افتتاح حساب ترکیه
داغ شدن گوشی

داغ شدن گوشی امری بدیهی است ولی می تواند در برخی مواقع نگرانی ایجاد کند. ما در این مطلب 10 دلیل عمده داغ کردن گوشی را برایتان توضیح دادیم و شما می توانید با برخی از روش هایی که پیش روی شما قرار دادیم جلوی داغ شدن گوشی را بگیرید.

چرا گوشی داغ می شود ؟

داغ شدن گوشی یکی از مشکلات شایعی است که همه ما حداقل یکبار آن را تجربه کرده‌ایم؛ فرقی هم ندارد موبایل ما اندروید باشد یا آیفون. به هر حال گرم شدن گوشی مسئله‌ی آزاردهنده‌ای است و اگر خیلی داغ شود همه ما را نگران کار نکردن صفحه گوشی می کند.

درجه گوشی - داغ شدن گوشی

این نگرانی به جاست و لازم است به فکر پیدا کردن علت داغ شدن گوشی باشیم تا از آسیب دیدن آن و خسارت‌های احتمالی جلوگیری کنیم. با ما همراه شوید.

10 دلیل برای داغ شدن گوشی انواع اندرویدی و آیفون

1. استفاده مداوم از داده‌ها و وای-فای

در عصر حاضر استفاده کاربران از اینترنت به طرز قابل‌توجهی افزایش یافته است. گشت‌وگذار در بستر وب، انجام بازی‌های آنلاین و غیره استفاده از شبکه‌های اجتماعی مختلف نظیر واتس آپ و اینستاگرام همگی نیازمند آن هستند که گوشی شما به اینترنت متصل باشد.

استفاده مداوم شما از اینترنت موجب افزایش دما گوشی هوشمند شما می‌شود. همچنین لازم است بدانید هنگامی که اینترنت گوشی خود را به واسطه Hotspot با دیگران به اشتراک می‌گذارید، باید انتظار حرارت بیشتر را نیز داشته باشید.

زود خالی شدن باتری گوشی یکی از آزار دهنده ترین اتفاقاتی است که ممکن است بعد از گذشت مدتی که گوشی خریده اید برایتان بیفتد. این مشکل دلایل مختلفی دارد که بخشی از آن ها با تکنیک های ساده ای که در اختیار شما قرار دادیم حل می شود.

2. اتصال مداوم به بلوتوث

فراگیر شدن و استفاده از گجت‌های پوشیدنی نظیر ساعت‌ها و بندهای هوشمند و هندزفری‌های بی‌سیم نیازمند آن است که گوشی شما به طور مداوم به بلوتوث متصل باشد. این اتصال به طرز قابل‌توجهی دما گوشی شما را افزایش می‌دهد؛ بنابراین اگر می‌خواهید از افزایش دما گوشی خود جلوگیری کنید باید بلوتوث خود را خاموش کنید.

3. غیرفعال کردن، برنامه‌های در حال اجرا

برنامه‌هایی نظیر واتس آپ، اینستاگرام، فیس‌بوک و توییتر که دائماً در پس‌زمینه اجرا می‌شوند تا محتوا خود را به‌روز نگهدارند، تأثیر به سزایی در پردازش CPU و Ram دارند که این امر نیز موجب افزایش دما گوشی می‌شود. این مورد معمولا در گوشی آیفون کمتر پیش می‌آید.

همزمانی برنامه ها - داغ شدن گوشی

هنگ کردن گوشی برای هر کسی با هر نوع گوشی ممکنه اتفاق بیفته.گوشی های هوشمند (چه اندروید و چه iOS) ممکن است بنا به دلایل مختلفی هنگ کنند و در عملکرد آن ها تاخیر و کندی ایجاد شود. اما با چه روش هایی می‌توانیم از بروز این مشکل جلوگیری کنیم؟

4. بدافزار، دلیل داغ شدن گوشی

احتمالاً برایتان پیش آمده باشد که با بالا رفتن دما گوشی، کندی و افت سرعت را نیز تجربه کنید. ممکن است این فرایند به این دلیل باشد که پردازنده در حالت قفل شدن قرار بگیرد تا به‌عنوان یک احتیاط امنیتی تلفن شما را خنک کند.

احتمالاً یک بدافزار که در پس‌زمینه در اجرا می‌شود، دلیل این قفل شدن باشد؛ بنابراین به شما توصیه می‌کنیم تا گوشی خود را از نظر وجود بدافزار بررسی کنید.

5. دوربین، یکی دیگر از عوامل داغ کردن گوشی

عکسبرداری و فیلمبرداری یکی از رایج‌ترین کارهایی است که می‌توان با گوشی موبایل انجام داد. استفاده طولانی مدت از دوربین گوشی موبایل، به خصوص برای فیلمبرداری موجب افزایش دما آن می‌شود؛ بنابراین هنگامی که مشغول فیلم‌برداری طولانی مدت هستید احتمال افزایش دما وجود دارد.

6. کاور محافظ

کاربران گوشی های هوشمند به‌منظور حفاظت از دستگاه‌های خود در برابر ضربه، اغلب از محافظ‌های صفحه و قاب‌ها استفاده می‌کنند اما به این موضوع که با این کار مانع از دفع گرما گوشی خود می‌شوند توجهی نمی‌کنند. گوشی موبایل همانند سایر دستگاه‌های الکترونیکی به انرژی نیاز دارد و استفاده از این انرژی سبب تولید گرما می‌شود.

اکثر گوشی‌های هوشمند حرارت تولید شده را توسط بدنه و حفره‌‌هایی که دارند دفع می‌کنند، از این رو استفاده از قاب و لایه‌های محافظ می‌تواند دفع حرارت را کمی سخت‌تر کند.

7. نور بیشتر، گرمای بیشتر

احتمالاً توجه کرده‌اید که بخش اعظمی از شارژ باتری موبایل، توسط نمایشگر مصرف می‌شود. هرچه میزان روشنایی نمایشگر بیشتر باشد، میزان دشارژ کردن باتری نیز بیشتر است. دشارژ شدن باتری از یک طرف و مصرف بالای نمایشگر از طرفی دیگر سبب شده تا دما گوشی شما به طرز قابل‌توجهی افزایش یابد.

8. شارژ کردن گوشی = گرم کردن گوشی

فرایند شارژ، معمولاً گوشی موبایل شما را با افزایش دما مواجه می‌کند و باعث داغ شدن گوشی می شود چرا که جریان ولتاژ بالایی را به گوشی شما منتقل می‌کند. همچنین گوشی‌های جدیدتر دارای ویژگی‌هایی نظیر شارژ سریع هستند که ولتاژهای بالاتری را عبور می‌دهد و وضعیت را بدتر می‌کند. این فرایند امری بدیهی است و راهکاری برای جلوگیری از آن وجود ندارد از این رو توصیه ما این است که به هنگام شارژ از گوشی هوشمند خود استفاده نکنید.

9. موبایل تان را در بازه 20 تا 80 درصد شارژ کنید

شارژ 100 درصدی گوشی موبایل علاوه بر اینکه عمر باتری را کم می‌کند، موجب افزایش دما آن نیز می‌شود؛ بنابراین توصیه ما به شما این است که از شارژ 100% گوشی خود اجتناب کنید و آن را در بازه 20 الی 80 درصد شارژ کنید.

باتری - داغ شدن گوشی

10. کابل و آداپتور تقلبی، یکی دیگر از دلایل داغ شدن گوشی

استفاده از کابل و آداپتور تقلبی و غیر اصل، یکی دیگر از دلایلی است که موجب افزایش دما گوشی هوشمند شما می‌شود، علاوه بر این از عمر باتری و شارژدهی آن نیز می‌کاهد. همچنین باید در نظر داشته باشید که برخی از شارژها هستند که برای دستگاه‌های قوی‌تر طراحی شده‌اند که منجر به آسیب رساندن به باتری و گرم شدن بیش از اندازه آن می‌شود. در مجموع توصیه ما به شما این است که از شارژر و کابل مناسب با گوشی خود استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر می توانید مطلب راهنمای خرید شارژر و کابل شارژ را بخوانید.

اینترنت ماهواره ای استارلینک چیست ؟

دلایل داغ شدن بیش از حد در گوشی های اندروید

تو گوشی‌هایی مثل اندروید مانند سامسونگ، هوآوی و شیائومی، اصلی ترین دلیل داغ شدن بیش از حد گوشی “باتری آسیب دیده” هستش. چن تا دلیل دیگه هم هست که پایین بهش اشاره میکینم.

یه سری از نرم ‌افزارها تو گوشی‌های اندروید، بیش از حد معمول از CPU استفاده میکنن. مثلا چن تا از نرم افزارهای گوشی‌ شیائومی مثل ویجت‌های گیمینگ، از CPU بیش از حد استفاده میکنند.
زیاد بودن نور صفحه هم از دلایل داغ کردن گوشیه.
اینترنت 3G تو گوشی‌های اندروید مصرف باتری رو زیاد میکنه چون امواج اینترنت 3G انرژی زیادی تولید می‌کنن و بنابراین باعث داغ شدن گوشی میشه.
نصب بازی های سنگین هم میتونه باعث داغ شدن گوشی بشه.
ویروسی شدن گوشی هم یکی دیگه از دلیل های داغ شدنه.
از مهمترین دلایل داغ شدن گوشی اندرویدی، باتری آسیب دیده هستش.
از دلایل دیگه استفاده از شارژر بی‌ کیفیت و تقلبی هست.
نوسانات برق که ناگهانی جریان برق زیادی رو به گوشی‌ وارد می‌کنن از عوامل داغ شدن گوشی ها است.

علت داغ شدن گوشی آیفون

احتمال ویروسی شدن گوشی‌های آیفون به خاطر عدم اجازه نصب نرم‌ افزارهای نامعتبر و ناشناخته به وسیله اپل، بسیار پایینه. در ادامه دلایل داغ شدن بیش از حد گوشی‌های آیفون گفته شده:

آسیب دیدن باتری گوشیهای آیفون
زیاد بودن حجم اپلیکیشن‌های باز روی گوشی‌های آیفون
حجم زیاد دانلود ها
زیاد بودن روشنایی صفحه گوشی آیفون و فعال بودن همزمان برنامه‌هایی همچون وای‌ فای، بلوتوث و لوکیشن
استفاده از شارژرهای غیر اصل

حل مشکل داغ شدن گوشی

گوشی‌های هوشمند ما در حال حاضر مملو از اطلاعات مختلف هستند، از عکس و فیلم‌های خانوادگی گرفته تا پروژه‌های کاری و چت‌های مختلف. بنابراین هیچ کدام از ما دوست نداریم که گوشی هوشمندمان خراب شود و مجبور شویم اطلاعات موجود به روی آن را حذف کنیم. به علاوه قیمت گوشی هوشمند در بازار کشور به گونه‌ای نیست که بتوانیم به سادگی گوشی خود را در صورت خرابی با مدلی جدیدتر جایگزین کنیم و همه‌ی این‌ها باعث می‌شود تا بیشتر مراقب گوشی خود باشیم.

یکی از مواردی که در بلند مدت می‌تواند به بخش‌های مختلف گوشی آسیب‌های جدی وارد کند بحث داغ شدن گوشی اندروید و آیفون است. زمانی که گوشی داغ می‌شود علاوه بر کاهش عملکرد سخت افزاری، باتری و دیگر بخش‌ها آسیب می‌بینند و تا حد امکان باید از داغ شدن گوشی جلوگیری کنیم. حالا چکار کنیم که گوشی اندرویدی و گوشی آیفون داغ نکند؟

برنامه های گوشی - داغ شدن گوشی

راه های جلوگیری از داغ شدن گوشی های اندرویدی

به طور کلی داغ شدن گوشی اندروید و آیفون کاملا طبیعی است و نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که گوشی در هنگام متصل بودن به شارژ یا انجام بازی‌های سنگین داغ نشود. اما برای بهبود این موضوع می‌توان اقدامات مختلفی را انجام داد که در ادامه به علت داغ شدن گوشی هنگام شارژ می‌پردازیم. ریست کردن گوشی کار سختی نیست. با استفاده از این مراحل راحت می تونید اینکار رو انجام بدید.ا

جلوگیری از داغ شدن گوشی – اول

گوشی را در معرض تابش مستقیم خورشید قرار ندهید. این کار باعث گرم شدن شدید گوشی می‌شود.

اگر برای شارژ گوشی خود عجله ندارید حالت شارژ سریع را خاموش کنید. در گوشی‌های سامسونگ شما می‌توانید به راحتی با خاموش کردن یک گزینه شارژ سریع را غیر فعال کرده و به حالت نرمال گلکسی خود را شارژ کنید. شارژ سریع باعث ایجاد دمای زیادی می‌شود و در بلند مدت هم در شارژ باتری تأثیر منفی می‌گذارد. برای خاموش کردن شارژ سریع به بخش باتری مسیر Settings>battery and device care>battery>more battery settings را طی کرده و گزینه Fast charging را خاموش کنید. هر گاه نیاز بود که گوشی سریع شارژ شود به سادگی دوباره می‌توانید این گزینه را فعال کنید (در حین اتصال شارژر به گوشی امکان خاموش/روشن کردن این گزینه وجود ندارد.

هنگام شارژ گوشی یا بازی کردن حتما قاب را از گوشی خارج کنید تا حرارت بتواند به راحتی از داخل به بیرون منتقل شود. وجود قاب نقشی مانند عایق بازی کرده و از خروج حرارت جلوگیری می‌کند.

جلوگیری از داغ شدن گوشی – دوم

هنگام شارژ با گوشی کار نکنید. این موضوع باعث می‌شود تا علاوه بر داغ شدن باتری هنگام شارژ شدن فشار مضاعفی بر تراشه و باتری وارد شود. اگر کار واجبی با گوشی دارید ابتدا آن را از شارژ خارج کرده و سپس با آن کار کنید. به طور کلی باتری گوشی‌های هوشمند در حال حاضر به گونه‌ای هستند که هیچ نیازی وجود ندارد تا آن‌ها را کامل شارژ کنید و می‌توانید در مواقع نیاز با شارژ ۳۰ درصد نیز گوشی خود را از شارژ درآورید. بنابراین اگر هنگام شارژ شدن با گوشی کار دارید حتما در ابتدا گوشی را از شارژ خارج کنید.

جلوگیری از داغ شدن گوشی – سوم

ممکن است این داغ شدن به دلیل باز بودن دائمی برنامه‌ها در پس‌زمینه باشد. برای حل این مشکل باید برنامه‌های خود را در دسته بندی‌های گفته شده در ادامه قرار دهید تا هم در مصرف باتری صرفه جویی شود و هم همه‌ی برنامه‌ها اجازه دسترسی به پس‌زمینه را نداشته باشند. مسیر روبرو را طی کنید و به Settings>battery and device care>battery>more battery settings بروید. در این قسمت حتما گزینه‌ی Adaptive battery را فعال کنید. با روشن شدن این گزینه گوشی به صورت خودکار دسترسی برنامه‌های کمتر استفاده شده را محدود می‌کند و طبق استفاده‌ی شما از گوشی سعی می‌کند تا شارژ باتری را به بهترین حالت ممکن بهینه کند.

مسیر بالا را طی کرده و در تنظیمات بخش باتری به Background usage limits بروید. در این بخش در ابتدا گزینه‌ی Put unused apps to sleep را فعال کنید تا برنامه‌های کم استفاده‌تر به حالت خواب بروند و در ادامه برنامه‌های خود را در یکی از سه دسته بندی زیر قرار دهید. دسته‌ی اول Sleeping apps هستند، به داخل این بخش بروید و برنامه‌هایی را به این قسمت اضافه کنید (از طریق + بالا سمت راست) که کمتر از آن‌ها استفاده می‌کنید ولی همچنان می‌خواهید که از آن‌ها نوتیفیکیشن دریافت کنید.

نکته

این دسته از برنامه‌ها در پس‌زمینه فعالیت می‌کنند ولی نه به طور کامل. دسته‌ی بعدی Deep sleeping apps است که باید برنامه‌های بلااستفاده‌ی خود را در این بخش قرار دهید. همه‌ی ما برنامه‌هایی به روی گوشی‌های خود داریم که استفاده زیادی ندارند و می‌خواهیم چند وقت یک بار از آن‌ها استفاده کنیم و مهم هم نیست که نوتیفیکیشن از آن‌ها دریافت نکنیم. با افزودن برنامه‌ها به این بخش دسترسی آن‌ها به پس‌زمینه محدود می‌شود و قطعا در مصرف بهینه شارژ تأثیر به سزایی خواهد داشت.

ترفند طلایی برای استفاده از گوشی در هواپیما | چطور از اینترنت در پرواز هوایی استفاده کنیم ؟

دسته‌ی آخر Never sleeping apps هستند که پیشنهاد نمی‌کنیم برنامه‌ای را در این بخش قرار دهید؛ چرا که این برنامه‌ها همواره در پس‌زمینه فعالیت خواهند کرد و فقط اپلیکیشن‌هایی را در این قسمت قرار دهید که برای شما اهمیتی دو چندان دارند.

جلوگیری از داغ شدن گوشی – چهارم

اگر با گوشی زیاد بازی می‌کنید یا کارهای سنگین انجام می‌دهید پس از گذشت هر ۳۰ دقیقه برای ۵ دقیقه گوشی خود را کنار بگذارید تا گوشی بتواند حرارت به وجود آمده را خارج کند و عملکرد آن دچار مشکل نشود. اگر در حالتی که گوشی بسیار داغ است به صورت مدام به بازی با آن ادامه دهید ممکن است آسیب‌های جدی به نمایشگر یا تراشه یا حتی باتری وارد شود پس حتما بحث داغ شدن هنگام انجام کارهای سنگین با گوشی را جدی بگیرید.

گیم - داغ شدن گوشی

جلوگیری از داغ شدن گوشی – پنجم

از شارژ اصلی خود گوشی استفاده کنید و اکیدا از خرید شارژرهای ارزان قیمت خودداری کنید. استفاده از شارژرهای ارزان قیمت باعث می‌شود تا به برد گوشی و همچنین باتری آن آسیب‌های جدی وارد شود. پس در وهله‌ی اول گوشی را با آداپتور موجود در جعبه شارژ کنید و یا اگر گوشی آداپتور ندارد (مانند پرچمداران) حتما آداپتور اصل آن را از سایت‌های معتبر خریداری کنید.

جلوگیری از داغ شدن گوشی – ششم

از حالت Power saving mode استفاده کنید. این گزینه در کنترل سنتر گوشی شما وجود دارد و با فعال کردن آن نور نمایشگر کاهش یافته و فعالیت تراشه تا ۳۰ درصد محدودتر می‌شود و همچنین گوشی فعالیت برنامه‌ها در پس‌زمینه را محدود می‌کند و به این ترتیب چون کارایی گوشی کمتر می‌شود احتمال داغ شدن آن هم کاهش پیدا می‌کند. همچنین اگر گوشی داغ شده است برای حل زودتر این مشکل می‌توانید این گزینه را فعال کنید تا گوشی با صرف انرژی و نور کمتر سریع‌تر خنک شود.

اگر گوشی شما نمایشگر امولد دارد و در حال حاضر داغ شده است بهتر است حالت Dark mode را فعال کنید تا از این طریق پیکسل‌های نمایشگر به حالت خاموش دربیایند و به باتری فشار کمتری وارد شود. به طور کلی باید تلاش کنید تا همواره دمای باتری گوشی خود را در حد معمول و منطقی نگه دارید و به همین دلیل استفاده از دارک مود تأثیر شایانی در شارژ دهی و در نتیجه استفاده کمتر از باتری و فشار کمتر وارد بر آن خواهد داشت.

جلوگیری از داغ شدن گوشی – هفتم

در صورت داغ شدن گوشی حتما اتصالات را تا حد امکان خاموش کنید. یعنی اگر گوشی شما در حال حاضر داغ شده است آن را به مدت ۱۰ دقیقه یا حتی بیشتر به روی حالت پرواز قرار دهید تا همه‌ی اتصالات قطع شده و گوشی بتواند سریع‌تر و راحت‌تر به دمای معمول خود برگردد. روشن بودن همزمان دیتای گوشی به همراه بلوتوث و لوکیشن و … می‌تواند باعث افزایش دمای باتری و در نتیجه افزایش دمای گوشی شود.

راه های جلوگیری از داغ شدن گوشی آیفون

به گفته‌ی اپل ایفون‌ها در دمای ۰ تا ۳۵ درجه‌ی سانتی گراد بهترین عملکرد خود را دارند و اگر دما از این بیشتر یا کمتر شود ممکن است در کارکرد این محصولات اختلال ایجاد شود. در تابستان و به خصوص حین استفاده‌های سنگین گوشی ممکن است به شدت داغ شود که این موضوع هم می‌تواند به نمایشگر آسیب برساند و هم طول عمر باتری را کاهش دهد.

مواقع شارژ شدن ایفون و یا انجام کارهای سنگین مانند بازی‌های گرافیکی حتما قاب یا کاور گوشی را از آن جدا کنید.
چنانچه  افزایش بسیار زیاد دما داشتید برای مدتی به طور کامل گوشی را خاموش کنید.
ایفون را از تابش مستقیم نور خورشید دور نگه دارید.
ایفون را در فصل تابستان درون ماشین رها نکنید؛ چرا که ممکن است مستقیما آفتاب به آن بتابد و از طرفی گرمای محیط ماشین باعث آسیب دیدن بخش‌های مختلف آن شود.
بعد از مدتی بازی کردن حتما برای چند دقیقه به گوشی استراحت بدهید و پس از آن ادامه‌ی بازی را انجام دهید.
در صورت امکان حالت پرواز را روشن کنید تا همه‌ی اتصالات به ایفون قطع شود.
هنگام شارژ با گوشی کار نکنید.

در ادامه روش‌هایی برای بهینه سازی باتری گوشی‌های اپل ارائه می‌کنیم.

بخار گوشی - داغ شدن گوشی

جلوگیری از داغ شدن گوشی اپل – اول

از حالت Low power mode استفاده کنید. دسترسی به این قابلیت از درون کنترل سنتر امکان پذیر است و برای دسترسی به آن از طریق تنظیمات باید به بخش Battery بروید و در بالای صفحه Low power mode را فعال کنید. با فعال کردن این گزینه ایفون شما با انجام کارهای مختلف مثل محدود کردن برنامه‌ها در پس‌زمینه و محدود کردن قدرت تراشه در مصرف شارژ صرفه جویی می‌کند.

جلوگیری از داغ شدن گوشی اپل – دوم

نمایشگرهای ایفون‌ها حالا بزرگ‌تر و پرنورتر شده‌اند و این می‌تواند مصرف بیشتر باتری بینجامد. پیشنهاد می‌کنیم نور صفحه را همواره به صورت دستی بسته به نور محیط تنظیم کنید و یا آن را در تنظیمات به روی حالت خودکار قرار دهید. برای این که به تنظیمات و سپس Accessibility بروید و با انتخاب گزینه‌ی Display and text size گزینه‌ی Auto brightness را روشن کنید.

جلوگیری از داغ شدن گوشی اپل – سوم

لوکیشن را خاموش کرده و یا دسترسی آن را محدود کنید. برای انجام این که به تنظیمات و سپس بخش Privacy مراجعه کرده و به روی Location services کلیک کنید. در این بخش شما می‌توانید لوکیشن را به طور کلی خاموش کنید و یا این که برای برنامه‌های مختلف محدوده‌ی دسترسی آن‌ها به لوکیشن را مشخص کنید. به عنوان مثلا تمام برنامه‌هایی که نیازی به لوکیشن ندارند را به روی حالت Never قرار دهید یا برنامه‌هایی که به لوکیشن نیاز دارند را تا حد امکان به روی گزینه‌ی While Using the app قرار دهید تا تنها زمانی از لوکیشن استفاده کنند که داخل برنامه هستید و در پس‌زمینه فعالیت آن‌ها محدود شود.

جلوگیری از داغ شدن گوشی اپل – چهارم

اگر در محدوده‌ای هستید که آنتن دهی ضعیف است حتما گوشی خود را به روی حالت پرواز قرار دهید؛ زیرا در این مناطق گیرنده‌های گوشی دائما به دنبال سیگنال هستند و این باتری ایفون شما را به سرعت تخلیه می‌کند.

امضای دیجیتال چیست | دریافت امضای دیجیتال و ساز و کارش به زبان ساده !

به تنظیمات و سپس بخش Battery بروید و به روی گزینه‌ی Battery health کلیک کنید. در این بخش سلامت باتری به شما نمایش داده می‌شود و همچنین حتما گزینه‌ی Optimize battery charging را فعال کنید. این گزینه الگوی شارژ کردن گوشی را از شما یاد می‌گیرد و سعی می‌کند که سلامت باتری را تا حد امکان بالا نگه دارد. مثلا اگر گوشی خود را از شب تا صبح به شارژ متصل کنید ایفون ۲۰ درصد آخر شارژ را با سرعتی بسیار کم به نحوه‌ای شارژ می‌کند تا در ابتدای صبح که به سراغ گوشی می‌روید شارژ کامل باشد و در عین حال هیچ فشاری هم به باتری وارد نشده باشد.

جلوگیری از داغ شدن گوشی اپل – پنجم

یکی از مهم‌ترین کارهایی که برای بهینه کردن شارژدهی ایفون‌ها می‌توان انجام دارد Background app refresh است. برای دسترسی به این گزینه باید به تنظیمات و General بروید و گزینه‌ی Background app refresh را انتخاب کنید. در این قسمت تیک مقابل تمام برنامه‌هایی که از آن‌ها زیاد استفاده نمی‌کنید را خاموش کنید. به بیان دیگر تنها برنامه‌هایی را روشن بگذارید که می‌خواهید از آن‌ها نوتیفیکیشن دریافت کنید. با این کار شما برای ایفون مشخص می‌کنید که کدام برنامه‌ها اجازه دارند در پس‌زمینه فعالیت کنند. هر چقدر که تعداد تیک‌های این بخش کمتر شود باتری شما مدت زمان بیشتری دوام می‌آورد.
ایمیل در ایران مانند کشورهای خارجی اولویت ندارد و این گونه نیست که بلافاصله پس از دریافت یک ایمیل بخواهیم حتما آن را به روی نمایشگر گوشی مشاهده کنیم. اگر ایمیل‌ها برای شما هم اولویت نیست و هرگاه که خودتان بخواهید به آن سر می‌زنید پس حتما طبق این مسیر عمل کنید. گوشی‌های ایفون به صورت پیش فرض به روی تنظیماتی قرار دارند که به طور دائمی ایمیل را برای پیام جدید بروزرسانی می‌کنند و این می‌تواند تأثیر زیادی به روی مصرف شارژ باتری داشته باشد. برای خاموش کردن این حالت به تنظیمات و سپس Mail بروید و به روی Account کلیک کنید. حال گزینه‌ی Fetch new data را انتخاب کرده و Select schedule را به روی Manual قرار دهید. در بخش Fetch هم از بین گزینه‌ها حالت Manually را انتخاب کنید.

نکته

به تنظیمات و سپس بخش Privacy بروید و Motion & Fitness را انتخاب کنید. حال Fitness tracking را خاموش کنید تا در مصرف باتری صرفه جویی شود. در صورت روشن بودن این قابلیت سنسورهای مختلف گوشی دائما فعالیت می‌کنند تا بتوانند حرکات شما را زیر نظر بگیرند و این طبیعتا باعث افزایش مصرف باتری می‌شود.

در همین بخش Privacy تا انتها به پایین اسکرول کنید تا به گزینه‌ی Analytics & Improvements برسید و حالا تمام گزینه‌ها را خاموش کنید.

جلوگیری از داغ شدن گوشی اپل – ششم

اگر از سیری استفاده نمی‌کنید از طریق تنظیمات این دستیار صوتی را خاموش کنید؛ زیرا در صورت روشن بودن همواره منتظر دستورات و سوالات شما بوده و مصرف باتری را افزایش می‌دهد.

جلوگیری از داغ شدن گوشی اپل – هفتم

دانلود خودکار و بروزرسانی خودکار برنامه‌ها را خاموش کنید. روشن بودن این گزینه‌ها باعث می‌شود تا گوشی دائما به دنبال بروز کردن برنامه‌ها باشد و این موضوع شارژدهی را تحت الشعاع قرار می‌دهد. در گام نخست وارد تنظیمات و سپس امانت اپل آیدی خود شده و هر چهار گزینه‌ی Music، Apps، Books & Audiobooks و App Updates را خاموش کنید. در گام بعد به تنظیمات و General بروید و Software update را انتخاب کنید. حال به روی Automatic update کلیک کرده و آن را خاموش کنید.

چگونه از داغ شدن گوشی جلوگیری کنیم؟

قاب گوشی

تا اینجای مقاله متوجه شدید که گرم شدن گوشی غیر عادی نیست و ممکنه تو همه گوشی ها اتفاق بیفته اما نکته مهم اینکه گوشی بتونه این گرما رو خارج کنه تا خنک شه. بیشتر گوشی های هوشمند خصوصا گوشی شیائومی گرما رو از قسمت پشت دستگاه خارج میکنن. بنابراین اگر از قاب های ضخیم برای محافظت از دستگاه استفاده بشه،

مانع از خروج گرما از دستگاه میشیم. بنابراین اگر این امکان رو دارید که از گوشیتون خوب محافظت کنید بهتره از قاب کمک نگیرید در غیر این صورت بهتره که از قاب های نازک و ظریف مثل قاب سیلیکونی استفاده کنید که هم از گوشی محافظت میکنن و هم از خروج گرما هم جلوگیری نمی کنه.

آپدیت اپ های موجود در گوشی

برنامه ها و سیستم عامل نقش مهمی در داغ شدن گوشی دارن. خصوصا برنامه هایی که برای اولین بار برای دانلود در اختیار کاربرا قرار میگیرن، معمولا یه سری ایراد هایی دارن که باعث بالا رفتن عملکرد گوشی و داغ شدن باتری میشه. بنابراین بهتره نوتیفیکیشن بروزرسانی برنامه ها توی گوشی روشن باشه تا از نسخه های جدید برنامه ها و گیم ها باخبر بشید.

بروزرسانی ها شامل اصلاحات نسخه اولیه برنامه هستن و میتونن به بالا بردن سرعت گوشی کمک کنن. غیر از وب سایت های معتبر فروش و ارائه اپلیکیشن ها به وب سایت های دیگه اعتماد نکنید. اگر از بروزرسانی برنامه ای هم خبری نشد بهتره برنامه رو لغو نصب کرده و قیدش رو بزنید.

نصب آنتی ویروس

چه گوشی شما اندروید باشه و چه iPhone ویروس میتونه وارد گوشی بشه و با بالا بردن عملکرد باعث داغ شدنش بشه. هیچ کسی هم بی دلیل به گوشی هوشمند اضافه کاری نمیده. این مسئله با یه آنتی ویروس به راحتی حل میشه. بنابراین با نصب انتی ویروس از وب سایت های معروف توسعه دهنده آیفون و اندروید از باتری گوشی و اطلاعات شخصیتون محافظت کنید. اینجوری اگه گوشیتون داغ شد مطمئن خواهید بود که عامل ایجادش ویروس نیست.

عدم استفاده از بلوتوث برای مدت طولانی

مدت طولانی از بلوتوث استفاده نکنید چون فعالیت بلوتوث موجب داغ شدن گوشی شما می‌شود. پس بعد از استفاده از بلوتوث، آن را غیر فعال کنید.

آتش گرفتن گوشی - داغ شدن گوشی

عدم نصب اپلیکیشن‌های غیر ضروری

از نصب اپلیکیشن‌های غیرضروری روی گوشی بپرهیزید. همینطور اعلان‌های برنامه‌ها را روی گوشی، غیر فعال کنید تا از گرم شدن بیش از حد جلوگیری کنید.

حالت هواپیما را روشن کنید

اگر سیگنال گوشی شما کم بوده یا بدون سیگنال باشد، گوشی در جستجوی اتصال اضافه خواهد بود که منجر به گرم شدن تلفن میشود. حالت هواپیما را روشن کرده تا به منطقه ای با پوشش مناسب بازگردید.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: سیده سمانه جلیلی

آخرین بروز رسانی

7 تیر 1402

بروز رسانی توسط

سیده سمانه جلیلی

2 دیدگاه

  • حمیده رضاپور:

    من همیشه گوشیم موقع شارژ داغ میشه/:

    پاسخ
    • سیده سمانه جلیلی:

      به دلیل شارژر تقلبی هستش. ممنون که از مطالب سایت ما استفاده می کنید.

      پاسخ
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *