تنظیم ساعات خواب نوزاد با راهکارهای فوق العاده

فهرست محتوا

تنظیم ساعات خواب نوزاد یکی از مهم‌ترین و دشوارترین کارهای والدین در یک ساله اول تولد نوزاد باشد. گروه سبک زندگی شادمگ راهکارهای خوب و جالبی را به شما آموزش میدهد

ساعات خواب نوزاد

نوزادان حدود ۱۶ تا ۱۷ ساعت در روز می‌خوابند اما خواب آنها معمولا در هفته‌های اول تولد، در هر نوبت بیشتر از ۲ تا ۴ ساعت نیست و حتی مدت زمان آن در روز یا شب فرقی نمی‌کند.

از همین رو ممکن است که خواب طولانی نوزاد و بی‌نظمی‌هایش برای والدینی که به تازگی صاحب فرزند شده‌اند (مخصوصا در مورد فرزند اول) سخت و خسته‌کننده باشد.

تنظیم ساعات خواب نوزاد

والدین (به ویژه مادر)، شب‌ها مجبورند برای شیردهی، نظافت و رسیدگی‌های دیگر به نوزاد بیدار شوند. بعلاوه بسیاری از والدین برای خواباندن نوزاد هم با مشکل روبه‌رو می‌شوند.

از این رو در این مقاله سعی شده است با تشریح اطلاعاتی جامع درباره عادت‌های خواب نوزاد، روش تنظیم ‌آن و موارد مهمی که در این باره باید بدانید، خواب راحت شبانه را به خانواده شما هدیه کنیم .

عادت‌های خواب در نوزادان

برای تنظیم خواب نوزاد ابتدا باید عادت‌های خواب در نوزادمان را بشناسیم:

نوزادان 0 تا 3 ماهه

این دسته از نوزادان حدود ۱۶ تا ۱۸ ساعت در شبانه روز می‌خوابند و در اواخر ماه سوم این زمان به ۱۵ ساعت می‌رسد.

شیردهی

تا حدود ۶ ماهگی لازم است شب‌ها برای شیردادن و آرام کردن نوزاد از خواب بیدار شوید. زمانی که نوزاد مادر را کنار خود احساس کند و به‌راحتی به منبع تغذیه دسترسی داشته باشد احساس امنیت می‌کند و راحت‌تر به‌ خواب می‌رود.

کافی است که این شرایط را درک کنید و خودتان را برای آن آماده کنید. این وضعیت همیشگی نیست، بنابراین صبور باشید.

تشخیص حالات نوزاد

اگر به نوزادتان شیر داده‌اید اما هنوز بیدار است، بهتر است شرایط را بررسی کنید. آیا مشکل گوارشی دارد؟ محیط خیلی گرم یا خیلی سرد است؟ یا شاید باید جای خواب او را عوض کنید.

تنظیم ساعات خواب نوزاد

در آغوش گرفتن

شاید دوست داشته باشید که در زمانِ گریه کردن نوزادتان را در آغوش بگیرید. اما بهتر است سعی کنید نوزاد را در جای خودش بگذارید تا به‌طور مستقل به خواب برود.

قنداق کردن

بعضی از نوزادان زمانی که با یک ملافه سفید قنداق می‌شوند بیشتر احساس امنیت می‌کنند. می‌توانید از این روش برای آرام کردن و خواباندن نوزاد استفاده کنید. نترسید؛ قنداق کردن کودک ضرری برای او ندارد.

3 تا 6 ماهگی

در این دوران نوزاد بیشتر از خواب روزانه به خواب شبانه نیاز دارد.

شیردهی

در این دوره حدودا یک بار در شب باید شیردهی به نوزاد را انجام دهید. اما چراغ را روشن نکنید، سروصدا نکنید و با او بازی نکنید یا حرف نزنید. فقط با نوزاد ارتباط چشمی برقرار کنید. این کار کمک می‌کند تا نوزاد دوباره به خواب برود.

خواباندن نوزاد

زمانی که نوزاد با شیرخوردن به خواب می‌رود او را خیلی آرام بیدار کنید و سپس از کنارش بروید. با این کار او متوجه رفتن شما می‌شود و چنانچه بیدار شد، نبودن شما او را نگران نمی‌کند. همچنین یاد می‌گیرد که به‌طور مستقل به خواب برود.

به او اسباب‌بازی بدهید

زمانی که نوزاد را در اتاقی می‌گذارید تا بخوابد به او یک اسباب‌بازی یا وسیله مناسب که بوی شما را داشته باشد، بدهید. با این کار آرامش پیدا می‌کند و می‌خوابد.

کمی او را تنها بگذارید

اگر کودک گرسنه نیست یا مشکلی مثل گرما و سرمای هوا وجود ندارد اما هنوز بیدار است، ۵ تا ۱۰ دقیقه او را تنها بگذارید و بعد به اتاق او بروید. با این کار او تنها ماندن در اتاق و خوابیدن به‌شکل مستقل را یاد می‌گیرد.

6 تا 12 ماهگی

در این دوران نوزاد به ۱۳ تا ۱۵ ساعت خواب در روز نیاز دارد.

شیردهی

نوزادن با هم فرق دارند. بیشتر نوزادان در این سن می‌توانند بدون شیر خوردنِ شبانه بخوابند اما شاید هم این‌طور نباشد. می‌توانید یک شب به او شیر ندهید و ببینید که کودک چقدر با شما همراهی می‌کند.

اگر نتیجه مثبت بود شب‌ها کمی قبل از خواب به او شیر بدهید و دیگر برای شیردهی شبانه بیدار نشوید.

در آغوش گرفتن

کمتر برای خواباندن او را در آغوش بگیرید. بهتر است اجازه دهید تا نوزاد خودش به خواب برود.

شروع مراحل تنظیم خواب نوزاد

تنظیم خواب نوزاد بسته به روشی که استفاده می‌کنید و خلق‌وخوی نوزاد، می‌تواند بین سه روز تا سه هفته زمان نیاز داشته باشد. شاید نوزاد در چند شب اول اعتراض کند اما به مرور عادت خواب او تغییر می‌کند و به یک عادت خواب تبدیل می‌شود.

به‌طور کلی لازم است تا موارد زیر را برای تنظیم خواب نوزاد در نظر داشته باشید:

  1. عادت خواب نوزاد را شناسایی کنید.
  2.  عادت نامناسب خوابیدن او را به‌طور تدریجی متوقف کنید.
  3.  الگوی مثبت برای تنظیم خواب را اعمال کنید.
  4. به کودک آموزش دهید تا به صورت مستقل بخوابد.

مرحله اول تنظیم کردن خواب نوزاد

عادات مربوط به خواب نوزاد را شناسایی کنید

اگر می‌خواهید عادت خواب نوزاد را تغییر دهید، قبل از هرچیز بدانید که چه چیزهایی سبب خواب نوزاد می‌شود. معمولا همان عاملی که موجب خواب نوزاد می‌شود، در بیداری‌های شبانه هم، او را مجددا می‌خوابان

د. به‌عنوان مثال اگر ابتدای شب او را در آغوش می‌گیرید و شیر می‌دهید، در میانه‌شب هم از همین روش استفاده کنید.

نکات زیر می‌تواند به شما کمک کند:

تنظیم ساعات خواب نوزاد

نوزاد کجا به خواب می‌رود؟

آیا شب که نوزاد بیدار می‌شود در همان جایی است که خوابیده بود؟ اگر نوزاد در اتاق یا در آغوش‌تان به خواب رفته زمان بیدار شدن شبانه هم او باید در همان شرایط قرار داشته باشد.

چطور کودک‌تان را می‌خوابانید؟
اگر عادت دارید نوزاد را بغل و نوازش کنید یا راه بروید، برای خواباندن دوباره از همان روش‌ها استفاده کنید.

آیا نوزاد از پستانک برای خوابیدن استفاده می‌کند؟
اگر این‌طور است پس زمان بیدار شدن دوباره به او کمک کنید تا پستانکش را پیدا کند و دهانش بگذارد.

آیا نوزاد با تکان خوردن یا موسیقی به خواب می‌رود؟
این هم می‌تواند یکی دیگر از عادات معمول برای خوابیدن نوزاد باشد و شما باید زمان کافی داشته باشید تا شرایط خوابیدن نوزاد را فراهم کنید.

مرحله دوم تنظیم کردن خواب نوزاد

عادت‌های نامناسب خوابیدن او را به‌طور تدریجی متوقف کنید.

شیردهی شبانه

اگر نوزاد با خوردن شیر مادر یا شیشه شیر به خواب می‌رود باید به تدریج این عادت خواب را تغییر دهید. آخرین شیردهی را حداکثر تا ۲۰ دقیقه قبل از خواب تمام کنید.

آخرین شیردهی را در جایی غیر از اتاق خواب نوزاد انجام دهید. به‌عنوان مثال در اتاق پذیرایی به او شیر دهید. این کار رابطه بین شیر خوردن و خوابیدن را در نوزاد از بین می‌برد.

برای نوزادان بیشتر از ۶ ماه به‌تدریج شیردهی شبانه را متوقف کنید. البته اگر خودتان با شیردهی شبانه مشکلی ندارید، می‌توانید این فرایند را ادامه دهید و به مرور آن را کم کنید یا از شیشه شیر استفاده کنید.

اما اگر می‌خواهید نوزاد خودش به‌طور مستقل به خواب برود، قطع شیردهی شبانه بسیار مهم است.

بهتر است زمانی که نوزاد به موقع از خواب بیدار می‌شود به او شیر دهید. در این زمان نوزاد انرژی بیشتری دارد؛ در نتیجه بهتر می‌تواند تغذیه کند و کمی بیدار بماند تا با او بازی کنید.

از طرف دیگر اگر بلافاصله بعد از بیدار شدن نوزاد به او شیر دهید، ارتباط بین شیرخوردن و خوابیدن کم‌رنگ‌تر می‌شود. به همین خاطر دیگر نیازی نیست که برای خواباندن او از راه شیر دادن استفاده کنید.

پستانک

اگر نوزادتان به پستانک عادت دارد، این عادت را از سرش بیندازید، یادش دهید خودش آن را به دهانش ببرد.

موسیقی و تکان دادن نوزاد
اگر نوزادتان مشکل خواب شبانه دارد، قبل از خواب برای او موسیقی پخش نکنید، چون به این کار عادت می‌کند.

عوض کردن پوشک
بهتر است قبل از خواب شبانه و در آخرین شیردهی پوشک نوزاد را چک کنید و در صورت لزوم آن را عوض کنید تا دیگر نیمه‌های شب نیازی به این کار نداشته باشید. اگر پوشک را در زمان بیداری شبانه نوزاد عوض کنید این کار سبب می‌شود تا نوزاد آگاه‌تر شود و دیرتر و سخت‌تر به خواب برود.

تنظیم ساعات خواب نوزاد

دست‌پاچه نشوید

ممکن است بعضی از نوزادان در بین خواب گریه کنند اما همچنان در حالت خواب باشند. نیازی نیست در این شرایط دست‌پاچه شوید و برای خواباندن او تلاش کنید. نوزاد خود‌به‌خود بعد از چند دقیقه به خواب می‌رود.

خوابیدن در اتاق خواب مشترک

با تولد نوزاد می‌توانید اتاق‌تان را با او شریک شوید، زیرا این کار به احساس امنیت در نوزاد کمک می‌کند.

همچنین فرایند شیردهی به او راحت‌تر می‌شود. اما او را در یک تخت مشترک با خودتان قرار ندهید. بعد از مدتی می‌توانید او را در اتاق مستقل خودش بخوابانید.

دکوراسیون اتاق

اتاق را به نوعی طراحی کنید تا شرایط را برای خواب راحت نوزاد فراهم کند. اتاق را شبیه اتاق بازی نکنید زیرا ممکن است حواسش پرت شده و در نتیجه خواب نوزاد به هم بریزد.

استفاده از حمام

می‌توانید برای این‌که کودک در شب راحت‌تر و عمیق‌تر بخوابد از حمام کردن استفاده کنید. نوزادان معمولا بعد از حمام احساس سبکی می‌کنند و خواب بهتری دارند. اما مراقب باشید که این کار به یک عادت همیشگی برای خواباندن نوزاد تبدیل نشود.

مرحله سوم تنظیم کردن خواب نوزاد

الگوی مثبت برای تنظیم خواب را اعمال کنید.

خواب نیم‌روزی

بگذارید نوزاد خواب نیمروزی داشته باشد. نوزادان معمولا در ۶ تا ۸ هفتگی نمی‌توانند بیشتر از دو ساعت بیدار بمانند. اگر آنها را بیشتر بیدار نگه دارید خواب‌شان به هم می‌ریزد.

روز و شب را برای او تعریف کنید

تفاوت روز و شب را به نوزاد یاد دهید. در هفته اول این کار چندان ممکن نیست. اما از هفته دوم می‌توانید این آموزش را شروع کنید.

در طول روز با او بازی کنید، حرف بزنید، چراغ‌ها را روشن نگه دارید و پرده‌های خانه را کنار بزنید. بگذارید صداهای معمول مثل صدای تلفن، ظرف شستن، تلویزیون و موسیقی شنیده شود. نگران به هم ریختن خواب کودک نباشید.

چراغ‌ها را هنگام شب خاموش کنید. بازی کردن را کنار بگذارید و کمتر با او حرف بزنید. صداهای موجود در محیط را کم کنید. بعد از مدتی کودک یاد می‌گیرد که شب زمان خوابیدن است.

علائم خواب کودک را بشناسید
علائمی را که نشان می‌دهد کودک‌تان نیاز به خواب دارد بشناسید. چشم‌هایش خسته است، گوش‌هایش را می‌کشد و بیشتر از حالت معمول سروصدا می‌کند. اگر این علائم یا علائمی مشابه را دیدید محیط را برای خوابیدن او فراهم کنید.

کارهای معمول برای خواب نوزاد را انجام دهید
به‌عنوان مثال او را در تختخوابش بگذارید و برایش لالایی بخوانید یا او را ببوسید و شب بخیر بگویید.

تنظیم خواب و غذا خوردن

بعد از ماه اول ممکن است نوزاد کمی شیر بخورد و بخوابد.

بهتر است این مواقع شیردهی قبل از خواب را متوقف کنید و نوزاد را در تختخوابش بگذارید تا استراحت کند.

بعضی از والدین برای خواب طولانی‌تر نوزاد از غذاهای کمکی استفاده کنند. این کار اشتباه است و سبب می‌شود تا نوزاد خواب خوبی نداشته باشد. زمان خواب نوزاد شیشه شیر را در دهانش نگذارید زیرا این کار ممکن است سبب التهاب گوش نوزاد شود.

بعد از دو ماهگی نوزاد را برای شیرخوردن بیدار نکنید. اگر نوزاد در دو ماهگی وزن‌گیری مناسب داشته باشد، نیازی نیست شب‌ها او را برای شیر خوردن بیدار کنید.

تنظیم ساعات خواب نوزاد
692776667

کودک شما نیاز دارد خوابش را برنامه‌ریزی کند. اگر در طول روز به خوبی غذا خورده باشد، نیازی نیست که شب برای شیر خوردن بیدار شود.

اجازه دهید تا خودش به خواب برود
اگر نوزاد خواب‌آلوده اما هنوز بیدار است، او را در تختخوابش بگذارید تا به خواب برود. نیازی نیست تا آخرین لحظه او را بغل کنید تا بخوابد.

بسیاری از والدین تصور می‌کنند این کار به خصوص در روزهای اول تولد تأثیری در شخصیت یا رفتار او ندارد. بااین‌حال این یک تصور اشتباه است. نوزاد از همان روزهای اولِ تولد، عادت‌های زندگی را یاد می‌گیرد.

اگر در هشت هفته اولِ تولد تمام شب او را در آغوش بگیرید تا بخوابد، چطور انتظار دارید که بعد از آن با شیوه دیگری به خواب برود؟

بعضی از والدین فکر می‌کنند که در آغوش گرفتن نوزاد برای خوابیدن یک امر طبیعی است. بااین‌حال شاید خودشان از این کار لذت می‌برند یا کار دیگری برای انجام دادن ندارند.

این والدین بعد از مدتی باید چندین بار در شب با صدای نوزاد بیدار شوند و در خوابیدن به او کمک کنند. مسلم است که تحمل این کار کم‌کم برایشان سخت می‌شود.

مرحله چهارم تنظیم کردن خواب نوزاد

به کودک آموزش دهید تا به‌صورت مستقل بخوابد

نکات مهمی که در این باره باید بدانید به شرح زیر هستند:

برای شروع فکر و برنامه‌ریزی کنید. اگر نوزاد بیمار است یا شرایط خاصی دارد این برنامه را کمی عقب بیندازید.
حتی اگر زمان کافی برای استراحت ندارید، بهتر است کمی این برنامه را عقب بیندازید تا توانایی شما برگردد.

اتاق مشترک نوزاد با خواهر و برادر بزرگترش هم مشکلاتی دارد. حتما بیدار شدن شبانه نوزاد آنها را هم بیدار می‌کند.
اگر کنار نوزادتان می‌خوابید، به مرور این عادت را کنار بگذارید.

مشکلاتی در رابطه با تنظیم خواب نوزاد

حدود ۲۰ درصد از نوزادانی که عادت‌های خواب جدید را یاد می‌گیرند حدود دو هفته بعد به عادت‌های قبلی برمی‌گردند.

اگر نوزاد شما هم در این دسته است به استراتژی‌های خودتان ادامه دهید. بعد از چند شب نوزاد دوباره عادت‌های جدید را از سر می‌گیرد.

نکاتی برای بهتر خوابیدن نوزاد در شب

در طول روز با او بازی کنید اما این بازی ها نباید بیش از حد خسته اش کند زیرا در خوابیدن او نتیجه عکس می دهد.
بردن کودک به پارک در طول روز یا انجام فعالیت های بدنی باعث خستگی و زودتر خوابیدن می شود.

فعالیت های روزانه خود را روتین و منظم به انجام برسانید و شب را به خواب اختصاص دهید تا او عادت کند.
چندساعت قبل از خواب، کودک را از انجام بازی های هیجانی و تحرکی منع کنید. فعالیت های آرام و بدون هیجان قبل از خواب بسیار موثر است.

همیشه فعالیت مورد علاقه کودک را در آخرین مرحله قبل از خواب انجام دهید و آن را در اتاق خواب او انجام دهید. این کار به او کمک می کند که به اتاق خواب و محل خوابش علاقمند شود.

آب گرم و بعد از آن نوازش آرام و عاشقانه با حوله حمام به آرام شدن نوزاد و خوابیدن او کمک می کند.

خوابانیدن نوزاد و کودک در کنار خود موجب عزت نفس بالاتر در بزرگسالی و کاهش اضطراب می شود. نوزادان و کودکانی که در کنار والدین خود می خوابند با آرامش بیشتری به خواب می روند .

گاهی اوقات فقط حضور شما کنار کودک کافی است تا حس امنیت به نوزاد منتقل شود و راحت تر به خواب برود
اگر حس کردید که چشمانش خواب آلوده است ، سریعا او را به آغوش بگیرید و او را بخوابانید.

برای خواباندن او را از کمر بقل کنید

برای خواب شبانگاهی از یک سطح صاف استفاده کنید . مثلا صندلی و یا کالسکه مکان مناسبی برای خوابیدن کودک نیست.

قبل از خواباندن کودک از سیر بودن او اطمینان پیدا کنید

پیش از این هم در نمناک عنوان کردیم که بهتر است فضای خواب و تخت کودک را از هر گونه وسیله و عروسکی خالی کنید.

اگر کودک در کالسکه اش خوابید ، او را بقل کنید و سر جایش قرار دهید.
برای نوزادان بالای 6 ماه از روغن ها و خوش بو کننده های طبیعی که موجب آرام شده و کاهش اضطراب می شوند می توان استفاده کرد.

در هنگام خواب سر کودک را نپوشانید تا از شدت گرما بیدار شود و خواب او بهم بریزد. هیچ مانیتور و یا صفحه الکترونیکی را در اتاق خواب او روشن نکنید.
هنگامی که خواب است ، هرگز در اتاق او سیگار نکشید.

بهترین روش های خواباندن نوزاد

نکاتی که در هنگام تنظیم خواب نوزاد باید به آن توجه کنید :

 استفاده از تشک سفت

به هیچ عنوان از تشک نرم و بالش از جنس کرک یا پشم حیوانات برای نوزادان استفاده نکنید.

 سر نوزاد را موقع خواب نپوشانید

پتو نوزاد را روی سینه آن و دستان نوزاد را روی پتو قرار دهید تا پتو حرکت نکند و روی سر نوزاد را نپوشاند.میتوانید از کیسه خواب برای نوزادان استفاده کنید چون سر نوزاد بیرون قرار می گیرد وسیله مناسب و ایمنی است.

 از بالا رفتن دمای بدن نوزاد هنگام خواب جلوگیری کنید

سعی کنید در زمان خواب لباس نازک تن نوزاد کنید تا دمای بدن آن بالا نرود.محیط خنک و دمای ۲۰ درجه سانتیگراد محیط مناسبی برای خواب نوزاد می باشد.

هنگام خواب از پستانک برای نوزاد استفاده کنید

استفاده از پستانک در نوزادان در زمان خواب ، می تواند جلوی سندروم مرگ ناگهانی نوزاد را بگیرد. البته اگر نوزاد تمایلی به خوردن پستانک ندارد، کودک را مجبور نکنید که پستانک خورد.

در نوزادانی که از شیر مادر به جای شیر خشک استفاده می کنند،در هفته سه یا چهارم می توانید به انها پستانک بدهید.

میتوانید از تکنولوژی های جدید استفاده کنید

با پیشرفت علم زندگی برای افراد راحت تر شده است. شما می توانید با استفاده از مانیتور از راه دور نوزاد خود را در زمان استراحت کنترل کنید.

همچنین با استفاده از برخی دستگاه ها می توانید دما را تنظیم کنید. این دستگاه ها در صورتی که اوضاع خارج از چیزی که شما خواستید بشود، آلارم می دهند و شما را از غیر عادی بودن شرایط مطلع می سازند.

موقع خواب نوزاد را در اتاق خواب خودتان قرار دهید

بهتر است نوزاد را موقع خواب در اتاق خواب خودتان بخوابانید تا موقع شیر دادن و ارتباط گرفتن با نوزاد راحت تر باشید.بهتر است تخت نوزاد را کنار تخت خود قرار دهید.

اما به هیچ عنوان نوزاد را روی تخت خود نخوابانید.حتی کودکان دو قلو را کنار هم نخوابانید و هر کدام را روی تخت جدا قرار دهید.

مخصوصا مادر یا پرستار کودک که خواب سنگینی دارند یا از سیگار و مشروبات الکلی استفاده می کنند که باعث خواب عمیق در انها می شود، به هیچ عنوان نباید با نوزاد روی یک تخت مشترک بخوابند.

زیرا این باعث می شود احتمال سندروم مرگ ناگهانی و خفگی در نوزاد زیاد شود.

آموزش خواب نوزاد چیست؟

به زبان ساده، آموزش خواب به نوزاد، که از آن با نام تنظیم خواب نوزاد نیز یاد می شود، فرآیندی است که طی آن کودکان یاد می گیرند چگونه برای داشتن یک خواب خوب و با کیفیت آماده شوند.

تنظیم ساعات خواب نوزاد

این موضوع بسیار بحث برانگیز است چرا که متخصصان و والدین بر سر روش های مختلف نظرات مخالف و موافقی دارند. تی جی گلد، پزشک متخصص اطفال در Tribeca Pediatrics در شهر نیویورک می گوید:

«صحبت کردن در مورد روش های مختلف خواباندن کودکان، مانند بحث های سیاسی است، اما مهم است بدانیم که هیچ روش خاص و منحصر به فردی در این راستا وجود ندارد و کودکان می توانند به روش های مختلف، واکنش های متفاوتی نشان دهند».

آموزش خواب به نوزاد
مزایای آموزش خواب نوزاد و کودک

مزایای آموزش خواب به نوزاد قابل توجه است: پس از آموزش کودک بد خواب ، همه افراد خانواده می توانند به راحتی استراحت کنند.

همچنین خواب خوب و با کیفیت برای رشد کودک ضروری است. یک مطالعه مهم در سال ۲۰۰۷ از موسسه ملی بهداشت در آمریکا نشان داده است که بازه های مهم رشد مغز در نوزادان به خواب کافی بستگی دارد.

محققان اعلام کرده اند:«آموزش خواب نوزاد ممکن است سرگرم کننده نباشد، اما رعایت بهداشت خواب می تواند یکی از بهترین کارهایی باشد که خانواده ها برای کودک بد خواب خود انجام می دهند.»

ضرورت آموزش خواب به کودک بد خواب

آموزش خواب برای همه خانواده ها ضروری نیست و فرزندان بسیاری از خانواده هایی که از آموزش خواب به نوزاد صرف نظر می کنند، خود یاد می گیرند که چگونه به خواب بروند.

گلد در این راستا می گوید: «این خانواده شما و فرزند شما است که اهمیت دارد و من فکر می کنم این تصور غلط وجود دارد که متخصصان اطفال، آموزش خواب را به خانواده شما تحمیل می کنند؛ در حالی که چنین نیست.»

متخصصان تأکید می كنند كه بهترین روش آموزش خواب روشي است كه متناسب با ویژگی های خانواده شما باشد. کورینا ، مادر دو فرزند می گوید: «من نمی خواستم روش های آموزش خواب نوزاد را یاد بگیرم ، بنابراین تا ۵ ماهگی در کنار پسرم می خوابیدم.

در ۵ ماهگی، من خودم توانستم او را در اتاقی قرار بدهم، اما اگر گریه می کرد، پیش او می رفتم. در ۱۰ ماهگی، او شب ها خودش می خوابید. شاید خوش شانس باشم، اما احساس می کردم آنچه برای خانواده ما بهترین نتیجه را دارد، پیروی از کودکم است.»

چه زمانی آموزش خواب به کودک بد خواب را شروع کنیم

بسیاری از والدین خسته، مشتاق هستند تا آموزش خواب به نوزاد خود را آغاز کنند؛ اما بهترین زمان برای آموزش خواب به نوزاد چگونه تعیین می شود؟

لورن کوپر اسمیت، مربی بالینی در بخش اطفال در مرکز پزشکی NYU Langone، می گوید: «بیشتر نوزادان در ۴ تا ۶ ماهگی آماده پذیرش مراحلی از آموزش خواب هستند.»

این در حالی است که برخی از متخصصین اطفال معتقد هستند که بهترین زمان برای آموزش خواب کودک، زمانی است که آن ها به یک وزن مشخصی رسیده باشند.

آموزش به موقع

عده ای دیگر از متخصصان خواب در کودکان معتقد هستند آموزش باید در مرحله ای از رشد کودک آغاز شود که نوزاد بتواند کمی خود را تسکین بدهد.

بنابراین چهار ماهگی نوزاد می تواند زمان خوبی برای این آموزش باشد. با این توصیفات هیچ زمان خاصی برای شروع آموزش خواب کودک وجود ندارد.

در حالی که ۴ ماهگی زمان خوبی برای شروع کار است، اما کارشناسان تأکید می کنند که اگر کودک شما تا ۱۰ ماهگی، یک سالگی و یا حتی بیشتر اموزش خواب ندیده است هم چندان دیر نیست.

رابین، مادر دو فرزند، می گوید: «ما تا زمانی که پسرمان ۱۸ ماهه شد آموزش ندیدیم. در آن زمان به یک آپارتمان دو خوابه نقل مکان کردیم تا او بتواند اتاق خود را داشته باشد. ما روش دور کردن تدریجی صندلی از گهواره کودک را در پیش گرفتیم و این روش خیلی زود جواب داد.»

پیدایش الگوی خواب کودک

برنامۀ خواب کودکتان ممکن است همین الان هم با سبک زندگی خانوادگی شما هماهنگ شده باشد. اما اگر می‌خواهید به کودکتان کمک کنید که برای دوره‌های طولانی‌تری بخوابد و برنامۀ خواب منظم‌تری داشته باشد، ممکن است این سن زمان خوبی برای امتحان کردن آموزش خواب باشد.

همچنین به خاطر داشته باشید که هر کودکی یک برنامهٔ رشد منحصربه‌فرد دارد. پس به واکنش فرزندتان به آموزش خواب توجه کنید و اگر آماده به نظر نمی‌رسد، دست نگه دارید و دوباره چند هفته بعد امتحان کنید. الگوی خواب شبانۀ کودک از سه تا شش ماهگی ممکن است به شکل زیر باشد:

خوابیدن در طول شب:

در فاصله‌ای بین چهار و شش ماهگی، بیشتر کودکان شیرخوار قادر به خوابیدن به مدت چند ساعت متوالی در شب هستند. وقتی به این مرحله برسید، شما هم می‌توانید بیشتر بخوابید و ‌صبح‌ها آسوده‌تر و بانشاط‌تر بیدار شوید.

اگر هم کودکتان هنوز در طول شب بیدار می‌شود، بدانید که تنها شما نیستید که این مشکل را دارید و بسیاری از کودکان در مرحلۀ چهار تا شش ماهگی هنوز بیش از یک بار در شب برای تغذیه از خواب بیدار می‌شوند.

اما به‌طورکلی، کودکان از شش ماهگی معمولاً و به احتمال زیاد آمادهٔ گرفته ‌شدن از شیر شب می‌شوند.

بیدار شدن دوباره در میان خواب

اگر کودکتان در حال حاضر شب‌ها برای دوره‌های طولانی می‌خوابد، از آن لذت ببرید. اما گاهی شیرخوارانی که برای هفته‌ها یا ماه‌ها، شب‌ها بیدار نمی‌شدند، ممکن است مجدداً شب‌ها بیدار شوند.

بنابراین تعجب نکنید اگر به شکل ناگهانی و دوباره، هر چند ساعت یک بار کودکتان شما را از خواب بیدار کند. این تغییرات خواب که پسرفت‌های خواب نام دارد، در طول دوره‌های جهش رشد کودک، رایج و معمولاً موقتی است و دلیلش این است که شاید کودک بیش از پیش آگاهی اجتماعی پیدا کند و ناگهان بیدار شود و برای دیدن شما گریه کند .

یا ممکن است به قدری درگیر یادگیری مهارت‌های جدید مانند غلت خوردن یا نشستن باشد که در خواب نیز این مهارت‌ها را تمرین کند و در نتیجه خود را از خواب بیدار کند.

جدول زمانی خواب و چرت زدن کودک

نوزاد

تا یک ماهگی که سن نوزادی محسوب می‌شود، نوزادان حدود ۱۷ ساعت در یک شبانه‌روز یعنی ۱۷ ساعت از یک دورهٔ کامل ۲۴ ساعته را می‌خوابند.

خواب نوزاد هیچ الگویی ندارد و او احتمالاً در هر بار خوابیدن، از چند دقیقه تا چند ساعت را یک‌جا می‌خوابد. یکی از دلایلی که نوزاد زود به‌ زود بیدار می‌شود نیاز به شیر خوردن برای پر کردن معدهٔ کوچکش است که والدین باید به این موضوع توجه داشته باشند.

کودک یک ماهه

کودکان در یک ماهگی معمولاً حدود ۱۷ ساعت خواب می‌خوابند. در این سن کودکان معمولاً زیاد فرق شب و روز را متوجه نمی‌شوند. کودک احتمالاً بیشتر میزان خوابش را در طول ساعات شب دارد، اما هنوز هم در طول روز خیلی می‌خوابد.

کودک دو ماهه

در این سن کودک به طور میانگین حدود ۱۶ تا ۱۷ ساعت می‌خوابد. اگرچه کودک کمی هشیارتر و حتی اجتماعی‌تر است، اما بیشتر کودکان در این سن نیز در طول روز سه تا چهار نوبت یا حتی بیشتر چرت می‌زنند.

کودک سه ماهه

کودک در این سن نیز معمولاً حدود ۱۶ ساعت می‌خوابد. برخی از کودکان و نه همهٔ آنها در این سن می‌توانند شش تا هشت ساعت متوالی در شب بخوابند و بیشتر کودکان نیز در طول روز سه نوبت چرت می‌زنند.

کودک شش ماهه

در این سن کودک معمولاً حدود ۱۵ ساعت می‌خوابد که معمولاً حدود ۱۰ ساعت آن در شب است.

چرت‌های روز ممکن است به یک چرت در صبح و یکی در بعدازظهر کاهش پیدا کرده باشد، هرچند برخی کودکان هنوز هم در روز سه تا چهار نوبت چرت می‌زنند.

کودک ۹ ماهه

کودک در ۹ ماهگی معمولاً حدود ۱۴ تا ۱۵ ساعت می‌خوابد که حدود ۱۱ ساعت آن در طول شب است. ۷۰ تا ۸۰ درصد کودکان در این سن در طول شب می‌خوابند. منظور از خوابیدن در طول شب این است که کودک هشت تا ۱۲ ساعت را بدون نیاز به شیر خوردن می‌خوابد.

تنظیم ساعات خواب نوزاد
692776667

 

کودک احتمالاً در طول روز دو نوبت چرت کافی یکی در صبح و یکی در بعدازظهر دارد. او ممکن است به دلیل اضطراب جدایی در به خواب رفتن و ماندن در خواب مشکل داشته باشد.

کودک ۱۲ ماهه

کودکان در ۱۲ ماهگی یا یک سالگی معمولاً حدود ۱۴ ساعت می‌خوابد . درحدود ۱۱ ساعت این خواب در شب و در حدود دو نوبت چرت در طول روز دارد. این چرت‌ها ممکن است کمی کوتاه‌تر شده باشد.

۱۸ ماهگی

در سن ۱۸ ماهگی کودک حدود ۱۳ تا ۱۴ ساعت می‌خوابد و بیشتر کودکان در این سن شب‌ها در حدود ۱۱ ساعت می‌خوابند.

شاید تاکنون دیگر چرت صبح کودک از برنامهٔ خوابش حذف شده باشد، اما احتمالاً تا چند سال دیگر چرت بعدازظهر را ادامه می‌دهد.

کودک دو ساله

در دو سالگی کودک معمولاً ۱۱ تا ۱۴ ساعت می‌خوابد. بیشتر کودکان دو ساله هنوز بعدازظهرها چرت می‌زنند و شب‌ها ۱۰ تا ۱۲ ساعت می‌خوابند.

کودک پرانرژی شما اکنون ممکن است در مقابل خوابیدن مقاومت کند و اگر تختش نرده ندارد، بعد از اینکه پتو را رویش کشیدید و رفتید از تخت بیرون بیاید. یادتان باشد که تا دو سالگی اکثر کودکان، بیشتر وقتشان را در خواب گذرانده‌اند تا در بیداری.

کودک سه ساله

یک کودک سه ساله معمولاً ۱۰ تا ۱۳ ساعت می‌خوابد. کودک شما ممکن است هنوز چرت بعدازظهرش را داشته باشد اما برخی کودکان در این سن چرت روزانه را کلاً کنار می‌گذارند.

آنها اغلب با کمی خواب بیشتر در طول شب، چرت نزدن در طول روز را جبران می‌کنند. بسیاری از کودکان نیز از سه سالگی از گهواره یا یک تخت کوچک به یک تخت بزرگ‌تر رفته‌اند.

کودک چهار و پنج ساله

بعضی از بچه‌ها در این سن تمام شب را به مدت ۱۰ تا ۱۳ ساعت می‌خوابند، درحالی‌که بعضی دیگر ممکن است یک یا دو ساعت نیز در بعدازظهر چرت ‌بزنند.

همچنین کودکانی که در مهدکودک هستند یا یک روز غیرمعمول و بسیار پرفعالیت را طی می‌کنند ممکن است خسته‌تر شوند و زودتر از زمان معمول بخوابند.

کودک شش تا هشت ساله

در سن شش تا هشت سالگی، کودک شما می‌تواند تمام طول شب را به مدت ۹ تا ۱۲ ساعت بخوابد و ممکن است در خواب، یک خاطره از روزش را به صورت یک رویا ببیند.

ترس‌های شبانهٔ بعضی از کودکان نیز در این سن شروع می‌شود که ممکن است باعث شود تا آنها به سختی بخوابند.

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”ساعات خواب نوزاد چگونه است؟” answer-0=”نوزادان حدود ۱۶ تا ۱۷ ساعت در روز می‌خوابند اما خواب آنها معمولا در هفته‌های اول تولد، در هر نوبت بیشتر از ۲ تا ۴ ساعت نیست و حتی مدت زمان آن در روز یا شب فرقی نمی‌کند. ” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”نوزاد از 6 تا 12 ماهگی چقدر میخوابد؟” answer-1=”در این دوران نوزاد به ۱۳ تا ۱۵ ساعت خواب در روز نیاز دارد. ” image-1=”” count=”2″ html=”true” css_class=””]

Picture of مجله اینترنتی شادمگ

مجله اینترنتی شادمگ

هدف شادمگ این است که با الهام‌بخشی و آگاهی‌بخشی به خوانندگان، آن‌ها را در مسیر داشتن یک زندگی سالم‌تر و پرنشاط‌تر یاری کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *