افتتاح حساب ترکیه
درآوردن هسته آلبالو

درآوردن هسته آلبالو و گیلاس یک چالش همیشگی می باشد. این کار بر خلاف تصور همه اصلا کار سختی نیست و با ابتدایی ترین ابزار ها در خانه می توانید هسته آلبالو و گیلاس را جدا کنید. پس با شادمگ همراه باشید تا شما را با روش های درآوردن هسته آلبالو آشنا کنیم.

بهترین روش های درآوردن هسته آلبالو

برای تهیه آلبالو پلو، مربا و شربت آلبالو نیاز دارید ابتدا هسته های آن را خارج کنید. در ادامه به بررسی روش های جداسازی هسته آلبالو پرداخته ایم.

برای درآوردن هسته آلبالو از سیخ چوبی یا چاپستیک استفاده کنید

یکی از بهترین روش‌های هسته گیری آلبالو و گیلاس استفاده از سیخ چوبی یا چاپستیک است. از آن جایی که اندازه آلبالو و گیلاس متفاوت است، بنابراین بهتر است برای درآوردن هسته آلبالو از سیخ چوبی و برای بیرون آوردن هسته گیلاس از چاپستیک که ضخامت بیشتری دارد، استفاده کنید.

مربای آلبالو - درآوردن هسته آلبالو

برای این کار باید میوه را بین دو انگشت خودتان بگیرید. سپس سیخ چوبی یا چاپستیک را در گودی میوه که محل اتصال آن به ساقه بوده، فشار دهید. این کار را به آرامی اما محکم انجام دهید تا هسته میوه از آن جدا شود.

طرز تهیه شربت آلبالو خوشرنگ و خوش طعم را در شادمگ بخوانید.

برای درآوردن هسته آلبالو و گیلاس از چاقو کمک بگیرید

روش بعدی برای بیرون آوردن هسته آلبالو و گیلاس استفاده از یک چاقوی تیز است. در این روش باید ابتدا ساقه گیلاس یا آلبالو را جدا کنید. حال میوه را روی تخته قرار دهید و درست مثل عمل حراجی یک برش روی بالای میوه ایجاد کنید و به آرامی هسته گیلاس یا آلبالو را از میان آن بردارید.

برای بیرون آوردن هسته آلبالو و گیلاس با چاقو می‌توانید با استفاده از یک چاقوی تیز میوه را درست از وسط آن برش دهید و سپس هسته را به آرامی با دست جدا کنید. در این روش باید مراقب باشید تا در زمان جدا کردن هسته، میوه له نشود.

از یک گیره کاغذ برای درآوردن هسته آلبالو و گیلاس استفاده کنید

یکی از هوشمندانه‌ترین روش‌های هسته گیری آلبالو و گیلاس استفاده از «گیره کاغذ» است. برای این کار باید گیره را به شکل S باز کنید. سپس آن را از قسمت بالای میوه که محل اتصال آن به ساقه بوده، وارد کنید و بچرخانید. سپس هسته آلبالو و گیلاس را بیرون بکشید. مطمئن باشید بعد از چند بار درآوردن هسته گیلاس، این روش برایتان فوق‌العاده راحت می‌شود.

12 علت روشن نشدن شعله گاز و روش تعمیر آن در خانه

از نی برای خارج کردن هسته آلبالو و گیلاس استفاده کنید

یکی دیگر از روش‌های کاربردی برای جدا کردن هسته آلبالو بدون له شدن و هسته‌گیری گیلاس استفاده از «نی» است. برای این کار باید یک نی با اندازه مناسب و استحکام کافی را از بخش فرو رفته میوه فشار دهید تا هسته آلبالو یا گیلاس از سمت دیگر آن خارج شود. برای این کار نباید از نی‌های پلاستیکی نازک یا کاغذی استفاده کنید. نی شما باید مقاوم و سفت باشد تا با کمی فشار خراب نشود.

بهتر است برای جدا کردن هسته آلبالو بدون له شدن از نه فلزی یا نی‌های شیشه‌ای استفاده کنید که راحتی و بدون کوچک‌ترین آسیبی میوه را جدا می‌کنند.

آلبالو - درآوردن هسته آلبالو

از دستگاه هسته گیر استفاده کنید

چگونه هسته گیلاس را جدا کنیم؟ به جرات می‌توان گفت که ساده‌ترین روش برای درآوردن هسته آلبالو و گیلاس استفاده از دستگاه هسته‌گیر است. برای این کار باید گیلاس را در بخش مورد نظر دستگاه قرار دهید و سپس دستگاه را ببندید و اندکی فشار دهید تا هسته آن خارج شود. برخی از هسته گیرها این قابلیت را دارند که هر بار چند عدد گیلاس یا آلبالو را در دستگاه می‌گذارید و با هر فشار هسته چند میوه جدا می‌شود.

درآوردن هسته آلبالو با استفاده از یک بطری

برای خارج کردن هسته می توانید از یک بطری نیز استفاده کنید . به طوری که آلبالو را روی درب بطری بگذارید. سپس آلبالو و یا گیلاس را روی دهانه بطری قرار دهید، به گونه ای که میوه رو به بالا باشد.

از یک چنگال ارزان قیمت برای درآوردن هسته آلبالو و گیلاس استفاده کنید

اگر یک چنگال ارزان قیمت دارید که دیگر قابل استفاده نیست، می‌توانید از آن برای درآوردن هسته آلبالو و گیلاس استفاده کنید. برای هسته گیری آلبالو باید با کمک یک انبردست همه شاخه‌های چنگال را خم کنید و تنها از یک شاخه آن استفاده کنید. سپس نوک شاخه چنگال را با انبردست کمی خم کنید تا راحت‌تر هسته آلبالوها جدا شود.

برای گیلاس نیز بهتر است تنها ۲ شاخه بیرونی چنگال را به سمت بالا خم کنید. سپس نوک چنگال را با استفاده از انبر کمی خم کنید تا شبیه به قلاب شود. حال از بخش فرو رفته میوه فشار دهید و هسته آلبالو و گیلاس را به سمت بیرون خارج کنید.

تمیز کردن سرامیک دستشویی و حمام با 7 ترفند فوق العاده راحت

از یک ماسوره خامه‌ریزی استفاده کنید

از دیگر روش‌های هسته گیری آلبالو و گیلاس می‌توان به ماسوره یا «قیف فلزی خامه‌ریزی» اشاره کرد. اگر اهل شیرینی‌پزی باشید، حتماً چند عدد ماسوره کوچک فلزی که برای ریختن خامه روی کیک استفاده می‌شود را در خانه دارید. برای درآوردن هسته آلبالو و گیلاس می‌توانید یک ماسوره با اندازه مناسب انتخاب کنید. سپس نوک قیف را از بخش فرو رفته میوه فشار دهید تا هسته آلبالو و گیلاس جدا شود.

توجه داشته باشید که برای این کار باید از یک ماسوره با اندازه مناسب استفاده کنید تا هسته به راحتی از میوه جدا شود. برای آلبالو از ماسوره کوچک‌تر و برای گیلاس از قیف‌هایی با سوراخ بزرگ‌تر استفاده کنید. نوک ماسوره بهتر است حالت گرد و صاف باشد، قیف‌های ستاره‌ای چندان برای درآوردن هسته آلبالو و گیلاس مناسب نیستند.

هسته گیری آلبالو - درآوردن هسته آلبالو

درآوردن هسته آلبالو با سرنگ

یکی دیگر از روش‌های خلاقانه برای جداکردن هسته آلبالو، استفاده از سرنگ پزشکی است. احتمالا خیلی از ما در خانه سرنگ‌های پلاستیکی استفاده‌نشده و استریل در دسترس داریم. در این روش به سوزن نیازی نداریم. پس سوزن آن را کنار بگذارید و فقط با استفاده از سر پلاستیکی سرنگ سعی کنید هسته را خارج کنید. این بار هم به‌مانند روش جداکردن هسته با نی که قبل‌تر توضیح دادیم، عمل کنید.

این کار را به‌آرامی و با دقت انجام دهید. سر سرنگ را از قسمت انتهایی آلبالو وارد کنید و فشار دهید تا هسته آن خارج شود. با همین تکنیک می‌توانید از ابزار دیگری که در دسترس دارید، مثل لوله خودکار تمیز یا نی چوبی و هر وسیله مشابه دیگر استفاده کنید.

از سنجاق سر استفاده کنید

یک ترفند گرفتن هسته آلبالو و گیلاس استفاده از سنجاق سر یا همان گیره موهای مشکی و ساده است که در اکثر خانه‌ها یافت می‌شود. برای این کار باید ابتدا سنجاق را به خوبی با آب و صابون بشویید و ضدعفونی کنید. سپس آن را از قسمت فرو رفته میوه و جایی که قبلا به ساقه متصل بوده، فشار دهید و بچرخانید تا هسته خارج شود. در این روش هم می‌توانید هسته را به سمت بیرون بکشید و هم آن را فشار دهید تا از طرف دیگر میوه خارج شود.

از لوله خودکار بیک برای درآوردن هسته آلبالو استفاده کنید

شاید برایتان جالب باشد اما خیلی از قدیمی‌ها هنوز هم برای هسته گرفتن آلبالو و گیلاس از «لوله خودکار بیک» استفاده می‌کنند. برای این کار باید ابتدا لوله خودکار را جدا کنید و آن را به خوبی با آب و مایع ظرفشویی بشویید و ضدعفونی کنید. سپس لوله خودکار را از بخش فرو رفته آلبالو و گیلاس به داخل فشار دهید تا هسته آن جدا شود.

این طوری که ما میگیم باید توالت فرنگی بشورید ؛ تا حالا روش تمیز کردنتون اشتباه بوده

از یک گیره کاغذ برای درآوردن هسته آلبالو و گیلاس استفاده کنید

یکی از هوشمندانه‌ترین روش‌های هسته گیری آلبالو و گیلاس استفاده از «گیره کاغذ» است. برای این کار باید گیره را به شکل S باز کنید. سپس آن را از قسمت بالای میوه که محل اتصال آن به ساقه بوده، وارد کنید و بچرخانید. سپس هسته آلبالو و گیلاس را بیرون بکشید. مطمئن باشید بعد از چند بار درآوردن هسته گیلاس، این روش برایتان فوق‌العاده راحت می‌شود.

خارج کردن هسته آلبالو با دو نیم کردن

اگر به نصفه‌های زیبای آلبالو نیاز دارید، از این روش استفاده کنید. ساقه آلبالو را جدا کنید؛ سپس با چاقو دور تا دور آن را از وسط برش بزنید. حالا دو طرف آلبالو را در جهت مخالف بچرخانید (یکی در جهت عقربه‌های ساعت و دیگری خلاف جهت عقربه‌های ساعت).

هسته آلبالو را با انگشتان خود بردارید. این آلبالوهای نصفه، یک گزینه عالی برای تزئین روی پنکیک و کاپ‌کیک هستند. این روش برای آلبالوهای درشت‌تر مناسب‌تر است. درآوردن هسته آلبالو ریز با این روش ممکن است باعث له‌شدن میوه شود.

آلبالوی تازه - درآوردن هسته آلبالو

نکات کاربردی برای جداکردن هسته آلبالو

  • تمام مراحلی را که در بالا گفته شد، با دقت و حوصله انجام دهید.
  • سعی کنید از آلبالوهای بزرگ‌تر استفاده کنید.
  • اگر آلبالوهای شما خیلی رسیده و نرم باشد، کار شما را مشکل می‌کند.
  • حتما قبل از شروع کار، از پیش‌بند و دستکش برای جلوگیری از رنگی‌شدن لباستان استفاده کنید.
  • در روش هسته‌گیری با نی، قبل از شروع کار، به اندازه آلبالوها دقت کنید و نی مناسب را بردارید. اگر میوه‌ها کوچک هستند، از نی

موارد استفاده از آلبالو

از آلبالو می توانید برای تهیه مربای آلبالو، شربت آلبالو، آلبالو پلو و حتی دمنوش آلبالو نیز استفاده کنید. با این روش که برای جدا کردن هسته را به شما آموزش دادیم به راحتی می توانید این موارد را درست کنید و لذت ببرید. هرچه آلبالوها بیشتر شکل خود را حفظ کنند، در زیبایی غذاها و دسرها تاثیر بیشتری دارند. بنابراین حتماً آخرین روشی را که به شما آموزش داده ایم، استفاده کنید و از آن لذت ببرید.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: شادی همتی

آخرین بروز رسانی

7 تیر 1402

بروز رسانی توسط

شادی همتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *