طرز تهیه ترشی لوبیا سبز بسیار ساده است. این ترشی بسیار خوشمزه است و طعم متفاوت و جذابی دارد. با شادمگ همراه شوید.
تهیه ترشی لوبیا سبز
ترشی لوبیا سبز یکی از انواع ترشی های سنتی و خوشمزه ایرانی است که با مواد متنوعی تهیه می شود. این ترشی از ترشی های خوشمزه و متفاوتی است که به خاطر استفاده از لوبیا سبز و سبزیجات معطر، عطر و طعم خاصی دارد و پیشنهاد می شود یک بار آن را امتحان کنید. این ترشی را می توانید به راحتی در منزل درست کنید و در کنار انواع غذاها از خوردن آن لذت ببرید.
مواد لازم ترشی لوبیا سبز
لوبیا سبز ۱ کیلوگرم
گوجه فرنگی ۱ کیلوگرم
هویج ۵ عدد متوسط
سیر ۱۲ حبه
فلفل تند ۴ عدد
سبزی ترشی ۵۰۰ گرم
سرکه ۲ کیلوگرم
نمک ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز
مرحله اول
برای تهیه ترشی لوبیا سبز مجلسی ابتدا لوبیا سبزها را به صورت دلخواه خرد می کنیم، سپس می شوییم. در ادامه یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب با سرعت بیشتری به جوش بیاید.
بد نیست طرز تهیه خورش لوبیا سبز را هم یاد بگیرید.
مرحله دوم
پس از اینکه آب به جوش آمد لوبیا سبزهای خرد شده را به آب جوش اضافه می کنیم تا کمی نرم شوند، سپس با آب سرد آبکشی می کنیم و کنار می گذاریم. در ادامه هویج ها را خرد می کنیم و به صورت بخارپز می پزیم.
مرحله سوم
در این مرحله لوبیا سبز خرد شده را به همراه هویج های خرد شده داخل یک ظرف بزرگ می ریزیم، سپس سیرها را به همراه فلفل های تند اضافه می کنیم. در صورت تمایل می توانیم فلفل های تند را به صورت ریز خرد کنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله سبزی های ترشی را به صورت ساطوری ریز خرد می کنیم و به ظرف اضافه می کنیم. برای سبزی ترشی می توانیم از انواع سبزیجات معطر مثل نعناع، شوید، ریحان، ترخون و جعفری استفاده کنیم.
مرحله پنجم
در ادامه سرکه را به همراه نمک اضافه می کنیم و مواد را به خوبی ترکیب می کنیم تا کاملا مخلوط و یکدست شوند. حالا ظرف های شیشه ای درب دار را به خوبی می شوییم و به طور کامل خشک می کنیم تا هیچ گونه رطوبتی نداشته باشند.
مرحله ششم
در این مرحله ترشی را درون ظرف های شیشه ای می ریزیم و درب ظرف های را محکم می بندیم به صورتی که هیچگونه هوایی وارد فضای ظرف نشود. در پایان ترشی ها را به مدئت ۲ هفته در جای خشک و خنک قرار می دهیم تا آماده شوند.
نکات مهم برای تهیه ترشی لوبیا سبز
- اگر تندی سرکه شما را اذیت می کند میتوانید میزان سرکه را کم تر بریزید.
- برای هر شیشه ترشی حدودا 1 کیلویی یک و نیم تا دوقاشق غذاخوری نمک کافی است.
خواص لوبیا سبز در طب سنتی
در طب سنتی خواص بسیار زیادی برای لوبیا سبز گفته شده است، بنابراین این سبزی خوشمزه را که به اشکال مختلف قابل مصرف است، اما ما اغلب تنها در لوبیا پلو استفاده میکنید؛ باید حتما در رژیم غذایی خود جای دهید. در زیر مهمترین خواص لوبیا سبز در طب سنتی را گفتهایم.
خواص لوبیا سبز برای دستگاه گوارش
لوبیا سبز فیبر فراوانی دارد که به همین دلیل در بهبود حرکات روده و درنتیجه سلامت دستگاه گوارش موثر است. جالب است بدانید، در پزشکی مدرن، اصطلاح فودمپ (fodmap) به انواعی از کربوهیدرات گفته میشود که در بدن انسان قابلیت هضم ندارند، اما توسط باکتریهای روده مصرف میشوند و سبب ایجاد نفخ، دردشکمی، اسهال، یبوست و بهطور کلی مشکلات گوارشی میشوند.
غذاهایی که فودمپ کمی داشته باشند، از نظر سلامت برای بدن بهتر هستند. لوبیا سبز، از این دسته مواد است که باوجود فیبر بالایی که دارد، فودمپ آن کم است و بههمین دلیل یک از خواص لوبیا سبز در طب سنتی، کمک به سلامت دستگاه گوارش است.
خواص ضدسرطانی لوبیا سبز
بسیاری از میوهها و سبزیها دارای آنتیاکسیدانهایی هستند که سبب شده است، خاصیت ضدسرطانی داشته باشند. لوبیا سبز دارای میزان بالایی کلروفیل هستند که به آنها خاصیت ضدسرطان بودن بخشیده است. به همین دلیل افرادی که لوبیا سبز بسیاری مصرف میکنند، بهخصوص اگر آن را بهصورت بخارپز و کم پخت مصرف کنند؛ میتوانند از آن برای پیشگیری از بسیاری از بیماریهای بدخیم کمک بگیرند.
لوبیا سبز برای زنان
زنان بهدلیل دورههای عادت ماهانه که سپری میکنند و همچنین بهخاطر دوران بارداری، به مصرف مداوم آهن نیاز دارند تا از کمخونی جلوگیری کنند. لوبیا سبز به دلیل برخورداری از میزان زیادی آهن و همچنین اسید فولیک در پیشگیری از کمخونی و درمان آن، موثر است. همچنین با توجه به اهمیتی که مصرف اسید فولیک در زنان باردار، برای جلوگیری از نقص لوله عصبی جنین دارد؛ مصرف لوبیا سبز در این دوران به شدت توصیه میشود.
لوبیا سبز و افسردگی
یکی از خواص لوبیا سبز در طب سنتی، کمک به پیشگیری از افسردگی است. وجود فولات در لوبیا سبز سبب میشود عواملی که در تولید هورمونهایی همچون سروتونین، دوپامین و اپینفرین اختلال ایجاد میکنند، در بدن تجمع پیدا نکنند و درنتیجه فرد به افسردگی متعاقب از کمبود این هورمونها دچار نشود. بنابراین مصرف آن در افرادی که دچار اختلال در خواب، مشکل اشتها ویا بدخلقی هستند، بسیار توصیه میشود.
خواص لوبیا سبز برای کودکان
یکی از مهمترین خواصی که لوبیای سبز دارد، به سلامت استخوانها مربوط میشود که در کودکان، اهمیت بسیاری دارد. در لوبیا سبز کلسیم کمی وجود دارد؛ اما مهمترین عامل موجود در آن، ویتامین K است که سبب کمک به حفظ سلامت استخوانها میشود و از آنها در برابر شکستگی محافظت میکند.
به همین دلیل یکی از خواص لوبیا سبز برای کودکان، تاثیر آن در سلامتی استخوانهاست که در سن رشد اهمیت آن بیشتر میشود. پس حتما از لوبیا سبز بخار پز یا کم پخته شده، در تغذیه روزانه کودکان خود استفاده کنید و رژیم غذایی آنها را غنیتر کنید.
خواص لوبیا سبز برای کلیه
لوبیا سبز بخارپز یا پخته شده فواید بسیاری برای قلب و سایر اندامها همچون کلیه دارد. به کاهش کلسترول خون کمک میکند و به همین دلیل ریسک حمله قلبی را کاهش میدهد. لوبیا سبز کنسروی، میزان زیادی سدیم و مواد نگهدارنده دارد که سبب افزایش فشار خون میشود که نهتنها برای قلب، بلکه برای کلیهها نیز بسیار خطرناک است. بنابراین برای استفاده از خواص لوبیا سبز برای کلیه و قلب، از اشکال پخته و آبپز آن استفاده نمایید.
خواص لوبیا سبز در لاغری
لوبیا سبز از مواد کم کالری محسوب میشود که کالری بسیار پایینی، در حدود ۲۸ کالری دارد. به همین دلیل میتوان از خواص لوبیا سبز در لاغری و کاهش وزن استفاده کرد.
این سبزی علاوهبر فیبر بالایی که دارد و در کنار غذا، میتواند حجم معده را پر کرده و از مصرف غذای زیاد جلوگیری کند؛ خود نیز چربی نداشته و سبب چاقی نمیشود. پس حتما با گنجاندن آن در رژیم غذایی روزانه خود از خواص لوبیا سبز در لاغری استفاده کنید.