انتخاب رنگ مبل یکی از سخت ترین و در عین حال مهمترین کارهایی هست که شما برای جذابیت دکوراسیون خود در پیش دارید. اگر در خصوص دکوراسیون و انتخاب رنگ چیزی نمی دانید این مطلب شادمگ را از دست ندهید. شما با این گزینه ها بهترین انتخاب را خواهید داشت.
اصول انتخاب رنگ مبل با توجه به چیدمان و فضا
جذابیت مبلمان و دکوراسیون منزل اهمیت زیادی دارد و انتخاب رنگ مبل از مسائلی است که ممکن است وقت زیادی را صرف آن کرده باشید. با توجه به تنوع بالای مبلمان این کار سخت تر هم می شود. برای انتخاب رنگ مبل و جدید ترین رنگ مبل راحتی نکاتی را هم باید در نظر داشته باشید .
بطور مثال رنگ شناسی یا اینکه ست کردن رنگ مبلمان با دکوراسیون منزل تاثیر زیادی در جذابیت و هارمونی آن دارد و باید رنگ فرش، رنگ دکور و … را هم در نظر داشته باشید. همه مواردی که گفته شد روی انتخاب رنگ مبل تاثیر می گذارند پس در ادامه همراه ما باشید تا به این سوال که مبل چه رنگی بخرم؟ پاسخ دهیم.
چگونه رنگ مبلمان را انتخاب کنیم؟
سادهترین روش انتخاب رنگ مبلها، انتخاب رنگهایی است که مکمل رنگهای موجود در محیط بوده و یا متضاد با آنها باشد. علاوه بر این برای انتخاب بهترین رنگ، توجه به نکات زیر به شما کمک بیشتری خواهد کرد:
1) میتوانید با گشتی در فضای مجازی، با دیدن تصاویر دکوراسیون داخلی و خارجی ایده بگیرید و با جدیدترین طرحها و رنگ مبل سال و مد روز آشنا شوید.
2) روش دیگر برای انتخاب، ست کردن رنگ مبل با محیط و استفاده از رنگهای همخانواده است.
3) اگر خانهی موردنظر دارای پنجرههای بزرگ است و نمای وسیع و خوبی به بیرون دارد، بهتر است بر اساس رنگبندی محیط بیرون بهترین رنگ مبل را انتخاب کنید.
4) احتمال کثیف شدن مبل را در نظر بگیرید و رنگهایی را انتخاب کنید که راحتتر تمیز میشوند و کمتر کثیفی را نشان میدهند.
متراژ فضا
5) توجه به متراژ محل زندگی و اندازه فضا از دیگر مواردی است که به شما در انتخاب ترکیب رنگ پارچه مبل کمک بسیاری خواهد کرد.
6) یکی دیگر از اصول انتخاب رنگ مبلمان، میزان نوری است که فضا دارد. یک فضای روشن را میتوان با هر رنگی از مبلمان چیدمان کرد. اگر فضای نشیمن شما تاریک است، بهتر است از رنگهای روشنتر استفاده کنید.
7) به سلیقه و روحیات خودتان هم توجه داشته باشید چون این به شما بستگی دارد که نشیمن خود را چگونه و با چه رنگی بیشتر میپسندید.
8) در صورتی که چند ست مبلمان متفاوت در منزلتان وجود دارد، حتما نباید رنگ همه آنها مشابه هم باشد و فقط هماهنگی میان رنگ مبل جدید با آنها کافی است.
رنگ مبل با چه چیزی ست میشود
با توجه به سبک دکوراسیونی حاکم بر منزل شما، موارد زیر میتوانند با رنگ مبلمان منزل هماهنگ و ست شوند:
- فرش
- پرده
- دیوارها یا کاغذ دیواری
- سایر عناصر و وسایل دکوراسیونی
نکاتی برای انتخاب رنگ مبل
دقت به ابعاد منزل و میزان نور موجود
اگر منزل (سالن پذیرایی) به اندازه قابل قبولی بزرگ است پیشنهاد می کنیم از رنگ های متضاد تیره و روشن استفاده کنید تا فضا بزرگ تر دیده شود. اما در صورتیکه منزل شما کوچک است باید رنگ های روشن برای مبلمان در نظر داشته باشید. اگر منزل شما نورگیر کافی ندارد بهتر است از رنگ های روشن(سفید و کرم) استفاده کنید چون این رنگ ها از خود نور منعکس می کنند و فضا را روشن تر می کنند.
ست کردن رنگ مبلمان با سایر وسایل دکوراسیون
برای شیک تر دیده شدن دکور منزل بهتر است در انتخاب رنگ مبل آن را با دیگر وسایل دکوراسیون ست کنید. یکی از پرکاربردترین روش ست کردن، استفاده از رنگ کفشپوش که رنگ غالب می باشد یا ست کردن رنگ مبل با رنگ دیوار هم مناسب است.
استفاده از رنگ های مکمل
راحت ترین روش برای انتخاب رنگ مبل کمک گرفتن از رنگی است که بعنوان رنگ مکمل اشیاء موجود در دکوراسیون است. در چرخه رنگ رنگ های مکمل مقابل هم قرار می گیرند شما می توانید با دقت به چرخه رنگ براحتی دو رنگ که با هم مکمل هستند را انتخاب کنید. به طور مثال اگر کفپوش شما قهوه ای است می توانید با رنگ نارنجی، قرمز یا زرد ترکیب کنید یا اگر کاغذ دیواری اتاق طرح های سبز دارد رنگ بنفش بهترین انتخاب است.
از رنگ های متضاد استفاده کنید
استفاده از رنگ های متضاد با رنگ محیط باعث می شود که مبلمان بیشتر به چشم بیایید. به طور مثال رنگ مشکی و سفید از رنگ هایی است که در عین اینکه با هم در تضاد هستند ترکیب فوق العاده ای برای رنگ مبلمان است و در کمترین زمان نظر همه را جلب می کند. اما در استفاده از این دو رنگ کنار هم دقت لازم را داشته باشید که میزان رنگ سفید استفاده شده بیشتر از مشکی باشد به این دلیل که رنگ مشکی بعد از مدتی کسل کننده می شود. به طور مثال مبلمان به رنگ سفید با کوسن های مشکی می تواند پیشنهاد خوبی باشد.
برای ایجاد تضاد رنگی می توانید از رنگ های هم خانواده هم استفاده کنید به این صورت که از طیف تیره به سمت روشن بروید. چنانچه از رنگ آبی برای مبلمان استفاده می کنید با بهره گرفتن از رنگ های آبی تیره و روشن براحتی می توانید تضاد رنگی را ایجاد و جذابیت رنگ مبلمان را افزایش دهید.
از طرفی تضاد رنگی را می توانید با رنگ های سرد و گرم ایجاد کنید. به طور مثال اگر رنگ مبل را آبی یا سبز انتخاب کردید از رنگ های گرم مثل نارنجی و قرمز یا زرد برای کوسن مبل استفاده کنید. در این حالت به این ترتیب که ابتدا یک رنگ اصلی را انتخاب کنید و در ادامه با توجه به رنگ اصلی رنگ متضاد آن را انتخاب و استفاده کنید.
احتمال لک یا کثیف شدن مبلمان
یکی از نگرانی های اصلی در هنگام انتخاب رنگ این است که رنگی باشد که لک و کثیفی را زیاد مشخص نکند. اگر در منزل کودک خردسال دارید این گزینه را در اولویت کار خود قرار دهید؛ از رنگ هایی انتخاب کنید که براحتی کثیف نشود و لک ها را کمتر نشان دهد یا حتی مبلی که راحت تمیز شود. رنگ هایی که می توانیم براساس این گزینه پیشنهاد دهیم شامل خاکستری، قهوه ای یا مشکی می باشد.
سایز و شکل مبل
مثل هر زوج جوان دیگری که میخواهند زندگیشان را در آپارتمانهای کوچک و فشرده امروزی شروع کنند، دغدغه ما برای انتخاب رنگ مبل راحتی، اندازه فضای پذیرایی بود. مسلما برای یک فضای ۳۰ متری، فقط میتوانستیم یک دست مبل نهایتا ۷ نفره یا مبل ال شکل بگیریم. از آنجاییکه چنین مبلی حدود دوسوم فضا را اشغال میکرد، تبدیل به نقطه کانونی طراحی فضای داخلی ما میشد. به همین دلیل، رنگ آن نقشی کلیدی در دکوراسیون خانه ما ایفا میکرد.
انتخاب شکل و طراحی مبل هم به سلیقه و سبک طراحی شما بستگی دارد. ما به دنبال یک فضای مدرن بودیم و به همین دلیل مبلهایی ساده با گوشههای گرد و ارتفاع کم را انتخاب کردیم؛ در نتیجه دستمان در انتخاب رنگ مبلمان منزل برای یک فضای کوچک، بازتر بود. انتخاب مبلهای لمسه دوزی شده یا دارای طراحی خاص، دست شما را در انتخاب جنس پارچه و رنگ مبل راحتی میبندد.
توجه به رنگ کف و دیوارهای خانه
مسلما وقتی میخواهید فضای داخلی خانه را از صفر طراحی کنید، اول به سراغ انتخاب رنگ دیوار و نحوه پوشاندن دیوارها (با نقاشی یا کاغذدیواری) میروید. در چنین حالتی، مثل ما بهراحتی میتوانید از همان ابتدا رنگ دیوارها را هماهنگ با رنگ مبل راحتی فرضی خود انتخاب کنید. اگر هم قرار است مبل راحتی را به فضایی که از قبل طراحیشده اضافه کنید، باید احتیاط بیشتری به خرج دهید.
البته جنس کف و رنگ فرشها هم تأثیر زیادی در انتخاب رنگ مبل راحتی دارد و میتواند با آن هماهنگ یا کاملا متضاد باشد. همهچیز به این بستگی دارد که شما از ابتدا پایه و اساس طراحی را بر تضاد رنگها گذاشته باشید یا هماهنگی آنها.
رنگ سایر وسایل
این عامل هم به این بستگی دارد که بخواهید فضایی را از صفر طراحی کنید یا مبل راحتی را به فضای طراحیشده اضافه کنید. ما یک خانه خالی را تحویل گرفتیم و اول رنگ کف و دیوار را انتخاب کردیم. پس از اینکه کاغذدیواریها نصب شد، رنگ مبل راحتی را انتخاب کردیم و بعد به سراغ انتخاب رنگ سایر اثاثیه اصلی مثل میز و صندلی نهارخوری، فرش، آباژور، کتابخانه و تابلوها رفتیم.
در حالت دوم هم تسلیم رنگ سایر اثاثیه نشوید. گاهی اوقات میتوانید با یک هزینه کم و تغییر چند تابلو، اضافه کردن یک آباژور، عوض کردن فرش و تغییرات جزیی و کمهزینه دیگر سایر اثاثیه را با مبلمان راحتی رنگی هماهنگ کنید.
بهترین رنگ برای مبلمان نشیمن
انتخاب رنگ مبل راحتی یکی از ابتدایی ترین کارهاست چون براساس آن می توانید سایر وسایل را انتخاب کنید. البته انتخاب رنگ مبل اهمیت زیادی دارد. انتخاب رنگ خنثی برای مبل راحتی می تواند بهترین روش باشد چون دست شما باز است که دکوراسیون خود را راحتی تغییر دهید و با هر سبکی ست کنید.
پرفروش ترین رنگ مبل راحتی رنگی مبل راحتی تیره یا روشن است که آن را با کفپوش خانه یا با رنگ دیوار ست کنید. بهترین رنگ برای مبلمان نشیمن می تواند دو حالت داشته باشد یا مبل راحتی را با رنگ تیره کفپوش یکی قرار دهید که مبل کمتر به چشم می آید مگر اینکه تغییراتی در مبل داشته باشید مثل اینکه پایه های مبل چوبی با رنگ متضاد یا از جنس فلزی باشد که مبل خود را نشان دهد.
اگر رنگ مبل راحتی را روشن انتخاب کنید به طور مثال رنگ سفید؛ باید به این فکر کنید که از فضا چطور استفاده کنید و در انتخاب جنس پارچه هم دقت کنید که تمیز کردن لکه و کثیفی از آن راحت باشد. بهترین رنگ برای مبلمان نشیمن رنگ های خنثی است که که بتوانید براحتی بقیه وسایل دکوراسیون منزل را هم انتخاب کنید. حتی زمانی که نیاز به تغییر دکوراسیون داشتید کار زمان بر و سختی نباشد.
پرفروش ترین رنگ مبلمان
انتخاب رنگ مبل باید به شکلی باشد که اگر زمانی خواستید چیدمان منزل را تغییر دهید براحتی امکان پذیر باشد. اولین سوالی که باید به آن توجه کنید این است که کدام رنگ را انتخاب کنیم. به طور کلی می توان گفت سه رنگ محبوب و پرفروش در حال حاضر خاکستری، صورتی و آبی هستند. درادامه انواع پرفروش ترین رنگ مبلمان را با هم بررسی می کنیم.
رنگ های مبل براساس بیشترین جستجو در گوگل شامل رنگ های زیر است:
مبل خاکستری
مبلمان خاکستری هم از جمله رنگ هایی است که جلوه ای متفاوت را نشان می دهد.هر دو رنگ خاکستری تیره و روشن در مبلمان استفاده می شود که ترکیب رنگ خاکستری تیره با رنگ های متضاد طرفداران زیادی دارد.
مبل آبی
مبل آبی هم علاقه مندان زیادی دارد، به دلیل خاصیت خنثی می توانید این رنگ را به آسانی با رنگ های دیگر ست کنید. رنگ آبی محیط را بزرگ تر نشان می دهد و باعث سرزندگی محیط می شود. به طور مثال می توانید آبی را با رنگ زرد ترکیب و برای چیدمان منزل استفاده کنید. این دو رنگ به نوعی مکمل و در عین حال متضاد هم هستند فضا را متعادل می کند.
رنگ طلایی هم که خاصیت گرم دارد را می توان در پایه مبل، یا اجزای دیگر دکوراسیون استفاده کرد تا شیک تر دیده شود. البته فقط همین دو رنگ نیست، می توانید مبل آبی را با رنگ های صورتی، کرم، سفید و یا حتی طوسی هم ترکیب کنید.
مبل سفید
رنگ سفید برای مبل از جمله رنگ هایی است که از مد نمی افتد. فقط در هنگام انتخاب این رنگ دقت کنید جنس پارچه مبلمان به گونه ای باشد که در صورت لک شدن براحتی تمیز شود.
مبل سبز
سبز رنگ آرامش بخشی است که از طبیعت الهام گرفته و می تواند پیشنهاد جذابی برای دکوراسیون باشد. تنوع طیف های رنگی سبز این اجازه را می دهد که برای انواع سبک های کلاسیک، مدرن و سنتی و … از تناژ رنگی مخصوص آن استفاده کنید.
مبل مشکی
انتخاب رنگ مبل مشکی هم طرفداران خاص خود را دارد که می توان با رنگ سفید ترکیب کرد که جلوه ای ویژه به دکوراسیون منزل می دهد. البته رنگ مشکی به این دلیل که با همه رنگ ها ست می شود اغلب طرفداران خود را دارد.
مبل قرمز
مبلمان قرمز اغلب جوان پسند است و در خانه جوان ها دیده می شود. اگر با حوصله و حرفه ای انتخاب کنید می توانید زیباترین دکوراسیون را داشته باشید و با رنگ های زیبای دیگر ترکیب کنید.
مبل زرد
رنگ زرد از جمله رنگ هایی است که اغلب در انتخاب آن دچار تردید می شوید و بهتر بگوییم هر کسی این رنگ را برای مبل انتخاب نمی کند اما اگر دکوراسیون خنثی دارید این رنگ موجب انرژی و شادی مضاعف در فضای منزل می شود.
ترکیب رنگی پارچه مبل با رنگهای مختلف
یکی از بهترین راهها برای بکار بردن انواع رنگها در دکوراسیون منزل استفاده از دو یا چند رنگ در چیدمان مبلمان است. مبل رنگی شیک میتواند چیدمان خاص و منحصربفردی را در منزلتان ایجاد کند و فضای خانه را از یکنواختی در بیاورد. برای این کار نیاز نیست دو دست مبل در دو رنگ متفاوت داشته باشید، بلکه میتوانید به سادگی در یک دست مبل، مثلا رنگ مبلهای تک نفره را متفاوت با باقی اجزای مبلمان انتخاب کنید یا از خرید یکرنگ با کوسنها اجتناب کنید.
استفاده از رنگهای مونوکروم در ترکیب پارچه مبل
اگر خواستار استفاده از یک رنگ در محیط هستید بهتر است رنگ موردعلاقهتان را در تناژهای مختلف بهکار گیرید تا هم دکوراسیونی جذاب داشته باشید و هم از یکنواختی جلوگیری کنید.
استفاده از رنگهای مکمل در ترکیب پارچه مبل
یکی از اصول انتخاب رنگ پارچه مبل این است که آن را بر اساس دیگر رنگهای موجود در محیط انتخاب کنید. استفاده از رنگهای مکمل میتواند یک ست جذاب ایجاد کند. در ترکیب رنگهای مکمل، یکی از رنگها رنگ گرم و دیگری رنگ سرد است و زمانی که در کنار یکدیگر قرار میگیرند، باعث جلوهی یکدیگر میشوند.
ایجاد تضاد در ترکیب رنگ مبلمان منزل
در ترکیب رنگ مبل منزل به شیوهی متضاد بهتر است قبل از خرید دو رنگ را انتخاب کنید که در عین تضاد با هم هماهنگ هستند. این نوع مبلها تنوع رنگی خانه شما را بالا برده و این امکان را ایجاد میکند تا در تغییرات دستتان باز باشد.
ایجاد نقطه کانونی با رنگ مبلمان
اگر مایلید نقطه کانونی خانه شما مبلمانتان باشد میتوانید با انتخاب رنگی خاص یا متفاوت میزان جلب توجه را بالا ببرید.
ایدههای زیر برای انتخاب رنگ مبل راحتی، راهگشای شما خواهند بود.
مونوکروم، برای افراد پرمشغله
اگر زمان زیادی برای انتخاب رنگ ندارید یا نمیخواهید ریسک کنید، یک رنگ را انتخاب کنید و به جز رنگ مبل راحتی، رنگ سایر اجزا را از همان طیف رنگ انتخاب کنید. البته ممکن است برخی از رنگهای موجود در آن طیف رنگ را نپسندید که این موضوع، پاشنه آشیل این ایده است.
محبوبترین رنگ برای پیادهسازی این ایده، رنگ طوسی است. مبل راحتی طوسی بهراحتی با هر فضایی هماهنگ میشود و پیدا کردن اسباب و اثاثیه با سایر رنگهای موجود در این طیف رنگی، راحت است. در خانه زیر، مبل راحتی طوسی به زیبایی هر چه تمامتر با فضای پذیرایی هماهنگ شده است.
فضا را تفکیک کنید
اگر برخلاف ما فضای پذیرایی شما بزرگ است (خوش به حالتان!)، میتوانید از ایدههای کلاسیکی مثل تفکیک فضا استفاده کنید؛ یعنی یک دست مبل راحتی برای استفاده اعضای خانواده و یک دست مبل رسمی برای مهمان بخرید و فضای مربوط به هر کدام را کمی متفاوت طراحی کنید. اگر هم چنین فضایی ندارید و مثل ما محدودیت فضا دستتان را بسته، رنگ مبل راحتی را طوری انتخاب کنید که با کلیت فضا هماهنگ شود.
برای رنگهای روشن، از نور غافل نشوید
واقعیت این است که رنگهای روشن زیر نور طبیعی یا نورپردازی محیطی پرقدرت، بیشتر خودشان را نشان می دهند. اگر از طرفداران فضاهای پرنور نیستید، بهتر است به سراغ مبلمان راحتی رنگی مثل مبل راحتی آبی یا مبل سبز نروید. میتوانید با انتخاب یک مبل راحتی سفید، فضای اتاق پذیرایی کمنور خود را روشن تر کنید و آن را از یکنواختی در بیاورید.
به روانشناسی رنگها ایمان بیاورید
پیش از تعیین ترکیب رنگها برای تزیین خانه باید به حسی که رنگها به خودتان یا مهمانتان میدهد فکر کنید. ما با ترکیب رنگ صورتی چرک و خاکستری، سعی کردیم که در عین شیک بودن، حس راحتی را هم به فضا بدهیم.
اگر دوست دارید فضای اتاق پذیرایی به شما حس آرامش بدهد، میتوانید از یک مبل راحتی آبی استفاده کنید. اگر هم دوست دارید از فضا حس امنیت بگیرید، یک مبل راحتی کرم، انتخاب مناسبی است. در این گوشه از خانه، ترکیب مبل راحتی کرم با گیاهان آپارتمانی و کف آبیرنگ، حس آرامش و امنیت را به شما القا میکند؛ یعنی همان چیزی که بسیاری از ما پس از یک روز شلوغ کاری به آن نیاز داریم.به روانشناسی رنگها ایمان بیاورید
جلو رفتن با ترندهای روز، راحت اما چالشبرانگیز!
انتخاب رنگ مبل راحتی بر اساس ترندهای روز، از این جهت راحت است که میتوانید با یک جستجوی ساده در اینترنت، به ایدههای زیادی برای هماهنگ کردن آن با فضا برسید. چالشهای جلو رفتن با این ایده، پیدا کردن وسایلی است که رنگ آنها با رنگ ترند مبل راحتی شما هماهنگ باشد. از طرف دیگر، ترندها معمولاً عمر کوتاهی دارند و اگر بخواهید دائم خودتان را با آنها هماهنگ کنید، باید بودجه زیادی داشته باشید و هر سال پارچه یا کل مبلمان خود را عوض کنید.
هر رنگی را بهر روحیهای ساختند!
اگر مثل ما مشغله زیادی دارید و مبل راحتی برای شما بیشتر وسیلهای برای استراحت است تا تمیزکاری و تمدد اعصاب (یا پذیرایی از مهمان)، توصیه میکنیم که رنگ مبل راحتی را روشن انتخاب نکنید.
اگر هم مرتب دستمال دستتان است و به محض دیدن یک لکه، کمر به نابودی آن میبندید، دستتان در انتخاب رنگ و جنس پارچه باز است. مثلاً یک مبل راحتی کرم یا مبل راحتی چرم انتخابی مناسب برای شماست، چون این رنگها و جنسها، به نظافت و رسیدگی منظم نیاز دارند.