افتتاح حساب ترکیه
ترشی ازگیل گیلانی

ترشی ازگیل گیلانی یکی از خوراکی های قدیمی و پرطرفدار مردم گیلان است که مخصوص شب یلدا می باشد و در کنار سایر خوراکی های سفره یلدا قرار می گیرد. طرز تهیه ترشی ازگیل گیلانی را در شادمگ بخوانید.

ترشی ازگیل گیلانی

ترشی ازگیل - ترشی ازگیل گیلانی

ازگیل یکی از میوه های بسیار خوشمزه و پرطرفداری است که مصارف گوناگونی دارد. علاوه بر مصرف معمولی این میوه از آن در تهیه انواع مربا، مارمالاد و ترشی نیز استفاده می‌کنند. ازگیل در کاهش وزن، کاهش قندخون، جوان‌سازی پوست صورت، کاهش ریزش مو، درمان یبوست و پیشگیری از سرماخوردگی بسیار مفید است و به بدن شما کمک می‌کند. این میوه شناخته شده در اکثر شهر‌های ایران با نام‌های متفاوتی یافت می‌شود. کنس، کونوس و فتر نام‌های مختلفی است که به این میوه تعلق دارد.

ترشی ازگیل را با چی سرو کنیم ؟

ترشی ازگیل یک نوع ترشی خوشمزه شمالی است که معمولاً در سفره شب یلدا در کنار غذاهای محلی شمال سرو می‌شود. شما می‌توانید ترشی ازگیل و شور ازگیل خوشمزه را به سادگی در خانه تهیه کنید. برای درست کردن ترشی ازگیل روش‌های مختلفی وجود دارد. با رعایت اصول تهیه ترشی ازگیل می‌توانید یک ترشی خوشمزه و لذیذ را در عرض چند دقیقه آماده کنید.

طرز تهیه ترشی ازگیل گیلانی

مواد لازم ترشی ازگیل
ازگیل ۱ کیلوگرم
نمک ۱ قاشق غذاخوری
آب به مقدار کافی
سرکه (اختیاری) به مقدار کافی
تهیه مرصع پلو با مرغ مجلسی خوشمزه | این نکات را فراموش نکنید !

مراحل طرز تهیه ترشی ازگیل

ازگیل - ترشی ازگیل گیلانی

مرحله اول

برای تهیه ترشی ازگیل خوشمزه و ساده ابتدا باید ازگیل مناسب تهیه کنیم. برای تهیه این ترشی معمولا از ازگیل ها سفت و سالم استفاده می شود، به هیچ وجه از ازگیل ها نرم و خراب استفاده نکنید، چون طعم ترشی خراب می شود.

مرحله دوم

برای شروع ازگیل ها را به خوبی می شوییم، سپس درون آبکش قرار می دهیم تا آب اضافی شان خارج شود. در همین حین ۲ تا ۳ لیوان آب درون یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب جوش بیاید.

مرحله سوم

پس از اینکه آب شروع به جوشیدن کرد، قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم و اجازه می دهیم آب به طور کامل خنک شود. پس از اینکه رطوبت ازگیل ها گرفته شد، آنها را درون یک ظرف شیشه ای درب دار می ریزیم.

کونوس - ترشی ازگیل گیلانی

مرحله چهارم

توجه داشته باشید که روی هر لایه ازگیل که درون ظرف می ریزیم، باید کمی نمک بپاشیم، سپس لایه بعدی را درون ظرف بریزیم. نکته دیگر در مورد این ترشی این است که اضافه کردن سرکه اختیاری و کاملا سلیقه ای می باشد.

مرحله پنجم

پس از اینکه تمام ازگیل ها را درون ظرف ریختیم، باقیمانده نمک را روی ازگیل ها می ریزیم. حالا اگر تمایل داریم از سرکه در تهیه این ترشی استفاده کنیم، یک سوم تا نیمی از حجم ظرف شیشه ای را با سرکه پر می کنیم.

مرحله ششم

باقیمانده حجم ظرف را با آب جوشیده خنک شده پر می کنیم، سپس درب ظرف را محکم می بندیم و کمی تکان می دهیم. در نهایت ظرف ترشی را در یک جای خشک و خنک قرار می دهیم تا ترشی پس از ۳۰ تا ۴۰ روز آماده مصرف شود.

شمالی ها اینطوری کته می پزن که خوشمزه میشه ؛ فوت کوزه گری ش اینه

نکات کلیدی در تهیه ترشی ازگیل گیلانی

  • در روش دوم در صورت تمایل می توانید مقداری ادویه  و یک تکه چوب دارچین داخل ترشی بریزید.
  • اگر مایلید ازگیل را شور بیندازید مقدار نمک را در روش اول بیشتر کنید. در روش دوم نیز جای سرکه و آب نمک را تغییر دهید. اما در کل شور برای فشار خون مضر است

خواص ترشی ازگیل

ازگیل یک میوه سرشار از ویتامین B و ویتامین C است که موجب تقویت اعصاب می‌شود و برای درمان عفونت روده بزرگ نیز بسیار مفید است. ازگیل در درمان اسهال و بواسیر مفید است و در درمان ورم روده نیز مؤثر است. درست کردن ترشی ازگیل موجب حفظ مقدار زیادی از ویتامین‌های آن می‌شود و روش مناسبی برای خوردن ازگیل محسوب می‌شود.

ازگیل جنگلی - ترشی ازگیل گیلانی

نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه ترشی ازگیل

  • پیشنهاد می‌شود هر بار ترشی ازگیل را تازه درست کنید. ترشی ازگیل بهتر است به صورت تازه و طی ۱۰ تا ۱۴ روز مصرف شود.
  • برای درست کردن ترشی ازگیل جنگلی حتماً از ازگیل‌های خشک و سالم استفاده کنید.
  • در طرز تهیه ترشی ازگیل معمولاً از ازگیل درسته استفاده می‌شود. زیرا با این روش ترشی شما ظاهر زیباتری خواهد داشت. اما شما می‌توانید این ترشی را به صورت رنده شده و لیته نیز آماده کنید.
  • برای صاف کردن ترکیب سرکه و تمر هندی بهتر است از یک الک یا آبکش با سوراخ‌های ریز استفاده کنید.
  • در طرز تهیه ترشی ازگیل وحشی یا جنگلی مراقب باشید که ازگیل‌ها را بیش از حد نجوشانید، زیرا این کار موجب له شدن ازگیل‌ها و بدشکل شدن ترشی شما می‌شود.
  • برای خوش عطر و طعم شدن ترشی ازگیل می‌توانید کمی ادویه ترشی نیز به آن اضافه کنید.
  • به منظور تهیه ترشی ازگیل نارس می‌توانید از ازگیل‌های نارس و سفت استفاده کنید.
  • ترشی ازگیل زرد یا انبه ژاپنی هم به خصوص در شهرهای شمالی پرطرفدار است.
طرز تهیه حلوا دو رنگ خوشمزه به روش شمالی برای عید نوروز

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۳ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: shadi hemati

آخرین بروز رسانی

6 آذر 1402

بروز رسانی توسط

shadi hemati

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *