افتتاح حساب ترکیه
رنگ کردن کابینت

رنگ کردن کابینت می تواند روحی تازه به آشپزخانه ی شما ببخشد. زمانی که از رنگ کابینت دلسرد شدید یا ظاهر کابینتتان کهنه شد به جای عوض کردن آن بهتر است آن را رنگ بزنید تا مثل روز اولش شود. نحوه ی رنگ کردن کابینت به صورت مرحله به مرحله را در شادمگ بخوانید.

اصول و نکات قبل از رنگ کردن کابینت ام دی اف چیست ؟

قبل از اینکه سراغ انتخاب رنگ کابینت و مراحل رنگ کردن کابینت بروید، بهتر است به اقداماتی که پیش از رنگ کاری باید انجام دهید بپردازیم. این اقدامات عبارت‌اند از:

رنگ کردن کابینت ممبران

  1. جدا کردن اتصالات
  2. آماده سازی محیط
  3. اطمینان از انجام کار

در ادامه هر یک از این موارد را توضیح می‌دهیم.

کابینت سازهای معتبر شهرتان را به شما معرفی میکنیم تا از آنها قیمت بگیرید و انتخاب کنید

1. جدا کردن اتصالات

در اولین قدم، باید لولا و هرگونه اتصالاتی را از درب‌های کابینت ام دی اف جدا کنید. قسمت‌هایی مثل پایه لولا، دستگیره‌ها، بست ریل‌های کشوها، همگی پیش از انجام رنگ کاری باید از روی درب کابینت جدا شوند.

درصورتی که این مرحله از قلم بیفتد، احتمال آسیب به دیگر درب‌ها در جابه‌جایی بر اثر کشیده شدن اتصالات به سایر درب‌ها، و یا گم شدن یراق آلات وجود دارد. همچنین اگر روی درب کابینت، اتصالاتی مثل دستگیره باقی مانده باشد، رنگ کاری و زیر سازی شما با مشکل مواجه می‌گردد.

2. آماده سازی محیط

آماده سازی محیطی ایزوله برای رنگ کاری یکی از مراحل مهم است. محیطی که رنگ آمیزی کابینت در آن صورت می‌گیرد، باید ایزوله و بدون گرد و خاک باشد، تا روی کیفیت رنگ تاثیر منفی نگذارد.

رنگ کردن کابینت چوبی

3. اطمینان از انجام کار

و آخرین نکته، با خودتان صادق باشید. ببینید آیا حوصله انجام چنین کاری در منزل را دارید یا خیر. شاید مراحل رنگ کاری را به درستی پیش ببرید، اما ممکن است با مشکلاتی مواجه شوید که از روی تجربه کم شما در این فرآیند باشند. یا اینکه به دلیل نداشتن حوصله کافی با دردسر مواجه شوید. پس قبل از انجام هر اقدامی، تصمیم بگیرید که آیا می‌خواهید خودتان دست به کار شوید، یا بهتر است این کار به یک متخصص واگذار کنید.

آموزش مرحله به مرحله رنگ کردن کابینت ام دی اف

حالا که آماده رنگ کردن کابینت شدید، به سراغ مراحل اصلی و تخصصیِ رنگ کردن کابینت می‌رویم. این مراحل عبارت‌اند از:

از بین بردن رنگ قبلی با سنباده

در اولین مرحله، نیاز است که رنگ قبلی به طور کامل از روی درب‌ها پاک شود. اگر این سوال برایتان پیش آمده که “آیا رنگ جدید، روی رنگ قبلی قابل اجرا است؟” باید پاسخ دهیم، بله! اما ما قصد داریم روش اصولی و با دوام رنگ کاری را به شما آموزش دهیم نه روشی فوری برای رفع نیاز. پس برای انجام کار اصولی، قدم به قدم با این مراحل پیش بروید.

رنگ قبلی را به وسیله دستگاه سنباده (ماشین پوست) به صورت یکنواخت از روی درب ها بردارید. در صورتی که می‌خواهید با سنباده دستی اینکار را انجام دهید، بهتر است از آن صرف نظر کنید. این کار با سنباده دستی آنقدر زمان بر است که تقریبا غیر ممکن به نظر می‌رسد.

بهترین جای تلویزیون در دکوراسیون خانه کجاست ؟ + اصول مهم محل قرارگیری تلویزیون

دقت کنید که عمل سنباده زدن را به شکل یکنواخت روی سطح کابینت انجام دهید و فراز و نشیبی روی ام دی اف بر جای نگذارید. هنگامی که رنگ قبلی از بین رفت، بهتر است مجددا عمل سنباده زدن را به منظور ایجاد سطحی یکنواخت انجام دهید. هر چه حوصله بیشتری به خرج دهید، در نهایت کیفیت رنگ مطلوب‌تری خواهید داشت.

رنگ کردن کابینت ام دی اف

تمیز کردن سطح کابینت

تمیز کردن سطح کابینت ام دی اف، مرحله بعدی است. برای اینکه قطعات ام دی اف آماده رنگ کردن شوند، باید سطح آن‌ها را از هرگونه گرد و خاکِ حاصل از مرحله قبل کاملا پاک کنید. برخی می‌گویند، برای اینکار از دستمال نم‌دار استفاده کنید. اما در صورتی که رطوبت دستمال زیاد باشد و این رطوبت را بتواند انتقال دهد، سطح ام دی اف پرز می‌گیرد و زبر می‌شود. پس بهتر است که از پمپ باد یا دستمالِ خشک استفاده کنید.

آسترکاری و سنباده‌زنی مجدد

آسترکاری و سنباده زدن مجدد، در واقع مرحله‌ای است که برای آماده سازی سطح، قبل از رنگ آمیزی نهایی صورت می‌گیرد. روی سطح ام دی اف قسمت‌هایی وجود دارند که دچار آسیب و یا خراشیدگی‌های عمیق شده‌اند. این قسمت‌ها را با استفاده از بتونه یا خمیری که از ترکیب چسبِ چوب و خاکِ چوب (همان پودر چوب) و مقداری آب به دست می آید، پر می‌کنند. سپس این قسمتها را مجدد باید سنباده بزنید، تا به یکنواختی مورد نظر برسید.

در این مرحله باید لایه اول رنگ یا پرایمرِ پیش از رنگ را روی ام دی اف بزنید تا آماده رنگ اصلی و نهایی شود. آستر در واقع همانند روکشی است که از سطح ام دی اف محافظت می‌کند.

رنگ آمیزی نهایی

در آخرین مرحله، رنگ اصلی به وسیله پمپ و پیستوله روی درب‌ها پاشیده می‌شود. هنگام رنگ زدن نهایی، وجود هرگونه گرد و خاک در محیط، روی کیفیت رنگ بعد از خشک شدن تاثیر منفی می‌گذارد. به همین دلیل معمولا رنگ کارهای حرفه‌ای، اتاق یا قسمتی جداگانه برای رنگ دارند که به آن اتاقِ رنگ می‌گویند؛ محیطی ایزوله که جدا از دیگر بخش‌های کارگاهِ رنگ است.

در نهایت وابسته به نوع رنگی که شما انتخاب می‌کنید، از یک تا پنج لایه رنگ برای پوشاندن روی کابینت نیاز است که تشخیص این موضوع به عهده خود شماست.

اگر به مراحل بالا دقت کرده باشید، می‌بینید که رنگ کاری اصولی، تخصص و تجربه کافی برای این کار را می‌طلبد. پس به شما پیشنهاد می‌کنیم این کار را به یک رنگ کار ماهر بسپارید. برای پیدا کردن بهترین کابینت ساز شهرتان، می‌توانید از بزرگ‌ترین بازار آنلاین ساختمان، یعنی «سلام ساختمان» کمک بگیرید.

سایر روش‌ های تغییر دادن رنگ کابینت ام دی اف چیست ؟

نحوه رنگ کردن کابینت

تغییر رنگ با تعویض کابینت

این روش تقریبا برای همه واضح و مشخص است. شما می‌توانید به یک کابینت ساز ماهر مراجعه کنید. آن‌ها طراحی کابینت را با در نظر گرفتن سلیقه و نیاز شما انجام می‌دهند و بعد از آن، مراحل ساخت و نصب را شروع می‌کنند. اما برای این کار، وسواس زیادی در انتخاب کابینت‌ساز به خرج دهید. حتی قبل از دیدن نمونه کارهای اجرا شده کابینت‌ساز و اطمینان پیدا کردن از کیفیت او، اقدام به عقد قرارداد نکنید. در نهایت اگر آیتم هزینه در انتخاب شما تاثیر گذار نیست، بهتر است روش‌های دیگر تغییر رنگ را مطالعه نکنید و به فکر پیدا کردن کابینت‌ساز متخصص باشید.

اما سلام ساختمان کار شما را در انتخاب کابینت ساز راحت کرده است. شما به کمک سلام ساختمان، می‌توانید با توجه به نیاز خودتان، کابینت سازی که از نظر سلیقه و قیمت به درخواست شما نزدیک است را پیدا کنید و کابینت خود را به او سفارش دهید.

نکات طلایی خرید سرویس خواب شیک و با کیفیت

تغییر رنگ با تعویض درب‌های کابینت

اگر بدنه‌های داخلی کابینت شما سالم و قابل استفاده هستند، می‌توانید مدل و رنگ درب‌های جدید را انتخاب کنید و مجدد آن‌ها را سفارش دهید. بهتر است این کار را به کابینت‌ساز بسپارید، چرا که اندازه گیری سایز درب‌ها، نیازمند دقت بالا و رعایت اصول است. اگر هم خودتان می‌خواهید این کار را انجام دهید، اصول سفارش درب و برداشت سایز را یاد بگیرید.

برای هر درب نیاز به 3 میلی متر بادخور جهت گیر نکردن درب‌ها به یکدیگر در هنگام باز و بسته کردن درب‌ها یا بدنه کابینت نیاز است. بادخور را، هم در ارتفاع و هم در طول درب ها درنظر بگیرید. البته بهتر است سایز درب را دقیقا مثل درب های قبلی سفارش دهید. این دو روش 1 و 2 را، برای تغییر رنگ هر نوع کابینت ام دی افی می‌توانید به کار بگیرید.

استفاده از برچسب برای تغییر رنگ کابینت‌ها

یکی دیگر از روش‌های تغییر رنگ کابینت، تهیه برچسب‌های مخصوص کابینت است. این برچسب ها به صورت رولی و متری در بازار قابل تهیه هستند. این روش فقط حوصله کافی می‌طلبد و نیاز به هیچ تخصص خاصی ندارد. در زمان نصب برچسب کابینت روی درب‌ها، بهتر است از یک کاردک پلاستیکی کمک بگیرید و از شکل گیری حباب‌ها زیر برچسب جلوگیری کنید.

برچسب‌های کابینت معمولا خیلی متنوع نیستند و برای پوشاندن کابینت‌هایpvc  و رنگی توصیه نمی‌شوند، چون معمولا این کابینت‌ها دارای ابزار خاص روی درب‌ها هستند به همین علت، چسبندگی لازم روی درب ایجاد نمی‌شود.

تغییر رنگ با اسپری‌های رنگ

این روش یکی از ساده‌ترین روش‌های تغییر دادن رنگ کابینت ام دی اف است که می‌توانید خودتان آن را انجام دهید. برای این کار باید اسپری مخصوص رنگ مورد نظر خودتان را از بازار تهیه کنید و اگر می‌توانید درب‌های کابینت را جدا کنید. سپس دستگیره‌ها را جدا کرده و بعد از تمیز کردن سطح زیرین، اقدام به رنگ آمیزی نمایید. ترجیحا اگر از پرایمر در زیر رنگ استفاده کنید، کیفیت رنگ بالاتر می‌رود. این روش یکی از کم هزینه ترین روش‌های رنگ آمیزی کابینت است که البته کیفیت سایر روش‌ها را ندارد.

رنگ کردن کابینت سفید و مشکی

انواع رنگ مخصوص برای رنگ کاری کابینت ام دی اف چیست ؟

رنگ‌های لاکی بر پایه آب یا روغن

برای رنگ کردن کابینت‌های ام دی اف و چوبی، به طور کلی می‌توانید از رنگ‌های لاکی بر پایه آب یا روغن استفاده کنید. البته قبل از اجرای رنگ اصلی، یک لایه پرایمر باید روی کابینت اجرا کنید. بسیار مهم است که پرایمر مورد استفاده بر پایه آب نباشد. پرایمرهایی که بر پایه آب ساخته می‌شوند، سطح رویه ام دی اف را متورم و زبر می‌کنند. پس نکته حائز اهمیت در رنگ کاری کابینت، انتخاب پرایمر مناسب است.

رنگ‌های پلی استر و پلی اورتان

رنگ‌های پلی استر و پلی اورتان در انواع مات و براق، گزینه‌های دیگری هستند که برای رنگ کردن کابینت می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. از رنگ‌های پلی استر برای جلای کابینت نیز می‌توانید استفاده کنید.

رنگ‌های پولیشی

رنگ‌های پولیشی هم برای رنگ آمیزی کابینت ام دی اف کاربرد دارند. یکی از انواع رنگ‌های پولیشی، نوع براقِ رنگ پلی اورتان است که بعد از اتمام رنگ کاری، روی آن را با دستگاه پولیش، براق و یکنواخت می‌کنند.

نکات مهم پس از رنگ کردن کابینت ام دی اف

در این مقاله بررسی کردیم که آیا کابینت ام دی اف را میشود رنگ کرد و مراحل رنگ کردن آن را آموزش دادیم. شما با انجام این مراحل می توانید کابینت های خود را به بهترین نحو رنگ کنید. پس از رنگ کردن باید نکاتی را رعایت کنید:

بهترین مدل پرده مناسب خانه های کم نور که خونه رو دلباز و روشن می کنه

۱- پس از رنگ کردن چند روزی صبر کنید تا کابینت ها به طور کامل خشک شوند و سپس درب ها و سایر بخش ها را با دقت نصب نمایید.

۲- کابینت های شما اکنون مانند کابینت های نو هستند پس در نگهداری و حفظ آنها دقت کنید.

۳- سعی کنید در چند روز ابتدایی پس از نصب، کابینت های خود را در معرض رطوبت و حرارت قرار ندهید.

اشتباهات رایج در رنگ آمیزی کابینت

مانند هر کار دیگری رنگ کردن ام دی اف و چوب هم اصول خاص خود را دارد متاسفانه بسیاری از افراد بدون تجربه و کم تجربه اینکار را ساده می پندارند و به جای اینکه آن را به دست متخصص و فرد مجرب بسپارند خودشان رنگ آمیزی را شروع می کنند و اشتباهات زیادی را مرتکب می شوند. رایج ترین اشتباهات در رنگ کردن کابینت ام دی اف و چوب عبارتند از :

برچسب کابینت - رنگ کردن کابینت

رنگ کردن کابینت هایی که آسیب فیزیکی زیادی دیده اند. با رنگ کردن تو رفتگی ها و ترک های بزرگ از بین نمی روند! بلکه بیشتر خودشان را نشان می دهند. یعنی اگر کابینت های شما آسیب فیزیکی دیده اند بهتر است به طور کلی آن ها را تعویض کنید. دومین اشتباه رایج در رنگ کردن عجله کردن است.! اینکار حساس است و باید با ظرافت و دقت خاصی انجام شود پس وفت کافی را برای آن بگذارید تا به بهترین شکل رنگ روی درب ها و کشو بنشیند.

چوب کابینت و یا ام دی افی که قرار است رنگ شود حتما باید سطح تمیزی داشته باشد. کثیف بودن سطح و گرد و غباری بودن آن سبب می شود تا رنگ به خوبی نسچبد و یکنواخت اجرا نشود. بخش های مختلف کابینت باید جداگانه رنگ شوند یعنی درب ها جدا و کشو ها و…هم در زمان دیگری به ان ها پرداخته شود عدم سمباده زدن و سیقلی کردن سطح ام دی اف کابینت هم در کیفیت رنگ امیزی شما تاثیر می گذارد.

از دیگر اشتباهات رایج انتخاب اشتباه رنگ است. رنگ باید مخصوص چوب و ام دی اف باشد و ظاهر زیبایی به آشپزخانه شما دهد مات بودن و براق بودن ان هم باید با توجه به سبک انتخاب شود.

چه رنگ‌هایی برای نقاشی کابینت چوبی مناسب‌تر است ؟

برای رنگ کردن سازه‌های چوبی بهتر است از رنگ روغن استفاده شود که حلال آن‌ها روغنی است و بوی تند زیادی دارند. رنگ‌های روغنی معمولاً طیف رنگ‌های گسترده‌ای دارند و رنگ آمیزی با آن‌ها بسیار ساده است. از طرف دیگر انواع رنگ روغنی به خوبی سطح چوب را پوشش می‌دهند و دوام زیادی دارند.

یکی دیگر از انواع رنگ مورد استفاده برای نقاشی کابینت چوبی، رنگ پلی اورتان است که به دلیل آب گریز بودن گزینه مناسبی برای رنگ آمیزی چوب محسوب می‌شود. این رنگ‌‌ معمولاً برای انواع سازه‌های چوبی استفاده می‌گردد و موجب می‌شود تا چوب در معرض آب و رطوبت، آسیب کمتری ببیند.

رنگ کردن کابینت با رنگ روغن

بهترین رنگ برای کابینت چوبی شما

رنگ کابینت چوبی آشپزخانه شما تا میزان زیادی به سلیقه و دکوراسیون خانه و لوازم آشپزخانه‌تان بستگی دارد. اما به طور کلی استفاده از برخی رنگ‌ها در آشپزخانه رایج‌تر است و ظاهر زیباتری به آن می‌بخشد. در ادامه می‌توانید با بهترین پیشنهادهای رنگ کابینت چوبی آشنا شوید.

  • کابینت چوبی شیری
  • کابینت چوبی سفید
  • کابینت چوبی آبی تیره
  • کابینت چوبی طوسی
  • کابینت چوبی لیمویی
  • کابینت چوبی دو رنگ سفید و طوسی
  • کابینت چوبی دو رنگ آبی و طوسی

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: shadi hemati

آخرین بروز رسانی

24 دی 1402

بروز رسانی توسط

shadi hemati

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *