افتتاح حساب ترکیه

در دنیا مد و استایل، برای تهیه هر سبک از لباس، از انواع پارچه استفاده می‌شود که هر کدام ویژگیهای خاصی دارند. یک لباس با توجه به الیافی که از طریق آن ساخته می‌شود، میتواند کاربرد، هویت و جنبه های متفاوتی به خود بگیرد. انواع مدل پارچه، خصوصیات مختلفی از جمله ظرافت و اسپرت بودن، زیبایی و کاربرد و عملکرد را به لباس‌های شما می‌دهد. هر لباس، دنیای خاص خود را دارد و بر آن اساس، باید ویژگیهایی داشته باشد که آن را منحصربفرد کند.
یکی از این ویژگیها، نوع و مدل پارچه ای است که برای دوخت لباس به کار می‌رود. انواع مختلفی از پارچه ها مانند ابریشم، پشم، پنبه و مخمل و … وجود دارد که هر یک از آنها به لباس ما هویت می‌بخشند.
برای مشتاقان دنیای مد و استایل ، شناخت انواع پارچه های که میتوان برای تولید لباس از آنها استفاده کرد، ضرورت دارد. اگر میخواهید با انواع مدل و جنس پارچه و خصوصیات هر یک، بیشتر آشنا شوید در این قسمت از مجله وقت مد Vaghtemod.ir، همراه ما باشید.

انواع مدل پارچه چیست؟

برای دوخت و طراحی هر پوشاکی برای انواع استایل، نوع پارچه استفاده شده یکی از مهمترین مسائل در دنیای مد است. انواع مختلفی از پارچه ها وجود دارند که میتوانند برای مثال یک کت را تبدیل به یک لباس مجلسی شیک، اسپرت و یا کژوال تبدیل کنند. بعد از الیاف و مدل پارچه، عوامل دیگری همچون الگو، برش و دوخت لباس بسیار مهم است.

پارچه کتان (Linen)

پارچه کتانی ( Linen ) یک الیاف گیاهی با کیفیت است و مقاومت بیشتری از پنبه دارد . همچنین، پارچه کتان خیلی نرم و خنک است و برای روزهای گرم تابستان گزینه ایده آلی میباشد چرا که به خوبی جریان هوا را از خود عبور میدهد. این پارچه، هزاران سال است که استفاده میشود و یکی از قدیمی ترین پارچه های موجود در بازار است.

طرز تهیه انواع کیک

ویژگی های پارچه کتان

پارچه کتان عمدتا برای تولید لوازم و لباسهای تابستانی و خانگی استفاده میشود. پارچه کتان را در دنیای مد، به عنوان یک الیاف کاملا مجلل و ظریف میشناسند. بنابراین پارچه های کتان تقریبا هزینه بالایی دارند. از این مدل از انواع پارچه به عنوان خنک ترین پارچه یاد میکنند.

پارچه ساتن (Satin fabric)

پارچه ساتن ( Satin fabric ) در ابتدا از کرم ابریشم ساخته میشد. در حالی که، اکنون این پارچه از پلی استر، پشم و پنبه به وجود می آید. پارچه ساتن مانند الیاف ابریشم، بسیار مجلل و زیبا است. همچنین این پارچه از یک طرف براق و روی دیگر آن مات میباشد. جنس الیاف پارچه ساتن، لیز و ظریف است.

پارچه کرپ (Crepe fabric)

پارچه کرپ (Crepe fabric)، یک الیاف سبک و پیچ خورده با سطحی ناهموار است که چروک نمیشود. این پارچه، غالبا از موادی مانند پنبه، ابریشم، پشم و یا الیاف مصنوعی به دست می آید. پارچه کرپ معمولا برای تولید کت و شلوار، انواع مدل مانتو استفاده میشود زیرا کار کردن با آن بسیار آسان است. همچنین پارچه کرپ در تولید پوشاکی مانند انواع مدل روسری، شال، شلوار، بلوز، پیراهن و دامن به کار میرود.

پارچه جین یا پارچه لی (Denim fabric)

یکی دیگر از انواع پارچه های طبیعی یا گیاهی، پارچه جین یا لی ( Denim fabric ) است. در واقع، جین یک پارچه پنبه ای بافته شده میباشد که از نخ لفاف دار پنبه ای در هم تنیده تولید شده. اساسا، پارچه های جین، به دلیل بافت زنده، استحکام و دوام بالا و راحتی و زیبایی آنها معروف هستند. پارچه جین، بیشتر برای تولید شلوار جین آبی در نظر گرفته شده است اما امروزه برای دوخت کت و لباسهای دیگر نیز از آن بهره گرفته میشود.

چگونه با ارسال پیامک‌های انبوه تبلیغاتی، بازار خود را گسترش دهیم؟

پارچه تور (Lace fabric)

یکی از انواع پارچه با الیاف طبیعی و گیاهی؛ پارچه تور ( Lace fabric ) است. پارچه تور از قدیم جزو مدل های محبوب در بین ثروتمندان بوده است که از آن برای تزئین لباس های عادی استفاده میشد. مهمترین خصوصیت در پاچه تور، داشتن منافذ بزرگ بر روی آن است که به صورت منظم با طرح ها و الگوهای خاصی تزئین شده است.

پارچه پلی استر (Polyester fabric)

پارچه پلی استر ( Polyester fabric ) یکی از انواع الیاف مصنوعی پارچه است که معمولا در صنعت نساجی استفاده میشود. در اصل، این جنس پارچه از زغال سنگ و فرآورده های نفتی به دست می آید. معمولا پلی استر به عنوان جایگزینی برای الیاف پنبه در نظر گرفته میشود زیرا نسبت به نخ و پنبه ارزان تر میباشد.

پارچه نایلون و لیکرا (Nylon fabric)

پارچه نایلون و لیکرا ( Nylon fabric ) نیز از مواد شیمیایی و مصنوعی درست میشوند. این الیاف بسیار حساس به حرارت و گرما، شستشو در آب گرم و اتوکشی با دمای پایین هستند.

پارچه برزنت (Tarpaulin fabric)

پارچه برزنت ( Tarpaulin fabric )؛ از مواد محکم، انعطاف پذیر و مقاوم در برابر آب است که اغلب از پارچه هایی مانند بوم یا پلی‌استر و همینطور از پلاستیک هایی مانند پلی‌اتیلن ساخته میشود. یکی از رایج ترین مواد موجود در الیاف برزنت؛ نایلون میباشد . خاصیت ارتجاعی نایلون نیز برای کشش و دوام این پارچه بسیار مفید است.

پارچه پشمی (Wool fabric)

پشم، پارچه ای است که از پوست گوسفند به دست می آید. پارچه پشمی (Wool fabric)، بسیار با کیفیت و مقاومت بالایی دارد. علاوه بر این، پشم بسیار گرم است و گرما را کاملا در خود نگه میدارد. به همین دلیل الیاف پشمی برای فصل زمستان گزینه ایده الی میباشد. در این زمینه مطلب بهترین پارچه مناسب پاییز کدام است؟! کدام یک از انواع پارچه پاییزی برای شما بهتر است؟! را بخوانید.

ایران 4 فصل، سفر از شمال به جنوب

همه چیز در مورد لباس مناسب فصل سرد سال مانند لباس شکت و پافر و انواع مدل هودی را در مجله وقت مد (https://vaghtemod.ir/) بخوانید.

پارچه ابریشم (Silk fabrics)

پارچه ابریشم ( Silk fabrics )، منشا حیوانی دارد و به لطف کرم ابریشم به دست می آید. یکی از انواع گرانترین و پرطرفدارترین الیاف پارچه، ابریشم است. پارچه های ابریشم بسیار سلطنتی و اشرافی هستند و در طرح و رنگهای متفاوت و براق دیده میشوند. اگر میخواهید، لباسی شیک ظریف و با کیفیت داشته باشید، پارچه ابریشم همه این خصوصیات و زیبایی ها را دارد.

پارچه چرمی و خز (leather fabrics)

خز و چرم (leather fabrics) که از پوست حیوانات تولید میشوند، پارچه هایی با کیفیت بالا هستند. این پارچه ها از پوست حیواناتی مانند روباه، گاو، مار، شترمرغ و حیوانات عجیب و غریب دیگر درست میشوند. در اصل، برای تولید هر پارچه چرمی و خز باید، یک حیوان بمیرد! (در مورد انواع چرم و روش تشخیص اصل آن، در این مطلب بیشتر بخوانید.)
امروزه به لطف مد پایداری یا مد سبز و دیگر روندهای زیست محیطی برخلاف مد سریع یا فست فشن، که میخواهند از جان میلیون ها حیوان محافظت کنند، بسیاری از برندها ترجیح میدهند تا محصولات خود را از مواد جایگزین بسازند. یکی از این الیاف جایگزین، استفاده از چرم مصنوعی و پنبه است.

پارچه کشمیر یا ترمه (پارچه گیاهی)

ترمه یا کشمیر؛ نوعی پارچه پشمی است که از بز ترمه و بز پشمینه تهیه میشود . پارچه کشمیر، یک الیاف طبیعی است که به دلیل نرمی و عایق بودن شناخته شده است. الیاف آن بسیار ظریف هستند و در لمس تقریباً مانند پارچه ابریشمی احساس میشوند.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *