افتتاح حساب ترکیه
از بین بردن بوی ماهی از سینک

از بین بردن بوی ماهی از سینک بعد از شستن ظرف ها یک چالش سخت است. بوی زهم ماهی تا مدت ها روی سینک ظرفشویی و ظروف باقی می ماند. شادمگ ترفند های از بین بردن بوی ماهی از سینک ظرفشویی را یادتان می دهد.

چرا ماهی بوی تند و زننده ای دارد ؟

علت بوی بد ماهی می‌تواند به دلیل توقف فعالیت‌های ماهی و در پی آن تغییراتی که در سلول‌های آن صورت می‌گیرد بوجود آید. یکی از مهم‌ترین دلایل بوی بد ماهی می‌تواند به خاطر فعالیت باکتری‌های موجود بر روی پوست ماهی باشد. باکتری‌ها پس از مرگ ماهی می‌توانند وارد سیستم گوارش آن شوند و سبب فساد و خرابی ماهی شوند . این بوی بد از ترکیبات نیتروژن‌داری به نام متیل‌امین به‌وجود می‌آیدممکن است این ترکیبات و در نتیجه بوی بد در اثر تجزیه خود به خود پروتئین‌های گوشت ماهی (پس از مرگ) به وجود آید. پس از مرگ ماهی و به دلیل توقف فعالیت‌های جاندار، سلول‌های حیوان دچار تغییرات و اضمحلال درونی می‌شوند
ماهیانی که گوشت چرب و پوست و فلس هایی نازک دارند سریعتر دچار فساد می‌شوند .
با توجه به تحقیقات صورت گرفته بر روی ماهیان دریایی و پرورشی به این نتیجه رسیده‌اند که ماهیان پرورشی گاهی به دلیل شرایط نامناسب زیستگاه و آلودگی آب آنها و نوع تغذیه شان معمولا دارای بو نامناسبی هستند.
شستن سینک - از بین بردن بوی ماهی از سینک

نحوه ی از بین بردن بوی ماهی از سینک ظرفشویی

معجزه­ سرکه سفید در از بین بردن بوی ماهی از سینک

هرچند اگر سینک گرانیتی داشته باشید، کمتر با مشکل بو گرفتن سینک مواجه هستید و این سینک ها به طور کلی راحتتر تمیز می شوند، اما در صورت استفاده از سینک های استیل، ممکن است سریعاً با مشکل بو گرفتن سینک مواجه شوید.

سرکه یکی از چاشنی ­های غذایی پر استفاده و محبوب می­باشد که در هر منزلی یافت می­شود و باعث رفع بوی بد فاضلاب آشپزخانه نیز می شود. بنابراین این روش را می­توان سریع­ترین و کاربردی ترین روش در از بین بردن بوی ماهی از سینک دانست. جهت اجرای این راهکار بایستی مقداری سرکه سفید مقطر را در یک لیوان آب ریخته و مقداری از محلول نهایی را درون قوطی آب فشان بریزید. سپس محلول را روی بدنه ی سینک اسپری کرده و باقی­مانده­ آن را درون سینک بریزید.

مدتی از سینک استفاده نکنید تا فرآیند از بین بردن بوی ماهی از سینک به خوبی اعمال شود. باز کردن شیر آب در این بازه می­تواند اثر سرکه را از بین ببرد. در نهایت بعد از گذشت چند ساعت سینک را با سیم ظرفشویی و ماده­ شوینده بشویید.

از بین بردن بوی سینک - از بین بردن بوی ماهی از سینک

شستشوی سینک با نمک، لیمو و قطعات یخ

گاهی اوقات بوی بد و نامطبوع ماهی که در سینک و فاضلاب سینک به مشام می­خورد، حاصل از گیر کردن قطعات و خرده­های غذا در راه آب و درون روزنه­ های صافی سینک است. بنابراین بایستی اقدامی انجام دهید تا تیغه های حفره سینک از ذرات مواد غذایی و توده ­های جمع شده کاملا تمیز شوند.

قطعات یخ، نمک دریایی دانه درشت و تکه ­های لیمو می­توانند در این صورت راهکار فوق­ العاده ­ای جهت از بین بردن بوی ماهی از سینک باشند. برای اجرای این راهکار بایستی درپوش سینک را برداشته و قطعات یخ را به همراه نمک در راه آب بریزید. قطعات یخ به جدا شدت بقایای ماهی کمک کرده و دانه های نمک همچون اسکراب عمل می­کنند و باعث تمیز شدن مسیر لوله­ ها از بقایای ماهی می­شوند. برای عملکرد هرچه بهتر می توانید از لیمو به عنوان ماده­ ای با خاصیت اسیدی که دارای رایحه ­ای خوشبو می­باشد نیز استفاده کنید. تکرار چندباره­ این فرآیند به رفع هرچه بهتر بوی ماهی از سینک کمک خواهد کرد.

آشنایی کامل با علائم شستشوی روی لباس و نکات مهم هر علامت

کاربرد آب جوش در از بین بردن بوی ماهی از سینک

قدرت ساده آب گرم را در از بین بردن بوی ماهی از سینک نمی­توان دست کم گرفت. اگر به تازگی آب را برای مصرفی خاص همچون طبخ برنج یا ماکارونی جوش داده ­اید، اجازه­ ندهید روی اجاق گاز خنک شود. در عوض، آن را در سینک ظرفشویی بریزید. این روش می­تواند در از بین بردن بوی خفیف ماهی از سینک کاربردی باشد. در صورتی که شدت بو به حدی بود که با ریختن آب داغ درون سینک، بوی نامطبوع همچنان ادامه داشت میتوانید سایر روش ­ها را امتحان کنید. هرچند این روش در پاک کردن آشغال و بقایای ماهی از لوله های قدیمی بسیار موثر است.

شستن سینک - از بین بردن بوی ماهی از سینک

رفع بوی ماهی با ترکیب جوش شیرین

این ترفند در واقع یکی از محبوب­ترین ترفندها در از بین بردن بوی ماهی از سینک است. ترکیب جوش شیرین و سرکه به همراه آب بسیار داغ می تواند شما را به سادگی از شر بوی نامطبوع ماهی در سینک خلاص کند.

در ابتدا یک فنجان جوش شیرین آماده نمایید و به آن دو فنجان سرکه اضافه نمایید. این ترکیب حباب­ هایی ایجاد خواهد کرد، بنابراین چند دقیقه به آن فرصت دهید. بعد از گذشت حدود 15 دقیقه می­توانید آب جوش را اضافه کنید. دقت داشته باشید که هرچه آب، داغ تر باشد احتمال از بین رفتن بوی بد ماهی از سینک بیشتر بوده و احتمال باز گشتن بوی بد ماهی نیز بسیار کمتر خواهد شد.

جوش شیرین، نمک، سرکه 

این روش نیز همانند روش قبلی است با این وجود که در این روش مقداری نمک دانه درشت نیز اضافه خواهید کرد. افزودن نمک درشت به جوش شیرین و سرکه کاملا نتیجه ­بخش بوده و نمک سایش اضافی کافی را برای از بین بردن بقایای ماهی گیر کرده در مسیر ایجاد خواهد کرد. در واقع نمک دریایی نقش اسکراب را خواهد داشت.

نصف فنجان نمک درشت، نصف فنجان جوش شیرین و یک فنجان سرکه را به ترتیب درون سینک بریزید و اجازه دهید حباب­های ایجاد شده به اتمام برسند. سپس یک کتری آب جوش را اضافه کرده تا تمامی این مواد از راه آب عبور کنند و نمک­ها حل شوند. نمک در اینجا نقش ماده­ ساینده را ایفا می­کند. در نهایت خواهید دید که بوی تعفن به سادگی از بین خواهد رفت.

جوش شیرین، اسانس­های روغنی معطر و آب جوش

اگر پس از سر و کار داشتن با بوی وحشتناک ماهی در سینک، به تنها چیزی که نیاز دارید استشمام بوی معطر است، توصیه می­کنیم تا این روش را امتحان کنید.

شما می­توانید چند قطره از یک روغن گیاهی معطر را به همراه یک فنجان جوش شیرین ترکیب کرده و درون سینک بریزید. روغن ­های گیاهی معطر همچون اکالیپتوس، روغن درخت چای و نعناع می­توانند در این مورد بسیار موثر باشند. اجازه دهید این ترکیب، یک شب تا صبح درون سینک بماند و سپس روی آن آب بسیار داغ بریزید.

بوی زهم ماهی - از بین بردن بوی ماهی از سینک

برای از بین بردن بوی ماهی در خانه چه کارهایی می‌توان کرد ؟

برای از بین بردن بوی ماهی در خانه می‌توانید از همان لحظه‌ی اول به فکر باشید و ماهی را طوری بشویید که هنگام پختن بوی کمتری داشته باشد.

حالا این سوال پیش می‌آید که ماهی را چطور بشوییم تا بوی کم‌تری داشته باشد؟

  • ماهی را به مدت ۱۵ دقیقه در آب نمک قرار دهید و سپس با آب سرد بشویید.
  • می‌توانید ماهی را با آب و سرکه بشویید تا بوی کم‌تری داشته باشد.
روش صحیح نگهداری گیاهان آپارتمانی در پاییز و زمستان | میزان دقیق آبیاری و کوددهی گل در سرما

بعد از شستشو نوبت به سرخ کردن ماهی می‌رسد. در این مرحله هم راهکارهایی برای از بین بردن بوی ماهی در خانه وجود دارد:

  • ماهی را از قبل و با روش‌های مختلفی که در ادامه توضیح می‌دهیم، مزده‌دار کنید. مزه‌دار کردن ماهی با سبزیجات معطر، پیاز، سرکه، آبلیمو و… کمک می‌کنند تا بعدا بوی کمتری بدهد.
  • هنگام سرخ کردن ماهی در و پنجره‌ها را باز بگذارید و هود را هم روشن کنید.
  • ماهی را دو ساعت قبل از سرخ کردن در آب پیاز بخوابانید.
  • وقتی ماهی درحال سرخ شدن است می‌توانید کمی پوست لیمو عمانی یا پوست پرتقال را برای از بین بردن بوی ماهی در خانه بسوزانید.
  • یک تکه سیب، چوب دارچین، یا یک قاشق کره بادام زمینی را داخل تابه‌ی ماهی درحال سرخ شدن بیندازید. به کمک این روش نه فضای خانه و نه تابه، هیچ کدام بدبو نمی‌شوند.

اگر خیلی حساس هستید و می‌خواهید حسابی محکم کاری کنید تا هیچ اثری از بوی ماهی داخل خانه باقی نماند می‌توانید راهکارهای زیر را به‌کار ببندید:

  • یک کاسه سرکه سفید را برای یکی دو ساعت در محیط خانه قرار دهید. سرکه بوی بد ماهی را به خودش جذب می‌کند.
  • یک دستمال را به اسانس اکالیپتوس یا وانیل آغشته کنید و داخل آشپزخانه قرار دهید. به‌علاوه می‌توانید این اسانس‌ها را روی گیاهان هم اسپری کنید تا بوی ماهی به‌طور کامل از بین برود.
  • یک حوله‌ی مرطوب نزدیک اجاق گاز آویزان کنید تا هرچه بوی نامطبوع در فضا وجود دارد را به خودش جذب کند.
  • داخل یک قابلمه کمی آب به جوش آورید. حالا یک تکه چوب دارچین، میخک، رزماری و… را داخل آب درحال جوش بیاندازید و چند دقیقه صبر کنید تا فضای آشپزخانه و خانه حسابی معطر شود.

برق انداختن سینک - از بین بردن بوی ماهی از سینک

آیا راهی برای از بین بردن بوی ماهی از ظروف وجود دارد ؟

بوی ماهی بیشتر اوقات موذی‌تر از این حرف‌ها است و روی ظروف هم حسابی جا خوش می‌کند. اما چطور می‌توان بوی ماهی را از روی ظروف پاک کرد؟

  • کمی پودر خردل داخل ظرف‌ها، تابه و… بریزید و سپس با آب سرد شست‌وشویشان دهید.
  • مقداری سرکه داخل تابه‌ی ماهی بریزید و روی حرارت گاز قرار دهید تا برای چند دقیقه بجوشد. این کار کمک می‌کند تا بوی بد ظروف به‌طور کامل از بین برود.
  • سینک ظرفشویی را با آب گرم پر کنید. کمی مایع ظرفشویی و جوش شیرین داخل آب بریزید و اجازه دهید حل شوند. حالا ظروف را به‌مدت نیم ساعت در این محلول قرار دهید و بعدا آبکشی کنید. خداحافظ تمام بوهای بد و زجرآور.
  • یک عدد چای کیسه‌ای یا کمی قهوه داخل ظروف دردار قرار دهید  بگذارید حداقل یک شب بمانند و بعدا بشویید.
  • یک عدد لیمو را از وسط نصف کنید و روی ظروف و تابه‌ی ماهی بمالید و سپس بشویید. این کار نیز برای از بین بردن بوی ماهی از ظروف خیلی موثر است.

برای از بین بردن بوی ماهی از دست چه راهی وجود دارد ؟

قبول دارید که زشتی‌ها و زیبایی‌ها همیشه همراه هم هستند و در کنار همدیگر معنا پیدا می‌کنند؟ اگر قبول ندارید ماهی، این غذای خوشمزه را بپزید، بااشتها میل کنید و در آخر دست‌هایتان را بو کنید تا به حرف ما برسید. باقی ماندن بوی ماهی روی دست یکی از زجرآورترین بخش‌های پاک کردن، پختن و خوردن ماهی است. ولی واقعا برای از بین بردن بوی ماهی از دست چه راهی وجود دارد؟

  • دست‌ها را با مخلوط آبلیمو و نمک بشویید.
  • مقداری سرکه به دست‌هایتان بمالید و بعد از چند ثانیه با آب و صابون بشویید.
  • دست‌هایتان را خیس کنید و کمی زردچوبه رویشان بمالید. پنج‌ دقیقه صبر کنید و دست‌هایتان را با آب و صابون شست‌وشو دهید.

گرفتگی سینک ظرفشویی - از بین بردن بوی ماهی از سینک

۷ روش خوش طعم کردن ماهی

قبل از هرچیز این توصیه‌ی ما را با جان و دل گوش کنید و ماهی تازه بخرید. ماهی تازه بوی خیلی کم‌تری می‌دهد و بعد از پختن، طعم بسیار لذیذی دارد. البته با استفاده از ادویه‌ها و روش‌های مختلف نیز می‌توان به خوش طعم کردن ماهی امیدوار بود. حالا این شما و این چند روش خوش طعم کردن ماهی :

  • جشن ادویه‌های اصلی: کمی زردچوبه، زعفران، پودر سیر، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید، روی ماهی‌ها بمالید و بعد از نیم ساعت سرخشان کنید.
  • مزه‌دار کردن روغن ماهی با زنجبیل: چند ورقه زنجبیل تازه یا کمی پودر زنجبیل داخل روغن بریزید و بگذارید سه تا چهار دقیقه حرارت ببیند. سپس ماهی‌ها را در این روغن طعم‌دار شده سرخ کنید.
  • ترکیب خوش‌طعم پیاز و آبلیمو: پیاز خرد شده، آبلیموی تازه و کمی نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید و روی ماهی‌ها بریزید. بعد از نیم ساعت ماهی‌ها را در روغن سرخ کنید.
  • اگر یک ماهی ترش مزه می‌خواهید: اگر دوست دارید ماهی‌ها ترش و خوشمزه شوند کمی تمرهندی رویشان بمالید و سپس در روغن کافی سرخ کنید.
  • معجزه‌ی ادویه ماهی: یک ادویه ماهی مخصوص بخرید و با آرد، زردچوبه، نمک و فلفل مخلوط کنید. ماهی‌ها را در این ترکیب بغلتانید و سپس سرخ کنید.
  • ماهی را سوخاری کنید: بهترین راه برای پختن ماهی فیله شده، سوخاری کردن است. کمی نمک روی ماهی‌ها بپاشید و در آرد بغلتانید. سپس فیله‌ها را داخل ظرفی از تخم‌مرغ زده شده فرو ببرید. حالا نوبت به غلتاندن در آرد سوخاری می‌رسد. درآخرین مرحله فیله‌ها را داخل روغن فراوان سرخ کنید.
  • تنوری کردن ماهی در فر: این روش برای تهیه‌ی ماهی به‌صورت درسته جواب می‌دهد. اجازه بدهید ماهی به‌مدت نیم ساعت در ترکیب پودر لیمو عمانی، آبلیمو و نمک بماند. سپس روی ماهی چند برش ایجاد کنید و کمی هم رب انار به دو طرفش بمالید. حالا ماهی را در فویل آلومنیومی بپیچید و داخل فر ازقبل گرم‌شده بگذارید. مدت زمان پخت به اندازه‌ی ماهی‌ها بستگی دارد.
ترفند هایی برای تقویت و افزایش مکش جاروبرقی

برای از بین بردن بوی روغن ماهی از لباس چه باید کرد ؟

  • برای از بین بردن بوی روغن ماهی از لباس بهتر است لباس را بشویید یا حداقل ۲ ساعت در فضای آزاد آویزان کنید.
  • هنگام شستشوی لباس به پودر شوینده‌ی ماشین لباسشویی کمی جوش شیرین اضافه کنید.
  • اگر لباس‌تان پارچه‌ی حساس و آسیب‌پذیری ندارد می‌توانید آن را با آب اکسیژنه و آب داغ بشویید.
  • هنگام شستشو در محفظه‌ی ماشین لباسشویی کمی سرکه بریزید.

از بین بردن بوی بد سینک - از بین بردن بوی ماهی از سینک

علت بوی بد ماهی چیست ؟

هنگامی که ماهی می‌میرد و ساکن و بدون حرکت می‌شود، یون‌های درون سلول‌های بدنش شروع به تغییر می‌کنند. در اثر این تغییرات اکسید تری متیل آمین تبدیل به تری متیل آمین می‌شود و پخش شدن این ترکیب در هوا می‌تواند علت بوی بد ماهی باشد.

به‌علاوه باکتری‌هایی به‌طور طبیعی روی پوست ماهی، داخل دستگاه گوارش، آب‌شش‌ها و… وجود دارند که بعد از مرگ ماهی شروع به فعالیت می‌کنند و باعث انتشار بوی بد می‌شوند. هرچه مدت بیشتری از مرگ ماهی بگذرد این بوی بد بیشتر می‌شود.

البته میزان بو به نوع ماهی و خصوصیاتش هم بستگی دارد؛ هرچه پوست ماهی نازک‌تر باشد و فلس‌های ظریف‌تری داشته باشد زودتر شروع به فساد می‌کند.

خواباندن ماهی در شیر چه فایده‌ای دارد ؟

یکی از روش‌هایی که به از بین بردن بوی ماهی در خانه کمک می‌کند همین خواباندن ماهی در شیر است. کافی است بگذارید ماهی به‌مدت ۳ ساعت در مخلوطی از شیر و پیاز خرد شده بماند. سپس آبکش کنید، نمک و فلفل بزنید و در روغن سرخ کنید. بهتر است بدانید خواباندن ماهی در شیر به‌هیچ عنوان باعث بدمزه شدن یا تغییر طعم ماهی نمی‌شود.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: shadi hemati

آخرین بروز رسانی

11 اسفند 1402

بروز رسانی توسط

shadi hemati

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *