افتتاح حساب ترکیه
فلش مموری

فلش مموری می تواند تمام فایل‌ها، عکس‌ها و اطلاعاتی که به زحمت آن‌ها را تهیه کرده‌ایم را ، همیشه در دسترس ما قرار داده و نگرانی ما را برای از دست دادن آن‌ها کم کند. اما این مموری کوچک قابلیت های دیگیری هم دارد که در این مطلب از گروه تکنولوژی شادمگ به آن اشاره شده است.

فلش مموری چیست و چه کاربردی دارد؟

فلش مموری ها در واقع حافظه هایی خارجی هستند که می توان آن ها را به کامپیوتر، موبایل و حتی کنسول های بازی و… متصل کرد و اطلاعات و فایل ها را بر روی آن ها ذخیره نمود. بسیاری از ما نیز بخش زیادی از اطلاعاتمان را بر روی همین فلش ها ذخیره می کنیم.

فلش مموری

مهم ترین ویژگی فلش ها آن است که با حجم و اندازه کوچکی که دارند، دارای ظرفیت های بالایی هستند. قابلیت جابجایی راحت را می توان مهم ترین ویژگی فلش مموری ها دانست چرا که این نسل از حافظه ها توانستند از نظر انازه بسیار کوچک تر از نسل های قبلی شوند و به همین دلیل امکان جابجایی را به خوبی برای کاربران فراهم کردند. بنابر توضیحاتی که به شما دادیم، متوجهشده اید که کاربرد این وسیله به نوعی ذخیره و یا انتقال اطلاعات می باشد.

تاریخچه ساخت فلش مموری و USB

در ابتدا یو اس‌ بی به این منظور طراحی شد که بتوانیم بسیاری از لوازم جانبی را با استفاده از یک رابط استاندارد به رایانه متصل کنیم. همچنین یو اس‌ بی با ایجاد امکان «hot swapping» اجازه اتصال یا جدا کردن لوازم جانبی بدون نیاز به ری‌ استارت کردن رایانه یا خاموش کردن هر دستگاه دیگر را فراهم کرده که باعث بهبود شیوه اتصال دستگاه‌ های الکترونیکی به همدیگر شده است.

فلش مموری

ویژگی‌ های دیگری که USB دارد این است که برق مورد نیاز وسایل کم‌مصرف را بدون نیاز به یک منبع تغذیه جداگانه تأمین می‌ کند و همچنین امکان استفاده از بسیاری از لوازم الکترونیکی را بدون نیاز به نصب درایورهای خاص جداگانه برای هر دستگاه فراهم کرده است.

یو اس‌ بی به سرعت جایگزین رابط‌ های قدیمی سریال و موازی برای اتصال دستگاه‌ها شد و سال‌ هاست که اغلب رایانه‌ها تنها از اتصال یو اس‌ بی پشتیبانی می‌ کنند. با استفاده از رابط USB می‌ توان لوازم زیادی مانند ماوس، کیبورد، PDA، گیم‌ پد و جوی استیک، اسکنر، دوربین دیجیتال، پرینتر، مدیاپلیر شخصی و حافظه‌ های فلش را به رایانه وصل کرد.

در مورد بسیاری از انواع این وسایل، یو اس‌ بی به یک رابط اتصال استاندارد تبدیل شده است. این رابط در ابتدا برای رایانه‌ های شخصی طراحی شده بود اما در دستگاه‌های دیگر مانند PDAها و کنسول‌ های بازی نیز رایج گشته است و به عنوان رابط تغذیه دستگاه‌ ها برای اتصال وسایل الکترونیکی و آداپتور برق شهری برای شارژ آن وسیله نیز استفاده می‌ شود.

انواع فلش مموری

در این بخش می خواهیم انواع فلش مموری ها را بشناسیم. اگر بخواهیم فلش ها را دسته بندی کنیم، می توان آن ها را به ۳ روش تقسیم بندی کرد.

  • نوع USB
  • ظرفیت فلش
  • برند
  • فلش مموری

۱- نوع USB

یو اس بی ها نیز مانند هر وسیله و اختراع دیگری، در طول تاریخ و با گذر زمان درگیر تغییر و پیشرفت شده اند. اگر بخواهیم به طور کلی به انواع یو اس بی ها اشاره کنیم باید شما را با این ۴ مورد آشنا کنیم:

آشنایی با قابلیت های جدید اینستاگرام و هر آنچه نمی دانید

USB 2

OTG

USB 3

USB C
این ۴ نوع از USBها هر کدام دارای ویژگی های خاص خودشان هستند و متناسب با نوع استفاده ای که از آن یو اس بی می شود، از آن ها در لوازم و شرایط مختلف استفاده می شود.

فلش مموری

۲- ظرفیت فلش

اگر می خواهید بدانید یکی دیگر از روش های دسته بندی فلش مموری چیست بهتر است شما را با معقوله ی ظرفیت آشنا کنیم! فلش ها دارای ظرفیت های مختلف و متنوعی هستند. شما می توانید فلش هایی با ظرفیت کمتر از ۱ گیگابایت را پیدا کنید و از ظرفی فلش هایی با ظرفیت ۲ ترابایت نیز وجود دارند!

به طور کلی باید گفت که شما متناسب با نیاز و استفاده ای که دارید، باید یک فلش مموری مناسب برای خودتان انتخاب کنید.

۳- برند

همانطور که احتمالا می دانید، برندهای مختلفی هستند که اقدام به تولید فلش مموری ها می کنند. اگر می خواهید بدانید بهترین برند فلش مموری چیست و کدام یک از آن ها بهترین محصولات را تولید می کنند، باید بگوییم که این بحث مفصلی است و باید در یک مطلب جداگانه به آن بپردازیم.

در اینجا به برخی از معروف ترین برندهای سازنده فلش مموری ها مانند سیلیکون پاور، کینگ استون، اچ پی، سونی و… اشاره می کنیم.

کاربرد فلش مموری چیست

در رابطه با این موضوع در ابتدای مطلب نیز صحبت کردیم.به طور کلی ذخیره و جایجایی اطلاعات را می توان به عنوان کاربرد فلش در نظر گرفت. اما اگر بخواهیم کمی با جزئیات بیشتر به این موضوع نگاه کنیم، صحبت ها و کاربردهای زیادی را می توان مطرح کرد.

فلش مموری

شما می توانید برای نگه داری اطلاعات شخصی خود از یک فلش ممموری استفاده کنید. جابجایی فیل ها از یک دیوایس به دیوایس دیگر نیز می تواند یکی از مهم ترین ویژگی های فلش مموری باشد. ذخیره ی تصاویر و فیلم های موجود در یک دوربین نیز از رایج ترین کاربردهای فلش مموری ها به حساب می آیند.

ذخیره ی بازی و یا نگه داری اطلاعات بازی های کنسول نیز از مواردی هستند که می توان آن ها را در بالای لیست کاربردهای فلش مموری قرار داد. امکان نصب سیستم عامل رایانه، ریبوت کردن موبایل، حمل نرم افزارهای پورتابل و… از دیگر کاربردهای یک فلش هستند.

راهنمای خرید فلش مموری

پس از آن که با ماهیت و انواع و کاربردهای فلش ها آشنا شدید، وقت آن است که راهنمایی های ما در زمینه خرید یک فلش مموری را مطالعه کنید. اگر می خواهید فلش بخرید، بهتر است این موارد را به عنوان مهم ترین فاکتورها در هنگام خرید در نظر داشته باشید:

ظرفیت مناسب: فلشی که شما خریداری می کنید باید ظرفیتی متناسب با نیاز شما داشته باشد تا بتواند به خوبی نیازتان را برطرف کند. در صورت امکان حتی ظرفیت فلش را کمی بیشتر از نیاز خود در نظر بگیرید تا در شرایط اضطراری نیز بتوانید بر روی فضای خالی موجود در آن حساب کنید.

نوع اتصال: اگر می خواهید فلش را به موبایلتان وصل کنید،باید مطمئن شوید که محصول مورد نظرتان دارای امکان اتصال از طریق OTG را دارد و می توانید فایل های خود را از و بر روی موبایلتان انتقال دهید.
سرعت انتقال: هر چقدر کیفیت ساخت و قطعات و اتصالات به کار رفته در فلش دارای کیفیت بالاتری باشند، سرعت انتقال اطلاعات نیز بالاتر می رود و این موردیست که باید در هنگام خرید به آن توجه کنید.
ابعاد: اندازه و شکل ظاهری شاید موضوعی سلیقه ای باشد اما به خاطر داشته باشید که ابعاد کوچک تر و در نتیجهوزن سبک تر، امکان حمل و نقل را آسان تر می کند پس خرید یک فلش مموری کوچک و سبک می تواند برای شما بسیار لذت بخش باشد!
کیفیت بدنه: فلشی که توسط شما خریداری می شود باید دارای کیفیت و مقاومت خوبی در بدنه ی خود باشد تا در برابر فشارهای فیزیکی و ضربات احتمالی به خوبی دوام آورد.

ترفندهای عکاسی با موبایل + نکات هنری ویژه حرفه ای ها

فلش مموری

 

مشکلات شایع فلش مموری ها

از آن جایی که این مقاله می خواهد به همه ی موضوعات مربوط به فلش ها بپردازد، می خواهیم شما را به صورت اجمالی با مشکلاتی که ممکن است برای فلش مموری ها پیش بیاید آشنا کنیم! فرمت نشدن یکی از مشکلاتیست که کاربران زیادی با آن مواجه می شوند و این موضوع می تواند دلایل مختلفی داشته باشد! داغ کردن فلش نیز از دیگر مشکلاتی می باشد که برای کاربران زیادی پیش آمده است.

ویروس گرفتن فلش از چالش هایی است که احتمالا همه ی ما را درباره فلش مموری ها گرفتار کرده و حسابی به دردسر انداخته است. هر کدام از این موارد و دیگر مشکلاتی که برای فلش مموری ها اتفق می افتد، دارای دلایل مختلفی هستند و راه حل های متنوعی نیز برای آن ها وجود دارد. اگر می خواهید با مشکلات فلش مموری ها و راه حل های آن ها بیشتر آشنا شوید، ما یک مقاله جامع در رابطه با این موضوع تولید و منتشر می کنیم.

فلش مموری چه اطلاعاتی را می‌تواند درون خود نگه دارد؟

اولین سؤالی که ممکن است به ذهن افراد خطور کند، این است که چه اطلاعاتی را می‌توان داخل فلش مموری ریخت؟ پاسخ این سؤال ساده است؛ هرگونه اطلاعاتی را که بخواهید می‌توانید داخل آن منتقل کنید. تنها کافی است اطلاعات موردنظر خود را انتخاب کرده و بعد آن‌ها را به داخل فلش مموری بکشید و رها کنید.

فلش مموری

به صورت کلی اطلاعاتی همچون:

فایل‌های word و Excel
عکس
اطلاعات شخصی
آهنگ
فیلم
بازی
کتاب‌های صوتی
پادکست
برنامه‌های دیجیتالی
لینک‌های اینترنتی را می‌توان از طریق آن منتقل کرد

نحوه کار فلش مموری چگونه است؟

حافظه Flash دارای شبکه‌هایی است که از ستون‌ها و سطرها تشکیل شده است و در نقطه اتصال هر سط یا ستون، ۲ ترانزیستور مورد استفاده قرار می‌گیرد که توسط یک لایه نازک اکسید از یکدیگر جدا شده‌اند. یکی از این ترانزیستورها، Floatig Gate و دیگری Control Gate است. Floatig Gate به قسمت سطر اتصال داده می‌شود و Control Gate نیز فقط به ستون اتصال داده می‌شود.

فلش مموری

در زمانی که لینکی وجود داشته باشد در ترانزیستور مقدار ۱ ذخیره می‌شود. عملیاتی به نام Fowler-Nordheim tunneling برای تبدیل مقدار یک به صفر مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای جابجایی محل الکترون‌ها در Floating Gate از Tunnling استفاده می‌شود. شارژ الکتریکی با ولتاژ حدود ۱۰ تا ۱۳ ولت به Floating gate از ستون BitLine شروع می‌شود سپس به Floating Gate می‌رسد و در آخر نیز خارج می‌شود (به زمین انتقال پیدا می‌کند).

این شارژ باعث می‌شود تا این ترانزیستور مانند یک توزیع کننده الکترون عمل کند. الکترون‌هایی که باقی می‌مانند متراکم شده و در جهت دیگر لایه اکسد اسیر خواهند شد و یک شارژ منفی را به وجود می‌آورند. الکترون‌هایی که منفی شارژ می‌شوند مانند صفحه عایق بین ترانزیستور Floatig Gate و Control Gate عمل خواهند کرد. سطح شارژ انتقال داده شده به Floatig Gate توسط دستگاهی به نام Cell Sensor مانیتور می‌شود. اگر جریان Gate بیش از ۵۰% شارژ باشد مقدار 1 را دارا خواهد بود و اگر از ۵۰% ابتدایی بازگشت کند به 0 تغییر پیدا خواهد کرد.

فلش مموری

مزایا و معایب تکنولوژی فلش مموری

به مانند هر تکنولوژی دیگری، فلش مموری نیز دارای معایب و مزایای مختلفی می‌باشد که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

غیر فرار بودن و پاک نشدن اطلاعات آن قیمت بالاتر نسبت به هارد دیسک‌ها
قابل حمل بودن ( حافظه های USB و کارت‌های SD سرعت پایین‌تر نسبت به سایر انواع حافظه
قدرت مکانیکی بالا پاک شدن داده‌های قبلی برای ذخیر داده‌های جدید

انواع تکنولوژی فلش مموری

به طور کلی دو نوع مختلف از تکنولوژی فلش مموری شناخته شده است ( اگر چه هر دو از همان فناوری اولیه استفاده می‌کنند):

فلش مموری NAND

عملکرد این نوع از فلش مموری‌ها بیشتر شبیه به هارد دیسک‌ها می‌باشد. هنگامی که فلش مموری NAND فراخوانی می‌شود؛ داده‌ها ابتدا باید درون یک حافظه صفحه بندی شده قرار بگیرند. در این نوع از فلش مموری‌ها، وجود یک واحد مدیریت حافظه قوی، بسیار اهمیت دارد. از این نوع از فلش مموری در ساخت حافظه RAM استفاده می‎شود.

بدون نیاز به کنترل تلویزیون با گوشی کانالا رو عوض کن

فلش مموری NOR

حافظه فلش NOR قادر به خواندن سلو‌ل‌های حافظه فلش مجزا است و به همین دلی مانند یک ROM سنتی رفتار می‌کند. برای خواندن و نوشتن داده‌ها در این نوع از فلش مموری، دستورات در اولین صفحه از حافظه قرار داده می‌شوند. از فلش مموری نوع NOR در ساخت حافظه‌های ROM استفاده می‌شود.

قابلیت های Flash Memory

این حافظه‌ها دچار نویز نمی‌شوند. از دیگر قابلیت‌های حافظه‌های Flash سرعت کم دسترسی به آن‌ها و کوچک بودن آن‌ها است. فلش مموری‌ها برای ذخیره دیتا درون خودشان به باطری نیازی ندارند و در مقابل فلاپی دیسک و هارددیسک علاوه بر سرعت دسترسی، مقاومت بالایی نیز نسبت به شوک دارند. سرعت پاک کردن در فلش مموری بیشتر از حافظه تنها خواندنی با توانایی برنامه ریزی پاک کردنی است؛ زیرا در ازاء پاک کردن یک بایت در یک زمان یک دسته کلمه یا تمام تراشه را پاک کرده و بعد مجددا آن را می نویسد.

فلش مموری

کارآیی فلش مموری

از Flash Memoryها می‌توانید در چنین مواردی استفاده نمایید:

قفل کردن کامپیوتر توسط Flash Memory با نصب برنامه Predator
رهایی دادن سیستم از ویروس‌ها از طریق نصب رایگان نرم افزار AVG
نصب ویندوز
استفاده از برنامه‌های پرتابل بدون این که در حافظه کامپیوتر خود فضایی را به آن ها اختصاص دهید.
ایمن کردن فایل‌ها یا فولدرها
مدیریت کامپیوتر با نصب برنامه Parted Magic

مراقبت از فلش مموری ها

یکی از دلایلی که باعث سوختن فلش‌ها می شود وجود مشکل در پورت‌های USB مخصوصا در قسمت جلوی کیس کامپیوتر است. پورت‌های USB قسمت جلویی کیس با کابل‌هایی به صورت جداگانه به مادربرد کامپیوتر متصل است و اتصال اشتباه آن‌ها به ورودی‌های برروی مادربرد و اتصالی آن‌ها باعث می‌شود تا این پورت‌ها زودتر دچار مشکل شوند.

فلش مموری

بنابراین حتی الامکان از زدن فلش به این پورت‌ها خودداری کنید. با زدن فلش مموری به پورت‌های عقبی کیس احتمال آسیب به فلش مموری به حداقل می‌رسد.

انواع کارت های حافظه

کارت‌های حافظه در انواع مختلفی به بازار عرضه شده و هر کدام نیز کاربرد ویژه و جداگانه‌ای دارند. اگرچه در نهایت همگی آن‌ها به منظور ذخیره سازی داده‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ اما کارت‌های حافظه مختلف، هر کدام برای استفاده در یک دستگاه خاص طراحی می‌شوند. در زیر انواع کارت حافظه را مشاهده می‌نمایید:

SDHC/SDXC : این نوع کارت ها در دوربین‌های عکاسی و فیلمبرداری معمولی مورد استفاده قرار می‌گیرند
Compact Flash : در دوربین‌های عکاسی و فیلمبرداری مدرن و حرفه‌ای از این نوع کارت‌های حافظه استفاده می‌شود
MicroSD : رایج‌ترین نوع از کارت‌های حافظه می‌باشند که برای افزایش حافظه گوشی‌های موبایل مورد استفاده قرار می‌گیرد.
Memory Stick : این نوع از کارت‌های حافظه توسط شرکت سونی ساخته شده و تنها در دوربین‌های ساخت این شرکت مورد استفاده قرار می‌گیرد.
MMC : به عنوان جایگزین کارت‌های SD ساخته شده و تقریبا ساختار و عملکردشان شبیه به آن‌ها می‌باشد.

فلش مموری

آیا فلش مموری ها نیاز به یکپارچه سازی یا دفرگ دارند؟

همانطور که می دانید با دفرگ کردن هارد دیسک قسمتهای مختلف یک فایل که در دیسک پخش شده اند کنار هم قرار می گیرند و دیسک گردان با یکبار چرخش و زمان کمتر می تواند اطلاعات لازم را از فایل بخواند چرا که جابجایی هد خواندن نوشتن نیاز به زمان دارد و در نتیجه با یکپارچه سازی سرعت و عمر هارد دیسک افزایش می یابد.

کل کاری که دستور یکپارچه سازی انجام می دهد شامل منظم سازی دوباره فایلها با اجرای دستورا متعدد خواندن – نوشتن است.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: سیده سمانه جلیلی

آخرین بروز رسانی

9 شهریور 1401

بروز رسانی توسط

سیده سمانه جلیلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *