روش دم کردن چای شمالی را بلد هستید یا همیشه یک چای کم رنگ و کم دم کشیده ایرانی میل کرده اید و تمایلی به مصرف آن ندارید. ما در گروه آشپزی شادمگ به شما یاد می دهیم چگونه با روش درست دم کردن چای شمالی عطر لذت بخش آن را هیچ وقت فراموش نکنید.
چای شمالی
قرن ها پیش که هنوز پای چای به ایران باز نشده بود و این نوشیدن به عنوان نوشیدنی مرسوم مردم ایران رایج نبود، مردمان کشور ما از قهوه به عنوان نوشیدنی اصلی خود استفاده می کردند. درست در اواخر قرن ۱۵ کشت چای در ایران آغاز شد. در آن زمان ها چین و هند دو کشور مهم تولید کننده چای در دنیا محسوب می شدند. این دو کشور در مسیر تجاری جاده ابریشم قرار داشتند. این موضوع موجب شد تا چای از این کشورها وارد ایران شود. به این ترتیب ایرانیان به خوردن چای علاقه مند شدند. درست در سال ۱۸۸۹ بود که کشت چای برای اولین بار در ایران اتفاق افتاد.
این کار توسط فردی به نام محمد میرزا که مدت ها در هند زندگی کرده بود انجام شد. محمد میرزا پس از برگشت از قسمت شمالی هندوستان به ایران سه هزار نهال از این کشور با خود به ایران آورد. او با کشت چای در بخش جنوبی دریای خزر و در منطقه گیلان شهر لاهیجان برای اولین بار کشت چای را آغاز نمود.
محمد میرزا یا همان کاشف السلطنه در واقع سفیر ایران در هند بود. او معتقد بود که واردات چای به ایران هزینه زیادی برای کشور دارد، در حالی که پرورش چای می تواند موجب رشد اقتصاد کشور شود. در آن زمان هندی ها از آموزش روش های کاشت و پرورش چای به خارجی ها امتناع می کردند. اما کاشف السلطنه با پیگیری های مداوم و مطالعات پیوسته ای که در این زمینه انجام داد توانست روش کاشت و نوع اقلیم مورد نیاز برای پرورش چای را شناسایی کند. او متوجه شد که شباهت های زیادی بین اقلیم های شمال کشور ایران و هندوستان وجود دارد. به همین دلیل برای کشت چای در ایران شهر لاهیجان را انتخاب کرد.
زمانی که چای را به کشور وارد کرد، ابتدا کشاورزان علاقه ای به کاشت این گیاه نداشتند. زیرا برای بهره برداری به زمان زیادی نیاز بود. اما کاشف السلطنه سعی کرد با تشویق کشاورزان و آموزش دادن به آن ها مزارع چای گسترده ای را در ایران ایجاد کند. پس از آن کاشت چای در مناطق مازندران و سایر شهرهای گیلان نیز گسترش پیدا کرد. در سال ۱۹۳۴ اولین کارخانه مدرن چای راه اندازی شد. به این ترتیب رفته رفته چای به رایج ترین نوشیدنی در میان ایرانیان تبدیل شد.
امروز بیشتر از ۱۰۷ کارخانه چای سازی در ایران وجود دارد. بد نیست بدانید در هزاران هکتار مزارع دامنه کوههای شمالی کشور چای کشت می شود. مقبره محمد میرزا که به کاشف السلطنه معروف است در لاهیجان واقع شده است. او به عنوان نماد فردی که چای را به کشور ایران وارد کرد شناخته می شود. داخل این آرامگاه موزه چای قرار دارد که در آن می توانید تمام ابزارهایی که در قدیم از آن ها برای تهیه چای استفاده می شد را در کنار عکس ها و سایر لوازم مربوط به چای مشاهده کنید.
نکاتی که باید در مورد روش دم کردن چای شمالی بدانید
اگر برای اولین بار باشد که چای ایرانی دم می کنید و یا عادت به خوردن چای خارجی داشته باشید لازم است تا نکاتی را در مورد نحوه دم کردن چای ایرانی بدانید. چگونه باید چای دم کنیم؟ و اصلا از کجا بفهمیم چای دم کشیده است؟ مسئله اینجاست که طرز دم کشیدن چای ایرانی با چای خارجی متفاوت است.
عدم اطلاع از این موضوع گاهی اوقات موجب می شود تا خیلی از افراد طعم چای ایرانی را دوست نداشته باشند. زمانی که چای ایرانی به اندازه و درست دم نکشد بوی خاصی در آن ایجاد می شود. این بو برای خیلی افراد چندان جالب نیست. به علاوه بیشتر انواع چای خارجی دارای رنگ و اسانس مصنوعی هستند. همین موضوع موجب می شود تا هم به سرعت رنگ بگیرند و هم طعم و عطر زیادتری داشته باشند.
بو گرفتن چای خشک و دیر دم کشیدن چای ایرانی
بسیاری از افراد بر این عقیده اند که چای ایرانی بعد از مدتی بوی بدی می گیرد. و یا چای بعد از دم کشیدن بوی نامطبوعی دارد. معمولاً مهم ترین علت بو گرفتن چای خشک عدم دم کشیدن مناسب آن است. زمانی که شما چای را قبل از دم کشیدن مصرف کنید، معمولاً بوی آن ممکن است ناخوشایند باشد. از آن جایی که طرز دم کشیدن چای ایرانی با چای خارجی متفاوت است باید بدانید که چای ایرانی حداقل برای دم کشیدن به ۲۰ دقیقه زمان نیاز دارد. در حالی که ممکن است شما چای خارجی را بعد از ۵ تا ۱۰ دقیقه دم کشیدن نیز مصرف کنید.
موضوع دیگر که ممکن است موجب بو گرفتن چای خشک ایرانی می شود اضافه کردن آب نامناسب به آن است. برای تهیه چای ایرانی بهتر است از آب با کیفیتی استفاده کنید. زمانی که آب مورد استفاده شما برای تهیه چای عطر و طعم خاصی داشته باشد و یا دارای کلر زیادی باشد، این موضوع به طور مستقیم روی طعم چای تأثیر می گذارد.
به علاوه سعی کنید برای نگهداری چای ایرانی حتماً آن را داخل ظرف در بسته و یا چند پلاستیک محکم کنید. به این ترتیب عطر و طعم چای حفظ می شود. بهتر است چای را در یک کمد مناسب نگهداری کنید. به این ترتیب در اطراف آن انواع ادویه و یا مواد غذایی که دارای بوی زیادی هستند حضور ندارند. معمولاً از مهم ترین دلایل بو گرفتن چای خشک می توان به قرار دادن چای در کنار ادویه ها و یا نگهداری از آن در ظرف در باز اشاره کرد. این کار موجب بو گرفتن چای خشک می شود و کیفیت چای را پایین می آورد.
بهترین قوری برای دم کردن چای ایرانی
بهترین قوری برای چای قوری چینی است. استفاده از قوری چینی معمولاً موجب افزایش کیفیت چای بعد از دم کشیدن می شود. در حالی که ممکن است چای در قوری استیل آن چنان که باید عطر و طعم نگیرد. بعد از قوری چینی معمولاً قوری های سرامیک، لعاب دار و یا ظروف شیشه ای نیز برای دم کردن چای مناسب هستند.
اما سعی کنید از دم کردن چای در قوری استیل، ظروف مسی، آلومینیومی و برنجی خودداری کنید. زیرا استفاده از این ظروف موجب ایجاد واکنش شیمیایی می شود. این امر نه تنها عطر و طعم چای را تحت تأثیر قرار می دهد، بلکه برای سلامت بدن نیز مضر است.
نکته مهمی که باید در مورد طرز دم کشیدن چای ایرانی بدانید این است که هیچ گاه نباید قوری را به طور مستقیم در برابر شعله قرار دهید. چای شما باید داخل قوری به طور مستقیم روی بخار کتری دم بکشد. معمولاً استفاده از چای ساز می تواند موجب کاهش کیفیت چای ایرانی شود. طرز دم کشیدن چای باید اصولی و روی بخار کتری باشد. قرار دادن قوری روی شعله مستقیم و یا روی دستگاه می تواند طعم چای را تحت تأثیر قرار دهد.
اهمیت شستن چای ایرانی قبل از دم کردن
قبل از دم کردن چای ایرانی لاهیجان بهتر است آن را یک دور با آب سرد بشویید. این کار موجب میشود تا خاک و گردهای ریز چای از بین برود. به این ترتیب زمانی که چای شما دم می کشد ظاهر شفاف تر و روشن تری خواهد داشت. معمولاً وجود این ذرات و گرد و خاک ها داخل چای می تواند رنگ چای را کمی کدر کند. توجه داشته باشید که هیچ گاه نباید چای را با آب جوش بشویید. زیرا این کار موجب از دست رفتن عطر و رنگ طبیعی چای می شود. بهتر است قبل از ریختن چای داخل قوری ابتدا کمی آب جوش داخل قوری بریزید و آن را تخلیه کنید. به این ترتیب بدنه قوری داغ می شود و چای شما بهتر و سریع تر دم می کشد.
یک نکته جالب دیگر در مورد روش دم کردن چای شمالی این است که چای خشک را تا زمانی که آب سماور یا کتری به جوش بیاید داخل قوری بریزید و بدون اضافه کردن آب روی کتری یا سماور بگذارید. این کار موجب میشود تا رطوبت چای از بین برود و کیفیت چای شما بهتر شود.
از کجا بفهمیم چای دم کشیده است؟
روش دم کردن چای شمالی اندکی با چای خارجی متفاوت است. همان طور که گفته شد، چای ایرانی برای دم کشیدن به مدت زمان بیشتری نیاز دارد. برای این کار باید چای را حداقل برای ۲۰ دقیقه داخل قوری مناسب و روی بخار کتری قرار دهید. این موضوع را در نظر داشته باشید که چای یک نوشیدنی گیاهی است و برای دم کشیدن به زمان مشخصی نیاز دارد.
زود دم کشیدن و سریع رنگ دادن آن نشانه ناخالص بودن چای است. اصلا ممکن است به آن رنگ و اسانس مصنوعی اضافه شده باشد. معمولاً هر چقدر چای ریزتر باشد، زودتر دم می کشد و رنگ و مقدار گس بودن طعم آن نیز بیشتر است.
معمولاً بعد از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دم کشیدن، بوی خامی و خاص چای از بین می رود و رنگ آن تیره تر می شود. چای دم نکشیده هنوز رنگ کم رنگی دارد. و بوی خاک مانندی می دهد. موضوع دیگری که از بو گرفتن چای خشک جلوگیری می کند و موجب افزایش عطر چای ایرانی میشود این است که برای بهتر دم کشیدن چای بهتر است یک پارچه یا دستگیره روی قوری قرار دهید.
تفاوت مزه چای ایرانی با چای خارجی
قبل از هر چیزی باید بدانید که چای ایرانی اصل هیچ رنگ و طعم دهنده اضافی ندارد. بنابراین زمان بیشتری برای دم کشیدن نیاز دارد. از طرف دیگر معمولاً به چای خارجی عطر و طعم دهنده اضافه می شود. همین موضوع موجب میشود تا بسیاری از افراد چای خارجی را به چای ایرانی ترجیح دهند. ولی بهتر است بدانید که چای ایرانی طبیعی تر و سالم تر است. از طرف دیگر خواص چای ایرانی نیز قابل مقایسه با چای مصنوعی خارجی نیست.
معمولاً اگر به خوردن انواع چای خارجی عادت کرده باشید، چای ایرانی کمی برایتان کم مزه یا خاص خواهد بود. برای خوش عطر و طعم شدن چای ایرانی می توانید قبل از دم کردن مقداری گل محمدی، هل، دارچین، لیمو و یا هر طعم دهنده ای را که دوست دارید، به آن اضافه کنید. به این ترتیب عطر چای برایتان مطلوب تر شود. این کار موجب می شود تا خواص چای ایرانی نیز بیشتر شود. فراموش نکنید که بهترین قوری برای چای قوری چینی است. این موضوع نیز روی عطر و طعم چای تأثیر می گذارد.
مقدار پیمانه چای مورد نیاز برای هر نفر چقدر است؟
به طور معمول نحوه دم کردن چای ایرانی به این صورت است که برای هر فنجان چای، یک تا دو قاشق چای داخل قوری می ریزند. البته این موضوع با توجه به نوع چای متفاوت است. اگر دوست دارید چای ایرانی شما عطر و طعم خوبی داشته باشد، بهتر است این مقدار را امتحان کنید. بهتر است در هر وعده کمتر از ۲ قاشق چای داخل قوری استفاده نشود. آب را نیز همیشه تا نیمه قوری پر کنید تا رنگ چای شما بهتر شود.
روش دم کردن چای شمالی با استفاده از کتری و قوری
*برای تهیه چای در کتری ابتدا مقداری آب سرد داخل کتری بریزید و آن را روی شعله زیاد گاز قرار دهید تا به جوش بیاید.
*سپس برای هر نفر ۱ تا ۲ قاشق چای داخل قوری بریزد. فراموش نکنید که بهترین قوری برای چای قوری چینی است. بعد از ریختن چای در قوری آن را با آب سرد آب بکشید. چای را بدون آب روی کتری قرار دهید تا خشک شود. سپس به اندازه نصف قوری آب جوش به قوری چای اضافه کنید.
*قوری را روی کتری بگذارید و شعله گاز را روی حرارت کم تنظیم کنید. یک پارچه روی قوری قرار دهید. برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید تا چای به خوبی دم بکشد.
*برای ریختن چای حتماً یک صافی روی استکان ها قرار دهید. با توجه به مقدار غلظت چایی که دوست دارید، داخل هر استکان چای بریزید. سپس به آن آب جوش اضافه کنید. چایتان را بعد از کمی خنک شدن نوش جان کنید.
روش دم کردن چای ایرانی با استفاده از سماور
سنتی ترین نحوه دم کردن چای ایرانی با استفاده از سماور است. وسیله ای که از روسیه وارد کشور ما شد و از قدیم از آن برای درست کردن چای استفاده می شد. برای درست کردن چای در سماور نیز باید درست همانند روش قبل ابتدا آب را بجوشانید. سپس به مقدار لازم چای داخل قوری بریزید. بعد از شستن چای با آب سرد، بهتر است آن را روی بخار سماور قرار دهید تا کاملاً خشک شود.
برای درست کردن چای در سماور نیز بهتر است از قوری چینی استفاده کنید. زیرا کیفیت چای در قوری استیل کمی پایین تر خواهد بود. برای ریختن آب جوش روی چای باید تا نیمه قوری به آن آب اضافه کنید. قوری را روی سماور قرار دهید و اجازه دهید تا برای ۲۰ دقیقه دم بکشد. سپس با قرار دادن صافی روی استکان ها، طعم لذیذ چای ایرانی را بچشید و لذت ببرید.
خواص درمانی چای ایرانی
چای ایرانی خواص زیادی برای بدن دارد. از مهم ترین خواص چای ایرانی میتوان به کاهش سطح کلسترول، جلوگیری از تشکیل لخته های خون و حمله قلبی اشاره کرد. از طرف دیگر چای طبیعی سرشار از آنتی اکسیدان است و منجر به کاهش خطر ابتلا به سرطان میشود. جالب است بدانید که تنها خوردن چند فنجان چای ایرانی معادل ۵ واحد سبزیجات آنتی اکسیدان دارد. این میتواند تا حد زیادی به سلامت بدن ما کمک کند. کافئین موجود در چای سیاه ایرانی برای کاهش افسردگی و اضطراب و رفع خستگی بسیار مناسب است.
از دیگر خواص چای ایرانی می توان به استفاده از آن به صورت موضعی روی پا پوست نیز اشاره کرد. برای این کار شما میتوانید مقداری چای را داخل دستمال بریزید و روی چشم هایتان قرار دهید. این کار موجب از بین رفتن پف چشم می شود. استفاده از چای روی پوست نیز برای پاکسازی پوست بسیار مؤثر است و موجب از بین رفتن سیاهی دور چشم می شود.
آموزش طبخ و دم کشیدن چای سنتی (سیاه) ایرانی
دیر رنگ گرفتن چایی اصیل سنتی ایرانی نشانه نامرغوب بودن چای طبیعی نیست بلکه این خاصیت ذاتی اغلب گیاهان دارویی با ارزش همچون گل گاوزبان، آویشن و… می باشد.
زود رنگ گرفتن و طعم دار شدن، نشانه مرغوبیت چای نیست بلکه بیانگر افزودنی هایی است که بعضا زیان آور هم می باشند.
اگر چای دارای افزودنی شیمیایی باشد، یک لایه چربی مانند بعد از ده دقیقه روی چای ریخته شده در استکان ظاهر می گردد.
1 : نوع آب مصرفی برای جوشاندن
شاید برخورد کرده باشید،برخی از هموطنان عزیز که به استان گیلان مسافرت می کنند همیشه می گویند ما نیز چای خریداری شده شمال را که در منزل خود (در استان دیگر) طبخ می کنیم هرگز به خوبی و خوشرنگی و خوش طعمی چایی که در گیلان می نوشیم، نیست. یکی ازپاسخ های علت این تفاوت کیفیت را میتوان در جنس آب این دو منطقه نام برد. برای رفع این مشکل پیشنهاد می شود که در صورت امکان از آب معدنی یا آب تصفیه شده برای جوشاندن استفاده نمایید.
2 : جنس قوری
بهتراست برای طبخ چای شمال از قوری چینی استفاده نمایید. در صورت عدم دسترسی به قوری چینی می توانید از قوری استیل نیز استفاده کنید. سعی گردد از قوری های پلاستیکی چای سازها استفاده نشود.
3 : عدم استفاده از چایسازها
اگربه جای چایساز های پلاستیکی ازسماور یا کتری های استیل یا رویی برای جوش آوردن آب استفاده شود،آب جوشیده برای دم کشیده چای ایرانی مرغوب ترخواهد بود.دستور طبخ چای ایرانی | آموزش نحوه درست کردن چایی داخلی
4 : مقدار چای و آب مورد نیاز در قوری
مقدار حجم چای شمال بستگی به تعداد استکان چای مورد نیاز دارد که باید متناسب با آب قوری و اندازه قوری باشد. قوری چای هر چقدرگنجایش بیشترداشته باشد، برای دم کشیدن چای شمال مناسب تر است. برای طبخ چای شمال، باتوجه به نوع چایی خشک، مقدارچایی که برمبنای قاشق غذاخوری درقوری ریخته میشود، متفاوت است ولی حداقل دو تا سه قاشق غذاخوری پر، برای تهیه هر وعده دم کردن نوشیدنی چای لازم است. در مرحله بعد نصف فضای قوری را از آب جوش پرکنید. سپس این قوری را به مدت 10 تا 15 دقیقه درمجاورت گرمای غیرمستقیم قرار دهید. دقت داشته باشید پس از جوش آمدن آب، شعله زیر سماور را کم کنید تا صدای قل قل جوشیدن آب پایان یابد.
پس از گذشت حدود 15 دقیقه، چای دم کشیده با بوی خاص چایی شمالی همراه خواهد بود که نشاط آوراست. بهترین زمان مصرف چای، 10 الی 15 دقیقه بعدازدم کشیدن می باشد ولی میتوان در بازه زمانی 1 تا 3 ساعته نیز از چای دم کشیده شده استفاده نمایید.
2 نکته مهم روش دم کردن چای شمالی
1- سعی کنید حتماً از قوری چینی برای طبخ چای استفاده نمایید. این به این معنا نیست که نمی توان از قوری استیل و یا پلاستیکی استفاده کرد،هدف این است که همه عطر و طعم و رنگ چای شمال در فنجان شما به بهترین شکل پدیدار شود.
2- در صورت امکان از چایسازها استفاده نکنید اگربه جای چایساز های پلاستیکی ازسماور یا کتری های استیل یا رویی برای جوش آوردن آب استفاده شود،آب جوشیده برای دم کشیده چای ایرانی مرغوب ترخواهد بود.
نکاتی که باید قبل از درست کردن چای شمالی در نظر داشته باشید!
همانطور که گفتیم، روش درست کردن یا دم کردن چای ایرانی به دلیل اینکه کاملا طبیعی و بدون هیچ افزودنی فرآوری میشود، کمی متفاوت میباشد و باید یکسری اصول را در هنگام دم کردن آن رعایت کنید تا رنگ و طعم واقعی چای ایرانی را ببینید. سعی کنید همیشه چای طبیعی استفاده کنید و از مصرف چایهایی که در هنگام تولید آن از اسانس استفاده میشود، بپرهیزید؛ چون این موارد برای سلامتی بدن اصلا خوب نیستند و در طولانی مدت باعث ایجاد سرطان در بدن میشوند.
شما میتوانید برای خرید انواع چای لاهیجان بهاره که جزو بهترین چای ایرانی محسوب میشود، وارد صفحه خرید چای لاهیجان در گیلان بازار شوید و بهترین و باکیفیتترین چای گیلان را مستقیم از کشاورزان گیلانی خریداری نمایید.
نکات مهم
1. برای به جوش آوردن آب، سعی کنید از چای ساز استفاده نکنید و کتری یا سماور استیل و یا رویی بهترین گزینه هستند؛ چون آبی که در چای ساز به نقطه جوش میرسد مناسب دم کردن چای نمیباشد!
2. برای دم کردن چای ترجیحا از قوری چینی استفاده کنید؛ چون دم کردن چای در قوری چینی باعث میشود، خیلی بهتر عطر و طعم و رنگ چای از آن خارج شود.
3. قبل از ریختن چای خشک در قوری، قوری خود را با آب گرم به خوبی بشورید؛ چون این کار باعث میشود که چای زودتر دم بیاید. توجه داشته باشید که چای خشک نباید شسته شود!
4. حتما آب کتری و یا سماور باید آب سرد باشد؛ چون اگر آب گرم را بجوشانید و از آن برای دم کردن چای استفاده کنید، علاوه بر تغییر مزه چای، به شکل ظاهری آن نیز لطمه وارد میکند و این بیشترین علت کدر شدن چای میباشد!
آموزش دم کردن چای شمالی
میزان چای خشکی که باید در قوری برای دم کردن ریخته شود به عوامل مختلف مانند نوع چای (چای قلم، چای ممتاز و…)، اندازه قوری دارد. چای قلم بیشتر از ساقه چای ساخته شده است و برای اینکه رنگ بهتری از چای داشته باشید باید مقدار بیشتری به قوری خود اضافه نمایید؛ ولی با این حال عطر و طعم بهتری نسبت به چای ممتاز دارد. برای آشنایی با تفاوتهای این دو نوع چای حتما مقاله تفاوت چای ممتاز و قلم را مطالعه کنید.
به این نکته توجه داشته باشید که هرچه قوری شما بزرگتر باشد و چای فضای بهتری داشته باشد، برای دم کردن چای مناسبتر است. با توجه به این موارد مقدار چای مورد نظر خود را داخل قوری بریزید و سپس آب جوشیده را به اندازه یک بند انگشت بالاتر از چای خشک، در قوری اضافه کنید. سپس قوری را روی کتری و یا سماور قرار دهید تا با گرمای ملایم آن به خوبی دم بکشد. دقت کنید که به هیچ عنوان قوری را روی حرارت مستقیم و زیاد قرار ندهید؛ چون که این کار باعث میشود که چای قوری به نقطه جوش برسد و چای خراب شود!
حال حتما این سوال را ممکن است از خود بپرسید که چای چند دقیقه باید دم بکشد؟ بهترین زمان برای دم کشیدن چای ایرانی 10 الی 20 دقیقه میباشد. حتما این زمان را به چای بدهید تا طعم و رنگ واقعی چای اصیل ایرانی را بچشید!
نکته: اگر علاقهمند به چای طعمدار هستید، میتوانید از چوب دارچین، لیمو امانی و چنین طعم دهندههایی برای خوش طعم شدن چای استفاده کنید!
روش دم کردن چای شمالی محلی
نکاتی که بهتر است بعد از دم کردن چای در نظر داشته باشید!
بعد از این که چای شما به خوبی دم کشید و رنگ فوقالعادهای از خود خارج کرد، حال بهتر است که تفالههای چای را از قوری خارج کنید. کمتر افرادی هستند که این کار را انجام میدهند، ولی اگر تفاله چای را از قوری خارج کنید عطر و طعم و رنگ فوق العاده چای به خوبی حفظ میشود.
مورد بعدی که حتما باید به آن دقت داشته باشید این است که اگر چای داخل قوری تمام شده است، به هیچ وجه آب جوش داخل آن نریزید و مجدد اقدام به دم کردن چای کنید!
شاید این نکته برای شما هم جالب باشد که چای بعد از آب بیشترین مقدار مصرف را در جهان دارد و یک نوشیدنی آرامش بخش و عالی میباشد. میتوان گفت که چای گیلان قطعا بهترین چای موجود در بازار ایران است که بدون هیچ گونه افزودنی به دست کشاورزان عزیز گیلان تولید میشود. حال اگر میخواهید که بهترین رنگ و عطر و طعم را از این چای داشته باشید باید نکات ریزی که در این مقاله به آن اشاره کردیم را در هنگام دم کردن آن مدنظر داشته باشد و از نوشیدن این نوشیدنی آرامش بخش نهایت لذت را ببرید.
علت کدر شدن چای شمالی چیست؟
حتما آب کتری و یا سماور باید آب سرد باشد؛ چون اگر آب گرم را بجوشانید و از آن برای دم کردن چای استفاده کنید، علاوه بر تغییر مزه چای، به شکل ظاهری آن نیز لطمه وارد میکند و این بیشترین علت کدر شدن چای میباشد
چای چند دقیقه باید دم بکشد؟
بهترین زمان برای دم کشیدن چای ایرانی 10 الی 20 دقیقه میباشد