افتتاح حساب ترکیه
جاهای دیدنی پارسیان

جاهای دیدنی پارسیان که یکی از سواحل درخشان و رویایی جنوب است را به شما معرفی کرده ایم. پاییز و زمستان بهترین زمان سفر به این سواحل زیباست. هر آنچه که در رابطه با جاهای دیدنی پارسیان باید بدانید را در شادمگ بخوانید.

آشنایی با پارسیان هرمزگان

جغرافیا: یکی از شهرستان‌های استان هرمزگان در جنوب ایران است که تا بندر لنگه ۲۲0 کیلومتر فاصله دارد. این شهر از سمت شمال به شهرستان لامرد (استان فارس)، از سمت جنوب به خلیج فارس، از غرب به شهرستان عسلویه (استان بوشهر) و از سمت شرق به بخش شیب‌کوه بندر لنگه محدود است.

پارسیان - جاهای دیدنی پارسیان

جمعیت: براساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت شهرستان پارسیان برابر با ۵۰٬۵۹۶ نفر بوده ‌است.

دین و مذهب: مردم این خطه اکثرا مسلمان و از پیروان مذاهب شیعه و سنی هستند.

زبان و نژاد: زبان مردم این منطقه فارسی است و با گویش‌های مختلف با هم سخن می‌گویند؛ در برخی از روستاها مردم به زبان عربی با یکدیگر صحبت می‌کنند.

اقتصاد: در پارسیان مردم بیشتر به صید و کشاورزی مشغول هستند و محصولات خود را به سایر شهرستان‌ها ارسال می‌کنند؛ عمده محصولات کشاورزی این منطقه گوجه‌فرنگی، تنباکو، سبزیجات و خرما است، همچنین مردم این خطه در گذشته، بیشتر خرما و غله را به سایر کشورها صادر می‌کردند.

جاهای دیدنی جزیره هرمز را در شادمگ مشاهده کنید.

جاهای دیدنی پارسیان

سواحل پارسیان

یکی از قسمت‌های جذاب سفر به پارسیان، تفریح در سواحل زیبای خلیج‌فارس است. اگر در امتداد یک جاده ساحلی در امتداد سواحل جنوبی کشور حرکت کنید، در هر قسمتی از آن می‌توانید سواحل بکری را بیابید که برای چند ساعت درون آن به استراحت و لذت بردن از خلیج‌فارس بپردازید. سواحل از جاهای دیدنی پارسیان هستند که از این امر مستثنی نیستند.

کوشکنار - جاهای دیدنی پارسیان

کوشکنار

کوشکنار از توابع شهر و از دیدنی های شهرستان پارسیان است. آب‌و‌هوای این منطقه گرم  و فقط در زمستان‌ها به مدت کوتاهی معتدل است. بندر تبن که ساحلی بسیار زیبا دارد مخصوص ماهیگیری است و بندر بدو برای تفریح مورد استفاده گردشگران است. آلاچیق، زمین بازی کودکان، رستوران و مسجد از امکانات رفاهی ساحل بدویند.

جزیره‌ آشوراده ؛ تنها جزیره دنج دریای خزر + آدرس و موقعیت

شهر دشتی

با گذشتن از کوشکنار به شهر «دشتی» می‌رسید. در کوه‌های دشتی در جنوب شهر، بلندترین قله به ارتفاع ۴۰ متر، محل «کلات سرخ»، از قلعه‌های جنگی پیش از ظهور اسلام در گذشته بوده است. ساحل زیبای دستیر از دیگر جاذبه‌های این شهر است که محل تخم‌گذاری لاک‌پشت‌‌هاست.

دیدنی های هرمزگان - جاهای دیدنی پارسیان

جاده ساحلی بستانو

در ادامه مسیر به‌ سمت شرق از بندر بستانو تا بندر مقام، جاده‌ای رویایی با سواحلی بکر و دست‌ نیافتنی پیش روی شما است. از عمر جاده بستانو ۲۰ سال می‌گذرد. در مسیر این جاده ابتدا به روستای «زیارت» می‌رسید. «پیر زیارت» نام محلی در این روستای بندری است که مردم محلی برای دعا و زیارت به آنجا می‌روند. روستای بعدی «مغدان» نام دارد که تپه‌های شنی آن معروف هستند. گشتی در ساحل و پیاده‌روی با پای پیاده روی شن‌های ساحلی خالی از لطف نیست. در ادامه مسیر سواحل صخره‌ای و زیبای «نیرم» پیش روی شما قرار دارد.

ساحل مکسر - جاهای دیدنی پارسیان

ساحل مکسر

در نزدیکی بندر مقام یکی از جذاب‌ترین سواحل هرمزگان انتظارتان را می‌کشد. «ساحل مکسر» اعجاز طبیعت در تلاقی کوهستان و دریا را به رخ می‌کشد. نفوذ سالیان متمادی آب دریا در دل کوهستان‌های بلند، تندیس‌هایی با عظمت خلق کرده‌اند. از تماشای زیبایی‌های این کرانه ساحلی سیر نخواهید شد. در انتهای جاده بستانو به بندر مقام می‌رسید. بندر مقام مسیر دسترسی به جزیره مرجانی لاوان و جزیره خالی از سکنه «شیدور» است.

آبشار و چشمه بوچیر

چشمه بوچیر از مکان‌های بکر و دیدنی های شهرستان پارسیان است که در روستایی با همین نام قرار دارد. بوچیر چشمه‌ای بسیار عمیق است که در دره‌هایی با عمق ۵۰ متر قرار گرفته. برای عبور از دره‌ها باید شنا کنید یا از جلیقه نجات و قایق‌ بادی استفاده کنید. آبشار و قندیل‌هایی که در نزدیکی چشمه است زیبایی منطقه را بیش از پیش کرده‌اند.

تنگه شوتاریکو - جاهای دیدنی پارسیان

تنگه شوتاریکو و چشمه اودبه

در مسیر رفتن به روستای بهده، در ۱۷ کیلومتری شرق پارسیان و در شمال روستای چکچک، می‌توانید کوه‌های مرتفع و مشرف به تنگه شوتاریکو را ببینید که زیبایی خیره‌کننده و پستی و بلندی‌های گوناگون و باشکوهی را در اختیار دارند. این مسیر که در تنگه و رودخانه‌ی درون آن جای گرفته، می‌تواند یک ماه عسل برای صخره‌نوردان و سنگ‌نوردان عاشق طبیعت به شمار برود. پس از گذر از این مسیر به یک دوراهی می‌رسید که مسیر رفتن به تنگه شوتاریکو و چشمه اودبه را نمایان می‌کند. تنگه شوتاریکو در سمت راست قرار دارد و مسیر سمت چپ هم شما را به چشمه اودبه خواهد رساند.

اطلاعات کامل در خصوص سفر به کویر مصر + جاهای دیدنی کویر مصر

روستای بهده

پارسیان دارای روستاهای زیبای بسیاری بوده و یکی از آن‌ها روستای بهده است که از دیدنی های شهرستان پارسیان به شمار می‌رود. این روستا در دهستان مهرگان قرار دارد و با توجه به سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیتی برابر با ۱۴۳۶ نفر را دارا است. این روستا در ۳۸ کیلومتری پارسیان جای گرفته و پر از جاذبه‌های طبیعی است. یکی از این دیدنی‌های طبیعی، غار گیری کنار بوده که در شمال روستای بهده و ۴۰ کیلومتری پارسیان جا خوش کرده است. گفته می‌شود پیشینه‌ی آن به کم‌وبیش ۱۰۰۰ سال گذشته برمی‌گردد و به‌دست ساکنان کهن این منطقه ساخته شده است.

دره های هرمزگان - جاهای دیدنی پارسیان

غار گِری کُنار

غار گِری کُنار یک غار یا به تعبیر بهتر تونلی دست‌ساخته توسط بومی‌های ساکن روستای بهده شهرستان پارسیان است که امروزه به‌عنوان یک اثر تاریخی و گردشگری در لیست جاهای دیدنی پارسیان قرار دارد. این غار در منابع گوناگون به اسم «غار گیری کنار» و «غار بهده» معرفی شده است. بااین‌حال در زبان شیرینی ساکنین این منطقه به دره، تنگه یا مناطقی از کوهستان که شمایلی نزدیک به آن‌ها دارند، «گِری» گفته می‌شود. «کُنار» نیز نام یک درخت مختص مناطق جنوبی است که بیشتر مردم آن را بیشتر با محصولی که از برگ آن گرفته می‌شود یعنی «صدر» می‌شناسند.

گود کناردان

شهرستان پارسیان در دل خود باغات و نخلستان‌های زیبایی دارد که به سبب سرسبزی و محصولات فراوانشان همیشه برای برپایی یک پیک‌نیک در دل طبیعت گزینه‌های خوبی هستند. بااین‌حال در فصل زمستان که درواقع فصل بهار پارسیان و جنوب کشور است، آن‌قدر چشم‌اندازهای زیبا در این شهرستان زیاد می‌شود که در هر دشت و صحرای آن می‌توانید یک پیک‌نیک جذاب برپا کنید. یکی از موردعلاقه‌ترین جاهای دیدنی پارسیان در این زمینه، منطقه گود کناردان آن است. گود کناردان از آن دست جاهایی است که به سبب طبیعت زیبا همیشه میزبان خانواده‌های بسیار زیادی از ساحل‌نشینان است.

سفر شاد و مفرح به طبیعت بکر تنگ دار نوشهر را از دست ندهید

ساحل مکسر - جاهای دیدنی پارسیان

اطلاعات گردشگری پارسیان هرمزگان

سوغات و صنایع دستی

سوغات: خرما و فرآورده‌های خرما، مرکبات، گواوا (امرود یا زیتون محلی، نوعی گیاه گرمسیری با درختچه‌ای همیشه ‌سبز است)

صنایع دستی: صنایع دستی دریایی، چنته، حصیر بافی، سفال میناب، خرسک ‌بافی، زیورآلات و لباس‌های سنتی، چادر بافی، بادبزن،کَتَل، خورجین، مَهتک (گهواره)

غذاهای محلی

  • مچبوس
  • پلیل
  • قلیه ماهی
  • نان مهیاوه
  • هریسه (حلیم)
  • برنج سرخ
  • برنج رشتکو
  • دیشک

شیرینی‌های محلی

  • لقیمات
  • رنگینک
  • خمفروش
  • خرما دیشو
  • حلوای انگشت
  • نان برزه

اقامت در پارسیان هرمزگان

هتل و البته ستاد اسکان فرهنگیان برای اقامت شما در پارسیان وجود دارد؛ اما اگر برای اقامت در این شهر دنبال اقامتگاه بوم‌گردی می‌گردید باید بدانید که داخل خود شهر پارسیان اقامتگاه بوم‌گردی وجود ندارد و برای شب‌مانی در یکی از این اقامتگاه ها باید راهی شهرها و روستاهای اطراف شهر پارسیان شوید.

چشمه های هرمزگان - جاهای دیدنی پارسیان

حمل و نقل برون شهری هرمزگان

برای رسیدن به پارسیان باید ابتدا به بندرعباس بروید و از آنجا با ماشین‌های پارسیان و یا از طریق پایانه اتوبوسرانی خود را به این شهر برسانید. حدود 5 تا 6 ساعت از بندرعباس تا پارسیان مسافت است. توجه داشته باشید اتوبوس‌های بندرعباس به مقصد اهواز و بوشهر در گاوبندی توقف دارند.

پارسیان ترمینال ندارد اما سه تعاونی اتوبوس دارد که می توانید برای رفتن به شهرهای مختلف از آن کمک بگیرید.

آب و هوای هرمزگان

هرمزگان آب ‌و هوایی گرم و خشک دارد و به دلیل نزدیک بودن به خلیج فارس، معمولا شرجی است. شهرستان پارسیان نسبت به دیگر مناطق این استان، آب‌ و هوای معتدل‌تری دارد. برای سفر به هرمزگان بهترین زمان نیمه دوم سال یا اوایل بهار است. آب و هوای گرم و شرجی این استان در فصل‌های گرم سال برای غیر بومیان قابل‌ تحمل نخواهد بود.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: shadi hemati

آخرین بروز رسانی

19 آذر 1402

بروز رسانی توسط

shadi hemati

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *