افتتاح حساب ترکیه
تمیز کردن چربی سوخته

تمیز کردن چربی سوخته از روی سطوح کمی دشوار است. اما با کمک چند ترفند خانگی کاربردی می توانید چربی های قدیمی یا سوخته را از انواع سطوح پاک کنید. با شادمگ همراه باشید تا روش های چربی زدایی سطوح را یادتان دهیم.

تمیز کردن چربی سوخته

شستن دیگ سوخته - تمیز کردن چربی سوخته

تمیز کردن قابلمه سوخته به کمک جوش شیرین

جوش شیرین پاک کننده ای قوی است و در تمیز کردن ظروف شیشه ای نیز بسیار موثر است. در این روش در کف ظرفی که چربی سوخته به آن چسبیده است، مقداری جوش شیرین بریزید (در اضافه کردن جوش شیرین در این مرحله خسیس نباشید!) و سپس روی آن آب داغ بریزید تا ظرف خوب مرطوب شود. سپس ترجیحا اجازه دهید ظرف به همین صورت چند ساعت با ترکیب خمیری آب و جوش شیرین خیس بخورد. به طور معمول پس از انجام این مراحل ذرات چربی و سوختگی روی آب شناور می شوند و به راحتی می توان ظرف را برق انداخت. جالب است که ترکیب جوش شیرین و لیمو برای درخشان کردن ظروف مسی نیز کاربرد دارد.

تمیز کردن ظروف فلزی به کمک سرکه

سرکه سفید خاصیت اسیدی بالایی دارد و به همین جهت درست مثل جوش شیرین یک پاکننده قوی است. در این روش کافی است روی سطح سوختگی آب داغ بریزید و سپس حدود یک لیوان سرکه به آن اضافه کنید. سپس جهت آنکه قدرت پاک کنندگی این محلول بالاتر رود، ظرف را روی شعله گاز قرار دهید تا آب به جوش بیاید. نهایتا ظرف را زیر آب سرد بگیرید و تکه های چربی سوخته که به کف ظرف چسبیده بودند را به راحتی بشویید. بهتر است بدانید که برای از بین بردن رسوب آب از روی لیوان نیز می توان از سرکه استفاده کرد.

ترفندهای ساده و فوری برای تميز كردن سر شعله گاز

تمیز کردن دیگ سوخته - تمیز کردن چربی سوخته

تمیز کردن چربی سوخته به کمک سیب زمینی و نمک

این روش نسبت به دو روش دیگر اثربخشی کمتری دارد و برای پاک کردن لکه های چربی ساده تر به کار می رود. کافی است روی لکه ها مقداری نمک بریزید و سپس با سیب زمینی خوب روی لکه ها را بسایید. در مرحله بعد آن را با آب بشویید و با دستمال خشک کنید. سپس کمی روغن را با یک پارچه یا حتی دستمال کاغذی به کف ظرف بکشید. در آخر هم قابلمه را روی اجاق گاز با حرارت بسیار ملایم بگذارید و اجازه دهید روغن در حدود ۳۰ دقیقا به خورد ظرف برود. در نهایت نیز ظرف را با آب سرد بشویید.

پاک کردن ظروف سوخته به وسیله نرم کننده لباس

شاید عجیب به نظر برسد، اما نرم کننده لباس در تمیز کردن ظروف فلزی سوخته بسیار موثر است. در این روش ابتدا داخل قابلمه آب بریزید و روی گاز قرار دهید تا آب به جوش بیاید. سپس یک قاشق غذاخوری نرم‌کننده لباس به آن اضافه کنید. بگذارید نرم کننده چند ساعت در همین حالت باقی بماند. سوختگی های چسبیده به ته ظرف معمولا بعد از مدتی به راحتی تمیز می شوند.

صابون ظرفشویی و آب داغ برای پاک کردن چربی

بسیاری از صابون‌های ظرفشویی چربی را به سرعت و به راحتی از بین می‌برند. این بدان معناست که ما می‌توانیم با خیال راحت با تهیه مخلوطی از صابون ظرفشویی و آب داغ برای تمیز کردن کابینت و همچنین بسیاری از وسایل دیگر در آشپزخانه استفاده کنیم. با این حال از آب زیاد استفاده نکنید زیرا می‌تواند در حین تمیز کردن به داخل چوب نفوذ کند و به آن آسیب برساند.

تمیز کردن ماهیتابه سوخته - تمیز کردن چربی سوخته

صابون و آب گرم را در یک کاسه کوچک مخلوط کنید تا مخلوط کف کند. مطمئن شوید که پارچه میکروفیبر مرطوب است. پارچه را را به آرامی روی کابینت مالش دهید تا بدون خراشیدگی چوب از شر چربی خلاص شوید. بعد از چند دقیقه باید یک کابینت آشپزخانه بسیار تمیز داشته باشید. اگر در خانه صابون ظرفشویی ندارید، می‌توانید شامپو یا صابون مایع را جایگزین کرد.

رژیم لاغری با دارچین ؛ 5 روزه وزن قابل توجهی کم کنید

از بین بردن لکه روغن با آمونیاک و چربی‌زدا

ما آمونیاک را در بسیاری از محصولات خانگی و پاک کننده‌های شیمیایی داریم. وقتی آمونیاک را با چربی‌ زدا مخلوط می‌کنید تبدیل به صابون می‌شود. بار دیگر نیز برای پاک کردن لکه روغن از روی کابینت، پارچه میکروفیبر را با مخلوطی از چربی‌ زدا و آمونیاک خیس کنید. مطمئن شوید که به آرامی و با دقت روی کابینت‌ها مالش می‌دهید.

چربی‌ زدا باید با آمونیاک ترکیب شود و در عرض چند ثانیه از کابینت جدا شود. پس از پاک شدن چربی، کابینت آشپزخانه تمیز خواهد شد. هنگام استفاده از آمونیاک مراقب باشید. از آمونیاک زیاد استفاده نکنید و آن را با سفید کننده ترکیب نکنید زیرا خطرناک خواهد بود.

آیا نحوه پاک کردن اثر سوختگی در ظرف فلزی با سایر ظروف تفاوت دارد ؟

به طور کلی پاک کردن اثر چربی و ته گرفتگی غذا بر روی هر ظرفی تقریبا با روشی مشابه صورت می گیرد. فرقی ندارد که غذای شما در ظرف فلزی ته گرفته، یا ظرف چدنی، ظرف گرانیتی یا قابلمه سرامیکی؛ برای از بین بردن لکه های سوختگی از روی هر یک از این ظرف ها باید از ترکیب آب جوش، سرکه و یا جوش شیرین استفاده کنید. البته باید توجه داشته باشید که برای پاک کردن سوختگی از کف ظرف های چدنی، تفلون و گرانیتی باید ترجیحا صبر کنید تا به دمای محیط برسند و سپس فرایند نظافت خود را آغاز کنید.

چربی زدایی ظروف - تمیز کردن چربی سوخته

چند نکته در رابطه با نحوه پاک کردن چربی ظروف فلزی

  • اضافه کردن آبلیمو به غذای در حال پخت و پز (در ظروف تفلون) از ایجاد لکه های سیاه در کف ظرف جلوگیری می کند.
  • اگر کف ظرف غیرتفلون شما سیاه شد، ترکیبی از مقداری آب، نمک و آبلیمو داخل ظرف بریزید و آن را بجوشانید. سپس ظروف را با مایع ظرفشویی و آب سرد بشویید تا سیاهی از بین برود.
  • ماده نچسبی که در ظروف تفلون به کار می رود و بر روی کف ظرف کشیده شده است، بسیار حساس بوده و به محض اینکه روی آن قاشق فلزی کشیده شود یا با سیم ظرفشویی شسته شود، از بین می رود. از این رو در هنگام شستشوی لکه ها از روی اینگونه ظروف دقت لازم را داشته باشید.
  • اگر از ترکیب جوش شیرین و سرکه برای تمیز کردن استفاده کنید، مراقب سر ریز شدن این ترکیب از سطح ظرف باشید.
  • برای از بین بردن لکه قابلمه ها و ماهی تابه هایی که به تدریج زرد شده اند، کمی آب و مایع ظرفشویی روی ظرف بریزید و سپس آن را بجوشانید تا تمیز شوند.
تمیز کردن چربی هود آشپزخانه با چند ترفند ساده و بدون دردسر

تمیز کردن چربی گاز - تمیز کردن چربی سوخته

روشی برای از بین بردن لکه های روغنی

1. برای نظافت و پاک کردن لکه های روغنی از سطح دیوار مسیر روغن پاشیده شده روی دیوار را مشخص کنید و لکه ها را در جهتی که پاشیده شده اند، پاک کنید زیرا این کار سبب راحت پاک شدن لکه ها می شود.

2. با یک پارچه نرم با قدرت جذب بالا که روی دیوار خراشیدگی ایجاد نمی کند ، روغن و دیگر لکه ها را پاک کنید.

3. پارچه را از یک سمت دیوار به سمت دیگر و یا از بالا به پایین بکشید و از دایره ای پاک کردن سطوح خوداری کنید. در هر بار آشپزی بلافاصله سطوح را با دستمال پاک کنید.

4. پس از هر بار تمیز کردن سطوح فلزی آن را با یک دستمال خشک به طور کامل پاک کنید زیرا آب می تواند به مرور زمان باعث نابودی فلز شود.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: shadi hemati

آخرین بروز رسانی

10 مهر 1402

بروز رسانی توسط

سیده سمانه جلیلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *