام دهید.

گام چهارم: راه‌اندازی یک کسب‌و‌کار را در نظر داشته باشید

تغییر شغل یا حرفه ممکن است همیشه به معنی پیدا کردن یک شغل جدید و از صفر شروع کردن نباشد. مانند بسیاری از افراد، این روزها شما هم می‌توانید با راه‌اندازی یک کسب‌و‌کار جدید یا انجام خدمات به‌عنوان یک فریلنسر، صفر تا صد کار را خودتان در دست بگیرید.

انواع آزمون های انگلیسی + جزئیات آزمون ، زمان برگزاری و هزینه ها

با این روش، نیازی نیست در فرایند‌های استخدام سازمان‌ها تجربه‌ و مهارت خود را اثبات کنید و در عوض، تنها باید توانایی خود را به مشتریان آینده‌ی خود ثابت کنید.

گام پنجم: گام‌های کوچک

جهش از یک حرفه به حرفه‌ای دیگر تغییر بزرگی خواهد بود که نه‌تنها زندگی شغلی شما، بلکه زندگی شخصی شما را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد. به همین دلیل، توصیه‌ی ما این است که مهاجرت به حرفه‌ی جدید را با گام‌های کوچک آغاز کنید و به یک باره کار فعلی خود را رها نکنید.

تغییر شغل

می‌توانید همزمان که در جایگاه فعلی خود مشغول هستید، یک کار جانبی هم داشته باشید تا پول بیشتری پس انداز کنید و از آن مهم‌تر، تجربه‌ی کافی در مهارت‌های جدید خود به‌دست آورید.

گام ششم: یک مربی برای خود پیدا کنید

یک مربی خوب فردی است که در حوزه‌ی حرفه‌ی جدید شما به موفقیت رسیده باشد. داشتن یک مربی خوب می‌تواند شما را از بسیاری از مشکلات دور کند، زیرا با توجه به تجربه‌ای که داشته است، توصیه‌هایش می‌توانند از گرفتار شدن شما در دام‌هایی که ممکن است در آینده‌ با آن‌ها مواجه شوید جلوگیری کنند. همچنین، می‌تواند در برنامه‌ریزی موثر به شما کمک کند. در حالی که ممکن است بتوانید با شرکت در گروه‌های حضوری با افراد باسابقه‌ای آشنا شوید، جستجو برای مربی‌های آنلاین را هم فراموش نکنید.

تغییر شغل

چطور باید تغییر شغل بدهیم؟

بعد از این که تکلیف خودتان روشن شد و آماده شدید، دو راه برای تغییر شغل وجود دارد:

در کار جدید شیرجه بزید

اگر جرئت و جسارت بالایی دارید و جوانب کار را به صورت منطقی سنجیده اید می توانید به یک باره مثلا در یک هفته از یک شغل به شغل دیگر تغییر مکان دهید. اما معمولا اکثر اساتید موفقیت این کار را توصیه نمی کنند. چون تقریبا افراد کمی موفق به این کار می شوند.

بنابراین اگر یک کتاب انگیزشی خوانده اید یا یک سمینار انگیزشی گوش داده اید، زمان مناسبی برای تصمیمات مهم مثل تغییر شغل به صورت یک روزه نیست. لازم هست که کمی صبر کنید و اگر احتمال موفقیت بالایی دارید شیرجه بزنید. البته اگر کار اول شما زیاد مهم نیست و تازه کار هستید می توانید به راحتی شیرجه بزنید ولی اگر 23 سال هست که کارمند هستید لازم هست که دقت بیشتری انجام دهید.

به تدریج تغییر شغل دهید

این گزینه بهترین و مناسب ترین راهی هست که می توانم به شما پیشنهاد کنم. روش این کار این هست که یک برنامه ریزی داشته باشید. مثلا بگویید که در کنار وقت آزادی که دارم به بررسی و تحقیق و عملی کردن یک شغل جدید هم می پردازم. نیاز نیست که هر روز 5 ساعت روی کار جدید خود وقت بگذارید.

تغییر شغل

قدم های کوچک بردارید و هر روز یک ساعت یا بیشتر به شغل جدید خود برسید و آن را بهبود دهید. بعد از چند ماه شما می توانید حرفی برای گفتن داشته باشید. حال شما می توانید یک مرخصی بلند مدت بگیرید و با تمرکز بیشتر کار خود را بهبود بدهید.
هنگامی که احساس کردید میانگین حقوق ماهیانه شما به حد حقوق کار اولیه شما رسید شما می توانید از کار اول خود جدا شوید و با تمام قوا در خدمت شغل دوم خود که حالا تبدیل به شغل اول شما شده بپردازید.

بعد از تغییر شغل چه باید کرد؟

زمانی که وارد شغل جدید می شوید باید دائما و هر روز در حال یادگیری و بهبود مهارت های خود باشید تا بتوانید از عهده کار خود بر بیاید. این که شما در ابتدا اشتیاق داشته باشید و بعد ناامید شوید جالب نیست. شما باید با سختی های کارتان را بپذیرید و به حل آن بپردازید.

مطمئن باشید که اگر بر اساس ملاک های بالا یک شغل خوب را انتخاب کرده باشید می توانید آینده روشنی داشته باشید. بنابراین یادبگیرید، و به صورت منظم تلاش کنید و خود را درگیر افکار منفی و موانع ذهنی نکنید. شما هم می توانید تجربیات و نظرات خودتون را با ما در پایین همین صفحه به اشتراک بگذارید.

قدم هایی برای انتخاب موفقیت آمیز شغل

یک طرح شغلی بنویسید.

طرح شغلی اولین گام برای ایجاد اهداف واقع بینانه است. طرح شغل شامل: گذراندن دوره های جدید، یادگیری یک زبان جدید، بازاریابی یا بهبود مسائل در محل کار.

گزینه های خود را سبک و سنگین کنید.

اگر دارای مدرک حسابداری هستید، پنج شغلی را که در این زمینه دوست دارید بنویسید. لازم نیست شغلی که جامعه مهم می داند را در نظر بگیرید، بودن در شغل مورد علاقه باعث شادی و خوشحالی شما خواهد شد.

تغییر شغل

نقاط مثبت و منفی را در نظر بگیرید.

زمان آن است که در مورد نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدهایی که بر وضعیت کنونی تأثیر می گذارند، صادق باشیم. تجزیه و تحلیل از یک حرفه می تواند شامل موارد زیر باشد:

عوامل اقتصادی

رقابت مستقیم: آیا تقاضا برای این شغل بالا است؟
محل سکونت: آیا نیاز به جا به جایی محل سکونت است؟
تحصیلات: آیا تحصیلات لازم برای شغل مورد علاقه تان را دارید یا لازم است به دانشگاه برگردید؟

یک راهنما پیدا کنید.

کسی را پیدا کنید که در شغل مورد نظرتان مشغول است. او می تواند مزایا و معایب کار را به شما نشان داده و شما را به خوبی راهنمایی کنید. مواردی که می توانید از وی بپرسید شامل سوالات زیر است.

آنچه که برای موفقیت در شغل لازم دارید؟
کدام گواهینامه یا مدرک آموزشی مورد نیاز است؟
چالش های این شغل چیست؟
آیا پیشرفت شغلی وجود دارد؟

تغییر شغل

واقع بین باشید.

از خود بپرسید که آیا می توانید در این شغل برای پنج سال آینده زندگی خود، کار کنید.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: سیده سمانه جلیلی

آخرین بروز رسانی

20 مهر 1401

بروز رسانی توسط

سیده سمانه جلیلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *