افتتاح حساب ترکیه
آبیاری گیاهان در مسافرت

آبیاری گیاهان در مسافرت خیلی راحت تر از آن است که تصورش را می کنید. قبل از سفر به گیاهان خود برسید و آنها را هرس کنید تا هم سالم تر بمانند هم آب کمتری برای مصرف نیاز داشته باشند. ما در گروه سبک زندگی شادمگ چندین روش کم هزینه ساده و کاملا عملی برای شما داریم که به شما کمک میکند.

آبیاری گیاهان در مسافرت

روش آبیاری گیاهان در مسافرت

بطری آب وارونه

از این به بعد بطری‌های خالی‌تان را دور نیندازید. بطری‌ را پر از آب کنید و درپوش آن را به مقدار خیلی کم شل کنید تا آب به شکل قطره قطره از بطری بیرون بیاید.
حالا بطری را به صورت وارونه در خاک گلدان فرو کنید.‌ آب از بطری به صورت قطره‌ای وارد خاک می‌شود و گیاه را آبیاری می‌کند.
روش دیگر این است که با میخ کوچک داغ چند سوراخ روی در بطری ایجاد کنید تا آب به صورت قطره‌ای از آن خارج شود. شما می‌توانید از این روش علاوه بر روزهای مسافرت، برای آبیاری روزانه ‌ی گلدان‌ها هم استفاده کنید. ‌هم‌چنین بطری‌هایتان را دیزاین و رنگ‌آمیزی کنید تا ظاهر زیبا و جذاب‌تری در گلدان‌تان داشته باشد. یادتان باشد که در بطری باید از جنس پلاستیک باشد و از در چوب‌پنبه‌ای هم استفاده نکنید.

آبیاری گیاهان در مسافرت

روش بطری وارونه در گلدان

مواد و وسایل لازم برای آبیاری گیاهان در مسافرت

  • بطری با در پلاستیکی یا آلومینیومی
  • آب به مقدار لازم
  • یک عدد میخ
  • انبردست

مزیت این روش: نصب آسان
مناسب برای: گیاهانی که به آبیاری روزانه نیاز دارند.
مدت زمان استفاده: بستگی به اندازه‌ی بطری دارد اما به طور متوسط ۵ روز
راه‌اندازی این سیستم کم‌تر از ۱۰ دقیقه وقت می‌گیرد.

روش دوم:‌ حوله و ظرف آب

آیا می‌دانستید می‌توانید گل و گیاهان‌تان را در ظرفی پر از آب بگذارید تا آب را از ریشه و زیر گلدان جذب کنند؟‌ با این روش می‌توانید یک هفته با خیال راحت به مسافرت بروید و گیاهان‌تان را سرحال و شاداب تحویل بگیرید.
یادتان باشد که این روش برای گیاهانی مفید است که به آب زیادی نیاز دارند و اصالت‌شان به مناطق مرطوب و جنگلی برمی‌گردد.

برای ظرف آب می‌توانید از لگن با اندازه‌های مختلف استفاده کنید یا گلدان‌ها را در وان حمام بچینید. البته گلدان‌هایی که در وان می‌گذارید، باید به نور کم مقاوم باشند چون اکثر حمام‌ها نور زیادی ندارند و ممکن است گیاهان‌تان در پایان تعطیلات به دلیل کمبود نور از بین بروند.
وان حمام یا لگن‌ها را تا نیمه با آب پرکنید. کف وان یا لگن را با تعدادی حوله پر کنید تا آب را به خودش جذب کند. حالا گلدان‌ها را به آرامی روی حوله بگذارید. نکته‌ی مهم این است که انتهای گلدان‌ها باید سوراخ داشته‌باشد تا آب از انتهای گلدان و ریشه‌ها جذب شود. با این روش به مدت یک هفته می‌توانید گلدان‌هایتان را آبیاری کنیدآبیاری گیاهان در مسافرت

روش آبیاری با حوله و ظرف آب

مواد و وسایل لازم:

  • حوله
  • لگن به تعداد گلدان‌ها یا وان حمام
  • گلدان دارای سوراخ و زهکش خوب

مزیت این روش: راه حلی طولانی مدت برای گیاهان‌تان است.
مناسب برای: گیاهان مناطق مرطوب و گیاهانی که به نور زیاد نیاز ندارند (در صورت قراردادن در وان حمام)
مدت زمان استفاده: یک هفته
راه اندازی این سیستم به ۵ دقیقه وقت نیاز دارد.

روش سوم آبیاری گیاهان در مسافرت : فیتیله‌گذاری

ساخت آبیاری قطره ای در خانه، در این روش، آب را با استفاده از رشته‌ی کاموا یا نخ پنبه‌ای به گیاه می‌رسانیم. آبیاری به روش فیتیله‌ای یک روش طولانی مدت برای آبیاری گیاهان است و هرچه قدر آب بیش‌تری در مخزن آب بریزید، مدت طولانی‌تری می‌توانید از آن برای آبیاری گیاه‌تان استفاده کنید. هم‌چنین از این سیستم می‌توانید برای چند گلدان به طور هم‌زمان هم استفاده کنید.
نخ کاموایی که استفاده می‌کنید باید حداکثر جذب آب را داشته باشد.

نخ کاموایی را به تعداد گلدان‌ها و به اندازه‌ی لازم تقسیم کنید. ظرف مورد نظرتان را از آب پر کنید و انتهای کاموا را به اندازه‌ی چندسانتی‌متر در داخل آب قرار دهید و سر دیگر کاموا را داخل خاک گلدان‌ها فروکنید. می‌توانید برای فروکردن نخ کاموا، نخ را دور یک مداد بپیچید و مداد را داخل خاک گلدان فروکنید. حالا به گلدان‌ها آب بدهید تا جریان آب در رشته‌های کاموا برقرار شود و آب از ظرف آب هم جذب شده و به سمت خاک گلدان بیاید.

بهترین روش تمیز کردن صفحه تلویزیون بدون ایجاد خط و خش

آبیاری گیاهان در مسافرت

روش فیتیله گذاری در آب

مواد و وسایل مورد نیاز:

  • نخ کاموایی یا طناب نخی باریک به مقدار لازم
  • سطل یا ظرف آب

مزیت:‌ می‌توانید چند گیاه را همزمان آبیاری کنید.
مناسب برای: گیاهانی که سه بار در هفته به آبیاری نیاز دارند.
مدت زمان استفاده: ۱ تا ۳ هفته
راه‌اندازی این سیستم به ۱۰ دقیقه وقت نیاز دارد.

روش چهارم آبیاری گیاهان در مسافرت : زیرگلدانی پر از آب

این روش بسیار ساده است اما نباید از این روش برای گیاهان حساس به کمبود آب استفاده کنید. زیرگلدانی‌ علاوه بر این‌که به نگه‌داشتن آب گیاهان کمک می‌کند، از خارج شدن خاک گیاه در هنگام آبیاری هم جلوگیری می‌کند و همه‌چیز را برایتان تمیز و مرتب نگه‌می‌دارد.

زیرگلدانی که استفاده می‌کنید باید متناسب با اندازه‌ی گلدان‌تان و فقط کمی بزرگ‌تر باشد تا آب را نگه‌دارد. فقط کافی است داخل زیرگلدانی را از ماسه و آب پرکنید. به همین راحتی سیستم آبرسانی‌تان آماده شد! و روطب گیاه تامین میشود.

 

روش زیر گلدانی پر از آب

مواد و وسایل مورد نیاز:

  • زیرگلدانی
  • گلدان سوراخ‌دار و دارای زهکش مناسب

مزیت:‌روش ساده و بدون زحمت
مناسب برای:‌ ساکولنت‌ها و کاکتوس‌هایی که به آب زیاد نیاز ندارند.
مدت زمان استفاده:‌ ۲ تا ۳ روز
زمان درست کردن این سیستم یک دقیقه است.

روش پنجم: گلخانه‌ی پلاستیکی

در این روش نیازی نیست که دیوار و سقف واقعی گلخانه را بسازید. فقط کافی است که از یک پلاستیک ساده و چند میله برای نگه‌داشتن استفاده‌کنید. از این روش ساده می‌توانید در زمان سفرهای طولانی‌تان استفاده کنید. فقط دستورالعمل زیر را دنبال کنید تا به شاخ و برگ گیاه‌تان آسیب نزنید. یادتان باشد که از گلخانه‌ی پلاستیکی در نور مستقیم استفاده نکنید چون باعث گرم شدن بیش از حد گیاه و از بین رفتن آن می‌شود و نکته‌ی بعدی این‌ است که این روش برای ساکولنت‌ها و کاکتوس‌ها مناسب نیست.

چهارمیله‌ی چوبی را در چهارگوشه‌ی گلدان فرو کنید. این میله‌ها پایه‌های گلخانه‌تان را تشکیل می دهند و از افتادن پلاستیک بر روی شاخ و برگ‌ گیاه جلوگیری می‌کنند. گیاه را مثل معمول آبیاری کنید. دقت کنید که لازم نیست که بیش از اندازه به آن‌ها آب بدهید. گلدان را در جایی با نور غیرمستقیم بگذارید.

حالا پلاستیک را روی پایه‌ها و گیاه بکشید و با تنظیم پایه‌ها چک کنید که پلاستیک با برگ‌ها کاملا در تماس نباشد و به آن‌ها فشار نیاورد البته اگر کمی به برگ‌ها چسبیده بود اشکالی ندارد. حالا پلاستیک را در زیر گلدان جمع کنید و دور آن را محکم ببندید تا با جریان باد و .. تکان نخورد. گلخانه‌ی کوچک شما آماده است. آب از گلدان بخار می‌شود و با برخورد به دیواره‌ی پلاستیک به قطر‌ه‌های آب تبدیل شده و دوباره به گیاه برمی‌گردد و بدین ترتیب گیاه‌تان هیچ وقت خشک نمی‌شود.

آبیاری گیاهان در مسافرت

روش گلخانه پلاستیکی

مواد و وسایل لازم:

  • ۴ میله‌ی چوبی
  • کیسه‌ی پلاستیکی شفاف (به اندازه‌‌ای بزرگ باشد که گیاه در آن جای بگیرد)

مزیت:‌ راه حل طولانی مدت برای نگه‌داری از گیاهان
مناسب برای:‌ گیاهان آپارتمانی رطوبت‌دوست
مدت زمان استفاده:‌۶ تا ۸ ماه
مدت زمان راه‌اندازی این سیستم ۱۵ دقیقه است.

روش ششم آبیاری گیاهان در مسافرت : بطری پلاستیکی در گلدان

نه تنها انسان‌ها از بطری آب برای رفع تشنگی استفاده می‌کنند، بلکه گیاهان هم می‌توانند از بطری آب، آب بنوشند! با این روش می‌توانید از بطری‌های پلاستیکی‌تان دوباره و چندباره استفاده کنید. با این که این سیستم زمان طولانی قابل استفاده نیست اما راه‌اندازی و استفاده‌ی دوباره از آن آسان است و فقط کافی است دوباره بطری را از آب پر کنید.

نحوه شستن پرده کرکره ای با چند ترفند ساده و کاربردی

روی بطری چند سوراخ ایجاد کنید. با استفاده از میخ داغ یا میخ و چکش حدود ۶ سوراخ روی بدنه‌ی بطری و سه سوراخ در انتهای آن ایجاد کنید. گیاه‌تان را آبیاری کنید تا فعلا از آب بطری استفاده نکند و آب داخل بطری مدت زمان بیش‌تری باقی بماند. حالا با بیلچه‌ای کوچک کنار گلدان را سوراخ کنید و بطری را در سوراخ بگذارید. حدود دو تا چهارسانتی‌متر از بدنه‌ی بطری می‌تواند بیرون باشد. حالا بطری را از آب پر کنید و در آن را ببندید تا آب بخار نشود. سیستم آبیاری شما آماده است و از همین الان شروع به کار می‌کند.
این روش برای افرادی مناسب است که برای چند روز مسافرت هستند و نمی‌توانند گل‌ها و گیاهانشان را هر روز آبیاری کنند.

آبیاری گیاهان در مسافرت

روش بطری پلاستیکی در گلدان

مواد و وسایل مورد استفاده:

  • بطری پلاستیکی آب به تعداد لازم (اندازه‌ی آن بستگی به بزرگی گیاه و گلدان دارد)
  • میخ
  • چکش یا انبردست

مزیت: روش کم هزینه
مناسب برای: گیاهانی که مرتبا به آبیاری نیاز دارند.
مدت زمان استفاده: بستگی به اندازه‌ی بطری دارد، حدود ۴ روز
برای درست کردن این سیستم به ۵ دقیقه زمان نیاز دارید.

روش هفتم آبیاری گیاهان در مسافرت : استفاده از ژله نگهدارنده آب در مسافرت

مزیت استفاده از حوله ساده ولی کمی گران
برای چه گیاهانی مناسب هست؟ برای تمام گیاهان

آبیاری گیاهان در مسافرت
چند روز جواب میده؟ حداقل ۵ الی ۸ روز
زمان مورد نیاز برای درست کردن ۵ الی ۱۰ دقیقه

استفاده از ژل‌های نگه‌دارنده آب نیز مفید است. مقداری ژل مخصوص باغبانی داخل ظرف بریزید و آب را مرحله به مرحله اضافه کنید تا ژل به طور کامل از آب اشباع شود و دیگر قادر به جذب آب نباشد. مقداری از خاک گلدان را بردارید. ابتدا گلدان را آبیاری کنید وسپس ژل را دورتادور گیاه به طور یکسان بریزید و دوباره خاک را به گلدان برگردانید.

روش هشتم : قرار دادن در سایه و کنار هم

گیاهان خود را در سایه کنار هم بچینید و به خوبی آبیاری کنید و سپس چادری بزرگ و البته از پلاستیک روشن روی آنها بکشید. با این روش تا ده روز هم گیاهان دوام می‌آورند. تا جای ممکن از تماس پلاستیک با برگ ها و بدنه گیاه جلوگیری کنید.

آبیاری گیاهان در مسافرت

روش نهم : آبیاری هوشمند گیاهان در مسافرت

آسانترین و مطمئن ترین روش برای حل دائمی مسئله این راه است. و البته گرانترین روش نیز محسوب می شود، نصب سیستم های آبیاری جدیدی که بصورت قطره ای کار می کند. و مخصوص گلدان های خانگی طراحی شده است.

آبیاری گیاهان در مسافرت

این نوع دستگاه ها به صورت اتوماتیک میزان رطوبت خاک رو اندازه گیری میکنند و هر گیاه متناسب با نیاز آبی که داره تشخیص داده میشه که آیا الان نیاز به آبیاری دارد یا خیر، البته دستگاه هایی هم هستند که به صورت تایمری کار میکنند یعنی شما تایم برای ابیاری مشخص میکنید (مثلا هر ۵ روز یکبار) که من خود هیچ وقت این مدت رو پیشنهاد نمیکنم ولی از هیچی بهتره

روش دهم آبیاری گیاهان در مسافرت : وان حمام را پر از آب کنید

قرار دادن گیاهان در حمام نیز می‏تواند مفید باشد. پنجره‌های حمام را ببندید، وان یا ظرف بزرگی را از آب پرکنید تا رطوبت به حداکثر برسد و بعد تمام گیاهان را آبیاری کنید. رطوبت زیاد تعرق را کاهش می‏دهد. بیشتر گیاهان را می‎توان تا ۲هفته در این شرایط نگاه داشت. تنها عیب این روش ایجاد شاخه ضعیف روی گیاهان قوی به دلیل نور کم است که البته وقتی گیاهان را به محل اصلی بازمی‌گردانید، می‌توانید شاخه‌های نامطلوب را هرس کنید.

آبیاری گیاهان در مسافرت

اگر در حمام خانه خود وان دارید راه آب آن را ببندید و تعدادی آجر درون وان قرار دهید. آب را درون وان بریزید تا حدی که کمی روی آجر‌ها را بگیرد. برای آبیاری گیاهان در مسافرت ، گیاهان آپارتمانی را روی آجر‌ها قرار دهید. در این روش به دلیل خاصیت تراوایی آجر‌ها رطوبت می‌تواند از طریق آن‌ها به گیاهان منتقل شده و آن‌ها را از تشنگی نجات دهد. گیاهان را مستقیما درون آب قرار ندهید چرا که ریشه‌ها دچار پوسیدگی می‌شوند.

آجیل شب یلدا چی بخریم ؟ معرفی انواع آجیل و خاصیت آنها

روش یازدهم  آبیاری گیاهان در مسافرت : نگهداری گیاهان در فضای خنک خانه

گیاهان را در معرض گرما ر‌ها نکنید و آن‌ها را در قسمتی از فضای خانه قرار دهید که خنک باشد. در این حالت است که هم از آسیب گرما در امان می‌مانند و هم آب خود را دیرتر از دست می‌دهند. فضای خنک خانه حتما باید نور مورد نیاز گیاهان آپارتمانی را هم تامین کند.

روش دوازدهم : مالچ برای حفظ رطوبت گیاهان خانگی

یکی دیگر از روش های آبیاری گیاهان در مسافرت ، استفاده از مالچ می‌توانید رطوبت گیاهان را تا چند روز تامین کنید. مالچ متشکل از برگ، خاشاک، سنگریزه، پوکه معدنی و حتی براده چوب و خاک اره است که روی سطح گلدان را می‌پوشاند و از تبخیر و از دست رفتن رطوبت جلوگیری می‌کند.

آبیاری گیاهان در مسافرت

این مواد را آماده کنید. قبل از ترک خانه آبیاری را بطور کامل انجام داده و سطح خاک را با مالچ به فطر حدود ۵ سانتی متر بپوشانید.

روش سیزدهم آبیاری گیاهان در مسافرت : کمک از یک فرد معتمد برای نگهداری گیاهان آپارتمانی

ساده‌ترین روش آبیاری گیاهان در مسافرت این است که آن‌ها را به فرد مطمئنی بسپارید. کلید خانه خود را به همسایه یا یکی از اعضای خانواده بدهید تا در روزهای مشخصی برای نگهداری گلدان‌ها به خانه شما بیایند.

آبیاری گیاهان در مسافرت

حالا اگه بعد مسافرت گیاهان پژمرده شدن چیکار کنیم؟

در این حالت اصلا نگران نباشید چون میتونید یاه رو نجات بدید، چطوری؟ فقط کافیه گلدان رو به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه داخل تشت آب قرار بدید تا تمام آب مورد نیاز خودش رو جذب بکنه، ولی باید کمی به گیاه زمان بدید تا به حالت اولیه و قبل از مسافرت شما برگده و انتظار نداشته باشید که سریع با شما آشتی کنه 🙂

آبیاری گیاهان در مسافرت

گیاهانی که به کم‌ترین مراقبت در مسافرت نیاز دارند

خب این شش روش نگهداری گیاهان در مسافرت را یاد گرفتید. حالا می‌توانید متناسب با نوع گیاه و مدت زمان سفرتان از این روش‌ها استفاده کنید و گیاهان‌زیبایتان را بدون کمک گرفتن از دیگران، همیشه سرسبز و سرحال نگه‌دارید.
اما اگر تمایلی به استفاده از این روش‌ها ندارید می‌توانید راه حل آخر را امتحان کنید که خرید گیاهان مقاوم آپارتمانی است.

این گیاهان نیازی به آبیاری زیاد در طول سفر ندارند و نسبت به شرایط متفاوت محیطی حساسیت کم‌تری دارند. البته واضح است که این گیاهان هم بعد از یک تا دو هفته به آبیاری نیاز دارند اما می‌توانید با دور نگه‌داشتن آن‌ها از نور مستقیم خورشید، این مدت زمان را طولانی‌تر کنید.

بعضی از این گیاهان علاوه بر نیاز آبی کم، می‌توانند نور کم را هم تحمل کنند. نگه‌داری از این گیاهان آسان است و برای افراد تازه‌کار گزینه‌ی خوبی هستند.

آبیاری گیاهان در مسافرت

این گیاهان عبارتند از

  • گیاهان هوازی
  • آنتوریوم
  • بامبو
  • بروملیادها
  • کالانکوئه
  • درخت پول
  • ارکیده
  • برگ قاشقی یا اسپاتی فیلوم
  • پتوس
  • کاکتوس‌ها
  • ساکولنت‌ها

اگر بعد از بازگشت از سفر مشاهده کردید که بعضی از گیاهان‌تان پژمرده‌شده‌اند، نگران نباشید. شما می‌توانید همه‌ی این گیاهان را با آبیاری کامل دوباره به شادابی قبل برگردانید. روش‌هایی که در این مقاله گفتیم، همگی تست شده و به درستی عمل می‌کنند تا با خیالی آسوده به سفر بروید.
اما اگر نمی‌خواهید هیچ کدام از این روش‌ها را امتحان کنید، از یک دوست یا آشنا بخواهید که به خانه‌تان بیاید و به گل‌ و گیاهان‌تان آب بدهد. بهتر است برنامه‌ی آبیاری گیاهان را به صورت پرینت‌شده به او بدهید تا از روش نگه‌داری و مقدار وزمان آبیاری هر گیاه اطلاع داشته باشد. وقتی که از سفر برگشتید، یادتان نرود که از او به خاطر سرحال و شاداب نگه‌داشتن گیاهان عزیز و زیبایتان تشکر کنید.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: سیده سمانه جلیلی

آخرین بروز رسانی

27 مرداد 1401

بروز رسانی توسط

سیده سمانه جلیلی

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *