افتتاح حساب ترکیه
سفر به ارمنستان با ماشین

برای سفر به ارمنستان با ماشین نیاز است تا چند مؤلفه و فاکتور را رعایت کنید، زیرا در غیر این صورت ممکن است سفر خوبی را تجربه نکنید. این نکات را گروه سفر شادمگ برای شما در این مطب آورده است.

ارمنستان

ارمنستان یکی از کشورهای همسایه ایران به‌شمار می‌آید که جاذبه‌های دیدنی بسیاری را دل خود جای داده است. افراد بسیاری از سراسر جهان هرساله به این کشور سفر می‌کنند تا از طبیعت بی‌نظیر آن بازدید کرده و سری به دیدنی‌ها و جاذبه‌های جذاب آن بزنند.

به‌دلیل سفر افراد و گردشگران بسیار، امکانات تفریحی و گردشگری مناسبی هم برای در کشور و شهرهای مختلف ایجاد شده که می‌تواند اوقات خوبی را برای مسافران به‌وجود آورد. نزدیکی ارمنستان به ایران باعث شده ما بتوانیم از راه‌های مختلف به‌آسانی به آن سفر کنیم. تور ارمنستان هم در کشور به‌شکل تور هوایی و هم تور زمینی برگزار می‌شود. شما می‌توانید حتی با خودروی شخصی خود هم به ارمنستان سفر کنید. در این ‌مطلب می‌خواهیم درباره راهنمای سفر به ارمنستان با ماشین شخصی صحبت و شما را با آن آشنا کنیم. اگر دوست دارید با وسیله شخصی خود تور ایروان را تجربه کنید، حتما تا پایان این‌ مطلب با ما همراه باشید.

سفر به ارمنستان با ماشین

راه‌های سفر به ارمنستان

همان‌طورکه اشاره شد شما می‌توانید از راه‌های مختلفی به ارمنستان سفر کنید. یکی از آسان‌ترین راه‌ها برای سفر به ارمنستان استفاده از تور ارمنستان است. تور‍‌ها هم انواع مختلفی از سفر را به شما پیشنهاد می‌کنند. در یک تقسیم‌بندی کلی می‌توان راه‌های سفر به ارمنستان را به دو دسته زمینی و هوایی تقسیم کرد. با استفاده از هواپیما، اتوبوس و ماشین شخصی خود به ایروان سفر کنید.

هرکدام از این‌ موارد، خود به دسته‌های دیگری تقسیم می‌شوند. به‌عنوان‌ مثال شما می‌توانید پرواز بدون توقف، پروازی با یک توقف یا پروازی با چند توقف را برای سفر هوایی خود انتخاب کنید. از تهران هم می‌توان از اتوبوس‌هایی که در پایانه غرب (آزادی) یا پایانه بیهقی (آرژانتین) قرار دارند، برای سفر به ایروان استفاده کرد.

آیا برای سفر به ارمنستان باید ویزا داشته باشیم؟

قبل از سال 1395 شما برای سفر به ارمنستان باید اقدام به تهیه ویزا می‌کردید. اما از سال 95 به بعد باتوجه‌ به قراردادهایی که میان دو کشور امضا شده، شما نیازی به اخذ ویزا برای سفر به ارمنستان نخواهید داشت. البته توجه داشته باشید که هنگام سفر گذرنامه شما باید حداقل شش ماه اعتبار داشته باشد و مدت اقامت شما می‌تواند تا 90 روز باشد.

سفر به ارمنستان با ماشین

این قراردادها برای گسترش صنعت گردشگری و بهبود روابط میان دو کشور امضا شده و باعث راحتی بیشتر مسافران دو کشور شده است. ایرانی‌های بسیاری برای سفر خارجی خود از تور ایروان و سفر به ارمنستان استفاده می‌کنند. موضوع ویزا باعث شده فرایند اداری برای این‌ افراد آسان‌تر باشد و دغدغه کم‌تری برای مراحل اداری یا اخذ ویزا داشته باشند.

سفر زمینی به ارمنستان با ماشین

به چند طریق می‌توانید از راه زمینی و با خودروی شخصی خود به ارمنستان برسید؟ به طور کلی این مسیر از سمت تهران بیان می‌شود. در صورتی که از شهر‌های دیگری قصد سفر به ارمنستان را دارید، بهتر است ابتدا نقشه راه را تهیه کرده و به صورتی از جاده‌های مختلف حرکت کنید که کوتاه‌ترین و ایمن‌ترین مسیر را طی کرده باشید.

فاصله تهران تا تبریز حدود ۶۰۰ کیلومتر است. این مسیر بیشتر دارای اتوبان بوده و می‌توانید با خیال راحت در آن رانندگی کنید. پس از رسیدن به تبریز بایستی به سمت جلفا حرکت کنید و این یعنی هنوز هم ۱۳۰ کیلومتر دیگر باید بروید. مقصد بعدی شما سیه‌رود است که با جلفا ۶۰ کیلومتر فاصله دارد. این منطقه قطعا به مرز زمینی ایران و ارمنستان نزدیک‌تر است، اما هنوز هم به مرز نرسیده‌اید. پس از رسیدن به سیه‌رود، باید ۲۰ کیلومتر دیگر را نیز به سمت نوردوز طی کنید. نوردوز نقطه مرزی است و حصارکشی دو کشور در این منطقه قرار گرفته است.

سفری هیجان‌ انگیز به آبشار دوقلوی وارک لرستان

زمانی که به نوردوز رسیدید، می‌توانید از طریق دو مسیر مختلف به سمت ایروان حرکت کنید. مقصد به صورت پیش فرض، ایروان در نظر گرفته می‌شود، زیرا این شهر نسبت به تمام شهر‌های دیگر ارمنستان دارای جاذبه‌های گردشگری و تفریحی بیشتری است و مسلما بهتر می‌تواند توریست‌ها و گردشگران را جذب کند.

سفر به ارمنستان با ماشین

اگر از تهران رانندگی خود را آغاز کنید، مسیری 600 ‌کیلومتری تا تبریز خواهید داشت. سپس باید از تبریز به جلفا بروید که 130 کیلومتر خواهد بود. بعد از آن مسیری حدود 60 کیلومتر تا سیه رود را طی خواهید کرد. فاصله از سیه رود تا مرز نوردوز هم 20 کیلومتر است. بعد از رسیدن به مرز نوردوز شما می‌توانید از دو مسیر به‌سمت ایروان حرکت کنید. این دو مسیر به شرح زیر هستند:

مسیر اول (380 کیلومتر): مرز نوردوز، شهر مغزی، لهواز، لرنادزور، کاپان، اغوانی، آرپی، ایروان
مسیر دوم (440 کیلومتر): مرز نوردوز، شهر مغزی، لهواز، لرنادزور، کاپان، اغوانی، وایک، شاتین، گغوویت، لاشن، ایروان

مدارک لازم جهت سفر به ارمنستان با ماشین

برای سفر زمینی با ماشین شخصی شما نیاز به مدارکی دارید که باید از قبل آن‌ها را آماده نمایید. مدارکی که برای این کار نیاز دارید شامل موارد زیر می‌باشد:

گذرنامه با حداقل 6 ماه اعتبار

داشتن گذرنامه برای تمامی سفرهای خارجی و خروج از کشور الزامی است. با هر وسیله نقلیه‌ای که سفر می‌کنید باید گذرنامه داشته باشید.

گواهینامه بین‌المللی

برای این‌که بتوانید با ماشین شخصی در خارج از کشور رانندگی کنید، باید گواهینامه بین‌المللی داشته باشد. برای دریافت گواهینامه بین‌المللی می‌توانید از طریق وب‌سایت کانون جهانگردی و اتومبیل‌رانی جمهوری اسلامی ایران با آدرس اینترنتی WWW.taci.ir از مدارک موردنیاز اطلاع یافته و با در دست داشتن مدارک به مرکز اصلی یا شعب این کانون مراجعه نمایید. امکان دریافت گواهینامه به صورت آنلاین نیز وجود دارد. گواهینامه بین‌المللی از یک تا سه سال اعتبار دارد و در صورت کامل بودن مدارک، فورا صادر می‌گردد.

پلاک ترانزیت

بخش صدور اسناد و مدارک بین‌المللی کانون جهانگردی و اتومبیل‌رانی، پلاک ترانزیت اتومبیل را برای شما صادر خواهد کرد.

سفر به ارمنستان با ماشین

برای دریافت این پلاک می‌توانید با در دست داشتن مدارک موردنیاز به مرکز اصلی کانون یا شعب آن در استان‌ها مراجعه نموده و پلاک مختص خود را دریافت نمایید. پلاک ترانزیت برای هر اتومبیل فقط یک بار صادر می‌گردد و تا آخر عمر نیز اعتبار دارد.

کاپوتاژ کردن خودرو

کاپوتاژ در واقع مجوز ورود و خروج خودروی شما از کشور می‌باشد که باید از اداره گمرک دریافت گردد. این مجوز تا یک سال پس از تاریخ صدور، اعتبار دارد.
پس از انجام مراحل بالا و دریافت مدارک موردنیاز برای خروج ماشین از کشور، وقت آن است که بار سفر خود را ببندید و روانه ایروان شوید. البته پیشنهاد می‌کنیم قبل از آن از سلامت خودروی خود به طور کامل مطمئن شوید تا در طول مسیر مشکلی برایتان ایجاد نشود. حال می‌توانید با خیال راحت حرکت کنید!

نکات سفر به ارمنستان با خودروی شخصی

۱-ویزا و گذرنامه

اولین موردی که باید در این مورد در نظر داشته باشید، آن است که قبلا برای سفر به ارمنستان با خودروی شخصی نیاز به ویزا نداشته و تنها با داشتن پاسپورت معتبر می‌توانستید سفر خود را آغاز کنید. اما امروزه نیاز به پاسپورت پیدا کرده و باید هدف خود را از سفر کردن به این کشور مشخص نمایید. معمولا بایستی برای مسافرت‌های گردشی و تفریحی به سراغ اخذ ویزای گردشگری و یا توریستی بروید. گذرنامه شما نیز بایستی حداقل ۶ ماه اعتبار داشته باشد تا بتوانید از مرز عبور کرده و وارد خاک ارمنستان شوید.

۲-نوع خودرو

فراموش نکنید که هر خودرویی اجازه ورود به خاک ارمنستان را نخواهد داشت. بسیاری از خودرو‌های داخلی دارای استاندارد‌های مورد تأیید ارمنستان و یا اروپا نیستند و همین موضوع نیز می‌تواند سبب بروز مشکلات زیادی شود. بنابراین اگر از استاندارد بودن خودروی خود مطمئن نیستید، بهتر است از یک منبع آگاه و دقیق درخصوص این مسأله پرس و جو کنید.

۳-لوازم و اقلام همراه

بسیاری از وسایل همچون سوخت اضافی، طلا‌های زیاد و یا‌ اشیای گران‌قیمت و باستانی را نمی‌توانید همراه با خودتان به این سفر ببرید، زیرا به نوعی قاچاق محسوب می‌شود و در مرز می‌تواند برایتان ایجاد مشکل کند.

آشنایی با معروفترین و مهمترین سوغاتی های شهر تبریز

نحوه دریافت مدارک و مدارک مورد نیاز سفر به ارمنستان با ماشین

 برگه کاپوتاژ

برای دریافت برگه کاپوتاژ باید به گمرک غرب تهران مراجعه کنید ( اشتباها به گمرک شهریار مراجعه نکنید ) . هنگام رسیدن به گمرک غرب ماشین را در محوطه بیرونی پارک کنید ( اجازه ورود به داخل را ندارید ) وارد مجموعه شوید

سفر به ارمنستان با ماشین

۱ . کارت ماشین ، بیمه نامه ، برگ سبز ، کارت ملی ، شناسنامه حتما همراه داشته باشید ، وکالت را قبول نمیکنند و حتما باید صاحب ماشین حضور داشته باشد .

۲ . از درب ورودی صد متر جلو بروید یکسری ساختمان یک طبقه سمت چپ مشاهده میکنید و یک ساختمان دو طبقه در سمت راست که در سمت چپ که یک مغازه کوچک بین آنها هست نوشته ( کپی ) و شما باید برگ شروع کار را از همان مغازه همراه با کپی آن تهیه کنید !!!!!! ( برگ اصلی را ابتدا مشخصات را پر کنید و کپی بگیرید )

3 . پس از دریافت کپی و برگ اصلی به انتهای ساختمان های سمت چپ بروید و  برگه را  تحویل دهید تا در سیستم ثبت کند

ادامه

سپس از ثبت نیز عموما پرینتر کار نمیکند و باید منتظر بمانید تا از جایی پرینت شود و به شما برگه را بدهند ! پس از ۲ ساعت که برگه را گرفتید به ساختمان های سمت راست واحد اداری میروید در طبقه دوم که سه خانوم نشستند و خلوت هست عموما برگه دریافتی را تحویل داده سپس ثبت میکنند و شما را میفرستند به ساختمان های سمت چپ که مبلغ 10 هزار تومان پرداخت کنید و در آنجا نیز برگه را ثبت کنند !

به ساختمان سمت راست ( اداری ) مجدد وارد شده و در سمت چپ در ورودی در یک صف بدتر از صف قبلی منتظر میمانید تا نوبت به شما برسد و برگه را مجدد ثبت کنند . سپس وارد ساختمان های سمت چپ که ابتدا وارد شدید شده و برگه را مجدد تحویل داده و منتظر میمانید کارتان تمام شود . برگ جدید به شما میدهند و سپس شما به ساختمان پشت واحد اداری میروید و مدارک را از شما میگیرند و میگویند بشینید و چون تا ساعت ۳ هستند و شاید نوبت به شما نرسه میگویند برو فردا بیا !

اگر کارتان همان روز انجام شد برگ کاپوتاژ را تحویل شما خواهند داد که شامل یک برگه A4 و یک برگه A5 شامل بارکد هست و شما موفق به دریافت کاپوتاژ شدید . متاسفانه تمامی تابلوهای ساختمان ها غیر قابل خواندن بود یا اصلا نداشت و من نتونستم اسم ساختمان ها را براتون بنویسم .

دریافت پلاک ترانزیت و گواهینامه و کارت خودرو بین الملل و برگه IR

برای دریافت هر چهار مورد باید به یکی از شعبات کانون جهانگردی مراجعه کنید . البته به یاد داشته باشید حتما برای دریافت کارت بین الملل خودرو و پلاک ترانزیت باید برگ کاپوتاژ داشته باشید . برای دریافت این 4 مدرک باید کارت ملی ، پاسپورت ، برگ سبز و کارت ماشین و گواهینامه ایرانی معتبر با اعتبار بیش از ۶ ماه و یک قطعه عکس سه در چهار برای گواهینامه همراه داشته باشید .

نکته اول : اینکه عوارض خروج را در تهران یا شهری که هستید پرداخت نکنید چون لب مرز قبول نمیکنند و میگن که شماره حسابی که پرداخت کردید اشتباه هست و من مجبور شدم مجدد پرداخت کنم . البته من چون 29 اسفند به مرز رسیدم 25 تومان پرداخت کردم نفری اما از ۱ فروردین بیشتر شده فکر کنم 220 نفری . بچه هم حتی نیم ساله باید عوارض پرداخت کنه .

 

سفر به ارمنستان با ماشین

نکته دوم

ترجیحا جلوبندی ماشین را قبل سفر تعمیر نکنید چون جاده های ارمنستان کاملا خراب هست تا ایروان و جلوبندی مجدد خراب میشود ! من پس از برگشت به تهران جلوبندی و یک کمک فنر رو تعویض کردم مجدد

نکته سوم : با هر ماشین و تا عمر ۱۵ سال میتوانید وارد این ۳ کشور بشید . من با پژو ۲۰۶ مدل ۸۸ رفتم .

نکته چهارم : برای هر کشور باید بیمه نامه را بگیرید و الزامی هست . بدون بیمه نامه میتوانید وارد کشورشان شوید اما موقع خروج باید بیمه نامه را نشان دهید ! بیمه نامه ترکیه را میتوان با مبلغ 150 تومان به مدت 10 روز از شعبه بیمه ایران در خیابان مطهری دریافت کنید تا زمان کمتری در مرز معطل شوید .

چطور به اولسبلنگاه ماسال بریم ؟ بهترین زمان دیدن اقیانوس ابر اولسبلنگاه

سیم کارت ها :

سیم کارت ارمنستان را ایرانی ها لب مرز میفروشند قیمت 10 الی 20 تومان . ترجیحا نگیرید چون به نام خودتان نیست فقط ۱ دونه بگیرید برای اینترنت داشتن در مسیر . بهترین سیم کارت ارمنستان Vivacell هست که در ایروان با پاسپورت به نام خودتون سند میزنند حدود 20 تومان . برای گرجستان بهترین سیم کارت Magticom هست که باز با پاسپورت سند میزنن حدود 30 تومان .

اما در ترکیه حتما هزینه کنید و سیمکارت Vodafone بگیرید هر کدام 80 تومان با پاسپورت به نام خودتان که اکثر کشورهای اروپایی و امریکایی و اسیای شرقی پوشش میده . اگر مسترکارت تهیه کنید و اپلیکیشن های این سیم کارت هارو نصب کنید به راحتی خودتون میتونید شارژ کنید اگر هم که ندارید در سطح شهر دستگاه های ATM هست که میتوانید با پرداخت پول نقد به دستگاه شارژ خریداری کنید .

نکات مهم سفر به ارمنستان با ماشین

قبل از سفر خود حتما اطلاعات کاملی در مورد ارمنستان و هزینه‌های گمرک، اقامت، غذا، حمل و نقل و … به دست آورید. شما در این کشور مسافر هستید و از هزینه‌ها آگاهی ندارید. ممکن است برخی از افراد سودجو بخواهند مبالغ بالاتری را بابت خدماتی که انجام می‌دهند از شما دریافت کنند. اگر اطلاعات کافی داشته باشید، گول این افراد را نخواهید خورد و هزینه بالایی پرداخت نخواهید کرد.
قبل از سفر پول خود را به پول رایج کشور ارمنستان تبدیل کنید. پول رایج این کشور درام می باشد.
قیمت بنزین در کشور ارمنستان گران‌تر از ایران است. پیشنهاد می کنیم قبل از عبور از مرز باک بنزین خود را پر کنید و اگر می‌توانید کمی بنزین نیز به همراه داشته باشید تا از هزینه‌های بنزین در کشور مقصد بکاهید.

سفر به ارمنستان با ماشین
فاصله بین مرز نوردوز تا ایروان حدود 400 کیلومتر است. توصیه می‌کنیم این مسیر را در طول روز طی کنید. در این صورت، می توانید از مناظر دیدنی بین راه و چشم‌اندازهای بی‌نظیر آن لذت ببرید. دقت داشته باشید که در جاده ایروان تابلوهای راهنمای مسیر به ندرت دیده می‌شوند. شاید مسیر را گم کنید و لازم باشد تا سر دوراهی‌ها از دیگران سوال نمایید. اگر در طول روز سفر کنید ماشین‌های بیشتری را در اطراف خود می‌بینید و راحت تر مسیر خود را پیدا می‌کنید.

وضعیت جاده‌های ارمنستان

نکته دیگری که باید در سفر به ارمنستان با ماشین به آن توجه داشته باشید، وضعیت جاده‌های ارمنستان است. جاده‌های این کشور، خصوصا جاده بین مرز نوردوز تا ایروان، بسیار پرپیچ و خم و خطرناک است. پس اگر در رانندگی تبحر ندارید، پیشنهاد می‌کنیم سفر با ماشین شخصی را فراموش کنید.
دقت داشته باشید که تمامی جاده‌های ارمنستان دارای دوربین هستند و رانندگی شما کاملا زیرنظر خواهد بود. از طرف دیگر علائم راهنمایی و رانندگی کمی در جاده‌های ارمنستان وجود دارد. پس، باید حواستان را خوب جمع کنید تا درگیر تخلفات رانندگی و سرعت غیر مجاز نشوید. سرعت مجاز رانندگی در جاده‌های این کشور 60 تا 80 کیلومتر در ساعت است و بیشتر از آن تخلف محسوب می‌شود.
جاده مرز نوردوز تا ایروان جاده زیبایی است و شما در طول مسیر با مناظر دیدنی و جذابی روبرو خواهید شد. شاید دوست داشته باشید ساعاتی در این مناطق استراحت کنید و از دیدن جاذبه‌های طبیعی لذت ببرید. پیشنهاد می‌کنیم زمان خود را طوری تنظیم کنید که قبل از غروب آفتاب در ایروان باشید. در این صورت فرصت کافی برای پیدا کردن هتل و اقامت در آن را خواهید داشت.
پس از ورود به ایروان قطعا با افرادی مواجه می‌شوید که به سمت شما می‌آیند و قصد راهنمایی‌تان را دارند. برخی از این افراد نیز ایرانی هستند و شما را به سمت اقامتگاه‌ها و هتل‌های ارزان‌قیمت سوق می‌دهند. توصیه می‌کنیم به این افراد اعتماد نکنید و برنامه خود را دنبال نمایید.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: سیده سمانه جلیلی

آخرین بروز رسانی

22 خرداد 1401

بروز رسانی توسط

سیده سمانه جلیلی

2 دیدگاه

  • بابک شاهی:

    من میخوام با هواپیما به ارمنستان برم ولی برگشتنی با خودرویی که از ارمنستان می خرم بیام ایران…
    چون تصمیم دارم هر شش ماه تردد کنم
    آیا این کار شدنیه؟

    پاسخ
  • علیرضا:

    دم شما گرم دوست عزیز

    پاسخ
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *