افتتاح حساب ترکیه

ازدواج یکی از مراحل مسیر طبیعی رشد در انسان است، همه انسان‌ها مراحل رشدی را سپری می‌کنند که این مراحل تکالیفی را به همراه می‌آورد؛ در دوره بزرگسالی ما در مرحله صمیمیت و روابط عاطفی قرار می‌گیریم. متاسفانه در سال‌های اخیر شاهد بالارفتن سن ازدواج و دیر ازدواج کردن در جامعه هستیم و به نظر می رسد این موضوع در حال تبدیل شدن به یک اپیدمی است. بدیهی‌ست که دیرازدواج کردن و افزایش سن ازدواج مشکلات و دردسرهای زیادی برای جوانان دارد, مادر سرویس سبک زندگی شادمگ شما را با عواقب دیر ازدواج کردن آشنا و آگاه خواهیم کرد بنابراین در ادامه با ما همراه باشید.

این روزها که دیر ازدواج کردن رواج یافته است، ازدواج در سن پایین محاسن زیادی دارد که نمی توان منکر آن شد. به طور مثال زن در کنار همسر و با درک شرایط رشد می کند.

پسرانی که دیر ازدواج میکنند

امروزه دیگر کسی با دیدن یک دختر ۲۷ ساله و مجرد تعجب نمی کند .دختران همپای پسرها کار می کنند و درس می خوانند و زندگی خود را کم و بیش اداره می کنند. با این حال آسیب ها و مشکلات روحی و روانی بسیاری که ناشی از معضلات دیر ازدواج کردن است گریبانگیر نسل امروز شده که در این مختصر اشاره ای به هر یک از این آسیب ها دارد

مشکلات دیر ازدواج کردن

دیر ازدواج کردن و تشویش بنیان خانواده

استقلال مالی، یکی از عوامل دیر ازدواج کردن

هر دختر و پسری به مرور زمان یک موقعیت اجتماعی، شغلی یا تحصیلی برای خود فراهم می کند و به استقلال می رسد. همین حس استقلال باعث می شود که آنها نخواهند زیر یوغ کسی حتی همسر باشند. در موارد زیادی زندگی انفرادی باعث می شود بی خیال تر شوند و نخواهند یا نتوانند زیر بار مسئولیت زندگی مشترک بروند.

بدترین قسمت ماجرا این است که با دیر ازدواج کردن درست در زمانی رخ میدهد که شخصیت افراد شکل کامل می گیرد و انعطاف پذیری شان به حداقل می رسد. این افراد وقتی در سن بالا ازدواج می کنند دیگر قادر به درک مفاهیمی مثل گذشت، صبر، محبت و… نیستند، بنابراین زندگی بادوامی ندارند و در نهایت زندگی شان به طلاق و جدایی منجر می شود و همین موضوع یکی از بزرگترین مشکلات دیر ازدواج کردن است.

استقلال مالی دختر مانع ازدواج به موقع می‌شود

ازدواج در سن پایین محاسن زیادی دارد که نمی توان منکر آن شد. به طور مثال زن در کنار همسر و با درک شرایط رشد می کند، در حالی که دخترانی که در سن بالاتر ازدواج می کنند، شخصیت آنها شکل گرفته است و ناسازگاری در آنها بیشتر و انعطاف کمتر است. هر چند از سوی دیگر دیگر زوج هایی که در سن بالا زندگی مشترک را آغاز کرده اند به خاطر شناخت بهتر از خود و نیازهای درونی یکدیگر، مشکلات عاطفی کمتری دارند و مشکلات دیر ازدواج کردن را کمتر تجربه می‌کنند.

مشکلات دیر ازدواج کردن

پاسخ رد برای زود ازدواج کردن

افزایش سن منجر به دیر ازدواج کردن خواهد شد

افزایش سن باعث می شود نشاط و شادی اولیه انسان ها تحلیل برود، به خصوص اگر همچنان مجرد مانده باشند منزوی و گوشه گیر خواهند شد. مسلما یک جوان ۳۶ ساله نمی تواند صبر و حوصله یک جوان ۲۶ ساله را برای یک نفر به عنوان همسر داشته باشد. در واقع این افراد تا این سن و سال هنوز نتوانسته اند یک نفر را به صورت دائم کنار خود داشته باشند که تنهایی خود را با او پر کنند و به قول معروف محرم رازشان باشند‌.

نگران خرید بهترین هدیه تولد همسر نباشید ؛ لیست کامل برای خرید کادوی تولد

ازدواج دیرهنگام امنیت را کاهش می‌دهد

دیر ازدواج کردن امنیت درونی افراد را کاهش و موجب می‌شود تا اعتماد به نفس پایینی داشته باشند. در واقع کاهش اعتماد نفس یکی از مشکلات دیر ازدواج کردن است که می‌تواند در زندگی آینده فرد و چه بسا فرزندان آینده او تأثیر به سزایی داشته باشد.‌

وقتی سن افراد بالا می رود و از ۶۰ سال می گذرد نداشتن همسر و بچه یا به اصطلاح سر و سامان گرفتن به شکل یک حسرت درمی آید، به خصوص وقتی پیر و ناتوان می شوند خلأ بچه یا به قول معروف عصای پیری را بیشتر از نبود همسر احساس می کنند.

مشکلات دیر ازدواج کردن

تغییر استاندارد و باورها یکی از عوامل عدم پذیرش ازدواج و تشکیل خانواده است

تغییر استانداردها و رواج تفکر ازدواج دیرهنگام

انتظارات افراد از استانداردهای زندگی تغییر کرده است و همین یکی از مشکلات دیر ازدواج کردن است. دختران مجرد به خصوص کسانی که تحصیلات بالایی دارند یا از طبقات بالای جامعه هستند با این اعتقاد که هزینه های ازدواج بیش از فایده های آن است و این امر باعث می شود فرصت های زندگی مثل پیشرفت در تحصیل، کار و شغل را از دست بدهند از ازدواج خودداری می کنند. داشتن معیارهای دست نیافتنی و به دنبال همسر رۆیایی بودن، داشتن آزادی به مفهوم غربی و ایجاد هنجارهای فرهنگی مسائلی هستند که ازدواج را به تأخیر می اندازند و موجب ظهور ازدواج دیرهنگام می‌شوند. در واقع ازدواج های بعد از ۳۵ سالگی برای مردان و زنان، ازدواج دیرهنگام محسوب می شود. از نظر پزشکی ازدواج دیر هنگام خطر کاهش باروری، به دنیا آوردن فرزندانی با نقایص ژنتیک و نیز عوارض حاملگی و زایمان را افزایش می دهد.

فاصله سنی زیاد والد با فرزند ، عامل دیر ازدواج کردن

از سوی دیگر وقتی فاصله سنی والد با فرزند زیاد باشد والدین نمی توانند ارتباط فکری و عاطفی خوبی با فرزند خود برقرار کنند و آمادگی تحول و به روز شدن کمتری در قبال فرزندشان دارند، چرا که معمولا سن یائسگی مادر با سن بلوغ فرزند همزمان می شود و در واقع دو موجود که هر دو در یک بحران هویتی به سر می برند و گرفتار بی ثباتی خلقی هستند و به حمایت عاطفی و روانی نیاز دارند در کنار هم قرار می گیرند.

تنهایی و ناکامی نتیجه دیر ازدواج کردن

هنگامی که انگیزه های قوی تشکیل خانواده به وسیله موانع غیرقابل قبول یا موانعی که فرد برای رفع آنها ناتوان است، سرکوب شوند یا معطل بمانند، احساس ناکامی رخ می دهد. احساس ناکامی یکی از الگوهای قدرتمند ناهنجاری رفتاری، ارزشی و نگرشی است که شخصیت و هویت فرد را زیرسلطه می گیرد.

افرادی که ازدواج به هنگام ندارند، معمولا از ثمرات یک زندگی رضایت بخش، ایمن، لذت بخش، توام با شادکامی و بهزیستی روانی برخوردار نبوده و همیشه یک نوع بلاتکلیفی و فاقد هویت و به نوعی سردرگمی را تجربه می‌کنند و در صورت عدم پایبندی به اصول اخلاقی، اکثرا با لذت طلبی‌ها و کام جویی‌های بدلی به دنبال تکیه گاه‌های غیر حقیقی هستند تا از فشارهای روانی آسوده شوند، یا به نوعی آن را تعدیل کنند.

معضلات ازدواج دیرهنگام در محیط خانواده

تاخیر در ازدواج می تواند معضلاتی در محیط خانوادگی در پی داشته باشد، به عنوان مثال کاهش حمایتهای مختلف از نظر مالی، عاطفی، شناختی، انگیزشی که به دلیل به هنگام نبودن ازدواج فرد هیچگونه رغبت و اشتیاقی بین اعضای خانواده در این امر وجود ندارد؛ همچنین فرد مجرد با افزایش سن در معیارهای انتخاب همسر دچار نوعی وسواس می شود که این موضوع جو خانواده را با چالش‌هایی در ازدواج مواجه می‌کند.

مهم ترین و ضروری ترین نکات اسباب کشی که باید بدانید ؛ اسباب کشی راحت رو اینطوری تجربه کنید

افرادی که دیر ازدواج می کنند، از سوی اعضای خانواده به عنوان فردی سربار و فاقد مسئولیت‌پذیری یا خودکارآمدی لازم جهت تشکیل و اداره‌ی امور زندگی در نظر گرفته می‌شوند.

احساس نگرانی والدین ازآینده مبهم و سردرگم فرد مجرد، به ویژه دختران، و احساس ترس از آینده او، در صورت فوت والدین و عدم حمایت سایر اعضای خانواده نسبت به فرد مجرد، عدم پذیرش افراد، آرا، افکار، پیشنهادات و قدرت تصمیم گیری و برنامه ریزی فرد مجرد از سوی اعضای خانواده و اقوام با توجه به اینکه پختگی وی در مسائل زندگی کافی نیست، از دیگر آفات ازدواج دیرهنگام است.

در مقوله آسیب های اجتماعی، به وضوح بین ازدواج دیرهنگام و تجرد با وقوع برخی از مفاسد و جرایم اخلاقی ارتباط تنگاتنگی به چشم می خورد، در واقع منشا تغییرات رفتاری و اخلاقی و روی آوردن به روابط نامشروع، در اجتماعات کنونی، تاخیر در ازدواج است.

اگرچه تا حدودی تاخیر در تشکیل زندگی مشترک به منظور رسیدن به ثبات مالی و عاطفی و… قابل قبول است، اما تاخیر بیش از حد ازدواج خطرناک است. چون ممکن است استرس ازدواج نکردن به سراغتان بیاید و به این فکر کنید که از همه ی هم سالان خود جا مانده اید. به همین دلیل در چنین شرایطی احتمال انتخاب غلط و نا آگاهانه افزایش میابد. که پیامدهای بسیار بدی را به دنبال دارد که به طور مختصر به آن‌ها خواهیم پرداخت.

عدم سازش با فرد دیگر، احتمالا از متداول ترین مشکلات ناشی از تاخیر ازدواج است. زیرا شما که تا به حال فردی مستقل و مجرد بوده اید، تنها متکی به خود هستید. همواره در جهت خواسته های خود گام برداشته اید. در واقع ممکن است به آزادی شخصی خود بیشتر از تشکیل خانواده اهمیت دهید. لذا تنظیم زندگی و آینده برای دنبال کردن علایق و نیازهای فرد دیگر کار سختی است. همین موضوع زمینه ساز بسیاری مشکلات در زندگی مشترک خواهد بود. زیرا یک زندگی مشترک موفق بیش از هر چیز دیگری به فداکاری و گذشت نیاز دارد.

اگرچه امور مالی همیشه مهم هستند، اما یکی از عوارض دیر ازدواج کردن این است که امور مالی بیش از حد اهمیت پیدا میکنند. این امری طبیعی است که هر چقدر سن بالاتر میرود ما به پس انداز و درآمد بیشتری فکر میکنیم تا در دوران بازنشستگی از آن استفاده کنیم. با تاخیر در ازدواج، چنین دیدگاهی میتواند روی زندگی زناشویی تاثیرات منفی بگذارد.

گاهی یکی از دلایل تاخیر ازدواج رسیدن به ثبات شغلی است. اما توجه داشته باشید که این موضوع میتواند پیامدهایی هم داشته باشد. زیرا با بالاتر رفتن سن و متمرکز شدن در شغل و حرفه خود، زمان کافی برای گذراندن با همسرتان نخواهید داشت. شما بیشتر وقت خود را به کار کردن میگذرانید و تنها اوقات کم و بی کیفیتی را برای همسرتان خواهید داشت.

از دیگر عوارض ازدواج دیرهنگام این است که باید برای بچه دار شدن عجله کنید. وقتی دیر ازدواج میکنید، توصیه دیگران به شما این است که هر چه زودتر بچه دار شوید. البته این موضوع از نظر پزشکی هم مهم است چون احتمال بروز بیماری های ژنتیکی در نوزادانی که از پدر و مادر مسن تر به دنیا میایند، بیشتر است. بدین ترتیب شما خیلی زود با مسئولیت های زیادی مواجه میشوید. از طرفی فرصت کمتری دارید تا به عنوان یک تازه عروس و داماد با هم وقت بگذرانید. علاوه بر این در ازدواج های دیر هنگام اختلاف سنی شما و فرزندانتان زیاد خواهد بود. لذا به تلاش بیشتری نیاز دارید تا فرزندانتان را درک کنید‌.

طبیعی است که با افزایش سن، قوای جنسی زن و مرد کاهش میابد و دیگر آن شور و اشتیاق جوانی در آنها وجود ندارد. یکی از پیامدهای ازدواج نکردن هم همین بی انگیزگی و کاهش تمایلات جنسی است. عدم وجود تعادل در یک رابطه زماشویی میتواند مشکلات بیشتری را به دنبال داشته باشد.

ایده های جدید و جذاب برای رنگ کردن تخم مرغ هفت سین

کاهش اعتماد به نفس و سردرگمی نمونه ای از عوارض عدم ازدواج کردن است. افرادی که دیرتر ازدواج میکنند، با گذر زمان وقتی خودشان را با دوستان و اطرافیان مقایسه میکنند، احساس عجیب و غریبی را تجربه میکنند. زیرا در فرهنگ ما ازدواج کردن به معنای طبیعی بودن است. هر کس خلاف این امر عمل کند، عجیب و غریب به نظر میرسد. همین موضوع میتواند زمینه ساز مشکلات فردی ناشی از تاخیر ازدواج باشد. افسردگی به دلیل ازدواج نکردن از جمله معمولترین مشکلاتی است که جوانان زیادی را درگیر کرده است.

در واقع به عقیده گروهی از کارشناسان اجتماعی، تغییر در هویت جنسی زنان، باز تعریف زنانگی (شامل تمایل به اشتغال، تحصیل و …)، بازتعریف مردانگی (که با مشكلات اشتغال و بیكاری، بلوغ اجتماعی دیررس همراه است) و هزینه‏های بالای زندگی، شرایط سنگین ازدواج،كاهش سرمایه اجتماعی، تغییر در ملاک‌های منزلت اجتماعی، جدایی و تفكیك هر چه بیشتر جنسیتی، ناچیز بودن و عدم گسترش كافی عرصه عمومی، ناكارآمدی خانواده در حمایت از جوانان و به طور كلی ضعف شبكه‏های حمایت اجتماعی، ضعف نظام‏های تامین اجتماعی، دسترسی سهل‏تر برای داشتن مناسبات جنسی خارج از زناشویی، گسترش و تنوع‏پذیری شیوه‏های ارتباط بین دو جنس، به هم خوردن توازن دو جنس در بازار ازدواج از عومال تاثیر گذار در تاخیر در ازدواج محسوب می شوند. تاخیر در ازدواج و بالارفتن سن ازدواج می تواند تاثیرات منفی در حوزه های سلامت روحی وروانی و جنسی و جسمی افراد به ویِژه قشر جوان داشته باشد.

مشکلات دیر ازدواج کردن

یکی از مشکلات دیر ازدواج کردن این است که احساس تنهایی و بی ارزشی افراد را می گیرد، جوان نمی تواند نیازهای عاطفی خود را برطرف کند، در حالی که میل به دوست داشتن و دوست داشته شدن در جوانی به اوج خود می رسد. جامعه در زمینه رفع نیازهای جنسی جوانان مجرد فکری نکرده است،بنابراین جوانان راهی برای ارضای نیازهای خود ندارند و تنها راه ارضای نیازهای آنها ازدواج است. بعضی از جوانان به شدت این میل را سرکوب می کنند و ممکن است دچار مشکلات وسواس گونه فکری و مذهبی شوند. گاهی ممکن است به خود ارضایی روی بیاورند که البته این مورد هم تبعاتی دارد. با توجه به اینکه نگرش منفی نسبت به این مورد وجود دارد، ممکن است فرد هم به لحاظ روحی و هم به لحاظ جسمی دچار مشکل شوند. افسردگی و اضطراب،احساس انزوا و سرخوردگی تبعات به تاخیر افتادن سن ازدواج است.

برقراری رابطه های کوتاه مدت با عنوان دوستی با جنس مخالف هم از تبعات دیگر این مساله است و از آنجایی که تضمینی برای این رابطه‌ها وجود ندارد خود تبعاتی به همراه دارند. جوان دچار چندگانگی در روابط خود می شود. روابط آنها به سرعت با شکست مواجه می شود. پسرها معمولا برای رفع نیازهای زودگذر، آنی و موقتی جنسی‌شان به این روابط روی می آورند و دخترها در پی رابطه‌های پایداری هستند که منجر به ازدواج شود. افراد نمی توانند یکدیگر را پوشش بدهند و خیلی از این روابط به ازدواج منجر نمی شود. خاطراتی که جوانان از چنین روابطی دارند ممکن است بعدها روی روابطشان تاثیر بگذارد. شکست‌های عاطفی هر نوع اعتمادی نسبت به جنس مخالف را از بین می برد.

چرا ازدواج دیرهنگام امنیت را کاهش می‌دهد؟

دیر ازدواج کردن امنیت درونی افراد را کاهش و موجب می‌شود تا اعتماد به نفس پایینی داشته باشند. در واقع کاهش اعتماد نفس یکی از مشکلات دیر ازدواج کردن است که می‌تواند در زندگی آینده فرد و چه بسا فرزندان آینده او تأثیر به سزایی داشته باشد.‌

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: سیده سمانه جلیلی

آخرین بروز رسانی

23 بهمن 1400

بروز رسانی توسط

سیده سمانه جلیلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *