افتتاح حساب ترکیه
کم کردن حجم عکس

دانستن نحوه ی کم کردن حجم عکس و یا زیاد کردن آن در دنیای امروز لازم و کاربردی است. برای کاهش حجم عکس نیاز به نرم افزار های مخصوصی دارید. با شادمگ همراه باشید تا بهترین نرم افزار های کم کردن حجم عکس را به شما معرفی کنیم.

انواع تصاویر دیجیتال

ابتدا قصد داریم تا شما را با انواع فرمت‌های تصاویر دیجیتال آشنا کنیم. زیرا کم کردن حجم عکس‌ها نیازمند آشنایی با فرمت‌های تصاویر می‌باشد. تصاویر در دنیای دیجیتال به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند که عبارتند از :

  1. تصاویر پیکسلی (bitmap images)
  2. تصاویر وکتوری یا برداری (vector images)

کم کردن حجم عکس در گوشی

به طور خلاصه تفاوت تصاویر برداری و پیکسلی به این صورت است که تصاویر پیکسلی از نقاط ریزی به نام پیکسل تشکیل شده‌اند که از کنار هم قرار گرفتن این نقاط، تصاویر شکل می‌گیرند. اما در تصاویر وکتوری ما با ریاضیات و فرمول‌های ریاضی سروکار داریم. یعنی خطوط در آن‌ها تشکیل یک بردار داده و اطلاعات مربوط به تصویر در داخل آن بردارها تعریف می‌شوند. هر دو نوع این تصاویر مورد قبول جامعه گرافیک بوده و به طور عمده توسط گرافیست‌ها به طراحی و استفاده می‌شوند. اما در حال حاضر استفاده از تصاویر وکتوری نسبت به تصاویر پیکسلی از کاربرد کمتری در وب برخوردار است.

آموزش مرحله به مرحله پاک کردن کش گوگل کروم را در شادمگ بخوانید.

رایج‌ ترین فرمت‌های تصاویر در دنیای وب

فرمت‌‌های مختلفی برای تصاویر دیجیتال وجود دارد.  هر کدام از این فرمت‌ها مزایا و معایب خودشان را دارند. مثلا اگر با دوربین عکاسی حرفه‌ای تصویری را ثبت کنید، فرمت آن احتمالا raw یا tiff خواهد بود. یا تصاویر متحرکی که در سایت‌ها یا شبکه‌های اجتماعی می‌بینید معمولا در فرمت gif مورد استفاده قرار می‌گیرند. ما در دنیای وب به طور عمده با سه نوع فرمت سروکار داریم :

  1. فرمت Png : به طور کلی تصاویر با فرمت png کیفیت بالایی دارند. زیرا در این فرمت از فشرده سازی نسبتا کمتری صورت می‌گیرد. استفاده از این فرمت بیشتر برای تصاویری کاربرد دارد که به صورت transparent یا شفاف استفاده می‌شوند. همچنین این فرمت از طیف رنگی بسیار زیادی پشتیبانی می‌کند.
  2. فرمت Jpeg یا jpg : نیازی نیست تا حتما گرافیست باشید تا این فرمت را بشناسید. زیرا این فرمت یکی از رایج‌ترین فرمت‌های تصاویر دیجیتال است. علت محبوبیت این فرمت در دنیای وب، فشرده‌سازی بالا و کیفیت قابل قبول آن می‌باشد.
  3. فرمت Gif : امروزه استفاده از تصاویر متحرک در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌ها بسیار رونق پیدا کرده است. اکثر این تصاویر متحرک در فرمت gif هستند، اما از این فرمت می‌توان برای تصاویر ثابت هم استفاده می‌شود.
  4. فرمت Svg (Scalable Vector Graphic) :تصاویر در این فرمت به صورت برداری و مقیاس پذیر هستند. امروزه استفاده از این تصاویر در دنیای وب رو به گسترش است. مزیت استفاده از این تصاویر مقیاس پذیری و حجم بسیار پایین آن‌ها است.

کم کردن حجم عکس در کامپیوتر

چه ابزارهایی برای کم کردن حجم عکس وجود دارند ؟

امروزه الگوریتم‌‌های مختلفی برای کاهش حجم تصاویر بدون افت کیفیت طراحی شده‌ است. برنامه‌ نویس‌‌ها می‌توانند این الگوریتم‌ها را در شکل‌های مختلفی به کار بگیرند. مثلا یکی از ابزارهای رایج کاهش حجم تصاویر نرم‌افزارهای فشرده ساز هستند. یعنی می‌توانید یکی از نرم‌افزارهای این حوزه را انتخاب کرده و روی دستگاه خود نصب کنید.

یکی دیگر از ابزارهای کاهش حجم تصاویر، سایت‌ها هستند. امروزه کاربردهای وب‌ سایت‌‌ها بسیار متنوع شده‌ است و تقریبا هر حوزه‌ای را پوشش می‌دهند. مزیت اصلی کاهش حجم عکس آنلاین، راحتی کار با این سایت‌ها است. کافیست تصویر خود را به سایت موردنظر بدهید و خودش ترتیب کار را می‌دهد. در این مقاله 8 سایت قدرتمند و عالی را برای کاهش حجم عکس معرفی خواهیم کرد.

چگونه حجم عکس را کم کنیم ؟

سایت compressor.io | یکی از بهترین سایت‌های کاهش حجم عکس

compressor.io یکی از بهترین سایت‌‌های کاهش حجم تصاویر است. برای استفاده از این سایت، بعد از ورود باید روی گزینه TRY IT کلیک کنید. در صفحه جدید می‌توانید عکس خود را Drag & Drop کنید یا از قسمت SELECT FILE عکس خود را انتخاب کنید. فقط یک نکته مهم را در نظر داشته باشید. این سایت از دو حالت فشرده‌سازی بدون افت کیفیت (Lossless) و با افت کیفیت (Lossy) پشتیبانی می‌کند. برای تصاویر png و jpg خود می‌توانید ساختار Lossless را انتخاب کنید.

ترفند طلایی برای استفاده از گوشی در هواپیما | چطور از اینترنت در پرواز هوایی استفاده کنیم ؟

سایت squoosh.app | منعطف و پایدار در کم کردن حجم عکس

squoosh.app سایت خوبی است، فقط شاید شروع کار با این سایت کمی گیج کننده باشد. با کلیک روی گزینه Select An Image و آپلود عکس، سایت خودش تصویر را برایتان فشرده می‌کند. بعد از ارسال عکس از باکس سمت چپ نوع فشرده‌ سازی را مشخص کنید که با انتخاب هر الگوریتم، میزان فشرده‌سازی به درصد نشان داده می‌شود. اگر نمی‌خواهید خودتان را درگیر کنید و یا نمی‌دانید الگوریتم بهینه‌ کدام است، اجازه دهید سایت خودش بهترین روش فشرده سازی را انتخاب کند. پس از فشرده سازی شما از باکس سمت راست روی آیکون دانلود کلیک کرده و تصویر فشرده شده خود را تحویل بگیرید.

کم کردن حجم تصویر - کم کردن حجم عکس

سایت imageresizer | متنوع در تغییر سایز آنلاین

این سایت بسیار قدرتمند و انعطاف‌پذیر است. imageresizer به جز فشرده‌ سازی، ابزارهای بسیار متنوعی در اختیارتان قرار می‌دهد که کار با تصاویر را لذت‌ بخش می‌کند. مثلا به شما اجازه تغییر سایز (Resize) تصاویر یا چرخاندن آن‌ها را می‌دهد. می‌توانید میزان فشرده‌سازی یا فرمت خروجی تصویر را مشخص کنید. بعد از انجام کارهای موردنظر برای ذخیره سازی عکس‌ها گزینه Save And Download را بزنید تا تصویر بهینه شده را ببینید. با انتخاب گزینه Download Image می‌توانید آن را دریافت کنید. و کم کردن حجم عکس انلاین را خیلی راحت انجام دهید.

سایت imagecompressor.com | ابزاری مفید برای کاهش حجم عکس آنلاین

از نظر تیم ما کار با این سایت بسیار شیرین بود و تجربه کاربری خوبی داشتیم. بعد از ورود به سایت گزینه Upload Files دم دست شما است و با کلیک روی آن می‌توانید تصویر موردنظرتان را برای سایت ارسال کنید. پس از ارسال عکس، سایت بهترین الگوریتم را برای آن انتخاب کرده و عکس را فشرده می‌کند. بعد هر دو تصویر را کنار هم قرار داده و با زدن گزینه Download All به شما اجازه دریافت تصویر را می‌دهد. سایت imagecompressor قابلیت جالبی دارد و به شما اجازه می‌دهد هر دو تصویر را با هم مقایسه کنید.

سایت picresize | یکی از زیباترین سایت‌های کم کردن حجم عکس

picresize یکی از قدیمی‌ترین سایت‌ها برای کاهش حجم تصاویر است. در بالای سایت می‌توانید تعداد عکس‌ هایی را که تاکنون با این سرویس ویرایش شده اند مشاهده کنید. این سرویس امکانات متنوعی برای ویرایش تصاویر در اختیار کاربران قرار می‌دهند. در این سایت سه حالت برای ارسال تصویر به سایت وجود دارد. اولی ارسال عکس از کامپیوتر، دومی وارد کردن آدرس اینترنتی عکس(URL) و در نهایت هم ارسال چندگانه تصویر است. متناسب با نوع نیازتان می‌توانید از هر کدام از این روش‌ها استفاده کنید. با زدن گزینه Continue To Edit Picture صفحه جدیدی برایتان باز می‌شود و می‌توانید تصویر را ویرایش کنید. بعد از اعمال تغییرات گزینه Im Done, Resize My Picture را بزنید تا وارد صفحه دانلود شوید.

سایت compressnow | یک ابزار قدرتمند برای کاهش حجم تصاویر با کم‌‌ترین افت کیفیت

سایت compressnow در سه فرمت jpg و png و gif تصاویر را از شما دریافت می‌کند. سپس از شما می‌پرسد که تصویرتان چقدر فشرده شود. با انتخاب درصد و زدن گزینه Comperes Now کار فشرده‌سازی تصویر آغاز می‌شود. با استفاده از این وب سایت شما می‌توانید به طور همزمان ده تصویر را ویرایش کنید. البته حجم تصاویر ارسالی شما نباید بیشتر از 9 مگابایت باشد. این سایت ادعا می‌کند که تصاویر شما در این سرویس ذخیره نشده و بعد از 30 دقیقه به طور خدکار حذف خواهند شد. تعامل با این سایت راحت بوده و به جزء دو گزینه Upload Image و Comperes Now چیز دیگری نمی‌بینید.

لیست بهترین بازی های پلی استیشن 5 + جزئیات جذاب بازی های PS5

کم کردن حجم عکس با فتوشاپ

کم کردن حجم عکس با استفاده از فتوشاپ

نرم افزار فتوشاپ یکی از قدیمی‌ترین و البته محبوب‌ترین ابزارهای طراحی در میان گرافیست‌‌ها است. یک تکنیک جالب در این نرم افزار وجود که گاهی حجم تصاویر را تا 90% کاهش می‌دهد. مخصوصا اگر صاحب سایت هستید و می‌ خواهید تصاویر خود را برای وب بهینه کنید، این قابلیت فتوشاپ حسابی به کمکتان خواهد آمد. روش پیاده سازی این تکنیک به صورت زیر می‌باشد :

  1. ابتدا تصویر خود را در نرم افزار فتوشاپ وارد کنید.
  2. از منوی اصلی گزینه File را انتخاب کرده و وارد زبانه Export شوید.
  3. حالا گزینه Save For Web را انتخاب کنید ( کلید ترکیبی آن Alt+ Shift + Ctrl + S است )
  4. با زدن گزینه Save عکس با یک سری بهینه‌سازی پیش‌فرض ذخیره می‌شود. همچنین می‌توانید به صورت دستی، این تنظیمات را مطابق با نیازهای خود تغییر دهید.

تنظیمات متنوعی برای استفاده از این تکنیک در نظر گرفته شده است که اشاره کوتاهی به هر کدام از آن‌ها می‌کنیم :

  1. اول از همه می‌توانید فرمت عکس را مشخص کنید که Gif باشد یا Jpeg یا Png
  2. گزینه Quality کیفیت عکس را مشخص می‌کند. معلوم است هر چقدر این عدد بالاتر باشد، کیفیت تصویر شما بالاتر رفته اما در مقابل حجم آن هم زیاد می‌شود.
  3. با کم کردن Blur حجم عکس شما کاهش پیدا می‌کند اما تصویر یک حالت مات (بلوری) به خود می‌گیرد.
  4. در قسمت Image Size می‌توانید ابعاد تصویر را تغییر دهید.

بیشتر ابزارهای این بخش به مرور زمان قدرت خودشان را نشان شما می‌دهند. فقط کافیست یکبار تنظیمات آن را امتحان کنید تا به حالت ایده آل خود دست یابید. در ضمن شما میتوانید از سرویس تخت وب فتوشاپ آنلاین هم استفاده کنید تا در وقت و هزینه خود صرفه جویی کنید. با آموزش گرافیک به سادگی می‌توانید حجم تصاویر خود را کاهش دهید.

آموزش کاهش حجم عکس به کمک نرم افزار

این نرم افزارها بودند که به رشد کامپیوتر کمک کردند. هر نرم افزار جدید که تولید می‌شود یک قابلیت جدید ارائه شده و بعضی از مشکلات موجود را حل می‌کند. نرم افزارهای متنوعی برای کم کردن حجم عکس طراحی شده‌اند که با کم‌ترین افت کیفیت تصویر شما را فشرده می‌کنند. در ادامه تعدادی از برنامه‌های کم کردن حجم عکس برای کامپیوتر را معرفی می‌کنیم.

1 – نرم افزار Caesium

Caesium یک نرم افزار رایگان و قدرتمند است که بدون افت کیفیت و با کمک گرفتن از الگوریتم‌‌های پیشرفته تصاویر را فشرده می‌کند. در آزمایش‌هایی که تیم ما انجام داد بعضی از عکس‌ها تا 80% کاهش حجم داشتند و کیفیت آن‌ها تا حد بسیار زیادی حفظ شد. از این نرم افزار در جاهای مختفی استفاده می‌شود. مثلا برای کاهش حجم عکس اسکن شده، فشرده‌ سازی تصاویر قبل از آپلود در سایت و یا کم کردن حجم عکس برای ارسال به یک سایت خاص که محدودیت حجم دارد از این نرم افزار استفاده می‌شود.

2 – نرم افزار JPEG Imager

نرم افزار JPEG Imager رایگان نیست و برای استفاده باید آن را خریداری کنید. این برنامه تصاویر JPG را از شما گرفته و نسخه فشرده و کم حجم آن را تحویلتان می‌دهد. ما یک نقشه راه کوچک برای استفاده از این نرم افزار آماده کردیم که امیدوارم به شما برای استفاده از این نرم افزار کمک کند.

تغییر سایز عکس - کم کردن حجم عکس

  1. بعد از نصب نرم افزار عکس مورد نظر خود را به برنامه اضافه کنید ( از قسمت File و زدن گزینه Open )
  2. از منوی اصلی نرم افزار Compress را انتخاب کرده و از زیر منو دوباره گزینه Compress را بزنید.
  3. حالا می‌بینید که یک کپی از تصویر در سمت راست قرار می‌گیرد. در واقع این کپی همان نسخه فشرده‌شده عکس است که به شما اجازه می‌دهد تصاویر را با هم مقایسه کنید.
  4. از قسمت Image می‌توانید با ابزارهای مختلف برنامه کار کرده و تغییرات خودتان را در عکس اعمال کنید.
  5. و زمانی که کارتان تمام شد، در زبانه File گزینه Save as را بزنید تا تصویر در مکانی که شما مشخص می‌کنید ذخیره شود.
آموزش گام به گام نحوه ذخیره شدن پسورد در گوگل کروم | چگونه مشکل را برطرف کنیم ؟

3 – نرم افزار Fotosizer

نرم افزار Fotosizer هم نیز رایگان نیست. Fotosizer نسبت به دو نرم افزار قبلی قدیمی‌تر است اما به عنوان یک نرم افزار کاهش حجم عکس عملکرد قابل قبولی دارد. شاید رابط کاربری نرم افزار کمی گیج کننده باشد بنابراین یک توضیح کوتاه درباره بهینه کردن تصاویر داشته باشم. اول عکس خود را داخل برنامه Drag کنید. تنظیمات مدنظر خود را از منوی سمت راست اعمال کنید و در آخر از بخش Destination Setting مسیر ذخیره عکس را مشخص کنید. با کلیک روی گزینه start که در پایین و سمت راست نرم افزار قرار دارد عکس در مسیری که مشخص کردید ذخیره می‌شود.

آموزش کم کردن حجم عکس در Paint

Paint یکی از محبوب‌ترین نرم افزارهای مایکروسافت است. یک ویرایشگر تصویر ساده و دوست داشتنی که بسیاری از کاربران قدیمی ویندوز با آن خاطره دارند. این سرویس قرار بود توسط مایکروسافت بازنشست شود که به خاطر اعتراض و مخالفت کاربران این تصمیم لغو شد. اگر هنوز هم از این برنامه استفاده می‌کنید بهتر است برای کم کردن حجم تصاویر خود از همین برنامه کمک بگیرید.

Paint الگوریتم خاص یا مجزایی برای تغییر سایز عکس ندارد و با کم کردن پیکسل و یا کم کردن ابعاد، عکس را فشرده می‌کند. طبیعی است که در این روش کمی افت کیفیت داشته باشیم. اما کار به سرعت انجام می‌شود. مراحل کار به این شکل است:

  1. عکس خود را در نرم افزار Paint باز کنید.
  2. از منو home را انتخاب کرده و وارد بخش Resize شوید.
  3. اینجا دو حالت برای تغییر سایز عکس به شما پیشنهاد داده می‌شود یکی گزینه Percentages (درصد) و دیگری گزینه Pixels (پیکسل) که اجازه می‌دهد ابعاد تصویر را یا به پیکسل یا به درصد کم و زیاد کنید. این کار به طور مستقیم در حجم عکس تاثیر می‌گذارد.

کم کردن حجم عکس در گوشی آیفون و اندروید

در زیر به معرفی اپلیکیشن‌های اندروید و آیفون می‌پردازیم که به واسطه آنها می‌توانید حجم تصاویر خود را در گوشی کم کنید .

اپلیکیشن کاهش حجم عکس PicTools

بدون تردید یکی از حرفه ای‌ترین اپلیکیشن‌های کاهش دهنده حجم عکس در گوشی برنامه PicTools است ، این برنامه علاوه بر اینکه می‌تواند حجم تصاویر را کم کند ، قابلیت تغییر در فرمت تصاویر را هم دارد و می‌تواند سایز تصاویر را در گوشی همراه کم کند.

کم کردن سایز عکس - کم کردن حجم عکس

اپلیکیشن کاهش دهنده حجم عکس Photoczip

این برنامه جزو قدیمی‌ترین اپلیکیشن‌های کاهش دهنده حجم عکس در اندروید است . از دیگر امکانات این اپلیکیشن تغییر فرمت تصاویر ، انتخاب محل ذخیره سازی تصاویر ، حذف و یا ویرایش متادیتا تصاویر  و … است . این برنامه UI بسیار ساده ای دارد و به همین دلیل امروزه کمتر مورد استقبال قرار می‌گیرد.

اپلیکیشن کاهنده حجم عکس Pixlr

برنامه Pixlr یک کاهش دهنده حجم عکس بسیار حرفه ای در اندروید است کار کردن با این برنامه بسیار ساده است و فقط کافیست با چند کلیک تصویر خود را انتخاب کنید و نهایتا حجم آن را در گوشی خود کم کنید . در این برنامه می‌توانید از دوربین خود عکس بگیرید و همان تصویر را ویرایش کنید و حجم آن را به سادگی کم کنید.

اپلیکیشن Adobe Photoshop Express

اگر به دنبال یک برنامه حرفه ای برای کاهش حجم تصاویر در اندروید و آیفون خود هستید نسخه اکسپرس برنامه فتوشاپ ادوبی یکی از بهترین گزینه‌ها برای شماست. این برنامه امکان آپلود تصاویر از سیستم‌های کلاد ، لایت روم و … را به سادگی می‌دهد . فیلتر هایی که روی این برنامه طراحی شده است به شما امکان تغییر تن تصاویر و … را می‌دهد که از قابلیت‌ها جذاب این برنامه به حساب می‌آید. این برنامه قابلیت عکس برداری با دوربین گوشی را هم دارد.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: shadi hemati

آخرین بروز رسانی

21 دی 1402

بروز رسانی توسط

shadi hemati

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *