افتتاح حساب ترکیه
بازسازی پوست با میکرونیدلینگ

بازسازی پوست با میکرونیدلینگ یکی روش های به ظاهر مدرن برای ترمیم پوست و زیبایی است که مورد استقبال زیادی قرار گرفته است. این روش با استفاده از بی حسی موضعی سراغ به جنگ چین و چروک ها و لکه های پوستی می رود و پوست را وادار به تولید کلاژن می کند. به همین قادر است چین و چروک ، جای جوش و زخم را درمان کند . اما شادمگ در این مطلب از معایب این روش هم برایتان گفته ؛ دلایلی که ممکن است شما را قانع کند که سراغ این روش زیبایی نروید.

میکرونیدلینگ صورت چیست

میکرونیدلینگ یک راهکار مدرن برای بهبود بافت پوست و از بین بردن جای جوش و آکنه و حتی رفع تیرگی دور چشم است. در این روش غیرتهاجمی در عرض چند دقیقه پوست شما جوان‌تر می‌شود و درخشندگی پوست تان به طرز شگفت‌انگیزی افزایش پیدا می‌کند. این موضوع به دلیل تحریک پوست به تولید کلاژن بیشتر ایجاد می‌شود و ظاهر جوان، سالم و زیبا به پوست شما می‌بخشد. اما میکرونیدلینگ به روش‌های مختلفی انجام می‌شود و هر یک از این روش‌ها می‌توانند به نوعی به بهبود وضعیت پوست شما کمک کنند. در این مقاله  می‌توانید با هر آن چیزی که لازم است درباره آن بدانید، آشنا شوید.

از بین بردن جای جوش - بازسازی پوست با میکرونیدلینگ

طرفداران میکرونیدلینگ ادعا می کنند این روش می تواند اکثر مشکلات پوستی از جمله چین و چروک ، جای جوش ، جای زخم های قشر خارجی پوست و جای سوختگی را درمان کند . البته اگر دوست داشته باشید می توانید از مطلب درمان سوختگی در خانه استفاده کنید و روش های طبیعی خانگی را امتحان کنید.

نحوه انجام میکرونیدلینگ

در این روش پس از بی‌حسی موضعی با کرم (برای بی‌حسی هیچ گونه تزریقی انجام نمی‌شود) با دستگاهی مخصوص منافذ و کانال‌های بسیار ریزی در پوست ایجاد می‌شود و پوست را وادار به ساختن مقادیر بالای کلاژن می‌کند و البته اگر نقصی مانند اسکار آکنه یا اسکار سوختگی یا ترک پوستی هم وجود داشته باشد، این مشکل هم به بهترین نحو ممکن برطرف می‌گردد.

استفاده همزمان از فاکتورهای رشد پلاکتی یا همان PRP بصورت تزریقی یا موضعی و یا داروهای مزوتراپی می‌تواند نتایج شگفت‌انگیز این درمان را افزایش دهد که به این کار مزونیدلینگ گفته می‌شود.

در واقع میکرونیدلینگ را می‌توان به عنوان یک روش و راهکار درمانی بسیار موثر برای افزایش زیبایی و جوانسازی پوست معرفی کرد. گفته می‌شود که این روش در مقایسه با سایر روش‌های درمانی، تاثیر بسیار بالایی بر افزایش تولید کلاژن دارد. به همین دلیل این روزها افرادی بسیار زیادی تمایل دارند تا با استفاده از این روش، پوستی جوان، شاداب و زیبا داشته باشند. البته از تاثیرات لایه برداری پوست هم غافل نشوید.

در روش میکرونیدلینگ، تعداد منافذ ایجاد شده، عمق منافذ و میزان فشار بر روی پوست یکسان است. افراد در زمان انجام تکنیک میکرونیدلینگ به دلیل استفاده از بیحسی موضعی، احساس درد نخواهند داشت یا اینکه درد بسیار کمی را حس می‌کنند.

میکرونیدلینگ چه فوایدی دارد ؟

میکرونیدلینگ که به آن Collagen Induction Therapy هم گفته می شود توسط یک قلم که در سر آن سوزن های ریزی تعبیه شده و باعث ایجاد صدها حفره های نازک روی قشای خارجی پوست می شود .

این روش دو هدف را دنبال می کند :

۱ – با ایجاد سوراخ های میکرونی روی پوست شرایطی را ایجاد می کند تا سرم های مخصوص بتواند جذب قشای داخلی پوست شده تا نتایج بهتری را جهت ترمیم و بازسازی پوست ایجاد کند .

ریلکس کردن صورت - دستگاه میکرونیدلینگ - بازسازی پوست با میکرونیدلینگ

۲ – سوراخ های کوچک ایجاد شده توسط دستگاه میکروپن ، باعث می شود پوست با تولید کلاژن و الاستین شروع به بازسازی خود نماید . این فرایند باعث بهبودی چین و چروک ، خطوط ریز ، جای جوش ، زخم ها و منافذ می شود.

در بعضی از دستگاه های درماپن ، سرم و مواد مغذی همزمان با ایجاد حفره های میکرونی در پوست تزریق می شوند . ولی عموما ابتدا سرم یا مزو روی پوست مالیده شده بعد جهت نفوظ این مواد ، با درماپن روی پوست حفره های ریز ایجاد می گردد.

ترفند های ساده و خانگی برای فر کردن مو

آیا به دنبال شروع یک روتین پوستی روزانه هستید ولی نمی دانید که از چه تعداد محصول مراقبت از پوست باید استفاده کنید و کدام یک از محصولات موجود در بازار برای پوست شما مناسب است. شادمگ برنامه خوبی برای روتین پوستی مناسب شما به شما ارائه کرده.

کاربرد میکرونیدلینگ

از میکرونیدلینگ برای از بین بردن نقص‌های پوستی، لکه‌ها و همچنین چین و چروک‌ های پوستی استفاده می‌شود. در ادامه به برخی از مهم‌ترین موارد استفاده از آن اشاره شده است.

  • جوانسازی پوست صورت
  • از بین بردن لک‌های پوستی و جای جوش
  • کمک به رشد موها و ابرو
  • از بین بردن جای بخیه
  • روشن کردن پوست
  • رفع تیرگی زانو
  • رفع تیرگی زیر چشم
  • جوانسازی پوست زیر چشم
  • از بین بردن چروک‌های پیشانی
  • کم رنگ شدن ترک‌های پوستی
  • از بین بردن منافذ پوستی
  • سفت شدن پوست
  • درمان لکه‌های تیره روی پوست

انواع بازسازی پوست با میکرونیدلینگ

برای انجام میکرونیدلینگ معمولاً از لوازم متفاوتی استفاده می‌شود که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

درمارولر

یک وسیله دستی و با تعدادی سوزن ریز که صورت غلتکی روی پوست قرار می‌گیرد و سوزن‌های فولادی آن روی پوست زخم‌های ریزی ایجاد می‌کنند. پیشنهاد شادمگ به شما این است که از  فواید بخور سرد برای بدن و بخصوص پوست و مو بیشتر بدانید و این روش خیلی بی دردسر را در روتین روزانه خود قرار دهید.

ماساژ صورت - بازسازی پوست با میکرونیدلینگ

دستگاه درماپن

این روش یک جایگزین کاربردی برای دستگاه درمارولر است که درواقع یک دستگاه الکتریکی شبیه به قلم است. با روشن کردن دستگاه سوزن‌های آن مدام به سمت بالا و پایین حرکت می‌کنند و در دقیقه بیشتر از 18000 ضربه روی پوست ایجاد می‌کنند.

دستگاه آر آف میکرونیدلینگ

دستگاه بعدی نوعی میکرونیدلینگ متفاوت است که در آن به جای سوزن از پالس حرارتی استفاده می‌شود. امروزه بسیاری از پزشکان از این روش برای جوانسازی و درخشندگی پوست استفاده می‌کنند.

دستگاه میکرونیدلینگ - بازسازی پوست با میکرونیدلینگ

مزایا میکرونیدلینگ

فواید میکرونیدلینگ بسیار زیاد است و مهم‌ترین آن افزایش کلاژن سازی پوست است. زمانی که پوست کلاژن بیشتری تولید کند، انعطاف‌پذیری پوست شما افزایش پیدا می‌کند. با استفاده از آن چین و چروک‌های ریز از بین می‌روند و درنتیجه پوست شما جوان‌تر و شاداب‌تر به نظر می‌رسد. این روش غیرتهاجمی جوانسازی پوست از بسیاری از روش‌های جوانسازی پوست کم عارضه تر است و سوزن‌های به کار رفته در میکرونیدلینگ آنقدر ملایم و نازک هستند که حتی می‌توان از این روش برای جوانسازی پوست اطراف چشم نیز استفاده کرد.

استفاده از میکرونیدلینگ موجب می‌شود تا جذب محصولات مراقبت از پوست و روغن‌های پوستی تا 200 برابر افزایش پیدا کنند. به علاوه بعد از این روش درمان فرد هیچگونه دوره نقاهت و یا دردی نخواهد شد و می‌تواند طبق روال معمول از پوست خود مراقبت کند.

شایع‌ترین عوارض میکرونیدلینگ صورت

تحریک سلول‌های پوستی و وارد کردن مواد خارجی به بافت‌های آن دلیل اصلی بروز عوارض در روش‌های جوان‌سازی و ترمیم پوست از جمله میکرونیدلینگ است. شدت این عوارض به نوع پوست هر فرد، میزان حساسیت، مقدار مواد، سن و… بستگی دارد و البته مراقبت‌های قبل و بعد از آن نیز می‌توانند در شدت عوارض موثر باشند. در این بخش در خصوص عوارض میکرونیدلینگ صورت توضیح می‌دهیم و در بخش بعدی راهکارهایی برای کاهش عوارض و برطرف شدن آن‌ها به شما ارائه خواهیم داد.

قرمزی پوست

ورود سوزن‌های ریز میکرونیدلینگ به بافت پوست و تحریک سلول‌های آن می‌تواند باعث قرمز شدن پوست چه در ناحیه تحت درمان و چه در دیگر نواحی صورت شود. افرادی که پوست حساس و آسیب‌دیده دارند معمولا زمان بیشتری قرمزی پوست را تجربه خواهند کرد؛ اما این زمان اغلب بیشتر از چند روز نیست.

توصیه پزشکان متخصص خانه سفید برای کاهش قرمزی پوست بعد از میکرونیدلینگ استراحت است. درواقع شما باید بعد از جلسه میکرونیدلینگ به خانه بروید و استراحت کنید تا پوست بدون هیچ فشاری بتواند به ترمیم بافت‌های خود بپردازد.

ملتهب شدن پوست و ایجاد حساسیت

تحریک پوست توسط سوزن‌های میکرونیدلینگ باعث ترشح ماده‌ای به نام هیستامین در بافت‌های آن می‌شود که پوست را ملتهب می‌کند. این موضوع هم کاملا طبیعی است و نشان از سالم بودن بافت‌ها و سلول‌های صورت شما دارد.

نکته‌اینجاست که تا زمانی که التهاب پوست به طور کامل برطرف نشده باید از نور خورشید و گرمای مستقیم دوری کنید. بعد از میکرونیدلینگ حتی‌الامکان تا 3 روز از خانه خارج نشوید یا صورت خود را خیلی خوب بپوشانید تا نور خورشید به آن نخورد. بعد از این مدت حتما از کرم‌های ضد آفتاب با SPF حداقل 30 استفاده کنید.

روش های طبیعی و خانگی پاک کردن لاک بدون استون و پد

پاکسازی با میکرونیدلینگ - بازسازی پوست با میکرونیدلینگ

زخم‌های ریز در محل بازسازی پوست با میکرونیدلینگ

سوزن‌های میکرونیدلینگ به عمق پوست نفوذ می‌کنند و این موضوع باعث ایجاد زخم‌های بسیاری ریزی در سطح پوست خواهد شد. این زخم‌ها بعد از چند روز به طور کامل برطرف می‌شوند و جای آن‌ها بر روی پوست باقی نمی‌ماند.

نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که بعد از انجام این عمل نباید زخم‌ها را دست‌کاری کنید یا در محیط‌های پر از گردوغبار و آلودگی قرار بگیرید. این موضوع می‌تواند باعث عفونی شدن زخم‌ها یا باقی ماندن جای آن‌ها بر روی پوست شما شود.

خشک شدن ناحیه درمان

اگر سایز سوزن به‌درستی انتخاب نشده باشد، بافت‌های پوست کشیده می‌شوند که این عامل در ناحیه درمان خشکی به وجود می‌آورد. این موضوع چندان نگران‌کننده نیست؛ چراکه با استفاده از کرم‌های مرطوب‌کننده و متعادل‌کننده پوست که آب‌رسانی کافی انجام می‌دهند می‌توان آن را برطرف کرد.

تورم ناحیه بازسازی پوست با میکرونیدلینگ

با توجه به اینکه هدف اصلی در میکرونیدلینگ ایجاد آسیب‌های کنترل‌شده در لایه رویی پوست برای تحریک لایه‌های زیرین و ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده است، تورم یکی از عوارض عادی این روش خواهد بود. درواقع تورم نشان می‌دهد که سلول‌های ایمنی پوست شما بیدار شده‌اند و با خون‌رسانی بیشتر به نواحی درمان تلاش می‌کنند که اثرات ناشی از مواد خارجی را برطرف کنند. این همان چیزی است که پوستتان را جوان و شاداب می‌کند و آسیب‌های آن را از بین می‌برد.

احتمال ایجاد آلرژی بعد از بازسازی صورت

با توجه به اینکه سوزن‌های میکرونیدلینگ ساختاری فلزی دارند، افرادی که به فلزها حساسیت نشان می‌دهند کاندید مناسبی برای این روش نیستند. این افراد بعد از استفاده از این روش دچار حساسیت می‌شوند و آسیب‌هایی جدی به ساختار پوست آن‌ها وارد خواهد شد. به همین دلیل پزشکان خانه سفید مراجعان را از نظر هرگونه واکنش آلرژیک مورد بررسی قرار می‌دهند تا از سلامتی افراد بعد از انجام این عمل مطمئن شوند.

بی حسی موضعی - بازسازی پوست با میکرونیدلینگ

عوارض نادر میکرونیدلینگ صورت

اگر برای انجام میکرونیدلینگ صورت به مراکز و کلینیک‌های معتبری مراجعه کنید که پزشکان آن‌ها تخصص و مهارت کافی برای این کار را دارند، جای نگرانی در خصوص عوارض وجود نخواهد داشت. درواقع مواردی که در این بخش اشاره می‌کنیم بسیار نادر هستند و تنها در صورتی به وجود می‌آیند که یک شخص ناشی میکرونیدلینگ را انجام داده باشد.

ایجاد لک (پیگمانتاسیون) بعد از بازسازی پوست با میکرونیدلینگ

پزشک متخصص و باتجربه قبل از انجام میکرونیدلینگ پوست شما را از نظر وجود جوش، آکنه یا هر آسیب فعال دیگری بررسی می‌کند و در صورت مشاهده آن‌ها روش‌های درمانی جوش و آکنه آغاز می‌شوند. آسیب‌های فعال موجود بر روی پوست در اثر سوزن‌های میکرو تحریک می‌شوند و با افزایش مقدار باکتری روی سطح پوست گسترش پیدا کرده و به آن آسیب می‌زنند.

افزایش جوش و آکنه و دیگر آسیب‌های پوستی می‌تواند سلامت آن را به خطر بیندازد و لک‌هایی بر روی پوست ایجاد کند که تا آخر عمر باقی می‌مانند و از بین بردن آن‌ها به این سادگی‌ها ممکن نیست. اگر برای انجام این عمل به محل نامعتبری مراجعه کنید این موضوع بررسی نمی‌شود و ممکن است آسیب‌هایی جدی به زیبایی شما وارد شود.

یکی دیگر از عواملی که می‌تواند باعث ایجاد لک‌های پوستی بعد از میکرونیدلینگ شود، بالا بودن فشار دست در زمان حرکت درمارولر و قرار گرفتن در معرض نور خورشید است. با مراجعه به کلینیک خانه سفید خیال شما از بابت مورد اول راحت است و مطمئن هستید که فشار دستگاه نه آن‌قدر زیاد است که به پوستتان آسیب برساند و نه آن‌قدر کم که تاثیری بر روی آسیب‌ها نداشته باشد. استفاده از کرم‌های ضد آفتاب نیز باعث رفع مشکل دوم و حفظ درخشندگی و یکدستی ساختار پوست شما خواهد شد.

عفونت ناحیه درمان

جدی‌ترین عارضه‌ای که بعد از انجام میکرونیدلینگ در یک مرکز نامعتبر به وجود می‌آید عفونت زخم‌هاست. اگر سوزنی که وارد بافت‌های زیرپوستی می‌شود به‌خوبی ضدعفونی نشده باشد یا فضای انجام این کار بهداشتی نباشد، ممکن است بعد از اتمام کار زخم‌های ریز سوزن‌ها عفونی شوند و مشکلاتی جدی برای شما به وجود آید.

از بین بردن جای زخم با میکرونیدلینگ - بازسازی پوست با میکرونیدلینگ

نکته دیگر اینکه پاک‌سازی نامناسب پوست قبل از انجام این عمل و وجود مواد آلوده‌کننده مانند محصولات آرایشی، گردوغبار و… بر روی آن می‌تواند باعث انتقال آلودگی به بافت‌های زیرین پوست و درنهایت بروز عفونت شود.

انواع ماسک شیر برای صورت و جادویی که باید منتظرش باشید

ایجاد زخم‌های عمیق

درمارولر دستگاهی است که میکرونیدلینگ با استفاده از آن انجام می‌گیرد. بر روی این دستگاه سوزن‌هایی با اندازه‌های مختلف قرار می‌گیرد که می‌توانند در عمق متفاوتی از پوست نفوذ کنند. بسته به نوع پوست فرد و شدت آسیب عمق نفوذ سوزن‌ها متفاوت است و باید از سوزن‌هایی با اندازه مناسب استفاده شود. اگر سوزنی که برای فرد انتخاب می‌شود عمق نفوذ زیادی داشته باشد می‌تواند باعث ایجاد زخم‌های عمیقی در پوست شود که اثرات آن همیشه باقی خواهد ماند. این موضوع معمولا در اثر ناشی بودن تکنسین و مراجعه به مراکز نامعتبر اتفاق می‌افتد.

خراشیدگی ناشی بازسازی پوست با میکرونیدلینگ

از دیگر عوارضی که در اثر نابلد بودن تکنسین میکرونیدلینگ ایجاد می‌شود می‌توان به خراشیدگی پوست اشاره کرد. انتخاب سایز نامناسب سوزن‌ها یا حرکت دادن آن بر روی پوست با فشار بیشتر از حد موردنیاز می‌تواند این مشکل را ایجاد کند. درواقع در زمان انجام این عمل درمارولر را باید به‌صورت رفت و برگشتی بارها و بارها بر روی پوست کشید و اگر سوزن‌های مناسبی انتخاب نشده باشد، خراشیدگی‌هایی به وجود می‌آید که درمان آن زمان زیادی از شما خواهد گرفت.

برای کاهش عوارض میکرونیدلینگ چه‌کار کنیم ؟

جدی گرفتن مراقبت‌های قبل و بعد از درمان چیزی است که باعث می‌شود عوارض میکرونیدلینگ کاهش پیدا کند و خیلی زود از بین برود. در لیست زیر تعدادی از مهم‌ترین این مراقبت‌ها را آورده‌ایم.

قبل از انجام میکرونیدلینگ پوست را کاملا پاک‌ سازی کنید تا آلودگی‌های سطحی به بافت‌های زیرین نفوذ نکنند. پاک‌سازی پوست به جذب مناسب مواد نیز کمک می‌کند.
در صورت مصرف داروهای خاص، وجود آسیب‌ها یا ضایعات پوستی فعال یا سابقه ابتلا به آن‌ها و سوابق پزشکی به طور کامل با پزشک صحبت کنید.
۲ تا ۳ هفته قبل از انجام این کار استفاده از مواد لایه‌بردار طبیعی و شیمیایی را متوقف کنید. این مواد باعث نازکی پوست می‌شوند و تاثیر میکرونیدلینگ را کاهش می‌دهند.
بعد از انجام میکرونیدلینگ خوراکی‌هایی مصرف کنید که به بهبود زخم‌ها و التهاب کمک می‌کنند.
از داروهای ضدالتهاب مانند ادویل و بروفن استفاده نکنید.
حداکثر یک هفته از انجام فعالیت‌هایی که باعث تعریق زیاد پوست می‌شوند دوری کنید.
در زمان خروج از خانه حتما از کرم‌های ضد آفتاب حاوی زینک استفاده کنید.
هرگز زخم‌های ریز میکرونیدلینگ را دست‌کاری نکنید یا پمادها یا داروهای موضعی را برای درمان آن‌ها به کار نبرید.
تا زمان بهبود کامل زخم‌های میکرونیدلینگ از محصولات مراقبتی که خاصیت اسیدی دارند استفاده نکنید.

فواید میکرونیدلینگ - بازسازی پوست با میکرونیدلینگ

توصیه ها و اقدامات لازم پس از بازسازی پوست با میکرونیدلینگ :

  •  تا ۱۲ ساعت از کرم های ضد آفتاب استفاده نکنید .
  •  تا ۱۲ ساعت تمرین های ورزشی شدید انجان ندهید.
  •  تا ۱۲ ساعت آرایش نکنید .
  • چند ساعت پس از درمان صورت را به آرامی با آب ماساژ دهید و آثار خون خشک شده را پاک نمایید.
  • ۱۰ تا ۱۴ روز الکل مصرف نکنید .
  • حداقل به مدت ۱۰ روز در معرض تابش آفتاب قرار نگیرید .

نکات مهمی که باید برای بازسازی پوست با میکرونیدلینگ بدانید

به خاطر داشته باشید که میکرونیدلینگ روشی است که باید توسط متخصص و پزشک انجام شود، پس از انجام این کار در آرایشگاه‌ها اجتناب کنید.
قبل از انجام آن ابتدا پزشک پوست و مو باید شرایط پوست شما را با دقت مشاهده کند و بعد از بهترین روش برای شما استفاده کند.
افرادی که باردار هستند نباید از آن استفاده کنند.
اگر به بیماری پوستی خاصی مبتلا هستید و یا سابقه زخم‌های پوستی دارید، مجاز به استفاده از آن نیستید.
افرادی که از داروهای رقیق‌کننده خون مثل ایبوپروفن و آسپرین استفاده می‌کنند، باید حداقل 3 هفته قبل از این درمان مصرف این داروها پرهیز کنند.
افرادی که از داروهایی برای رفع آکنه استفاده می‌کنند، باید مصرف دارو را از چند هفته قبل از درمان متوقف کنند.
درمان با این روش معمولاً حدود 10 تا 30 دقیقه طول می‌کشد و طول درمان با توجه به شرایط پوستی ممکن است از 4 تا 6 جلسه طول بکشد. جلسات درمان باید فاصله یک ماهه انجام شوند.
برخی مطالعات نشان می‌دهد که استفاده از میکرونیدلینگ می‌تواند به رویش مجدد مو در افراد مبتلا به آلوپسی کمک کند.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: سیده سمانه جلیلی

آخرین بروز رسانی

23 خرداد 1402

بروز رسانی توسط

سیده سمانه جلیلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *