خرید پکیج اقتصادی ضدجوش برای درمان و جلوگیری از جوش صورت
همانطور که میدانید، پایان نامه دارای فصول مختلفی است و هریک دارای اهداف مختلفی هستند. از فصل دوم پایان نامه به عنوان بررسی مبانی تحقیق و یا بررسی مبانی نظری پژوهش یاد میشود. میتوان گفت که بخش قابل توجهی از حجم پایان نامه به این فصال اختصاص دارد و شاید در نگاه اوّل، نگارش این فصل ساده به نظر برسد. اما این را بدانید که تدوین آن، آنقدر هم راحت نیست. به همین دلیل باید به طور کامل بدانید که چه چیزی را در این قسمت باید مورد اشاره قرار بدهید.
در یک کلام میتوان ادعا کرد که هدف از نوشتن این فصل، گردآوری کردن است. البته منظور از این کار، فقط گردآوری ادبیات، سابقه و پشیشنه داخلی و خارجی این کار نیست. بنابراین تا زمانی که قصد نوشتن این فصل را دارید، بدانید که باید از قویترین منابع استفاده کنید. در این مطلب قصد داریم طرز نگارش این قسمت از پایان نامه را به طور کامل خدمت شما توضیح بدهیم. اگر شما هم در مسیر نوشتن و انجام پایان نامه کارشناسی ارشد نیاز به راهنمایی دارید، ما را تا انتهای این مطلب همراهی کنید.
محقق برای نوشتن فصل دوم پایان نامه، چه وظایفی را داراست؟
اهمیت زیادی دارد که به عنوان یک محقق، با وظایف خود در مسیر نوشتن این فصل آشنا باشید. مهمترین گامهایی که برای نوشتن این قسمت باید بردارید، به شرح زیرند:
- پیشینه تحقیق را بررسی کنید.
- موضوع را به طور کامل ارزیابی کنید.
- به نقد و بررسی موضوع بپردازید.
- نظریات و تحقیقاتی که مشابه پژوهش فعلی هستند را چک کنید و اقدام به مقایسه تحقیقات باهم کنید.
- مقالات مرتبط، انواعی از پایان نامهها و یا پروژههای علمی مشابه و… را آنالیز کنید.
- نباید تنها به مقالات داخلی اکتفا کنید. در این قسمت باید به مقالات خارجی هم بپردازید.
نحوه نوشتن فصل دوّم پایان نامه
این قسمت را به طور کلی باید به دو بخش تقسیم کنید. این مورد سبب میشود که در مسیر نوشتن این فصل، یکپارچهتر و بهتر عمل کنید. همچنین نظم بهتری هم به مطالب خود خواهید بخشید.
قسمت نخست
در این بخش باید به سراغ نظریههایی بروید که پیرامون موضوع تحقیق فعلی شما مطرح شده اند. باید توضیحی کلی درباره چهارچوب پژوهش بدهید و مساله و فرضیههای آن را به طور کامل بیان کنید. این بخش را میتوان بسیار کوتاه دانست و آن را قسمتی دانست که بر کلیدواژه ها، تئوریها و مدلهای مهم تمرکز میکند.
قسمت دوّم
در این بخش باید به مرور نتایج و یافتههای تحقیق در بیرون و داخل بپردازید. میتوان ادعا کرد که این قسمت طولانیتر بوده و به طور انتقادی، پیشینه پژوهش را بیان میکند. اطلاعات این قسمت را باید به گونهای بیان کنید که از نهایت شفافیت و دقت برخوردار باشد. طوری که خواننده با یکبار خواندن به بهترین شکل از اهمیت و ضرورت مساله باخبر شود. به همین دلیل به شما توصیه میکنیم که برای نگارش هرچه بهتر این قسمت، سه بار آن را چک کرده و نگارش کنید.
در نخستین تلاش برای نگارش این قسمت، باید به صورت فیشنویسی و نگارش شده این قسمت را چک کنید. در دفعه بدی باید بخشهای جمع آوری شده را مطالعه کنید و طبق طرحی مشخص آنها را سازماندهی کنید. میتوانید از رویکرد قیفی برای این کار استفاده کنید. به طوری که ابتدا یافتههای کلی را مطرح کرده و در ادامه، میتوانید یافتههای خود را به موضوع پژوهشی محدود کنید.
حال برای نوشتن این قسمت برای سومین بار، باید تمامی اطلاعات گردآوری شده را با مهارت خود خلاصهنویسی کنید. بهتر است برای بیان هرچه بهتر این قسمت، از جداول و اشکال مناسب هم استفاده کنید. فراموش نکنید که شما در آخرین مرحله نگارش متن خود هستید. به همین دلیل باید از نهایت دقت و حوصله خود استفاده کنید. سبک نگارش خود را هم باید همواره بادقت درنظر داشته باشید. بسیار مهم است که به یکپارچگی متن، تیترها و روش منبعنویسی توجه داشته باشید. منبع نویسی، ارجاع دهی درست، بکارکردن کلمات مناسب و تخصصی، از موارد مهمی هستند که در این باره باید مدنظر داشته باشید.
گردآوری اطلاعات مختص فصل دوّم پایان نامه
برای این کار باید دقت کنید که افراد دیگر چه تحقیقات و نظراتی را مطرح کرده اند. همچنین باید به مواردی که به آنها پرداخته نشده هم توجه داشته باشید و درصورت نیاز به آنها بپردازید. تمامی محدودیتهایی که در گذشته برای بهبود و حل مسئله مطرح شدهاند هم باید بیان شوند. به عنوان یک محقق حرفهای باید تلاش کنید که محدودیتهای قبلی را با تحقیق خود رفع کنید. این را هم باید درنظر داشته باشید که کارها و تحقیقات پیش، به عنوان یک نقطه حرکت برای شما عمل میکنند.
به همین دلیل، هرچه بیشتر به آنها پرداخت شود، مسیر بیشتری هم برای شما همواره میشود. درانتها میتوانید با مقایسه تحقیق خود با تحقیقات مشابه، یک نتیجه گیری حرفهای داشته باشید. این را بدانید که پژوهش یک فعالیت گروهی است. نمیتوانید توقع داشته باشید که تحقیقات، بدون مطالعات تحقیقات قبلی انجام شوند. حتی شما هم درصورت نوشتن یک پایان نامه حرفه ای، میتوانید منبعی برای افراد بعد از خود تالیف کنید. بهتر است آخرین تحقیقات انجام شده روی موضوع خود را به عنوان یک اولویت تلقی کنید.
سخن پایانی
در این مطلب به طور کامل درباره اصول نوشتن فصل دوّم پایان نامه برای شما توضیحات کاملی را ارائه کردیم. دانستید که شاید در نگاه اوّل، این فصل ممکن است بخشی آسان تلقی شود. اما قطعا نمیتوان بدون دقت و تخصص کافی این فصل را نوشت. در این قسمت باید به طور کاملا حرفهای به تحقیقات انجام شده از سوی محققان قبلی درباره موضوع خود بپردازید. آنچه که دارای اهمیت است، کمک گرفتن از افراد حرفهای در مسیر نوشتن فصول مختلف پایان نامه، بخصوص فصل دوّم پایان نامه است.
اگر به دنبال بهترین اساتید و نخبگان علمی برای انجام پایان نامه خود در مقاطع ارشد و دکتری هستید، همین حالا پارسیان تز درخدمت شماست. ما با بکارگیری بهترین اساتید و اشخاص، بهترین پروژههای علمی؛ مانند پایان نامه و پروپوزال را برای شما انجام خواهیم داد. امیدواریم با خواندن این مطلب، اطلاعات کاملی درباره فصل دوّم پایان نامه و نحوه نوشتن آن کسب کرده باشید.