خشك كردن گردو تازه در خانه کار بسیار ساده است، اما باید به چند نکته ی مهم دقت کنید تا ماندگاری گردو زیاد شود و زود خراب نشود. شادمگ تکنیک هایی که به خشك كردن گردو تازه کمک می کند را یادتان می دهد، با ما همراه باشید.
خشک کردن گردو تازه
خشک کردن گردو سبب افزایش مدتزمان نگهداری و جلوگیری از فساد آن میشود.
زمان برداشت، گردو دارای یک پوسته سبز چسبنده است که باید از روی مغز گردو جدا شود؛ زیرا اگر گردو بیش از یک هفته درون این پوست سبز باقی بماند بهمرور مغز آن کوچکشده، سیاه و خراب میشود.
پوست سبز گردو محیطی مناسب برای رشد قارچها و میکروارگانیسمها فراهم میآورد که میتواند بهسرعت منجر به فساد گردو شود؛ بنابراین برای جلوگیری از کاهش کیفیت و خرابی گردو باید این پوستهها را جدا و گردوها را خشک کرد.
خشک کردن، همچنین موجب میشود که وزن گردو کاهش یابد و نگهداری آن سادهتر شود؛ درنهایت گردوی خشکشده دارای طعم و عطر دلپذیرتری نسبت به گردوی تر است و میتواند برای مدتزمان بلندتری نگهداری شود.
نحوه تشخیص خربزه شیرین و رسیده با کمک چند ترفند ساده را در شادمگ بخوانید.
بهترین روش خشك كردن گردو تازه چیست ؟
خشک کردن این میوه را میتوانید به چندین روش انجام دهید؛ در ادامه به انواع روش خشك كردن گردو تازه میپردازیم:
خشك کردن گردو با پوست سبز
برخی از کشاورزان گردوهایی را که پوست سبز آنها به سختی جدا میشود را بدون جدا کردن پوست سبز زیر نور آفتاب قرار میدهند تا خشک شود.
البته این روش زیاد توصیه نمیشود؛ زیرا همانگونه که در بالا توضیح دادیم وجود پوست سبز گردو سبب آسیب به مغز آن میشود و همچنین گردوی خشکشده ظاهر جالبی به خود نمیگیرد.
خشک کردن گردو بدون پوست سبز
این روش بهترین روش خشک کردن گردو تازه است.
در این روش باید پوست سبز را از گردو جدا کرده، گردو را شسته و سپس آن را خشک کنیم.
جدا کردن پوست سبز گردو کمی سخت است و اغلب موجب سیاه شدن دست میشود و باید حتماً از دستکش استفاده کنید.
خشک کردن مغز گردو
یکی دیگر از انواع روش خشك كردن گردو تازه، خشک کردن مغز گردو است که برای این کار باید علاوه بر پوست سبز، پوست قهوهای را نیز دور بیاندازید.
بعد از جدا کردن مغزهای گردو آنها را در یک سینی قرارداده و در برابر نور غیرمستقیم خورشید و یا در سایهروشن خشک کنید.
همچنین میتوانید مغز گردو را در دستگاههای خشک کن که امروزه طرفداران زیادی دارند نیز خشک کنید.
انواع روش خشك كردن گردو تازه بدون پوست سبز
پس از آنکه پوست گردو تازه را گرفتید و دور انداختید؛ گردوها را بشورید و بگذارید کمی آب آنها برود و سپس با استفاده از یک روش خشك كردن گردو تازه آنها را خشک کنید.
خشک کردن گردو در سایه
پهن کردن گردو در سایه از رایجترین روش خشك كردن گردو تازه است؛ در این روش گردوها را در سینی و یا روی پارچهای ریخته و در سایهروشنی قرار میدهند.
توجه داشته باشید که اصلاً نباید گردوها را در برابر نور مستقیم خورشید قرار دهید و بهتر است گردوها را جایی قرار دهید که جریان هوا وجود داشته باشد مانند نزدیک به پنجره یا در.
بعد از گذشت یک تا دو هفته چند عدد از گردوها را بشکنید تا مطمئن شوید که آنها خشکشدهاند؛ زیرا گردو اگر هنوز دارای رطوبت باشد، ممکن است کپک بزند و خراب شود.
ترد و خشک شدن گردو به معنای خشک شدن کامل گردو است.
خشک کردن گردو به روش صنعتی
استفاده از دستگاههای صنعتی آسانترین روش خشك كردن گردو تازه است که در این روش حجم زیادی از گردو را در مدتزمان کم خشک میکنند.
برای این کار گردوهای پوستکنده را در قفسههای استیل و پر از سوراخ قرار میدهند که هوا از میان آنها عبور کرده و با گرمکن و پنکه خشکشان میکنند.
جدا کردن پوست سبز گردو تازه
درست است که جداکردن پوست سبز گردو کمی مشکل است؛ اما غیرممکن نیست.
برای جدا کردن پوست ضخیم و سفت گردو چندین راهحل وجود دارد که در زیر به آنها میپردازیم:
- قرار دادن در آفتاب: به مدت چند روز گردو را در معرض هوای آزاد گذاشته و بگذارید مقداری نور خوشید به آنها بتابد؛ سپس بعد از گذشت ۲ الی ۳ روز پوست سبز گردوها نرمتر شده و میتوانید بهراحتی با چاقو آنها را مانند میوه پوست بکنید.
- استفاده از آب گرم: گردوها را در ظرف آب گرمی بریزید و بگذارید مدتی بگذرد؛ سپس با دست آنها را فشار دهید، اگر نرم شده باشند؛ آماده جدا شدن هستند. حتی میتوانید چند دقیقه کوتاه گردو را بجوشانید و پس از سرد شدن، پوست آن را جدا کنید.
- استفاده از دستگاه پوست کن: روش سوم، روش آسانتری است و آنهم استفاده از دستگاه پوستکن است که پوست گردو را بهراحتی جدا میکند؛ البته این دستگاه برای حجم زیاد گردو مناسب است.
- ضربه زدن به پوست: گردو را روی آسفالت گذاشته و با فشار دادن آن بر روی زمین پوست سبز گردو را جدا کنید و یا میتوانید با تکه سنگی با ضربه زدن بر روی آن سبب ترک خوردن پوست گردو و جدا شدن آن شوید.
- کندن پوست با پارچه: روی گردو چند برش ایجاد کنید و پارچهای را دور گردو پیچیده و سعی کنید آن را جدا کنید؛ برای این کار باید از یک پارچه کلفت استفاده کنید.
طریقه پوست کندن گردو تازه بدون سیاه شدن دست
در هنگام پوست کندن گردوی تازه، نکتهای که حائز اهمیت است؛ اجتناب از سیاه شدن دستهاست.
رنگ قوی و پایدار پوست سبز گردو میتواند بهراحتی به پوست دست منتقل شود؛ برای جلوگیری از این امر، میتوانید از دستکشهای یکبار مصرف استفاده کنید تا پوست دستتان با مایعات پوست گردو تماس نگیرد.
میتوانید از وسایلی مانند چاقوی کوچک یا ابزارهای دیگر برای جلوگیری از تماس مستقیم دستها با پوست گردو استفاده کنید.
بعد از جدا کردن پوست سبز حتماً دستها را با مواد شوینده بهخوبی بشویید تا هرگونه رنگ باقیمانده از پوست گردو برداشته شود.
نگهداری گردو های خشک شده
گردوها را پس از خشک شدن درون یک کیسه و یا سبد توری قرار داده و در مکانی خشک و خنک یا فریزر نگهداری کنید.
چگونه گردوی تازه را خشک کنیم تا کپک نزند ؟
هر چند روز یک بار گردوهای تازه را جا به جا کنید تا تمام همه سطح آن در معرض جریان هوا قرار گرفته و خشک شود.
گردوها را در فضای باز و به شرطی که احتمال بارندگی وجود نداشته باشد و در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرند، خشک کنید.
تا مراحل آخر چک کنید که آیا گردوها به طور کامل خشک شدهاند یا خیر. در صورت مرطوب بودن گردو تازه و جمع آوری آنها از روی پارچه، امکان خرابی و کپک زدنشان وجود خواهد داشت.
چند گردو را برای امتحان بشکنید. پوست و مغز گردو تازه باید کاملا خشک، ترد و شکننده باشد.
پس از خشک شدن کامل گردوها، آنها را درون کیسه یا سبد توری قرار دهید و در جایی خشک و خنک یا در فریزر نگهداری کنید. مدت زمان نگهداری گردو طولانی است. بسته به کیفیت آن می توانید یک تا دو سال با خیال راحت گردو تازه را در مکان مناسب انبار و استفاده کنید.
چگونه گردو را خشککنیم که مغز آن سیاه نشود ؟
خشک کردن بهگونهای که مغز گردو سیاه نشود، نیازمند دقت و حفظ شرایط خاصی است.
ابتدا، مهم است که پوسته سبز خارجی گردو را با دقت برداریم تا هیچگونه آسیبی به مغز گردو وارد نشود؛ پس از آن باید مراقب باشیم که در طول فرآیند خشک کردن گردوها تحت تابش مستقیم نور خورشید قرار نگیرند؛ زیرا این امر میتواند باعث تیره شدن مغز آنها شود.
برای جلوگیری از سیاه شدن مغز گردو میتوانیم از روش خشك كردن گردو تازه که زمان بیشتری نیاز دارند، استفاده کنیم؛ مانند دستگاه خشک کن و یا خشک کردن در سایهروشن.
مهمترین نکات در خشک کردن گردو
همانطور که گفتیم خشک کردن گردو از اهمیت بالایی برخوردار است و به دو روش طبیعی و صنعتی انجام میشود. برای انجام این کار، لازم است که نکات مختلفی را در نظر داشته باشید که مهمترین آنها به شرح زیرند:
- در زمان خشک کردن گردو دمای محیط نباید بیشتر از 25 درجه باشد.
- برای خشک کردن گردو از محیطهای مرطوب و خیلی تاریک استفاده نشود.
- عدم قرارگیری گردو در معرض نور مستقیم خورشید؛ زیرا مغز آن سیاه و غیر قابل استفاده میشود.
- در زمان خشک کردن گردوها سعی کنید که در بین آنها فاصله ایجاد شود تا هوا به خوبی گردش پیدا کند.
- ذخیره کردن گردو در حالتی که هنوز نم داشته و مرطوب هستند، باعث مشکلاتی مانند کپک زدن آنها میشود.
- 2 هفته بعد از خشک کردن گردو باید تعداد از آنها را شکست تا از خشکی مغز آن اطمینان حاصل کرده و سپس به ذخیره آن اقدام کرد.
- بعد از خشک کردن گردو حتماً باید آنها را در کیسه یا سبدهای توری نگهداری کرده و از قرار دادن آنها در کیسههای پلاستیکی خودداری کنید.