افتتاح حساب ترکیه
تهیه مربای بهار نارنج

تهیه مربای بهار نارنج بسیار ساده است. کم کم به فصل بهار نارنج دوست داشتنی نزدیک می شویم. پس حتما در این فرصت کوتاه از فرصت استفاده کرده و با این شکوفه های معطر بهشتی مربای بهار نارنج خانگی درست کنید.

دستور تهیه مربای بهار نارنج

مربا یکی از پرطرفدارترین شیرینی جات برای صبحانه و عصرانه است مخصوصا اگر این شیرینی دست پخت خانم خانه باشد محبوبیت آن دو چندان می شود. با شروع فصل بهار و شکوفه زدن درختان نارنج شما می توانید از این شکوفه ها استفاده کرده و مربای خانگی معطری را تهیه کنید.

تهیه مربای بهار نارنج

مربای بهار نارنج از گلبرگ شکوفه های درخت نارنج استفاده می شود. برای تهیه این مربا باید تلخی شکوفه های بهار نارنج ها را گرفته و سپس با آب و شکر آن ها را بپزید تا قوام بیاید.

بهار نارنج عطر و بوی خیلی زیاد و خاصی دارد و دلیل محبویت آن هم در همین عطر جذابش است. مربای بهار نارنج هم نسبت به دیگر مرباها بسیار خاص و خوشمزه است. ضمن اینکه بهار نارنج آرام بخش است و بوی بهار نارنج جهت آرامش اعصاب توصیه می شود.

برای مشاهده آموزش تهیه مربای بهار نارنج با شادمگ همراه شوید.

مواد لازم برای تهیه مربای بهار نارنج

  • بهار نارنج ۴۰۰ گرم
  • شکر ۱۲۰۰ گرم و ۶۰۰ گرم
  • آب ۹۰۰ گرم
  • آبلیمو ۳ ق غ

طرز تهیه مربای بهار نارنج خوشمزه

مرحله اول ؛ گرفتن تلخی شکوفه بهار نارنج

برای تهیه مربای بهار نارنج ایتدا باید گلبرگ های شکوفه های بهار نارنج را به آرامی از گل جدا کنیم طوریکه به میوه ها آسیبی نرسد. شکوفه ها را حدود ۲۴ تا ۳۰ ساعت در آب سرد خیس می کنیم. در طول این مدت حدود سه تا چهار مرتبه آب را عوض کنید. اینکار برای گرفتن تلخی شکوفه هاست.

گرفتن بوی بد سویا با چند ترفند ساده ؛ خوشمزه تر و لذیذ تر از گوشت !

تهیه مربای بهار نارنج

می توانید ظرف آب و شکوفه بهار نارنج را در یخچال نگه دارید تا سرد باشد.

طرز تهیه مربای به زا در شادمگ آموزش ببینید.

مرحله دوم ؛ جوشاندن شکوفه بهار نارنج

بعد از این مدت، آب را خالی کرده و شکوفه های را با آب معمولی درون یک قابلمه می ریزیم. اجازه می دهیم تا روی حرارت ملایم بجوشد.

حدود سه تا چهار دقیقه بعد آن را آبکشی کرده و دوباه با آب می گذاریم روی حرارت ملایم بجوشد. مجدد آب شکوفه ها را آبکش میکنیم. این کار باعث می شود تا شکوفه ها به هیچ عنوان تلخ نشود.

اگر احساس می کنید هنوز تلخ است می توانید اینکار را باز هم تکرار کنید. نکته مهم اینجاست که با هر بار جوشاندن و آبکشی کردن، عطر و بوی بهار نارنج نیز کمتر می شود.

مرحله سوم ؛ تهیه شهد مربا

شهد رقیق با آب و شکر تهیه می کنیم.

یعنی ۱۲۰۰ گرم شکر و آب را درون یک قابلمه ریخته و روی حرارت متوسط قرار می دهیم. درب قابلمه را ببندید تا مواد بجوشد. وقتی شکر به طور کامل در آب حل شد، ۵ دقیقه زمان می دهیم تا بجوشد.

تهیه مربای بهار نارنج

مرحله چهارم ؛ اضافه کردن شکوفه ها به شهد

حالا نوبت آن رسیده که شکوفه های بهار نارنج شیرین شده را درون شهد بریزیم. اجازه می دهیم که شکوفه ها با شعله متوسط و در قابلمه در بسته آهسته بجوشند تا مربا پخته شود . حدود یک ساعت لازم است که شهد کمی غلیظ شود. حالا باید شکر بافقی مانده را اضافه کنیم.

طرز تهیه مربای گیلاس خانگی خوشمزه با ماندگاری بالا را یادتان دادیم. سری به شادمگ بزنید.

مرحله پنجم ؛ قوام مریا

حالا برای آنکه مربا به غلظت مطلوب برسد می گذاریم تا مواد دوباره با درب بسته بجوشد تا کامل غلیظ شود . در پایان کار آبلیمو را اضافه کرده و می گذاریم تا در حد یکی دو جوش مواد روی گاز باشند. حالا می گذاریم تا ظرف مربا خنک شود. سپس آن رت در شیشه در دار می ریزیم و در یخچال نگهداری می کنیم.

10 مدل غذا بدون گوشت و مرغ که عاشقش میشی

فوت و فن تهیه مربای بهار نارنج با کیفیت فوق‌العاده

غلظت مربا

مربای بهار نارنج به دلیل استفاده از شکوفه غلظت خاصی ندارد و بعضی اوقات آبکی می شود. برای اینکه غلظت مربای شما بیشتر شود کمی پودر ژلاتین یا پودر ثعلب را با آب گرم مخلوط کرده و در آخرین مرحله به مربا اضافه کنید.

تهیه مربای بهار نارنج

این مربا نباید بیش از حد روی حرارت بماند چرا که  بعد از سرد شدن غلظت آن افزایش می یابد. به‌ محض این که مربا به غلظت دلخواه رسید آن را از روی حرارت بردارید.

کدر نشدن مریای بها نارنج

زیاد جوشاندن مربای بهار نارنج باعث کدر شدن رنگ مربا می شود. برای اینکه این مشکل پیش نیاید و مربای شفاف و خوش رنگی داشته باشید می‌ توانید در دفعات دوم یا سوم که شکوفه‌ ها را می‌ جوشانید، یک پیمانه کوچک آب نارنج به شکوفه‌ ها اضافه کنید.

جلوگیری از چروکیده و له شدن شگوفه ها

خیساندن و جوشاندن زیاد شکوفه ها برای تهیه مربای بهار نارنج ممکن است باعث له شدن بیش از حد شکوفه های شود. برای رفع مشکل حتما پس از جوشاندن شکوفه‌ های بهارنارنج، آنها را به مدت حداقل سه ساعت درون فریزر قرار دهید تا یخ بزنند. سپس بقیه مراحل مربا را طی کنید.

حفظ عطر و بوی مربا

جوشاندن زیاد شکوفه های بهار نارنج ممکن است تا حد زیادی عطر و طعم آن‌ ها را کم کند . شما می توانید پس از گرفتن تلخی گلبرگ‌ ها، مقداری شکر بر روی شکوفه‌ ها بپاشید و اجازه دهید تا حداقل بین ۱۰ تا ۱۲ ساعت درون یخچال بماند. سپس نسبت به جوشاندن مجددا آن‌ ها اقدام کنید.

معروف ترین و خوشمزه ترین غذاهای ترکیه ای که ایرانی ها باید حتما بچشند

خوش رنگ شدن مربا

برای اینکه رنگ مربای خوش‌ رنگ‌ تر باشد، در پایان مقداری زعفران دم‌ کرده به مربا اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ آن در مربا پخش شود.

شکرک‌ زدن مربا

علت شکرک‌ زدن مربای بهار نارنج طبیعتا زیاد بودن مقدار شکر آن است به همین دلیل ما در پایان آبلیمو به مربا  اضافه میکنیم. می توانید به جای آبلیمو از آب نارنج یا جوهر لیمو نیز استفاده کنید.

تهیه مربای بهار نارنج

نکات مهم برای مربای بهار نارنج

یک روش ساده دیگر برای درست‌ کردن مربای بهارنارنج این است که شکر، آب و شکوفه‌ ها را همرمان در یک قابلمه بریزید و بگذارید تا همراه با یکدیگر به مرحله‌ جوشیدن برسند. بزرگترین ایراد این روش این است که به‌خاطر زیاد جوشیدن گل‌ ها به همراه آب و شکر، رنگ مربای شما تیره خواهد شد.

زمانی که مربا آماده شد، فورا بعد از خنک شدن آن را به یخچال منتقل نکنید. اجازه دهید تا مربا حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای محیط بماند و سپس آن را در یخچال قرار دهید.

برای زیاد کردن عطر و طعم این مربا می‌ توانید هل و گلاب و یک‌ تکه چوب دارچین نیز به مربا اضافه کنید.

ظرفی است که قرار است مربا در آن نگهداری شود باید کاملا تمیز و ضدعفونی شده باشد تا از کپک زدن مربا جلوگیری شود.

تهیه مربای بهار نارنج

برای تهیه مربای بهار نارنج می توانید از شکوفه های خشک شده نیز استفاده کنید. کافیست در ابتدا شکوفه‌ ها را نیم ساعت در آب سرد خیس کنید.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: سیده سمانه جلیلی

آخرین بروز رسانی

23 فروردین 1403

بروز رسانی توسط

سیده سمانه جلیلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *