کیبورد وایرلس

کیبورد وایرلس نسبت به سیم دار برتری دارد و مسلما حمل و کار با آن راحت تر است و سیم اضافی به ان وصل نیست ولی متاسفانه این کیبوردهای بی سیم توسط هکرها براحتی هک می شوند و هکر ها هر انچه که تایپ کنید را میبینند . در اين مطلب گروه تكنولوژی شادمگ دلايل قانع كننده اي وجود دارد تا بدانيد كه چرا کیبورد وایرلس خوب نيست.

کیبورد

کیبوردها انواع و دسته‌های مختلفی دارند، اما یکی از دسته‌بندی‌های اصلی کیبوردها بر اساس نوع اتصال آن‌ها و به ویژه استفاده یا عدم استفاده از سیم در ارتباط آن با کامپیوتر.

کیبورد وایرلس

پيشتر در مطلبي در خصوص هر آنچه كه باید در خصوص استفاده از کیبورد لپ تاپ بدانید گفتيم. در این مطلب می‌خواهیم تا به نکات قوت و ضعف کیبوردهای وایرلس و سیمدار بپردازیم تا در تصمیم گیری تهیه کیبورد وایرلس یا سیم دار به شما کمک کنیم.

کیبورد‌ها بر اساس کاربردها و موارد استفاده‌شان انواع مختلفی دارند که می‌توانید آن‌ها را در مطلب انواع کیبورد کامپیوتر مشاهده کنید. همچنین کیبورد‌ وایرلس نیز با 2 نوع ارتباط بلوتوث و RF به کامپیوتر شما متصل می‌شود که در این مطلب به تفاوت این دو نوع ارتباط نیز خواهیم پرداخت.

کارایی کیبوردهای بی سیم

استفاده از کیبوردهای بی سیم برای کامپیوتر رومیزی

کامپیوترهای رومیزی هم می توانند کاندید استفاده از کیبورد وایرلس باشند. مدل های وایرلس برای مواقعی که فاصله زیادی بین کیس و کیبورد وجود دارد مناسب هستند. بنابراین حتی ادارات و شرکت ها هم می توانند با کیبوردهای بی سیم سیستم های جمع و جورتری داشته باشند و از اتصالات پیچیده سیم ها خلاص شوند.

استفاده از کیبورد وایرلس برای تلویزیون های هوشمند

اسمارت تی وی یا تلویزیون هوشمند به سادگی با انواع گوشی هوشمند جفت می شود. تلویزیون های معمولی هم با استفاده از انواع اندروید باکس به یک صفحه نمایش بزرگ برای مدیریت محتوا گوشی هوشمند تبدیل می شوند. در این حالت برای انجام امور به یک کیبورد پرتابل و بی سیم نیاز دارید که با تکنولوژی بلوتوث یا دانگل به تلویزیون هوشمند متصل شود.

انواع کیبوردهای بی سیم

انواع کیبوردهای بی سیم موجود در بازار در دو مدل ممبران و مکانیکی طراحی می شوند. هنگام خرید ممکن است با عنوان مکانیکی یا ممبران روبرو شوید و بد نیست با جزئیات و تفاوت های این دو مدل آشنا شوید:

کیبورد وایرلس

کیبوردهای ممبران و کاربردهای آن

حالا که کم حجم شدن، سبکی و طراحی اسلیم و باریک در مدل های مختلف گوشی هوشمند، لپ تاپ و تبلت باب شده کبوردها هم با همین رویکرد طراحی می شوند. به طراحی باریک، تخت و فلت صفحه کلیدها ممبران گفته می شود.

طراحی خاص این نوع کیبوردها باعث شده تا هنگام کار کردن با آن ها کم ترین فشار را روی انگشتان احساس کنید. طوری که تایپ کردن با این کیبوردها تفاوتی با فشردن دکمه کنترل تلویزیون ندارد.! مدل های ممبران به سبب طراحی خاص محبوب تر هستند و استفاده از آن ها متداول تر شده است.

به سبب طراحی تخت این نوع صفحه کلید، تایپ کردن با آن ها راحت تر است و صدای کلیک روی دکمه ها به حداقل خود می رسد. بنابراین برای کسانی که در طول روز زیاد تایپ می کنند و با تمام دکمه های کیبورد سروکار دارند مناسب است.

کیبوردهای مکانیکی و تفاوت آن ها

مدل های مکانیکی همان کیبوردهای نسل قدیم هستند که سر و صدای زیادی هنگام تایپ کردن ایجاد می کنند. دکمه های موجود بر این کیبوردها قابلیت جا به جایی دارند و سرعت تایپ کردن با آن ها علی رغم سر و صدای بیش تری که ایجاد می کنند بیش تر است.

آموزش تغییر ip در آیفون + راهنمای گام به گام

کیبورد وایرلس

استفاده از کیبوردهای مکانیکی میان گیمرها و تایپیست های حرفه ای متداول تر است. ضمن این که ماندگاری و قیمت بیش تری نسبت به مدل های ممبران دارند.

معایب و مزایای کیبورد وایرلس

کیبورد وایرلس قابل حمل/ منظم بودن کیبورد وایرلس

زمانی که شما کابل کیبورد خود را از آن حذف می‌کنید، اولین اتفاقی که برای شما می‌افتد این است که فضای کاری مرتب‌تر خواهید داشت؛ این اتفاق با استفاده از یک ماوس بی‌سیم نیز اتفاق می‌افتد. همچنین زمانی که می‌خواهید تا کیبورد وایرلس خود را به همره داشته باشید و یا حتی می‌خواهید تا کیبورد وایرلس خود را روی میز جابه‌جا کنید، به علت عدم وجود کابل با محدودیت و دردسر کمتری مواجه خواهید شد.

کیبورد وایرلس پورت‌های USB

اگر از لپتاپ استفاده می‌کنید، با اتصال یک کیبورد سیم دار و یا حتی یک کیبورد وایرلس RF یکی از پورت‌های USB خود را پر کرده‌اید و اگر بخواهید یک ماوس را نیز متصل کنید، دیگر پورت‌های زیادی برای اتصال دستگاه‌های مختلف باقی نخواهد ماند و نیاز به تهیه یک هاب USB مناسب را پیدا می‌کنید.

در اینجاست که بحث کیبورد بلوتوث و ماوس بلوتوث به میان می‌آید. با اتصال کیبورد و ماوس به صورت بلوتوث پورت‌های USB شما خالی می‌مانند.

لگ و کندی کیبورد بی‌سیم

اگر به یکی از صفحات بحث‌های گروهی گیمرها سری بزنید، سریعاً با واژه‌های لگ و کندی مواجه می‌شوید، زیرا در بازی‌های آنلاین داشتن بالاترین سرعت عمل، هم در عملکرد شخص و هم در سرعت کارکرد تجهیزات گیمینگ می‌تواند در رقابت‌های حساس بسیار اثرگذار باشد.

کیبورد وایرلس

کیبورد وایرلس به دلیل نوع اتصال خود برای انتقال اطلاعات می‌بایست از موج‌های رادیویی استفاده کنند که کند‌تر از اتصال با سیم است، اما امروزه این تکنولوژی‌ها پیشرفت فراوانی کرده‌اند و حتی با اتصال یک کیبورد وایرلس از نوع بلوتوث در استفاده روزمره کمترین کندی را مشاهده نخواهید کرد که یکی از مزایای بلوتوث ۵ است.

اما برای لذت از راحتی استفاده از کیبورد وایرلس در بازی نیز لاجیتک فناوری LIGHTSPEED را معرفی و تولید کرده است که به کمک آن نه تنها اتصال ماوس و کیبورد وایرلس کندتر از سیم نیست، بلکه در بسیاری از مواقع از اتصال با سیم نیز سریع‌تر است.

کیبورد وایرلس نحوه کارکرد

کیبوردهای وایرلس RF از از موج رادیویی با فرکانس 2.4 GHz برای ارتباط با کامپیوتر استفاده می‌کنند. این موضوع بدین معنی است که زمانی که تعداد زیادی کیبورد وایرلس در یک ناحیه مشغول به کار هستند ممکن است تا دستورات یک کیبورد توسط گیرنده یک کیبورد دیگر دریافت شود و تداخلی در کار آن‌ها به وجود آید.

این مشکل در کیبوردهای بلوتوثی نیز به وجود می‌آید، اما کیبوردهای سیم دار به این مشکل بر نخواهند خورد، اما برای گیمرها این مشکل می‌تواند به معنای پایان بازی باشد.

مصرف انرژی/ باتری

هر دستگاه وایرلسی نیاز به یک منبع انرژی برای کار کردن دارد و کیبورد وایرلس نیز از این قائده مستثنی نیست. بیشتر کیبوردهای وایرلس با باتری‌های غیر قابل شارژ کار می‌کنند. اما برخی از کیبوردها مانند کیبورد لاجیتک CRAFT دارای باتری قابل شارژ است و می‌توانید درحالی که کیبوردتان در حال شارژ شدن است می‌توانید با آن کار کنید.

اما کیبوردهای سیم دار با این مشکلات مواجه نمی‌شوند، زیرا انرژی خود را از طریق همان اتصال USB دریافت می‌کنند.

قیمت

کیبوردهای سیم دار ارزان‌تر از کیبوردهای وایرلس هستند، اما کیبوردهای وایرلس نیز قیمت بسیاری ندارند و تفاوتی بسیاری در قیمت این دو دسته از محصول وجود ندارد.

برد وای فای رو با اين ترفند ها فوق العاده قوی كنيد

کیبورد وایرلس

البته کیبوردهای وایرلس بسیاری موجودند که دارای قیمت بالایی هستند، اما این موضوع به دلیل قابلیت‌های بیشتری است که به کاربران خود ارائه می‌دهند. به عنوان مثال برخی از کیبورد‌های بلوتوث مانند کیبورد لاجیتک K780 قابلیت اتصال به چندین دستگاه به صورت همزمان را دارند.

البته اکثر کیبوردهای گیمینگ به صورت سیم دار به بازار ارائه می‌شوند و قیمت بالاتری نسبت به بسیاری از کیبورد‌های وایرلس دارند و دلیل این امر ویژگی‌های خاص مربوط به آن‌هاست. اگر می‌خواهید تا بیشتر راجع به ویژگی‌های کیبورد‌های گیمینگ بدانید توصیه می‌کنیم تا مطلب تفاوت کیبورد گیمینگ و عادی را مطالعه کنید.

باتري كيبورد بي سيم

کیبوردهای بی سیم از جهت باتری به ۴ دسته تقسیم می شوند:

  1. برخی از موس و کیبوردهای بی سیم، باتری داخلی قابل شارژ دارند که با استفاده از کابل USB شارژ می شود.
  2. در برخی دیگر ۱ یا ۲ باتری شارژی معمولی با سایز AA یا AAA و به عبارت دیگر قلمی و نیم قلمی قرار می گیرد و با استفاده از کابل USB شارژ می شود.
  3.  مدل های ارزان تر نیز می توانید ۱ یا ۲ باتری معمولی قرار دهید. البته در صورت استفاده از باتری شارژی در این مدل ها، باید شارژر مجزا برای شارژ کردن خریداری کنید.
  4. برخی مدل های خاص مجهز به باتری خورشیدی است که البته تعداد و تنوعشان کم است.
  5. کیبورد وایرلس

آیا خرید کیبورد بلوتوثی کار عاقلانه‌ای است؟

اگر به هر دلیلی باید کیبورد بلوتوثی بخرید، بهتر است یک مدل ارزان‌قیمت بخرید یا اینکه از بین بهترین مدل‌های موجود دست به انتخاب بزنید. یکی از بهترین مدل‌ها هم Keychron K4 است که در کنار بلوتوث از ارتباط سیمی هم بهره می‌برد. متأسفانه بسیاری از این کیبوردها ضخامت زیادی دارند و به همین خاطر اگر برای گوشی یا لپ‌تاپ خود به دنبال کیبورد باریکی هستید، باید از بین گزینه‌های محدود انتخاب کنید.

واقعیت این است که بسیاری از کاربران به کیبوردهای بلوتوثی نیاز ندارند و کیبوردهای سیمی تمام نیازهای آن‌ها را برطرف می‌کنند. به همین خاطر قبل از خرید کیبورد بلوتوثی تمام جوانب را در نظر بگیرید.

۶ دلیل برای اینکه نباید کیبورد وایرلس بخرید

۱. قیمت پایین‌تر و دوام بیشتر کیبوردهای معمولی

کیبورد از معدود بخش‌های کامپیوتر محسوب می‌شود که طی این همه سال تغییر چندانی نداشته است. به لطف وجود رابط PS2 به USB، در حال حاضر برای کامپیوترهای جدید می‌توانید از کیبوردهایی که ۳۰ سال پیش عرضه شده‌اند هم استفاده کنید. از سوی دیگر باید خاطرنشان کنیم بسیاری از کاربران به استفاده از کیبوردهای موسوم به مکانیکی علاقه دارند. در رابطه با تفاوت این کیبوردها نسبت به کیبوردهای معمولی باید بگوییم که کیبورد های معمولی یا ممبرین (Membrane) یک برد اصلی دارند و روی آن‌ها قطعات پلاستیکی هست که توسط یک قطعه لاستیکی از هم جدا شده‌اند. کیبوردهای ممبرین نسبت به کیبوردهای مکانیکی کم صداتر هستند و با توجه به ساده‌تر بودن مکانیزم کاری آن‌ها، هزینه ساخت بسیار کمتری هم دارند، اما کیبوردهای ممبرین عمر بسیار کمتری نسبت به کیبوردهای مکانیکی دارند.

از طرف دیگر کیبورد های مکانیکی عمر طولانی‌تری نسبت به کیبوردهای ممبرین دارند و کلیک‌ها را بسیار سریع‌تر ثبت می‌کنند که می‌تواند تعداد کلیک‌های شما روی کیبورد را در یک زمان مشخص بالاتر ببرد. اگرچه در بازار تعدادی کیبورد مکانیکی مبتنی بر بلوتوث وجود دارد که از کیفیت بالایی بهره می‌برند، ولی از طرف دیگر برای خرید آن‌ها باید مبلغ زیادی را هزینه کنید. به همین خاطر خرید کیبورد مکانیکی سیمی کار عاقلانه‌تری محسوب می‌شود.

۲. کیبورد بلوتوثی برای گیمینگ مناسب نیست

اگر اهل اجرای بازی‌های مختلف با کامپیوتر خود هستید، پس بهتر است کیبورد سیمی بخرید. کیبوردهای بلوتوثی معمولا تا حد اندکی با تأخیر به ضربات کاربران بر کلیدها واکنش نشان می‌دهند و به همین چندان مناسب گیمینگ نیستند. این در حالی است که در برخی بازی‌ها حتی صدم ثانیه هم اهمیت زیادی دارد. با وجود اینکه برخی کیبوردهای بلوتوثی به‌عنوان کیبوردهای گیمینگ به فروش می‌رسند و البته در زمینه‌ی کاهش تأخیر بلوتوث طی چند سال گذشته پیشرفت زیادی عملی شده، اما همچنان بلوتوث در این زمینه به پای سیم نمی‌رسد. به همین خاطر اگر علاقه‌ی زیادی به بازی کردن با سیستم خود دارید، بهتر است دور کیبورد بلوتوثی را خط بکشید.

قفل كردن فايل در ویندوز را چطور انجام دهیم + آموزش مرحله به مرحله رمزگذاری روی فولدر ها

کیبورد وایرلس

۳. استانداردها منسوخ و ناامن می‌شوند

برخلاف اتصال سیمی، پروتکل‌های بلوتوث به مرور زمان تغییر می‌کند اما کیبورد وایرلس در میان این تغییرها دیگر آپدیت امنیتی دریافت نمی‌کنند و در نتیجه ممکن است مورد سوءاستفاده قرار بگیرند. به‌عنوان مثال می‌توانیم به دستورالعمل منتشر شده از طرف آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) برای بهره‌گیری از بلوتوث اشاره کنیم. در این دستورالعمل به کاربران درباره‌ی بهره‌گیری از فناوری‌های قدیمی بلوتوث به دلیل تهدیدهای امنیتی هشدار داده شده است. باید خاطرنشان کنیم بسیاری از کیبوردهای بلوتوثی از نسل‌های جدید فناوری بلوتوث بهره نمی‌برند. گفتنی است کاربران با استفاده از کیبورد خود، اطلاعات حساسی مانند پسورد اکانت‌های خود را تایپ می‌کنند و با سوءاستفاده از این کیبوردها، اطلاعات حساسی از کاربران لو می‌رود.

در این میان برخی کیبوردهای بلوتوثی مانند Razer Pro Type در این زمینه امکانات زیادی را ارائه می‌کنند ولی قیمت آن‌ها آنقدر بالا است که فقط کاربران انگشت‌شماری چنین مدل‌هایی را خریداری می‌کنند.

۴. پشتیبانی نکردن محیط BIOS از کیبورد وایرلس

تمام کامپیوترها و برخی سیستم‌های مک از محیط موسوم به BIOS بهره می‌برند که در این محیط بدون نیاز به بهره‌گیری از سیستم‌عامل می‌توانید تنظیماتی نظیر تغییر فرکانس پردازنده و دیگر موارد این چنینی را انجام دهید. اما متأسفانه درایورهای مربوط به بلوتوث فقط در سیستم‌عامل اجرا می‌شوند. کیبوردها بدون استفاده از ارتباط سیمی نمی‌توانند در محیط BIOS انجام وظیفه کنند.

باید خاطرنشان کنیم تعداد محدودی از کیبورد وایرلس در کنار این مشخصه از ارتباط سیمی هم بهره می‌برند ولی تعداد این نوع کیبوردها بسیار اندک است و در ضمن قیمت بسیار بالایی هم دارند. گفتنی است در سیستم‌عامل لینوکس برخی گجت‌های بلوتوثی به مشکل برمی‌خورند و به همین خاطر به کاربران سیستم‌های مبتنی بر لینوکس توصیه می‌شود که از کیبوردهای سیمی بهره ببرند.

۵. مشکلات مربوط به برقرار نشدن ارتباط

در بسیاری از نظرات منتشر شده درباره‌ی کیبوردهای بلوتوثی، کاربران زیادی به مشکلات مربوط به برقرار نشدن ارتباط با سیستم اشاره کرده‌اند. به‌عنوان مثال به غیر از کامپیوترها، گوشی‌ها و تبلت‌های اندرویدی مختلفی هم با چنین مشکلی روبه‌رو شده‌اند.

کیبورد وایرلس

به نظر می‌رسد در آینده‌ی نزدیک شاهد عرضه‌ی تعداد بیشتری از کیبوردهای مبتنی بر فناوری Wi-Fi Direct خواهیم بود و به لطف این فناوری، کیبوردهای موردنظر برای وصل شدن به گوشی‌ها و تبلت‌های اندرویدی با مشکلات کمتری روبه‌رو می‌شوند.

۶. عمر محدود باتری موجود در کیبورد وایرلس

کیبوردهای بلوتوثی برای انجام وظیفه به باتری نیاز دارند و تمام باتری‌های لیتیوم یونی هم بعد از چند سال استفاده تا حد زیادی ظرفیت خود را از دست می‌دهند. اگر هم باتری کیبورد بلوتوثی شما خراب شود، ممکن است نتوانید باتری موردنظر را پیدا کنید و باید کیبورد را کاملا کنار بگذارید. در این میان برخی از کیبوردهای بلوتوثی مانند Logitech K780 از باتری قابل تعویض بهره می‌برند اما این نوع کیبوردها انگشت‌شمار هستند.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: سیده سمانه جلیلی

آخرین بروز رسانی

21 تیر 1401

بروز رسانی توسط

سیده سمانه جلیلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *