افتتاح حساب ترکیه
عادت سحرخیزی

با کمی تنبلی کردن و دیر از خواب بیدار شدن بخش مهمی از روز را از دست می‌دهیم و از تمامی افراد جامعه ورقیبان فرضی و واقعی در دنیای سراسر رقابت جا می‌مانیم. پس لازم است برای رسیدن به موفقیت عادت سحرخیزی را در خود تقویت کنید.نکات مهم گروه موفقیت شادمگ در خصوص عادت سحرخیزی را خوب فرا بگیرید و از آن برای رسیدن به موفقیت استفاده کنید.

سحرخیزی

احتمالا داستان‌های زیادی درباره‌ی ارتباط موفقیت افراد با سحرخیزی آن‌ها شنیده‌اید. اما چطور می‌توانیم سحرخیز شویم؟ چگونه زود بیدار شدن را به یک عادت تبدیل کنیم؟ در این مقاله از دیجی‌کالا مگ یاد می‌گیرید که با ۱۰ گام ساده، سبک زندگی خود را برای همیشه تغییر دهید.

عادت سحرخیزی

کسانی که راه سحرخیز شدن را پیدا کرده‌اند، در زندگی خود موفق‌تر، فعال‌تر و شادتر هستند و می‌توانند استرس را بهتر کنترل کنند. در واقع سحرخیزی می‌تواند یکی از عوامل مهم موفقیت در کار و زندگی افراد باشد. اما در عین حال که بسیاری از مردم برای حفظ این عادت تلاش می‌کنند، برخی دیگر آن را بسیار دشوار و دست‌نیافتنی می‌بینند.

طبیعی است که ایجاد هر تغییری در زندگی ، حتی کوچک، در ابتدا کمی دشوار به نظر برسد. اما اگر بدانیم این تغییر تا چه اندازه بر کیفیت زندگی اثرگذار خواهد بود، آن وقت باید تجدیدنظر کرده و سختی‌ها را تحمل کنیم. اینطور نیست؟

قبل از اینکه به سراغ راه‌های سحرخیزی برویم، اول باید بدانیم این کار چه مزایا و معایبی دارد. پس در ادامه همراه ما باشید تا ببینیم سحرخیزی ارزش تبدیل شدن به یک عادت روزانه را دارد یا نه.

چرا نمی‌توانیم صبح زود بیدار شویم؟

مشکل کار اینجاست که اکثر ما از بیدار شدن زودتر از زمانی که واقعاً مجبور به این کار می‌شویم متنفریم و این حس آشنایی برای اکثریت ماست. اگر شما هم به ایده‌ی صبح زود بیدار شدن و عادت کردن به این کار علاقه دارید، اما با شنیدن صدای ساعت از مواجه شدن با یک روز جدید احساس انزجار می کنید، نگران نباشید.

به کارگیری استراتژی های بسیار ساده‌ی زیر به شما کمک می کند هر روز مثل فنر از رختخواب خود بیرون بپرید، روز خود را بهتر آغاز کنید و از مزایای سحرخیزی لذت ببرید.

مزایای سحرخیزی

دیگر نیازی به عجله کردن ندارید

وقتی صبح زود بیدار می‌شوید، زمان کافی برای انجام تمام کارهایتان دارید، استرس نخواهید داشت و همه چیز را به راحتی کنترل می‌کنید.

کیفیت خوابتان بیشتر می‌شود

افراد سحرخیز، شب‌ها زودتر می‌خوابند. این باعث می‌شود تا چرخه‌ی خواب و بیداری منظم‌تری داشته باشند و کیفیت خواب آن‌ها افزایش یابد.

عادت سحرخیزی

انرژی و توانایی شما افزایش می‌یابد

مغز انسان صبح‌ها هوشیارتر است و تصمیمات درست‌تری می‌گیرد. پس وقتی صبح زود بیدار می‌شوید، این شانس را به خودتان می‌دهید تا عملکرد بهتری داشته باشید و تمرکزتان افزایش پیدا کند.

آرامش صبح را فراموش نکنید

آرامشی که صبح زود خواهید داشت را در ساعات دیگر شبانه‌روز نمی‌توان پیدا کرد. به ویژه اگر با دیگران زندگی می‌کنید یا بچه دارید. سحرخیزی باعث می‌شود تا چند ساعت آرام را برای خود داشته باشید.

معایب سحرخیزی

احساس خستگی در طول روز

اگر صبح زود بیدار شوید، اصلا بعید نیست که در طول روز احساس خستگی کنید.

عادت سحرخیزی

راهکار: با استراحت‌های کوتاه عصرگاهی می‌توانید به‌راحتی این مشکل را حل کنید.

معاشرت با دوستان، مهمانی‌های خانوادگی و تفریحات خود را از دست می‌دهید

برای اینکه سحرخیز شوید باید از برخی کارهایی که قبلا انجام می‎‌دادید چشم‌پوشی کنید. اگر دوستانتان شما را به شام دعوت کنند مجبور خواهید بود که زودتر از آن‌ها خداحافظی کنید و برای خوابیدن آماده شوید.

راهکار: همیشه جایگزین‌های مناسبی برای تفریحات شبانه وجود دارد. با کمی انعطاف می‌توانید ساعت مهمانی‌ها و برنامه‌های خود را کمی جلو بکشید. مطمئن باشید دیگران تلاش شما برای سبک بهتر زندگی را تحسین می‌کنند.

در آخر این شمایید که باید تصمیم بگیرید به مزایای سحرخیزی توجه کنید یا تسلیم معایب آن شوید. البته هنوز برای تصمیم‌گیری کمی زود است.

بهترین ساعت بیدار شدن از خواب

قبل از اینکه وارد تکنیک‌های سحرخیزی بشویم، بهتر است نسبت به خواب خودمان شناخت پیدا کنیم تا با انرژی کافی برای انجام دادن کارهای روزمره خودمان را داشته باشیم.

طبق تحقیقات دانشمندان، هر کسی ساعت خواب مخصوص به خودش را دارد. مثلاً شخصی با 8 ساعت خوابیدن شارژ می‌شود و شخص دیگری با 5 ساعت خوابیدن. پیدا کردن این ساعت کار بسیار ساده‌ای است، کافی است که ببینید معمولاً چقدر می‌خوابید و آیا بعد از خواب پر انرژی هستید یا نه؟

ممکن است یک نفر مثل تیم کوک، مدیرعامل شرکت اپل، ساعت 4:30 صبح از خواب بیدار شود و به همه کارهای خود برسد، اما ممکن است فرد دیگری مثل بیل گیتس که یکی از ثروتمندترین افراد جهان است، با بیدار شدن در ساعت 7 صبح، حال خوبی را تجربه کند.

 

عادت سحرخیزی

بنابراین ساعت خواب خودتان را با دیگران مقایسه نکنید، اما فراموش نکنید که شما باید صبح زود از خواب بیدار شوید. مثلاً شخصی که با 8 ساعت خواب پر انرژی می‎شود بخواهد ساعت 5 صبح بیدار شود، بهتر است که شب قبل آن حوالی 10 بخوابد.

فواید صبح زود بیدار شدن چیست

حتما جمله‌ی سحرخیز باش تا کامروا باشی را شنیده‌اید. در گذشته، مردم اهمیت زیادی به عادت سحرخیزی می‌دادند. شاید برای شما سوال باشد که سحرخیزی چه فایده‌ای دارد؟ برای پاسخ به این سوال، بدانید که صبح بیدار شدن برای بدن بسیار مفید است. زنان سحرخیز کمتر به افسردگی مبتلا می‌شوند.

روش های شگفت انگیز افزایش شانس در زندگی | با ساده ترین تکنیک ها خوش شانس شوید

اگر یک روز جدید را زود شروع کنید، فرصت بیشتری برای انجام کارها و استفاده از تمام قابلیت‌ها و ظرفیت‌ها خواهید داشت. از این رو، سحرخیزی و تقویت عادت سحرخیزی، در واقع قدم اولیه در روتین صبحگاهی افراد موفق به حساب می‌آید.

سلول‌های مغزی فعالیت و کارایی بیشتری را در صبح نشان می‌دهند. طبق تحقیقات انجام شده، اکثر افراد می‌توانند مشکلات بیشتری را در صبح حل کنند.

این جمله را از قدیمی‌ها با خود به همراه داشته باشید؛ «سحرخیزی به روزتان برکت می‌دهد».

داشتن فرصت و استفاده بهینه از زمان یکی دیگر از مزایای سحرخیز است. فرض کنید شما ساعت ۱۲ ظهر از خواب بیدار می‌شوید و کارهای زیادی برای انجام دادن وجود دارد. انجام و مراقبت از همه آنها قطعا دشوار است، اما اگر آن روز ساعت ۸ صبح بیدار شوید، زمان بیشتری برای انجام این کار خواهید داشت که در واقع، همین پاسخی است به سوال سحرخیزی چه فایده‌ای دارد.

تمرین های ساده برای عادت سحرخیزی

۱. زودتر بخوابید

شاید بارها تصمیم گرفته باشید که صبح زود بیدار شوید و با انرژی به کارهای روزانه خود برسید؛ بارها ساعت خود را برای ۶ صبح کوک کرده‌اید اما چند ساعت بعد از زمان مقرر بیدار شده‌اید. شاید هم چند روزی طبق برنامه پیش رفته‌اید و حالا احساس خستگی می‌کنید، دیگر اشتیاق روزهای اول را ندارید و خودتان را با جملاتی مثل «اصلا من آدم صبح نیستم!»، «داستان‌هایی که درباره‌ی ارتباط موفقیت و سحرخیزی وجود دارند واقعی نیست!»، «اگر صبح زود بیدار شوم، در طول روز به شدت خسته می‌شوم» و… توجیه می‌کنید.

عادت سحرخیزی

اما چرا بیدار شدن از خواب سخت‌ترین کار دنیا به نظر می‌رسد؟بیایید این مشکل را با هم ریشه‌یابی کنیم:

معمولا بعد از نیمه‌‌های شب می‌خوابید؟ پس نمی‌توان انتظار داشت که به راحتی سحرخیز شوید چرا که ساعت خواب، تاثیر مستقیمی بر ساعت بیدار شدن دارد. اکثر کسانی که تصمیم می‌گیرند صبح زود بیدار شوند، در ابتدا احساس خستگی می‌کنند، چون به میزان کافی نخوابیده‌اند.

اما اگر واقعا تصمیم گرفته‌اید که عادت سحرخیزی را به عنوان یک عادت جدید در زندگیتان داشته باشید، اولین کاری که باید انجام دهید این است که زودتر بخوابید. وقتی به اندازه‌ی کافی بخوابید، بیدار شدن برای شما بسیار آسان‌تر خواهد بود. زمان خواب خود را طوری تنظیم کنید که بتوانید ۸ ساعت خواب کافی داشته باشید و برای رسیدن به این برنامه خود را مسؤول بدانید.

۲. آرام پیش بروید

معمولا ۱۰ صبح بیدار می‌شوید و حالا تصمیم گرفته‌اید که روزتان را از ساعت ۷ صبح شروع کنید؟ اگر می‌خواهید چند ساعت زودتر از عادت همیشگی خود بیدار شوید، احتمالا نتوانید به راحتی این تغییر را بپذیرید! تغییرات بزرگ، یک شبه اتفاق نمی‌افتند؛ پس باید منطقی باشید و به راهکار بهتری بیندیشید.

فردی را تصور کنید که به نوشیدن قهوه‌ی روزانه عادت دارد. نه تنها از نظر ذهنی، بلکه جسم او هم عادت دارد که هر روز، میزان مشخصی از کافئین و قند را دریافت کند. پس کنار گذاشتن این عادت کمی دشوار خواهد بود.

شاید بعضی از افراد بتوانند خیلی زود عادات قبلی خود را ترک کنند؛ اگر شما هم جزو این دسته باشید، تغییر در ساعت بیدار شدن هم برایتان آسان‌ خواهد بود. ولی به طور معمول، ترک عادت‌های قدیمی، نیاز به زمان بیشتری دارد.

اما برای تبدیل کردن سحرخیزی به یک عادت جدید چه راه‌حلی وجود دارد؟
کافی است در برنامه‌ریزی کردن کمی منعطف‌تر باشید. به جای اینکه انتظار داشته باشید چند ساعت زودتر از خواب برخیزید، تنها ۱۵ تا ۳۰ دقیقه زودتر از همیشه بیدار شوید. اگر بتوانید هر هفته نیم ساعت زودتر از هفته‌ی قبل بیدار شوید، در آخر ماه شما به یک آدم سحرخیز تبدیل خواهید شد.

شاید احساس کنید یک ماه زمان زیادی برای اجرا کردن هدفتان باشد، اما در واقعیت، بسیار زودتر و راحت‌تر از اکثر مردم به این عادت جدیدتان پایبند می‌شوید.

عادت سحرخیزی

۳. اثر منفی نور بر کیفیت خوابتان را جدی بگیرید

نور یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر کیفیت خواب است. همانطور که می‌دانید بدن ما طوری تکامل یافته است تا شب‌ها برای خوابیدن آماده شده و در روشنایی روز بیدار شود. «ریتم سیرکادین» (circadian rhythm) یا ریتم شبانه‌روزی می‌تواند کارایی شما را در فعالیت‌های مختلف روزانه، تحت تاثیر قرار دهد، پس بسیار با اهمیت است که نظم این چرخه‌ی طبیعی بدن به هم نریزد.

اگر شب‌ها با نور چراغ خواب یا حتی نور کمی که از خیابان به اتاقتان وارد می‌شود می‌خوابید، باید بدانید سلول‌های حساس به نور در شبکیه‌ی چشم، انواع نور را تشخیص می‌دهند و به‌سرعت این پیام را به مغز منتقل می‌کنند که هنوز زمان استراحت فرا نرسیده است.

ملاتونین یک هورمون طبیعی است که چرخه‌ی خواب را مدیریت می‌کند و به آن نظم می‌بخشد. خوابیدن در تاریکی این امکان را به بدن می‌دهد تا هورمون ملاتونین بیشتری تولید کند. مقدار ترشح این هورمون در شب به حداکثر و در نزدیکی ظهر به حداقل می‌رسد؛ پس وجود نور در اتاق خوابتان باعث می‌شود که ترشح ملاتونین سرکوب شود.

تحقیقات نشان می‌دهند استفاده از موبایل، تبلت و لپتاپ، تماشای تلویزیون و قرار گرفتن در معرض نور آن‌ها قبل از خواب، باعث فریب دادن مغز شما خواهد شد. در این حالت مغز تصور می‌کند که هنوز زمان مناسبی برای خوابیدن نیست. در نتیجه بدن شما ملاتونین کمتری تولید می‌کند.

پس برای اینکه بتوانید شب‌ها بهتر بخوابید و عادت سحرخیزی را حفظ کنید، حداقل یک ساعت قبل از خواب، تلویزیون را خاموش کنید، از گوشی استفاده نکنید، چراغ‌ها را خاموش کرده و محیط را برای یک خواب آرام و با کیفیت آماده کنید.

چگونه باکلاس باشیم ؟ + باید ها و نباید های باکلاسی

عادت سحرخیزی

یک نکته‌ی کاربردی برای عادت سحرخیزی

همانطور که در بالا اشاره کردیم، قرارگیری در معرض نور طبیعی یا مصنوعی باعث می‌شود که مغز فکر کند زمان بیداری است. پس می‌توانید از همین نکته برای سحرخیزی و زودتر بیدار شدن در صبح استفاده کنید. نگاه کردن به نور مانیتور یا گوشی هنگام بیدار شدن می‌تواند به بیدار ماندن شما کمک کند.

بسیاری از افراد مشهور سحرخیز هستند و پیش از شروع روز، ایمیل‌ها و پیام‌های خود را چک می‌کنند، پس بد نیست که این شیوه را هم امتحان کنید.

۴. یک انگیزه‌ی قوی برای خود بسازید

آیا تا به حال برایتان پیش آمده که صبح زود بیدار شوید اما چون دلیلی برای بیدار ماندن نداشتید، دوباره خوابیدید؟ به بیان دیگر، آیا تا حالا به این خاطر که کار بهتری از خوابیدن ندارید، دوباره خوابیدن را به بیداری ترجیح داده‌اید؟

برای زود خوابیدن و زود بیدار شدن، باید یک انگیزه‌ی قوی داشته باشید. برای شروع، قلم و کاغذ بردارید و سه کاری که صبح روز بعد می‌خواهید انجام دهید را لیست کنید یا در موبایل خود یادداشت کنید.

در این لیست علاوه بر اینکه کارهای فردا را می‌نویسید، بهتر است دلایلی را که می‌خواهید آن کارها انجام شوند هم ذکر کنید. اگر می‌خواهید لیست تاثیرگذارتری داشته باشید، پس عواقب دیر بیدار شدن و تاخیر در برنامه‌ها را هم به آن اضافه کنید.

۵. فعالیت‌های قبل از خواب را مدیریت کنید

بین «خوابیدن» و «خوب خوابیدن» تفاوت زیادی وجود دارد! هرچقدر که خواب با کیفیت‌تری داشته باشید، صبح راحت‌تر بیدار می‌شوید و در طول روز انرژی بیشتری دارید.

عادت سحرخیزی

از نوشیدن الکل و نوشیدنی‌های انرژی‌زا حداقل ۴ ساعت قبل از خواب پرهیز کنید، چراکه چرخه خواب شما را دست کم برای یک هفته به هم می‌ریزد و باعث کاهش تولید هورمون ملاتونین در بدن می‌شود. خوردن غذاهای سنگین هم تاثیر مشابهی دارد، زیرا فرایند هضم غذای سنگین باعث می‌شود تا نتوانید راحت بخوابید.

اگر قصد دارید سحرخیز شوید ولی عادت‌های غذایی نامناسبی دارید، باید ساعت صرف وعده‌های غذایی خود را بهتر مدیریت کنید. به طور کلی توصیه می‌شود حداقل ۲ ساعت قبل از خواب غذا نخورید.

۶. تحرک داشته باشید

کسانی که عادت به سحرخیزی دارند، معمولا بعد از بیدار شدن، کمی نرمش می‌کنند. تحرک داشتن پس از بیداری، کمک می‌کند تا از حس خواب‌آلودگی به‌طور کامل دور شوید.

برای قدم اول، از تخت‌خواب بلند شوید. فکر می‌کنید بلند شدن از تخت کار سختی است؟ پس ساعت را کوک کرده و چند متر دورتر از تختتان قرار دهید تا برای خاموش کردن زنگ آن، مجبور به بلند شدن شوید. قبل از اینکه ناخوداگاه به سمت تخت‌خواب برگردید، لحظه‌ای مکث کنید و چند حرکت کششی انجام دهید. می‌توانید ۱۰ حرکت شنا یا ۱۰ پرش پروانه را امتحان کنید. به این فکر کنید که هر حرکت ورزشی که انجام می‌دهید، شما را یک قدم به سحرخیز شدن و رسیدن به هدفتان نزدیک‌تر می‌کند.

عادت سحرخیزی

در مجموع خودتان تصمیم بگیرید که چه کاری را بیشتر دوست دارید. خواه پیاده‌روی در خیابان، ورزش در باشگاه یا نرمش‌های ساده در منزل، برای سحرخیزی بهتر است ورزش را در برنامه‌ی خود بگنجانید.

۷. به خودتان جایزه بدهید

تمرین سحرخیزی به خودی خود سخت است، اما اگر در تمام مدت زندگیتان هم دیر از خواب بیدار شده‌اید و حالا تصمیم به تغییر این عادت دارید، کارتان کمی سخت‌تر می‌شود. اما ناامید نشوید؛ انتخاب یک جایزه‌ی جذاب که دوستش دارید، معجزه می‌کند.

لازم نیست جایزه‌ی بزرگ یا گران‌قیمتی را در نظر بگیرید؛ از خرید یک شاخه گل یا دیدن طلوع آفتاب گرفته تا تماشای فیلم محبوبتان به همراه خوراکی‌های خوشمزه، کافی است انگیزه‌ای برای زود بیدار شدن داشته باشید.

هرکسی برای سحرخیز شدن نیاز به دلیلی قانع‌کننده‌ دارد. پس با تعیین جایزه‌ برای خود انگیزه ایجاد کنید. مطمئن باشید که در مسیر رسیدن به جایزه‌، سحرخیزی هم به عنوان یک عادت پسندیده، در روتین زندگی شما قرار می‌گیرد.

۸. زمان مناسبی را برای صبحانه خوردن در نظر بگیرید

توصیه می‌شود که دو ساعت بعد از بیدار شدن، صبحانه بخورید. اما اگر به دلایل بیماری، مشکلات قند خون یا هر دلیل دیگری نمی‌توانید دو ساعت تحمل کنید، حداقل یک ساعت بین بیدار شدن و صرف صبحانه فاصله در نظر بگیرید.

اما چرا این راهکار مفید است؟ کنار گذاشتن عادات غذایی عجیب‌ و غریب و داشتن یک برنامه‌‌ی منظم برای صرف مهم‌ترین وعده‌ی غذایی، سطح «کورتیزول» طبیعی را در بدن حفظ می‌کند و استرس و قند خون را کنترل می‌کند.

عادت سحرخیزی

علاوه‌ بر این، صرف صبحانه در یک بازه‌ی زمانی معمول، باعث شکل گرفتن عادت غذایی سالم‌تر، جلوگیری از پرخوری در روز و در نتیجه راحت‌تر خوابیدن در شب می‌شود.

۹. زودتر به تخت‌خواب بروید

اگر ساعت ۳ بامداد به تخت‌خواب می‌روید، پس انتظار نداشته باشید که به‌راحتی سحرخیز شوید! این نکته بسیار واضح است؛ هرچه زودتر برای خوابیدن آماده شوید، صبح زودتر بیدار می‌شوید.

البته هیچ قانون مشخصی وجود ندارد که مجبور باشید مثلا راس ساعت ۱۰ شب بخوابید و ۶ صبح بیدار شوید. باید ببینید چه زمانی برایتان مناسب‌تر است. نباید به هر قیمتی زود بیدار شوید. اگر نیمه شب می‌خوابید، نباید بعد از ۳ یا ۴ ساعت خواب، خود را مجبور به بیدار شدن کنید.

به هیچ وجه ساعت خواب خود را کوتاه نکنید. شاید این کار در ابتدا جالب باشد، اما تاثیر نامطلوبی بر کیفیت فعالیت‌های روزانه‌تان خواهد داشت. پس به جای این کار، فرایند خوابیدن را لذت‌بخش‌تر کنید تا کم‌کم ساعت خواب متعادل‌تری پیدا کنید. می‌توانید با یک حمام آب گرم، انجام مدیتیشن یا مکالمه‌ی عاشقانه با شریک زندگیتان، حس و حال آرام‌بخشی برای خوابیدن فراهم کنید.

چطور با نوجوان پرخاشگر رفتار کنیم ؟ علت پرخاشگری و راهکارهای برخورد با پرخاش

۱۰. آینده‌ی خودتان را تصور کنید

یکی از دلایل اصلی علاقه‌ی مردم به سحرخیزی، سلامتی جسمی و روحی و افزایش انرژی برای فعالیت‌های روزانه است. پس به‌طور مداوم به خود یادآوری کنید که زود بیدار شدن چقدر برایتان مفید است. بعد از بیدار شدن از خواب، به کارهایی که می‌توانید به موقع و درست انجام دهید فکر کنید؛ به این فکر کنید که با زود بیدار شدن، در انتهای روز به تمامی برنامه‌های خود خواهید رسید.

وقتی آینده‌ی خودتان را تصور می‌کنید و یک آدم سحرخیز را می‌بینید که به اهداف خود رسیده است، انگیزه‌ی بیشتری برای زود بیدار شدن خواهید داشت.

اگر تصمیم گرفته‌اید که سحرخیز شوید، مطالبی را که در این مقاله‌ی دیجی‌کالا مگ خواندید جدی بگیرید. با این ۱۰ گام ساده، در مدت کوتاهی می‌توانید عادت خواب و ساعت بیداری خود را منظم کنید. برای این کار به چه اطلاعات دیگری نیاز دارید؟ آیا هنوز سوال بی پاسخی درباره‌ی تمرین سحرخیزی ذهنتان را مشغول کرده است؟ پس نگاهی به سوالات رایجی بیندازیم که اغلب مردم می‌پرسند.

دو اشتباه بزرگ که مانع بیدار شدن شما از خواب می‌شود!

1. فکر کردن در رخت خواب ممنوع!

تا حالا شده که از خواب بیدار شده اید اما دوباره خوابتان برده و نتوانستید از جایتان بلند شوید؟

برای من که این اتفاق خیلی افتاده. برای همین است که یک قانونی برای خودم وضع کردم و می‌گویم فکر کردن در رخت خواب ممنوع!

چون این فکر کردن ها و پنج دقیقه دیگر خوابیدن ها، بسیاری از موقعیت ها و فرصت های خوب را از من گرفته. در نتیجه این قانون مهم را برای خودم گذاشتم.

اگر در رخت خواب فکر نکنیم و نگوییم 5 دقیقه دیگر بخوابم بعد بلند می‌شوم، مسلماً تعداد روزهایی که صبح زود از خواب بیدار می‌شویم چند برابر خواهد شد…

2. گوشی‌تان را نزدیک خودتان نگذارید!

وقتی گوشی موبایلمان یا ساعتی که کوک کرده ایم را بالای سرمان می‌گذاریم، خیلی احتمال اینکه هشدار گوشی را خاموش کنیم بالا می‌رود.

عادت سحرخیزی

اگر گوشی را دور از دسترس خودمان قرار دهیم (مثلاً در اتاق)، مجبور می‌شویم بلند شویم و تا اتاق را برویم و همین باعث می‌شود ناخودآگاه بدن ما از حالت خواب آلودگی بیرون می‌آید.

پس هیچ وقت گوشی یا ساعتتان را بالای سر خودتان قرار ندهید.

افراد موفق پس از بیداری چه می‌کنند؟

بیایید تصور کنیم که همه راهکارهای بالا را انجام دادیم و تبدیل به یک فرد سحرخیز شدیم. خب حالا چه کار کنیم؟

من چهار مورد از مهم ترین و بهترین کارهایی را که می‌توانیم صبح زود انجام دهیم برایتان آماده کردم. چهار موردی که اکثر افراد موفق آنها را انجام می‌دهند. اگر به حرفم اعتقاد ندارید، با خواندن مقاله ویژگی های افراد موفق به یقین می‌رسید!

1. ورزش کردن، یکی از عوامل مهم نشاط در روز

همه ما از فواید زیاد ورزش کردن باخبر هستیم و من ترجیح می‌دهم فقط یک اهمیت آن را الآن نام ببرم. با نشاط شدن!

عادت سحرخیزی

وقتی روز خود را با ورزش شروع کنیم، بسیار بسیار بانشاط می‌شویم و روز بسیار خوبی خواهیم داشت. پس مهم ترین پیشنهاد برای شروع روز، ورزش کردن است.

کاری که اکثر افراد موفق دنیا از جمله: تیم کوک مدیرعامل شرکت اپل، جک دوسی مدیرعامل توییتر، استیو رینماند رئیس سابق پپسی و… انجام می‌دهند و همین باعث بانشاط بودنشان در طول روز می‌شود.

2. خوردن صبحانه کامل

شاید باورتان نشود ولی خوردن یا نخوردن صبحانه کامل هنگام صبح تأثیر بسیار بالایی در شکل گیری روز ما دارد. تا جایی که پزشکان از نخوردن صبحانه به عنوان اشتباهی بزرگ نام می‌برند.

عادت سحرخیزی

شاید ما صبحانه را وعده غذایی مهمی در نظر نگیریم. اما بیایید یک لحظه روزهایی که با صبحانه کامل روزمان را شروع می‌کنیم با سایر روزها (که شاید متأسفانه بتوان گفت اکثر روزها) مقایسه کنیم.

داشتن انرژی زیاد و حال خوب، در برابر بی‌حالی و کسالت. این ها دو تفاوت کوچک صبحانه خوردن یا نخوردن است. پس خودمان انتخاب می‌کنیم سرحال باشیم یا کسل! ( که افراد موفق طبیعتاً سرحالی را انتخاب می‌کنند!)

3. مرور برنامه روزانه

یکی دیگر از عادت های افراد موفق به هنگام صبح، مرور برنامه روزانه‌ شان است. در مقاله برنامه ریزی به این نکته اشاره کردم که چگونه برنامه روزانه‌مان را طوری بنویسیم که بهترین اتفاق ها برایمان رقم بخورد. پیشنهاد می‌کنم همین الآن با کلیک روی کلمه برنامه ریزی آن را بخوانید چون در این بخش خیلی کمکتان می‌کند.

وقتی ما هم مثل افراد موفق برنامه روزانه‌مان را هنگام صبح چک کنیم و بدانیم که می‌خواهیم چه کارهایی انجام دهیم، از سردرگمی رهایی پیدا می‌کنیم و همین، باعث پربار شدن روزمان می‌شود.

4. انجام کارهای مهم

گفتیم که یکی از مهم ترین فواید و اهمیت های سحرخیزی ، قورت دادن قورباغه در اول صبح است! یعنی چه؟

عادت سحرخیزی

یعنی به قول برایان تریسی مهم ترین و البته سخت ترین کار روزمان را اول انجام دهیم تا خیالمان از ادامه روز راحت باشد و بدانیم دیگر کار حیاتی و بسیار مهمی نخواهیم داشت.

مهم ترین عادت افراد موفق هم همین است. آنها کاری که فکر می‌کنند سخت تر از بقیه کارهایشان است و احتمال دارد نتوانند آن را در طول روز انجام دهند، همان ابتدا انجام می‌دهند تا احتمال انجام نشدن آن کار از بین برود.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: سیده سمانه جلیلی

آخرین بروز رسانی

22 تیر 1401

بروز رسانی توسط

سیده سمانه جلیلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *