افتتاح حساب ترکیه
خواص نمک صورتی

خواص نمک صورتی را می دانید؟ این نمک به طور طبیعی به رنگ صورتی می باشد و به نام نمک هیمالیا معروف است. این نمک سرشار از مواد معدنی است و مانند نمک های دیگر ضرر ندارد. با شادمگ همراه باشید تا با خواص نمک صورتی آشنا شوید.

نمک صورتی 

نمک صورتی نوعی نمک است که به طور طبیعی به رنگ صورتی بوده و در بین مردم به نام نمک هیمالیا نیز معروف است. بسیاری از مردم ادعا می‌کنند که این نوع نمک مملو از مواد معدنی است، به همین خاطر اغلب تصور می‌شود که نمک صورتی هیمالیایی بسیار سالم‌تر از نمک خوراکی معمولی است. نمک هیمالیایی، نوعی نمک طبیعی است که به رنگ صورتی مشهور است. این نوع نمک از معادن نمک درست شده و معمولاً در مناطق کوهستانی پاکستان و هند به دست می‌آید.
نمک صورتی - خواص نمک صورتی
نمک صورتی هیمالیا یک نمک صورتی رنگ است که از معدن نمک خهورا (خیرا) در نزدیکی هیمالیا در پاکستان استخراج می‌شود. معدن نمک خهورا یکی از قدیمی‌ترین و بزرگترین معادن نمک در جهان است. عده‌ای بر این باورند که نمک صورتی هیمالیا برداشته شده از این معدن، میلیون‌ها سال پیش از تبخیر توده‌های آبی قدیمی تشکیل شده است. این نمک به صورت دستی استخراج می‌شود و کمترین فرایند فرآوری در آن رخ می‌دهد تا محصولی تصفیه نشده به دست آید که فاقد مواد افزودنی و بسیار طبیعی‌تر از نمک خوراکی است. نمک صورتی هیمالیا مانند نمک خوراکی عمدتاً از سدیم کلرید تشکیل شده است. با این حال، فرآیند برداشت طبیعی به نمک هیمالیا این اجازه را می‌دهد تا دارای بسیاری از مواد معدنی کمیابی باشد که در نمک معمولی یافت نمی‌شوند. برخی افراد معتقدند که نمک هیمالیا حاوی 84 ماده معدنی مختلف و عناصر کمیاب است. در واقع، وجود مواد معدنی به ویژه آهن، موجب رنگ صورتی این نمک شده است.
نمک هیمالیا - خواص نمک صورتی

ارزش غذایی نمک هیمالیا

هم نمک خوراکی و هم نمک صورتی هیمالیا بیشتر از کلرید سدیم تشکیل شده‌‌ اند، اما نمک صورتی هیمالیا تا ۸۴ ماده معدنی و عنصر کمیاب دیگر را دارد. اینها شامل مواد معدنی معمولی مانند پتاسیم و کلسیم و همچنین مواد معدنی کمتر شناخته شده مانند استرانسیم و مولیبدن هستند. در ادامه مقایسه ای از مواد معدنی شناخته شده موجود در یک گرم از این دو نمک آورده شده است:

مواد معدنی (میلی گرم) نمک هیمالیا نمک معمولی
کلسیم ۱.۶ ۰.۴
پتاسیوم ۲.۸ ۰.۹
منیزیوم ۱.۰۶ ۰.۰۱۳۹
آهن ۰.۰۳۶۹ ۰.۰۱۰۱
سدیم ۳۶۸ ۳۸۱

همانطور که می‌بینید، ‌‌نمک معمولی ممکن است سدیم بیشتری داشته باشد، اما نمک صورتی هیمالیا حاوی کلسیم، پتاسیم، منیزیم و آهن بیشتری است. با این وجود، مقادیر این مواد معدنی در نمک صورتی هیمالیا بسیار اندک است. این مواد در مقادیر بسیار کمی یافت می‌شوند که برای مثال، ۳.۷ پوند (۱.۷ کیلوگرم) نمک صورتی هیمالیا برای به دست آوردن مقدار توصیه شده روزانه پتاسیم لازم است. نیازی به گفتن نیست، این مقدار مصرف نمک به هیچ عنوان ضروری نیست. مواد معدنی اضافی موجود در نمک هیمالیا در مقادیر کمی یافت می‌شوند که بعید است مزیتی برای سلامتی به همراه داشته باشند.

آشنایی با علائم ارضا در زنان | چطور زن ها به مرحله ارگاسم می رسند ؟

خواص نمک صورتی

مبارزه با آکنه و درمان خانگی جوش صورت با نمک هیمالیا

یکی از خواص برجسته نمک هیمالیا، ضد باکتری و ضد عفونی بودن آن است. این خاصیت باعث می‌شود که جوش و آکنه به شدت کاهش پیدا کنند. برای بهره‌برداری از این خاصیت، می‌توانید ماسک ساده‌ای تهیه کنید. کافی است نصف قاشق سوپ‌خوری نمک هیمالیا را با نصف فنجان آب مقطر مخلوط کرده و بر روی پوست صورت خود بزنید. بعد از ۲۰ دقیقه، با آب سرد آن را بشویید.

نمک خوراکی - خواص نمک صورتی

لایه برداری طبیعی با نمک هیمالیا

نمک هیمالیا می‌تواند به عنوان یک اسکراب طبیعی استفاده شود. با استفاده از این نمک، پوست شما پاکسازی شده و سلول‌های مرده از بین می‌روند. این اسکراب طبیعی خیلی ساده تهیه می‌شود: مقداری نمک هیمالیا را با روغن نارگیل مخلوط کرده و به آن ده قطره گلاب اضافه کنید. این مخلوط را به مدت ۵ دقیقه بر روی پوست صورت یا بدن خود ماساژ دهید و سپس با آب ولرم بشویید.

راه حلی طبیعی برای درمان شوره سر خانگی

نمک هیمالیا با توانایی ضد عفونی که دارد، می‌تواند در درمان شوره و خارش پوست سر مؤثر باشد. ماسک طبیعی با نمک هیمالیا در این زمینه بسیار مفید است. کافی است دو قاشق چای‌خوری از این نمک را با دو قاشق غذا‌خوری شامپو مخلوط کنید. ماسک حاصله را بر روی موهای خود بمالید، به مدت چند دقیقه ماساژ دهید و سپس با آب ولرم بشویید.

آبرسانی به بدن و جلوگیری از مسمومیت با سدیم

افزودن مقداری کمی نمک صورتی به وعده های غذایی و نوشیدنی ها می تواند به جلوگیری از دهیدراته شدن بدن و برقراری تعادل مایعات کمک کند. به علاوه این نمک از ابتلا به بیماری هایپرناترمی یا مسمومیت با سدیم نیز جلوگیری می کند.

این بیماری زمانی رخ می دهد که سطح سدیم خون بسیار زیاد شده و بدن دچار کم آبی شود؛ از آنجایی که کریستال های نمک صورتی درشت تر از نمک معمولی است و طعم شورتری دارد، شما می توانید با مقدار کمی از آن غذا را طعم دار کرده و سدیم کمتری وارد بدن کنید.

خواص نمک صورتی بر سلامت دهان و دندان

نمک هیمالیا، که با ویژگی‌های ضدباکتری خود شناخته شده است، به جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها کمک می‌کند و بوی ناخوشایند دهان را از بین می‌برد. این نمک با ترکیب با آب و افزودن روغن نعناع می‌تواند به عنوان یک دهان‌شویه طبیعی بهره‌برداری شود. برای به حداکثر رساندن این ویژگی، توصیه می‌شود ترکیبی از نمک هیمالیا، آب مقطر و روغن نعناع در یک بطری نگهداری شود و هر صبح به عنوان دهان‌شویه استفاده شود.

درمان خانگی اسهال در خانه ؛ فوری و مطمئن + علائم و علت بروز اسهال را بشناسید

خواص نمک هیمالیا - خواص نمک صورتی

تأثیرات مثبت نمک هیمالیا بر درمان میگرن

نمک صورتی هیمالیا به خاطر مواد معدنی ارزشمندی که دارد، می‌تواند سطح هورمون سروتونین را افزایش دهد، که این خاصیت به درمان میگرن کمک می‌کند. همچنین، ویژگی‌های ضدالتهابی این نمک به تقویت گردش خون و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.

تسکین درد و التهاب گلو

محلول آب و نمک صورتی می تواند در از بین بردن باکتری ها، برطرف شدن التهاب و کاهش درد گلو مؤثر باشد. برای تهیه این محلول، یک چهارم قاشق چای خوری نمک هیمالیا را با یک فنجان آب گرم مخلوط کرده و از آن برای شستشوی گلو استفاده کنید. این محلول را در زمان سرماخوردگی روزی سه بار غرغره کنید.

تقویت سیستم تنفسی با استفاده از نمک هیمالیا

ویژگی‌های ضدباکتری و ضدالتهابی نمک هیمالیا می‌تواند به سلامتی سیستم تنفسی کمک کرده و خلط گلو را کاهش دهد. استفاده از بخار نمک هیمالیا همچنین می‌تواند به پاکسازی ریه‌ها و درمان برونشیت کمک کند.

حفظ تعادل در سیستم گوارش

نمک هیمالیا با تنظیم تعادل اسید معده به تولید مایعات بیشتر در کبد و پانکراس کمک می‌کند، موجب تقویت سلامت دستگاه گوارش می‌شود.

کنترل فشار خون از خواص نمک صورتی

از آنجایی که طعم شور نمک صورتی از نمک معمولی بیشتر است، مصرف میزان کمی از آن در غذا می تواند طعم مورد نظر شما را ایجاد کند؛ بنابراین افراد مبتلا به فشار خون می توانند از آن استفاده کرده و سدیم و مواد معدنی لازم بدن را تأمین کنند.

پاکسازی و درمان سینوس با نمک هیمالیا

ویژگی‌های ضدالتهابی و ضد میکروبی نمک هیمالیا به پاکسازی و تسکین سینوس‌ها کمک می‌کند، و برای درمان وضعیت‌های مانند گرفتگی بینی و سینوزیت استفاده می‌شود. اسپری تهیه شده از ترکیب نمک هیمالیا و آب می‌تواند به عنوان یک درمان طبیعی برای سینوزیت بهره‌برداری شود.

نمک تصویه - خواص نمک صورتی

تصفیه هوا با نمک هیمالیا

لامپ‌های ساخته شده از سنگ نمک هیمالیا نه تنها به زیبایی فضای منزل کمک می‌کنند، بلکه با گرم شدن و تولید بخار آب، آلودگی‌ها و مواد زائد موجود در هوا را جذب کرده و به تصفیه هوا نیز کمک می‌کنند. استفاده از این لامپ‌ها برای کسانی که به آلرژی، حساسیت، آسم، افسردگی، بی‌خوابی یا حتی سرفه مبتلا هستند، توصیه می‌شود.

درمان استرس ، بی خوابی

سرتونین موجود در این نمک استرس و افسردگی رو درمان می کنه.

تنظیم PH و کاهش ریفلاکس اسیدی

حالت غیر متعادل PH مشکلی برای بسیاری از افراد است که می تواند منجر به تمامی مشکلات سلامتی ناشی از نقص ایمنی، از دست دادن تراکم استخوان، ایجاد سنگ کلیه و اضافه وزن شود. شما می توانید PH بدن خود را با استفاده از آزمایش متوجه شوید. ادرار باید PH در حدود 6/5 داشته باشد که این مقدار در صبح کم و در بعدازظهر کمی بالاتر است. بزاق دهان باید PH در حدود 6/5 تا 7/5 در طی روز داشته باشد. بیشتر افراد مبتلا به عدم تعادل PH پایین، می توانند این مشکل را به خوبی با نوشیدن محلول دارای نمک هیمالیا درمان کنند.

خواص باورنکردنی خاکشیر و عوارض و فواید آن + بهترین نحوه مصرف

نحوه استفاده نمک هيماليا صورتی

نمک هیمالیا صورتی را می توان در هنگام پخت و پز، در زمان صرف غذا یا برای نگهداری از مواد غذایی استفاده کرد. نمک صورتی دقیقا مانند نمک معمولی در بازار موجود است و میزان استفاده از آن کاملا رابطه مستقیمی با اندازه بلورهای نمک دارد. هر چقدر بلورهای نمک هیمالیا ریزتر باشد، باید مقدار کمتری از ان را به غذا اضافه کنید.

به عنوان مثال، یک قاشق چای خوری نمک هیمالیا آسیاب شده حدود 2300 میلی گرم سدیم دارد و همان میزان نمک درشت تر، دارای 2000 میلی گرم سدیم است. هنگام پخت و پز میزان شور بودن نمک صورتی را در نظر گرفته و سپس مقدار لازم را به غذا اضافه کنید.

از سنگ نمک صورتی هیمالیا به عنوان سطح پخت و پز نیز می توانید استفاده کنید؛ به این ترتیب که سنگ نمک را روی حرارت بگذارید و بعد از چند دقیقه تکه های گوشت قرمز، گوشت مرغ، ماهی، سیب زمینی و سبزیجات را روی آن قرار دهید. به دلیل ویژگی های خاص سنگ نمک، توزیع حرارت در آن به صورت یکنواخت است؛ به علاوه ساختار بلوری آن موجب حفظ گرما برای مدت زمان طولانی شده و موجب می شود مواد غذایی روی آن به خوبی پخته شوند. استفاده از سنگ نمک در پخت غذا، طعم دلپذیری به مواد غذایی می دهد و موجب از بین رفتن باکتری ها نیز می شود.

نمک صورتی رنگ - خواص نمک صورتی

هشدارهای مهم در مصرف نمک هیمالیا

گرچه نمک هیمالیا دارای خواص فوق‌العاده‌ای است، اما مصرف زیاد و بی‌رویه از آن ممکن است به سلامتی آسیب بزند. مصرف زیاد نمک هیمالیا می‌تواند منجر به فشار خون بالا، نارسایی قلبی، سیروز کبدی و بیماری‌های کلیوی شود. به همین دلیل، مصرف آن به صورت معقول و با توجه به توصیه‌های پزشک مورد نظر است.

نمک هیمالیا و نیاز به ید

یکی از نکاتی که ممکن است در مورد نمک هیمالیا به چشم بیاید، نداشتن ید در ترکیبات آن است. برخی از افراد از مصرف این نمک به دلیل این موضوع خودداری می‌کنند. بنابراین، قبل از مصرف نمک هیمالیا، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا از نیازهای بدن به ید آگاه شوید و تصمیم بهتری بگیرید.

نتیجه‌گیری درباره نمک صورتی هیمالیا

نمک صورتی هیمالیا به دلیل داشتن مواد معدنی طبیعی و خواص سلامتی برجسته، یکی از محبوب‌ترین انواع نمک در بین مردم جهان شده است. این نمک نه تنها به تقویت سیستم عصبی و ترمیم مشکلات خواب کمک می‌کند، بلکه با کاهش استرس و افسردگی نیز موثر است. اما مانند هر ماده غذایی دیگر، مصرف معقول و توازن یافته از آن اهمیت دارد تا از مضرات بالقوه آن جلوگیری شود.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: shadi hemati

آخرین بروز رسانی

8 بهمن 1402

بروز رسانی توسط

shadi hemati

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *