معرفی جذاب ترین و دنج ترین جاهای دیدنی چابهار

فهرست محتوا

جاهای دیدنی چابهار شما را غافل‌گیر می‌ کند چرا که چابهار از زیباترین و بکرترین مناطق جنوبی ایران است که شاید توجه کمتری به آن شده است. اگر این مطلب شادمگ را مطالعه کنید قطعا از جنوب فقط چابهار را مقصد سفر خود خواهید کرد.

جاهای دیدنی چابهار کجاست؟

ساحل صخره‌ای، ساحل بریس، خلیج گواتر،‌ جنگل حرا،‌ فواره چابهار، ساحل درک، دریاچه صورتی لیپار، درخت انجیر معابد روستای رمین، روستای شیرگواز، کوه‌های مریخی، گل‌فشان‌های چابهار، قلعه پرتغالی‌ها، غارهای سه‌گانه بان‌مسیتی، گورستان تیس، امامزاده سید غلام‌رسول و قدمگاه خضر نبی از مناطق دیدنی چابهار و جاهای دیدنی سیستان هستند.. اگر دوست دارید زیبایی های چابهار را بیشتر بشناسید، با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

جاهای دیدنی چابهار

موقعیت جغرافیایی خاص و استثنایی چابهار

چابهار در جنوب غربی استان سیستان و بلوچستان و در ساحل اقیانوس هند و دریای مکران خانه کرده و تنها بندر اقیانوسی ایران است. زیبایی‌های چابهار وقتی دو چندان می‌شود که با مردم محلی آن تعامل می‌کنید و مهمان نوازی و خونگرمی آنان شما را ذوق زده می‌کند.

هتل‌های چابهار هم با ارائه خدمات با کیفیت به گردشگران در کنار جاذبه‌های گردشگری متفاوت آن سفر به این سرزمین همیشه بهار را کامل می‌کنند. اگر حتی قصد سفر هم نداشته باشید، امیدوارم که با خواندن و دیدن دیدنی های چابهار، هوس بازدید از چابهار به سرتان بزند.

چرا سفر به شهر چابهار؟

یکی از زیباترین شهرهای بندری ایران است.
با سفر به این شهر می توانید از جاذبه های متفاوت طبیعی مانند کوه های مریخی یا مینیاتوری، گل فشان ها و تالاب صورتی، جنگل های حرا و … دیدن کنید.
بخش بزرگی از منطقه حفاظت شده گاندو که زیستگاه تنها تمساح بومی ایرانی ست در شهرستان چابهار قرار دارد.
خرید کالاهای مختلف با قیمت های مناسب و کیفیت خوب یکی از جذابیت های سفر به منطقه آزاد چابهار است.
چابهار به دلیل موقعیت جغرافیایی خود سواحل بسیاری زیبایی دارد که می توان در آنها تفریحات مختلف آبی مانند غواصی، جت اسکی و … انجام داد.

ساحل‌گردی در چابهار

چابهار، تنها بندر اقیانوسی ایران است و به دریای مکران و اقیانوس هند راه دارد. در سفر به چابهار می‌توانید سواحل صخره‌ای فراوانی را ببینید که هنگام برخورد با آب دریا، صحنه‌‌هایی دیدنی خلق می‌کنند. موج‌های بلندی که تا ده‌ها متر به‌سمت آسمان می‌روند بسیار جذاب‌اند؛ اما باید مراقب بود که این هیجان و ضربه آب، شما را با خود به داخل دریا نکشاند، زیر پای شما را خالی نکند و تعادلتان را بر هم نزند.

خوب است بدانید در چابهار، ساحل ماسه‌ای هم وجود دارد و چه چیزی بهتر از اینکه روی ماسه‌های داغ دراز بکشید و در پلاژ تمیزش، زیرنظر مربیان و شناگران ماهر، شنا کنید. طرف‌دار هرکدام که باشید، چه ماسه‌ای و چه صخره‌ای، در چابهار سواحل زیادی وجود دارد که به نیاز شما پاسخ می‌دهد. در ادامه به معرفی سواحل چابهار می‌پردازیم و آدرس هریک را در اختیارتان می‌گذاریم؛ اما پیشنهاد می‌کنیم قبل‌از هرچیز راهنمای سفر به چابهار را بخوانید.

ساحل صخره‌ای چابهار

ساحل صخره‌ای، یکی از زیباترین سواحل منطقه و از جاهای دیدنی چابهار است که شما می‌توانید برخورد موج‌های بلند با صخره‌ها را به‌راحتی ببینید. خوب است بدانید که گاهی در فصل بادهای موسمی ممکن است ارتفاع امواج به 15 متر برسد! نام دیگر این ساحل، ساحل خزه‌ای است. علت این نام‌گذاری هم پوشیده شدن بیشتر صخره‌ها از خزه است که رنگ جذابی را به صخره‌های کنار ساحل داده است.

جاهای دیدنی چابهار

آدرس ساحل صخره‌ای: جاده چابهار، امتداد خیابان کارگر، مجموعه تفریحی ساحل صخره‌ای یا دریا بزرگ

ساحل بریس

در چابهار از هر طرف که بروید و در هر روستایی که اقامت کنید، یک ساحل متنوع خواهید دید که لذت سفرتان را دوچندان می‌کند. گواه این گفته، عکس چابهار است. به‌عنوان مثال اگر به‌سمت گواتر بروید، در مسیر، ساحل بریس را خواهید دید که یک ساحل زیبا و معروف در چابهار است.

آنجا می‌توانید قایق‌های پارک‌شده در ساحل را تماشا کنید. ساحل بریس جایی است که تصاویر آن در فضای مجازی منتشر شده است. اینجا هم باید مراقب باشید تا سنگ‌های مرجانی از زیر پایتان لیز نخورد و به دریا نیفتید. پیش‌بینی می‌شود این ساحل به نماد چابهار تبدیل شود؛ زیرا همه گردشگران وقتی به بریس می‌روند، حتماً عکسی از خودشان و تنگه به یادگار می‌گیرند.

ساحل بریس - جاهای دیدنی چابهار

خلیج گواتر

خلیج و بندر گواتر درست در کنار دریای عمان و مرز پاکستان قرار دارد. این خلیج زیبا یکی دیگر از سواحل چابهار به شمار می‌رود. درباره خلیج گواتر یک نکته جالب وجود دارد که در عکس چابهار نیز دیده می‌شود؛ اینکه اگر از خلیج به‌سمت قطب جنوب حرکت کنید، درست تا مقصد یعنی قطب جنوب، هیچ زمین خشکی نمی‌بینید.

این موضوع برای افرادی که از روزمرگی و زندگی در شهر خسته شده‌اند، بسیار جذاب است. در چابهار، امکانات رفاهی زیادی برای گردشگران وجود ندارد و نباید انتظار خدمات لوکس شهری را داشته باشید؛ اما آن‌قدر مکان‌های زیادی برای دیدن وجود دارد که شما حسابی سرگرم می‌شوید.

آدرس خلیج گواتر: شهرستان دشتیاری، 95 کیلومتری چابهار

جاهای دیدنی چابهار

جنگل حرای چابهار

جنگل‌های شناور روی آب که به جنگل حرا شهرت دارد، یکی دیگر از دیدنی های چابهار است و در مرز ایران و پاکستان و در نزدیکی خلیج گواتر دیده می‌شود. جنگل‌ حرا، درختانی دارد که روی آب‌های شور زندگی می‌کنند و دیدنشان برای هر بیننده‌ای، یک تجربه منحصربه‌فرد و خاص است.

در عکس چابهار می‌بینید که بخشی از این درختان در زمان مد به زیر آب فرو می‌روند و فقط تاج آن‌ها مشخص می‌شود. پیشنهاد ما به شما این است که اگر قصد دیدن جنگل حرا را دارید، حتماً قبل‌ از غروب، خودتان را به آنجا برسانید تا بهترین و زیباترین حالت آن را ببینید. به‌غیر از درختان و طبیعت حرا، می‌توانید حیوانات دریایی مثل دلفین، فلامینگو و مرغ‌های ماهی‌خوار را ببینید. دیدن این جنگل بی‌نظیر در تور جنوب، تجربه متفاوتی از سفر به شما می‌دهد.

آدرس جنگل حرا چابهار: ۱۵ کیلومتری چابهار

فواره چابهار

یکی از جذاب‌ترین تصاویری که در چابهار می‌توانید با دوربینتان ثبت کنید، تصویری از فواره بزرگی است که رو‌به‌روی دریا از دل صخره‌ها بیرون می‌زند. این اثر طبیعی که به فواره چابهار معروف است، در اثر برخورد آب دریا با صخره‌های سنگی و سوراخ‌های آن اتفاق می‌افتد. جالب است بدانید که ارتفاع این فواره، گاهی تا 10 متر یا بیشتر هم می‌رسد. فواره‌های طبیعی چابهار از دیدنی‌های این بندر هستند.

آدرس فواره چابهار: میدان ناخدا، انتهای خیابان کارگر، بوستان ساحلی دریا بزرگ

جاهای دیدنی چابهار

ساحل درک

یکی از شگفتی‌های چابهار، وجود یک پدیده در ساحل درک است. آن پدیده، کنار هم قرار گرفتن ساحل دریا با کویر است. چنین پدیده‌ای، تنها در برخی از کشورهای خارجی پیدا می‌شود. جالب اینجاست که می‌توان ۲۰۰ متر آن طرف‌تر از دریا، درست وسط خشکی و کویر، چاه آب شیرین زد.

تصاویری که از این تلاقی جالب در رسانه‌ها منتشر شده، نشان می‌دهد که این جاذبه چقدر برای اهالی سفر جذاب است؛ به‌خصوص وقتی نخل، آسمان، کویر و دریا در کنار هم قرار می‌گیرند. در روستای درک هم می‌توانید اقامت کنید و هم از غذاهای محلی جنوبی لذت ببرید. هنگام بازدید از این روستا حتماً سری هم به باغ‌های موز بزنید؛ چون در این منطقه و محله دشتیاری می‌توانید موزهای کوچک سبزرنگی را ببینید که حسابی دلبری می‌کنند و طعمی شیرین دارند.

جاهای دیدنی چابهار

آدرس ساحل درک: زرآباد

طبیعت چابهار

جدا از ساحل و نمای زیبای اقیانوس هند که می‌توانید در چابهار ببینید، طبیعتی در چابهار وجود دارد که بسیار بکر است و گشت‌وگذار در آن حس‌وحالی متفاوت به شما می‌دهد.

خوب است بدانید که بندر چابهار از شگفت‌انگیزترین مناطق برای علاقه‌مندان به طبیعت محسوب می‌شود و شما با سفر به سیستان‌و‌بلوچستان، ممکن است جلوه‌هایی از طبیعت را ببینید که نه‌فقط در کشور ما همتایی ندارد؛ بلکه شاید در خیلی از نقاط دیگر دنیا هم نتوانید شبیهش را پیدا کنید. در ادامه، از این جاذبه‌های گردشگری چابهار خواهیم گفت؛ جاذبه‌هایی که با دیدنشان، خاطره‌ای همیشگی در ذهنتان باقی می‌ماند.

درخت انجیر معابد روستای رمین

روستاها در چابهار به‌خودی‌خود یک جاذبه‌اند و از مناطق بکر چابهار محسوب می‌شوند؛ مثل اسکله روستای رمین که جزو جاذبه های چابهار به حساب می‌آید. این روستا از شب تا صبح فعال است و ماهیگیران و صیادان زیادی آنجا درحال جنب‌وجوش هستند. می‌توانید از آن‌ها درخواست کنید که شما را با قایق به دریا ببرند تا همراهشان ماهیگیری کنید و از دریا لذت ببرید. در همین ساحل رمین، می‌توانید موج‌سواری را هم تجربه کنید؛ چون موج‌سواری در اینجا زیر نظر کلوپ‌های تخصصی انجام می‌شود.

هنگام بازدید از روستا، دیدن درخت انجیر معابد را فراموش نکنید. جالب است بدانید مشهورترین انجیر معابد با نام «لور_لول» در این روستا قرار گرفته و تبدیل به یک جاذبه توریستی شده است. ممکن است این درخت را با نام «مکرزن» نیز خطاب قرار دهند. اگر این نام را شنیدید، بدانید که مربوط به درخت انجیر معابد روستای رمین است.

این درخت، از خانواده درختان توت به شمار می‌رود؛ اما نحوه تکثیرش خیلی عجیب است. این درخت، ساقه‌های خود را به زمین نزدیک می‌کند و داخل خاک فرو می‌رود. ساقه‌ها به ریشه تبدیل می‌شوند و دوباره از همان‌جا ساقه‌ای دیگر رشد می‌کند. این درخت، میوه‌ای به‌اندازه یک فندق قرمز هم دارد. اگر به دیدن این‌گونه درخت‌های عجیب علاقه دارید، می‌توانید نمونه‌ دیگری از آن را در تور کیش ببینید.

دریاچه صورتی لیپار

کمی از تصویر ذهنی همیشگی‌مان از دریاچه‌ها و تالاب‌ها فاصله بگیریم. لیپار نه آبی و نه سبز است؛ بلکه شما با تالابی صورتی روبه‌رو خواهید شد. دریاچه صورتی لیپار می‌تواند دلیلی باشد که افراد به‌جای سفر به خارج از کشور، تور داخلی تهیه کنند و از جاهای دیدنی که در ایران وجود دارد، لذت ببرند. اگر به عکاسی علاقه دارید، بدون شک شما در دریاچه لیپار شاهد یکی از عجیب‌ترین و خاص‌ترین لوکیشن‌ها خواهید بود.

جاهای دیدنی چابهار

شاید برایتان سؤال شود که علت رنگ صورتی تالاب چیست. لیپار، تعداد زیادی پلانکتون و جلبک‌های خاص را در خودش جای داده است. همین جلبک‌ها باعث واکنش‌های شیمیایی خاصی در آب می‌شوند که رنگ دریاچه را صورتی می‌کند. بهترین زمان بازدید از دریاچه لیپار، از بهمن‌ماه تا ابتدای اردیبهشت و از شهریور تا ابتدای آبان است.

آدرس تالاب لیپار: ۲۰ کیلومتری شرق شهر چابهار

روستای شیرگواز

شیرگواز، روستایی واقع در دهستان باهوکلات است که نام آن از ترکیب نام دو حیوان شیر و گراز تشکیل شده است. شاید نام این روستا را کمتر شنیده‌ باشید؛ اما برای مشاهده حیوانات جذابی مثل طاووس، سنجاب راه‌راه، گاندو و قرقاول باید به روستای شیرگواز بروید.

علاوه‌بر این‌ها، می‌توانید از میوه‌های استوایی مثل پاپایا، چیکو و گواوا نیز لذت ببرید. در باغ‌های موز این روستا می‌توانید پاپایا و انبه و نارگیل هم پیدا کنید. اصلاً می‌توانید در فصل تابستان به اینجا بیایید و میوه‌های تازه و استوایی را از بازارها خریداری کنید. همه‌چیز در این روستا پیدا می‌شود؛ هم صنایع‌دستی، هم لباس‌های سوزن‌دوزی‌شده و هم انواع غذاهای جذاب محلی. کافی است سری به دهستان باهوکلات بزنید و شیرگواز را پیدا کنید.

آدرس روستای شیرگواز: دهستان باهوکلات

کوه‌‌های مریخی

جاهای دیدنی چابهار، جاذبه‌های طبیعی منحصربه‌فردی دارد که یکی از مشهورترین‌های آن، کوه‌های مریخی است. کوه‌های مریخی یا مینیاتوری در 50 کیلومتری شرق چابهار قرار گرفته و مهم‌ترین ویژگی‌ آن، شکل و شمایل متفاوت کوه‌هاست.

کوه‌های مریخی نوعی میراث زمین‌‌شناسی هستند و یک ژئوسایت محسوب می‌شوند؛ چراکه این کوه‌ها تا سالیان طولانی در زیر آب مدفون شده بودند و وجود فسیل‌های حیوانات آبزی در کوه، این موضوع را به‌راحتی اثبات می‌کند. گفته می‌شود قدمت کوه‌های مریخی، دست‌کم به چهار میلیون سال پیش برمی‌گردد.

جاهای دیدنی چابهار

آدرس کوه‌های مریخی: ۵۰ کیلومتری چابهار، جاده چابهار به گواتر

گل‌فشان‌ چابهار

اگر از دیدن پدیده‌های زمین‌شناسی هیجان‌زده می‌شوید، بازدیدی هم از گل‌فشان‌ها، یکی از جاهای دیدنی چابهار، داشته باشید. در 60 کیلومتری غرب چابهار، 3 گل‌فشان یا ناف دریا وجود دارد که ۲ تا از آن‌ها به‌شکل تپه و دیگری به‌شکل آتش‌فشان است. گل‌فشان‌ها پدیده‌های طبیعی منحصربه‌فردی شبیه به چشمه هستند که به‌جای آب، از زیر زمین گل‌و‌لای بیرون‌ می‌دهند.

درباره علت وجود این گل‌افشان‌ها، نظرهای بسیاری وجود دارد. براساس باور برخی از دانشمندان، این گل‌افشان‌ها به‌دلیل نزدیکی اقیانوس هند به چابهار و شکل خاص پوسته زمین در این منطقه، شکل گرفته‌اند.

آدرس گل‌فشان: ۶۰ کیلومتری غرب چابهار

جاهای دیدنی چابهار

حیات وحش باهوکلات

کمی از جاذبه‌های فرهنگی و طبیعی چابهار فاصله می‌گیریم و به معرفی یکی از مناطق دیدنی چابهار به نام باهوکلات می‌پردازیم. منطقه حفاظت‌شده باهوکلات، میزبان ترسناک‌ترین و مقدس‌ترین حیوانات ایران، مانند گاندو است. گردشگران نیز می‌توانند با ورود به این منطقه، شاهد این تمساح پوزه‌کوتاه و حیوانات دیگری ازجمله قوچ، میش، گرگ، کرکس، قرقی، هما، راسوى خاکستری هندى و غزال شينكارا باشند.

آدرس منطقه حفاظت‌شده باهوکلات: دهستان باهوکلات، روستای باهوکلات

دیدنی های تاریخی چابهار

همان‌قدر که طبیعت چابهار شما را شگفت‌زده می‌کند، جاذبه‌های تاریخی آن هم می‌تواند برای علاقه‌مندان به تاریخ، جذاب باشد. ماجراهایی که پشت هر جاذبه وجود دارد، آن‌ها را به داستان‌هایی تبدیل می‌کند که هیچ شنونده‌ای از شنیدنش سیر نخواهد شد. غارهای عجیب، گورستانی ترسناک و مراسمی که در هیچ‌جای ایران مشابه ندارد، در چابهار برگزار می‌شود. در ادامه، به معرفی برخی از جاذبه های چابهار می‌پردازیم.

قلعه پرتغالی‌ها

به‌دلیل حضور طولانی‌مدت پرتغالی‌ها در جنوب کشور، طبیعتاً وجود یک قلعه پرتغالی در چابهار چندان هم دور از ذهن نیست. در روستای 2500 ساله تیس، می‌توانید یکی دیگر از قلعه‌هایی را که توسط پرتغالی‌ها اداره می‌شد، پیدا کنید. این قلعه چندان بزرگ نیست؛ اما چهار برج اطراف آن ساخته شده‌اند تا هم متوجه حمله احتمالی دشمن شوند، هم اینکه در زمان‌های دیگر برای قایق‌ها و کشتی‌های عبوری، حکم فانوس دریایی را داشته باشند.

قلعه پرتغالی‌ها - جاهای دیدنی چابهار

آدرس قلعه پرتغالی‌ها: جاده تیس

غارهای سه‌گانه بان‌مسیتی

به باور مردم تیس، زمانی در این غارها بانویی صالح و مورد احترام اهالی زندگی می‌کرده است؛ اما مشخص نیست که این غارها و مقبره درون آن واقعاً به چه کسی تعلق دارد. البته شاید بد نباشد اینجا به این نکته اشاره کنیم که بلوچ‌ها به مرد خداپرست، «بان» و به معبد و پرستشگاه، «مسیتی» می‌گویند.

تنها از شواهد باستان‌شناسی مشخص است که این غارها، محلی برای عبادت یا ذبح بوده است. اگر با ماشین شخصی به چابهار سفر می‌کنید، برایتان راحت‌تر است که از جاهای دیدنی که در اطراف چابهار وجود دارد هم بازدید کنید.

آدرس غارهای سه‌گانه بان‌مسیتی: شمال‌غربی روستای تیس

گورستان تیس

اجازه بدهید همچنان در روستای تیس با آن سابقه قدیمی بمانیم؛ اما این بار به‌سراغ جاذبه‌ای هراس‌انگیز برویم: گورستان جن. این جاذبه در دامنه کوه پیل‌بند در جنوب قلعه پرتغالی‌ها قرار دارد. این قبرستان دو ویژگی خاص دارد. اول اینکه گورها به‌‌جای اینکه در خاک کنده شده باشند، در دل صخره‌ها کنده شده‌اند.

دوم ابعاد بزرگ آن‌هاست. همین ظاهر عجیب باعث شده تا اهالی بر این باور باشند که این قبرستان به جن‌های مرده ارتباط دارد. هرچند که اصلاً مشخص نیست این محوطه واقعاً قبرستان بوده یا کاربری دیگری داشته است؛ اما باید بدانید درصورتی‌که به تیس بروید و آدرس این مکان را از محلی‌ها بپرسید، از شما می‌خواهند که پس از غروب آفتاب به آنجا سر نزنید تا گرفتار جن‌ها نشوید.

گورستان تیس - جاهای دیدنی چابهار

آدرس گورستان جن‌ها: ۳۰۰ متری غرب روستای تیس

امامزاده سید غلام‌رسول

مقبره سید، یک زیارتگاه مربوط به مسلمانان هندی در ایران بوده است؛ اما سید غلام‌رسول که بود؟ برخی بر این باورند که سید غلام‌رسول، عارفی مشهور بوده و عده‌ای دیگر می‌گویند که او یک کولی دوره‌گرد بود که همیشه با آواز باعث شادی مردم می‌شد؛ اما خاص‌ترین چیزی که این مقبره را مورد توجه مردم در چابهار قرار می‌دهد، مراسمی است که در هفته آخر ذی‌القعده در این مقبره برپا می‌شود. در این مراسم مردم به شادی و پای‌کوبی در سالگرد درگذشت او می‌پردازند. علت این اتفاق هم این است که او قصد ازدواج با یکی از دختران چابهار را داشت؛ اما در روز عروسی در اثر بیماری از دنیا می‌رود.

آدرس امامزاده سید غلام‌رسول: میدان شیلات چابهار

قدمگاه خضر نبی

یکی دیگر از جاهای دیدنی چابهار، قدمگاه خضر نبی است که در بخش غربی چابهار در منطقه سپوزه قرار گرفته و میزبان گردشگرانی است که به بازدید از مکان‌های تاریخی علاقه‌مندند. خوب است بدانید که خواجه خضر یکی از افراد بزرگ و ارزشمند برای اهالی چابهار بوده و قدمگاهی که درباره آن صحبت می‌کنیم، جایی است که او را ستایش می‌کنند، نه چیز دیگری.

به‌عبارتی این مکان، آرامگاه خضر نبی نیست؛ اما بومیان در مراسم مذهبی در این قدمگاه جمع می‌شوند و برای برآورده شدن حاجاتشان شمع روشن می‌کنند. مردم محلی بر این باورند که خضر نبی هنوز زنده‌ است و از دریاها و لنج‌ها مراقبت می‌کند. این موضوع تا آنجایی فراگیر است که دریانوردان پس از به‌سلامت‌رسیدن، به زیارت این قدمگاه می‌روند و سلامتشان را مدیون خضر نبی می‌دانند.
آدرس قدمگاه خضر نبی: جنوب‌غربی چابهار، سپوزه

بهترین فصل سفر به چابهار

به دلیل آب هوای گرم جنوبی چابهار بهترین فصل سفر به چابهار از نظر آب و هوایی، پاییز و زمستان است.

جاهای دیدنی چابهار

Picture of مجله اینترنتی شادمگ

مجله اینترنتی شادمگ

هدف شادمگ این است که با الهام‌بخشی و آگاهی‌بخشی به خوانندگان، آن‌ها را در مسیر داشتن یک زندگی سالم‌تر و پرنشاط‌تر یاری کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *