برای موفقیت در هر رشته و شغلی نیاز است به آن خصوصیات و فوت و فن آن شغل اشراف کامل داشته باشید . اگر می خواهید که بازاریاب خوبی هم باشید باید در مورد آن اطلاعات کافی داشته باشید. گروه موفقیت شادمگ ویژگی های یک بازاریاب موفق را با شما به اشتراک گذاشته است.
چرا بازاریابی؟
بازاریابی معمولاً برای تحقق این هدف صورت میگیرد که میزان اشتیاق مشتریان را برای خرید کالاها و خدمات شما افزایش دهد.
به طوری که آنها حاضر به پرداخت پول برای به دست آوردن آن کالاها و یا خدمات شوند. برای همین است که گفته میشود هر کاری که از دستتان برمیآید برای بازاریابی انجام دهید تا مشتریان بیشتری را به سمت کالاها و خدمات خود جذب کنید. البته آنچه که در بازاریابی مهم است تنها یک عامل نیست.
بلکه مجموعهای از عوامل همچون ویژگیهای خود محصول، کیفیت محصول، میزان عرضه و تقاضا، نحوه توزیع، ویژگیهای بازاریاب و غیره است. که دست در دست هم میدهند تا کالاها و خدمات مورد نظر به بهترین شکل معرفی شوند و از این طریق در ذهن مشتریان جای بگیرند.
با آن که هر کدام از این عوامل به نوبه خود در بازاریابی اثرگذارند. ولی آنچه که در این نوشتار به آن پرداخته میشود، ویژگیهای یک بازاریاب خوب است که میتواند تاثیر بسزایی در بازاریابی کالاها و خدمات و به عبارت دیگر در میزان فروش محصولات داشته باشد.
پس در ادامه با ما همراه شوید تا به این سوال که چگونه بازاریاب موفق شویم، پاسخ داده و تاثیر آن را بر میزان فروش کالاها و خدمات مورد بررسی قرار دهیم.
7 ویژگی یک بازاریاب موفق
امروزه هر کسب و کاری به بازاریابی نیاز دارد و عملاً همه مدیران تبدیل به بازاریاب شده اند. اگر شما هم یک بازاریاب هستید و بدنبال دانستن ویژگی های یک بازاریاب موفق هستید، با این مطلب همراه ما باشید تا این ویژگی ها را باهم مرور کنیم:
فرصت طلب هستند
بازاریاب های حرفه ای همواره بدنبال فرصت های جدید برای معرفی بهتر محصولاتشان و همچنین فروش بیشتر هستند. آنها به اطرافشان دقیق توجه می کنند و در این توجه سعی می کنند بهترین ها را برداشت کنند و از آن برای پیشبرد اهداف بازاریابی استفاده کنند.
خلاق هستند
یکی از ویژگی هایی که می تواند به موفقیت در بازاریابی منجر شود، خلاقیت است، یک بازاریابی خوب تلاش می کند میزان خلاقیت خودش را بالا ببرد و این جز با استفاده از تمرین و ممارست امکان پذیر نیست.
ارتباطات خوبی برقرار می کنند
یک بازاریابی حرفه ای هنر ارتباط موثر را می داند و میتواند به راحتی و به بهترین نحو ممکن با دیگران ارتباط برقرار کند. بازاریاب موفق با تیپ های شخصیتی آشناست و میداند که با هر فردی چگونه باید برخورد کند
فراموش نکنید فردی که هنر برقرار ارتباط موثر و حرفه ای با دیگران را نداشته باشد، به راحتی نمی تواند تبدیل به یک بازاریاب موفق شود. ارتباط موثر یکی از ستون های بازاریابی موفق است.
بخوبی مشاوره می دهند
از موضوعاتی که امروزه تاکید فراوان بر روی آن دارند، مشاوره دادن به مشتری بجای تاکید بر فروش محصول است. اینکه فروشنده ها بتوانند به مشتری مشاوره بدهند که چه انتخابی داشته باشند و کدام انتخاب صحیح است.
بازاریاب موفق هم این موضوع را می داند و می تواند بخوبی و به بهترین نحو ممکن به دیگران مشاوره بدهد، او اصول مشاوره را می داند و با آگاهی کامل از بازار به مشتری اطلاعات می دهد.
اشراف به بازار دارند
برای یک بازاریابی کافی نیست که فقط اطلاعات سازمان و محصول خودش را بخوبی بداند، بازاریاب حرفه ای از بازار و شرکت ها رقیب اطلاعات کافی دارد . می داند که در بازار کسب و کار آنها چه می گذرد. بازاریاب موفق سعی می کند اطلاعات خودش از بازار و رقبا را بروز نگهدار و از این اطلاعات در پیشبرد اهداف بازاریابی سازمان استفاده میکند.
علاقه به یادگیری
از ویژگی های بارز بازاریابان موفق، علاقه آنها به یادگیری است، آنها همواره بدنبال یادگرفتن موضوعات و اصول مهم کاری و اصول مهم بازاریابی و فروش هستند .
سعی می کنند اطلاعات خودشان را بروز نگهدارند. آنها علاقه فراوانی به مطالعه کتاب و گذارندن دوره های آموزشی دارند.
با اصول و تکنیک های مختلف آشنا هستند
یک بازاریاب موفق باید اصول و تکنیک های مختلف بازاریابی را بداند و بتواند از آنها در زمان های مناسب استفاده کند.
بازاریاب های حرفه ای معمولاً زمانی را صرف یادگیری این مهارت های می کنند و میتوانند در زمان های لازم از تکنیک های مختلف چه در مذاکره، چه در فروش و چه در تبلیغات استفاده کنند.
یک بازاریاب موفق قدرت شبکهها را نباید از یاد ببرد
اخبار بد روی اینترنت بسیار سریع تر از اخبار خوب پخش میشوند. یک مشتری خشمگین میتواند با ارسال یک پیام کوتاه، خشم خود را از شرکت شما به میلیونها نفر منتقل کند.
از اشتباهات کوچک پرهیز کنید زیرا اشتباهات دنیای الکترونیکی مانند اشتباهات تلفنی یا …. نیستند که به آسانی قابل جبران باشند.
یک موقعیت منحصر به فرد و بی همتا در کسب و کار خود ایجاد کنید. داشتن موقعیت بی همتا در اینترنت مهم تر از محتوای تبلیغاتی شما است. و اما نکات دیگری که به یک بازاریاب توصیه می کنیم، توجه به این مسائل هم می باشد :
- تنها به کاهش قیمت کالاها در سایت اکتفا نکنید.
- قبل از ایجاد و توسعه محصول بازار آن را پیدا نمایید.
- به دنبال جماعت حریص و مشتاق به محصول یا خدمات باشید.
- سعی نکنید یک بازار جدید ایجاد نمایید.
- آزمودن، کلید موفقیت در بازاریابی است.
- هدف تمام تبلیغات شما باید افزایش فروش باشد . حتی تبلیغات مجانی برای شما هزینه بر است.
- هر جزء از سایت و یا بازاریابی شما باید بر روی موقعیت بی همتای شما در کار اینترنتی تمرکز داشته باشد.
- تمامی فعالیتهای خود را در قالب یک استراتژی اصلی قرار دهید.
- برای ایجاد جریانهای چندگانه درآمد برنامه ریزی کنید .
- کالاهای گرانبهاتر را نیز به کالاهای ارائه شده اضافه نمایید.
- بازاری را انتخاب کنید که نسبت به آن مشتاق هستید.
- به محیط خارجی خود نیز فکر کنید !
- به دنبال فرصتهای ساده باشید.
- هنگام انتخاب یک کسب و کار از مبارزه طلبی کناره گیری کنید.
- سعی نکنید با شرکت های بزرگ و اصلی رقابت کنید.
- به دنبال کمبودها بگردید.
مهارت های تبدیل شدن به یک بازاریاب موفق
مهارت های بازاریابی برای تبدیل شدن به بازاریاب موفق
شما اگر اصول بازاریابی مستقیم را یاد بگیرید خواهید دید که چقدر راحت تر می توانید با مشتری های جدید رابطه ی کاری برقرار کنید و همچنین روابط خود را با مشتری های قبلی حفظ کنید.
زمان یک نوع سرمایه است و توجه به آن باعث میشود که شما بازده سرمایه خود را بهتر محاسبه کنید. اگر شما ارزش وقت خود را بدانید می توانید روابطتان را به خوبی مدیریت کنید.
اطلاع داشتن از نیاز مشتری
اگر شما از خواسته های مشتری هایتان اطلاع داشته باشید به راحتی می توانید آن هارا جذب و راضی به کار کردن با خودتان کنید.
یکی از بهترین روش ها برای به دست آوردن آگاهی درمورد بازار هدف، انجام تحقیقات از مشتری ها و اطلاع از نیازهایشان است . شما می توانید با مصاحبه و پرسشنامه از نیاز های مشتری آگاهی پیدا کنید.
توانایی برقراری ارتباط با دیگران
پیدا کردن مخاطب جدید و تبدیل آنها به مشتری کار سختی است. بسیاری از فروشنده ها از برقرار نکردن ارتباط از طرف مشتری با شرکت آنها دچار اضطراب می شوند.
شما میتوانید از طریق راه هایی مانند برقراری تماس بدون هدف با کسانی که در نمایشگاه ها و مکان های مختلف با آن ها روبه رو می شوید، تمرین مهارت گفتگو کردن و قانع کردن مشتری مدیریت روابط خود را ساده کنید و به یک بازاریاب موفق تبدیل شوید.
داشتن انگیزه
شما برای اینکه در تجارت خود موفق باشید باید به نوعی رفتار جاه طلبانه و با انگیزه داشته باشید.شما برای اینکه ازرقبای خود جلو بی افتید و به یک بازاریا موفق تبدیل شوید باید آگاهی خود را از نیاز مشتری ها افزایش دهید.
جاه طلبی در امر بازاریابی و خدمات مشتری اصلا چیز بدی نیست.شما اگر رفتاری جاه طلبانه و پر انگیزه داشته باشید هیچگاه در برقراری ارتباط با مشتری و آگاهی از نیازهایشان دچار مشکل نمی شوید.
فراگرفتن دانش فروش
یکی از مشکلاتی که بیزینس های کوچک با آن مواجه هستند این است که آن ها نمی توانند جهت رشد مستمر مشتری های جدیدی پیدا کنند.
همانطور که می دانید پیدا کردن مشتری اول سخت تر از مشتری دوم است. شما باید برای موفقیت در این بخش از بازاریابی مهارت جذب مشتری های جدید و حفظ مشتری های قدیمی را فرابگیرید.
داشتن یک بخش فروش اتوماتیک و سیستمیک از بهترین راه های انجام این کار می باشد.
تفکر استراتژیک
داشتن تفکر استراتژیک از ویژگی های یک بازاریاب موفق است. استراتژی روابط از راه حل مشکلات متداول تا قواعد ساده نقش زیادی در کارو تجارت ایفا می کنند.
اگر شما تعداد مشتری های کمی داشته باشید شاید بتوانید به راحتی و بدون داشتن استراتژی خاصی آن ها را مدیریت کنید.
اما اگر با هزاران مشتری سروکار داشته باشید، هرچقدر هم که که مهارت های خدمات مشتری شما خوب باشد کافی نیست و باید برای مدیریت روابطتان استراتژی خاصی را در نظر بگیرید.
فراگیری دانش نرم افزار CRM
مدیریت روابط با هزاران مشتری کار بسیار سختی است. شما با بکارگیری نرم افزار مدیریت روابط مشتری می توانید گزارشی از رابطه خود با مشتری ثبت کنید.
با یادگیری نحوه ی کار با نرم افزار CRM می توانید روابط خود را با شرکت ها و سازمان های مختلف به خوبی حفظ کنید و همچنین به شما در شکل دادن روابط جدید و تبدیل شدن به بازرایاب موفق کمک می کند.
برخورد دوستانه
رمز کار مدیر و بازاریاب موفق این است که در عین رفتار حرفه ای دوستانه برخورد می کند. شما وقتی با شرکت های مختلف کار می کنید، تنها با یک شرکت سروکار ندارید بلکه با افراد آن نیز در رابطه هستید.
تلاش کنید با مشتری های اصلی خود بین اهمیت موضوع حرفه ای گری و فواید برخوردهای دوستانه تعادل برقرار کنید. در بسیاری از موارد رفتار و برخوردهای کمتر رسمی رمز موفقیت در روابط میباشد.
متصور شدن تصویر بزرگ
تجارت در کنار مشتری ها رشد پیدا می کند. بنابراین در بازاریابی، خدمات به مشتریان و مدیریت روابط فقط در علاقه مند کردن مشتری ها به بیزینس شما نیست.
از این رو خیلی اهمیت دارد که شما آگاهی دقیق از تصویر بزرگ داشته باشید: اینکه چگونه فعالیت و تجارت شما با خواسته ها وزندگی مردم ارتباط پیدا می کند.
فواید تجارت شما برای مردم چیست وبه چه دلیل مشتری ها باید به شما به جای رقیبتان مراجعه کنند؟ شما به عنوان بازاریاب موفق باید تلاش کنید تا یاد بگیرید چگونه خود را در بالاترین سطح نگه دارید و به محبوب ترین برند نزد مشتری ها تبدیل شوید.
مهارت تحقیقی
برای ایجاد روابط کاری، پیداکردن آدرس ایمیل کسی تا پیدا کردن روزنامه هایی که در مورد محصول شما تبلیغ کنند و اینکه بتوانید درمورد مشتری یا مخاطب خود تحقیق کنید تا مطلع شوید که چگونه می توانید با آنها ارتباط برقرار کنید الزامی است.
یکی از بهترین روش ها در جهت انجام تحقیقات در مورد مشتری ها و تبدیل شدن به بازاریاب موفق، جستجوی بیرونی به صورت داشتن یک دستیار بصری در مجموعه کار شما می باشد.
ارتقای مهارت مدیریت روابط
آن چیزی که مدیر هارا از یکدیگر متمایز می کند، مهارت ایجاد رابطه ی جدید و مدیریت روابط قدیم می باشد.
شما به عنوان بازاریاب موفق زمانی میتوانید از رقبایتان جلو بایفتید که با مردم و مخاطبان خود ارتباط گرفته و درمورد فعالیت یا تجارتتان برایشان توضیح دهید.
15 ویژگی بازاریاب موفق
آمادگی روحی و روانی
برای ارتقای این آمادگی لازم است افراد در خودشناسی خویش و آگاهی دقیق از نقاط قوت و ضعف خود به منظورمهندسی توفیق و مهندسی شکست تلاش کنند.
همچنین بازاریابان و فروشندگان عصر امروزی می دانند که باید شیفته خودشان باشند و تا زمانی که خودشان را دوست نداشته باشند و احساس خوبی از خود واقعیتشان نداشته باشند، نمی توانند دیگران از جمله مشتری را دوست داشته باشند.
بازاریاب موفق عاشق خودشان و عاشق مشتریان و عاشق سازمانشان هستند. همچنین خودشان را باور دارند و در راستای ارتقای اعتماد به نفس و عزت نفس خویش، آگاهانه تلاش می کنند.
آمادگی جسمی
بازاریابان و فروشندگان حرفه ای می دانند برای دستیابی به موفقیت در بازار به جسم سالم نیاز دارند. بنابراین، از جسم خویش مراقبت می کنند؛ ورزش می کنند، تغذیه ی خوب دارند و به سلامتی خویش اهمیت می دهند.
محصول شناسی
بازاریابان و فروشندگان حرفه ای قبل از اقدام برای شروع کار بازاریابی و فروش در یک شرکت، ابتدا ساعات قابل توجهی را برای شناخت کافی و کامل از محصول اختصاص می دهند.
تا در مقابل سوالات موشکافانه و دقیق مشتری بتوانند پاسخهای دقیق بدهند و به این طریق خودشان را به عنوان یک مهندس فروش برجسته به مشتری نشان دهند.
بازارشناسی
بازاریابان و فروشندگان حرفه ای می دانند که هر بازار هدف با بازار دیگر تفاوتهایی دارد؛ بدین رو در شناخت مشتریان با تمام ابعاد آنها از نظر فرهنگ و مذهب، توان اقتصادی و سایر ویژگی ها و خصوصیات تلاش کنند.
آنها می دانند که لازم است با شناخت دقیق از بازار و مشتریان، خودشان را با آنها هماهنگ کنند نه اینکه انتظار داشته باشند که مشتریان با آنها هماهنگ شوند.
تعامل و نفوذ در دل دیگران
بازاریاب موفق می داند که مشتریان قبل از خرید محصول، باید خریدار خود آنها باشند.
اگر مشتری از شخص فروشنده حس خوبی نداشته باشد، به او فرصت متقاعد کردن هم نمی دهد؛ به همین دلیل است که امروزه تیپ ظاهری و تیپ باطنی در راستای تاثیر گذاشتن بر مشتری اهمیت بسزایی یافته است.
یادگیری و یادگیری زدایی
بازاریابان و فروشندگان حرفه ای همیشه خودشان را محتاج آموزش می بینند و آنها را در دنیای عملی به کار می گیرند . به این طریق، سطح دانایی و یادگیریشان را به طور مستمر ارتقا می دهند و دانسته های قدیمی را که دیگر کاربردی ندارند، از ذهنشان خارج می سازند.
الوین تافلر، مولف کتاب های “موج سوم” ، “شوک آینده” و “برخورد تمدنها” می گوید: بیسوادان سده بیست و یکم کسانی نیستند که نمی توانند بخوانند و بنویسند، بلکه کسانی هستند که نمی توانند بیاموزند آموخته های کهن را دور بریزند، و دوباره بیاموزند.
متفاوت بودن و متفاوت سازی در راستای هدف
درباره ی تمایز و اهمیت آن زیاد شنیده اید و می دانیم که تمایز در سه سطح سازمان، محصول و شخص فروشنده باید معنا یابد.
تمایز در سطح سازمان که با ارتقای برند به وسیله ی روابط عمومی سازمان و تمام کارکنان، با هدایت مدیریت ارشد صورت می گیرد و عملی می شود.
تمایز در سطح محصول با مدیریت و هدایت دپارتمان بازاریابی و فروش صورت می گیرد تا به مشتریان ثابت کند که چرا باید آن محصول را بخرند و اما تمایز در سطح فروشنده می بایست با انتخاب درست ایشان، آموزش صحیح آنها و پرورش شایسته شان در سازمان عملی شود.
در این راستا نقش شخص فروشنده با به کارگیری آموزشها حائز اهمیت است.
آمادگی در حرفه ای بودن در خود و سازمان، تسلط داشتن و تعهد داشتن به امور لازم برای موفقیت است.
انعطاف پذیری و به کارگیری قانون جذب
بازاریاب موفق از قدرت انعطاف پذیری بالایی برخوردار هستند؛ آنها خودشان را راه یاب می دانندو به محض مواجه شدن با هر مانعی، در اسرع وقت به راه جدید برای رسیدن به هدف می اندشند و اقدام می کنند.
آنها خستگی ناپذیر هستند و از قدرت خلاقیتشان به خوبی بهره می گیرند.
همچنین آنها می دانند هر آنچه را که در ذهن تصور کنند و باور کنند، می توانند با تلاش آگاهانه به آن دست یابند، پس مهارتهایشان را بالا می برند تا بهترین باشند.
فرصت یابی
فرصت یعنی منفعت بالقوه که از تغییر و تحولات محیطی به دست می آید.
بسط بصیرت مساله گرایی و راه حل گرایی
بازاریابان و فروشندگان حرفه ای هر معضلی را یک مساله می بینند. آنها از واژه های منفی چون معضل و مشکل استفاده نمی کنند بلکه، آنها را در مساله هایی می بینند که باید به بهترین نحو و از بهترین راه، حل شوند.
پس، بصیرت راه حل گرایی را در خودشان ارتقا می دهند و با اولین راه حل متوقف نمی شوند بلکه، به راه حلهای مختلف فکر می کنند و مشاوره می گیرند؛ سپس با رعایت اهمیت زمان، بهترین راه حل را انتخاب می کنند.
آمادگی شجاعت اقدام گرایی
بازاریاب موفق می دانند که بهترین برنامه ها و ایده ها، زمانی معنا و اهمیت می یابند که به نحو شایسته اجرا شوند. پس بصیرت اقدام گرایی و اهل عمل بودن با درک عالمانه و عاشقانه از ویژگی های بازاریابان عصر حاضر است.
اصلاح گرایی
بازاریابان و فروشندگان حرفه ای می دانند که هیچ اقدام صد در صد درستی وجود ندارد بلکه، باید بصیرت اصلاح گرایی و کنترل به موقع را نیز در خودشان ارتقا دهند.
می دانیم کسی که خطا و اشتباهی ندارد، در واقع کاری نمی کند تا خطایی داشته باشد و آن کسی که کاری نمی کند چیزی هم یاد نمی گیرد.
الگوبرداری آگاهانه
فروشنده و بازاریاب موفق چشمش باز است و خوب می بینند و گوششان تیز است و خوب می شنوند. آنها اهل تقلید نیستند.
اما از هر کس و هر سازمان نکته ی بارزشان را یاد می گیرند و بصیرت الگوبرداری آگاهانه را در خودشان تقویت می کنند.
برای آماده بودن در تمام شرایط
هر موفقیتی در کنار اصول ثابت همیشگی، اقتضائات خاص خودشان را طلب می کند. بازاریابی نگرش اقتضایی دارند، آنها مهارتهایشان را افزایش می دهند.
اما شرایط و زمان را هم به خوبی درک می کنند و سپس بهترین اقدام را انجام می دهند. استمرار در ارتقای مهارتها، آمادگی لازم برای رویارویی با شرایط و بحرانها را می دهد.
[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”چرا بازاریابی مهم است؟” answer-0=”بازاریابی معمولاً برای تحقق این هدف صورت میگیرد که میزان اشتیاق مشتریان را برای خرید کالاها و خدمات شما افزایش دهد. ” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”چگونه برای بازاریابی از قانون جذب استفاده کنیم؟” answer-1=”بازاریاب موفق از قدرت انعطاف پذیری بالایی برخوردار هستند؛ آنها خودشان را راه یاب می دانندو به محض مواجه شدن با هر مانعی، در اسرع وقت به راه جدید برای رسیدن به هدف می اندشند و اقدام می کنند.آنها خستگی ناپذیر هستند و از قدرت خلاقیتشان به خوبی بهره می گیرند. ” image-1=”” count=”2″ html=”true” css_class=””]