![تونر صورت وایت ویت ویتالیر](https://shadmag.com/wp-content/uploads/2025/01/1736127167-768x768.webp)
![محلول پاک کننده ایج پرفکت ادورامکس](https://shadmag.com/wp-content/uploads/2025/01/1736127097-768x768.webp)
![فوم شستشوی پلک و مژه آیسول](https://shadmag.com/wp-content/uploads/2025/01/1736127286-768x768.webp)
خرید پکیج اقتصادی جوانسازی صورت که پوست شما را جوان و شادابتر میکند
خروسک در کودکان که به آن کروپ (Croup) نیز گفته میشود؛ یکی از بیماریها در دوران کودکی بوده که به علت آلرژی به برخی مواد، برخی عوامل تحریک کننده و باکتریها ایجاد میگردد. در این بیماری، با ورم حنجره و نای، انسداد تنفس و همچنین عفونت سیستم تنفس فوقانی مواجه هستیم. خروسک در کودکان ریههای آنها را تحت تاثیر گذاشته و در موارد شدیدتر میتواند باعث ایجاد تنگی نفس در کودکان شود. از مهمترین نشانه های خروسک در بچه ها، میتوان به ایجاد صدای خشن در آنها اشاره نمود.
این بیماری در کودکان، در هر فصلی از سال ممکن است ایجاد گردد ولی بهطورکلی، با شیوع ویروسهایی از جمله آنفولانزا و سرماخوردگی ممکن است در فصلهای زمستان و پاییز، کودکان بیشتر دچار این بیماری شوند.
آیا خروسک در کودکان واگیردار است؟
در صورتی که خروسک در کودکان، به دلیل عوامل تحریک زا و آلرژیزا ایجاد شود؛ واگیردار نیست. ولی بیماریها و ویروسهایی که منجر به ایجاد خروسک میشوند، واگیردار هستند. در این صورت بهتر است فرزند خود را در خانه نگه داشته تا علائم ایجاد شده به وسیله خروسک برطرف گردد؛ زیرا این بیماری مسری ممکن است دیگر کودکان را نیز تحت تاثیر قرار دهد. این بیماری تنفسی که بیشتر در میان کودکان سنین 6 ماهه تا 5 سال شایعتر است، با رعایت کردن موارد ایمنی، میتوانند از علائم این بیماری خود را در امان نگه دارند.
علائم خروسک در بچه ها
گاهی ممکن است علائم خروسک در کودکان، با دیگر سرفهها نیز اشتباه تشخیص داده شود. از مهمترین علائم خروسک در کودکان میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- احساس خستگی بیش از حد
- ایجاد سرفههای خشک و بسیار شدید
- تورم در غدد لنفاوی گردن
- تب بسیار بالا و خطرناک
- تغییر تن صدای کودک به صورت مشهود
- نفس کشیدن به سختی مخصوصا در هنگام خواب و شبها
- ایجاد خشکی در چشم و کهیر
- در موارد حادتر، ایجاد کبودی در لبها، سرانگشتان و ناخنهای کودکان
- ایجاد آشفتگی در اعصاب
نشانه های اولیه بیماری خروسک در کودکان
کودکان در هر فصلی از سال امکان دارد که به بیماری خروسک مبتلا شوند. ایجاد این بیماری، بیشتر به دلیل ویروسهای منتقل شده از آنفولانزا و سرماخوردگی است. ولی بهطورکلی از نشانههای اولیه خروسک در کودکان میتوان موارد زیر را معرفی نمود:
- تغییر تن صدا به صورت خشن که به آن استریدور نیز گفته میشود. این تن صدا، بیشتر زانی که کودک سرفه یا گریه میکند مشخص است.
- ایجاد صدایی شبیه به پارس کردن
- گرفتگی صدا
- ایجاد مشکلاتی در تنفس کودکان
درمان سریع خروسک در کودکان
درمان سریع خروسک کودک، با استفاده از دارو و همچنین روشهای خانگی قابل انجام بوده؛ در این صورت و در موارد حادتر پزشک دارویی مانند شربت را تجویز میکند؛ و همچنین امکان دارد با تزریق پردنیزولون و دکسا متازون و یا تجویز داروهای خوراکی استروئیدی بتواند به درمان خروسک در کودکان کمک کند؛ اما اگر کودک به شرایط حادی دچار نشده است، در این صورت پزشک داروهای آرامبخش برای کودک تجویز نموده تا با کاهش التهابات ایجاد شده، به آرام شدن کودک کمک نماید.
درمان سرفه خروسکی بچه ها در خانه
درمان خانگی خروسک در کودکان و سرفههای خروسکی، میتواند کمک زیادی به بهبود کودک کند. علاوه بر استفاده از داروها، در زمانی که شرایط کودک مبتلا به خروسک حاد نیست شما میتوانید سرفهها و التهابات او را در خانه با استفاده از موارد زیر درمان نمایید. از مهمترین دمنوشها و فرآوردههای خانگی برای درمان سرفههای خروسکی در کودکان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ویتامین c
یکی از راههای درمان خانگی سرفههای خروسکی در کودکان، استفاده از ویتامین C است. شما میتوانید از این ویتامین هم به صورت قرص جوشان استفاده کرده و یا اینکه از طریق مصرف میوههایی مانند نارنگی، لیموشیرین، نارنگی و پرتقال آن را تامین نمایید.
عسل
یکی دیگر از مواد طبیعی پر خاصیت که میتواند برای درمان گلو و همچنین، سرفههای خروسکی در کودکان موثر واقع گردد، عسل است. با حل کردن عسل در آب و دادن آن به کودک، در صورتی که وضعیت گلوی او خیلی حاد نیست میتواند به درمان سرفهها و التهابات ایجاد شده کمک کند.
بخور اکالیپتوس
استفاده از بخور عصاره اکالیپتوس، برای درمان سرفههای خشک و خشن خروسکی کودکان میتواند موثر واقع گردد. برای استفاده از این درمان خانگی، میتوانید عصاره اکالیپتوس را در یک قابلمه پر از آب بریزید و بعد از جوشیده شدن، بخار آن را به کودک بدهید تا استنشاق نماید. این بخور، باعث نرم شدن گلوی کودک شده و به تدریج سرفههای او را بهبود میدهد.
استفاده از آب نمک
یکی دیگر از روشهای درمان خانگی سرفههای خشک خروسکی در کودکان، غرغره کردن آب نمک است. آب نمک را به صورت گرم کودکان باید غرغره نمایند. این کار میتواند با از بین بردن عفونتهای باکتریایی موجود در گلو، به درمان سرفههای خروسکی منجر شود.
دمنوش آویشن
دمنوش آویشن، از موثرترین دمنوش ها برای درمان بیماریهای تنفسی و آرامبخش ریه است. با توجه به اینکه این گیاه طعم خوبی برای کودکان ندارد توجه نمایید که از قند و شکر برای بهبود بخشیدن به طعم آن استفاده نکنید. فقط میتوانید از عسل در داخل آن استفاده کرده و به صورت معجون به کودک خود بدهید تا بتواند سرفههای خروسکی در کودکان را درمان نماید.
سوپ و غذاهای گرم
یکی دیگر از راههایی که میتواند به بهبود خروسک کمک کند، استفاده از غذاهای آبکی و سوپ مرغ گرم است. این سوپ که دلیل استفاده از مواد غذایی و ادویههای مفید در آن میتواند برای کودکان مبتلا به خروسک بسیار موثر واقع گردد.
کمپرس لپه
برای استفاده از کمپرس لپه، میتوانید لپهها را بپزید سپس آنها له نمایید. عصاره به دست آمده را در داخل یک پارچه نازک ریخته و بر روی گلوی کودک بگذارید. تا موثر واقع گردد.
کمپرس نشاسته
یکی دیگر از مهمترین درمانها برای سرفههای خروسکی در کودکان، کمپرس نشاسته است. برای ایمن کار، نشاسته را در آب کمی سرد حل نموده و سپس آن را کمی گرم کرده و با استفاده از یک پارچه نازک، نشاسته را بر روی گلوی کودک قرار دهید. این کمپرس، دارای خاصیت روان کنندگی و لغزندگی بوده که دارای تاثیر زیادی بر درمان سرفههای خروسکی است.
غذاهای ممنوعه برای خروسک در کودکان
یکی از غذاهای مضر در زمانی که کودکان به خروسک مبتلا هستند، غذاهای سرخ شده است. همچنین استفاده از خوراکیهای اسیدی و غذاهایی که دارای فلفل زیاد و ادویه فراوان هستند برای کودکان مبتلا به خروسک مضر هستند؛ زیرا این غذاها میتوانند گلوی آنها را تحریک نموده و باعث افزایش سرفههای خشک در آنها شوند. بهترین غذاها برای این کودکان، غذاهای آب پز شده و کبابی مانند سیبزمینی است.
سوالات متداول
خروسک تا چند روز میتواند کودک دیگری را درگیر کند؟
بیماری خروسک در کودکان، به طور معمول تا 21 روز بعد از بروز اولین نشانه واگیردار میباشد، یعنی در این بازه زمانی کودک مبتلا میتواند فرد دیگری را آلوده کند.
آیا خروسک یک بیماری خطرناک است؟
بیماری خروسک در کودکان، یک بیماری خفیف و شایع است که در بیشتر موارد بدون استفاده از دارو قابل درمان است؛ اما در صورتی که کودک دارای سیستم ایمنی ضعیفی است، میتواند به یک بیماری جدی تبدیل گردد.
آیا میتوان بیکاری خروسک در کودکان را به طور قطعی درمان کرد؟
خیر، خروسک در کودکان درمان قطعی نداشته و به صورت خود به خود و با مرور زمان بهبود مییابد.