درمان سوختگی در خانه

درمان سوختگی در خانه با کمک روش های طبیعی و گیاهی از قدیم مرسوم بوده و امروزه نیز جایگاه خود را حفظ کرده است. در صورتی که سوختگی شما شدید و عمیق نباشد می توانید به کمک راهکارهایی که در اختیارتان قرار داده ایم به بهبود آن کمک کنید.

چه زمانی سوختگی پوست را در خانه درمان کنیم ؟

سوختگی های پوست از نظر شدت و عمق طبقه بندی می شود. در نتیجه درمان سوختگی نیز کاملا بستگی به درجه سوختگی و آسیب پوست دارد.

سوختگی درجه یک نوع بسیار معمول و شایع است. در این نوع سوختگی آسیب بسیار کم است؛ چرا که فقط لایه های بیرونی پوست تحت تاثیر آسیب ناشی از سوختن قرار گرفته است. در این نوع سوختگی پوست دچار درد و سوزش می شود و همچنین موجب قرمزی و التهابات بسیار کم خواهد شد.

سوختگی دست - درمان سوختگی در خانه

سوختگی های درجه دو روی لایه های عمیق تری از پوست اثر می گذارد. در نتیجه باعث آزار و اذیت بیشتری برای فردی می شود که آسیب دیده است. در این مرحله روی پوست شاهد تاول های ریز تا درشت خواهید بود و پوست دچار سوزش و درد بسیار شدید می شود.

سوختگی های درجه سه زمانی رخ می دهد که به همه لایه و بافت های پوست آسیب رسیده باشد. این در حالی است که سوختگی درجه چهار می تواند باعث آسیب به مفاصل و استخوان ها شود.

این را به خاطر داشته باشید سوختگی های درجه سوم و چهارم جزء فوریت های پزشکی محسوب می شوند و فقط باید در بیمارستان درمان شوند. شما می توانید بیشتر سوختگی های درجه یک و سوختگی های درجه دوم را در خانه درمان کنید.

انواع سوختگی

همان طور که اشاره شد، سوختگی ها باتوجه به عامل ایجاد کننده به انواع مختلفی تقسیم می شوند که عبارتند از:

سوختگی تابشی

سوزشیا سوختگی تابشی به مواردی گفته می شود که مثلاً افراد برای مدت زمان طولانی در معرض تابش نورخورشید قرار گیرند. از سوی دیگر سوختگی هایی که در اثر اشعه ایکس ایجاد شوند نیز جز سوختگی های تابشی محسوب می شوند.

سوختگی حرارتی

حرارتی که از فلزات داغ و یا شعله های آتش، بخار آب و مایعات جوشیده ایجاد می گردد موجب سوختگی حرارتی می شود. سوختگی حرارتی در دسته خطرناک ترین سوختگی ها قرار دارند و می توانند با عارضه های خطرناکی همراه باشند.

سوختگی شدید - درمان سوختگی در خانه

سوختگی های شیمیایی

مواد شیمیایی از مهم ترین عواملی هستند که در صورت تماس با بافت پوستی می توانند موجب سوختگی افراد شوند. برای مثال اسید هایی با غلظت بالا یا مواد قلیایی به بافت پوست آسیب های جدی از جمله سوختگی را وارد می کنند.

سوختگی الکتریکی

جریان برق نیز می تواند موجب بروز سوختگی های شدید تا خفیف شود. میزان آسیب ناشی از سوختگی الکتریکی به میزان قدرت و مدت زمان جریان الکتریکی در بدن انسان بستگی دارد.

انواع سوختگی از لحاظ شدت و عمق سوختگی

سوختگی درجه یک

آسیب ناشی از این سوختگی فقط در اولین لایه خارجی پوست یا همان اپیدرم ایجاد می شود که با قرمزی و درد همراه است. سوختگی های سطحی پوست در عرض 3 تا 6 روز بدون بر جای گذاشتن جای زخم بهبود می یابند. از جمله سوختگی های سطحی می توان به آفتاب سوختگی خفیف (بدون تاول) و سوختگی ناشی از لمس جسم داغ اشاره کرد.

سوختگی درجه دو

این سوختگی شامل آسیب به دو لایه فوقانی پوست می شود که معمولا با قرمزی و تاول همراه است. سوختگی های سطحی درجه دو پوست در عرض 7 تا 21 روز بهبود می یابند و ممکن است رنگ ناحیه سوخته به طور دائم تغییر کند، اما جای زخمی ایجاد نشود.

سوختگی درجه سه

آسیب ناشی از این سوختگی بر لایه های عمیق پوست به وجود می آید و بلافاصله متورم شده و تاول می زنند. سوختگی های عمیق پوست پس از 21 روز (یا بیشتر) بهبود می یابند و معمولا یک اسکار (زخم) به جا می گذارند.

پانسمان سوختگی - درمان سوختگی در خانه

سوختگی درجه چهار

این سوختگی سبب آسیب در تمام لایه های پوست شده و منجر به از بین رفتن لایه ها می شود. ناحیه سوخته معمولا سفید مومی مایل به خاکستری یا سیاه زغالی است. درمان سوختگی های درجه چهار تنها با جراحی امکان پذیر بوده و بدون جراحی بهبود نمی یابند. لازم به ذکر است که سوختگی های درجه چهار معمولا اسکار شدید بر جای می گذارند.

علائم سوختگی

نشانه های سوختگی بسته به شدت سوختگی متفاوت هستند. علائم سوختگی های خفیف (از نوع درجه یک) بسیار محدود است. در حالی که سوختگی های شدید با علائم جدی تری مشاهده می شوند که نیاز به اقدامات درمانی و پزشکی دارد.

  • تاول (میزان تاول باتوجه به شدت سوختگی متفاوت است)
  • درد
  • پوست انداختن
  • قرمز شدن پوست
  • تورم و التهاب
  • سفید شدن پوست
  • ذغالی شدن پوست (در سوختگی خفیف پوست سفید می شود ولی گاها در سوختگی درجه چهار رنگ پوست ذغالی می شود)

روش های درمان سوختگی در خانه

نمک خوراکی - درمان سوختگی در خانه

نمک

چند قطره آب به نمک اضافه کنید تا خمیر نازکی به دست آید. این خمیر را روی محل سوختگی خود بمالید و بگذارید خشک شود. این درمان را چندین بار در روز دنبال کنید. نمک، همچنین به عنوان کلرید سدیم (NaCl) نامیده می شود، دارای خواص درمانی طبیعی و ضد میکروبی است که از تاول جلوگیری کرده و به بهبود سریع سوختگی کمک می کند.

آب خنک برای درمان سوختگی

یکی از موثرترین درمان سوختگی برای کاهش التهاب استفاده از آب خنک است. البته این را به خاطر داشته باشید منظور آب ملایم است نه آبی که بسیار یخ باشد.

مراقبت از پوست در خانه تکانی با چند ترفند مهم و ساده | اینطوری هوای پوستتون رو داشته باشد

برای این کار باید محل سوختگی را به مدت 20 دقیقه زیر آب خنک نگه دارید تا میزان درد و سوزش آن کم شود. اکاذ بخاطر داشته باشید برای هر سوختگی نباید از این روش استفاده کنید؛ چرا که موجب تاول زدن دست خواهد شد.

درمان سوختگی در خانه با روغن اسطوخودوس

چند قطره روغن اسطوخودوس رقیق نشده را روی یک تکه پنبه بریزید و آن را به طور مساوی روی ناحیه سوخته بمالید. این کار را سه بار در روز انجام دهید تا نتایج مثبت را مشاهده کنید. اسانس اسطوخودوس به دلیل دارا بودن خاصیت ضدعفونی کنندگی، به دلیل دارا بودن خواص دارویی فراوانی مورد استفاده قرار می گیرد. وجود لینالیل استات و بتا کاریوفیلن به روغن اسطوخودوس خواص ضد درد و ضد التهابی می بخشد. ترکیب این خواص روغن اسطوخودوس به بهبود سوختگی های جزئی کمک کرده و از ایجاد اسکار جلوگیری می کند.

کندر - درمان سوختگی در خانه

روغن کندر برای درمان سوختگی در خانه

چند قطره روغن کندر را روی یک تکه پنبه بریزید و آن را مستقیماً روی ناحیه سوخته بمالید. شما باید این کار را دو تا سه بار در روز انجام دهید. روغن کندر به دلیل خواص ضد عفونی کننده و آنتی اکسیدانی آن بسیار محبوب است، که می تواند از عفونت سوختگی شما جلوگیری کرده و همچنین به بهبود سریع آن کمک کند.

کمپرس های خنک کننده

از دیگر درمان سوختگی استفاده از کمپرس های خنک کننده است. کمپرس های خنک کننده یا حوله های مرطوب و خنک را که روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید باعث تسکین درد و تورم ناشی از سوختگی خواهد شد.

برای این روش بهتر است 5 تا 15 دقیقه کمپرس خنک کننده را روی پوست دچار سوختگی قرار دهید. سپس آن را بردارید و پوست استراحت دهید. مجدد بعد از یک یا دو ساعت این کار انجام دهید.

نکته: سعی کنید از کمپرس بیش از حد سرد استفاده نکنید؛ زیرا ممکن است باعث بدتر شدن سوختگی و آسیب پوستی بیشتر شود.

خردل زرد

خردل زرد را با آب مخلوط کنید تا یک خمیر خوب ایجاد شود. این خمیر را روی پوست سوخته بمالید. این کار را حداقل سه بار در روز انجام دهید. دانه های خردل غنی از ترکیب ضد تحریکی به نام آلیل ایزوتیوسیانات است که می تواند درد را تسکین داده و جریان خون را در ناحیه آسیب دیده بهبود بخشد.

درمان سوختگی در خانه با روغن نعناع

حدود سه قطره روغن نعناع را روی یک تکه پنبه بریزید و آن را روی سوختگی خود بمالید. این کار را حداقل سه بار در روز انجام دهید. روغن نعناع سرشار از منتول است که باعث خنک شدن سوختگی می گردد. علاوه بر این، خواص ضد درد و ضد التهابی روغن نعناع می تواند درد و تورم همراه با سوختگی را از بین ببرد.

سیب زمینی سالم - درمان سوختگی در خانه

استفاده از سیب زمینی

سیب زمینی را می توانید برای درمان سوختگی استفاده کنید. سیب زمینی خاصیت خنک کنندگی دارد و باعث می شود سوزش و التهابات تا میزان چشمگیری کاهش پیدا کنند. از طرفی این خوراکی حاوی ترکیبات نشاسته ای است؛ این امر موجب می شود تا آسیب پوستی سریع تر بهبود پیدا کند.

روغن درخت چای برای درمان سوختگی در خانه

چند قطره روغن درخت چای را روی پنبه بریزید و آن را بطور یکنواخت روی سوختگی خود بکشید. شما باید حداقل دو بار در روز این کار را انجام دهید. روغن درخت چای به دلیل خواص ضد عفونی کننده، ضد التهابی و ضد درد قوی شناخته شده است. این خواص آن را به یکی از بهترین و سریع ترین درمان ها برای سوختگی های دردناک تبدیل می کند. اما اگر پوست حساسی دارید، قبل از استفاده روغن درخت چای را با نارگیل یا روغن زیتون مخلوط کنید.

آلوئه ورا بهترین درمان سوختگی در خانه

۱ قاشق چایخوری ژل آلوئه ورا را به طور مساوی روی ناحیه سوخته بمالید. این کار را دو تا سه بار در روز انجام دهید. ژل آلوئه ورا با خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی خود سوختگی ها را التیام می بخشد. همچنین ضد باکتری است و بنابراین از عفونت زخم ها، زخم و تاول جلوگیری می کند . می توانید از ژل آلوئه ورا خریداری شده استفاده کنید یا آن را از برگ های آلوئه ورا استخراج کنید.

آلوئه ورا برای سوختگی - درمان سوختگی در خانه

خمیردندان از روش های قدیمی درمان سوختگی در خانه

مقداری خمیردندان را روی محل سوختگی خود بمالید. قبل از شستشو آن را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بگذارید. این کار را یکبار در روز انجام دهید. خمیر دندان به دلیل خاصیت نعناع به کاهش درد کمک می کند و سوختگی را تسکین می دهد.

چای کیسه ای

۲ تا ۳ کیسه چای استفاده شده بعد از تهیه چای، کیسه های چای استفاده شده را کنار بگذارید. اجازه دهید آنها سرد شوند و کیسه های مرطوب چای را روی ناحیه سوختگی خود بمالید. برای نگه داشتن کیسه های چای به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه از گاز استفاده کنید. این کار را حداقل دو بار در روز انجام دهید. چای سرشار از اسیدهای تانیک است که به جذب گرما از ناحیه سوخته کمک می کند. بنابراین، چای کیسه ای می تواند درد و احساس سوزش را تسکین دهد.

خمیر زردچوبه برای بهبود سوختگی

علاوه بر خواص زردچوبه برای لاغری، دارای آنتی اکسیدان های بسیار قوی است که باعث خواهد شد عوامل بیماری زا نتوانند به پوست وارد شوند. همچنین جالب است بدانید باعث افزایش گردش خون در ناحیه آسیب دیده می شود و این عملکرد موجب آن می شود که پوست بسیار سریع ترمیم شود.

از طرف دیگر زردچوبه دارا خاصیت ضد التهابی بسیار عالی است. این خاصیت باعث کاهش تورم های ناشی از سوختگی می شود و به دنبال آن درد بسیار کم خواهد شد.

چاقی کودکان ؛ از علل و عوارض تا راهکار های شگفت انگیز درمان چاقی در خانه

جوش شیرین - درمان سوختگی در خانه

جوش شیرین

۱ قاشق چایخوری جوش شیرین و ۱/۲ تا ۱ قاشق چایخوری آب را مخلوط کنید تا یک خمیر خوب به دست آید. این خمیر جوش شیرین را مستقیماً روی ناحیه آسیب دیده بمالید. بگذارید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی پوست بماند و سپس آن را با آب بشویید. شما باید این رژیم را دو تا سه بار در روز دنبال کنید. خاصیت ضد عفونی کننده جوش شیرین به جلوگیری از عفونت محل سوختگی کمک می کند. جوش شیرین همچنین می تواند به بازگرداندن تعادل pH طبیعی پوست شما کمک کند و این به نوبه خود باعث کاهش درد و احساس سوزش می شود.

عسل برای درمان سوختگی در خانه

خواص عسل بر کسی پوشیده نیست. ۲ قاشق چایخوری عسل ارگانیک برداشته و روی محل سوختگی بمالید. این کار را حداقل سه بار در روز انجام دهید. عسل به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی، دارای تعادل PH طبیعی است که از عفونت سوختگی جلوگیری می کند. عسل همچنین دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است و بنابراین به بهبود سریع سوختگی کمک می کند.

روغن نارگیل

۱ تا ۲ قاشق چایخوری روغن نارگیل بکر را با نوک انگشتان خود مستقیماً روی ناحیه آسیب دیده بمالید. بگذارید بماند و اجازه دهید جذب پوست شما شود. برای بهبود سریع، باید حداقل سه بار در روز این دارو را دنبال کنید. روغن نارگیل که از نظر علمی Cocos nucifera نامیده می شود، می تواند به بازسازی سلول های پوست کمک کند و همچنین می تواند به داخل پوست نفوذ کند. همچنین ضد التهاب و آنتی اکسیدان است و می تواند به سرد شدن سوختگی و جلوگیری از تاول و زخم پوست سوخته کمک کند.

استفاده از ماست برای سوختگی

برای درمان سوختگی های سطحی می توانید از ماست کمک بگیرید. ماست حاوی پروتئین است و این مسئله باعث بهبود سریع سوختگی می شود.

ماست یک ماده ی عالی برای کاهش درد و سوزش سوختگی است. چرا که این خوراکی خوشمزه خاصیت سردی دارد و حرارت ناشی از سوختگی را سریع می گیرد و باعث رطوبت رسانی به پوست می شود.

روغن ویتامین E

1 قاشق چایخوری روغن ویتامین E را از کپسول ها خارج کرده و به طور مساوی روی ناحیه سوخته بمالید. بگذارید تا زمانی که کاملاً جذب پوست شود. شما باید این کار را سه تا چهار بار در روز انجام دهید. ویتامین E به دلیل خواص مختلف پوستی شناخته شده است و به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد. خواص آنتی اکسیدانی روغن ویتامین E در مبارزه با التهاب و توانایی بازسازی پوست آن می تواند به التیام سریع سوختگی کمک کند.

شیر گاو - درمان سوختگی در خانه

درمان سوختگی در خانه با شیر

یک پنبه را در شیر سرد شده خیس کرده و روی ناحیه آسیب دیده بمالید. بگذارید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قبل از شستشو با آب روی صورت بماند. شما باید این کار را هر دو ساعت یکبار تکرار کنید تا زمانی که درد و سوزش شروع به محو شدن کند. شیر دارای مقدار زیادی روی و برخی پروتئین است که می تواند به تسکین و التیام سریع سوختگی کمک کند.

پوست موز برای بهبود سوختگی

زمانی که پوست دچار سوختگی و آسیب می شود برای درمان سوختگی می توانید از پوست موز استفاده کنید. پوست موز سرشار از آنتی اکسیدان های بسیار قوی است.

این آنتی اکسیدان ها موجب می شوند تا سلول های پوست برای بازسازی سریع تر عمل کنند. از طرفی این نکته را به یاد داشته باشید پوست موز را تا سیاه شدن کامل نباید از روی محل آسیب دیده بردارید؛ چرا که این عمل موجب می شود التهابات و درد ناشی از سوختگی کاهش چشمگیری پیدا کند.

خیار برای درمان سوختگی فوق العاده عمل می‌کند

خیار یک عامل خنک کننده عالی است، که برای درمان سوختگی فوق العاده عمل می‌کند. آب خیار هم در این مواقع عالی است (که برای آفتاب سوختگی هم توصیه می‌شود).برای استفاده از آن، خیار را خرد کنید و روی محل سوختگی اعمال کنید. توجه داشته باشید که باید خیار را همیشه در یخچال نگهداری کنید.

درمان سوختگی در خانه با آرد

در مواردی نیز برای درمان سوختگی ناشی از آب جوش از آرد استفاده می‌کنند. استفاده از آرد، باعث جلوگیری از تاول زدن محل سوختگی می‌شودو تا حدود زیادی درد حاصل از سوختگی را از بین می‌برد.

سرکه

مقداری سرکه که در یخچال نگهداری شده را با آب رقیق کنید. یک تکه پنبه را در سرکه رقیق شده خیس کرده و روی پوست سوخته بمالید.

آن را بگذارید تا سرکه به خودی خود تبخیر شود. این کار را ۲ تا ۳ بار در روز انجام دهید. سرکه یک قابض و ضد عفونی کننده طبیعی است و عمدتاً از اسید استیک تشکیل شده است. اسید استیک به دلیل خواص ضد التهابی و تسکین دهنده درد شناخته شده است. این خواص سرکه می تواند در درمان و التیام سوختگی های جزئی مفید باشد.

جودوسر - درمان سوختگی در خانه

درمان سوختگی در خانه با  جو دوسر

۱ قاشق غذاخوری جو دوسر را در یک  کاسه آب بریزید و اجازه دهید دم بکشد. پس از چند دقیقه می توانید محل سوختگی را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در این آب خیس کنید. شما باید حداقل دو بار در روز این کار را انجام دهید. جو دوسر سرشار از آنتی اکسیدان های زیادی مانند ویتامین E، اسیدهای فیتیک و آوانانترامیدها است. در میان این موارد، آوانانترامیدها التهاب را کاهش می دهند. بنابراین، به دلیل اثر ترکیبی این آنتی اکسیدان ها، جو دوسر می تواند به کاهش درد کمک کرده و به بهبود سریع سوختگی کمک کند.

پماد آنتی بیوتیک

پماد و کرم های آنتی بیوتیک به جلوگیری از عفونت کمک می کند. یک پماد ضد باکتری را به محل سوختگی خود بمالید و با یک پانسمان استریل پانسمان کنید.

درمان فوری سردرد بدون نياز به دارو با روش های معجزه آسا

مراقبت های بعد از سوختگی

در معرض نور خورشید قرار نگیرید

پوست سوخته بسیار حساس به خورشید است. آن را با لباس بپوشانید.

تاول خود را نترکانید

ترکاندن تاول می تواند باعص عفونت شو. اگر نگران تاول هایی هستید که به دلیل سوختگی شما ایجاد شده است به پزشک مراجعه کنید.

داروی مسکن مصرف کنید

اگر درد دارید، یک داروی ضد درد OTC مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن مصرف کنید.

عوارض سوختگی

سوختگی ها تنها باعث آسیب به پوست نشده و می توانند باعث آسیب های دیگری غیر از ناحیه سوختگی شوند که مهمترین آن ها عبارتند زا:

عفونت باکتریایی

پوست به عنوان یک سپر محافظ در برابر ورود مواد مضر به بدن عمل می کند و حالت سوختگی به این سپر محافظ آسیب می رساند. با آسیب به پوست آلاینده ها و انواع میکروب ها به بدن نفوذ کرده و باعث آلودگی موضعی و عفونت در محل سوختگی می شوند.

سوختگی پوست - درمان سوختگی در خانه

هیپوولمی (کاهش شدید حجم خون)

ممکن است به دلیل سوختن و آسیبی که به پوست وارد می شود این لایه محافظ کامل از بین رفته و رگ های خونی نیز دچار آسیب شوند. در نتیجه آسیب به رگ های خونی فرد مقدار زیادی مایعات خونی از دست می دهد و به اصطلاح دچار هیپوولمی یا هیپوولمیا (کاهش شدید حجم خون) خواهد شد. کاهش شدید حجم خون در بدن ممکن است در برخی موارد دچار مرگ افراد شود.

هیپوترمی (کاهش دمای بدن)

شاید تعجب کنید که یکی از عوارض سوختگی، کاهش دمای بدن یا هیپوترمی است. اما آسیب به پوست ممکن است منجر به از دست دادن قسمت زیادی از گرمای بدن شود. اگر بدن نتواند گرمای لازم را برای جبران گرمای از دست رفته پس از این آسیب فراهم کند، دمای بدن به گونه ای کاهش می یابد که زندگی فرد را تهدید می کند.

اختلال تنفسی

برخی از سوختگی ها در اثر آتش سوزی رخ می دهند که ممکن است دود و گرمای بالایی را ایجاد کنند. استنشاق هوای گرم و دود می تواند به سیستم تنفسی آسیب وارد کرده و مشکلات تنفسی فراوانی را برای فرد به وجود آورد.

ایجاد جای زخم (اسکار)

در طول روند بهبود طبیعی سوختگی ها، گاهی اوقات ممکن است اسکار یا زخم های شدید ایجاد شود، به خصوص زمانی که بافت آسیب دیده خارجی باشد. این اسکارها ممکن است از نظر زیبایی خوشایند نبوده و بر ظاهر افراد اثرات منفی ایجاد کند. همچنین فرآیند تشکیل اسکار می‌تواند در بافت های داخلی رخ دهد. در چنین وضعیتی بافت‌های عضلانی و تاندون می‌توانند علاوه بر زخم منجر به انقباض آن ها، محدود کردن توانایی حرکت و بروز نقص در خود مفصل شوند.

درمان و ترمیم جای سوختگی

همان طور که اشاره شد، سوختگی ها از خفیف یا شدید ممکن است سبب ایجاد اسکار (زخم) شود. به منظور کاهش ایجاد جای زخم و همچنین از بین بردن جای زخم سوختگی روش های مختلفی انجام می شود که عبارتند از:

سوختگی درجه سه - درمان سوختگی در خانه

ترمیم و درمان محل سوختگی با پمادها

برای ترمیم بافت پوستی، پمادهای مختلفی وجود دارد که بر حسب میزان سوختگی از سوی متخصصین تجویز می شود. پماد در طول روز چند نوبت و در فواصل زمانی مشخصی باید استفاه شود تا محل سوختگی به طور کامل ترمیم گردد. استفاده از کرم ها و پمادهای مرطوب کننده و ترمیمی نیز می تواند به درمان جای زخم کمک کند.

ترمیم محل سوختگی با لیزر

لیزرهای مختلفی به منظور ترمیم محل سوختگی بکار گرفته می شوند. لیزر فرکشنال دی اکسید کربن و لیزر اربیوم از جمله مهترین انواع لیزرهایی هستند که به ترمیم محل سوختگی و زخم ناشی از آن کمک می کند. توجه داشته باشید که آسیب های شدید بر روی پوست با لیزر درمان نشده و به جراحی نیاز دارند.

پیشگیری از ایجاد زخم سوختگی

اگر دچار سوختگی شده اید باید به توصیه های زیر عمل کنید تا هیچ خطری سلامت شما را به خطر نیندازد:

  • از قرار گرفتن محل سوختگی در آفتاب اجتناب کنید.
  • از ترکاندن تاول خودداری کنید. این عمل نه تنها سبب ایجاد زخم و اسکار می شود، بلکه احتمال عفونت را افزایش می دهد.
  • داروهای موضعی تجویز شده توسط پزشک را به طور مرتب مصرف کنید. همان طور که اشاره شد یکی از موثرترین روش های درمان سوختگی که از ایجاد زخم جلوگیری می کند، استفاده از کرم های سوختگی ترمیم کننده است.

اقدامات اولیه‌ای که در زمان سوختگی با آب جوش باید انجام دهید

بسیاری از موارد سوختگی با آب جوش را می‌توان به راحتی در منزل درمان کرد. این نوع سوختگی ممکن است خفیف باشد و به راحتی بتوانید آن را در منزل درمان کنید. با این وجود، در اکثر مواقع، با درد شدید و گاهی نیز تاول همراه است.

در هر صورت در زمان سوختگی باید قبل از درمان، کارهایی را انجام دهید که در اینجا به آنها می‌پردازیم:

  • جدا کردن لباس از بدن

اگر محل سوختگی در زیر لباس باشد، به سرعت لباس را از بدن خارج کنید تا به محل سوختگی نچسبد.

  • جدا کردن اکسسوری‌ها

وسایل تزئینی و زیورآلات را از محل سوختگی جدا کنید تا در صورت ورم و یا تاول زدن محل سوختگی، به آن نچسبند.

  • خنک کردن جای سوختگی با آب سرد

برای اینکه بتوانید سوختگی با آب جوش را به راحتی درمان کنید، به محض سوختگی، به سرعت پوست خود را به مدت ده الی بیست دقیقه در زیر آب سرد نگه دارید. این کار به تسکین درد سوختگی کمک زیادی می‌کند.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: شادی همتی

آخرین بروز رسانی

27 آذر 1401

بروز رسانی توسط

شادی همتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *