چای کهنه دم مضر است؟ آیا مصرف چای کهنه دم سرطان زاست؟ به چه چایی چای کهنه دم گفته می شود؟ در این بخش از شادمگ با مضرات چای کهنه دم آشنا خواهید شد.
چه نوع چای مانده به حساب میآید ؟
چرا مصرف چای کهنه دم خطرناک است ؟
زمان مفید برای دم کشیدن چای حداکثر 10 دقیقه است. این مسئله به دلیل ماندن هر چه بیشتر برگ های چایدر آب جوش موجب از بین رفت خواص، تلخ شدن و تولید سم در چای می شود. علاوه براین ماندنچای بیش از زمان طبیعی موجب غلیظ شدن آن می شود.
بنابراین مصرف چای کهنه دم سبب کاهش شدید آب بدن فرد مصرف کننده می شود. این نکته را در نظر بگیرید که به هیچ عنوان نباید نوشیدنچای را جایگزین آب کنید. چرا که چای به هیچ عنوان تاثیرات و خواص آب خالص را برای بدن ندارد. بنابراین هر فرد در طول روز بایستی آب و چای را به صورت مجزا و در حد تعادل مصرف نماید.
روش از بین بردن لکه چای روی لیوان را در شادمگ بخوانید.
مضرات خوردن چای مانده و کهنه دم

ترشح اسید معده
یکی از عواقب جدی و جبران ناپذیر سلامت جسمانی بدن نوشیدن چای کهنه دم است که میتواند باعث تحریک ترشح اسید معده شود که عوارضی مانند زخم معده، رفلاکس و مشکلات گوارشی را به همراه دارد.
افزایش خستگی
نوشیدن چای رقیق و کهنه مانند آعمل کرده و باعث تولید سم در بدن میشود که میتواند باعث افزایش خستگی، سردرد، سرگیجه، کسالت و بد خوابی در افراد شود.
افزایش کلسترول خون
نوشیدن چای کهنه و دوباره دم کردن آن میتواند افزایش کلسترول خون و اختلال در سیستم گردش خون را به همراه داشته باشد.
دیابت
دیابت به معنای وجود قند اضافی در بدن است که گاهی اوقات با پرخاشگری، کسالت، بی حالی و ضعف سیستم ایمنی بدن همراه است و نوشیدن چای کهنه دم به راحتی باعث تشدید بیماری دیابت در بدن میشود.
اگر چای بیش از ۱۰ دقیقه دم بکشد میتوان نام کهنه بودن بر آن گذاشت؛ طبق تحقیقات دانشمندان چای تازه خستگی را کاهش میدهد، اما چای کهنه خستگی را تا ۱۳ درصد افزایش خواهد داد.
چگونه چای را دوباره گرم کنیم ؟
دوباره گرم کردن چای سرد شده، هرگز پیشنهاد نمی شود اما اگر مجبور به انجام این کار شدید، بهتر است که چای را داخل یک قوری تمیز بریزید، کمی آب به آن اضافه کنید و آن را روی کتری به مدت 3 الی 4 دقیقه قرار دهید تا دوباره حرارت بگیرد.
در چنین حالتی نباید توقع یک طعم تازه از چای مانده را داشته باشید. چای را نباید خیلی داغ مصرف کنید و باید در حالت ولرم زیر گاز را خاموش کنید. برای این که سلامت گوارش تان حفظ شود، هرگز چایی که بیش از 4 ساعت در دمای اتاق باقی مانده است را دوباره گرم نکنید.
مضرات خوردن چای مانده به صورت داغ و غلیظ
خوردن چای مانده به صورت غلیظ و بسیار داغ نیز عوارض و خطرات فراوانی به دنبال دارد. از مهمترین آنها میتوان موارد زیر را عنوان کرد:
- به خطر افتادن سلامت دهان و دندان
- ابتلا به سوء هاضمه
- ابتلا به کم خونی
- ابتلا به سرطان مری
- به وجود آمدن بیماریهای قلبی
- به خطر افتادن سلامت کلیهها
چرا چای مانده خطرناک است ؟
همانگونه که اشاره شد، حداکثر زمان مفید برای دم کشیدن چای حدود ۱۰ دقیقه است. این موضوع به این دلیل است که ماندن هرچه بیشتر برگهای چای در آب جوش باعث از دست رفتن فواید، تلخ شدن و به وجود آمدن سم در چای میشود. همچنین ماندن چای بیش از زمان طبیعی باعث غلیظ شدن آن شده و باعث میشود فرد مصرف کننده شاهد کاهش شدید آب بدن خود باشد.
همچنین ذکر این نکته نیز ضروری است که هیچگاه نباید نوشیدن چای را جایگزین آب کرد چرا که چای به هیچ عنوان اثرات و فواید آب خالص را برای بدن ندارد؛ بنابراین هر فرد در طول روز میبایست آب و چای خود را به طور جداگانه و در حد متعادل مصرف کند.
مضرات مصرف چای کیسهای در دراز مدت
از آنجایی که در تولید چای کیسهای معمولاً از برگ کامل چای استفاده نکرده و به جای آن خاک چای را در کیسهها قرار میدهند، بنابراین این چای، نوعی چای مانده به حساب آمده و مصرف طولانی مدت آن باعث بروز مشکلاتی در بدن خواهد شد. همچنین باید توجه شود که سازندگان این نوع از چایی برای ایجاد رنگ سریع و طعم فوری، از رنگ دهنده و طعم دهندههای مصنوعی در چای کیسهای استفاده میکنند. ذکر این نکته نیز ضروری است که اگر چای کیسهای در آب جوش در زمانی کمتر از ۳۰ ثانیه پر رنگ شود یعنی نامرغوب است.
نوشیدن چه میزان چای روزانه مجاز است ؟
چای، قهوه و نسکافه از نوشیدنیهای محبوب ما ایرانی هاست که در هر لحظه مصرف آن از یادمان فراموش نمیشود، اما نوشیدن چای باید در طول روز به اندازه ۴ تا ۶ لیوان باشد و در غیر این صورت مصرف بیش از حد آن میتواند خطرات جبران ناپذیری مانند: حمله قلبی، سکته قلبی و سکته مغزی را در طول کوتاه مدت یا بلند مدت برایمان به ارمغان آورد، اما اگر نمیتوانید نوشیدن کمتر از ۶ لیوان چای را در طول روز کنترل کنید؛ پیشنهاد ما به شما نوشیدن دمنوشهای متنوع گیاهی و خوش عطر مانند: دمنوش پونه، دمنوش آویشن، گل گاو زبون، کاکوتی، زنجبیل و… است، اما در مصرف این دمنوشهای خوشمزه و خانگی هم باید حد تعادل رعایت شود و این نکته را هم به یاد داشته باشید که چای به هیچ عنوان نمیتواند جایگزین آب باشد.
توصیه هایی برای مصرف صحیح چایی
- در طول روز به جای استفاده از چای کیسهای بهتر است از چای دم کردنی استفاده کنید.
- سعی کنید از چایی که عطر و بوی مصنوعی کمتری دارد استفاده کنید.
- بعد از دم کردن چای در کمتر از ۱۰ دقیقه نسبت به خوردن آن اقدام کنید.
- چای مانده در قوری یا فلاکس را به هیچ عنوان مصرف نکنید.
- توجه کنید که اگر چای خیلی سریع رنگ گرفته و غلیظ شود، چای مرغوبی به حساب نمیآید.
- سعی کنید که چای سبز را به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی، جایگزین چای سیاه کنید.
- برای خوشمزهتر شدن چای و یا مفیدتر شدن آن میتوان از مقداری هل، زنجبیل، چند قطره آب لیمو ترش یا دارچین در آن استفاده کرد.
- بهتر است در برخی مواقع به جای نوشیدن چای از دمنوشهای گیاهی مفید استفاده شود.
- سعی کنید چای را بلافاصله بعد از غذا مصرف نکنید.
- حتی المقدور از چایهای طبیعی و ارگانیک استفاده کنید.