نورپردازی آشپزخانه

نورپردازی آشپزخانه اگر به روش خوب و اصولي انجام شود قطعا علاوه بر زيبايي و كارايي آن ميتواند عيوب آشپزخانه شما را نيز پنهان كند. برخي از روشها و نكات صحيح براي نورپردازی آشپزخانه را در اين مطلب از گروه دكوراسيون شادمگ بخوانيد.

نکات کلیدی نورپردازی آشپزخانه مدرن

آشپرخانه قلب خانه و مرکز زندگی خانوادگی محسوب می شوند که می توان از این فضا برای صرف غذا، آرام گرفتن، و انجام تکالیف مدرسه و دیگر خورده کاری ها استفاده کرد بنابراین در طراحی دکوراسیون داخلی آشپزخانه ، نورپردازی اهمیت فراوانی دارد.

برای نورپردازی آشپزخانه حتما نباید از لوسترها و چراغ های خیلی گرانقیمت و فانتزی استفاده نمود بلکه بهتر است با یک نورپردازی صحیح و هماهنگ با طراحی داخلی آشپزخانه به زیبایی و وقار آشپزخانه بیفزاید. تمیز کردن لوستر به درخشندگی و نمای بیشتر آن کمک می کند.

نورپردازی آشپزخانه

بهترین ایده ها برای نورپردازی آشپزخانه

با توجه به طراحی دکوراسیون آشپزخانه و این نکات کلیدی، آشپزخانه مدرن و شیک داشته باشید.

نورپردازی موردی در آشپزخانه

نورپردازی موردی در آشپزخانه ضروری است. وجود روشنایی برای کابینت ها، کشوها، کانتر آشپزخانه و سینک ظرفشویی الزامی است زیرا معمولا از این قسمت های آشپزخانه بیشترین استفاده می شود.

نورپردازی داخل کابینت آشپزخانه

وجود روشنایی در هر فضایی اهمیت دارد. برای نورپردازی داخل کابینت، بهتر است از چراغ های مخصوص، در داخل و زیر سقف هر کابینت استفاده نمایید و این چراغ ها را در قسمت جلوی کابینت نصب کنید طوری که چند اینچ با درب آن فاصله داشته باشند.

 

نورپردازی آشپزخانه

همچنين برای روشنایی داخل کابینت نیز می توان از ریسه های ال ای دی استفاده کرد. برای کابینت هایی که درب شیشه ای دارند و داخل آنها دکور چیده می شود ، می توان در قسمت عقبی کابینت چراغ مناسبی نصب کرد.

نورپردازی داخل کشوهای آشپزخانه

برای روشن شدن داخل کشوها و بهتر دیده شدن داخل کشو مخصوصا به هنگام شب، بهتر است برای این قسمت نیز چراغ هایی را در نظر بگیرید که با باز کردن درب کشو چراغ روشن و با بستن آن خاموش شود.

نورپردازی کانتر آشپزخانه

از قسمت کانتر برای انجام بیش ترین کارها در آشپزخانه استفاده می شود. کانتر درست روی کابینت قرار دارد، بنابراین برای روشن سازی آن ها، چراغ های زیر کابینتی نصب کنید و از منبع نوری استفاده نمایید که نور را در سطح کانتر آشپزخانه منتشر کند تا از بازتاب نور جلوگیری به عمل آید.نورپردازی آشپزخانه

به کارگیری نورهای پایین تاب

با استفاده از ابزار پایین تاب کم ولتاژ بر بخش زیرین کابینت ها سطوح کاری زیر آنها را نورپردازی کنید. نورهای پایین تاب در یک آشپزخانه ی کوچک پرتویی گرم به دست می دهند و معمولا با انعکاس یافتن نور از قفسه های ثابت، بر رنگ ها تاکید می شود. اگر قفسه ها درهای جالب توجهی داشته باشند، می توانید با هدایت نور بر آنها سطحشان را برجسته نمایید.

نورپردازی قسمت جزیره در آشپزخانه

اگر برای آماده سازی غذا و یا دیگر کارها از قسمت جزیره آشپزخانه استفاده می کنید، نورپردازی شما باید مناسب باشد. با به کارگیری نورهای پایین تاب می توانید جزیره ی مرکزی آشپزخانه را نورپردازی کنید یا اینکه شما می توانید با استفاده از آویزها نمای زیبایی در این قسمت ایجاد کنید و نورپردازی موردی را به اجرا در آورید.

نورپردازی آشپزخانه

با آویختن یک قفسه ی معلق بالای جزیره و نصب ظروف بر روی آن و ضمیمه کردن منابع نقطه ای کوچک درون آنها افه ی قطره ای خلق کنید. همواره نورهای روی جزیره ی مرکزی را بر مداری جدا از دیگر ادوات نورپردازی درون آشپزخانه تحت کنترل داشته باشید.

نورپردازی بالای سینک ظرفشویی آشپزخانه

برای نورپردازی قسمت سینک ظرفشویی چراغ های مناسبی را در قسمت بالای سینک ظرفشویی نصب نمایید.

نورهای بالاتاب آشپزخانه

در آشپزخانه ای با سقف مرتفع، می توان از پیشخان کابینت ها برای نصب نورهای بالاتاب و تولید نور عمومی استفاده کرد. این کار از تعداد منابع پایین تاب مورد نیاز می کاهد.

نورپردازی آشپزخانه

نورپردازی قسمت بالای کابینت آشپزخانه

برای نورپردازی عمومی و در عین حال دکوراتیو می توانید از منبع روشنایی در قسمت بالای کابینت استفاده نمایید.

نورپردازی توکار آشپزخانه

در صورت امکان ابزار توکار و نیمه توکار برای نورپردازی آشپزخانه انتخاب کنید زیرا تمامی ادوات نورپردازی غیر توکار چرک و چربی حاصل از پخت و پز را به خود جذب می کنند. شما با داشتن منابع نوری درون پاخورِ پایه ی جزیره ی مرکزی، می توانید سراسر سطح کف آشپزخانه را نورشویی کنید.

چنانچه در دنیای مد نمناک اشاره شده است در صورتی که قفسه های آشپزخانه پایه آزاد باشند و پاخورِ پایه نداشته باشند، می توان با نصب رشته های ال.ای.دی و منابع کلیک ستریپ در زیرشان، آنها را چنان نمایاند که گویی شناورند.

لوسترها و چراغ های مناسب آشپزخانه

لوسترها، بهترین وسیله های روشنایی برای استفاده در قسمت جزیره آشپزخانه می باشند. استفاده از لوسترهای مدرن بالای میز غذا خوری در آشپزخانه یا در قسمت بالای جزیره، نمای زیبایی خواهند داشت. لوسترهای آشپزخانه انواع مختلفی دارند پس در انتخاب لوستر به دکوراسیون خانه توجه نمایید.

نورپردازی آشپزخانه

اگر از چراغ های آویز دکوراتیو برای روشنایی آشپزخانه استفاده می کنید، دقت کنید که تعداد آن ها فرد باشد. در زمان نصب این آویزها به فاصله آن ها نسبت به کانتر توجه کنید. این فاصله باید چیزی در حدود 76 سانتیمتر باشد.

در صورتی که سقف آشپزخانه ی شما تیر های حمال دارد، از منابع نور نقطه ای کم ولتاژ استفاده کنید و منابع نور را بین تیرها توکار کنید و یا بر سطح سقف نصب کنید.

چراغ های دیواری

برای نورپردازی آشپزخانه و برای دست یافتن به حسی لطیف تر و کمتر صنعتی، چراغ های دیواری یا چراغ های اینجل پویز (Anglepoise) را اطراف پنجره ی بالای سینک نصب نمایید.

نور خطی

برای نورپردازی قسمت هایی از آشپزخانه مانند زیر کابینت ها و سقف کاذب به جای نورهای نقطه ای از یک نورپردازی خطی و یکنواخت استفاده کنید.

برای بزرگتر دیده شدن فضای آشپزخانه برای سقف کاذب ، نورپردازی مخفی و خطی در نظر بگیرید و نورهای خطی زیر کابینت ها را به صورت معلق و یکدست نمایش خواهد داد.

نور نقطه ای

منابع نور نقطه ای را درون قاب پنجره ی بالای سینک به شکل توکار نصب کنید، یا آنها را بالای کابینت ها پنهان سازید و پرتوهای نور را بر سراسر سینک هدایت کنید.

استفاده از دیمرها

به کار بردن دیمرها بهترین روش برای کنترل میزان و شدت نور و صرفه جویی در مصرف برق است. با کمک دیمرها خواهید توانست نور مناسب برای زمان های مختلف و فعالیت های گوناگون در آشپزخانه تان تنظیم و کنترل کنید.

روش های نورپردازی در آشپزخانه

همانطوری که بیان کردیم شما می توانید در آشپزخانه خود از سه روش نورپردازی استفاده کنید که آنها را به طور کامل بیان می کنیم.

از مزایای میز بار چه می دانید ؟ + کارآمد و دکوراتیو برای دکوراسیون های مدرن و کلاسیک

به صورت کاربردی

شما باید برای نورپردازی در آشپزخانه خود به صورت کاربردی به دنبال مکان هایی در آشپزخانه خود باشید که بیشترین استفاده را از آنها دارید. مکان هایی مانند کابینت ها، سینک ظرفشویی، کانتر آشپزخانه، کشوها و … از جمله مکان هایی هستند که روزانه شما از آنها استفاده زیادی می کنید و می توانید در این قسمت های نورپردازی زیبایی به وجود آورید.

نورپردازی آشپزخانه

برخی از این قسمت ها به شرح زیر می باشد.

– یکی از این قسمت ها نورپردازی در داخل کابینت ها می باشد. همانطوری که می دانید زمانی که درب یخچال را باز می کنید چراغ آن روشن می شود پس بهتر نیست زمانی که درب کابینت را هم باز می کنید چراغ آن هم روشن شود. بهترین راه استفاده از چراغ در کابینت ها در داخل و زیر سقف آنها می باشد.

بهتر است که چراغ ها را در قسمت جلویی درب کابینت قرار دهید تا زیبایی بیشتری را به وجود آورد.

كشوها

– نورپردازی در آشپزخانه به صورت کاربردی در یکی دیگر از قسمت های آشپزخانه کشوها می باشد. بسیاری از طراحان برای اینکه شما به راحتی بتوانید داخل کشو را مخصوصا در شب مشاهده کنید چراغی را در انتهای آن تعبیه می کنند که با باز و بسته کردن درب این چراغ خاموش و روشن می شود.

– یکی از مهمترین قسمت های آشپزخانه که استفاده زیادی از آن می شود کانتر آشپزخانه می باشد که آن درست روی کابینت می باشد. بنابراین شما می توانید برای نورپردازی این قسمت چراغ ها را دقیقا زیر کابینت قرار دهید. باید در این قسمت از نوری استفاده شود که نور را در سطح کانتر منتشر کند.

– قسمت جزیره آشپزخانه یکی دیگر از قسمت های آشپزخانه می باشد که شما غذاهای خود را در این قسمت آماده می کنید. شما باید در این قسمت از چراغ ها آویز زیبایی استفاده کنید که زیبایی آشپزخانه را بیشتر کند. – برای اینکه شما با اطمینان کامل طرف های خود را تمیز بشویید لازم است تا چراغ مناسبی را در بالای سینک ظرفشویی نصب نمایید.

به صورت دکوراتیو

برای اینکه معماری آشپزخانه شما بیشتر به چشم آید می توانید از نورپردازی در آشپزخانه به روش دکوراتیو استفاده کنید. باید دقت داشته باشید که میزان نورپردازی به روش دکوراتیو باید سه برابر نورپردازی عمومی باشد. اگر شما در آشپزخانه خود قسمتی را دارید که می خواهید توجه بیشتری را جلب کنید باید میزان نورپردازی آن را تا 5 برابر بالاتر ببرید.

برخی از قسمت های آشپزخانه که به وسیله نورپردازی دکوراتیو می توانید زیبا کنید به شرح زیر می باشد.

– یکی از آسان ترین راه های نورپردازی در آشپزخانه به صورت دکوراتیو روشنایی در اطراف آشپزخانه می باشد. شما زمانی که می خواهید از نورپردازی در اطراف آشپزخانه استفاده کنید باید کلید پریزهای چراغ های تعبیه شده را به صورت جداگانه در آشپزخانه نصب کنید تا کار کردن با آنها راحت تر باشد.

نورپردازی آشپزخانه

– یکی دیگر از نورپردازی در آشپزخانه که به صورت دکوراتیو می باشد، استفاده از منبع روشنایی در بالای کابینت است. این نورپردازی به نوعی هم دکوراتیو و هم عمومی می باشد.

– نورپردازی که به صورت دکوراتیو در قسمت داخلی کابینت ها به کار می رود یکی دیگر از نورپردازی های آشپزخانه به سبک دکوراتیو می باشد. این نورپردازی بیشتر در آشپزخانه هایی به کار می رود که کابینت های شیشه ای دارند، نورپردازی در کابینت ها باعث می شود وسایل دکوری و تزئینی را که در کابینت قرار داده اید بیشتر به چشم بیایند و زیبایی بیشتری را در آشپزخانه به وجود آورند.

به صورت عمومی

شما زمانی که نورپردازی دکوراتیو و کاربردی را انجام دادید باید به فکر نورپردازی عمومی باشید.

اگر شما دو مرحله قبلی را به خوبی انجام داده باشید در این مرحله نیازی به نور زیاد ندارید چرا که تمامی چراغ های سقفی و لوسترها میزان نور مورد نیاز را به خوبی تامین می کنند.

نورپردازی عمومی شامل نور کلی می باشد که باید در آشپزخانه وجود داشته باشد ولی شما که از چراغ های مختلفی در آشپزخانه خود استفاده کرده اید نیاز چندانی به نور عمومی ندارید.

در پایان زمانی که شما نگاهی به آشپزخانه بیاندازید متوجه خواهید شد که قسمتی را فراموش نکرده اید و تمامی قسمت های آشپزخانه به خوبی نورپردازی شده اند، البته باید دقت داشته باشید که هر آشپزخانه ای دیزاین خاصی دارد.

نورپردازی آشپزخانه

نورپردازی کابینت های آشپزخانه

یکی از رایج ترین اشتباهاتی که در مورد نورپردازی آشپزخانه انجام می شود، توجه زیاد به فضاهایی مانند سینک و گاز و نادیده گرفتن کابینت هاست. در صورتی که آن ها نیز باید دارای روشنایی مناسب خود باشند.

اگر به دو تصویر بالا دقت نمایید به خوبی می توانید این موضوع را متوجه شوید که چگونه در بالای کابینت ها از نورهای هالوژن و به سمت پایین استفاده شده است. علت این امر هم در این است که ما بسیاری از کارها را روی سطح کابینت ها انجام داده و یا وسایلمان را مرتب از داخل آن ها برمی داریم یا دوباره سرجایشان می گذاریم. بنابراین اگر این قسمت ها فاقد نور باشند، سایه حاصل از نور بخش های دیگر مزاحمت زیادی برایشان ایجاد خواهد کرد.

در طراحی های خیلی اصولی، نور بالای کابینت ها با شدت متوسط و نور داخلشان با شدت خیلی کم انتخاب می شوند.

نورپردازی آشپزخانه، سایه ها را نادیده نگیرید

اصول نور پردازی در طراحی داخلی تنها به نور و روشنایی توجه نمی کند، بلکه بخش مهمی از آن بررسی سایه های حاصل از آن نورپردازی و کنترل و مدیریت آن هاست. زیرا همان طور که قبل تر نیز اشاره کردم، سایه حاصل از لامپ های یک قسمت می تواند در کار قسمت دیگر اختلال وارد نماید. بنابراین بهتر است به جای استفاده از دو لامپ بزرگ، چند لامپ کوچک تر را به کار بگیرید تا سایه های کوچک تر نیز داشته و در کنار هم تناسب بهتری ایجاد نمایند. در تصویر بالا این می توانید این اتفاق را در بالای سینک مشاهده نمایید.

نور نقطه ای یا نور خطی؟

گاهی اوقات لازم است برای نورپردازی قسمت هایی از آشپزخانه مانند زیر کابینت ها و سقف کاذب به جای نورهای نقطه ای از یک نورپردازی خطی و یکنواخت استفاده شود. این نوع نورپردازی به مدرن تر شدن آشپزخانه کمک زیادی می کند و در واقع یکی از شاخصه های آن شناخته می شود.

نورپردازی آشپزخانه

نورپردازی مخفی و خطی سقف کاذب باعث بزرگ تر نشان داده شدن فضا می شود و نورهای خطی زیر کابینت ها آن ها را به صورت معلق و یکدست نمایش خواهد داد.

چراغ های زیر کابینت را فراموش نکنید

گاهی اوقات زمانی که از نورهای نقطه ای در بالای کابینت ها استفاه می شود، سایه ایجاد شده باعث تاریکی قسمت های پایینی آن ها می گردد. به همین دلیل برای حل این مشکل معمولا از نورهای مخفی زیر کابینت ها استفاده شده که علاوه بر زیبایی، کاربردی نیز خواهند بود.

این نورها معمولا در نزدیکی لبه جلویی کابینت قرار گرفته و نباید خیلی دور و عقب نصب شوند. از جمله مزایای دیگری که آن ها دارند این است که نور ملایم و مناسبی را برای شب و هنگام تاریکی در اختیار شما قرار می دهند. بنابراین زمانی که نیمه شب به آشپزخانه می روید لازم نیست تمام چراغ های اصلی را روشن کنید، بلکه می توانید از روشنایی همین نورهای مخفی بهره ببرید.

اصول طلایی چیدمان مبل روی فرش منزل ؛ بدون هزینه دکوراسیون لاکچری بچین

اصول نورپردازی آشپزخانه

نکته ای که در هنگام نصب نورهای مخفی زیر کابینت های بالایی باید در نظر بگیرید این است که اگر این نورها بیش از اندازه به لبه جلویی کابینت نزدیک باشند، نور زیادی را بر روی کاشی های بین کابینتی انداخته و خیرگی نامناسبی ایجاد می کنند، در عین حال اگر خیلی دور و عقب نصب شوند، شدت نور را کاهش داده و در واقع اثر مناسب خود را از دست می دهند.

بنابراین باید LED نواری را ابتدا در مرکز کابینت قرار داده و میزان و شدت نور را بررسی نمایید. آن قدر آن را جابه جا کرده تا به یک نور یکنواخت با شدت مناسب برسید. همین اتفاق دقیقا در مورد شلف های باز تکرار می شود. یعنی می توانید با همین روش از LED نواری به عنوان نور مخفی زیر شلف ها بهره ببرید.

روشنایی بالای سینک

مسلما در طول روز و با وجود نور طبیعی که از پنجره ها وارد می شود، در هنگام ظرف شستن به روشنایی زیادی نیاز ندارید اما فراموش نکنید که خیلی از فعالیت ها در آشپزخانه در شب انجام می شوند و بخش مهمی از این نورپردازی تاثیر خود را آن زمان نشان می دهد. بنابراین بهتر است از چند نور نقطه ای یا چرغ آویز کوچک در بالای سینک استفاده نمایید و توجه داشته باشید که خیلی شدت زیادی نداشته باشند.

نورپردازی آشپزخانه

دیمرها را فراموش نکنید

یکی از بهترین روش ها برای کنترل میزان و شدت نور و همچنین صرفه جویی در مصرف برق، به کار بردن دیمرهاست. شما به کمک آن ها قادر خواهید بود نور مناسب برای زمان های مختلف و فعالیت های گوناگون در آشپزخانه تان را تنظیم و کنترل نمایید. مسلما نور مناسب بالای میز غذاخوری با نور مناسب برای هود و کابینت ها تفاوت زیادی داشته و این دیمرها هستند که قدرت انتخاب را به شما می دهند.

نور مناسب چه نقشی را در دکوراسیون آشپزخانه ایفا می‌کند؟

اگر چه از لحاظ عملی، آشپزخانه به نور مناسبی نیاز دارد تا کار کردن و پخت و پز در آن آسان‌تر انجام شود، اما این تنها دلیل برنامه‌ریزی برای ایجاد یک نورپردازی مناسب در آشپزخانه نیست!

ایجاد یک محیط گرم و لذت بخش برای سرو غذا مخصوصا در آشپزخانه‌هایی که محل پذیرایی از مهمان‌ها نیز هست، بسیار با اهمیت است. یک محیط پر نور و روشن، محرک اشتهاست و به شما کمک می‌کند از غذایی که تناول می‌کنید و می‌نوشید لذت ببرید.
شیوه صحیح نورپردازی در آشپزخانه ، باعث می‌شود که آشپزخانه‌تان دلبازتر به نظر بیاید. هر چه نور دریافتی محیط آشپزخانه بیشتر باشد، آشپزخانه بزرگتر و فراخ‌تر به نظر می‌رسد و در ذهن بیننده، بزرگتر به چشم می‌آید.

بر عکس این مساله نیز صادق است، اگر نورپردازی مناسبی در آشپزخانه اعمال نشود، هر چند که فضای آشپزخانه بزرگ باشد، ممکن است کوچک و دلگیر به نظر برسد و به مرور زمان، شما را از حضور در چنین فضایی دلزده و خسته نماید.
نورپردازی در آشپزخانه باعث هر چه زیباتر شدن فضای آشپزخانه می‌شود. امروزه استفاده از نورهای مخفی که در زیر کابینت‌ها و یا درون کابینت‌های درب شیشه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد، بسیار متداول است و بازی نورها باعث می‌شود، فضایی دلنشین‌تر و زیباتر را تجربه کنید.

ایده نورپردازی در آشپزخانه

نورپردازی مناسب در آشپزخانه‌هایی که در آن از دکوراسیون رنگ تیره‌ و یا کابینت‌های تیره‌رنگ استفاده می‌شود، یک الزام است و حتما باید بسیار مورد توجه قرار بگیرد. دلیل این موضوع آن است که رنگ‌های تیره، مانند مشکی و قهوه‌ای سوخته، نور دریافتی محیط را به خود جذب می‌کنند و نمی‌توانند به محیط منعکس ‌کنند، بنابراین باعث تیره‌تر و کدر شدن فضا می‌شوند. پس در چنین مکان‌هایی که ازین گونه رنگ‌ها در دکوراسیون‌ها استفاده می‌شود، حتما باید با وسیله‌ی نورپردازی مناسب و کارآمد، این نقیصه را جبران کرد.

نورپردازی آشپزخانه

شیوه صحیح نورپردازی در آشپزخانه ، در آشپزخانه‌هایی که فاقد پنجره است از اهمیت بسیار بیشتری برخوردار است، زیرا باید به وسیله‌ی نورهای مصنوعی بتوان کمبود نور طبیعی خورشید را جبران نمود.
با استفاده از تکنیک‌های نورپردازی و ایجاد نور و سایه‌، می‌توان در آشپزخانه ایجاد عمق نمود و ازین طریق به خطای دید بیننده و بزرگتر دیده شدن آشپزخانه کمک نمود و جزئیاتی مثل منبت ها و دیگر جزئیات دکوراتیو به زیبایی نمایش داد.

نورپردازی در آشپزخانه ، باعث می‌شود که شما بهتر و بیشتر بتوانید به فعالیت و کار در آشپزخانه ادامه دهید. همچنین نور کافی و کارآمد، از بروز خطا، پیشگیری می‌کند.

چه قسمت‌هایی از آشپزخانه به نور بیشتری نیاز دارند؟

شیوه‌ی مناسب نورپردازی آشپزخانه ابدا به این معنا نیست که ما منابع نوری زیادی را در آشپزخانه پخش کنیم و دست به اتلاف برق و انرژی بزنیم؛ بلکه هدف این است که با یک برنامه‌ریزی دقیق، نور قسمت‌هایی که به روشنایی بیشتری احتیاج دارند را تامین کنیم و همچنین به وسیله‌ی بازی نور‌ها، زیبایی بیشتری را در آشپزخانه و قسمت‌های دکوری آن ایجاد کنیم.

بالای سینک ظرف‌شویی

هیچ‌چیز مانند این خسته‌کننده نیست که در یک محیط تاریک و فاقد نور ظرف بشویید! اگر منبع نوری در پشت سر شما باشد، یعنی منبع نور آشپزخانه تنها یک لوستر باشد، حضور شما در جلوی ظرف‌شویی باعث ایجاد سایه بر روی ظرف‌شویی می‌شود. بنابراین نیاز است که در بالای سینک ظرف‌شویی منبع نوری نصب شود تا فضا را به حد کافی روشن کند.

قرار گرفتن سینک ظرف‌شویی در کنار پنجره و یا در وسط آشپزخانه بر روی کابینت جزیره به صورت سینک جزیره ای ، یکی از تمهیداتی است که باعث می‌شود نور بیشتری به این قسمت بتابد و فضا را روشن‌تر کند.

بالای اجاق گاز

بدون شک هنگام آشپزی به نور احتیاج دارید. معمولا هودهای آشپزخانه دارای لامپ‌هایی هستند که هنگام آشپزی می‌توانید آن‌ها را روشن کنید و ازین طریق، به فضای کارتان روشنایی بیشتری ببخشید. اگر نور هود اجاق گازتان کافی نبود، باید فکری به حال روشنایی اجاق گازتان کنید!

نورپردازی آشپزخانه

نورپردازی آشپپزخانه های سفیدنورپردازی بالای کابینت‌ها

طراحان معمولا ترجیح می‌دهند بالای کابینت‌های ردیف بالایی را نورپردازی کنند. این کار دو مزیت دارد؛ نخست باعث می‌شود که کابینت‌ها زیباتر به نظر برسند، خصوصا اگر کابینت شما هایگلاس باشد، بازی نورها در آشپزخانه بسیار جذاب خواهد شد و فضا را زیباتر خواهد کرد. اگر کابینت‌های شما در سبک کلاسیک باشد، نورپردازی بالای کابینت‌ها باعث می‌شود که نقش‌ و نگارهای برجسته یا فرو رفته بر روی کابینت بیشتر دیده شود و با این روش بیشتر به چشم آیند.

دلیل دومی که نورپردازی در بالای کابینت آشپزخانه ردیف بالایی را توجیه می‌کند، سهولت و امکان دسترسی بهتر به لوازم و وسایل درون کابینت‌ها‌ است. به دلیل آنکه فضای درون کابینت، معمولا تاریک است، نورپردازی در بالای کابینت‌ها باعث می‌شود، هنگامی که درب کابینت را باز می‌کنید، به راحتی به فضای درون کابینت‌ها اشراف داشته باشید و بتوانید لوازم مورد نیازتان را بردارید.

نکات مهمی که باید در خصوص طراحی دکوراسیون محیط کار بدانید !

نورپردازی در زیر کابینت‌های ردیف بالایی

یکی دیگر از نقاطی که معمولا توسط طراحان و کابینت‌سازان از لحاظ نورپردازی آشپزخانه مورد توجه است، زیر کابینت‌های ردیف بالایی است. معمولا در زیر قسمت کابینت‌های ردیف بالایی به صورت مخفی، لامپ‌های LED تعبیه می‌شود، تا هم نور کافی آشپزخانه را تامین کند و هم فضای روی پیشخان یا کانتر آشپزخانه به حد کافی روشن باشد تا شما بتوانید با راحتی بیشتری فعالیت و کار مورد نظرتان را انجام دهید.

نورپردازی در زیر کابینت‌های ردیف پایینی

نورپردازی به صورت نقطه‌‌ای و خطی در زیر کابینت‌های ردیف پایینی، اگر چه تاثیر بسیار اندکی در روشنایی آشپزخانه دارد و می‌توان گفت عملا نقشی در روشنایی آشپزخانه به جز بازتاب نور بر روی سرامیک‌های یا کف‌پوش آشپزخانه ندارد، اما باعث می‌شود که فضای آشپزخانه بسیار زیبا و مدرن به نظر برسد.

طراحان معمولا از نورهای خطی در زیر کابینت‌های ردیف پایینی، برای هر چه زیباتر کردن آشپزخانه و عریض‌تر نشان دادن فضا استفاده می‌کنند. برای صرفه‌جویی در مصرف برق، معمولا نورهای زیر کابینت‌ها به گونه‌ای تعبیه می‌شود که در زمانی که نیاز به آن ندارید، بتوانید آن‌ها را خاموش کنید. می‌توانید نورهای زیر کابینت‌ها را نیز به صورت سنسوردار یا تایمردار تعبیه کنید تا هنگامی که در آشپزخانه حضور ندارید، خاموش باشد و در مصرف برق صرفه‌جویی شود.

نورپردازی آشپزخانه

هم‌پوشی سایه‌ها در آشپزخانه

نورپردازی آشپزخانه باید به گونه‌ای باشد که از ایجاد سایه‌های ناخوشایند پیشگیری شود. همانطور که می‌دانید هر جا نوری هست، سایه‌ای نیز هست؛ بنابراین شیوه‌ی نورپردازی آشپزخانه باید سایه‌ها را در بهترین شکل ممکن، جهت‌دهی کند تا زیبایی و رقص سایه‌ها و نورها در آشپزخانه جذاب به نظر برسد.

برای این‌کار می‌توانید به جای استفاده از منبع نوری متمرکز در آشپزخانه، از منابع نوری پراکنده و متعدد استفاده کنید. برای درک بهتر موضوع، باید گفت به جای استفاده از یک یا دو لوستر بزرگ، از هالوژن‌های کوچک که در سرتاسر آشپزخانه پخش هستند، استفاده کنید.

نورپردازی در بالای میز ناهارخوری

چنانچه آشپزخانه‌ی شما دارای میز غذاخوری یا میز سرو غذاست، لازم است در بالای آن نیز نورپردازی صورت بگیرد. غذا خوردن در یک مکان تاریک و کم‌نور، اشتهای هر کسی را کور می‌کند و ابدا خوشایند نیست؛ بنابراین اگر فضا به شما امکان می‌دهد، میز ناهارخوری‌تان را در زیر بزرگترین منبع نوری آشپزخانه‌تان قرار دهید تا بیشترین نور را از محیط دریافت نماید.

نورپردازی در بالای کابینت جزیره

جزیره در آشپزخانه‌های جزیره‌دار، دارای مرکزیت و محوریت است؛ بنابراین باید نور مرکزی بالای آن قرار گرفته باشد. این مساله هم به زیبایی دکوراسیون و چیدمان آشپزخانه کمک می‌کند و هم باعث می‌شود که جزیره‌ی شما دارای نور کافی داشته باشد تا هر کاربردی که از آن انتظار دارید، به بهترین شکل ممکن و با نور کافی در اختیارتان قرار بگیرد.

نورپردازی در کابینت‌های ویترینی و دکوری

اگر آشپزخانه‌ی شما دارای کابینت‌های ویترینی یا شلف‌های دکوری و یا کابینت‌های گنجه‌مانند است، بهتر است در این کابینت‌ها هم سیستم نورپردازی تعبیه کنید تا اشیائی که درون آن‌ها می‌چینید، به زیباترین شکل ممکن دیده شوند. بدیهی است لیوان‌های بلورین، چینی‌های رنگی و بسیاری لوازم تزئینی دیگر در زیر تابش نور، درخششی دیگر دارند و جلوه‌ی بهتری از خود به نمایش می‌گذارند و شما را به هدفتان که نشان دادن زیبایی است، بیشتر نزدیک می‌کنند.

نورپردازی آشپزخانه

اجرای نورپردازی عمومی آشپزخانه یا نورپردازی محیط

زمانی که نورپردازی کاربردی و دکوراتیو به پایان رسید، نوبت به مرحله آخر که اجرای نورپردازی عمومی یا همان روشنایی محیط می باشد، می رسد.

اگر انجام دو روش قبلی درست صورت گرفته باشد در این مرحله نیاز به اضافه کردن نور زیادی نخواهید داشت، زیرا چراغ های سقفی که در جای مناسبی قرار گرفته اند، لوسترها و یا چراغ های آویز دکوراتیو، میزان نور مورد نیاز را تامین می کنند. در هنگام خرید لوستر آشپزخانه به سبک و اندازه فضای آشپزخانه توجه داشته باشید.

استفاده از لامپ توکار سقفی

امروزه استفاده از لامپ های توکارسقفی طرفداران زیادی دارد و بسیاری از افراد به استفاده از آن ها در طراحی دکوراسیون داخلی و نورپردازی آشپزخانه گرایش دارند. این وسایل روشنایی به نوعی جنبه کلاسیک داشته و کارایی بالایی نیز دارد. از جمله عواملی که بسیاری از افراد به استفاده از آن ها علاقمند هستند، تطابق پذیری آن ها با انواع سبک ها و استایل های متفاوت در آشپزخانه می باشد.

همان طور که از اسم این گونه لامپ ها پیداست، در داخل سقف نصب می شوند. استفاده از این لامپ ها مزایا و در عین حال معایبی به همراه دارد.

از جمله مزایای استفاده از لامپ های توکار سقفی، می توان به ساده بودن آن ها اشاره کرد. همین امر قابلیت استفاده از آن ها در انواع سبک های طراحی را امکان پذیر می کند.

یکی از معایبی که استفاده از این مدل لامپ به همراه دارد، ایجاد سایه در محل شعاع نور می باشد. از این رو به یاد داشته باشید که در کنار استفاده از آن ها باید از انواع لامپ های دیگر و روش های نورپردازی دیگر نیز استفاده نمایید.

استفاده از لامپ های متحرک

استفاده از لامپ های متحرک از آن جهت که قابلیت جا به جایی و تغییر مسیر نورپردازی دارند، مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته اند. همان گونه که در تصویر مشاهده می نمایید، این لامپ ها به شکل متوالی و پشت سر هم قرار گرفته اند.

نورپردازی آشپزخانه

از جمله قابلیت های استفاده از این لامپ ها می توان به کم یا اضافه کردن لامپ ها نیز اشاره کرد. این امر باعث می شود میزان روشنایی موجود در آشپزخانه با توجه به نیاز و سلیقه شما تنظیم شود.

استفاده از لامپ های سقفی

لامپ های سقفی نمونه ای از پرطرفدارترین انواع لامپ در طراحی آشپزخانه در میان افراد مختلف می باشد. یکی از بزرگترین مزیت های استفاده از این گونه لامپ ها، ایجاد نورپردازی عمومی و روشن سازی کلی فضای آشپزخانه می باشد.

استفاده از انواع لوستر آویز

استفاده از انواع لوستر آویز مناسب آشپزخانه، از آن جهت که باعث ایجاد نمای زیبایی در آشپزخانه می شوند، طرفداران زیادی دارد. لوسترها حالت عمودی داشته و انتخاب ارتفاع آن ها بستگی به سلیقه شخصی شما دارد.

به یاد داشته باشید که استفاده بیش از یک نمونه از انواع لوسترهای آویز، می تواند باعث ایجاد هرج و مرج در فضای آشپزخانه شود. این امر به میزان زیادی به اندازه آشپزخانه دارد. به طور معمول از یک نمونه لوستر در وسط آشپزخانه استفاده می شود.

نورپردازی آشپزخانه

استفاده از لامپ های دیواری

لامپ های دیواری نمونه ای از وسایل روشنایی تطابق پذیر بوده . استفاده از آن ها در جهت نورپردازی و ایجاد نقطه کانونی در آشپزخانه امکان پذیر می باشد.

چراغ های سقفی نور را مستقیما به سمت سقف هدایت می کند و در سبک های معاصر از آن ها استفاده زیادی می شود. استفاده از آن ها در کنار نورپردازی عمومی می تواند نمای زیبایی در آشپزخانه ایجاد نماید.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: سیده سمانه جلیلی

آخرین بروز رسانی

6 اسفند 1401

بروز رسانی توسط

شادی همتی

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *