افتتاح حساب ترکیه
طرز تهیه ترشی انبه

طرز تهیه ترشی انبه کار سختی نیست ولی حتما باید دستورات آن را مو به مو اجرا کنید تا طعم بی نظیر ترشی انبه جنوبی ها را بدست آورید. شادمگ نکات خوبی را در اختیار شما قرار داده است.

طرز تهیه ترشی انبه در ایران

هر قسمت از کشور ما مواد و دستورالعمل های مخصوص به خود را برای این ترشی محبوب دارد، ترشی انبه سیاه، ترشی انبه‌ کال، ترشی انبه بندرعباس یا ترشی با انبه به شیوه جنوبی و ترشی انبه با آبلیمو 4 روش درست کردن انبه خانگی در ایران هستند که طرفداران خاص خود را دارد،

طرز تهیه ترشی انبه

تاریخچه ترشی انبه

انبه و ترشی انبه بندرعباسی را می‌توانید بومی منطقه‌ جنوب حساب کنید، اما انبه اصالتا اهل هند و برمه و مالزی است. این میوه، از 4هزار سال پیش وجود داشته و اکنون مدت‌ها است از زادگاهش پا بیرون گذاشته و حالا در اغلب نواحی استوایی و حاره کشت می‌شود. انبه در حالت‌های مختلفی مورد استفاده قرار گرفته که یکی از جذاب‌ترین آن‌ها، درست کردن ترشی انبه است.

برگ‌های درخت انبه، برخلاف شکل و شمایل برگ بسیاری از درختان استوایی، نیزه‌ای‌شکل هستند. درخت انبه گل هم می‌دهد و گل‌های آن خوشه‌ای است و رنگ زرد یا قرمز دارند. میوه‌ این درخت را انبه یا منگو می‌نامند و طعمی شیرین و هسته‌ای بزرگ دارد. اگر از خواص هسته انبه بیشتر بدانید قطعا از این قسمت دورریختنی میوه بیشتر استفاده می کنید.

انواع ترشی انبه

ترشی انبه بندرعباس همان‌طور که از نام آن به نظر می‌رسد، خاص منطقه بندرعباس و جنوب کشور است. مناطق مختلف، بسته به ذائقه و فرهنگ‌شان، دستور ویژه‌ خود را برای تهیه‌ ترشی انبه دارند؛ در این میان، ممکن است ترشی انداخته‌شده با دستور خاص یک منطقه به ذائقه‌ افراد دیگر مناطق خوش نیاید. ترشی انبه پاکستان و ترشی انبه هند را به‌ راحتی می‌توانید تهیه کنید، اما اگر به‌دنبال ترشی انبه‌ای هستید که احتمالا بیشتر با ذائقه‌تان جور دربیاید، توصیه می‌کنیم که ترشی انبه بندرعباسی را نوش جان کنید.

طرز تهیه ترشی انبه

ترشی انبه بندرعباسی، برخلاف انواع پاکستانی و هندی‌اش، شوری به مراتب کمتری داشته، بیشتر به ترشی می‌زند و تلخ یا تند هم نیست. در صورتی که به ‌محض چشیدن ترشی انبه پاکستانی و ترشی انبه هندی، با معجونی از شوری، ترشی، تلخی و البته تندی مواجه خواهید شد که کمی با چیزی که انتظار آن را دارید، فاصله دارد. البته این ترشی‌ها هم طرفداران خاص خود را دارند.

مواد لازم و طرز تهیه ترشی انبه سیاه

  • تمر سیاه هندی ¼ بسته
  • انبه کال 2 کیلو
  • رب انار شیرین یا ملس یا شیره خرما ½ پیمانه
  • شکر ¼ پیمانه
  • سیاه دانه ¼ قاشق غذاخوری
  • سیر 2 قاشق غذاخوری
  • ادویه مخصوص ا قاشق غذاخوری (پودر تخم گشنیز، تخم خردل و زیره ی سبز)
  • سرکه 1 لیتر

طرز تهیه

بعد از شستن، خشک کردن و درآوردن هسته های انبه ها، آنها را با پوست حلقه حلقه یا 4 قارچ کنید. بعد هم با روغن یا بدون روغن کمی روی حرارت برشته کنید. کمی تمر هندی داخل سرکه ریخته و با حرارت خیلی کم می جوشانیم و بعد از صافی رد می کنیم.

دستور پخت پلو هفت رنگ خوشمزه مخصوص چهارشنبه سوری

بعد از رد کردن از صافی، دوباره سرکه را روی حرارت گذاشته و اجازه می دهیم تا 7 تا 8 دقیقه بجوشد. سپس رب انار شیرین یا ملس یا شیره خرما ½ پیمانه (هر کدام را که دوست داشتید) ریخته و بعد هم انبه ها را اضافه می‌کنیم و به محض اضافه کردن، شعله گاز را خاموش می‌کنیم.

اجازه می دهیم تا کاملا خنک شود (حدود یک شب تا صبح بگذارید بماند). بعد هم سیر و سیاه دونه را اضافه کرده، داخل ظرف مورد نظر می‌ریزیم و درب آن را محکم می بندیم.

طرز تهیه ترشی انبه

مواد لازم و طرز تهیه ترشی انبه کال

  • انبه 4 عدد
  • شکر 1 قاشق غذاخوری
  • سرکه 1 لیوان
  • فلفل قرمز هندی 3 تا 4 عدد
  • پودر تخم گشنیز و گلپر از هر کدام قاشق غذاخوری
  • سیاه دانه
  • زردچوبه و نمک به مقدار لازم
  • سیر 4 حبه

طرز تهیه

بعد از پوست کندن انبه ها و خلالی خرد کردن آنها، زردچوبه و نمک را روی‌شان ریخته و با دست‌مان خوب ورز می‌دهیم تا زردچوبه به خورد انبه ها برود و انبه ها به رنگ زرد در بیایند. سپس اجازه می دهیم تا انبه ها زیر نور خورشید، خشک شوند. بعد از حدود 1 روز، سرکه و شکر و کمی زردچوبه را روی حرارت گذاشته تا به جوش بیاید. سپس می گذاریم تا سرکه، خنک شود.

طرز تهیه ترشی انبه

بعد از خنک شدن سرکه، در یک ظرف (بهتر است سرامیکی باشد) یک ریف انبه گذاشته و سپس ادویه ها (پودر گلپر، سیاه دانه، تخم گشنیز) و فلفل قرمز و سیرهای خرد شده را روی انبه ها می ریزیم. به همین منوال تکرار می کنیم تا ظرف مان پر شود. بعد هم سرکه خنک شده را روی‌شان ریخته و درب ظرف‌مان را محکم می بندیم. این ترشی به ترشی انبه زرد نیز معروف است.

مواد لازم و طرز تهیه ترشی انبه جنوبی یا ترشی انبه تند

  • انبه زرد 4 عدد
  • سیر 10 حبه
  • سرکه 2 لیوان
  • روغن زیتون 1 لیوان
  • پودر تخم گشنیز، فلفل سیاه، فلفل قرمز و سیاه دانه از هر کدام 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه

انبه‌ها را خرد کرده و بعد هم ادویه ها را به همراه سیر له شده، روغن زیتون و سرکه با هم مخلوط کنید. بعد هم تمام مواد را داخل ظرف ریخته و درب ظرف را محکم ببندید. ادویه ترشی انبه بندری عبارتند از: پودر تخم گشنیز، فلفل سیاه، فلفل قرمز و سیاه دانه

فوت کوزه گری ترشی انبه بندرعباس: اگر ترشی تند دوست دارید می توانید چند عدد فلفل سبز تند به ترشی اضافه کنید. در ضمن اگر انبه ها را به جای خرد کردن، له کنید؛ شیرینی ترشی به علت طعم گرفتن بیشتر مواد با سرکه و سایر مواد افزوده شده، متعادل تر می شود.

مواد لازم و طرز تهیه ترشی انبه با آبلیمو

  • سرکه و انبه از هر کدام نیم کیلو
  • آبلیمو 2 پیمانه
  • رب 200 گرم
  • دارچین و هل کوبیده به میزان دلخواه

طرز تهیه

ابتدا انبه ها را داخل آبلیمو و رب می‌ریزیم و یک روز تمام می‌گذاریم تا داخل مواد بماند. بعد از 1 روز ادویه ها را به همراه سرکه به مواد اضافه کرده و داخل ظرف می‌ریزیمطرز تهیه ترشی انبه

طرز تهیه پاستا با سس آلفردو حرفه ای به روش رستورانی

مواد لازم و طرز تهیه ترشی انبه پاکستانی

  • انبه کال 2 کیلو
  • فلفل قرمز پودر شده، نمک و گلرنگ یا هچک به مقدار لازم
  • روغن زیتون ¼ لیتر
  • ادویه
  • سیر 250 گرم
  • سرکه 1 پیمانه (در صورت تمایل)

طرز تهیه

ابتدا انبه ها را 4 قسمت کرده و به مقدار کافی به آنها نمک و گلرنگ (یا زعفران تقلبی که نوع گیاه دارویی بوده و خواص درمانی نیز دارد) بزنید تا جایی که کاملا زرد شوند. یک شبانه روز بگذارید به همین حال بمانند تا انبه ها، آب خود را پس بدهند. سپس بعد از خالی کردن آب انبه ها، آنها را داخل روغن تفت می‌دهیم تا کمی نرم شوند.

سیرهای خرد شده، ادویه و فلفل را اضافه کرده و مواد هم می زنیم. سپس در صورت تمایل سرکه را اضافه کرده و بازهم مخلوط را هم می زنیم. نهایتاً کمی نمک اضافه کرده (ترشی کمی باید شور باشد) و سپس شعله را خاموش کرده و اجازه می دهیم تا مواد خنک شود. سپس داخل ظرف مورد نظرمان می‌ریزیم.

نکته ها

حدود سه روز ترشی خود را در محیط معمولی و در یک جای تاریک و خنک قرار دهید و سپس داخل یخچال بگذارید.

طرز تهیه ترشی انبه
می توانید به جای روغن زیتون از روغن مایع مخصوص پخت و پز هم در ترشی انبه پاکستانی هم استفاده کنید.

طرز تهیه ترشی انبه هندی

مواد لازم

  • یک فنجان و نیم انبه
  • 3 قاشق غذاخوری پودر فلفل قرمز
  • قاشق غذاخوری دانه خردل یا 2 قاشق غذاخوری پودر خردل
  • ½ قاشق چایخوری دانه متی (دانه شنبلیله)
  • 1 و نیم قاشق چایخوری نمک
  • 4 حبه سیر
  • 3 قاشق غذاخوری روغن

طرز تهیه

برای درست کردن ترشی انبه به روش هندی، در یک کاسه بزرگ، انبه های مکعبی خرد شده را با پودر فلفل قرمز، پودر خردل، دانه متی، نمک و سیر کمی له شده را مخلوط می کنیم. روغنی را که قبلا گرم کرده بودیم اضافه کنید (اگر می خواهید ترشی انبه را ظرف 10 تا 12 روز مصرف کنید، می توانید از گرم کردن روغن صرف نظر کنید). قبل از افزودن به مخلوط از خنک بودن آن اطمینان حاصل کنید.

همه چیز را خوب مخلوط کنید. مخلوط در این مرحله تیره و خشک به نظر می رسد .روی آن را بپوشانید و به مدت 24 ساعت در جای خشک قرار دهید. از نگهداری در آشپزخانه خودداری کنید زیرا معمولاً مکانی است که به دلیل پخت و پز، یک مکان مرطوب است. پس از 24 تا 28 ساعت، انبه رطوبت یا آب خودش را آزاد می کند. با قاشق خشک خوب مخلوط کنید.

طرز تهیه ترشی انبه

برخی از انواع انبه فقط آب نمی دهند بنابراین ممکن است بعد از یک روز همچنان خشک شوند. مزه کنید و در صورت نیاز نمک بیشتری اضافه کنید. ممکن است برای یک هفته یا بیشتر طعم آن کمی تند و تلخ باشد. اما با بالا رفتن سن ترشی، طعمش خوب می شود. ترشی انبه را در ظرف شیشه ای یا سرامیکی نگهداری کنید. اگر دوست داشتید یک ترشی انبه هندی با روغن زیتون درست کنید، می توانید به جای روغن معمولی از روغن زیتون استفاده کنید.

نکته برای تهیه بهترین ترشی انبه

انبه سبز خام، تازه و نارس را انتخاب کنید که سفت باشد و پوست شفافی داشته باشد. انبه را کاملا بشویید و با یک پارچه خشک کنید. این کار را شب قبل انجام دهید.
برای افزایش ماندگاری ترشی انبه، دانه های متی را با شعله ملایم تفت دهید تا کاملا طلایی و معطر شوند. آنها را به یک بشقاب منتقل کرده و کاملا خنک کنید.
در صورت امکان شیشه و سایر ظروف مورد استفاده برای تهیه ترشی را خشک کنید. مطمئن شوید که تمام کاسه ها، قاشق ها، تخته خردکن و چاقو خشک شده باشند.
بهتر است انبه را به مدت 30 دقیقه در آب نمک خیس کنید، آن را با نمک اضافی بمالید و بشویید. اگر از انبه ارگانیک استفاده می کنید، می توانید آن را خوب بشویید و استفاده کنید. آن را حتماً با یک پارچه یا دستمال جاذب کاملا خشک کنید.
انبه ها را اگر قصد دارید برای مدت طولانی تری نگهداری نمایید کمی بزرگتر خرد کنید چون قطعات کوچکتر در دراز مدت بسیار نرم و لطیف می شوند.

طرز تهیه شور مخلوط خوشمزه ترد خانگی را اینجا یاد بگیر + راز کپک نزدن شور گل کلم

نکته مهم برای خوشمزه شدن ترشی

می توانید پالپ های باقی مانده هنگام خرد کردن انبه ها را داخل ترشی بریزید تا به مایه ترشی حجم می دهید.اگر می خواهید ترشی انبه را بلافاصله بعد از درست کردن در یخچال بگذارید، می توانید از این مرحله صرف نظر کنید. اما اگر ترجیح می دهید آن را برای چند ماه در دمای اتاق نگهداری کنید، تمام مواد از جمله پودر ادویه، سیر، نمک و انبه خرد شده را به مدت 4 تا 5 ساعت در آفتاب خشک کنید. این کار باید در آفتاب داغ انجام شود.

طرز تهیه ترشی انبه
اگر نور خورشید ندارید، همه مواد به غیر از نمک را در فر با دمای 60 تا 70 درجه سانتیگراد به مدت 1 ساعت و در حالی که در فر باز است، قرار دهید. پودر ادویه ها را در یک بشقاب و سیر و انبه خرد شده را در یک سینی جداگانه داخل فر قرار دهید.
می توانید از تمام مراحل خشک کردن صرف نظر کنید، اما باید ترشی را بعد از 24 ساعت در یخچال قرار دهید.
برای نگهداری ترشی از شیشه های پلاستیکی استفاده نکنید، چون طعم ترشی تغییر می کند و استفاده از ظروف پلاستیکی برای نگهداری ترشی مضر است.
هر بار که استفاده می کنید از قاشق های خشک تمیز استفاده کنید. پس از هر بار استفاده، برای جلوگیری از کپک زدن، کناره های ظرف را با دستمال تمیز یا پارچه خشک پاک کنید.

ترشی انبه و رژیم غذایی

ترشی انبه یک چاشنی سنتی هندی است که با انبه خام، ادویه و روغن تهیه می شود. در هند، ترشی را به عنوان یک کنار در هر وعده غذایی میل می کنند. آن را با برنج و حتی با بسیاری از غذاهای صبحانه می خورند. غذاهای هندی متنوع است، بنابراین ترشی انبه به روش های مختلفی درست می شود.

طرز تهیه ترشی انبه

همانطور که گفتیم یکی از خواص ترشی انبه کمک به هضم غذا و کمک به کاهش وزن بدن است. توصیه می کنیم حتماً از بیماری هایی که باعث چاقی می شوند، اطلاع داشته باشید. یک رژیم غذایی اصولی برای لاغری، مقدار انرژی روزانه مشخصی دارد و شامل همه گروه‌های غذایی مانند غلات، گوشت‌ها، سبزیجات، لبنیات، میوه‌ها و روغن‌ها به نسبت مناسب است.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۳ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: سیده سمانه جلیلی

آخرین بروز رسانی

9 مهر 1402

بروز رسانی توسط

سیده سمانه جلیلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *