ترمیم ظروف چینی شکسته یا ترک خورده می تواند شما را از صرف هزینه های اضافه بازدارد. بسیاری از اوقات به جای دور انداختن ظروف چینی شکسته می توانید آن ها را ترمیم کنید. با شادمگ همراه باشید تا روش های ترمیم ظروف چینی ترک خورده و شکسته را یاد بگیرید.
روش های ترمیم ظروف چینی
استفاده از چسب 1 2 3
این نمونه چسب که به نام چسب قطرهای یا چسب فوری نیز در بازار شناخته میشود، استحکام بالایی دارد و به شما اجازه میدهد که بتوانید با سرعت زیادی قطعات چینی شکسته شده را بچسبانید. اما باید بدانید که این چسبها بیشتر در شرایطی استفاده میشوند که شکستگی ظروف مربوط به قسمت بیرونی آن باشد. در شکستگیهایی مانند شکستن درب یا دسته قوری به کارگیری چسب فوری برای تعمیر ظروف چینی شکسته بسیار راحت است.
با این حال برای ظروفی که با غذا یا نوشیدنیهای گرم در ارتباط هستند (مانند سرویس چایخوری چینی یا قوری) بهتر است که استفاده نشود. چرا که حرارت، اسیدی بودن و یا سایر خواص خوراکیهای مختلف در این ظروف، ممکن است ساختار شیمیایی چسب را تحت تاثیر قرار دهد و باعث آزادسازی ترکیبات مضر شود. همچنین ممکن است این عوامل چسبندگی آن را نیز تحت تاثیر قرار دهد و باعث شکستگی مجدد ظرف شود. البته میتوانید از این روش برای تعمیر ظروف چینی تزئینی خود استفاده کنید.
نحوه برق انداختن ظروف چینی را در شادمگ بخوانید.
درست کردن چسب مخصوص
وسایل مورد نیاز برای انجام این روش عبارتند از “سشوار، خلال دندان یا کبریت، بیکینگ پودر، چسب دوقلو و موم عسل”
برای تعمیر ظروف چینی شکسته به این روش، ابتدا باید قطعات چینی شکسته را بهصورت جداگانه تمیز کنید. سپس بزرگترین قطعه آن را مانند یک تکه بزرگ پازل در نظر گرفته و سپس بقیه قسمتها را به آن بچسبانید. برای چسباندن میتوانید از چسبهای قطرهای یا چسب دوقلو استفاده کنید. برای اینکه در زمان چسباندن شکل اصلی ظرف حفظ شود باید کمی موم عسل را گرم کنید و بهعنوان قالب آن را بهکار بگیرید.
برای پوشاندن محل قطعات گم شده ظرف چینی و یا قسمتهای لب پر شده، میتوانید از ترکیب بیکینگ پودر و چسب استفاده کنید. ترکیب این دو ماده چسب خمیری بسیار قوی در اختیار شما میگذارد که به وسیله آن بهسادگی میتوانید بخشهای مختلفی که لبپر شده است را هم ترمیم کنید.
بهیاد داشته باشید که در این روش، تا مراحل پایانی مومی که به عنوان قالب در نظر گرفتهاید را از محل مورد نظر خارج نکنید. همچنین در مراحل پایانی و بعد از خشک شدن چسبها، با کمی حرارت موم را نرم کنید تا بهراحتی کنده شود. در مرحله نهایی نیز ظرف چینی خود را بشویید و آببندی شدن آن را با ریختن مقداری آب درون آن امتحان کنید.
بندزنی ظروف چینی
یکی از روشهای قدیمی برای تعمیر ظروف چینی بندزنی است که امروزه بسیار کم دیده میشود. این روش قدیمی به این صورت بوده است که در آن استاد بندزنی چینی، که به آن چیلانگر یا چیلونگر نیز گفته میشد با استفاده از وسایلی مانند: ” کمان (که شامل الماس، قیف برنجی، چوب نازک درخت بید و نخ لحاف دوزی است)، مفتول، سندان، چکش، چسبها و خمیرهای مخصوص بند زنی” اقدام به تعمیر ظروف چینیمیکرد.
ترمیم ترک های ظروف چینی شکسته
در این قسمت از آموزش تعمیر ظروف چینی شکسته یا ترک برداشته در مورد برطرفسازی ترکهای ظروف چینی صحبت میکنیم. برای ترمیم ترکهای ظروف چینی بهترین روش این است که ابتدا نوع ترک را مشخص کرده و سپس با توجه به آن، روش مناسب برای خود را انتخاب کنید. مورد مهمی که در این بخش باید به آن دقت کنید این است که ترک ایجاد شده صرفا روی وضعیت ظاهری ظرف تاثیر گذاشته است یا باعث اختلال در عملکرد آن هم شده است.
روش اول
این روش در شرایطی مورد استفاده میگیرد که ترک ظروف چینی عمیق باشد و مشکلاتی مانند نشتی آب را بههمراه آورد. در چنین شرایطی استفاده از چسب قطرهای برای بخش بیرونی و خمیر ترمیم چینی که میتواند ترکیب چسب و بیکینگ پودر باشد، تاثیر مناسبی دارد. البته در نظر داشته باشید که قبل از انجام هرگونه چسب کاری یا آببندی، باید محل مورد نظر را با دقت بالایی تمیز کنید.
روش دوم
این روش بیشتر برای ترکهای ریز کاربرد دارد، چنین است که ابتدا ظرف چینی ترک خورده را در یک ظرف شیر بیاندازید و سپس به آرامی و حدود نیمساعت ظرف مورد نظر خود را در شیر بجوشانید. در صورتیکه ترک ریز باشد پروتئینهای درون شیر، در آن قسمت جمع شده و ترک را میپوشاند. بهشکلی که گفته میشود ظرف چینی جوش خورده است. البته این روش ممکن است همیشه هم جوابگو نباشد.
با انواع چینی آشنا شوید
چینی معمولی (China)
چینی معمولی نه تنها از نظر رنگ و شکل، بلکه از نظر نحوه حرارت دیدن حین پخت هم متفاوت از پرسلین است. چینی معمولی طی یک مرحله پخت و با دمای کمتر از دمای پخت پرسلین تولید می شود. این موضوع باعث راحتی و تنوع در طراحی و لعاب دادن آن می شود.
پرسلین (Porcelain)
پرسلین از کائولین ساخته می شود. کائولین نوعی خاک رس سفید است که پس از حرارت دیدن سفیدی خود را حفظ می کند. پرسلین معمولا با لایه ای شفاف لعاب می شود که سفیدی ظرف را نمایان می کند. پرسلین دو مرحله پخت دارد که درجه حرارت مرحله دوم پخت آن بالاتر از درجه حرارت پخت چینی معمولی است. دمای پخت بالاتر باعث سخت تر شدن ولی شکننده تر شدن آن نسبت به چینی معمولی می شود. مزایای ظروف پرسلین با دوام، شفاف و فاقد تخلخل هستند. قابل استفاده در ماکروفر هستند. معایب ظروف پرسلین برخی از ظروف پرسلینی دارای سرب هستند.
چینی استخوانی یا بن چاینا (Bone China)
بن چاینا از خاک رس سرامیکی نیمه شفاف که دارای حداقل ۲۵ درصد خاکستر استخوان (استخوان گاو نر) است ساخته می شود. در انگلستان میزان خاکستر استخوان حداقل باید ۵۰ درصد باشد تا به آن چینی استخوانی گفته شود. بن چاینا در حقیقت پرسلین است که حاوی خاکستر استخوان است. از ویژگی های بن چاینا سفت و سخت بودن، سفیدی و عبور نور از آن است. برای تشخیص چینی استخوانی از سایر ظروف می توانید چینی استخوانی را در مقابل نور بگیرید. اگر انگشتانتان را از پشت ظرف ببینید این ظرف چینی استخوانی است.
بن چاینا با کیفیت عالی حداقل دارای ۳۰ درصد خاکستر استخوان است. از این چینی ها می توان برای مصارف روزانه استفاده کرد اما بیشتر از این نوع چینی ها در میهمانی های رسمی استفاده می شود. چینی استخوانی سبک تر، قوی تر و گران تر از پرسلین است.
مزایای ظروف چینی استخوانی
اکثر چینی های استخوانی قابلیت استفاده در ماکروفر و ماشین ظرف شویی را دارند. سبک تر و با دوام تر از سایر چینی ها هستند.
معایب ظروف چینی استخوانی
گران قیمت تر از سایر چینی ها هستند. استفاده طولانی مدت از چینی استخوانی و شسته شدن زیاد با آب گرم ممکن است باعث از بین رفتن لعاب، ایجاد ترک و پاک شدن طرح ها و رنگ آن شود.