نحوه صحیح مصرف قرص ضد بارداری با کمترین عوارض + معایب قرص ال دی

فهرست محتوا

نحوه مصرف قرص ضد بارداری بسیار مهم است چراکه اگر به درستی مصرف نکنید ممکن است باعث بارداری نخواسته و همچنین بروز عوارضی مانند بهم ریختگی قاعدگی شود. پس این مطلب شادمگ را از دست ندهید.

نحوه مصرف قرص ضد بارداری

داروهای ضد بارداری خوراکی یا قرص ها تخمک گذاری را با مکانیزم خاص خودشان مهار می کنند و مانع ورود اسپرم به تخمک می شوند. این قرصرا می‌توانید در صفحه خرید محصولات جنسی دارودراگ پیدا کنید. با استفاده از این قرص، احتمال بارداری تا درصد بالایی از بین می‌رود و می‌توانید رابطه‌ای بدون استرس و اضطراب داشته باشید.

خوردن قرص - نحوه مصرف قرص ضد بارداری

در این مقاله سعی داریم شما را با انواع و مکانیزم قرص های ضد بارداری، طریقه و طول مدت مصرف آن آشنا کنیم؛ داروخانه آنلاین دارودراگ را همراهی کنید.

قرص های ضد بارداری چگونه عمل می کنند؟

قرص های ضد بارداری دارای هورمونی هستند که ترکیبات استروژن و پروژسترون را دارا می باشند. این ترکیبات با مهار کردن هورمون های لووتینیزه (LH) و هورمون فولیکول (FSH) که نقش اساسی در تخمک گذاری و آمادگی پوشش رحم برای لانه گزینی تخمک بارور شده دارند؛ از بارداری جلوگیری می کنند. نحوه عملکرد قرص های ترکیبی به صورت زیراست:

از تخمک گذاری بدن جلوگیری می کنند. بااستفاده از این قرص ها تخمدان هر ماه تخمک آزاد نمی کند.
ماده مخاطی دهانه رحم سفت تر می شود در نتیجه مانع رسیدن اسپرم به رحم و جلوگیری ازبارورشدن تخمک می شوند.
پروژسترون باعث ایجاد مخاط رحم می شود و لایه رحم را نازکتر می کند در نتیجه از نفوذ اسپرم به تخمک پیشگیری می کند.

انواع قرص های ضد بارداری

قرص های ضد بارداری مختلفی در بازار موجود هستند اینکه کدام دارو و قرص برای شما بهتر است به نیاز بدنتان و نظر پزشک مورد نظرتان بستگی دارد. بطور کلی قرص های ضد بارداری دو نوع هستند: قرص های ترکیبی که دارای هورمون های استروژن و پروژسترون هستند و قرص پروژسترون یا مینی پیل که فقط پروژسترون دارند. در ادامه دارودراگ به توضیح هرکدام از قرص های بارداری پرداخته است.

انواع قرص - نحوه مصرف قرص ضد بارداری

قرص های ترکیبی

این قرص ها باید روزانه طبق نظر پزشک مصرف شوند. قرص های ترکیبی یا قرص های خوراکی ضد بارداری انواع مختلف دارند:

قرص ضد بارداری تک فازی

این قرص ها مقدار هورمون استروژن و پروژسترون مساوی دارند و به صورت روزانه مصرف می شوند.

قرص ضد بارداری دو فازی

در نوبت اول چرخه مصرف مقدار استروژن و پروژسترون پایین تر است در نتیجه پوشش رحم در طول مدت قاعدگی ضخیم می شود. در مدت نیمه بعدی غلظت این هورمون ها بالاتر است در نتیجه پوشش رحم به طور کامل تخلیه می شود.

قرص ضد بارداری سه فازی

البته قرص های سه فازی دارای مقدارثابت و یا متغیر غلظت استروژن و پروژسترون است.

ال دی - نحوه مصرف قرص ضد بارداری

قرصهای پروژسترون

این قرص ها تنها حاوی هورمون پروژستورن هستند و مانند قرص های ترکیبی روزانه مصرف می شوند. شواهدات نشان داده است در برخی از زنان پروژسترون مانع بارداری می شود.

قرص LD

در این نوع قرص ها مقدار هورمون کمتری استفاده شده ودر دوز پایین تری قرار دارند. برای خونریزی های شدید در دوران قاعدگی، کیست های رحم و تخمدان، درمان قاعدگی دردناک و کنترل التهابات لگن، متخصصان زنان این قرص را تجویز می کنند. قرص LD دارای تاثیر گذاری زیادی بوده و عوارض کمتری نسبت به بقیه قرص ها دارد.

قرص های با سیکل طولانی

این قرص های ترکیبی حاوی استروژن و پروژسترون طول مدت چرخه قاعدگی را طولانی می کنند.

قرص های اورژانسی

قرص های اورژانسی برخلاف دیگر قرص ها بعد از رابطه ی جنسی برای جلوگیری از بارداری استفاده می شوند. اگر در حین رابطه کاندوم پاره شد یا مقداری مایع منی داخل واژن شد و احتمال بارداری ممکن شد در این صورت باید از قرص اورژانسی استفاه کنید. طریقه ی مصرف آن به اینگونه است که تا 72 ساعت از گذشت رابطه برای بار اول 4 عدد و 12 ساعت بعد 4 قرص دیگر باید مصرف شود.

نحوه مصرف قرص ضد بارداری

تفاوتی ندارد قرص های ضد بارداری برای چه امری توسط پزشک برایتان توصیه شده است؛ نحوه مصرف این قرص ها برای پریود نشدن، با نحوه جلوگیری کیست و یا جلوگیری از ضد بارداری کاملا مشابه است و باید حتما طبق دستورالعمل مصرف شود. همانطور که اشاره کردیم قرص های زیادی در بازار موجود می باشد که بهترین آن را پزشک باید برایتان تجویز کند.

طریقه مصرف - نحوه مصرف قرص ضد بارداری

معمولا اکثر آن ها در بسته های 28 تایی عرضه می شوند. قرص های ضد بارداری را باید هر روز و در زمان مشخص مصرف کنید مثلا بعد از وعده صبحانه و یا قبل ازخواب. مثلا درمورد قرص LD پزشکان توصیه می کنند در ماه اول مصرف در کنار این قرص از روش های دیگر مانند کاندوم نیز استفاده شود.

چون بارداری احتمالی در ماه اول و برای اولین بار وجود دارد. اما بعد از گذشت ماه اول قرص ال دی خود به تنهایی به عنوان مطمئن ترین راه جلوگیری از بارداری شمار می رود.

چنانچه قصد بارداری دارید این مطلب شادمگ به شما در افزایش قدرت باروری زنان کمک میکند.

به طور کلی نحوه مصرف قرص ضد بارداری  شامل موارد زیر می شود:

  • اولین قرص را در روز پنجم قاعدگی مصرف کنید. (شروع مصرف این قرص ها در دوران قاعدگی می باشد.)
  • مصرف قرص را ادامه می دهید تا یک بسته تمام شود.
  • سپس هیچ قرصی نمی خورید.
  • پس از یک هفته بسته ی دیگر را شروع می کنید (فرقی ندارد قاعدگی شروع شده یا خیر).

 نکته بسیار مهم در استفاده از قرص های ضد بارداری

این قرص ها مصونیتی در جلوگیری از بیماری های مقاربتی و ایدز ایجاد نمی کنند؛ از بهترین روش های جلوگیری از بیماری انتقالی از راه جنسی استفاده از کاندوم است که بصورت مانع عمل می کند. انواع کاندوم های زنانه و مردانه را می توانید از داروخانه آنلاین دارودراگ بصورت آنلاین تهیه و درب منزل تحویل بگیرید.

قرص - نحوه مصرف قرص ضد بارداری

مطلب قبلی ما در خصوص راهنمای خرید لباس بارداری را از دست ندهید.

نحوه مصرف قرص ال دی برای اولین‌بار

این قرص را هر روز در یک زمان مشخص مصرف کنید. بهتر است برای مصرف قرص ضدبارداری یک زمان تعیین کنید، به‌عنوان‌مثال هنگام صبحانه یا قبل از خوابیدن.

هنگامی که قرص ال دی بر اساس دستور پزشک مصرف شود، در اولین ماه مصرف نیز در پیشگیری از بارداری مؤثر است اما پزشکان برای اطمینان بیشتر توصیه می‌کنند که در ماه اول در کنار قرص‌ها از روش‌های دیگر (مثل کاندوم) نیز برای پیشگیری از بارداری احتمالی استفاده شود.

بعد از گذشت ماه اول می‌توانید به قرص‌های ال دی به عنوان راهی مطمئن برای پیشگیری از بارداری اعتماد کنید.

قرص های ضد بارداری - نحوه مصرف قرص ضد بارداری

مدت زمان استفاده از قرص ضد بارداری

استفاده از داروهای ضد بارداری گاهی مثل یک شمشیر دو لبه عمل می کند که نه تنها سودی ندارد بلکه خطراتی مانند سرطان سینه، سقط جنین، اضافه وزن و بسیاری از موارد دیگر را افزایش می دهند. بخصوص اگر برای مدت طولانی و بدون توقت استفاده شوند بسیار خطرناک هستند و اصلا توصیه نمی شود بیش از 4 سال به خصوص به صورت متوالی و پی درپی استفاده شوند. این قرص ها به دلیل وجود هورمون اتینیل استرادیول باعث می شود هورمون برای مدت طولانی در بدن بماند به طوری که بعد از قطع مصرف هنوز باقی می مانند. مثلا اگر یک روز قطع شود چند ماه طول می کشد تا اثر دارو از بدن برود.

از آنجایی که هورمون اتینیل خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد توصیه می شود قرص های ضد بارداری در مدت 3 ماهه استفاده و بعد یک ماه توقف یا 6 ماه استفاده و دو ماه استفاده نشود.

عوارض قرص ال دی بر اعصاب

ترکیبات قرص ضد بارداری ممکن است با بعضی از داروهای روانپزشکی مانند داروهای ضد صرع تداخل ایجاد کند. بعضی از داروهایی که قرص ال دی با آن‌ها تداخل دارویی ایجاد می‌کند عبارت‌اند از: کاربامازپین و فنوباربیتال.

اگر از داروی خاصی استفاده می‌کنید، حتماً پیش از شروع استفاده از این قرص این موضوع را با پزشک متخصص در میان بگذارید. اگر به دلیل نداشتن زمان شرایط مراجعه حضوری را ندارید، می‌توانید از مشاورین کمک بگیرید.

بارداری - نحوه مصرف قرص ضد بارداری

مدت‌ها است که مردم قرص ال دی را به عنوان یکی از عواملی می‌شناسند که باعث عصبی بودن خانم‌ها می‌شود! گرچه باید بدانید که این موضوع درست نیست و هیچ اساس علمی ندارد و به غلط در جامعه جا افتاده است.

عوارض قرص ال دی برای مردان

اساس عملکرد قرص‌های ضد‌بارداری هورمونی، مانند قرص ال دی هورمون استروژن است. این هورمون عامل بروز علائم زنانه در زنان است و جلوی بروز علائم اولیه بارداری را خواهد گرفت.

اگر مردان برای مدت‌زمان طولانی از این قرص استفاده کنند ویژگی‌های زنانه‌ای مثل بزرگ شدن و رشد نامعمول سینه، کم شدن رشد موهای ناحیه صورت و ریش و سبیل، تغییر نحوه ذخیره چربی در بدن و تحلیل عضلات در آن‌ها دیده خواهد شد.

معمولاً استفاده از قرص ال دی برای آقایان توصیه نمی‌شود و افراد معدودی، به‌ویژه کسانی که دو جنسه هستند و تمایل دارند اندامشان به اندام‌های زنانه‌ شبیه شود از این قرص استفاده می‌کنند.

مصرف قرص ال دی در کوتاه‌مدت مشکلی برای آقایان ایجاد نمی‌کند اما استفاده طولانی‌مدت موجب ظاهرشدن علائم زنانگی و کم‌رنگ شدن خصوصیات مردانه خواهد شد.

اگر آقایی به هر دلیلی به استفاده از قرص ال دی روی آورده است، توصیه می‌شود هر چه زودتر مصرف این قرص را قطع کند و حتماً قبل از استفاده با پزشک خود در این مورد مشورت کند. زیرا این دسته داروها بر میل جنسی مردان و قوای جنسی اثر منفی می‌گذارند.

عوارضی که قرص ال دی ممکن است به همراه داشته باشد

نحوه مصرف قرص ضد بارداری  مثل هر داروی دیگری ممکن است برای افراد همراه با عوارض جانبی باشد.

جلوگیری از بارداری - نحوه مصرف قرص ضد بارداری

برای جلوگیری از بروز این عوارض باید این قرص را قبل از خوابیدن مصرف کنید. با این کار می‌توانید تا حدودی شدت بروز این عوارض را کاهش دهید.

در افرادی که به‌تازگی عمل جراحی انجام داده‌اند، استفاده از این قرص می‌تواند باعث بروز ترمبوآمبولیسم شود. به همین دلیل باید از چند هفته قبل از عمل جراحی استفاده از این دارو را متوقف کرد.

مصرف یک دوره از این دارو در کل عوارض نگران‌کننده‌ای برای افراد به همراه ندارد ولی در استفاده مستمر و طولانی‌مدت باید دقت بیشتری به خرج داد و حتماً در طول دوره استفاده از قرص با پزشک مشاور خود در تماس بود.

شایع ترین عوارض مصرف قرص ضد بارداری

  • حالت تهوع
  • افزایش احتمال دچار شدن به بیماری‌های صفراوی
  • سینه‌های دردناک یا متورم
  • افزایش رشد موهای زائد
  • افزایش وزن
  • مقدار کمی خون، یا لکه بینی، بین پریود
  • تغییرات خلق‌وخوی
  • آکنه
  • سردرد خفیف که با روشهای درمان فوری سردرد قابل درمان است.

عوارض جانبی که در قسمت بعدی به پرداخته شده است، در بین مصرف‌کنندگان کمتر دیده شده‌اند اما علائم جدی‌تری هستند.

طریقه مصرف قرص - نحوه مصرف قرص ضد بارداری

بروز عوارض جانبی زیر می‌تواند علائم وجود یک بیماری جدی مثل مشکلات کبدی، کیسه صفرا، لخته شدن خون در عضوی از بدن، فشار خون بالا، یا سکته مغزی و بیماری‌های قلبی باشد:

شایع ترین عوارض جانبی مصرف قرص ضد بارداری

  • احساس درد در ناحیه شکم
  • درد در قفسه سینه
  • سردردهای شدید و طولانی
  • تاری دید
  • مشکلات چشم
  • تورم، التهاب یا احساس درد در پاها و ران‌ها
Picture of مجله اینترنتی شادمگ

مجله اینترنتی شادمگ

هدف شادمگ این است که با الهام‌بخشی و آگاهی‌بخشی به خوانندگان، آن‌ها را در مسیر داشتن یک زندگی سالم‌تر و پرنشاط‌تر یاری کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *