درمان زگیل

درمان زگيل که یکی از رایج ترین عارضه های پوستی است روش های مختلفی دارد. گروه سلامت شادمگ از راه های درمان پزشکی و خانگی این مشکل پوستی برایتان گفته است.

دلایل ایجاد زگیل

همانطور که اشاره کردیم زگیل ها می توانند به راحتی منتقل شوند اما اصلی ترین علت ایجاد آنها سیستم ایمنی ضعیف است. کودکان، افرادی با بیماری های پوستی زمینه ای و کسانی که سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف است بیشتر در معرض ابتلا به ویروس اچ پی وی قرار دارند.

انواع زگیل صورت و محل ایجاد آن

زگیل ها ممکن است از لحاظ شکل ظاهری، رنگ و حتی اندازه با هم متفاوت باشند. معمولا زائده های زگیل هنگام لمس زبر و خشن هستند. گاهی زائده ها رشد نمی کنند و بدون تغییر باقی می مانند اما در مواقعی، بخصوص زگیل های صورت و بدن به مرور زمان بزرگتر می شوند.

همچنین این زائده ها در اکثر موارد سرطانی و خطرناک نیستند و اگر علائمی مثل خارش، سوزش و ترشحات ایجاد نکنند، مشکل جدی به همراه نخواهند داشت.

درمان زگیل

اشکال مختلف زگیل صورت را در ادامه بررسی خواهیم کرد:

زگیل گوش و بینی

زائده های اطراف بینی و گوش نوعی از رایج ترین زگیل صورت است که برخی از افراد از کودکی آن را دارند. این زائده ها معمولا برجسته هستند و ممکن است با تماس مستقیم منتقل شوند.

زگیل های پیشانی و گونه

این نوع زگیل صورت با نام تخت یا مسطح شناخته می شود. آنها زائده های بسیار ریزی هستند که اندازه آنها کمتر از یک میلیمتر است و معمولا در قسمت گونه ها و پیشانی ایجاد می شوند.

این زائده ها معمولا همرنگ یا کمی تیره تر از رنگ پوست (مایل به صورتی یا قهوه ای) هستند و ممکن است به شکل زگیل صورت خوشه ای هم نمایان شوند. بافت آنها در مقایسه با سایر زگیل ها نرم تر است و کودکان بیشتر در معرض ابتلا به آن هستند.

زگیل های فیلی فرم

این زائده‌ها کمی متفاوتند و بصورت ناگهانی در پوست اطراف دهان، چشم و بینی ظاهر می شوند. این نوع زگیل صورت معمولا به رنگ گوشت، صورتی یا کمی تیره تر از پوست اطراف هستند. اگر این نوع زائده ها در چین خوردگی اطراف چشم، بینی و دهان ایجاد شود باعث بروز خارش و ناراحتی می‌شود.

این زائده‌ها به هیچ عنوان با دارو و روش‌های خانگی درمان نمی‌شوند و برای درمان این نوع زگیل صورت، نیاز به درمان‌های پزشکی لیزر، کرایو و الکتروکوتر است.

راه های درمان زگیل صورت

به غیر از برداشتن و از بین بردن زگیل صورت با لیزر و کرایو، راه دیگری برای درمان قطعی آنها وجود ندارد. البته بعضی از این زائده ها بصورت خود به خود و بعد از گذشت یک مدت زمان طولانی ممکن است از بین بروند.

اما باید مراقب باشید که در این مدت ویروس HPV عامل زگیل، به قسمت های دیگر صورت و بدنتان منتقل نشود.

درمان زگیل صورت با لیزر

یکی از روش های پزشکی نوین که به عنوان درمان قطعی زگیل روی صورت شناخته می شود، لیزر است. اشعه یکپارچه لیزر به زائده تابیده می شود و بافت آن را بطور کامل از بین می برد. این روش در صورت لزوم با استفاده از بی حسی موضعی و بدون ایجاد درد و ناراحتی برای بیمار انجام می شود.

صرف نظر از تعداد و اندازه زگیل ها، روش لیزر زگیل صورت تنها در یک جلسه انجام می شود و در حال حاضر به عنوان بهترین و قطعی ترین روش درمان زگیل در بین بیماران شناخته شده است.

لیزر زگیل صورت

بعد از انجام لیزر مشابه روش کرایوتراپی تاول، زخم و خونریزی ایجاد نمی شود و بیمار درد و التهاب بعد از درمان نخواهد داشت.

درمان زگیل

درمان با کرایو(سرما درمانی)

روش کرایو زگیل صورت هم یکی از درمان های رایج برای از بین بردن انواع ضایعات پوستی است که تعداد جلسات آن با توجه به تعداد و اندازه زائده ها تعیین می شود.

پزشک در روش کرایو یا سرما درمانی با اسپری کردن نوعی نیتروژن مایع که دمای آن بسیار پایین تر از دمای بدن است، این زائده را منجمد می کند.

بعد از کرایو زگیل، معمولا بیمار تا چند روز احساس درد می کند و حدودا دو هفته تا خوب شدن تاول و زخم حاصل از کرایو زمان لازم است.

درمان زگیل صورت با الکتروکوتر امروزه کمتر رایج است اما در مواردی مورد استفاده قرار می گیرد. الکتروکوتر با ایجاد حرارت باعث سوزاندن و از بین رفتن زگیل صورت می شود اما بهبود زخم های حاصل از آن ممکن است تا شش هفته زمان ببرد.

درمان خانگی و طب سنتی زگیل

برخی از روش های خانگی و طب سنتی درمان زگيل ممکن است در از بین بردن یا پیشگیری از رشد زگیل صورت موثر باشند. اما استفاده از برخی داروهای خانگی ممکن است باعث ایجاد حساسیت در پوست شما شود. بنابراین قبل از اقدام به هرگونه درمان بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

همچنین درمان خانگی و طب سنتی زگیل صورت فقط در مواقعی تاثیرگذار است که این زائده به صورت تکی نمایان می شود. زگیل های خوشه ای و تعداد زیاد معمولا با این روش ها درمان نخواهند شد.

درد قفسه سينه را به اين دليل جدی بگيريد ؛‌ علائم و نشانه های مهم درد قفسه سينه

استفاده از سرکه، سیاه دانه، آبلیمو و سیب زمینی برای از بین بردن زگیل صورت در طب سنتی از جمله روش هایی هستند که مورد استفاده قرار می گیرند.

علت زگیل کف پا و دست چیست؟

عامل اصلی به وجود آمدن زگیل روی نقاط مختلف پا و دست نوعی از ویروس اچ پی وی یا همان پاپیلوم انسانی می باشد. این زائده ها به شکل های مختلف مسطح، خوشه ای یا تکی رشد می کنند. البته لازم به ذکر است که اندازه و شکل آنها بستگی به ضخامت پوست فرد و میزان مقاومت بدن با ویروس دارد.

درمان زگیل

احتمال ابتلا افرادی که سیستم بدنی نسبتا ضعیفی دارند، به زگیل دست و پا بیشتر است. به همین دلیل کودکان یا میانسالان بیشتر از دیگر افراد به این زائده ها روی دست و پا خود دچار می شوند.

نکته مهم دیگری که باید آن را جدی بگیرید، این است که وجود زخم های باز روی پوست در مواردی یکی از دلیل های اصلی ابتلا به ویروس hpv است.

دلیل و علت ابتلا به زگیل دست و پا

روش های انتقال

یکی از بسترهای مناسب برای انتقال زگیل پا محیط های مرطوب می باشد. در نتیجه در استخر ها شانس انتقال این ویروس بالاست. همچنین در صورت دست دادن با شخصی که زگیل فعال یا سرباز در دست خود دارد، ممکن است که ویروس اچ پی وی منتقل شود.

لازم به ذکر است که سویه خطرناکی از ویروس اچ پی وی وجود داشته که منجر به زگیل تناسلی می شود. اچ پی وی از نوع زگیل تناسلی فقط از طریق رابطه جنسی و تماس نواحی تناسلی انتقال میابد.

علائم

به طور طبیعی افراد از این زگیل ها احساس خوبی نداشته و خجالت می کشند. از طرفی دیگر، رشد آنها روی دست و پا می تواند باعث به وجود آمدن مشکلاتی شود. ممکن است که زگیل های پا اکثرا با میخچه یا پینه به اشتباه گرفته شوند. پس به خوبی باید با علائم زگیل دست و پا آشنا باشید تا در صورت ابتلا بتوانید به خوبی آنها را تشخیص دهید. این نشانه ها عبارتند از:

  • خارش خود زائده و اطراف آن
  • قرمزی و التهاب
  • احساس درد یا سوزش در اثر تماس با اجسام
  • برامدگی های زبر و سفت

در موارد جدی تر زگیل های دست و پا می توانند دارای علائم زیر باشند:

  • خونریزی در صورت خارش زیاد یا گیر کردن به جسم های دیگر
  • عفونت و تکثیر سریع زگیل در صورت عدم درمان

انواع زگیل دست و پا

به طور کلی در درمان زگيل می توانیم بگوییم که در چند قسمت مشخص از دست و پا، احتمال رشد زگیل ها بیشتر از نواحی دیگر است. این قسمت ها عبارتند از:

زگیل بین انگشتان دست و پا

مرطوب ترین و گرم ترین قسمت پا و دست بین انگشتان بوده و تجمع میکروب در این مکان ها به نسبت بیشتر از سایر نقاط است. به خصوص افرادی که هیچ موقع از جوراب استفاده نکرده و بهداشت پا را رعایت نمی کنند بیشتر مستعد دریافت این ویروس هستند.

درمان زگیل

زگیل روی دست و پاشنه پا

یکی دیگر از قسمت هایی که امکان رشد زگیل در آنها زیاد است، پاشنه پا می باشد. معمولا زگیل ها در این قسمت به صورت تکی یا خوشه ای رشد می کنند. همچنین روی دست به دلیل قرار گرفتن در معرض تماس با اجسام و افراد مستعد ابتلا می باشد.

زگیل کف پا و دست

کف پا ناحیه ای است که فشار وارد شده به آن نسبت به دیگر قسمت های بدن بیشتر است. همچنین در برخی از افراد به دلیل قوس زیاد کف پا، فضا بیشتری برای رشد زگیل وجود دارد. رشد زگیل ها در این نواحی به صورت تکی یا خوشه ای می باشد.

چگونه از ابتلا به زگیل دست و پا جلوگیری کنیم؟

شما می توانید با انجام برخی از کارهای احتمال انتقال و ابتلا به زگیل را کاهش دهید و یا درمان زگيل را انجام دهید. که عبارتند از:

خودداری از تماس فیزیکی با افرادی که زگیل دارند.
اگر شخصی هستید که عادت به جویدن ناخن دارد، سریعا این عادت را ترک کنید. زیرا اکثرا ویروس و میکروب زیر ناخن ها جمع می شود و شما ممکن است با جویدن آنها، ویروس را مستقیما وارد بدن خود کنید.
عدم استفاده از وسایل شخصی دیگران مانند حوله، ناخن گیر و… می تواند شانس انتقال را کاهش دهد.
زمان رفتن به استخر یا سونا های بخار و خشک حتما حوله به علاوه دمپایی شخصی به همراه داشته باشید.

درمان سریع و قطعی

به نقل قول از mayoclinic ممکن است که زگیل های دست و پا در طی مدت زمان طولانی خود به خود از بین بروند. ولی این امر کاملا احتمالی است. یعنی شاید هم از بین نروند!

موضوع اصلی این است که افراد معمولا از وجود آنها حس خوبی نداشته و خجالت می کشند. حتی در اکثر موارد این زائده ها می توانند در انجام کوچکترین کارهای روزمره هم مشکل ایجاد کنند. در نتیجه ترجیح می دهند تا برای درمان زگیل دست یا پا خود اقدام کنند. اگر شما هم از وجود این زگیل ها رنج می برید، می توانید با روش های زیر در کمتر از یک ساعت آنها را درمان کنید:

لیزر زگیل پا و دست

به جرات می توانیم بگوییم که امروزه لیزر یکی از روش های درمان شگفت انگیز برای از بین بردن اکثر بیماری های پوستی به خصوص زگیل دست، پا و تناسلی است. از آنجا که این روش درمانی در کوتاه ترین زمان ممکن بهترین بازدهی را دارد، منتخب 90% بیماران و جراحان مطرح می باشد.

نوشیدنی‌های معجزه‌گر در زمان سرماخوردگی

از آنجا که روش های تهاجمی دیگر مانند جراحی و بریدن به قسمت های دیگر پوست نیز آسیب می رساند، درمان زگیل با لیزر بهترین روش درمان می باشد. لیزر CO2 قادر است عفونت را از ریشه سوزانده و زائده را برای همیشه از بین ببرد.

کرایوتراپی یا فریز کردن زگیل دست و پا

فریز کردن، انجماد یا کرایو اصطلاحات رایجی هستند که برای این روش درمانی استفاده می شود. درمان به روش کرایو که مانند لیزر به صورت سرپایی در کلینیک متخصص انجام می شود، با اعمال نیتروژن مایع یا دی اکسید کربن در دما -196 درجه سانتی گراد صورت می گیرد. سپس زائده های یخ زده، خشک شده و کنده می شوند. نسبت به تعداد زگیل ها ممکن است که پزشک چند جلسه را برای درمان آنها توصیه کند. زمان حدودی درمان برای زگیل ها حدود 20 دقیقه است.

درمان زگیل

انواع روش های خانگی درمان زگیل صورت

اولین نکته ای که باید آن را بری شما توضیح دهیم ، این است که؛ به دلیل خاصیت حساس بودن ، زگیل های صورت شما باید همیشه قبل از اقدام به بیرون آوردن آن ها در خانه نظر پزشک مربوطه را بدانید. یک متخصص می تواند شما را به بهترین شکل ممکن راهنمایی کرده و روش هایی را پیشنهاد دهد که در خانه آن ها را انجام دهید.

عصاره سیر
سیر حاوی خواص درمانی ترکیبی با خاصیت ضد ویروسی است. یک حبه سیر تازه را خرد کرده و قطعات خرد شده را به زگیل بمالید. آن را با نوار یا باند بپوشانید و روزانه دوباره آن را اعمال کنید. توجه: شناخته شده است که سیر باعث سوختگی شیمیایی پوست می شود. اگر احساس خارش ، سوزش یا سوزن سوزن شدن شدید ، سیر را برداشته و محل را بشویید.

آب لیمو
آب لیمو حاوی اسید سیتریک است که می تواند به از بین بردن زگیل و ویروس کمک کند. از آب لیمو خالص روی صورت خود استفاده نکنید. طبق مطالعات موثق محققان، مخلوط رقیق شده از آب لیمو و آب هنگام استفاده در طی یک دوره شش هفته ای در از بین بردن زگیل های تخت بسیار موثر است.

آب آناناس
آب آناناس حاوی آنزیم هایی است که ممکن است در طی چند هفته زگیل را بسوزاند. ولی در حال حاضر استفاده و جوابدهی قطعی از این روش تایید نشده است. قبل از خواب هر شب به مدت چند هفته از آب آناناس با یک پنبه و اعمال مستقیم به زائده استفاده کنید.

انواع پزشکی درمان زگیل صورت

طبق گزارشات مجله خبری healthline از بین روش های درمانی در علم پزشکی نوین می توان به موارد زیر اشاره کرد:

درمان زگیل

کانتاریدین
کانتاریدین یک ماده تاول زا است که باعث سوختگی شیمیایی زائده های پوستی می شود. پزشک شما ممکن است از کانتاریدین یا مخلوط این ماده شیمیایی با سایر مواد برای درمان زگيل استفاده کند و باعث ایجاد تاول در زیر آن شود. سپس پزشک می تواند به راحتی زائده را خارج کند.

انجماد زگیل ها ( کرایو تراپی )

کرایو تراپی یکی از مرسوم ترین روش ها برای از بین بردن انواع زائده های پوستی می باشد. در طی این روش درمان پزشک نیتروژن مایع را به داخل زائده گوشتی تزریق کرده و آن را منجمد می کند ، احتمالاً در طی دو تا سه هفته پس از انجماد نتیجه آن نمایان می شود.

لیزر درمانی برای درمان زگيل

به جرات می توان گفت که یکی از قطعی ترین روش های از بین بردن زگیل ها ، استفاده از اشعه لیزر است. چرا که لیزر کاملا بافت آلوده اطراف و خود زائده را تحت تاثیر قرار می دهد و آن را از ریشه می سوزاند. از بین تمامی روش های ذکر شده لیزر درمانی قطعی ترین جواب را دارد.

عمل جراحی زگیل صورت
روش جراحی اغلب برای از بین بردن زائده های فیلی فرم استفاده می شود و بسیار پیشرفته استفاده می شود. پزشک شما از روش جراحی برای تراشیدن یا بریدن زائده گوشتی استفاده می کند. گاهی اوقات ممکن است عمل جراحی به همراه دیگر روش ها استفاده شود.

الکتروکوتر ( سوزاندن )
این روش ترکیبی از سوزاندن زگیل از طریق الکتروکوتر و تراشیدن آن است. این دو تکنیک را می توان با هم و به عنوان درمان های قطعی استفاده کرد.

10 درمان گیاهی راحت برای رفع زگیل

درمان زگيل با سیر

سیر دارای خواص ضد ویروسی، ضد باکتری و ضد قارچی است که با عفونت های ویروسی مبارزه میکند.

درمان زگیل
برای درمان زگيل  یک حبه سیر را خرد کنید و روی منطقه آسیب دیده قرار دهید و با یک باند روی آن را بپوشانید و بگذارید 20 دقیقه روی آن بماند و بعد به طور کامل آن را بشویید.
این درمان را دوبار در روز حدود یک هفته انجام دهید.اثر سوزاننده سیر باعث میشود که زگیل تبدیل به تاول شود و ازبین برود.
زگیل های بزرگتر ممکن است زمان بیشتری طول بکشد تا بهبود یابند ؛ اگر شما بوی سیر را دوست ندارید,میتوانید کپسول های سیر را سه بار در روز برای یک هفته مصرف کنید.
روش دیگر درمان زگیل با سیر :ابتدا سیر له شده را مستقیم بر روی زگیل قرار دهید و روی آن را باند بپیچید. به این علت که سیر خاصیت سوزآور دارد در یک هفته، زگیل می ترکد و از بین می رود. به همین علت می توانید هر روز یک سیر تازه را بردارید و آن را له کنید و بر روی زگیل خود بگذارید و آن را ببندید. سعی کنید از قرار گرفتن سیر در نقاطی از بدن که سالم است جلوگیری کنید. برای این کار می توانید به قسمت های اطراف زگیل کرم یا ژل بزنید تا به سیر آغشته نشود.

عوارض پرخوری در بارداری و نحوه ی کنترل آن

درمان زگیل با سرکه سیب

سرکه سیب نیز خواص ضد ویروسی,ضد باکتریایی و ضد قارچی دارد.
دو پیمانه سرکه سیب را با یک پیمانه از آب مخلوط کنید.
با استفاده از یک پنبه تمیز این مخلوط را بر روی محل آسیب دیده بگذارید و روی ان را با باند و یا چسب بپوشانید.
این درمان آسان را چند هفته تکرار کنید.
در عرض چند روز زگیل شروع به سیاه شدن میکند,به زودی پس از آن زگیل ها ازبین میروند و فقط یک جای کوچک از آنها باقی میماند که به تدریج ناپدید میشود.

درمان زگیل با ویتامین C

ویتامین C به طور طبیعی بسیار اسیدی است و از این رو میتواند به ازبین بردن زگیل کمک کند و همچنین میتواند با ویروس های آن مبارزه کند.
دو یا سه قرص ویتامین C را خرد کنید و در کاسه قرار دهید مقداری آب به آن اضافه کنید و آنها را مخلوط کنید تا به خمیر مانند شوند.
خمیر را بر روی زگیل خود بمالید و روی آن را با یک باند ببندید.
در ابتدا کم احساس سوزش میکنید اما به سرعت از بین خواهد رفت.

درمان زگیل

درمان زگیل با ریحان

به راحتی چند برگ ریحان تازه را خرد کنید و بر روی زگیل خود قرار دهید.
میتوانید برگهای خرد شده را روی زگیل خود قرار دهید و آن را با یک باند ببندید.
برای سریع تر شدن درمان این درمان را دوبار در روز انجام دهید.
خوشبختانه یکی از این درمان زگيل کمک خواهند کرد. اگر نه باید به دنبال توصیه های پزشکی باشید.

جوش شیرین برای درمان زگیل

باتوجه به خواص قوی ضد التهابی و ضد عفونی در جوش شیرین, میتواند به مبارزه با ویروس هایی که باعث ایجاد زگیل شده اند مبارزه کند.
یک قاشق چایی خوری سرکه سفید با جوش شیرین را برای درست کردن یک خمیر غلیظ باهم مخلوط کنید.
دو بار در روز خمیر را بر روی زگیل خود بگذارید(یک بار در صبح و بار دیگر در شب)
همچنین میتوانید جوش شیرین را با روغن کرچک برای درست کردن خمیر باهم مخلوط کنید.
آن را بر روی زگیلتان بمالید و با یک باند آن را ببندید.
بگذارید یک شب بماند و صبح روز بعد باند را بردارید.
این درمان را چند روز انجام دهید تا زمانی که زگیل ازبین برود.

آلوئه ورا برای درمان زگيل

آلوئه ورا به دلیل خواص ضد التهابی اش شناخته شده است که میتواند برای درمان زگيل بسیار موثر باشد.
ژل را از برگ آلوئه ورا خارج کنید.
با یک پنبه تمیز ژل تازه آلوئه ورا را بر روی زگیل بمالید.
سپس برای نگهداری پنبه بر روی زگیل ،از یک باند و یا چسب استفاده کنید.

درمان زگیل
دو بار در روز برای دوهفته این روند را تکرار کنید.
اگر شما در خانه خود گیاه آلوئه ورا ندارید, میتوانید ژل آلوئه ورا. را از داروخانه بخرید و چند بار در روز آن را بر روی زگیل خود بمالید.

درمان زگیل با روغن درخت چای

روغن درخت چای بسیار قوی است,بنابراین قبل از استفاده از آن بر روی پوست آسیب دیده, آن را با آب و یا ژل آلوئه ورا مخلوط کنید.
مخلوط روغن درخت چای را چند بار در طول روز مخصوصا در شب قبل از خواب بر روی زگیل خود بمالید.
روغن به راحتی جذب پوست میشود بنابراین به سرعت با ویروس هایی که عامل ایجاد کننده این مشکل هستند مبارزه میکند.

روغن کرچک برای درمان زگيل

چند بار در روز روغن کرچک را بر روی زگیل خود بمالید.
مطمعن شوید که محل آسیب دیده به طور کامل با روغن پوشانده میشود.
قبل از رفتن به خواب یک پنبه را در روغن کرچک خیس دهید و بر روی زگیل خود بگذارید. صبح, زگیل را تمیز کنید و چند دقیقه در آب گرم آن را خیس دهید.
سپس پوست آسیب دیده را با سنگ پا تمیز کنید.
این درمان را چند روز تکرار کنید.
زگیل سیاه خواهد شد و به تدریج ازبین خواهد رفت.

درمان خانگی زگیل با پوست موز

قسمتی از پوست موز را ببرید و بر روی زگیل خود قرار دهید.
این کار را هرچند بار که میتوانید تکرار کنید مخصوصا قبل از خواب و بگذارید یک شب بماند.
برای نتیجه ی سریع تر از پوست موز نرسیده و سبز به جای موز رسیده استفاده کنید.

درمان زگیل
همچنین میتوانید محل آسیب دیده را با چند برش موز تازه بپوشانید.
ممکن است باتوجه به اندازه و نوع زگیل,این درمان را چند روز تا چند هفته انجام دهید.

درمان زگيل با خیساندن زگیل در آب داغ

خیساندن زگیل ها در آب گرم آنها را نرم میکند و کمک میکند تا زودتر درمان شوند.
همچنین خیساندن در آب داغ به مبارزه با ویروس ها کمک میکندو از عفونت جلوگیری میکند.
آب داغ خالص و ساده خوب است اما برای تاثیر بیشتر درمان کمی سرکه سیب و نمک اپسوم نیز میتوانید به آن اضافه کنید.
قبل از انجام این درمان, برای نتیجه ی بهتر پوست ناحیه ی آسیب دیده را با یک سوهان ناخن یا سنگ پا بشویید.
و همچنین برای جلوگیری از سوختن پوستتان مطمعن شوید که آب بیش از حد داغ نباشد.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: سیده سمانه جلیلی

آخرین بروز رسانی

1 اردیبهشت 1401

بروز رسانی توسط

سیده سمانه جلیلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *