افتتاح حساب ترکیه
علت ریزش مژه

علت ریزش مژه را می دانید؟ دلایل زیادی وجود دارد که افراد می توانند مژه های خود را بیش از حد متوسط از دست دهند. درصورتی که از محصولات دارای کیفیت نامناسب استفاده کنید احتمال ریختن مژه افزایش پیدا می‌کند. با شادمگ همراه باشید تا علت ریزش مژه را بدانید.

علت ریزش مژه

دلایل ریزش مژه متفاوت است اما اکثر افراد دلیل اصلی آن را استفاده از محصولات آرایشی چشم می‌دانند. اگر این محصولات از کیفیت خوبی برخوردار نباشند احتمال آسیب‌های چشمی و ریختن مژه افزایش پیدا می‌کند. اما علت ریزش مژه تنها به این عامل بستگی ندارد. پیش از این در رابطه با پر پشت شدن مژه ها صحبت کردیم در ادامه علت ریختن مژه را از جهات مختلف بررسی می‌کنیم.

پر پشت شدن مژه - علت ریزش مژه

1. استفاده از ریمل

مطالعات زیادی نشان داده است که اکثر زنان به‌دلیل استفاده از ریمل یا محصول آرایشی بی‌کیفیت دچار ریزش مژه می‌شوند. به این وضعیت ماداروزیس می‌گویند. در واقع باید ریمل‌های ضد آب را از عوامل موثر در ریزش مژه دانست.

این مشکل می‌تواند در برخی از زنان با آلرژی و از دست دادن کامل مژه‌ها همراه باشد. از طرفی وقتی ریمل آرایشی شما ضد آب است برای پاک کردن آن به مواد شیمیایی و فشار بیشتری نیاز دارید که این مورد خود باعث ریختن و نازک شدن تار مژه‌ها می‌شود.

2. تحمل فشار و استرس در ریزش مژه موثر است

استرس همان‌طور که می‌تواند آسیب زیادی به عملکرد بدن وارد کند، موجب از بین رفتن مژه‌ها هم می‌شود. بدن با تحمل استرس و فشار عصبی در متابولیسم تغییراتی ایجاد می‌کند که نوسان ترشح هورمون کورتیزول را در پی خواهد داشت.

این هورمون باعث کنترل حالات عصبی، جنگ و گریز می‌شود که در صورت ایجاد تغییر در سطح ترشح آن کنترل لازم هم از بین می‌رود. این نوسانات ناشی از استرس می‌تواند به ریختن و نازک شدن تار مژه منجر شود.

ریزش مژه - علت ریزش مژه

3. تریکوتیلومانیا تاگل

وضعیت روانی فرد از دیگر دلایل ریزش مژه به‌شمار می‌آید. تریکوتیلومانیا که به آن اختلال کنترل تکانه هم می‌گویند وضعیتی است که فرد بیمار به کندن موهای سر، مژه یا ابروی خود علاقه دارد. این بیماران موهای سر یا تار مژه خود را از ریشه جدا می‌کنند و احتمال این‌که در مدت زمان کوتاه بخش بزرگی را از بین ببرند بسیار زیادی است.

با این ترفندا بدون هزینه پوست صورتت رو سفت کن

احتمال بروز این عارضه در کودکان و نوجوانان به‌خصوص سنین بلوغ بیشتر است. در صورت درمان احتمال توقف این عارضه وجود دارد، اما برخی افراد تا سنین بزرگسالی هم با این کار به تار مژه و موهای سر خود آسیب می‌زنند.

4. تیروئید

غده تیروئید کم‌کار و پرکار می‌تواند باعث شکننده شدن تارهای مژه، خشکی و کم پشت شدن آن‌ها شود. افراد مبتلا به تیروئید پرکار با لکه‌های طاس روی سر، ابرو و مژه‌های خود روبه‌رو می‌شوند که در نهایت به ریختن تار موهای آن ناحیه منجر خواهد شد.

5. آلوپسی علت ریزش مژه

آلوپسی یک بیماری شناخته شده در زمینه سیستم ایمنی است که با ریزش مو در بخش‌های مختلف بدن همراه می‌شود. سلول‌های ایمنی به فولیکول مو حمله می‌کنند و باعث از بین رفتن آن‌ها خواهند شد. از همین رو فرد در موهای سر، مژه و ابروی خود با پدیده ریزش مواجه می‌شود. این بیماری به‌طور کلی قابل درمان نیست، اما می‌توان با راه‌کارهای پزشکی آن را کنترل کرد.

6. داروها

مصرف خودسرانه برخی از داروها می‌تواند باعث ریختن تار مژه، ابرو و موی سر شود. بنابراین از استفاده داروها بدون تجویز پرهیز کنید و در صورت مشاهده عوارض حتما از پزشک مربوطه مشورت بگیرید.

سرم تقویت مژه - علت ریزش مژه

منظور از ریزش مژه چیست ؟

مژه‌ها همچون موی سر چرخه طبیعی رشد دارند. در این فرایند مژه‌هایی که به سن بلوغ می‌رسند با جدا شدن از ریشه ریزش پیدا می‌کنند تا تار مژه جوان‌تر جایگزین آن شود. بدین شکل چشم‌های شما همیشه مژه‌های جوان و شادابی خواهد داشت. فرآیند رشد مژه دارای 3 مرحله طبیعی است:

  1. فاز آناژن: رشد مژه‌ها در فاز آناژن شروع می‌شود و معمولا بین 4 تا 10 هفته طول می‌کشد. در این مدت رشد مژه بسیار آهسته بوده و حدود 0.12 تا 0.14 میلی‌متر افزایش طول خواهند داشت.
  2. فاز کاتاژن: این مرحله به فاز تخریبی شهرت دارد. مژه‌ها در مرحله کاتاژن رشد کرده‌اند، اما به‌دلیل عدم دریافت مواد مغذی فولیکول آن از بین می‌رود.
  3. فاز تلوژن: این مرحله زمان استراحت مژه‌هاست. چرخه زندگی طبیعی یک مژه حدود یک سال خواهد بود که می‌توان این مدت را برای افراد مختلف متفاوت دانست.

زمانی که این چرخه طبیعی رشد مژه (3 فاز آناژن، کاتاژن و تلوژن) برهم بخورد و بین ریختن تارهای مژه تا رشد مجدد آن فاصله زیادی ایجاد شود، باید نگران بروز مشکل ریزش مژه شوید. در این مواقع بهتر است راه‌کارهای درمانی را که در ادامه مقاله به‌طور مفصل در مورد آن‌ها صحبت می‌کنیم، آغاز کنید.

چطور پوست برنزه طلایی جذاب داشته باشیم ؟ نکات حرفه ای برای برنزه کردن

راه‌کارهای درمان خانگی ریزش مژه

بهترین راه‌کار برای درمان ریزش مژه این است که عوامل آسیب زننده به آن را در کوتاه‌ترین زمان شناسایی و متوقف کنید. پس از آن می‌توانید از روش‌های درمان خانگی ریزش مژه کمک بگیرید. درمان ریزش مژه با روش‌های خانگی بسیار ساده بوده و در اغلب موارد قابل دسترس است.

تقویت مژه - علت ریزش مژه

ماساژ دادن

ماساژ چشم و پلک‌ها به آرامی یکی از راحت‌ترین ترفندهای درمان خانگی ریختن تار مژه محسوب می‌شود. با این کار که هیچ هزینه‌ای هم ندارد شما به گردش خون موجود در تار مژه‌ها کمک می‌کنید. بنابراین می‌توان ماساژ چشم را یک روش بسیار کاربردی در درمان ریزش و افزایش طول مژه‌ها دانست.

چای سبز

گذاشتن کیسه چای سبز بر روی پلک‌ها به‌دلیل داشتن فلاونوئید و پلی‌فنولی موجب افزایش طول مژه و جلوگیری از ریزش آن می‌شود. از طرفی این کار موجب رفع خستگی و ایجاد آرامش در چشم‌های شما خواهد شد.

روغن کرچک

این روغن یکی از موارد بسیار موثر در درمان ریزش مژه است. همچنین استفاده از آن می‌تواند به طول رشد مژه‌های شما کمک کند. ترکیب چند قطره روغن کرچک با روغن نارگیل و ماساژ بر روی مژه به صورت شبانه به مرور زمان از ریزش آن جلوگیری خواهد کرد. یادتان باشد صبح پس از بیدار شدن حتما اثرات روغن کرچک را از روی چشمتان پاک کنید.

روغن ویتامین E

این روغن یکی از ترفندهای کاربردی در درمان خانگی ریزش مژه است. برای استفاده از آن کافیست کپسول ویتامین E را باز کنید، سپس روغن خارج شده را بر روی مژه‌ها ماساژ دهید. این کار علاوه‌بر توقف ریختن تار مژه موجب تقویت و افزایش طول آن می‌شود.

ریمل - علت ریزش مژه

روغن زیتون

روغن زیتون حاوی اسید چرب مفیدی است که می‌تواند یک درمان خانگی بسیار موثر در برابر ریزش مژه باشد. ماساژ مژه‌ها با روغن زیتون موجب آب‌ر‌سانی کافی شده و فولیکول تار مژه را تقویت می‌کند.

پیشگیری از ریزش مژه

بر اساس علل ریزش مژه که به برخی از آنها در بخش های فوق اشاره کردیم، لازم است تا راه های پیشگیری از ریزش مژه را نیز بشناسیم و تا جای ممکن از بروز این مسئله جلوگیری به عمل آوریم. اصلی ترین راه هایی که می توانید برای پیشگیری از ریزش مژه انجام دهید، به شرح زیر هستند:

  • کاهش مصرف مواد آرایشی مژه

بانوانی که به میزان زیادی از مواد آرایشی مژه استفاده می کنند برای جلوگیری از ریزش مژه های خود باید میزان مصرف مواد آرایشی مژه را کاهش دهند. ریمل زدن مژه ها به صورت دائمی و مداوم سلامت مژه ها را تهدید می کند و باعث ریزش آنها می شود. در نتیجه باید از این کار پرهیز کرد. مخصوصا در پاک کردن ریمل ضدآب باید بسیار دقت کنید.

  • استفاده از مواد آرایشی مژه مرغوب

در صورتی که از مواد آرایشی مژه و ریمل استفاده کنید، سعی کنید که از برند های مرغوب و با کیفیت استفاده کنید و از به کار بردن ریمل های بی کیفیت و ارزان قیمت پرهیز کنید؛ زیرا اینگونه مواد آرایشی تأثیر مخرب بیشتری بر روی مژه ها می گذارند.

  • پرهیز از انجام کاشت مژه و به کار بردن مژه مصنوعی

کاشت مژه و استفاده از مژه مصنوعی می تواند باعث ریزش آنها شود. در نتیجه لازم است که برای حفظ سلامتی و زیبایی مژه های طبیعی از انجام دادن این امور بپرهیزید.

ترمیم موی سوخته با دکلره از روش های ساده + راه درمان سوختگی مو با چند ماسک فوق العاده

کاشت مژه - علت ریزش مژه

  • داشتن یک رژیم غذایی مناسب

برای اینکه به سلامتی مژه ها و حتی موهای خود کمک کنید و ریزش آنها جلوگیری به عمل آورید، لازم است تا یک رژیم غذایی مناسب داشته باشید که در آن مواد معدنی، ویتامین های مورد نیاز برای فولیکول مو و سایر مواد مغذی لازم برای موها تامین شود.

چه زمان باید برای درمان ریزش مژه به پزشک مراجعه کرد ؟

اگر فرد بیمار با علائم زیر مواجه شد، باید برای درمان ریزش مژه به پزشک متخصص مراجعه کند:

  • ایجاد التهاب، خارش و قرمزی در ناحیه پلک.
  • ریزش مو به صورت سراسری در کل بدن، به عنوان مثل اگر که از ناحیه پلک پایین و بالا و همچین از ناحیه سر دچار ریزش مو شدید، بهتر است تا در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.
  • احساس فشار و یا التهاب در اطراف چشم.
  • اختلال در بینایی.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: shadi hemati

آخرین بروز رسانی

28 آذر 1402

بروز رسانی توسط

shadi hemati

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *