افتتاح حساب ترکیه
راه های ترک حسادت

راه های ترک حسادت بسیار کاربردی هستند زیرا زمانی که حسادت مانند یک ابر سیاه تمام وجود شخص را در بر گیرد، رهایی از آن کار ساده ای نیست. پس با کمک روش هایی که در شادمگ پیش رویتان قرار می دهیم قدم به قدم حسادت را ترک کنید.

ابتدا حسادت را بشناسید

حسادت کودکان - راه های ترک حسادت

۱. تفاوت میان حسادت و حسادت جنسی را بدانید

حسادت (envy) و حسادت جنسی (jealousy) متفاوت هستند، ولی اغلب با یکدیگر اشتباه گرفته می‌شوند. باید تفاوت میان حسادت و حسادت جنسی یا احساس مالکیت را بدانید تا تشخیص دهید چه احساسی دارید. حسادت جنسی، واکنشی نسبت به تهدیدِ از دست دادن چیزی است که دارید و اغلب در ارتباطات انسانی رخ می‌دهد، ولی حسادت واکنشی است نسبت به نداشته‌هایتان که می‌خواهید داشته باشید. برای نمونه، حسادت جنسی زمانی به شما دست می‌دهد که فکر می‌کنید همسر شما به فرد دیگری علاقه دارد، ولی حسادت زمانی به شما دست می‌دهد که دوست خود را سوار بر خودروی گران‌قیمت و جدیدی می‌بینید.

حسادت یکی از مهم ترین عواملیست که باعث دعوای بی دلیل زن و شوهر می شود

۲. به این فکر کنید که حسادت چگونه به شما صدمه می‌زند

حسادت چه تأثیر منفی بر زندگی شما گذاشته است؟ شاید رابطه‌تان با دوستی قدیمی در آستانه‌ی از هم پاشیدن است، زیرا دیگر نمی‌توانید به خوشحال بودن برای موفقیت‌های او تظاهر کنید و به همین دلیل تماس‌هایش را جواب نمی‌دهید. شاید صفحه‌ی فیس‌بوک همسر سابق‌ خود را با وسواس نگاه می‌کنید و به تصاویر او و نامزدش خیره می‌شوید. شاید وقتی به وبلاگ عکاسی یکی از همکلاسی‌هایتان نگاه می‌کنید، تظاهر می‌کنید به عکس‌های او علاقه‌ای ندارید، در حالی‌که آرزو می‌کنید، کاش شما هم استعداد هنری او را داشتید. اینها تنها نمونه‌هایی هستند که نشان می‌دهند حسادت چگونه انرژی شما را هدر می‌دهد، انرژی‌ای که بهتر است آن را برای چیز مفیدتری صرف کنید. حسادت به روش‌های زیر به شما صدمه می‌زند:

  • هدر دادن وقت؛
  • مشغول کردن فکر؛
  • صدمه زدن به روابط شخصی و حرفه‌ای؛
  • تغییر دادن شخصیت؛
  • ایجاد حس منفی‌بافی.

حسادت به دوست - راه های ترک حسادت

۳. دلیل حسادت خود را بشناسید

پیش از آنکه بتوانید به شکلی سازنده با حسادت خود برخورد کنید، ابتدا باید دلیل آن را بدانید. اگر به اتومبیل گرانقیمت دوستتان حسادت می‌کنید، کمی زمان بگذارید و این حس حسادت را بررسی کنید. پیش از رویارویی با حسادت، برای شناسایی دلیل این احساس، از خود سؤالاتی بپرسید. برای مثال، آیا حسادت شما به این دلیل است که می‌خواهید اتومبیلی مانند اتومبیل او داشته باشید، یا به توانایی مالی او برای خرید چنین اتومبیلی حسادت می‌کنید؟

۴. احساسات‌ خود را بنویسید

نوشتن یادداشت‌های روزنانه راه بسیار خوبی برای بیان احساسات و مقابله با احساسات منفی است. نوشتن در مورد حسادت می‌تواند برای درک بهتر و روبرو شدن با آن به شما کمک کند. ابتدا دلیل احساس حسادت خود را بنویسید. تا حد امکان منبع حسادت خود را با جزئیات کامل شرح دهید و مشخص کنید چرا به آن فرد حسادت می‌کنید.

برای مثال می‌توانید در مورد دوستتان بنویسید که سوار بر اتومبیل گرانقیمت جدیدش بود و دیدن این صحنه چه حسی به شما داد. در آن زمان چه حالی داشتید؟ وقتی جلوی شما توقف کرد چه حسی داشتید؟ دوست داشتید چه بگویید یا انجام دهید و در واقعیت، چه گفتید یا انجام دادید؟ پس از رفتن او چه حسی داشتید؟ وقتی دوباره به این مسئله فکر می‌کنید، چه حسی دارید و دوست دارید چه حسی داشته باشید؟

۵. با دوستی در مورد حس حسادت خود صحبت کنید

صحبت کردن با یک دوست یا عضوی از خانواده که پشتیبان شماست، کمک می‌کند تا حس بهتری داشته باشید و بتوانید احساسات خود را بیان کنید. البته با کسی صحبت کنید که با فردی که به او حسادت می‌کنید، رابطه‌ی نزدیکی نداشته باشد. حتما با کسی صحبت کنید که به شما علاقه دارد و به حرف‌هایتان گوش می‌دهد. صحبت کردن با کسی که به احساسات شما اهمیتی نمی‌دهد یا حامی و پشتیبان خوبی برای شما نیست، حتی می‌تواند احساس برتری در شما ایجاد کند.

راه های تضمینی و شگفت انگيز برای افزایش جذابیت زنانه / چطور با مهارت‌ زنانه مرد مورد‌علاقه‌ مان را جذب کنیم ؟

حسادت - راه های ترک حسادت

۶. اگر خودتان نمی‌توانید با احساس حسادت‌تان مقابله کنید، از یک متخصص کمک بگیرید

حسادت می‌تواند در زندگی روزانه‌ی بعضی افراد، اختلال ایجاد کند و مانع از شادی آنها شود. شاید درک حس حسادت و یافتن بهترین راه برای مقابله با آن، بدون دریافت کمک از دیگران دشوار باشد. یک متخصص در حوزه‌ی سلامت روانی می‌تواند به شما کمک کند تا این احساسات را درک و برای مقابله با آنها تلاش کنید.

راه های ترک حسادت

خودتان و مواردی که حس حسادت شما را بر می‌انگیزند بیشتر بشناسید

موقعیت‌هایی هستند که مانند جرقه‌ای این حس را در شما شعله ور می‌کنند و تصاویری را در ذهن شما خلق می‌کنند که شما از آنها واهمه دارید را بشناسید مثلا موقعیتی که در آن دوست شما با افراد دیگری وقت می‌گذراند ممکن است در شما تصویر اینکه او دیگران را به شما ترجیح بدهد و دیگر نخواهد که با شما وقتش را سپری کند را ایجاد کند.

سعی کنید از مقایسه خودتان با دیگران پرهیز کنید

به خودتان یادآوری کنید، که هر شخصی در راه متفاوتی از زندگی قرار دارد همه ما برخی نقاط قوت و ضعف داریم، اما آنها ما را به عنوان یک فرد کامل تعریف نمی کنند.ارزش خودتان را بدون نیاز به احساس «برتری» به کسی ببینید.

یاد بگیرید خود را کنترل کنید و واکنش منفی از خود نشان ندهید

هنگامی که احساس می‌کنید این حس دارد بر شما غلبه می‌کند، واکنش منفی و مخرب و هیچ‌گونه نشانه رنجیدگی از خود نشان ندهید حتی اگر شما را تا سرحد مرگ آزار می‌دهد چرا که رفتار حسدآلود هرگونه رابطه‌ای را به تباهی می‌کشاند و زمانی در موردش صحبت کنید که شعله‌های حسادت شما فروکش کرده‌اند و شما آرام شده‌اید.

به خوشبختی خود اعتراف کنید ؛ راه های ترک حسادت

کارشناسان می گویند حتی اگر تصور می کنید همای سعادت روی شانه های یکی از نزدیکان تان نشسته، باز هم نمی توانید به طور قاطع بگویید او کاملا خوشبخت است. خوشبختی واژه ای است که خیلی از ما برای داشتن آن به دیگران حسادت می کنیم در حالیکه باید بدانیم بدون حسادت به دیگران هم می شود خوشبخت بود.

باورهای غلط ذهنی خود را اصلاح کنید

شخص حسود در واقع به رفتار شخص مقابل واکنش نشان نمی‌دهد، بلکه به باورهای غلط خود واکنش نشان می‌دهد. به بیان دیگر شما نسبت به یک سناریو ذهنی واکنش نشان می‌دهید که از آن واهمه دارید اما هنوز اتفاق نیفتاده است و ممکن است هرگز نیز اتفاق نیفتد.

درمات حسادت - راه های ترک حسادت

اعتماد بنفس خود را افزایش دهید ؛ راه های ترک حسادت

حسادت از دیدگاه روانشناسی، معمولا حاصل از حس عدم امنیت و کمبود اعتماد به نفس است. ترس از اینکه کسی شما را ترک خواهد کرد و عشق و توجهش را از شما دریغ می‌کند چون شما به اندازه کافی خوب و لایق نیستید. گاهی این حس به دلیل احساس کمبودی است که در وجود خود احساس می‌کنیم. باید یاد بگیرید که زندگی دیگران، رفتارشان و داشته‌هایشان هیچ ارتباطی به شما ندارد و شما زندگی خودتان را دارید همراه با علایق و اهداف متفاوت. افراد با ایجاد انگیزه در خود و اعتماد به نفس بالا حتی اگر مورد تمسخر قرار بگیرند و یا اینکه توسط دیگران ترد شوند، مشکل را لزوما در خودشان نمی‌بینند.

موفقیت مردم را مورد تعریف و تمجید قرار دهید

تعریف کردن از موفقیت افراد را به یک عادت تبدیل کن، حتی اگر آنها را دوست ندارید با آنها جشن بگیرید و از خوشحالی آنها، خوشحال شوید. این کار بسیار سالم تر است و استرس خیلی کمتری دارد، نسبت به متنفر بودن.

شکرگزار بودن از راه های ترک حسادت

از پدر و مادر بزرگها بارها شنیده ایم که باید قدر نعمت ها و داشته های تان را بدانید و همیشه شکرگزار باشید و اگر در زندگی چیزی را به دست نیاورده اید شاید به اندازه کافی تلاش نکرده اید، باید بدانید که به هر حال حس حسادت سودی برای شما ندارد.

ایده آل هایتان را بازنگری کنید

ممکن است دلیل و ریشه حس حسادت شما نارضایتی از وضعیت موجود باشد، ممکن است وضعیت ایده آلی را در ذهن تان تعریف کرده باشید و چون به آن نمی رسید، به افرادی که ایده آل های شما را دارند، حسادت کنید.

کلیدی ترین راه های تقویت فن بیان

حرف زدن با دیگران از راه های ترک حسادت

فرض کنید در شرایطی قرار گرفته‌اید که روابط دوستانه‌ی شریک زندگی‌تان باعث حسادت شما شده است. در مورد این مشکل با شریک زندگی خود حرف بزنید و از احساس خود بگویید.

زمانی که هر دو وقت کافی برای حرف زدن دارید، در مورد احساس خود صحبت کنید. در شرایطی مثل قبل خواب یا قبل از رفتن به محل کار، حرف نزنید و زمان مناسبی را برای حرف زدن پیدا کنید.

شریک زندگی شما ممکن است متوجه رفتار اشتباه خود که باعث آزار شما شده است، نباشد و نداند که از درون چه احساسی در مورد آن دارید. از این فرصت استفاده کنید و در مورد مرزهایی که باید در روابط خود ایجاد کنید، با شریک زندگی‌تان حرف بزنید.

اگر به شریک زندگی خود اعتماد دارید اما به دلیل تجربه‌های بد گذشته، به او مشکوک شده‌اید، با حرف زدن معمولا بیشتر مشکلات شما حل می‌شود. احساسات بد را به تنهایی تجربه نکنید و حتما آن را با شریک زندگی خود در میان بگذارید.

اگر نگران هستید که در مورد حسادت خود صحبت کنید، فراموش نکنید که این احساس، کاملا طبیعی است و برای همه‌ی افراد پیش می‌‌آید. شریک زندگی شما هم ممکن است در دوره‌هایی از زندگی، حسادت را تجربه کرده باشد.

حسادت جنسی - راه های ترک حسادت

با یک دوست مورد اطمینان صحبت کنید

حسادت گاهی اوقات ناشی از فهمیدن حقیقتی است که دوست نداشتید حقیقت داشته باشد. گاهی اوقات صحبت کردن با یک نفر دیگر در مورد نگرانی‌هایتان می‌تواند کمک کند که شرایط را بهتر تحمل کنید و دیدن بهتری نسبت به شرایط پیدا کنید. معمولا بعد از صحبت کردن با یک دوست مورداعتماد، احساس بهتری خواهید داشت و کنترل بیشتری روی احساس خود پیدا می‌کنید.

در لحظه با آن مقابله کنید

شاید مقابله‌ی سریع با حسادت، مانع از این شود که ریشه‌ی آن را پیدا کنید. اما کمک می‌کند که استرس و نگرانی فعلی خود را کمی کاهش دهید تا بعدا در مورد ریشه‌ی آن با ذهن بازتری فکر کنید.

بی‌توجهی کردن به احساسی که دارید کمک می‌کند تا کم‌کم روی اعصاب و احساس خود کنترل پیدا کنید. در حالت حسادت و عصبانیت ناشی از آن، ممکن است اقدامی کنید که به‌کلی به یک رابطه آسیب می‌زند.

برای اینکه آرامش پیدا کنید این روش‌ها را امتحان کنید:

  • احساسات خود را روی کاغذ بیاورید.
  • کمی قدم بزنید.
  • با ترک کردن یک فضا یا موقعیت ناخوشایند، به خودتان فضایی آرام برای فکر کردن بدهید.
  • برای مدت ۱۰ دقیقه یک کار آرامش‌بخش انجام دهید.

مشورت با درمان‌ گر از راه های ترک حسادت

اگر با این راهکارها، خودتان نمی‌توانید بر حسادت غلبه کنید، با یک درمانگر مشورت کنید و از او کمک بگیرید.

البته صحبت کردن از حسادت، همیشه کار راحتی نیست. برای اینکه احساسات خود را با کسی در میان بگذارید، ممکن است ابتدا راحت نباشید. اما درمانگران خوب و متخصص، با شما با ملایمت و مهربانی رفتار می‌کنند و احساس شما را درک می‌کنند.

فراموش نکنید که آن‌ها بهتر از هر کسی می‌دانند که حسادت یک حس طبیعی است و همه گاهی اوقات در زندگی آن را تجربه می‌کنند.

به دلایل زیر، صحیت کردن با یک درمانگر می‌تواند برای حل مشکل حسادت مفید باشد:

  • حسادت منجر به افکار وسواسی می‌شود.
  • متوجه رفتارهای وسواس‌گونه می‌شوید.
  • افکار ناشی از حسادت، غیرقابل‌کنترل یا مزاحم می‌شوند.
  • افکار یا تمایلات خشونت‌آمیز پیدا می‌کنید.
  • حسادت باعث بروز رفتارهای مشکل ساز می‌شود، مانند تعقیب کردن شریک زندگی یا بررسی مداوم آن‌ها.
  • حسادت بر زندگی روزمره تأثیر می‌گذارد و شما را از انجام کارهایی که می‌خواهید انجام دهید باز می‌دارد یا باعث ناراحتی‌های دیگر می‌شود.

اگر دائماً نیاز دارید رسانه‌های اجتماعی، تلفن شریک زندگی‌ یا لباس‌هایی که افراد می‌پوشند را بررسی کنید، دیگر نمی‌توانید در زندگی خود حضور داشته باشید و این یک مشکل اساس است.

حسادت در رابطه - راه های ترک حسادت

رایج ترین گزینه های درمان حسادت از دیدگاه روانشناسی

1. روان درمانی حسادت

روان درمانی می تواند برای تغییر افکاری که به احساس حسادت کمک می کند مفید باشد. دو نوع درمان که می تواند به ویژه موثر باشد عبارتند از:

این کارها رو در محیط کار انجام نده ؛ 27 رفتار غیر حرفه ای دور از شان کارمند کاربلد

درمان شناختی رفتاری (CBT): بر شناسایی افکار منفی که منجر به حسادت می شود تمرکز می کند.
درمان شناختی تحلیلی (CAT): بر الگوهای رابطه و نحوه ارتباط افراد با دیگران تمرکز می کند.
تکنیک‌های خاصی که می‌توانند مفید باشند عبارتند از بازسازی شناختی و چارچوب‌بندی مجدد شناختی. هر دو شامل تغییر نحوه نگرش شما به موقعیت ها و روابط است.

2. دارو درمانی حسادت

ممکن است داروهایی برای کمک به مدیریت برخی از علائمی که ممکن است با حسادت مرتبط باشد، تجویز شود، به‌ویژه اگر شرایطی مانند اضطراب، افسردگی، اختلال دوقطبی یا اختلال شخصیت مرزی نیز دارید. برخی از داروهایی که معمولاً تجویز می شوند عبارتند از:

  • داروهای ضد روان پریشی
  • داروهای ضد اضطراب
  • مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین

درمان بسته به نوع حسادتی که تجربه می کنید و نحوه بروز آن متفاوت خواهد بود. حسادت غیرعادی بدون توجه می تواند منجر به بی اعتمادی، پارانویا یا سوء استفاده شود.

انواع حسادت از دیدگاه روانشناسی

1. حسادت بیمارگونه

این نوع حسادت غیرمنطقی است. احساسات ناسالم ممکن است ناشی از یک اختلال روانی زمینه ای مانند اختلال اضطراب، اختلال وسواس فکری-اجباری یا اسکیزوفرنی باشد. نشانه‌های حسادت بیمارگونه می‌تواند شامل ناامنی شدید و همچنین تمایل به کنترل و دستکاری باشد.

2. حسادت جنسی

وقتی ترس از خیانت همسر و خیانت فیزیکی وجود دارد، ممکن است به شما مشکوک شود.

3. حسادت عاشقانه

این می تواند ناشی از یک تهدید واقعی یا خیالی برای یک رابطه عاشقانه باشد که منجر به افکار یا واکنش های حسادت شود.

4. حسادت قدرت

این نوع حسادت از ناامنی شخصی ناشی می شود. ممکن است به کسی حسادت کنید که آنچه شما می خواهید را دارد. مثلاً وقتی یک همکار ارتقا یا پاداشی دریافت می کند که شما می خواهید دریافت کنید، ممکن است حسادت کنید.

حسودی - راه های ترک حسادت

دلایل اهمیت درمان حس حسادت در فرد

حسادت عوارضی را به همراه دارد که بر همه جنبه های زندگی فرد تاثیر می گذارد. از همین رو پیش از تبدیل شدن این حس به عادت به سراغ روش های درمان حسادت بروید. از جمله رفتارهای و احساسات منفی یک فرد حسود می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • تنفر
    یک فرد حسود نمی تواند شاهد پیشرفت های دیگران باشد و احساس تنفر او را می گیرد.
  • تنهایی
    افراد که به دلیل کمبود اعتماد به نفس حس حسادت دارند برای سرکوب آن انزوا گزینی می کنند.
  • پرخاشگری و تندخویی
    اطراف فرد حسود را انرژی ها منفی محاصره کرده و این حس را با پرخاشگری از خود بروز می دهد.
  • تقلید
    افرادی که احساس حسودی دارند؛ برای جبران احساس کمبود هایشان، به تقلید از دیگران می پردازند تا کمبود های خود را جبران کنند.
  • بروز رفتارهای مخرب
    زمانی که فرد پیشرفت دیگران را دیده، حس حسادت وجودش را فرا می گیرد و به سراغ انجام رفتارهای مخرب برای صدمه زدن به فرد می رود.

چرا افراد حسود می‌شوند ؟

حسود بودن هیچ دلیل بیولوژیکی ندارد بلکه شخصیت حسود به مرور زمان و در اثر تجربیاتی که در زندگی به دست می‌آورد شکل می‌گیرد. شخصیت حسود معمولا در اثر شناخت فردی غلط به وجود می‌آید. اغلب این افراد در محیطی بزرگ شده‌اند که انجام خواسته‌های دیگران و علاقه آنها مهم‌تر از علایق فردی خودشان بوده است. آنها اغلب موقعیتی نداشتند تا علایق خود را بشناسند و به دنبال آن بروند. این افراد معمولا دروغ می‌گویند و به دنبال خوش آمد دیگران هستند. در واقع عوامل محيطی از دوران کودکی و در مراحل رشد باعث آن می‌شوند.
از لحاظ ذهنی افراد حسود مفروضات مبالغه آمیزی درباره زندگی و شرایط دیگران می‌سازند، خوبی‌ها و شادکامی‌های آنان را بزرگ نمایی می‌کنند و مشکلات و سختی‌های زندگی آنها را نادیده می‌گیرند. آنها تصویری صحیح و واقعی از زندگی خود و دیگران ندارند و اطلاعات دریافتی از موقعیت را تحریف می‌کنند.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: shadi hemati

آخرین بروز رسانی

18 مرداد 1402

بروز رسانی توسط

shadi hemati

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *