گرفتن تلخی آب پرتقال طبیعی و راز ماندگاری بالای آن

فهرست محتوا

گرفتن تلخی آب پرتقال طبیعی مزه ی آن را بسیار دلچسب تر می کند. ابتدا به بررسی علت تلخ شدن آب پرتقال طبیعی پرداخته ایم و سپس راهکار پیشگیری از تلخ شدن آب پرتقال را یادتان داده ایم.

علت تلخی آب پرتقال چیست ؟

تلخی یک ویژگی حسی با اهمیت در آب مرکبات است. در خیلی آب مرکبات مزه تلخ به علت وجود ترکیبات لیمونوییدی وفلاونوئیدی مانند لیمونین نارنجین وهسپریدین می باشد. لیمونین یک مشتق تری ترپنی اکسیژن است که خصوصیت ساختار آن شامل یک حلقه فوران، ۲ حلقه لاکتون و ۵ حلقه اتر و یک اپوکسید است. فلاوانونهای نئوهسپریدوز مانند نارنجین ، نئوهسپریدین و نئواریوسیترین علت مزه تلخ در گریپ فروت و پرتقال تلخ می باشد در حالیکه فلاوانونهای روتینوزید مثل هسپیریدین ، ناریروتین و دی دایمین بدون مزه می باشند .

آب پرتقال گیری - گرفتن تلخی آب پرتقال

روش نگهداری از آبلیمو تازه بدون تلخ شدن را در شادمگ بخوانید.

از بین بردن و رفع تلخی آب پرتقال طبیعی

بعضی از گونه‌های پرتقال ممکن است کمی تلخی داشته باشند یا هنگام آبگیری تلخی آن‌ها بیشتر حس شود. اما دلایل دیگری نیز می‌تواند باعث تلخ شدن آب پرتقال شما باشد که با برطرف کردن این علت‌ها، از تلخ شدن آب پرتقال می‌توانید جلوگیری کنید.

یکی از اصلی‌ترین دلایل تلخی آب پرتقال پوست‌های سفید پرتقال هستند. پس حتما قبل از آبگیری، قسمت‌های سفید میوه را کاملا جدا کنید.

گرفتن آب پرتقال با آبمیوه‌گیری برقی ممکن است باعث تلخی شود، بهتر است آب پرتقال‌ها را با آب‌پرتقال‌گیری دستی بگیرید و از صافی رد کنید تا تفاله نداشته باشد و تلخ نشود.

آب پرتقال را بهتر است همان دقایق اولیه استفاده کنید، زیرا این ماده به مرور زمان تلخ می‌شود.

آب پرتقال - گرفتن تلخی آب پرتقال

اگر می‌خواهید آب پرتقال را برای چند ساعت یا چند روز نگه دارید، آن را در ظروف شیشه‌ای در دار بریزید و در یخچال نگه دارید. (کمتر در معرض هوا قرار داشته باشد)

با این حال اگر آب پرتقالی که گرفته اید کمی تلخ است می‌توانید از دو روش برای رفع تلخی آن استفاده کنید.

۱. ترکیب آب پرتقال با عسل برای رفع تلخی

عسل تا حد زیادی تلخی آب پرتقال را گرفته و در عوض به آن شیرینی دلچسبی می‌دهد. می‌توانید به هر لیوان آب پرتقال، یا ترکیب آب پرتقال و کمی آب نارنگی، یک قاشق مرباخوری عسل اضافه کنید سپس آن را در یخچال گذاشته و بعد با تکه‌های یخ نوش جان کنید. با این ترکیب شربت پرتقال خانگی نیز می‌توانید تهیه نمایید.

۲. رفع تلخی آب پرتقال با هل و گلاب

گلاب به گرفتن تلخی آب پرتقال کمک می‌کند. همینطور هل عطر و طعم بهتری به آن می‌دهد. به علاوه این ترکیب، آب پرتقال شما را مقوی‌تر خواهند کرد و طبع آن را معتدل می‌نمایند.

نکته مهم: از آنجا که طبع پرتقال و همچنین طبع نارنگی «سرد» است، افزودن عسل، هل و گلاب به آب پرتقال همچون مصلح عمل کرده و غیر از رفع تلخی آب پرتقال، طبع آن را معتدل می‌سازد.

تلخ شدن آب پرتقال - گرفتن تلخی آب پرتقال

نکاتی برای گرفتن آب پرتقال

  • اگر از پرتقال سرخ استفاده نمایید رنگ آبمیوه شما بهتر می گردد.
  • از گوشت پرتقال می توانید مقداری درون آبمیوه بریزید تا مانند رانی پرتقال شود.
  • شربت پرتقال هر چقدر سردتر باشد ویتامین C آن بیشتر خواهد بود.
  • شربت پرتقال را درون یخچال نگه دارید.

جلوگیری از تلخ شدن آب پرتقال

  • برای پیشگیری از تلخ شدن آب پرتقال، قسمتهای سفید میوه را کاملا جدا کنید زیرا یکی از مهمترین علل تلخی آب پرتقال پوست های سفید هستند.
  • گرفتن آب پرتقال با آبمیوه گیری برقی سبب تلخی آن می شود پس بهتر است برای گرفتن آب پرتقال از آبمیوه گیری دستی استفاده کنید آنگاه آن را از صافی بگذرانید تا آبمیوه صاف شود و تلخی نداشته باشد.
  • آب پرتقال را بهتر است همان لحظه استفاده کنید چون امکان دارد کم کم تلخ شود.
  • چنانچه دوست دارید آب پرتقال را به مدت چند روز یا چند ساعت نگه دارید بهتر است آن را داخل ظرف درب شیشه ای بریزید آنگاه ظرف را در یخچال نگه داری کنید.

آب پرتقال گیری دستی - گرفتن تلخی آب پرتقال

طرز تهیه آب پرتقال با آبمیوه گیری دستی

پرتقال را به کمک کف دست هایتان نرم کنید و آن را از وسط برش بزنید سپس دانه های پرتقال را جدا کنید. نصف یک عدد از پرتقال ها را در دست هایتان بگیرید و آب آن را به کمک آبمیوه گیری دستی بگیرید.

در صورت تمایل می توانید مقداری نمک یا شکر برای ایجاد طعم بهتر آب پرتقال به آن بیفزایید و اگر آب پرتقال شیرین بود دیگر نیازی نیست که به آن شکر بیفزایید. در صورت تمایل می توانید به آب پرتقال مقداری یخ اضافه کنید تا از نوشیدن آن نهایت لذت را ببرید.

طرز تهیه آب پرتقال با میکسر یا مخلوط  کن

پوست پرتقال را بگیرید و آن را برش دهید سپس دانه های پرتقال را بیرون آورید. پرتقال ها را میکسر یا مخلوط کن بریزید و ابتدا دستگاه را مقداری خاموش و روشن کنید سپس اجازه دهید تا پروسه گرفتن آب پرتقال کمی ادامه دار باشد.

دستگاه را خاموش کنید و در صورت نیاز مقداری آب به آب پرتقال بیفزایید و اگر آبمیوه به اندازه کافی شیرین نمی باشد مقداری شیرین کننده به آن بیفزایید.

میکسر را دوباره روشن نمایید و اجازه دهید تا این پروسه تکرار شود و آب پرتقال به صورت کامل خارج گردد سپس نوشیدنی را درون لیوان بریزید و چند تکه یخ به آن بیفزایید

در این مطلب نکاتی برای از بین بردن تلخی آب پرتقال و طرز تهیه این نوشیدنی را در اختیار شما عزیزان قرار دادیم که امیدواریم با توجه به مراحل ذکر شده بتوانید نوشیدنی خوش طعمی را تهیه کنید.

آب پرتقال طبیعی - گرفتن تلخی آب پرتقال

خواص آب پرتقال طبیعی چیست ؟

پرتقال علاوه بر ویتامین‌های C، A و B سرشار از کلسیم، فسفر، پتاسیم و مقادیری مس و آهن و روی است. در بلاگ عالیس به طور مفصل می‌توانید فواید نوشیدن آب پرتقال را مطالعه کنید.

وجود ماده‌ای به نام لیمونین باعث اندکی تلخی در آب پرتقال طبیعی می‌شود. لیمونین گاهی یک ترکیب بسیار تلخ ایجاد می‌کند و با این‌که در خود میوه‌ی پرتقال وجود ندارد، اندکی بعد از گرفته شدن آب پرتقال شروع به شکل‌گیری می‌کند. یک تحقیق جهانی نشان داده است که با فشردن پرتقال و خارج کردن آب آن، شما پرتقال تلخ‌تری تحویل می‌گیرید. با این که آب پرتقال به این زودی فرآیند خراب‌شدن خود را شروع می‌کند اما ما با آگاهی به فواید آب پرتقال طبیعی آن را به آبمیوه‌ی فرآوری‌شده ترجیح می‌دهیم.

این فرایند با گرما تسریع می‌شود و به همین دلیل است که انواع آبمیوه‌های طبیعی وقتی در معرض گرما قرار بگیرند زودتر تغییر مزه می‌دهند و خراب می‌شوند. در یک لیتر آب پرتقال حدوداً 6 میلی‌گرم لیمونین تشکیل می‌شود. این لیمونین در مرکبات دیگری مانند لیمو و گریپ‌فروت هم وجود دارد. اگر توجه کرده باشید معمولاً دانه‌های تمام مرکبات تلخ‌تر از مزه‌ی خود میوه هستند. مرکبات یکی از مهم‌ترین میوه‌هایی هستند که خاصیت درمانی دارند. پرتقال و دیگر مرکبات می‌توانند در مواردی برای کاهش تب مفید باشند.

Picture of مجله اینترنتی شادمگ

مجله اینترنتی شادمگ

هدف شادمگ این است که با الهام‌بخشی و آگاهی‌بخشی به خوانندگان، آن‌ها را در مسیر داشتن یک زندگی سالم‌تر و پرنشاط‌تر یاری کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *