افتتاح حساب ترکیه
ریزش مو

یکی از مشکلاتی که هم آقایان و هم خانم‌ها را در سنین مختلف آزار می‌دهد ریزش مو است. گروه سلامت شادمگ در این مطلب به علل ریزش مو پرداخته و راهکارهای درمان دارویی و خانگی این مشکل را برایتان عنوان کرده است.

علائم ریزش مو

همه‌ی ما در هر شبانه روز به طور متوسط ۵۰ تا ۱۰۰ تار از موهای سرمان را از دست می‌دهیم. موهای ریخته شده در حالت عادی با تارهای موی جدید جایگزین شده و تراکم مو ثابت می‌ماند.

در صورتی که تعادل بین رشد و ریزش مو به هم بخورد، یعنی ریزش موها بیشتر شود یا رشد موها توقف یابد، به طور کلی گفته می‌شود که فرد دچار ریزش شده است. پس موی همه ما می‌ریزد ولی ریزش مو به شرایطی اطلاق می‌شود که تراکم موها کاهش یابد.

ریزش مو

بیشتر اوقات ریزش به صورت تدریجی اتفاق می‌افتد و تا زمانی که تراکم موهای سر تا حد قابل توجهی کم نشود، متوجه آن نمی‌شویم. در جلوگیری از ریزش مو (و تقریباً تمام مشکلات سلامتی) زمان شروع درمان اهمیت زیادی دارد. یعنی هرچه زودتر برای درمان ریزش موی خود اقدام کنید، احتمال موثر بودن درمان بیشتر می‌شود.

شایعترین نشانه‌ها و علائمی ریزش مو عبارتند از:

  • کنده شدن راحت موها به هنگام کشیدنشان
  • تجمع مقدار زیادی مو در موگیر چاه بعد از استحمام
  • جدا شدن مقدار زیادی مو هنگام بستن یا شانه‌ کردن موها
  • ریختن تعداد زیادی مو بر روی بالشت بعد از خواب شبانه
  • در این شرایط مراجعه به پزشک جهت بررسی‌های بیشتر لازم است. چون گاهی ریزش مو نشانه‌ای از یک بیماری زمینه‌ای است.

چرا جلوگیری از ریزش مو مهم است ؟

اول از همه باید بدانید که ریزش پدیده‌ی شایعی است و در هر سنی، از نوزادی تا سالمندی ممکن است اتفاق بیفتد. بر خلاف تصور بسیاری از افراد، ریزش مو فقط در آقایان اتفاق نمی‌افتد و خانم‌ها نیز از این مشکل در امان نیستند.

اهمیت جلوگیری از ریزش مو را می‌توان از دو جنبه بررسی کرد:

جنبه‌ی زیبایی

در برخی از کشورها، موی سر به عنوان تاج جوانی شناخته می‌شود. موهای پرپشت علاوه بر اینکه نشانه‌ای جوانی و شادابی است، باعث دوچندان شدن زیبایی شما می‌شود. در صورتی که هر مشکلی برای مو به وجود بیاید، مثلا اگر ریزش مو اتفاق بیفتد، زیبای ظاهری بسیاری از افراد هم افت می‌کند.

جنبه‌ی روحی روانی

به دنبال ریزش و تاثیر این مسئله بر زیبایی ظاهری، فردی ممکن است به دلیل خجالت یا ناراحتی از وضع ظاهری خود، از حضور در بسیاری از موقعیت‌های شغلی، تحصیلی، تفریحی یا اجتماعی اجتناب کند.

این موضوع در سنین پایین و در جوانان، دارای اهمیت ویژه‌ای است. چرا که این گروه سنی پذیرش کمتری برای این موضوع و اعتماد به نفس آسیب‌پذیرتری دارند. مثلا یک کودک دبستانی که دچار ریزش مو شده باشد، ممکن است تا زمان برطرف شدن این موضوع به مدرسه نرود.

درمان خانگی ریزش مو

درمان های خانگی بیشتر جنبه پیشگیری دارند و هیچگونه تضمینی برای اثر بخشی در آن ها وجود ندارد، اما استفاده از آن ها بی تاثیر هم نیست. برای درمان ریزش مو و یا هر بیماری دیگری باید بدانید مهمترین مسئله و بهترین درمان این است که شما استرس های حاصله از مشکل بوجود آمده را دور کنید و اعتماد بنفس خودتان را از دست ندهید.

به هرحال این مشکلات ممکن است برای هرکسی بوجود آید و تنها شما نیستید که با آن دست و پنجه نرم می کنید. پس با امید و باور به حل مشکل و درمان ریزش مو کمک زیادی به خود برای کسب نتیجه دلخواه خواهید کرد.

درمان ریزش مو با عسل

برای درمان های خانگی اکثر بیماری ها از عسل استفاده می شود. خواص بی نظیر عسل همیشه می تواند راه چاره ای باشد برای بیماری ها و مشکلات ما. می توانید برای پر پشت تر شدن موهایتان از ترکیب عسل با روغن زیتون و یا روغن بادام تلخ استفاده کنید.

هرکدام از این ترکیب ها را می توانید نیم ساعت قبل از حمام روی سر خود گذاشته و سپس دوش بگیرید. عسل باعث حفظ رطوبت موها می شود.

درمان ریزش مو با حنا

برای سفت کردن ریشه موهایتان از ترکیب حنا، سدر و مورد استفاده کنید. به این دلیل ممکن است حنا به موی شما رنگ بدهد می توانید مورد و سدر را به اندازه ۱۵۰ گرم و حنا را ۵۰ گرم مخلوط کرده و استفاده کنید. خاصیت ضد التهابی این مواد نیز باعث از بین رفتن التهاب پوست سر شما می شود.

درمان ریزش مو با روغن بنفشه

بنفشه گیاهی معطر است با گل هایی کوچک به رنگ بنفش. این گیاه مفید در سراسر جهان شناخته شده است. بیشتر از این گیاه در صنعت عطرسازی استفاده می شود، اما روغن آن خواص فوق العاده ای دارد به خصوص برای رشد موها.

ریزش مو

می توان چند قطره از روغن بنفشه را با روغن های دیگر مثل روغن زیتون مخلوط کرده و به سر خود مالیده و ماساژ دهید. حدودا به مدت سه ساعت اجازه دهید این معجون روی موهایتان بماند تا تاثیر آن را در رویش مو، رفع موخوره، رفع شکنندگی موها و لطافت و درخشندگی موهایتان مشاهده کنید.

در صورت امکان هرشب و در غیر اینصورت یک شب در میان از آن استفاده کنید.

درمان ریزش مو با روغن سیاه دانه

سیاه دانه یک گیاه بومی جنوب غربی آسیا و از خانواده آلاله می باشد. تقریبا سیاه دانه را اکثر ما به خوبی می شناسیم و طعم تلخ و شکل ظاهری آن را به یاد داریم. از گذشته در مورد خواص مختلف دارویی سیاه دانه صحبت شده و می شود. روغن سیاه دانه از طریق فشرده سازی دانه های آن به سادگی بدست می آید.

داروهای درمان ریزش مو

علت‌های فراوانی برای ریزش مو وجود دارد. اولین علت ریزش مو بدون شک ریزش موی ارثی است. بسیاری از افرادی که پدران آن‌ها دچار مشکل ریزش مو هستند، خود نیز به این عارضه دچار می‌شوند. مشکلات هورمونی نیز یکی دیگر از علت‌های شایع این بیماری است. این علت معمولا بعد از مسائل ارثی، دومین علت شایع ریز مو است.

افرادی که استرس شدیدی را تحمل می‌کنند نیز معمولا دچار عارضه ریزش مو می‌شوند. بیماری‌‌‎های پوستی نیز یکی دیگر از این علل است.

با تمام این‌ها موارد خاص دیگری نیز هستند که منجر به ریزش مو می‌شود. برخورد با اشعه‌های خاص رادیو اکتیو و سابقه استفاده از روش‌های خاص درمانی (به عنوان مثال شیمی درمانی) از دیگر علل ریزش مو هستند. استفاده از داروهای درمان ریزش مو می‌توانند اکثر این مشکلات را به طور کلی درمان کنند.

چطور ماه رمضان دارو مصرف کنیم ؟ نحوه مصرف دارو در ماه رمضان بدون باطل کردن روزه

ریزش مو همچنین در سنین خاصی روی نمی‌دهد و هر کسی در دوره‌های مختلف زندگی ممکن است به آن دچار شود. با این وجود ریزش مو در افرادی که پا به سنین میانسالی گذاشته‌اند بیشتر است.

ریزش موی ناگهانی چیست

ریزش مو به طور کلی بین آقایان شایع‌تر از خانم‌ها است. با این وجود، ریزش مو در خانم‌ها نیز شیوع زیادی دارد. به طوری که گفته میشود حدود ۳۷ درصد خانمهای زیر ۵۰ سال دچار ریزش مو می‌شوند.

روند ریزش می‌تواند به دو صورت تدریجی یا ناگهانی باشد. اگر ریزش مو به صورت تدریجی باشد، فرد به مرور متوجه افزایش تارهای موی ریخته شده در مقایسه با قبل می‌شود. این روند اگر ادامه پیدا کند، ممکن است باعث کچلی و طاسی نیز بشود.

اما در نوع ناگهانی، ریزش مو در یک بازه‌ی زمانی کوتاه مدت شروع می‌شود و فاصله‌ی میان شروع ریزش مو و نمایان شدن کم‌پشتی یا طاسی، کوتاه خواهد بود.

توجه داشته باشید که ریزش مو علاوه بر تاثیر بر جنبه‌های زیبایی، بر جنبه‌های روحی روانی نیز اثرگذار است. چرا که فرد دچار ریزش مو، ممکن است به دلیل ناراحتی و خجالت از وضع موهای خود، از حضور در بسیاری از مناسبت‌های شغلی، تحصیلی، تفریحی و اجتماعی دوری کند.

این اجتناب تا برطرف شدن ریزش ادامه خواهد داشت که حتی ممکن است برای ماه‌ها طول بکشد. همین موضوع به تدریج باعث کاهش اعتماد به نفس و آغاز مشکلات روحی روانی خواهد شد.

ریزش مو در زنان چیست؟

ریزش مو در زنان معمولاً زمانی مشخص می‌شود که فرد به طور غیرمنتظره‌ای، مقدار زیادی مو از دست می‌دهد. به طور طبیعی همه‌ی ما روزانه ۵۰ تا ۱۰۰ عدد تار مو از دست می‌دهیم.

ریزش موها بخشی از چرخه‌ی طبیعی رشد مو است؛ موهای قدیمی می‌ریزند تا جا برای موهای جدیدتر باز شود. وقتی تعادل بین رشد موهای جدید و ریزش موهای قدیمی به هم می‌خورد، با مشکل ریزش یا طاسی مواجه می‌شویم. به ریزش موی بیش از حد در علم پزشکی، آلوپسی یا طاسی گفته می‌شود.

ریزش مو

چرخه‌ی رشد موهای بدن و سر به طور طبیعی سه مرحله دارد:

  • آناژن (فاز رشد) این مرحله بین ۲ تا ۸ سال طول می‌کشد. به طور طبیعی ۸۵ تا ۹۰ درصد از موهای سر ما در این مرحله به سر می‌برند.
  •  کاتاژن (فاز گذرا): این مرحله ۲ تا ۳ هفته طول می‌کشد و در آن فولیکول‌ها تحلیل می‌روند.
  •  تلوژن (فاز استراحت): این مرحله ۲ تا ۴ ماه طول می‌کشد و در انتهای آن مو می‌ریزد.

ریزش مو در زنان چقدر شایع‌ است؟

بسیاری از ما تصور می‌کنیم که طاسی و ریزش مو تنها مربوط به مردان است. البته که این طور نیست. حدود نیمی از خانم‌ها، در طول زندگی خود دچار ریزش مویی چشمگیر می‌شوند. شایع‌ترین مورد از دلایل ریزش مو در زنان ، یعنی ریزش مو با الگوی زنانه یا آلوپسی آندروژنی، حدود ۳۰ درصد از خانم‌ها را درگیر می‌کند.

چه کسانی دچار ریزش می‌شوند؟

هر دختر یا خانمی ممکن است دچار ریزش شود؛ اما این مشکل در افراد زیر شایع‌تر است:

  • خانم‌های بالای ۴۰ سال
  • کسانی که به تازگی زایمان کرده‌اند.
  • افرادی که تحت شیمی‌درمانی هستند یا داروهای خاص دیگری مصرف می‌کنند.
  • خانم‌ هایی که عادت به سفت بستن یا بافتن موهای خود دارند.
  • بانوانی که به طور مداوم از مواد شیمیایی مضر برای موهای خود استفاده می‌کنند.

ریزش مو

علایم ریزش مو

  • مشاهده‌ی مقدار زیادی مو در چاه حمام، روی برس یا بالشت
  • طاسی‌های منطقه‌ای و بخش‌های کم پشت شده روی سر که به مرور زمان گسترش می‌یابد.
  • اگر احساس می‌کنید در زمان بستن موها، حجم موهای شما کم شده‌ است.
  • اگر با لمس سر، موهای شما به سادگی کنده می‌شوند.

دلایل ریزش مو در زنان

دلایل ریزش مو در زنان و مردان متنوع‌اند. برای راحتی کار ما این دلایل را در ۴ دسته قرار دادیم: آلوپسی‌ها، سبک زندگی، دلایل بالینی و تغییرات هورمونی. این دلایل ریزش مو در زنان ممکن است به تنهایی یا در کنار یکدیگر دیده شوند.

به دلیل این که ریزش می‌تواند ناشی از یک بیماری زمینه‌ای خطرناک باشد، توصیه می‌کنیم که اگر دچار این مشکل شده‌اید، با پزشک خود مشورت کنید.

 آلوپسی‌‌ها

آلوپسی یا طاسی به شکلی از ریزش مو گفته می‌شود که واگیردار نیست و می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. از علل ژنتیکی گرفته تا بستن سفت موها یا هر چیزی که باعث تحریک بیش از حد سیستم ایمنی شما شود.

آلوپسی آندروژنی

ریزش با الگوی زنانه یا آلوپسی آندروژنی شایع‌ترین دلایل ریزش مو در زنان بوده که ژنتیکی یا ارثی است. یعنی اگر در خانواده شما، شخصی با آلوپسی آندروژنی وجود دارد، احتمال ابتلای شما به آن بیشتر است.

علت های اصلی و مهم ریزش مو

 هر نوع آسیب جسمی

عواملی چون جراحی، تصادف رانندگی یا بیماری شدید حتی آنفولانزا می‌تواند ریزش مو را به همراه داشته باشد. این مورد به نام Telogen Effluvium نیز شناخته می‌شود. مو دارای چرخه زندگی برنامه ریزی شده‌ای است:

مرحله رشد، مرحله استراحت و مرحله ریختن. شرایط جسمی می‌تواند به چرخه رشد طبیعی مو شوك وارد کند و با این اختلال شاهد از دست دادن موهای خود باشد. ریزش مو اغلب سه تا شش ماه پس از تروما به میزان قابل توجهی است.

چه کاری انجام دهیم؟

خبر خوب این است که با بهبودی بدن، موها دوباره رشد می‌کنند و نیاز به پیگیری درمان خاصی ندارد. تنها کافیست تا بدن در شرایط عادی قرار بگیرد تا چرخه سلامت و طبیعی خود را باز یابد.

ریزش مو

تأثیرات بارداری

حاملگی و مادرشدن یکی از زیباترین اتفاقات زندگی هر زنی به شمار می‌رود. اما بارداری یکی از نمونه‌های شوک جسمی است که می‌تواند خود علت ریزش شود. دلیل این امر تغییراتی است که در سطح هورمون‌ها به وجود می‌آید.

شاید جالب باشد بدانید که ریزش موی مرتبط با بارداری، به جای آنکه در دوران بارداری باشد، بیشتر بعد از زایمان دیده می‌شود.

نباید فراموش کرد که بارداری در هر فرد خاص خود او بوده و تجربیات خاصی را نیز به همراه دارد. به همین دلیل ممکن است تنها در تعداد معدودی از افراد علت ریزش مو عدم تعادل هورمونی در دوران بارداری باشد.

چه کاری باید انجام دهیم؟

اگر بعد از بارداری دچار ریزش مو شدید، مطمئن باشید که موهای شما طی چند ماه دوباره رشد می‌کند. این عرضه امری عادی است و راه خود را پیش می‌برد. در دوران حاملگی و همچنین شیردهی، به دلیل خطرات و یا عوارضی که داروهای ضد ریزش مو دارند، مصرف آنها توصیه نمی‌شود، بهترین راهکار در این دوران داشتن یک رژیم غذایی سالم و مناسب است.

این علائم آنفولانزا را جدی بگیرید ؛ موثرترین روش درمان طبی و خانگی آنفولانزا

مصرف بیش از حد ویتامین A

طبق تحقیقات مرکز آکادمی پوست آمریکا، مصرف بیش از حد مکمل‌ها یا داروهای حاوی ویتامین A می‌تواند علت ریزش مو باشد. مقدار مجاز مصرف روزانه ویتامین آ 5000 واحد بین المللی (IU) در روز، برای بزرگسالان و بچه‌های بالای 4 سال است.

مکمل‌ها حاوی 2،500 تا 10،000 IU هستند. بنابراین ممکن است با مصرف مکمل‌ها بیشتر از مقدار مجاز وارد بدن شما شود. البته این نکته نیز باید مورد توجه قرار بگیرد که قطع یکباره مصرف این ویتامین و یا کم کردن بیش از حد آن خود آسیب‌های متعددی را برای بدن به همراه خواهد داشت.

مهم‌ترین دلایل ریزش مو در جوانان

 مشکلات هورمونی، علتی شایع در زنان

به دلیل اینکه زنان بیشتر از مردان در معرض تغییرات هورمونی ناشی از بارداری، قاعدگی، استفاده از داروهای ضد بارداری، یائسگی و… هستند، ریزش مو ناشی از مشکلات هورمونی در آن‌ها شایع‌تر است.

البته در برخی از این شرایط ریزش مو برای خانم‌ها کاملاً طبیعی بوده و اصلاً نگران‌کننده نیست. به‌عنوان مثال اگر در حین بارداری یا مدتی پس از زایمان دچار ریزش مو شده‌اید جای نگرانی نیست اما اگر این مشکل تا مدت‌ها پس از زایمان با شما همراه بود باید برای حل مشکل به پزشک مراجعه کنید.

 استرس اصلی‌ترین دلیل ریزش مو در جوانان

ریزش مو در اثر استرس مرد و زن و سن و سال نمی‌شناسد، در هر سنی و با هر شرایطی بدنی که باشید، در صورتی که تحت فشار شدید استرس قرار بگیرید موهایتان را از دست خواهید داد.

در شرایطی که استرس شدیدی دارید، هورمون‌های مختلف در بدن شما برای عادی‌سازی شرایط ترشح می‌شوند و این امر باعث به هم ریختن تعادل هورمونی بدنتان می‌شود.

اگر شرایط استرس‌زا طولانی شود یا به طور مداوم در آن قرار بگیرید، موها شروع به نازک‌تر شدن کرده و ریزش آن‌ها آغاز می‌شود. البته این مشکل معمولاً بعد از عادی شدن شرایط برطرف می‌شود اما برای جوانانی که مدام در معرض استرس ناشی از تحصیل و شغل و شرایط خانوادگی هستند می‌تواند ادامه‌دار باشد.

 رژیم‌های خودسرانه، عاملی برای کچلی زودرس

مواد غذایی که مصرف می‌کنید، منبع اصلی تأمین ویتامین‌ها و پروتئین‌های موردنیاز برای رشد و استحکام موها هستند. در صورتی که قصد لاغر شدن یا چاق شدن را دارید، بهتر است از یک متخصص تغذیه کمک بگیرید. متخصص به شما کمک می‌کند که غذاهای مفید برای بدنتان را در حجم مناسبی مصرف کنید تا به اندام دلخواهتان برسید.

در صورتی که مدام در حال گرفتن رژیم‌های زجرآور و بی‌فایده هستید، باید خیلی زودتر از سنین میان‌سالی منتظر ریزش موها باشید. پس بهتر است همان اندازه که به فکر آب کردن چربی‌ها هستید، به فکر نگه داشتن موها روی سر خود نیز باشید.

سیگار و قلیان، دشمن ریه‌ها، پوست و موهای شما

بهتر است بین تفریحات ناسالم، دوستان نادرست و موهایتان یکی را انتخاب کنید! در صورتی که هر روز صبح تعداد موهای موجود در برس موهایتان را می‌شمارید، دور سیگار و قلیان را خط بکشید. چرا که به طور قطع با ادامه روند استفاده از نیکوتین خیلی زودتر از آنکه فکرش را بکنید دیگر نیازی به برس نخواهید داشت.

 ارث خانوادگی، مشکلی بدون راه فرار

پیش از آنکه برای مشکل ریزش مو در جوانی به پزشک مراجعه کنید، نگاهی به اطرافیانتان بیندازید. در صورتی که پدر، برادران، عموها یا دایی‌هایتان صاحب موهایی کم‌پشت بوده یا به طور کامل کچل هستند، احتمالاً خودتان متوجه علت مشکل خواهید شد.

البته این به این معنا نیست که در صورت وجود ژن کچلی در خانواده، شما هم حتماً کچل خواهید شد اما معمولاً یکی از دلایل ریزش مو در جوانی وجود ژن کچلی در شما است.

ریزش مو

 مراقبت نادرست از موها، یک بلای خودخواسته

خیلی از اوقات ریزش مو در جوانی بلایی است که خودتان بر سر خودتان آورده‌اید. اگر دوست دارید حداقل تا رسیدن به میان‌سالی موهای پرپشتی داشته باشید، باید از موهایتان به درستی مراقبت کنید.

استفاده از شامپوهای نامناسب، تعویض مرتب شامپو، عدم شست و شوی صحیح موها، شانه نزدن درست و مداوم همگی از مواردی هستند که می‌توانند به موهای شما آسیب برسانند. در صورتی که در رسیدگی نکردن به موهایتان اصرار داشته باشید، خیلی زود با مشکلاتی بزرگ‌تر از ریزش موها نظیر بروز قارچ‌های پوستی مواجه خواهید شد.

توجه کنید که منظور ما از مراقبت نادرست از موها تنها شست و شوی نامناسب آن‌ها نیست.

در صورتی که به طور مرتب از رنگ‌های شیمیایی یا دکلره استفاده می‌کنید، با موهای خیس می‌خوابید، هرروز صبح موهایتان را سشوار کرده یا اتو می‌کشید یا هنگام بستن آن‌ها را محکم می‌کشید باید منتظر ریزش در جوانی باشید. فراموش نکنید که این مشکل تنها به وسیله خود شما قابل حل است و کس دیگری نمی‌تواند شما را وادار به مراقبت از موهایتان بکند.

 مصرف داروها، مشکلی اجتناب‌ناپذیر

متأسفانه بخش زیادی از داروهایی که برای درمان بیماری‌های مختلف تجویز می‌شوند ریزش مو را ایجاد می‌کنند. از جمله این داروها می‌توان به داروهای شیمی‌درمانی، فشار خون، ضد افسردگی اشاره کرد. در چنین موردی شما چاره دیگری به جز کنار آمدن با این مشکل ندارید. چرا که نمی‌توانید سلامتی خود را به زیبایی‌تان بفروشید.

بیماری‌ها، یک دشمن درونی و پنهان

در بسیاری از موارد یکی از دلایل ریزش مو در جوانی وجود بیماری است که شما از آن آگاه نیستید. به عنوان مثال تیروئید، کم‌خونی، مشکلات سیستم گوارشی، قارچ‌های پوستی و… همگی می‌توانند از دلایل پنهانی ریزش مو باشند.

در صورتی که موهایتان به صورت غیرعادی می‌ریزد یا به طور ناگهانی زیاد شده است برای تست این بیماری‌ها به پزشک مراجعه کنید. البته بیماری‌هایی که منجر به ریزش مو می‌شوند لزوماً پنهان نیستند. در بسیاری از موارد بیماری‌های خود ایمنی نظیر، لوپوس یا دیگر بیماری‌ها مثل دیابت، کبد چرب می‌تواند علت ریزش مو در جوانان شود.

 مشکلات عصبی، یک علت ریشه‌ای

در برخی موارد ممکن است که یک شوک عصبی باعث شروع فرایند ریزش موهای شما شود. این شوک می‌تواند یک شوک بسیار بزرگ مانند غم ناشی از مرگ یکی از عزیزان باشد یا در اثر استرس زیاد ایجاد شود. به طور عمده مشکلات عصبی که منجر به ایجاد افسردگی یا بی‌قراری در فرد می‌شوند، با ریزش مو همراه هستند.

توجه کنید که ریزش مو به دلیل وجود این مشکلات موقتی است و پس از برطرف شدن مشکل موها به حالت عادی خود برمی‌گردند. اما اگر دوره مشکل عصبی طولانی شود ممکن دیگر موهایتان مثل روز اول نشود.

استفاده بیش از حد از مواد حالت‌دهنده مو، زیبایی موقتی ریزش دائمی

یکی از شایع‌ترین دلایل ریزش مو در جوانی استفاده فراوان از ژل‌ها، ماسک‌ها و روغن‌های مو است. این مواد برای اینکه به موهای شما حالت دهند تقریباً آن‌ها را نابود خواهند کرد. ترکیبات موجود در این مواد اغلب شیمیایی بوده و برای ساقه و ریشه موها مناسب نیست.

درمان استفراغ کودکان با روش های خانگی و بدون دارو

مشکل استفاده از این مواد زمانی زیاد می‌شود که بدون پاک کردن آن‌ها از روی موهایتان به رختخواب بروید و فردا صبح مجدداً از آن‌ها استفاده کنید. در چنین مواردی باید در سنین جوانی فاتحه موهای زیبای خود را بخوانید.

روش‌های دارویی درمان ریزش مو

درمان با داروی خوراکی

یکی از راه‌های درمان ریزش در خانم‌ها و آقایان استفاده از داروهای شیمیایی است. از این داروهای خوراکی می‌توان به ماینوکسیدیل، کتوکونازول، اسپیرونولاکتون، فیناستراید، داروهای ضدآندروژن، کورتیکو استروئید اشاره کرد. این داروها به صورت خوراکی هستند و باید طبق تجویز پزشک در زمان مشخص مصرف شوند.

درمان با داروهای موضعی

در بسیاری از مواقع تنها مصرف داروهای خوراکی نمی‌تواند به درمان ریزش مو کمک کند. از این رو پزشک با تجویز داروهای موضعی به درمان ریزش موی سر کمک بسیاری می‌کند. یکی از مهم‌ترین داروهای موضعی که برای درمان ریزش مو سر استفاده می‌شود ماینوکسیدیل است.

استفاده از ماینوکسیدیل در کنار داروهای خوراکی علاوه بر تقویت موی سر، می‌تواند از ریزش موی سر جلوگیری کند.

مزوتراپی مو

مزوتراپی مو یکی از کم‌تهاجم‌ترین روش‌ها برای درمان ریزش مو است. در این روش پزشک در ابتدا ترکیب چند ماده لازم و ضروری برای رویش مجدد موها را با تزریق وارد پوست سر می‌کند. این ترکیب از عصاره‌های گیاهی، ویتامین‌ها، آنزیم‌ها، هورمون‌های لازم برای رشد موها ساخته شده و می‌توانند به درمان ریزش موی سر کمک بسیاری کنند.

میکرونیدلینگ مو

یکی از روش‌هایی که به درمان ریزش مو سکه‌ای کمک بسیاری می‌کند، میکرونیدلینگ موی سر است. در این روش پزشک با استفاده از یک دستگاه خراش‌ها و زخم‌های کوچکی روی پوست سر ایجاد می‌کند.

همین خراش‌ها منجر به تحریک کلاژن سطح پوست شده و در نهایت باعث رویش مجدد موی سر می‌شود.

ریزش مو
ایجاد زخم روی پوست صورت علاوه بر اینکه به بازسازی فولیکول‌های مو کمک بسیاری می‌کند، می‌تواند منجر به ضخیم شدن موهای سر شود.

درمان‌های خانگی ریزش شدید موی سر

گیاهان دارویی برای افزایش رشد موی سر می‌توانند مؤثر باشند اما زمانی که شما با مشکل ریزش شدید موهایتان دست و پنجه نرم می‌کنید اولین مرحله پیدا کردن راهی برای توقف ریزش است؛ با استفاده از این درمان‌های خانگی می‌توانید با ریزش موی خود خداحافظی کنید که عبارتند از:.

نارگیل

همانطور که می‌دانید نارگیل مزایای بسیار زیادی برای سلامتی موهای شما دارد. این ماده نه تنها می‌تواند باعث رشد دوباره موها شود بلکه آن را نرم‌تر می‌کند. نارگیل دارای اسیدهای چرب مفید، مواد معدنی و پروتئین‌هایی است که می‌تواند شکست مو را کمتر کند.

این ماده همچنین سرشار از پتاسیم و آهن است. شما می‌توانید از روغن نارگیل یا شیر آن برای جلوگیری از ریزش موهای خود استفاده کنید.

آب پیاز

پیاز سرشار از سولفور است و با افزایش تولید کلاژن، باعث رشد موها می‌شود. استفاده از آب آن بر روی پوست سر می‌تواند ریزش مو را تحت کنترل خود بگیرد.

سیر

همانند پیاز، سیر نیز سولفور بالایی دارد. به همین خاطر در طب سنتی از آن برای رشد مجدد موها استفاده می‌شود.

حنا

حنا عمدتاً به عنوان یک رنگ مو طبیعی با نرم کننده استفاده می‌شود اما خواص موجود در آن برای استحکام ریشه مو بسیار مفید است. اگر حنا را با سایر مواد ترکیب کنید، نتیجه بهتری دریافت خواهید کرد.

گیاه ختمی

ختمی یا گل بامیه، می‌تواند مواد مورد نیاز مو را تأمین کند، از سفید شدن زودرس مو جلوگیری نماید و شوره سر را درمان کند.

طاسی آندروژنیک

شایعترین علت ریزش در افراد بزرگسال، طاسی آندروژنیك است. تئوری هامیلتون برای اولین بار در سال ۱۹۴۲ بیان كرد كه هورمونهای مردانه یا آندروژن باعث ریزش مو می شود. او بعدها ضمن توضیح این نوع طاسی آن را به هشت گروه تقسیم كرد.

در تقسیم بندی او در مرحله ۱ و ۲ موها از دو طرف پیشانی در شقیقه ها به عقب رفته و در مرحله چهار در عقب سر نیز ایجاد طاسی شده و درمرحله ششم طاسی قسمت جلوی سر به قسمت طاسی عقب سر متصل می شود و در سال ۱۹۷۵ “نوروود” و در سال ۱۹۷۷ “لودویك” تقسیم بندی های جدیدتری ارایه دادند .

لودویك ضمن بیان ریزش موی آندروژنیك در زنان بیشتر به صورت منتشر است و برخلاف تصور عموم كچلی مردانه، در زنان كمتر از پنجاه سال در دهه دوم، سوم، چهارم حدود ۵۰ درصد شیوع دارد.

طاسی آندروژنیك ریشه ارثی دارد. نازك شدن ارثی موها و طاسی سر در مردان و زنان در اثر استعداد ژنتیكی این افراد و تحت تاثیر آندروژنها یا هورمونهای مردانه است.

نازك شدن موها معمولا در هر دو جنس بین سنین ۱۲ تا ۴۰ سالگی شروع می شود و حدود نیمی از جمعیت بیش از پنجاه سالگی درجاتی از آن را نشان می دهند. در مردانی كه از قبل استعداد ژنتیكی ابتلاء به این حالت را دارند، این حالت خیلی زود و از اواخر دوران بلوغ شروع می شود.

علایم ظاهری

علایم ظاهری را به سادگی می توان شناخت این گونه ریزش موها غالبا تحت تاثیر هورمون اصلی مردانه تستوسترون است و در برخی موارد خیلی زودرس شروع می شود. پیشانی و شقیقه ها در برخی از جوانان حوالی سن ۲۰ سالگی شروع به خالی شدن می كند به همین دلیل است كه این نوع ریزش مو عمدتا حساسیت زیادی بین مردان دارد.

زیرا در بعضی ممكن است باعث كاهش اعتماد به نفس و مشكلاتی در ارتباط با دیگران شود. این ریزش مو تا اندازه زیادی به روی ظاهر فرد تاثیر می گذارد. پیری در ارتباط با مو می تواند مربوط به پس رفتن خط مو و یا مربوط به طاسی باشد واگر افراد هنگام ملاقات با شخص از صورت به پیشانی یا كف سر معطوف شود و صورت فرد نسبت به سن واقعی پیرتر نشان داده شود.

ریزش مو ناگهانی چیست؟

ریزش مو در یک بازه‌ی زمانی کوتاه مدت شروع می‌شود و فاصله‌ی میان شروع ریزش مو و نمایان شدن کم‌پشتی یا طاسی، کوتاه خواهد بود.

درمان ریزش مو با عسل چگونه است؟

برای درمان های خانگی اکثر بیماری ها از عسل استفاده می شود. خواص بی نظیر عسل همیشه می تواند راه چاره ای باشد برای بیماری ها و مشکلات ما. می توانید برای پر پشت تر شدن موهایتان از ترکیب عسل با روغن زیتون و یا روغن بادام تلخ استفاده کنید.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: سیده سمانه جلیلی

آخرین بروز رسانی

19 بهمن 1400

بروز رسانی توسط

سیده سمانه جلیلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *