افتتاح حساب ترکیه
درمان فوری سردرد

در این مقاله قصد داریم پس از بررسی علت سردرد شدید و ناگهانی، 10 راهکار معجزه آسا را جهت درمان فوری سردرد شدید و کاهش دردهای مزمن به شما معرفی کنیم و به این سوال که برای درمان سردرد چه بخوریم پاسخی کامل و کارا دهیم. تاکنون بیش از 150 نوع سردرد شناخته شده است که 4 مورد از شایع ترین آنها را برای شما بازگو میکنیم، چراکه برای درمان در گام اول باید نوع سردرد را شناخت.

بررسی 4 نوع از شایع ترین سردرد‌ها

سردرد تنشی

سردرد تنشی یا همان سردرد عصبی از جمله شایع ترین سردردها بین افراد است. این نوع سردرد در بین بانوان نسبت به آقایان رایج تر است. در این نوع سردرد، فرد دچار دردهای خفیف و مقطعی می­شود. داشتن استرس و عصبی شدن میتواند مهم ترین علت سردرد شدید و ناگهانی از این نوع باشد.

درمان فوری سردرد

سردرد سینوسی

علائمی چون احساس درد در ناحیه‌ی گونه‌ها و پیشانی، آبریزش بینی و درد پل بینی، تب، احساس فشار در چشم و ورم صورت نشان از وجود سردرد سینوسی میدهند. این سردردها به دلیل ایجاد التهاب در سینوس های بدن به وجود می­آیند. البته برای درمان فوری آبریزش بینی این مطلب قبلی ما را مطالعه کنید.

سردرد میگرنی

یکی دیگر از رایج ترین سردردها، سردرد میگرنی است و شیوع آن در بانوان 2 برابر آقایان است. افرادی که دچار این نوع سردرد هستند معمولا ماهی یک یا چندبار دچار سردردهای پیوسته و طولانی مدت همراه با دردهای تپشی در یک یا دو طرف سر که معمولا بین 2 تا 72 ساعت ادامه دارد می­شوند.

از جمله مهم ترین علائم همراه با این نوع سردرد میتوان به حساسیت به نور و صدا و بو، ناراحتی معده، حالت تهوع، استفراغ و بی اشتهایی اشاره کرد.

سردرد خوشه ای

این نوع سردرد نسبت به انواع دیگر بسیار نادراست اما شدید ترین نوع سردرد نیز محسوب می­شود. احساس سوزش و سوراخ شدن پشت چشم که بسیار آزاردهنده است از علائم سردرد خوشه ای به شمارمی­آید.

درمان فوری سردرد

علل و عوامل خطر سردرد چیست؟

ممکن است برایتان سؤال ایجاد شده باشد که چه عاملی منجر به سردرد می‌شود؟ در مجموع سردرد به دلیل ترکیبی از سیگنال‌های ارسال شده از رگ‌های خونی و عضلات سر رخ می‌دهد. علت فعال شدن این سیگنال‌ها هنوز مشخص نیست. با این حال عوامل زیر می‌توانند به‌عنوان محرک سردرد محسوب شوند.

  • بیماری‌هایی مثل عفونت‌های سینوسی، سرماخوردگی، تب یا عفونت گلو
  • استرس
  • عوامل محیطی مثل قرار گرفتن در معرض دود سیگار و تنباکو؛ همچنین مواجهه با بوی مواد شیمیایی و عطر و ادکلن
  • سابقه‌ی خانوادگی ابتلا به سردرد
  • حساسیت به بعضی از مواد غذایی
  • عدم تعادل هورمونی
  • عدم تعادل ویتامین‌ها و مواد معدنی در بدن

برای درمان سردرد شدید چه بخوریم ؟

در گام دوم پس از شناخت رایج ترین انواع سردرد قطعا این سوال برای شما به وجود می­آید که برای درمان سردرد چه بخوریم که تاثیر بیشتری داشته باشد ؟ در پاسخ به این سوال برای شما راهکارهای درمان سردرد شدید در خانه، درمان فوری سردرد شدید میگرنی و درمان فوری سردرد در طب اسلامی را بازگو می­کنیم.

درمان فوری سردرد

1. درمان فوری سردرد شدید میگرنی با نمک

درمان سردرد با نمک یکی از راهکارهای معجزه آسا در راستای رفع سردرد شدید میگرنی می­باشد. براساس تحقیقات انجام شده استفاده از منابع غذایی دارای منزیم و سدیم تاثیر بسیار بالایی در درمان سردرد و میگرن دارند چراکه باعث جلوگیری و درمان اختلالات الکترولیتی موجود در بدن که علت سردرد شدید و ناگهانی هستند میشوند. همانطور که همگی میدانیم نمک مهمترین منبع غذایی دارای سدیم است، از این رو برای درمان سردرد شدید در خانه در گام اول میتوان استفاده از این راه جادویی را امتحان نمود.

برای این منظور باید چند قاشق نمک را با مقداری آبلیموی تازه مخلوط کرده و استفاده کنید. این محلول تاثیر فوری در تسکین درد دارد به طوریکه یک دقیقه بعد از مصرف تاثیر آن را مشاهده میکنید ! توصیه می­شود برای این محلول از نمک های غیر فآوری شده مانند نمک دریا و یا نمک صورتی هیمالیا استفاده کنید.

در اینجا برای درمان فوری سردرد شدید، چند راهکار معرفی کردیم استفاده از آب لیمو و نمک یکی از راهکارهای درمان سردرد شدیداست.

درمان فوری سردرد2. درمان فوری سردرد شدید میگرنی با آبلیمو

آبلیمو یک ماده قلیایی است که دارای ویتامین C می­باشد و تاثیر زیادی در قلیایی کردن محیط بدن و در نتیجه کاهش دردهای شدید و میگرنی دارد. به منظور درمان سردرد با آبلیمو میتوانید از ترکیب آبلیمو و عسل و یا همانطور که ذکر شد از ترکیب آبلیمو و نمک استفاده کنید. از خواص عسل غافل نشید.

3. رفع سریع سردرد شدید با زنجبیل

برای درمان خانگی سردرد پیشانی و چشم و سردردهای میگرنی میتوانید از خواص زنجبیل استفاده کنید. ریشه زنجبیل دارای مواد ضدالتهاب است که برای درمان سردرد شدید در خانه کاربرد دارد. از جمله خواص دیگر زنجبیل میتوان به تاثیر آن در کاهش حالت تهوع و استفراغ که اغلب به دنبال سردردهای شدید اتفاق می­افتند اشاره کرد. برای درمان سردرد شدید کرونا با زنجبیل، میتوانید از پودر زنجبیل درون کپسول، دمنوش ریشه زنجبیل و یا ماساژ پیشانی همراه با زنجبیل خرد شده استفاده کنید.

برای تهیه دمنوش زنجبیل یک قاشق چای خوری پودر زنجبیل را در یک فنجان آب جوش ریخته و 5 دقیقه به آن زمان بدهید تا دم بکشد. شایان به ذکر است که استفاده از زنجبیل از جمله راهکارهایی می­باشد که برای درمان فوری سردرد در طب اسلامی نیز توصیه شده است.

4. نعناع، بهترین دارو برای درمان سردرد عصبی

گیاه نعناع از گذشته تا کنون برای مصارف دارویی استفاده می­شود. این گیاه طبیعت خشک و گرم و خاصیت ضدالتهابی دارد. به همین دلیل میتوان از جوشانده نعناع به عنوان بهترین دارو برای درمان سردرد عصبی یاد کرد. برای درمان خانگی سردرد پیشانی و چشم میتوانید به مقداری برگ نعناع به اندازه یک کف دست را با دو فنجان آب جوشانده و آب آن را به پیشانی خود بزنید. همچنین میتوانید به منظور درمان سردرد از بخار آن استنشاق کنید.

اطلاعات کامل از مهمترین اختلالات روانی سالمندی و بهترین روش برخورد با این مشکلات

درمان فوری سردرد

5. درمان فوری سردرد شدید با ریحان

ریحان یکی دیگر از گیاهان دارویی است که برای درمان فوری سردرد در طب اسلامی به آن اشاره شده است. این گیاه خاصیت آرامش بخشی دارد و در کنار نعناع به عنوان بهترین دارو برای درمان سردرد عصبی شناخته می­شود. . برای درمان سردرد شدید میتوانید از روغن ریحان برای ماساژ پیشانی و یا دمنوش آن استفاده کنید. برای تهیه دمنوش ریحان لازم است مقدار 5 عدد برگ ریحان را در مقداری آب جوشانده و یک قاشق چای خوری عسل به آن اضافه کنید. پس از پنج دقیقه ایندمنوش را جرعه جرعه میل کرده و درد خود را تسکین دهید.

6. درمان سریع سردرد شدید با آویشن

آویشن از جمله گیاهان دارویی است که خواص بسیاری دارد و برای درمان سردرد شدید میتوان از آن استفاده کرد. برای تهیه دمنوش آویشن برای رفع سردرد میتوانید یک قاشق چای خوری آویشن را در یک فنجان آب جوش بریزید و به آن زمان بدهید که 10 دقیقه دم بکشد و آن را میل کنید.

7. درمان سردرد شدید کرونا با دارچین

میتوانید از دارچین برای درمان سردرد شدید در کرونا و مواقعی که علت سردرد شدید و ناگهانی عصبی شدن است استفاده کنید. برای این منظور مقداری پودر دارچین را با مقدار کمی آب مخلوط کرده تا حالت خمیری پیدا کند و سپس آن را روی پیشانی و شقیقه خود قرار دهید.

درمان فوری سردرد

8. درمان فوری سردرد شدید با رزماری

یکی دیگر از گیاهان دارویی که برای درمان فوری سردرد در طب اسلامی به آن اشاره شده است رزماری می­باشد. گیاه رزماری جریان خون را افزایش میدهد و برای درمان سردرد شدید در خانه کاربرد دارد. برای این منظور میتوانید پیشانی خود را با مقداری روغن رزماری ماساژ دهید و یا اینکه مقداری برگ رزماری را له کرده و با مقداری آب بجوشانید. سپس روزانه مقداری از آن را مانند چای آماده کرده و میل نمایید.

9. آب درمانی و رفع سردرد شدید

یکی از راحت ترین راه ها برای درمان فوری سردرد شدید، آب درمانی است. برای این منظور میتوانید به مدت 30 دقیقه پاهای خودتان را درون ظرفی حاوی آب گرم و پودر خردل قرار دهید. این کار باعث جلوگیری از فشار رگ های خونی سر می­شود. برخی از سردرهای خفیف روزانه به علت کم آبی بدن رخ میدهند بنابراین نوشیدن روزانه حداقل 8 لیوان آب در جلوگیری و درمان این سردردها موثر است.

10. اسطوخودوس، گیاه آرامش بخش

از گیاه اسطوخودوس میتوان به عنوان یک درمان فوری سردرد شدید میگرنی و درمان سردرد صبحگاهی یاد کرد. ترکیب اسطوخودوس با چند برگ گیاه نعناع میتواند برای درمان فوری سردرد شدید میگرنی به عنوان یک معجزه عمل کند. همچنین میتوانید ۲ قطره از عصاره این گیاه را در کف دست ریخته و پشت گردن خود را با آن ماساژ دهید. برای تهیه یک معجون معجزه آسا برای درمان سردرد شدید میتوانید مقدار 12 فنجان آب، یک فنجان عسل، 2 الی 10 قطره اسانس اسطوخودوس و مقداری پوست لیمو را در مخلوط کن ریخته و معجون به دست آمده را روی پیشانی خود بگذارید و یا اینکه بخار آن را استنشاق کنید.

درمان فوری سردرد

روش‌های خانگی برای تسکین سردرد

درمان‌های خانگی سردرد به شرح زیر است‌.

۱. آب بنوشید

کم‌آبی بدن ممکن است منجر به سردرد شود. در حقیقت مطالعات نشان می‌دهند که کم‌آبی مزمن بدن علت رایج سردردهای تنشی و میگرنی است. تحقیقات به این نتیجه رسیده‌اند که نوشیدن آب کافی علائم سردرد را در افراد دچار کم‌آبی طی ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت تسکین می‌دهد.

علاوه بر این کم‌آبی بدن می‌تواند تمرکز را مختل کرده و منجر به کج‌خلقی و زودرنجی شود که این موضوع سردرد را بدتر می‌کند. برای اینکه دچار سردرد ناشی از کم‌آبی بدن نشوید، در طول روز به اندازه‌ی کافی آب بنوشید. فقط به نوشیدن آب قناعت نکنید و مواد غذایی آبرسان را که در این مقاله ۱۷ ماده‌ی غذایی برای پیشگیری از کم‌آبی بدن در روزهای گرم معرفی کردیم، در رژیم غذایی خود جای دهید.

۲. منیزیم مصرف کنید

منیزیم یک ماده‌ی معدنی مهم است که در بسیاری از عملکرد‌های بدن از جمله کنترل قند خون و انتقال پیام‌های عصبی نقش دارد. نشان داده شده که منیزیم یک داروی مؤثر و بی‌خطر برای سردرد است‌. شواهد عنوان می‌کنند که کمبود منیزیم در افرادی که به‌طور مرتب دچار سردرد میگرنی می‌شوند، رایج‌تر از افرادی است که دچار این نوع سردرد نمی‌شوند.

مطالعات نشان داده‌اند که درمان سردرد از طریق مصرف ۶۰۰ میلی‌گرم منیزیم سیترات در روز به کاهش تعداد دفعات و شدت سردرد میگرنی کمک می‌کند. با این حال در نظر داشته باشید که مصرف مکمل‌های منیزیم ممکن است در بعضی از افراد منجر به مشکلات گوارشی مثل اسهال شود. بنابراین بهتر است برای درمان علائم سردرد، در ابتدا دوز کمتری از منیزیم را مصرف کنید.

۳. به اندازه‌ی کافی بخوابید

خواب تأثیر مستقیمی روی سلامتی بدن دارد. کمبود خواب می‌تواند منجر به مشکلات مختلف از جمله سردرد شود. محققان در یک مطالعه تعداد دفعات و شدت سردرد را در دو گروه از افراد بررسی کردند. گروه اول هر شب کمتر از ۶ ساعت می‌خوابیدند و گروه دوم خواب بیشتری نسبت به گروه اول داشتند.

درمان فوری سردرد

نتایج این مطالعه نشان داد افرادی که کمتر می‌خوابیدند (گروه اول)، افزایش شدت و تعداد دفعات سردرد را تجربه کردند. با این وجود نشان داده شده که خوابیدن زیاد هم محرک سردرد است.

درمان عفونت واژن با سرکه سیب + 6 روش موثر و مفید

بنابراین خوابیدن به‌ اندازه‌ی کافی برای افرادی که می‌خواهند به‌طور طبیعی از ابتلا به سردرد پیشگیری کنند، ضروری است. توصیه می‌شود هر شب بین ۷ تا ۹ ساعت بخوابید.

۴. از مصرف مواد غذایی حاوی هیستامین زیاد پرهیز کنید

هیستامین ترکیبی است که در بعضی از مواد غذایی مثل ماهی دودی و غذاهای تخمیری وجود دارد.
هیستامین یک ماده‌ی شیمیایی است که به‌طور طبیعی در بدن یافت می‌شود و در سیستم ایمنی، سیستم عصبی و دستگاه گوارش نقش دارد‌. مطالعات نشان می‌دهند که مصرف هیستامین ممکن است در افرادی که به این ترکیب حساسیت دارند، منجر به میگرن شود.

بدن بعضی از افراد نمی‌تواند به‌درستی هیستامین را دفع کند، چون عملکرد آنزیم‌هایی که مسؤول تجزیه‌ی آن هستند، دچار اختلال است. اجتناب از مصرف مواد غذایی غنی از هیستامین ممکن است یک استراتژی مفید برای افرادی باشد که به‌طور مرتب دچار سردرد می‌شوند.

۵. از روغن‌های اسانسی استفاده کنید

روغن‌های اسانسی مایعاتی به‌شدت غلیظ هستند که ترکیبات خوشبویی دارند. این روغن‌ها فواید درمانی متعددی دارند و معمولا از آن‌ها به‌صورت موضعی استفاده می‌شود. هرچند بعضی از آن‌ها قابل بلعیدن هم هستند. روغن‌های اسانسی نعناع و اسطوخودوس به‌طور ویژه در درمان سردرد مؤثر هستند.

نشان داده شده که مالیدن روغن نعناع به شقیقه علائم سردردهای تنشی را کاهش می‌دهد. روغن اسطوخودوس هم در کاهش درد ناشی از سردرد میگرنی اثرگذار است. استفاده‌ی موضعی از این روغن روی لب بالا و همچنین استنشاق آن می‌تواند علائم میگرن را کاهش دهد.

۶. مکمل‌های ویتامین ب کمپلکس را مصرف کنید

ویتامین‌های ب یک گروه از ریزمغذی‌های محلول در آب هستند که در بسیاری از عملکردهای بدن نقش دارند. برای مثال این ویتامین‌ها مسؤول سنتز انتقال‌دهنده‌های عصبی هستند و به تبدیل غذا به انرژی کمک می‌کنند. بعضی از انواع ویتامین‌های ب ممکن است از شما در برابر سردرد محافظت کنند.

 

چندین مطالعه نشان داده‌اند که مکمل‌های ویتامین ب ۱۲، ریبوفلاون (ب ۲)، ب ۱۲ و پیریدوکسین (ب ۶) ممکن است در کاهش علائم و درمان سردرد مفید باشند. ویتامین‌های ب کمپلکس حاوی تمام هشت گروه از ویتامین‌های ب هستند و استفاده از آن‌ها یک روش بی‌خطر و مقرون‌به‌صرفه برای درمان سردرد به شمار می‌رود.

مصرف روزانه‌ی ویتامین‌های ب بی‌خطر تلقی می‌شود، چون محلول در آب هستند و میزان اضافی‌اشان از طریق ادرار از بدن خارج می‌شود. البته ميوه براي درمان سرماخوردگي بسیار مفید و مناسب است

۷. برای تسکین درد از کمپرس سرد استفاده کنید

استفاده از کمپرس سرد ممکن است علائم سردرد را کاهش دهد. قرار دادن کمپرس سرد یا یخ روی ناحیه‌ی گردن و سر التهاب را کاهش می‌دهد و رگ‌های خونی را منقبض می‌کند که این موضوع در درمان سردرد و کاهش علائم آن مفید است. در یک مطالعه روی ۲۸ خانم نشان داده شد که قرار دادن بسته‌های ژله‌ای سرد روی سر، درد ناشی از میگرن را به‌طرز قابل‌توجهی کاهش داد.

درمان فوری سردرد

می‌توانید کمپرس سرد را از بیرون تهیه کرده یا خودتان آن را در خانه درست کنید. برای درست کردن کمپرس سرد، ابتدا یک کیسه‌ی ضدآب را پر از یخ کنید و دور آن یک حوله‌ی نرم بپیچید. کمپرس را پشت گردن، سر یا شقیقه‌ی خود قرار دهید تا سردردتان بهبود پیدا کند.

۸. کوآنزیم کیوتن مصرف کنید

کوآنزیم کیوتن ماده‌ای است که به‌طور طبیعی توسط بدن تولید می‌شود. این ماده در تبدیل غذا به انرژی نقش دارد و به‌عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی عمل می‌کند. مطالعات نشان می‌دهند که مصرف مکمل‌های کوآنزیم کیوتن ممکن است یک روش اثرگذار و طبیعی برای درمان سردرد باشند.

یک مطالعه روی ۸۰ نفر نشان داد که مصرف ۱۰۰ میلی‌گرم مکمل کوآنزیم کیوتن در روز تعداد دفعات، شدت و طول میگرن را کاهش داد. یک مطالعه‌ی دیگر روی ۴۲ نفر که به‌طور مرتب دچار میگرن می‌شدند به این نتیجه رسید که مصرف روزانه سه دوز ۱۰۰ میلی‌گرمی از کوآنزیم کیوتن به کاهش تعداد دفعات بروز میگرن و علائم مرتبط با آن مثل حالت تهوع کمک کرد.

۹. رژیم غذایی خاصی را دنبال کنید

مطالعات عنوان می‌کنند که ناتوانی در تحمل بعضی از مواد غذایی می‌تواند منجر به تحریک سردرد در بعضی از افراد شود. برای اینکه متوجه شوید کدام مواد غذایی باعث سردرد مکرر در شما می‌شوند، در رژیم غذایی خود مواد غذایی که فکر می‌کنید بیشترین ارتباط را با علائم سردرد دارند، حذف کنید.

شکلات، مرکبات و قهوه رایج‌ترین مواد غذایی هستند که توسط افراد مبتلا به میگرن به‌عنوان غذاهای محرک معرفی شده‌اند. در یک مطالعه‌ی کوچک نشان داده شد که دنبال کردن رژیم غذایی ذکر شده باعث کاهش تعداد دفعات بروز سردردهای میگرنی در شرکت‌کنندگان شد.

۱۰. چای کافئین‌دار یا قهوه بنوشید

مصرف نوشیدنی‌هایی مثل چای یا قهوه که حاوی کافئین هستند، ممکن است به درمان سردرد کمک کند.

درمان فوری سردرد

کافئین خلق‌وخو را بهبود می‌بخشد، هوشیاری را افزایش می‌دهد و رگ‌های خونی را منقبض می‌کند که همه‌ی این‌ها اثرات مثبتی روی علائم سردرد دارند.

کافئین همچنین به افزایش اثربخشی داروهای رایج برای درمان سردرد مثل ایبوپروفن و استامینوفن کمک می‌کند. نشان داده شده که محرومیت از کافئین هم در صورت مصرف‌ مقدار زیادی از آن در طول روز می‌تواند باعث بروز سردرد شود. بنابراین افرادی که به‌طور مکرر دچار سردرد می‌شوند، باید به میزان کافئین مصرفی خود دقت ویژه‌ای کنند.

۱۱. طب‌سوزنی را امتحان کنید

در طب‌سوزنی برای تحریک بعضی از نواحی بدن، سوزن‌های نازکی وارد پوست می‌شوند. در بسیاری از مطالعات نشان داده شده که این روش درمانی با کاهش علائم سردرد ارتباط دارد. یک بررسی روی ۲۲ مطالعه که در مجموع روی بیش از ۴ هزار نفر انجام شد به این نتیجه رسید که طب‌سوزنی به اندازه‌ی داروهای رایج برای میگرن مؤثر است.

خارج کردن آب از گوش با چند ترفند | چند توصیه مهم که فوری آب را از گوش خارج می کند

یک مطالعه‌ی دیگر به این نتیجه رسید که طب‌سوزنی مؤثرتر و بی‌خطرتر از توپیرامات بود. از این داروی ضدویروسی برای درمان سردرد میگرنی مزمن استفاده می‌شود. اگر به دنبال یک روش طبیعی برای درمان سردرد مزمن هستید، حتما طب‌سوزنی را امتحان کنید.

درمان فوری سردرد

۱۲. با یوگا ریکس کنید

یوگا یک روش عالی برای کاهش استرس، افزایش انعطاف‌پذیری، کاهش درد و بهبود کلی کیفیت زندگی محسوب می‌شود. یوگا حتی ممکن است در کاهش شدت و تعداد دفعات سردرد هم اثرگذار باشد. یک مطالعه به بررسی اثرات یوگادرمانی روی ۶۰ فرد مبتلا به سردرد میگرنی مزمن پرداخت.

نتایج این مطالعه نشان داد که تعداد دفعات و شدت سردرد در گروهی که هم یوگا انجام دادند و هم داروهای مخصوص برای درمان سردرد را مصرف کردند، نسبت به کسانی که فقط دارو مصرف کردند، کاهش قابل‌توجهی داشت‌‌.

یک مطالعه‌ی دیگر به این نتیجه رسید افرادی که به‌ مدت ۳ ماه تمرینات یوگا را انجام دادند، در مقایسه با گروهی که به انجام این تمرینات نپرداختند، کاهش چشمگیر تعداد دفعات، شدت و علائم مرتبط را تجربه کردند.

۱۳. از بوهای تند دوری کنید

بوهای تند مثل بوی ادکلن یا محصولات تمیزکننده می‌توانند در بعضی از افراد منجر به سردرد شوند. یک مطالعه روی ۴۰۰ نفر که سردرد میگرنی یا تنشی را تجربه می‌کردند به این نتیجه رسید که بوهای تند مثل ادکلن معمولا باعث تحریک سردرد در شرکت‌کنندگان می‌شد.

حساسیت شدید به بو را «اسموفوبیا» می‌نامند که ابتلا به آن در افراد مبتلا به سردرد مزمن رایج است. اگر فکر می‌کنید به بو حساسیت دارید، از ادکلن، دود سیگار و غذاهایی که بوی تندی دارند دوری کنید تا احتمال ابتلا به میگرن در شما کاهش پیدا کند.

۱۴. داروهای گیاهی را امتحان کنید

بعضی از گیاهان مثل بابونه‌ی زرد یا باتربور ممکن است در کاهش علائم و درمان سردرد کمک‌کننده باشند. بابونه‌ی زرد یک گیاه‌ گلدار است که خواص ضدالتهابی دارد. بعضی از مطالعات عنوان می‌کنند که مصرف مکمل‌های بابونه‌ی زرد در دوز ۵۰ تا ۱۵۰ میلی‌گرم در روز ممکن است تعداد دفعات بروز سردرد را کاهش دهد. با این حال مطالعات دیگر فایده‌ای را در این زمینه پیدا نکرده‌اند.

درمان فوری سردرد

ریشه‌ی گیاه باتربور هم مانند بابونه‌ی زرد اثرات ضدالتهابی دارد. چندین مطالعه نشان داده‌اند که مصرف عصاره‌ی گیاه باتربور در دوزهای ۵۰ تا ۱۵۰ میلی‌گرم در روز علائم سردرد را هم در بزرگسالان و هم در کودکان کاهش می‌‌دهد. مصرف بابونه‌ی زرد معمولا ‌بی‌خطر تلقی می‌شود؛ به‌‌شرطی که آن را به میزان توصیه شده مصرف کنید.

باتربور را با احتیاط مصرف کنید، چون نوع غیرخالص آن می‌تواند منجر به آسیب کبدی شود. علاوه بر این اثرات بلندمدت استفاده از این گیاه هم نامشخص است.

۱۵‌. از مصرف نیترات و نیتریت اجتناب کنید

نیترات و نیتریت نگهدارنده‌های رایج غذا هستند که به اقلامی مثل هات‌داگ، سوسیس و بیکن اضافه می‌شوند تا از طریق جلوگیری از رشد باکتری‌ها آن‌ها را تازه نگه دارند. نشان داده شده که مصرف مواد غذایی حاوی این نگهدارنده‌ها سردرد را در بعضی از افراد تحریک می‌کند.

نیتریت ممکن است از طریق باز ‌کردن رگ‌های خونی منجر به سردرد شود‌. برای اینکه مصرف نیتریت را به حداقل برسانید، گوشت‌های فرآوری شده‌ی کمتری مصرف کنید و در صورت امکان، محصولاتی را بخرید که فاقد آن هستند.

۱۶. چای زنجبیل بنوشید

ریشه‌ی زنجبیل حاوی ترکیبات مفید زیادی از جمله آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات ضدالتهابی است. یک مطالعه روی ۱۰۰ فرد مبتلا به سردرد میگرنی مزمن به این نتیجه رسید که مصرف ۲۵۰ میلی‌گرم پودر زنجبیل در کاهش درد میگرن به اندازه‌ی سوماتریپتان (داروی رایج برای سردرد) مؤثر بود.

علاوه بر این زنجبیل به کاهش حالت تهوع و استفراغ کمک می‌کند که از علائم رایج مرتبط با سردرد شدید به شمار می‌روند. می‌توانید پودر زنجبیل را در شکل کپسول مصرف کرده یا با ریشه‌ی زنجبیل تازه، چای درست کنید.

۱۷. ورزش کنید

یکی از ساده‌ترین روش‌‌ها برای کاهش تعداد دفعات و شدت سردرد، انجام فعالیت‌های بدنی است. یک مطالعه روی ۹۱ نفر به این نتیجه رسید که ۴۰ دقیقه دوچرخه‌سواری برای سه بار در هفته، در کاهش تعداد دفعات سردرد مؤثرتر از تکنیک‌های ریلکسیشن بود.

یک مطالعه‌ی بزرگ‌مقیاس دیگر روی بیش از ۹۲ هزار نفر نشان داد که سطح پایین فعالیت بدنی به‌طور مشخص با افزایش احتمال ابتلا به سردرد ارتباط داشت.

بهترین زمان ورزش

روش‌های زیادی برای افزایش فعالیت بدنی وجود دارد. یکی از آسان‌ترین روش‌ها این است که بیشتر پیاده‌روی کنید. به جای اینکه همیشه از خودروی شخصی یا وسایل نقلیه‌ی عمومی استفاده کنید، گاهی اوقات مسیرهای نسبتا نزدیک را پیاده بروید.

۱۸. رژیم غذایی بدون گلوتن را دنبال کنید

افرادی که به گلوتن حساسیت دارند، با مصرف مواد غذایی حاوی گلوتن دچار سردرد می‌شوند‌. نتایج مطالعات مختلف نشان می‌دهند که افراد مبتلا به بیماری سلیاک سردرد میگرنی معمولا بعد از قطع مصرف گلوتن، کاهش چشمگیر تعداد دفعات و شدت سردرد را تجربه می‌کنند.

ممکن است دچار بیماری سلیاک نباشید، اما به گلوتن حساسیت داشته باشید و به همین دلیل دچار سردرد شوید. اگر این‌طور است، لازم نیست به‌طور کامل مصرف گلوتن را قطع کنید. در عوض میزان گلوتن مصرفی خود در طول روز را کاهش دهید. برای درمان سردرد، ابتدا به مدت سه هفته رژیم غذایی بدون گلوتن را دنبال کنید.

سپس مواد غذایی حاوی گلوتن را به‌تدریج به رژیم غذایی خود اضافه کنید. بعد از اضافه کردن گلوتن بیشتر به رژیم غذایی، به احساسی که بعد از مصرف آن پیدا می‌کنید، دقت کنید‌. سعی کنید یک میزان متعادل را برای مصرف گلوتن پیدا کنید.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: سیده سمانه جلیلی

آخرین بروز رسانی

1 دی 1401

بروز رسانی توسط

سیده سمانه جلیلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *