افتتاح حساب ترکیه
لزج شدن ترشی مخلوط

علت لزج شدن ترشی مخلوط چیست؟ شاید سوال خیلی از افراد باشد که با وجود رعایت نکات مربوط به ترشی علت لزج شدن ترشی مخلوط چیست؟ برای جلوگیری از علت لزج شدن ترشی مخلوط و افزایش ماندگاری آن حتما به نکاتی که در شادمگ اشاره شده است دقت نمایید.

علت لزج شدن ترشی مخلوط یا نرم شدن تركيبات در ترشی می شود ؟

اغلب اين عمل توسط آنزيم های فعال اتفاق می افتد، همچنين مخمرها يا كپک ‌ها هم می توانند عامل آن باشند؛ آنزيم های نرم كننده از طريق خيار می توانند وارد شوند. همین طور آب نمک رقيق سبب فعال ماندن آنزيم ها در ترشی می شود.

قرار دادن ته خيار در ترشی هم به ورود آنزیم ها کمک می کند. آنزيم های مخمری صنعتی هم می توانند باعث نرم شدن تركيبات شوند. لايه سطحی مخمرها كه در ترشی به دليل استفاده نامناسب از آب نمک، به وجود می آید نيز می تواند عامل نرم شدن در تركيبات ترشی شود.

ترشی مخلوط - لزج شدن ترشی مخلوط

آنزيم های اين مخمرها می توانند مواد پكتيكی در خيار و ساير تركيبات را هيدروليز كنند و باعث نرم شدن بافت آنها شوند. به همين دليل بايد لايه سطحی ترشی را روزانه دور بریزید تا از گسترش اين لايه در سطح ترشی جلوگيری شود و مانع نرم و لغزنده شدن بافت تركيبات در تهيه ترشی شود.

پیش از این به روش جلوگیری از کپک زدن خیارشور پرداختیم.

علت نرم شدن ترشی بادمجان هفت بیجار و یا ترشی مخلوط و دیگر ترشیجات چیست ؟

یک دلیل جوشاندن زیاد مواد ترشی است. ترشی که مواد آن را می پزید زودتر می رسند و باید سریعتر مصرف شوند.

دلیل دیگر نرم شدن ترشی قرار دادن ترشی در مکانی گرم است، گرم بودن مکان قرار دادن ترشی، مواد آن را نرم می کند. و رنگ ترشی تغییر می کند و با گذشت زمان مواد ترشی لزج می شود.

علت نرم شدن مواد ترشی به میزان پختن مواد و نگهداری ترشی بستگی دارد

علت خراب شدن ترشی چیست ؟ علت لزج شدن ترشی مخلوط

بهترین ظروف برای نگهداری ترشی ظروف شیشه ای هستند. برای اینکه بتوانید ترشی را به مدت بیشتری و بدون تغییر نگهداری کنید. آن ها را داخل ظروف شیشه ای نگهداری کنید. البته در اکثر فروشگاه ها ترشی را در ظروف پلاستیکی می فروشند. که این ها موردی ندارند اما به محض خرید و باز کردن درب آن ها، ترشی را داخل ظروف شیشه ای بریزید.

آموزش کامل و مرحله به مرحله 7 مدل دستور پخت نودل خوشمزه

برای اینکه ترشی شما زود خراب نشود. به محض باز کردن درب ظرف ترشی، آن را داخل یخچال نگهداری کنید. نگهداری ترشی در یخچال باعث ماندگاری بیشتر آن می شود.

علت لزج شدن ترشی مخلوط

همیشه به اندازه ی مصرف تان از ترشی بردارید و باقیمانده ی آن را به ظرف ترشی برنگردانید این باعث کپک زدن و خراب شدن ترشی شما می شود.

برای ماندگاری بالای ترشی، برای برداشتن ترشی از ظرف، از قاشق یا ملاقه ی تمیز و خشک کمک بگیرید.

دقت کنید مواد ترشی باید کاملا با سرکه پوشانده شده باشند. در غیر اینصورت مواد آن پژمرده و خشک می شوند و زود خراب می شوند.

هنگام استفاده از سبزی ها در ترشی باید آن ها بدون آب باشند.

علت گازدار شدن ترشی ها چیست ؟

علت گازدار شدن سیر ترشی و دیگر ترشی ها وجود اسید داخل سرکه و قرار دادن آن در ظرف پلاستیکی و نگهداری آن در محیطی گرم سبب گاز دار شدن ترشی ها می شود. برای جلوگیری از این مشکل، همانطور که در بالا به آن اشاره شد باید ترشی ها را در ظروف شیشه ای، در مکانی تاریک و خنک نگهداری کنید.

محل نگهداری ترشی آلبالو: ترشی آلبالو را در جای خنک قرار دهید و به آن به مدت 5 تا 12 روز فرصت دهید تا آماده شود.

محل نگهداری سیر ترشی: سیر ترشی را هم مانند دیگر ترشی ها باید در مکانی تاریک و خنک نگهداری کنید. لازم به نگهداری آن در یخچال نیست. سیر ترشی زمان زیادی می برد که برسد.

برای نگهداری ترشی باید درب شیشه کامل و محکم بسته شود تا هوایی به داخل آن نفوذ نکند.

برای نگهداری ترشی باید درب شیشه کامل و محکم بسته شود

نگهداری از ترشی - لزج شدن ترشی مخلوط

چرا ترشی کف میکند

  • اگر می‌‌خواهید بدانید که چرا ترشی کف میکند، باید به مراحل تهیه آن خوب توجه کنید. مثلا اگر ظرف مورد استفاده برای نگهداری ترشی خوب استریل نشده باشد، یا حتی خیس باشد، ترشی شما طول عمر کوتاهی داشته و به سرعت کپک خواهد زد.
  • از طرفی اگر سبزیجات و موادی ک قرار است داخل ترشی از آن‌ها استفاده کنید، شسته شده باشند ولی خوب خشک نشده باشند قطعا ترشی در مدت کوتاهی کپک خواهد زد.
  • آلودگی ترشی ها یا کپک زدن آن‌ها باعث می‌شود تا شما ذرات سفید رنگ و کف مانندی روی آن‌ها مشاهده کنید که در این شرایط توصیه می‌شود حتماً قسمت های آلوده را جدا کنید. اگر کل ترشی به کپک آلوده شده باشد بهتر است از مصرف آن پرهیز کرده و آن را دور بریزید چرا که ترشی دارای سرکه و دیگر مایعاتی است که کپک ها را انتشار داده و به کل سبزیجات انتقال میدهند.
  • اگر طرفدار درست کردن انواع ترشی‌های خانگی هستید و می‌خواهید بدانید که با وجود رعایت همه نکات چرا ترشی کف میکند؟ باید نسبت به موضوع انتخاب ظرف مناسب برای نگهداری از ترشی خانگی خود دقت زیادی به خرج دهید.
  • برای جلوگیری از کپک زدن ترشی‌های خانگی حتما باید از از شیشه های استریل شده استفاده کنید که درب محکمی دارند و نوار لاستیکی مخصوصی دور درب آن‌ها قرار گرفته است. بدین صورت امکان وارد شدن هوا و در پی آن کپک زدن ترشی وجود نخواهد داشت.
  • استریل کردن شیشه ها و بطری ها، امر بسیار مهی است، اگر از شیشه برای نگهداری ترشی استفاده می‌کنید باید ابتدا آن‌ها را خوب بشویید. سپس کف فر را با یک کاغذ مخصوص پخت و پز بپوشانید و اجازه دهید گرم شود. سپس شیشه های شسته شده را در طبقه وسط فر و با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ دقیقه حرارت دهید. پس از آن درب فر را باز کنید تا شیشه ها خنک شوند و در نهایت آن‌ها را از فر خارج کرده و ترکیبات ترشی را درونشان بریزید. همانطور که در ابتدای مقاله اشاره شد، دقت داشته باشید که سبزیجات و دیگر ترکیبات کاملاً خشک شده باشند.
  • یکی دیگر از روش های استریل کردن شیشه های ترشی برای جلوگیری از کپک زدن آن ها این است که ابتدا درون یک قابلمه را پر از آب جوش کنید. سپس شیشه ها را درون آن قرار داده و بین آن‌ها را با یک حوله یا پارچه مناسب فاصله بدهید تا هنگام جوشیدن آب به هم برخورد نکرده و نشکنند. آب درون قابلمه باید به حدی باشد که روی شیشه ها به طور کامل پوشانده شود. پس از ۱۵ الی ۲۰ دقیقه می‌توانید زیر قابلمه را خاموش کنید، ظرف ها را از آب خارج کرده و اجازه دهید به طور کامل خشک شوند تا آماده استفاده برای نگهداری از ترشی باشند.
  • همان طور که متوجه شدید دلایل زیادی وجود دارند که ما را با سوال چرا ترشی کف میکند؟ مواجه می‌نمایند. پس باید در روند تهیه و نگهداری از انواع ترشیجات دقت لازم را به خرج دهیم.
طرز تهیه شله زرد نذری خوشمزه و فوت کوزه گری آب ننداختن شله زرد

کف کردن ترشی - لزج شدن ترشی مخلوط

چطور از کپک زدن ترشی جلوگیری کنیم

  • انواع ترشیجات به عنوان چاشنی های محبوبی که در کنار انواع غذاهای ایرانی سرو می‌شوند، بسیار پرطرفدار هستند و اغلب ما دوست داریم آن‌ها را به صورت خانگی تهیه کنیم. گاهی اوقات نیز از فروشگاه ها به تهیه این ترکیبات خوشمزه می‌پردازیم. به هر حال نگهداری از ترشیجات نکته مهمیست که باید آن‌ها را رعایت کنیم تا بتوانیم مدت طولانی تری آن ها را سالم نگه داشته و مصرف نماییم. در این مقاله علل متفاوتی در رابطه با اینکه چرا ترشی کف میکند ارائه نمودیم، حال می‌خواهیم بررسی کنیم که چطور از کپک زدن ترشی جلوگیری کنیم.
  • معمولاً در ترشی ها آنزیم های فعالی وجود دارند که می‌توانند باعث ایجاد کپک شوند. اگر آب، نمک و سرکه به میزان متناسبی جهت تهیه ترشی به کار رفته نشده باشد، فعالیت این آنزیم ها سرعت گرفته و باعث می‌شوند ترشی شما زودتر کپک بزند. پس همیشه سعی کنید از روی یک دستور پخت خوب و عالی روند تهیه ترشی خود را پیش ببرید. در صورت تمایل به تهیه ترشی های تند، پیشنهاد می‌کنیم طرز تهیه ترشی فلفل قرمز را نیز مطالعه فرمایید.
  • از طرفی اگر مواد ترشی زیاد جوشانده شوند، ترشی شما و سبزیجات و ترکیبات داخل آن زودتر پخته شده، نرم می‌شود و به اصطلاح میرسد. در چنین شرایطی ماندگاری کمتری داشته و باید آن را در سریعترین زمان ممکن مصرف کنید.
  • اگر ترشی ها در مکانی گرم قرار داده شوند باز هم امکان خراب شدن سریع‌تر آن‌ها وجود دارد و حتی اگر همه نکات تهیه صحیح آن را رعایت کرده باشید باز هم ممکن است با سوال چرا ترشی کف میکند مواجه شوید. پس بهتر است ترشی ها را در مکانی خنک و ترجیحاً تاریک نگهداری کنید.
  • همانطور که اشاره شد ظروف شیشه ای برای افزایش طول عمر ترشیجات مناسب تر هستند، پس سعی کنید از شیشه هایی با درب محکم و به صورت کاملا استریل شده استفاده کنید.
  • همچنین برای آنکه ترشی شما کپک نزند، بلافاصله پس از مصرف درب آن را ببندید و آن را داخل یخچال قرار دهید. برگرداندن اضافی ترشی به داخل ظرف اولیه نیز می‌تواند یکی از علل کف کردن و کپک زدن ترشی باشد. به همین منظور پیشنهاد می‌کنیم هر بار به اندازه نیازتان از ظرف ترشی برداشته و اگر چیزی باقی ماند، آن را به داخل شیشه اصلی برنگردانید.
  • هنگام برداشتن ترشیجات نیز از قاشق یا ملاقه های تمیز و خشک شده استفاده نمایید و در آخر باید بدانید با توجه به نکات گفته شده، جهت تهیه هر نوع ترشی، استفاده از سبزیجاتی که به طور کامل خشک شده‌اند اهمیت زیادی دارد‌. پس اجازه دهید تمامی ترکیبات، حتی سبزیجات معطر مورد استفاده در ترشی به طور کامل خشک شوند و سپس آن‌ها را با سرکه، نمک و دیگر اجزای ترشی ترکیب نمایید.
طرز تهیه کره بادام زمینی خانگی با ماندگاری بالا

علت اینکه نمک به ترشی اضافه می شود چیست ؟

– علت افزودن نمک به ترشی تخمیر مطلوب تر و مزه دار شدن ترکیبات آن است.

– با حذف نمک تغییر چندانی در محصول ایجاد نمی شود.

– بهتر است در شیوه خانگی، ترشی‌هایی بدون افزودن نمک تهیه شود.

– به کارخانجات توصیه شده تا علاوه بر کاهش استفاده از نمک مصرفی، انواعی از ترشیجات را به صورت رژیمی و بدون استفاده از نمک تهیه کنند.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: shadi hemati

آخرین بروز رسانی

22 دی 1402

بروز رسانی توسط

shadi hemati

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *