انتخاب مدل لوستر نیاز به اطلاعات کافی در خصوص این موضوع دارد تا لوستر شما زیبایی پذیرایی را دو چندان کند. گروه دکوراسیون شادمگ اطلاعات خوبی را در این زمینه در اختیار شما قرار داده است.
انواع لوستر
لوسترها از نظر نوع، مدل، سبک، جنس بدنه و ابعاد بسیار متنوع هستند. بعضی از لوسترها ظاهر سنتی دارند و به فضا، حس و حال قدیمی و یا روستایی میدهند. برخی دیگر برای ایجاد فضایی باشکوه و مجلل بکار میروند. و لوسترهای مدرن نیز عمدتا متناسب با دکوراسیون امروزی طراحی و تولید میشوند. بطور خلاصه، وقتی صحبت از انتخاب و خرید لوستر میشود، گزینههای بسیار متنوعی پیش رو قرار میگیرد که مسلما گزینش از بین آنها کمی دشوار خواهد شد.
در این راهنمای خرید لوستر ابتدا انواع لوستر را معرفی و طبقه بندی کرده، سپس رایجترین مدلها را معرفی خواهیم کرد. همچنین مهمترین نکاتی که باید در زمان خرید لوستر مورد توجه قرار دهید را برایتان شرح خواهیم داد.
انتخاب مدل لوستر بر اساس جنس بدنه
- فلزی (طلا، نقره، برنز، استیل، برنج، آهن، آلومینیوم…)
- چوبی
- کریستالی
- پلاستیکی
- پارچهای
- شیشهای
- LED
- ترکیبی (ترکیبی از دو یا چند متریال مختلف)
امروزه لوسترها با متریال گوناگونی تولید میشوند. تنوع جنس بدنه لوسترها ممکن است انتخاب را برای شما سخت کند اما نکتهای که در این تنوع باید به آن دقت داشته باشید؛ انتخاب جنس لوستر متناسب با فضا و نیازتان است.
جنس بدنه لوستر تاثیر بسزایی در سبک و جلوه ظاهری لوستر داشته و انتخاب اشتباه آن میتواند روی تمام اجزای دکوراسیون تاثیر منفی بگذارد. برعکس با انتخاب هوشمندانه و مناسب میتوانید جلوه ظاهری محیط را تقویت نموده و یک چیدمان بینقص داشته باشید.
انواع لوستر بر اساس سبک
- سنتی
- کلاسیک
- مدرن
- آنتیک
- فانتزی
- مینیمال
لوسترها از دیرباز جزو لاینفک دکوراسیون داخلی به شمار میروند. به همین دلیل گذشت زمان و پیشرفت بشر در تمام زمینهها، بر روی ظاهر و سبک لوسترها نیز تاثیر گذاشته تا بدانجا که امروز شاهد سبکهای متنوعی از این منابع روشنایی هستیم. با وجود سبکهای متنوع این امکان به وجود آمده تا برای هر نوع چیدمانی یک لوستر مناسب وجود داشته باشد.
انتخاب مدل لوستر بر اساس روش نصب
- سقفی
- آویز
- دیواری
لوسترها بر اساس چگونگی نصب نیز دارای تقسیم بندی هستند. دلیل این دستهبندی، وجود فضاهایی با ارتفاع مختلف است. میتوان گفت ارتفاع فضا تا سقف، نکته مهمی است که تعیین میکند کدام مدل لوستر را در فضای خود نصب کنید.
به طور مثال؛ برای محیطهایی با سقف کوتاه معمولا مدلی از لوستر سقفی انتخاب میشود و در مقابل برای فضاهایی با سقف بلند لوستر یا چراغ آویز انتخاب مناسب و بهتری است.
لوستر یا چراغ دیواری نیز که یک گزینه بسیار کارآمد برای برقراری تعادل در نورپردازی است که در عین حال به چیدمان شما نیز حال و هوایی خاص و منحصربهفرد میبخشد.
انتخاب مدل لوستر بر اساس مدل
- ریسهای
- شمعی
- آویزی
- کاسهای
- حبابی
- حلقهای
- شعلهای
- سایهدار
- طبلی
- خطی یا لاینر
- ال ای دی
- اس ام دی
با وجود تقسیمبندیهای گوناگونی که از لوسترها نام برده شد، شاید این تصور بوجود آید که انتخاب یک لوستر از میان انواع مختلف آن، کار دشواری است اما آگاهی از انواع لوستر در کنار شناخت کافی از نیازها و فضای خود به شما کمک خواهد کرد تا به راحتی مدل درست را انتخاب و خریداری کنید. مدلی که با چیدمان شما هماهنگ و نورپردازی کافی و مناسب به همراه داشته باشد.
ادامهی این راهنمای خرید لوستر، به شما خواهد گفت چه مدل لوسترهایی پر طرفدارتر از سایرین بوده و برای انتخاب صحیح یک مدل چه چیزهایی را باید در نظر بگیرید. با ما همراه باشید.
رایجترین مدل لوستر
لوستر کریستالی
لوسترهای کریستالی را میتوان جزو قدیمیترین لوسترهای مجلل دانست. لوستری با آویزهای زیبای کریستالی که توسط شیشهگران تراش خورده و این چنین زیبا میدرخشند. زیبایی و درخشش لوسترهای کریستالی حاصل برخورد و در نتیجه شکست نور با قطعات کریستال است که روشنایی بیشتری برای محیط ایجاد میکند.
در گذشته، این لوسترها برای قصرها و اماکن مهم مختلف استفاده میشدند بعدها در کنار لوسترهای چند طبقه و مجلل کریستالی، لوسترهایی با ظرافت بیشتر و ابعاد کوچکتر نیز مورد استفاده قرار گرفت.
در حال حاضر این مدل نیز همانند سایر مدلهای لوستر با طراحیهای مختلفی ارائه میشوند که دامنه استفاده از آنها نیز گسترده بوده، از سالنهای بزرگ گرفته تا کوچک که برای نصب مدلهای جدید لوستر کریستال کاملا مناسب هستند.
لوستر شمعی
قدمت لوسترهای شمعی به پیش از اختراع لامپ برمیگردد. زمانی که تنها منبع روشنایی، شمع یا مشعلها بودند و لوسترها وسیلهای برای نگهداری آنها. بعدها لامپ جای شمع و مشعلهای نفتی را گرفت و روشنایی الکتریکی تحول عظیمی بوجود آورد.
در قرن حاضر نیز با وجود سبک کلاسیک لوسترهای شمعی اما هنوز افراد بسیاری هستند که شیفته و علاقمند به این مدل بوده و در دکوراسیون خود آنها را به کار میبرند. البته ناگفته نماند که طراحان لوستر، با تلفیق سبک کلاسیک با مدرن و خلق آثاری زیبا کمک کردهاند تا لوستر شمعی همچنان پر طرفدار باقی بماند.
لوستر شاخهای
میتوان گفت اکثر لوسترهایی که میشناسیم جزو لوسترهای شاخهای به حساب میآیند. مدلهایی که با فلزات مختلف چون؛ برنج، برنز، فلز بابیت، فلز مونل و… ساخته و با شیشه، کریستال یا پارچه و… طراحی و تزئین میشوند.
همانند مدلهای دیگر، لوستر شاخهای نیز در اندازه و ابعاد مختلف وجود دارد به همین دلیل هم برای سالنهای کوچک و هم سالنهای بزرگ کارایی خواهد داشت. ناگفته نماند لوستر شاخهای با تزئینات شیشه و کریستال، برای سالنهای بزرگ و پذیرایی کارآمدتر بوده و روشنایی کافی این فضاها را به خوبی تامین میکند. در مقابل لوستری با تعداد شاخههای کمتر و اندازهای کوچک یا متوسط با تزئینات پارچه، چوب، پلاستیک و… با اتاقهای کوچک چون اتاق خواب، اتاق کار و … تناسب بهتری دارند.
لوستر ریسهای
لوسترهای ریسهای درواقع زیر مجموعه لوسترهای کریستالی محسوب میشوند. انتخاب این مدل لوستر بسیار لوکس و با شکوه است و اغلب برای فضاهایی با سقف بلند مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین لوسترهای ریسهای گزینه بسیار مناسبی برای راه پلههای بزرگ و شیک هستند.
این مدل لوستر، در مرکز خود دارای چندین لامپ است و کریستال یا شیشهها بصورت ریسهای و در اشکال مختلف از آن آویزان میشوند. ظاهر گرد یا خطی در این لوستر بیشتر مشاهده میشود.
لوستر خطی لاینر یک سبک مدرن در میان لوسترهای ریسهای به حساب آمده که زیبایی خیره کنندهای داشته و عموما در بالای میز غذاخوری نصب میشوند.
لوستر حبابی
همانطور که از نام آن مشخص است این لوسترها از یک یا چند حباب تشکیل میشوند که بصورت سقفی، آویزی و دیواری طراحی شده و قابل نصب هستند.
حبابهای مات و شفاف، هر کدام روشنایی متفاوتی ارائه میدهند. معمولا لوستر با حبابهای مات روشنایی چندانی به همراه نداشته و برای فضاهایی که به نور زیاد نیازمندند گزینه ایدهالی نخواهند بود. در مقابل حبابهای شیشهای و شفاف در صورت انتخاب لامپ مناسب روشنایی کافی خواهند داشت.
لوستر ال ای دی
مدرنترین و جدیدترین نسل لوستر، مدل “ال ای دی” میباشد. انتخاب مدل لوستر متشکل از یک صفحه غالبا فلزی است که یک سری لامپ ال ای دی با تزئیناتی عموما کریستالی روی آن نصب شده است. طراحی مدرن، چیدمان منظم و مصرف پایین انرژی از خصوصیات اصلی این مدل لوسترها بشمار میرود.
این مدل لوستر در دو نوع تک رنگ و چند رنگ در بازار عرضه میشود. اغلب لوسترهای چند رنگ “ال ای دی” دارای کنترل از راه دور هستند و امکان روشن و خاموش کردن، کنترل طیف رنگ، درجه روشنایی و نوع نورپردازی را محقق میسازند.
نکات مهم راهنمای انتخاب مدل لوستر
پس از شناخت انواع لوستر، نوبت به راهنمای خرید لوستر میرسد. لوستر جزو کالاهایی است که برای مدت طولانی مورد استفاده قرار میگیرد و به زودی تعویض نمیشود بنابراین دقت در انتخاب آن اهمیت بسیاری پیدا میکند.
انتخابی نادرست، به سالها نارضایتی از میزان روشنایی یا شکل ظاهری منجر میشود پس لازم دانستیم تا جامعترین راهنمای خرید لوستر را در اختیار شما قرار دهیم تا یک انتخاب صحیح و رضاتمند پیش رو داشته باشید.
در این راهنمای خرید لوستر به ۶ مورد که در انتخاب لوستر مناسب اهمیت دارند پرداختهایم. لوستری که با دکوراسیون شما همخوانی داشته و از همه مهمتر روشنایی مناسبی فراهم آورد.
اندازه لوستر
اولین نکته در این راهنمای خرید لوستر، توجه به اندازه لوستر است که باید مورد بررسی قرار گیرد. اندازه لوستر باید متناسب با متراژ فضا باشد تا بتواند روشنایی مناسب محیط را فراهم کند. ابعاد لوستر مناسب برای یک سالن پذیرایی بزرگ با یک سالن کوچک بالطبع با یکدیگر تفاوت زیادی خواهند داشت. برای دستیابی به اندازهی حدودی لوستر یک فرمول وجود دارد؛
طول سالن + عرض سالن = عرض لوستر (بر حسب اینچ)
دیگر با این فرمول شما به راحتی ابعاد مناسب لوستر برای فضای خود را میدانید. واضح است که با انتخاب اشتباه، نه تنها نورپردازی کافی نصیبتان نخواهد شد بلکه نمای کلی چیدمان شما نیز بر هم خواهد خورد.
میزان روشنایی لوستر
لازم است تا پیش از انتخاب مدل لوستر ، فضای خود را به خوبی بررسی کرده باشید. آگاهی از اینکه سالن یا اتاقی که میخواهید برای آن لوستر تهیه کنید به چه میزان نور نیازمند است، اهمیت بسیاری دارد. طبیعی است نور کم، فضا را کسل کننده و چشمها را خسته کرده و بر عکس آن نور زیاد، ضمن دادن جلوهای ناخوشایند ممکن است موجب سردرد و یا سایر مشکلات شود.
در ابتدا تعداد لوسترهای مورد نیاز سالن را مشخص کنید، سپس به تعداد و نوع لامپهای آن توجه کنید. تا در نهایت به روشنایی ملایم که به محیط طراوت بخشد و در آن تمامی جزئیات به خوبی مشاهده شوند، برسید.
انتخاب نوع لوستر
انتخاب مدل لوستر متناسب با محیط نیاز به توجه و دقت بالایی دارد. لوستر مناسب اتاق خواب با لوستر مناسب راهرو کاملا متفاوت است. میتوانید با شناخت انواع لوستر (که قبلا توضیح داده شد) و با بررسی فضا تصمیم بگیرید کدام نوع لوستر کاربردییتر و زیباتر است.
به طور مثال؛ برای تامین روشنایی جزیزه آشپزخانه یا میز غذاخوری، میتوانید از لوسترهای خطی لاینر استفاده کنید که مدلهای ساده و مجللی را شامل میشوند.
لوستر سقفی با ارتفاع کم بهترین گزینه برای سالنهایی با سقف کوتاه است. به علاوه دقت داشته باشید برای فضاهایی با سقف کوتاه و وسعت کم از لوسترهای شلوغ و با اشکال پیچیده استفاده نکنید، این مدلها به خودی خود بزرگتر از آنچه که هستند به نظر میرسند و تعادل دکوراسیون را بر هم خواهند زد.
سبک دکوراسیون
قبل از انتخاب مدل لوستر شناخت سبک دکوراسیون ضروریست. برای هر کدام از سبکهای مدرن، مینیمالیسم، سنتی، روستیک (روستایی)، صنعتی، ساحلی و… لوستر مختص به آن سبک، مناسب میباشد.
فضای مورد نظرتان را بررسی نمایید تا بتوانید لوستری متناسب با سبک و طراحی آن فضا خریداری کنید.در غیر اینصورت لوستر شما نه تنها هیچ زیبایی خاصی به محیط نمیبخشد، بلکه فضا را زشت و خسته کننده میکند. برای مثال انتخاب یک لوستر شمعی آنتیک برای فضایی با طراحی مدرن، میتواند فاجعه باشد!
ارتفاع لوستر
نکته مهم بعدی که در این راهنمای انتخاب مدل لوستر به آن پرداختهایم، آگاهی از ارتفاع سقف است. ارتفاع زمین تا سقف را اندازه بگیرید تا لوستری با ارتفاع مناسب را انتخاب کنید. قاعدتا در سالنی با سقف بلند انتخاب یک لوستر آویزی یا ریسهای، نمای زیبا و چشمنوازی ایجاد خواهد کرد در صورتی که انتخاب این مدل برای فضاهایی با سقف کوتاه انتخابی کاملا اشتباه است که موجب مزاحمت و ناکارآمدی این منبع روشنایی میشود.
میزان مصرف انرژی لوستر
از آنجایی اکثر لوسترها به خصوص مدلهای بزرگ و کلاسیک، دارای لامپهای بسیاری هستند توجه به میزان مصرف انرژی در این مدلها اهمیت بالایی دارد. در زمانی که کمپینها و سازمانهای حافظ محیط زیست با یکدیگر متحد شدهاند تا با آگاهی رسانی میزان مصرف انرژی را در دنیا کاهش دهند، انتخاب کالاهایی پر مصرف کاملا غیر اخلاقی و نادرست است.
همین امر سبب شده تا لوسترهای «ال ای دی» و «اس ام دی» بسیار محبوب و پرطرفدار باشند. چرا که این لوسترها دارای لامپهای کم مصرف بوده و در مقایسه با انواع دیگر، در عین پرنور بودن، انرژی کمتری نیز مصرف میکنند.
لوستر زیبایی را به خانه شما هدیه میدهد. دکوراسیون زیبای منزل در صورت خودنمایی میکند که روشنایی مناسبی در منزل فراهم باشد و این نقش بر عهده لوستر و چراغهای دیواری و آباژورها است. لوستر در طرحها، سبکها و رنگهای مختلف عرضه میشوند. هر اتاقی با هر سبکی لوستری مخصوص خود را میطلبد. آنقدر تنوع در مدل لوسترها وجود دارد که هنگام خرید سردرگم میشوید. در این مطلب آدرس مگ به بررسی لوستر پذیرایی پرجلوهترین اتاق منزل، یعنی پذیرایی میپردازیم.
خصوصیات لوستر پذیرایی
اگر قصد خرید یا تعویض لوستر اتاق را دارید باید نکات از جمله سبک، مدل و رنگ دکوراسیون پذیرایی منزلتان را مدنظر داشته باشید و بر اساس لوستر را خریداری کنید. باید تصمیم بگیرید چه سبکی از لوستر مناسب پذیرایی است چه فضایی در دسترس دارید و چه میزان روشنایی را این فضا لازم دارد.
لوستر را بر اساس میزان روشنایی انتخاب کنید
انتخاب مدل لوستر در سایزهای مختلف و با تعداد شاخهها و چراغهای گوناگون وجود دارند. روشنایی مورد نیاز در هر محیطی متفاوت است. برای انتخاب لوستر به میزان نوری که لازم دارید دقت کنید. روشنایی سایر منابع نوری را هم در نظر بگیرید و سپس نسبت به انتخاب لوستر اقدام کنید.
اگر پذیرایی منزلتان کوچک است بهتر است از لوستر با تعداد لامپهای کمتر استفاده کنید. در صورتی که تعداد لامپهای لوستر پذیرایی زیاد باشد نور محیط زیاد میشود و لازم است برای به تعادل رساندن نور محیط، برخی از لامپها را بازکنید که نمایی نازیبا به دکوراسیون منزلتان میدهد.
برای تعیین تعداد لوستر یا تعداد شاخههای هر لوستر دو فاکتور مهم را در نظر بگیرید
میزان نوردهی لوستر با توجه به هدف انتخاب مدل لوستر
تناسب لوستر با محیطی که قرار است لوستر در آن قرار بگیرد. شکل قرار گرفتن لامپهای لوستر پذیرایی در میزان نور آنها تأثیر میگذارد.
بعضی لوسترها دارای لامپهایی هستند که رو به بالا و به طرف سقف هستند. در این مدل از لوستر، نور به سمت تابیده میشود. برخی از لوسترها هم دارای لامپهایی به طرف پایین هستند و نور را به سمت اشیای زیر سقف و اثاثیه میتابانند. لوسترهای سقفی هم که بیشتر برای خانههایی با سقف کوتاه در نظر گرفته میشوند، نور را بیشتر به سمت دیوارها معطوف میکنند.
حباب داشتن یا نداشتن لوستر هم در پخش نور تأثیر دارد. در نتیجه وقتی میخواهید یک لوستر شیک، زیبا انتخاب کنید حتماً به فرم قرار گرفتن لامپها هم دقت داشته باشید تا به اهداف نورپردازی خود برسید. تنظیم نور لوستر هم موضوع بسیار مهمیاست.
راهنمای انتخاب مدل لوستر پذیرایی
بنا به اینکه چه نوع از نورپردازی را برای محیط میپسندید، شیوه کنترل میزان نور هم بسیار مهم خواهد بود. مثلاً بعضی از لوسترها مجهز به کنترلهایی هستند که شدت نور را کم و زیاد میکند یا کلیدهای دیمر میتواند تا حدی کنترل شدت نور را بر عهده بگیرد.
لامپهای LED و CMF یا به اصطلاح کم مصرف در اندازهها و اشکال مختلف جهت نصب بر روی لوستر در بازار وجود دارند که طول عمر بالایی هم دارند.
لوستر اندازههای مختلفی دارد
لوسترها در اندازههای مختلفی وجود دارند. برای پذیرایی و نشیمنهای بزرگ بهتر است از لوسترهای با حجم بزرگ و برای پذیرایی کوچک از لوستر کوچک و سبک تر استفاده کنید. لوستر پذیرایی بزرگ خودش را در سالن پذیرایی بزرگ بیشتر نشان میدهد و جلوه ای زیبا به چیدمان منزلتان میدهد.
اگر لوستری کوچک تر از اندازه مناسب انتخاب کنید در فضای شما گم خواهد شد و به چشم نمیآید. اگر سقف پذیرایی بلند است از لوسترهای آویز و بلند استفاده کنید و بر عکس در صورتی که سقف کوتاهی دارید برای لوستر، انواع کوتاه با مدلهای سقفی بهتر است.
علاوه بر این باید با توجه به محل قرار گرفتن لوستر نسبت به خرید آن اقدام کنید. مثلاً اگر قرار است لوستر را بالای میز نهارخوری در سالن پذیرایی بزرگ قرار دهید باید به ابعاد میز هم توجه کنید. لوستر و میز نباید حالتی غالب بر یکدیگر داشته باشند و باید متناسب به نظر برسند. در این حالت قطر لوستر باید حداقل ٣٠ سانتیمتر از عرض میز کمتر باشد و حداقل ١٢٠ سانتیمتر از دیوارهای اتاق فاصله داشته باشد. علاوه بر این نقطه وسط آن باید با نقطۀ وسط میز در یک محور قرار بگیرد.
برای اتاقهای کوچک تر از ٣*٣ متر است، عرض باید بین ۴٣ تا ۵٠ سانتیمتر باشد.
اتاقهای حدود ۴*۴ متر است، عرض باید حدود ۶٠ تا ٧٠ سانتیمتر باشد.
برای اتاقهای حدود ۵/۴*۵/۴ متر است، عرض باید بین ۶۵ تا ٨٢ سانتیمتر باشد.
برای انتخاب مدل لوستر به سبک چیدمان منزلتان دقت کنید.
سبک دکوراسیون پذیرایی شما چگونه است؟ سنتی و لوکس، کلاسیک، سلطنتی، مدرن، اسپرت و فانتزی، مینمیال یا سبکهای دیگر؟ این که مدل لوستر پذیرایی شما کریستالی، فلزی، آهنی، مسی، برنزی یا چوبی باشد به سبک دکوراسیون پذیرایی شما مرتبط است.
رنگ لوستر هم به سبک دکوراسیون شما بستگی دارد. این روزها لوسترهای رنگارنگ زیادی وجود دارند. از سفید و قهوه ای گرفته تا مشکی و زرشکی.
در پذیرایی خانههای مدرن از لوسترهای کوچک جدید و لوسترهایی که به اسپرت معروف هستند، استفاده کنید این لوسترها به طور معمول روشنایی زیادی ندارند و در ساخت آنها نیز از چوب و فلز استفاده شده است. برای پذیرایی خانههایی که دکوراسیون و چیدمان سنتی دارند استفاده از لوسترهای بزرگ و کلاسیک که به طور معمول از نور بیشتری برخوردار هستند، توصیه میشود، هماهنگی سبک لوستر خانه شما با سبک دکوراسیون پذیرایی زیبایی دو چندانی را به قسمت پذیرایی خواهد بخشید.
برخی از اتاقهای پذیرایی هستند که در آنها سقف گچبری شده است و از تزییناتی برخوردار است، لوستر پذیرایی که برای سقف گچبری شده تهیه میشود بهتر است که ساده باشد و لوسترهایی که شلوغ هستند مناسب این نوع از سقفها نیست و سبب شلوغی بیش از حد پذیرایی میشوند که خسته کننده خواهد بود.
به سادگی و استاندارد بودن در انتخاب جدیدترین لوستر توجه کنید
از دیگر نکات مهمیکه در انتخاب مدل لوستر برای پذیرایی باید به آن توجه شود این است که لوستر هم ساده و هم استاندارد باشد. توجه داشته باشید که حبابهایی که در لوستر به کار گرفته شده است ساده باشد یعنی حبابهایی باشند که اگر اتفاقی برای آنها افتاد به سادگی از بازار قابل تهیه باشند و دیگر شما مجبور نشوید لوستر خود را عوض کنید.
سعی کنید لوستری را برای پذیرایی را از لوستر فروشیهای معتبر خریداری کنید و لوستر انتخابی شما از پیچیدگی زیادی برخوردار نباشد که به راحتی قابل تمیز شدن باشند. در واقع لوستر مناسب برای پذیرایی لوستری است که در عین زیبایی، استاندارد و ساده نیز باشد. قیمت لوسترها بر اساس کیفیت متفاوت است. مطمئناً هر چه کیفیت بالاتر باشد مجبور به پرداخت قیمت بیشتری خواهید بود.
جنس و رنگ لوستر
لوستر می تواند از مصالح گوناگونی از جمله فلز تزیین شده، سنگ، کریستال و … ساخته شده باشد. در نظر داشته باشید که لوستر منتخب شما، با رنگ غالب فضا و مصالح به کار رفته در طراحی داخلی خانه (متریال و جنس اجزایی چون پنجره، دیوارها، مبلمان و …) هماهنگ باشد. همچنین سعی کنید سازگاری و انسجام خلاقانه ای بین لوستر و چراغ های دیوارکوب و سایر منابع روشنایی خانه برقرار کنید.
رنگ لوسترها باید مطابق رنگ چیدمان دیگر لوازم منزل باشد اما از آن جا که لوستر را مثل پرده یا مبلمان زود به زود تعویض نمی کنند، سعی کنید رنگی انتخاب کنید که همیشه شیک و جدید به نظر برسد و با چند نوع دکوراسیون همخوانی داشته باشد.
راهنمای انتخاب سایز لوستر
تعیین مناسب سایز برای اتاق یا محوطه ی نشیمن یکی از مهم ترین عوامل در انتخاب مدل لوستر است. اگر لوستری کوچک تر از اندازه ی مناسب انتخاب کنید در فضای شما گم خواهد شد و به چشم نمی آید و عملا بودجه ی شما هدر رفته است و اگر انتخاب شما بیش از حد بزرگ باشد رسما تناسب شما را در هم شکسته و زیبایی فضا را از بین خواهد برد. در اینجا چند نکته به شما می آموزیم تا بهترین انتخاب را داشته باشید.
بیش از هر چیز به خاطر داشته باشید که استایل و وزن بصری لوستر روی تعیین سایز مناسب تاثیر به سزایی دارد. لوستر با وزن بالای نوری کمی کوچک تر به نظر می رسد در حالی که لوستر با نورهای کوچک (لامپ های کوچک) کمی بزرگتر به نظر می رسد.
راه ساده برای تعیین سایز لوستر این است که طول و عرض اتاق را بر حسب فوت (برای تبدیل متر به فوت ، متر را در 3.3 ضرب کنید) با هم جمع کنید. این عدد قطر لوستر شما بر حسب اینچ خواهد بود. برای مثال لوستر مناسب برای یک اتاق 3*4 مطابق فرمول زیر محاسبه می شود. (هر اینچ برابر 2.54 سانتیمتر است)
(4+3)*3.3=23.1 Inch [تقریبا 61سانتیمتر]
این موارد هم به شما در تعیین سایز مناسب کمک می کند:
اگر اتاق شما کوچک تر از 3*3 متر است ، عرض لوستر باید بین 43 تا 50 سانتیمتر باشد.
اتاق شما حدود 4*4 متر است، عرض لوستر باید حدود 60 تا 70 سانتیمتر باشد.
همچنین اگر اتاق شما حدود 4.5*4.5 متر است، عرض لوستر باید بین 65 تا 82 سانتیمتر باشد.
توجه به اندازه لوستر در انتخاب مدل لوستر برای پذیرایی
یکی از مهمترین مواردی که در انتخاب مدل لوستر برای پذیرایی باید به آن توجه شود، اندازه لوستر است. با توجه به فضای پذیرایی است که شما می توانید اندازه لوستر مورد نظر خود را انتخاب کنید که ممکن است بزرگ باشد و یا کوچک و متوسط باشد.
اگر فضای پذیرایی شما بزرگ است می توانید لوسترهای مختلف را انتخاب کنید و اگر فضای پذیرایی شما کوچک است توجه داشته باشید که لوستری را انتخاب کنید که شاخه ها و چراغ های آن کمتر باشد در صورتی که لامپ های زیادی در لوستر به کار رفته باشد به دلیل داشتن نور زیاد مجبور به کم کردن لامپ ها خواهید شد که موجب می شود لوستر شما جلوه خوبی نداشته باشد.
انتخاب لامپ های لوستر
انتخاب مدل لوستر رنگ لامپ و نورپردازی فضا هم در زیباسازی محیط خیلی مهم است. حتما از لامپ های آفتابی و مهتابی در کنار هم برای نورپردازی استفاده کنید تا هم نور یک رنگ لوستر چشم تان را ناراحت نکند و هم رنگ دکوراسیون منزل تان تحت تاثیر قرار نگیرد.
استفاده از نورپردازی خانه اشتباه میتواند تمام هنر معماری را از بین ببرد و باعث شود زیباییهای منزل به چشم نیاید. از همین رو باید در انتخاب لوستر مناسب بسیار دقت کرد. ممکن است میلیونها تومان صرف ساخت کابینتها یا رنگ دیوارها شود و با انتخاب نورپردازی خانه و منبع نور اشتباه، تمام زیبایی و هزینهای که صرف شده به چشم نیاید.
انتخاب نور مناسب برای منزل مانند خلق یک اثر هنری میماند. با انتخاب صحیح میتواند زیباییها را دوچندان کرد و همچنین نورپردازی خانه غلط میتواند یک دکوراسیون زیبا را زشت نمایش دهد. برای انتخاب لوستر مناسب چند نکته ساده باید رعایت شود:
- لوسترهای سقفی باید به عنوان منبع اصلی نور در نظر گرفته شوند و نور بیشتری داشته باشند.
- منبعهای نوری کوچکتر باید برای روشن کردن بخشی از خانه، قسمتی از دیوار برای نمایش تابلو نقاشی یا یک اثر هنری استفاده شود.
- آیتمهای دکوراتیو برای نمایش بهتر به نور غیر مستقیم نیاز دارند، گزینه مناسب نوع دیواری است.
- تعویض لامپهای قدیمی با لامپهای LED میتواند به صرفهجویی در مصرف انرژی نورپردازی خانه کمک کند.
- آباژورهای کوچک برای گوشههای خانه گزینههای بسیار مناسبی هستند.
عرض زیاد لوستر نسبت به پهنای میز ناهارخوری
معیار دیگری که هنگام انتخاب لوستر برای اتاق نشیمن باید مورد توجه قرار داد، پهنای میز ناهارخوری است. در واقع زمانی که دو عنصر دکوراتیو در نزدیکی همدیگر قرار میگیرند، باید یکی از لوازم به لحاظ ابعاد کوچکتر باشد.
در این صورت کنتراست بهتری ایجاد شده و چشم افراد به سمت وسیله بزرگتر گرایش بیشتری پیدا میکند. پس بهتر است قطر لوستر بالای میز حدود ۳۰ سانتیمتر از پهنای میز کمتر باشد. این کار علاوه بر ایجاد تناسب میان دو عنصر نزدیک به هم، میزان روشنایی لوستر را نیز کنترل میکند.
هدف از خرید لوستر چیست؟
دلتان میخواهد خانهتان نورباران شود؟ عاشق نور زیادید و در تاریکی دلتان میگیرد؟ (به شما پیشنهاد میکنیم نور کم غیرسقفی یعنی آباژور را حتما یک بار امتحان کنید تا ببینید نور زیاد آنقدرها هم که فکر میکنید پدیده جذابی نیست!)
یا خیلی هم اهل نورانی کردن فضا نیستید اما فکر میکنید لوستر اساسا پدیده زیبایی است و در خانه حتما وجودش لازم است؟ اگر نور برایتان مهم است پس به این فکر کنید که لوستری با چند شاخه، نور کافی فضایتان را تامین خواهد کرد. اگر هم دلتان یک لوستر زیبا و چشمنواز میخواهد حتما به این فکر کنید که برای سبک دکوراسیون خانهتان کدام مدل مناسبتر است.
چه تعداد لوستر نیاز است؟
انتخاب تعداد لوستر ها هم به اندازه فضا بستگی دارد. برای مثال، اتاقی بزرگ و سالنی وسیع به چند عدد لوستر نیاز پیدا میکند. البته بحث سلیقه هم در اینجا شرط است. برای مثال، برخی ترجیح میدهند برای فضایی بزرگ، یک لوستر بزرگ و تجملی در مرکز سقف استفاده کنند و برخی دیگر هم ترجیح می دهند که از چند لوستر کوچکتر در نقاط مختلف بهره ببرند.
برای تزئین اوپِن آشپزخانه یا به طور کلی، قسمتهایی از خانه که چند عدد لوستر کوچک در کنار هم، هارمونی و ترکیب زیبایی ایجاد میکند هم بحث بزرگی و کوچکی فضا تا حدی کنار گذاشته میشود. دراینباره در ادامه بیشتر صحبت خواهیم کرد.
لامپهای لوستر باید چطور باشند؟
لامپهای لوستر نباید مدل خیلی عجیب و غریبی داشته باشند. در این صورت اگر یکی از آنها آسیب ببیند، تهیه نمونه آن سخت میشود و جای خالی لامپ مانند دندانی که افتاده باشد، ظاهر لوستر را تحتالشعاع قرار میدهد. این هم ایده بدی نیست که در انتخاب مدل لوستر نوع لامپ لوستر ترکیبی از لامپهای آفتابی و مهتابی را در نظر داشته باشید.
میگویند تلفیق نور زرد و سفید در یک فضا، روشنایی مناسبتری ایجاد میکند. در صورتیکه بیشتر جنبه تزئینی لوستر برایتان اهمیت دارد، انتخاب لوستری با تعداد لامپهای کمتر هم منطقی است. بسیاری از خانهها دارای چراغهای هالوژنی هستند که در سقف کار گذاشته شده و در نتیجه خلأ نور و روشنایی را به کمک لوستر رفع نمیکنند.
نورپردازی لوستر چگونه باشد؟
توجه به شیوه نورپردازی لوستر تا حد زیادی مکمل بخش قبلی یعنی انتخاب لوستری با تعداد لامپهای مناسب است. گاهیاوقات، انتخاب تعداد و نوع لامپهای نامناسب باعث میشود دکوراسیون منزل به خوبی جلوه نکند و رنگهای به کار رفته در محیط، آنطور که باید و شاید به نظر نرسند.
هدف دیگر نورپردازی، روشن کردن یک فضا برای راه رفتن یا روشن کردن اتاق نشیمن یا مطالعه در یک اتاق است. گاهی هم با نورپردازی به دنبال تأکید بیشتر بر یک تابلو یا مجسمه یا وسیله تزئینی هستیم. حواستان باشد که میتوانید از ترکیب نورهای هالوژن، دیوارکوبها، آباژورها و لوستر فضایی خلق کنید که به وسایل موجود در خانه ابعادی زیباتر میدهند.
شکل قرار گرفتن لامپهای لوستر چگونه باشد؟
از تعداد که بگذریم، فُرم لامپهای هر لوستر هم در نورپردازی تاثیر زیادی دارد. بعضی لوسترها دارای لامپهایی هستند که رو به بالا و به طرف سقف قرار میگیرند. در این مدل از لوستر، نور به سمت سقف قرار میگیرد و سقف روشن میشود. برخی از لوسترها هم دارای لامپهایی به طرف پایین هستند و نور را به سمت اشیای زیر سقف و اثاثیه میپاشند.
لوسترهای سقفی هم که بیشتر برای خانههایی با سقف کوتاه در نظر گرفته میشوند، نور را بیشتر به سمت دیوارها معطوف میکنند. حباب داشتن یا نداشتن لوستر هم در پخش نور تأثیر دارد. در نتیجه وقتی میخواهید یک لوستر شیک، زیبا و دلربا تهیه کنید حتما به فرم قرار گرفتن لامپها هم دقت داشته باشید تا به اهدافی که در نورپردازی دارید حتما برسید. تنظیم نور لوستر هم موضوع بسیار مهمی است.
بنا به اینکه چه نوع از نورپردازی را برای محیط میپسندید، شیوه کنترل میزان نور هم بسیار مهم خواهد بود. مثلا بعضی از لوسترها مجهز به کنترلهایی هستند که شدت نور را کم و زیاد میکند یا کلیدهای دیمر میتواند تا حدی کنترل شدت نور را بر عهده بگیرد.
نصب و نظافت لوستر مورد نظر سخت است یا آسان؟
شاید به نظرتان این پرسش برای خرید لوستر بیمعنی باشد. مثلا با خود میگویید که لوستر نصب کردن هر چقدر هم که دشوار باشد، یک بار انجام میشود و دیگر تا تغییر منزل و…، نیازی به آن نیست. شاید حق با شما باشد اما هر چقدر نصب آسانتر باشد احتمال وقوع خطر حین این کار هم کاهش پیدا میکند.
علاوه بر نصب آسان، نظافت لوستر هم نکته مهمی است که باید در نظر داشته باشید. اگر ساختار لامپها و … در لوستر، عجیب و غریب باشد و امکان تمیز کردن بخشهای مختلف آن فراهم نباشد، بعد از مدتی گرد و خاک زیادی به خود جذب میکند و روی میزان پخش روشنایی هم اثرات منفی میگذارد. پس حتما لوستری انتخاب کنید که ساختار ساده آن به شما اجازه تمیز کردن بهصورت بیدردسر و بیخطر را بدهد. همچنین لوسترهای کریستالی همانقدر که زیبا و چشمنوازند به همان میزان هم تمیز کردن و گردگیریشان همت میخواهد.
در نصب لوستر باید به موضوع ایمنی توجه کنید. به جز موضوعات مرتبط با برق، استحکام کابلی که به سقف میآویزید هم مهم است. کابلی که با آن لوستر را به سقف میآویزید باید به اندازه کافی محکم باشد.
خرید لوستر برای هر بخش از خانه چگونه است؟
خرید لوستر برای هر یک از بخشهای خانه، اصول و نکات خاصی دارد. یک لوستر بزرگ با لامپهای فراوان اصلا گزینه مناسبی برای یک اتاق خواب نیست. یک لوستر تکلامپی در مرکزیت یک سقف بلند هم خندهدار خواهد شد. برای انتخاب مدل لوستر مناسب برای هر قسمت از منزل باید نکاتی را در نظر داشته باشید:
انتخاب مدل لوستر برای اتاق پذیرایی
گزینههای مختلفی برای انتخاب مدل لوستر اتاق پذیرایی وجود دارند. برای مثال، لوسترهای اتاق پذیرایی میتوانند از میان سبکها و مدلهای زیر انتخاب شوند:
لوستر مدل لاله:
این نوع از لوسترها مناسب فضاهایی با دکوراسیون سنتی هستند. روی لالهها معمولا طرحهایی با دست کشیده شده و همین طراحیها در پخش نور هم تاثیر فوقالعادهای میگذارند.
لوسترهای لالهای معمولا وزن زیاد و ابعاد حجیمی دارند. قیمت این سبک از لوسترها معمولا از طیف متوسط رو به بالا تا زیاد تعریف میشود. لوسترهای لاله در جنسهای مختلفی مثل: برنزی، برنجی، نقره یا آبطلا ساخته میشود.
لوستر مدل کریستالی:
لوسترهای کریستالی برای خانههایی با دکوراسیون کلاسیک مناسب هستند. این لوسترها هم مانند لالهها بزرگ و سنگینند و به درد سقفهایی بلند و فضاهای بزرگ میخورند.
کریستالها در انعکاس درخشان نور اثر مثبتی دارند اما اگر گرد و غبار روی آنها بنشیند و تمیز نباشند یا کریستال به کار رفته در ساخت لوستر، قلابی و نامرغوب باشد، نور منعکسشده کدر خواهد بود.
لوسترها شِید یا کلاهکدار:
لوسترهای شیددار یا لوسترهایی که هر شاخه از لامپ آن را کلاهکی مانند شید یک عدد آباژور کوچک در آغوش گرفته است، بیشتر مناسب کلاسیک پسندانند. این سبک از لوسترها که نور را تلطیف میکنند و از پخش نور به صورت مستقیم جلوگیری به عمل میآورند، واقعا زیبا و چشمنوازند. اگر دوست دارید به سراغ این دست از لوسترها بروید اما از طرفی نور زیاد را بیشتر میپسندید، باید حواستان باشد که در نورپردازی از مکملهایی مانند هالوژن و دیوارکوب و… هم استفاده کنید تا فقدان نور مستقیم این لوسترها جبران شود.
انتخاب مدل لوستر برای اتاق نشیمن
اتاق نشیمن معمولا فضایی است که از آن نسبت به فضاهای دیگر منزل بیشتر استفاده میشود؛ تماشای تلویزیون، مطالعه، دور هم نشستن و گپ زدن و … معمولا در این بخش از خانه صورت میگیرد. تلفیق نور لوستر، دیوارکوب و آباژور در اتاق نشیمن میتواند به تناسب نورپردازی و زیباتر شدن فضای این قسمت از خانه کمک کند.
لوسترهای کروی و توپی :
لوسترهایی که به شکل کره یا احجام هندسی دیگر ساخته میشوند به فضا حالت مدرنی میدهند و آن را جذابتر میکنند. تنوع لوسترهایی که به شکلهای هندسی ساخته میشوند بسیار زیاد است و باید بنا به ارتفاع سقف، میزان نور دلخواه و نکاتی که در قسمتهای قبلی عنوان شد از میان مدلهای مختلف، گزینه مورد علاقهتان را انتخاب کنید.
لوسترهای فانتزی:
برای اتاق نشیمن و هال که حالت غیررسمیتری دارد، استفاده از طرحهای فانتزی هم ایده خوبی خواهد بود. تنوع طرحهای فانتزی برای انتخاب لوستر اتاق نشیمن بسیار زیاد است. لوسترهایی که دارای شیدهای چندشاخه هستند، میلههایی که روی آنها لامپهای مختلف تعبیه شده و انواع مختلفی از ایدههای فانتزی طراحان خلاق میتواند به زیبایی، اتاق نشیمن را برایتان جذاب و دوستداشتنی کند. یادتان نرود رنگ در انتخاب لوستر هال و نشیمن نکته مهمی است و باید تناسب رنگهای مکمل یا متضاد را برای فضایتان در نظر بگیرید.
اگر فضای پذیرایی و هالتان از هم جدا نیست و دیواری بین این دو فضا وجود ندارد، مهم است که بین لوستر هال و پذیراییتان تناسب برقرار کنید. اینکه هر دو جفت باشند قاعدتا انتخاب هوشمندانهتری است.
خرید لوستر برای آشپزخانه
آشپزخانه و قسمت میز غذاخوری را یک واحد مشترک در نظر میگیریم. در فضای آشپزخانه و میز غذاخوری، استفاده از لوستر بیشتر برای معطوف کردن نور به نقطهای خاص است. پس نکاتی که باید در نظر داشته باشید، از این قرار خواهد بود:
لوسترهای آویزی:
لوسترهای آویزی برای نصب در آشپزخانه، بالای میز آن یا در مرکزیت سقف انتخاب خوبی است. در بالای میز غذاخوری یا سطح اوپن هم میتوان از لوسترهای آویز استفاده کرد. این سبک از لوسترها باعث متمرکز کردن نور روی میز، اوپن و میز غذاخوری میشوند و جلوه زیبایی پیدا میکنند. برای قسمت میز غذاخوری میتوانید از چند لوستر آویزی کوچک که با فاصله کمی از میز آویزان هستند، بهره ببرید.
چند لوستر آویزی کوچک بالای اوپن یا جزیره آشپزخانه هم میتواند شکل و شمایل شیک و جذابی به فضا بدهد. اگر لوسترهای آویزی که برای این قسمتها انتخاب میکنید، ویژگی کوتاه و بلند شدن داشته باشند، خیلی خیلی بهتر خواهد بود. در این صورت به انتخاب خود و بنا به ارتفاع سقف میتوانید، لوستر را به حالت کوتاهتر یا بلندتر دربیاورید.
لوسترهایی با حبابهای سرپایین:
همانطور که در بخش قبل هم گفتیم، لوسترهایی که حباب سرپایین دارند برای آشپزخانه و میزغذاخوری مناسبتر هستند زیرا نور را به سمت سوژه که غذای روی میز غذاخوری یا میز آشپزخانه است، متمرکز میکنند. اگر ویترین یا کابینتهای شیشهای هم دارید، استفاده از لامپهای رنگی داخل کابینت و ویترین، نمای خوبی به محیط خواهد داد. ترکیب هالوژنها با لوسترهای آویز در آشپزخانه و فضای اوپن و میز غذاخوری هم بسیار چشمنواز میشود. شک نکنید!
انتخاب مدل لوستر برای اتاق خواب
اتاق خواب برای استراحت، آماده شدن، آرایش کردن، مطالعه و… استفاده میشود. پس نباید نوری که در آن وجود دارد، خیلی زیاد و مستقیم در فضا پخش شود. در اتاق خوابها معمولا آینه هم پیدا میشود. پس یک نیروی کمکی فوقالعاده برای نورپردازی در خدمت شما قرار دارد. باید لوستر و لامپهایی برای اتاق خواب انتخاب کنید که با انعکاس در آینه، فضا را روشن و دلباز جلوه میدهند.
لوسترهایی با حباب و کلاهک سربالا:
اگر اتاق خوابتان دقیقا با نامش هماهنگی دارد و فقط برای خوابیدن و استراحت مورد استفاده قرار میگیرد، بهتر است از لوسترهایی با حباب یا کلاهک سربالا استفاده کنید تا تمرکز نور بیشتر روی سقف باشد و نور مستقیم و شدید روی تخت نیافتد. در این صورت برای مطالعه شبانه میتوانید از آباژور یا دیوارکوبها استفاده کنید و برای رفع کمبود نور در هنگام حاضر شدن یا آرایش کردن هم از هالوژنها و نورهایی که در بالای میز آرایش نصب میشود، استفاده کنید.
لوسترهایی با حباب و کلاهک سرپایین:
اگر اتاق خوابتان صرفا برای خوابیدن نیست و برای کار کردن و درس خواندن و… هم از آن استفاده میکنید، بهتر است لوستر هایی با حباب و کلاهک سرپایین خریداری کنید. در این صورت، نور کافی در اختیار خواهید داشت.
2 پاسخ
12. سلام انتخاب مدل لوستر به نظرم خوب بود من از این سایت ها هم وبسایت آف دکور و وبسایت دکورانیک برای دکوراسیون بود لذب بردم