افتتاح حساب ترکیه
خواص مویز در طب سنتی

خواص مویز در طب سنتی را می دانید؟ مویز در واقع انگور سیاه خشک شده است و سرشار از مواد معدنی و ویتامین‌ هاست و جایگاه ویژه‌ ای در بین آجیل‌ ها دارد. در این مقاله از شادمگ به بررسی خواص مویز در طب سنتی پرداخته ایم.

طبع مویز گرم است یا سرد ؟

همان‌طور که گفته شد، مویز از انگور خشک شده به دست می‌آید با این تفاوت در که در طی فرایند خشک شدن برخلاف سایر میوه‌های خشک شده، هیچ قندی به آن افزوده نمی‌شود. اما به نظر شما طبع مویز گرم است یا سرد؟ بهتر است بدانید مویز دارای طبعی گرم و تر است و از این‌رو خوردن آن برای افراد سوداوی به شدت توصیه می‌شود.

مویز - خواص مویز در طب سنتی

خواص مویز در طب سنتی

خواص مویز ناشتا برای افراد دیابتی

از جمله خاصیت مویز می‌توان به کمک به تنظیم قند خون در افراد دیابتی اشاره کرد. قند موجود در مویز قند فروکتوز است که برای جذب شدن به بدن احتیاجی به انسولین ندارد. علاوه بر این مویز دارای عنصر کروم است که می‌تواند موجب کاهش قند خون شود. بنابراین افراد مبتلا به دیابت می‌توانند مویز را جایگزین قند کنند اما نباید در مصرف آن زیاده‌روی کنند.

فواید مویز برای مغز

یکی از خاصیت مویز تاثیر آن در افزایش حافظه و قدرت فهم است. مصرف مویز در دوران بارداری هم برای جنین و هم برای مادر مفید است. مویز می‌تواند برای هوش جنین و آرامش اعصاب و رفع خستگی و بی حالی موثر و مفید باشد. مویز منبعی غنی از بور است و بور موجب افزایش قدرت یادگیری می‌شود. همچنین مویز می‌تواند به ترمیم و بهبود سلول‌های آسیب دیده مغز کمک کنند.

مویز بدون هسته - خواص مویز در طب سنتی

خواص مویز برای روده

یکی از خواص مویز ناشتا این است که مویز با کمک  خاصیت ضد باکتری خود می‌تواند از بروز عفونت در دستگاه گوارش جلوگیری کند و علاوه بر این مویز سیاه می‌‌تواند در تقویت معده و هضم غذا موثر باشد. به افرادی که مبتلا به یبوست هستند توصیه می‌شود که مویز مصرف کنند زیرا فیبر موجود در مویز موجب بهبود حرکات روده شده و می‌تواند یبوست را درمان کند.

درمان کم خونی با مویز

مویز سرشار از آهن بوده و از این طریق می‌تواند موجب افزایش سطح هموگلوبین در خون شده و به درمان کم خونی کمک کند.

خاصیت مویز برای پوست

از جمله خواص مویز این است که به کمک خواص آنتی اکسیدانی خود می‌تواند موجب از بین رفتن رادیکال‌های آزاد موجود در پوست شده و از این طریق از پیری زودهنگام و چین و چروک پوست جلوگیری کند.

كدام ميوه براي درمان سرماخوردگي خوب است ؟ | درمان به روش بخور بخور

خواص مویز - خواص مویز در طب سنتی

خواص مویز برای مو

آهن موجود در مویز موجب بهبود گردش خون شده و فولیکول‌های مو را تقویت می‌کند و در نتیجه موجب تقویت مو‌ها و جلوگیری از ریزش مو می‌شود. از دیگر خاصیت مویز سیاه می‌توان به وجود مقادیر بالای ویتامین C و آهن در مویز سیاه اشاره کرد که باعث حفظ سلامت کلی موها و رنگ طبیعی مو شده و از سفید شدن زود هنگام موها جلوگیری می‌کند.

خواص مویز سیاه در درمان پوکی استخوان

مویز سیاه سرشار از کلسیم و پتاسیم است و از این طریق می‌تواند موجب استحکام استخوان‌ها شده و از بیماری‌های استخوان مانند پوکی استخوان پیشگیری کند.

خواص مویز برای کنترل فشار خون

از دیگر خواص مویز تاثیر آن در کنترل سطح فشار خون است. مویز به دلیل وجود مقادیر بالای پتاسیم در خود می‌تواند موجب تنظیم فشار خون شود.

خواص مویز برای اختلالات جنسی

از دیگر خواص مویز می‌توان به درمان اختلال نعوظ و تقویت و افزایش جریان اسپرم اشاره کرد. اسیدهای آمینه موجود در مویز می توانند شانس تخمک گذاری را افزایش دهند.

مویز هسته دار - خواص مویز در طب سنتی

خواص مویز و گردو

مویز سیاه و گردو از جمله میان‌ وعده‌های پر طرفدار و مغذی هستند. مویز و گردو سرشار از مواد مغذی بوده و چربی‌های سالم را برای قلب فراهم می‌کنند. این میان وعده سالم یعنی ترکیب مویز و گردو سرشار از چربی‌های سالم، پروتئین و فیبر هستند و موجب ایجاد احساس سیری می‌شود.

مویز و گردو هر کدام خواص و فواید فراوانی برای بدن دارند و هر یک سرشار از مواد معدنی، مواد مغذی، چربی‌های سالم و ویتامین‌ها هستند. گردو سرشار از مس، منگنز، آهن، منیزیم، فسفر، ویتامین B6، چربی‌های مفید،چربی‌های اشباع نشده، اسیدهای چرب امگا ۳، پروتئین و فیبر است.

از جمله خواص گردو می‌توان به مواردی مانند تقویت سلامت قلب، کنترل دیابت، تقویت استخوان‌ها، کنترل وزن، کاهش خطر ابتلا به بیماری کیسه صفرا و درمان صرع اشاره کرد. مویز سیاه  منبعی غنی از آهن، پتاسیم، کلسیم، سلنیوم و غیره است. از جمله خواص مویز ناشتا می‌توان به مواردی مانند جلوگیری از تخریب سلول‌ها، افزایش انرژی بدن، کاهش روند پیری، استحکام استخوان‌ها، کنترل دیابت و غیره اشاره کرد. بنابراین مصرف گردو و مویز همراه با هم فواید فراوانی برای بدن دارد.

از جمله خواص مویز و گردو می‌توان به مواردی مانند پیگیری از کج‌ خلقی، پیشگیری از بی خوابی، جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های کیسه صفرا، کاهش وزن و تقویت بارداری اشاره کرد.

کمک به پیشگیری سرطان

کشمش به دلیل وجود کاتچین فواید ضد سرطانی دارد. او می گوید: کاتچین ها دارای ترکیبات پلی فنلی هستند که دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند.

بهترین زمان خوردن مویز

در پاسخ به این سوال که بهترین زمان خوردن مویز چه موقعی است باید گفت که در اسلام سفارش شده است که از مویز صبح‌ها و به صورت ناشتا مصرف شود و آمده است که اگر هر کس ۲۱ دانه مویز قرمز رنگ را ناشتا بخورد این فرد از همه بیماری‌ها جز مرگ در امان خواهد بود و فهم و حافظه آن فرد بیشتر خواهد شد.

درمان خشکی پوست در زمستان با رعایت 10 نکته ی ساده

کشمش سیاه - خواص مویز در طب سنتی

چرا ۲۱ عدد مویز ؟

بر اساس مطالعات و تحقیقات صورت گرفته در صورتی که افراد هر روز صبح ناشتا ۲۱ عدد مویز مصرف کنند برای آن‌ها خواص و فواید فراوانی از جمله افزایش هوشیاری، قوت بدن آن‌ها، و از بین رفتن سردی و بِعپ از بدن آن‌ها را به ارمغان می‌آورد. مصرف مویز برای مدت زمان شش ماه به صورت منظم می‌تواند موجب تقویت بدن و مغز و تقویت سیستم گوارش بدن می‌شود. ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که چرا ۲۱ عدد مویز که در پاسخ به این سوال باید گفت که ممکن است از رموز باشد، همانند تسبیحات حضرت زهرا که ۳۴ بار الله اکبر گفته می‌شود و یا چرا نماز صبح دو رکعت است.

خواص مویز در طب سنتی

در طب سنتی، در خصوص خواص مویز آمده است که :

  • طبیعت مویز بنا به نوع انگور آن و شیرینی آن متغیر است. (مویز انگوری است که بر درخت خشک شده باشد.).
  • مویز تقویت کننده‌ی کبد و چاق کننده می‌باشد.
  • در سرد مزاجان موجب تحریک و تقویت میل جنسی می‌گردد.
  • مویز هضم کننده غذا، گرم کننده کل بدن بخصوص کلیه و مثانه است.
  • تحلیل برنده بادها و ضدنفخ است.
  • تقویت کننده معده و ریه و کبد و کلیه و مثانه است.
  • بازکننده انسداد عروق است.
  • ادرار آور و ملین است.
  • تولید کننده خون صالح و خوب است.
  • موجب تنقیه و پاکسازی معده، روده، ریه و سینه از اخلاط چسبنده می‌شود و سرفه ناشی از بلغم را درمان می‌کند.
  • افزایش حافظه و قدرت فهم، تسکین صفرا و دفع بلغم، کاهش غضب و اصلاح خلق و خو، خوشبو کردن تنفس از جمله خواص مویز است که در روایات به آن اشاره شده است.
  • مداومت بر خوردن ۲۱ عدد مویز سرخ ناشتا موجب پیشگیری از بسیاری از بیماری‌های سرد می‌شود.
  • کشمش در خواص همانند مویز بوده و بهترین آن نوع سبز آن است که از انگور عسگری باشد.
  • از خواص مویز ناشتا در طب سنتی نیز نباید غافل شد و بهتر است برای پاکسازی معده و دفع بلغم در این زمان استفاده شود. به عبارتی مداومت بر خوردن ۲۱ عدد مویز به صورت ناشتا موجب پیشگیری از بسیاری از بیماری‌های سرد می‌گردد.
چاقی کودکان ؛ از علل و عوارض تا راهکار های شگفت انگیز درمان چاقی در خانه

آجیل - خواص مویز در طب سنتی

هسته مویز

هسته مویز خواص و فواید بسیاری دارد. هسته مویز سرشار از آنتی اکسیدان از جمله اسید فنول ها، توکوفرول و پروانتوسیانیدین، ویتامین C، ویتامین E و بتاکاروتن است. بنابراین خواص هسته مویز برای سلامت بدن فراوان است که از جمله خواص هسته مویز می‌توان به مواردی از جمله پیشگیری از سرطان‌های پوست، پروستات و سینه، مقابله با بیماری های چشمی ناشی از دیابت، تمیزی روده، مقابله و درمان التهاب پ‌ها و عفونت‌های بدن از جمله درمان عفونت ادراری، درمان گاستریت، درمان ورم معده، درمان مشکلات پوست، درمان آرتریت، درمام سینوزیت، درمان درماتیت، جلوگیری از ریزش مو، تقویت رگ‌‌های خونی، تصفیه‌ی خون، مانع از ترومبوز، کنترل فشار خون و مقابله با آلودگی اشاره کرد.

بهترین مویز در طب سنتی کدام است ؟

در طب سنتی درباره نوع مویز آمده است، بهترین نوع مویز آن است كه درشت و پر گوشت، شیرین و كم دانه است زیرا ترشی و رطوبت مویز از میوه انگور كمتر است و بنابراین ایجاد نفخ كمتری خواهد داشت.

جالب است بدانید، مویزی كه از انگور قرمز یا سیاه بدست می‌آید و رنگ آن تا حدودی قرمز رنگ است مزاج گرمتری نسبت به سایر انواع مویز دارد و برای ریه و معده سازگارتر است. در احادیث و در طب اسلامی نیز به خوردن مویز قرمز بیشتر تاکید شده است.

ارزش غذایی مویز

مویز حاوی انواع مواد معدنی و ویتامین های ضروری برای بدن میباشد. مواد معدنی مهم موجود در این خشکبار پرخاصیت کلسیم، فسفر، پتاسیم، منیزیم و ویتامین‌های آ، ای، ویتامین های گروه ب و اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 است.

طبع مویز - خواص مویز در طب سنتی

عوارض مصرف زیاد مویز

اگرچه مویز و خاصیت‌های بیشمار آن چشمگیر است اما نیابد از عوارض و موراد منع مصرف آن غافل شد. از این رو در ادامه تعدادی از عوارض مشاهده شده از این محصول را برای شما ذکر خواهیم کرد:

  • زیاد خوردن مویز در گرم مزاجان و سرزمین‌های گرم سوزاننده خون و غلیظ کنده اخلاط، مولد بیماری‌های سوداوی به خصوص طحال و مغز می‌باشد.
  • زیاد خوردن آن موجب ضرر به کلیه است.
  • افراط در مصرف مویز باعث افزایش قند، فشار و غلظت خون شده  و برای بیماران دیابتی مضر می‌باشد.
  • زیاده روی در مصرف مویز به علت داشتن کالری بسیار بالایی که دارد برای افراد چاق و مبتلا به چربی خون مضر است.

مصلح مویز چیست ؟

همان‌طور که گفته شد، طبع مویز گرم و تر است. از این رو از خشخاش ، عناب سکنجبین و آب میوه‌های ترش می‌توان به عنوان مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج مویز استفاده کرد.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۳ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: shadi hemati

آخرین بروز رسانی

3 آبان 1402

بروز رسانی توسط

shadi hemati

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *