دمنوش آویشن می تواند التهابات تنفسی ناشی از سرماخوردگی ؛ آنفولانزا و کرونا را درمان کند و به همین ترتیب آویشن می تواند بر گرفتگی بینی، خس خس گلو، سرفه های خشک و موارد دیگر تاثیرگذار باشد. این دمنوش در سالهای اخیر نوشیدنی محبوب در حوزه سلامت شده است. با شادمگ همراه شوید تا از خواص معجزه آسای آویشن و چای آویشن و دمنوش آویشن بیشتر بشنوید.
آویشن چیست؟
آویشن گیاهی از تیره نعناعیان است. در طب سنتی ایران بر خواص آویشن و دمنوش آویشن بسیار تاکید شده است و فواید بسیاری برای آن ذکر میشود. دمنوش آویشن حاوی مقادیر بالای تیمول و کارواکرول است که خاصیت ضدعفونیکننده و ضدباکتریایی دارند است.
دمنوش آویشن نوشیدنی پرطرفداری است که برای پیشگیری از سرماخوردگی و عفونتهای تنفسی مورد استفاده قرار میگیرد. از خواص آویشن میتوان به درمان دردهای شکمی، تسکین دردهای قاعدگی، افزایش ادرار، درمان سرفه و آنفلوانزا، کمک به درمان روماتیسم، درمان دردهای ملتحمه، پیشگیری از سقط جنین، درمان احتقان ریه اشاره کرد.
از جمله دیگر خواص آویشن میتوان از فواید آن برای قاعدگی، ریه، پوست و مو، فشار خون و لاغری اشاره کرد. درباره خواص دمنوش آویشن برای رفع بوی بد دهان، آفت دهان و همچنین بهبود بیماران کلیوی و بیماران مثانه نیز توصیههای فراوانی در طب سنتی وجود دارد.البته مصرف آویشن علاوه بر شکل دمنوش بهعنوان مصلح برخی از مواد غذایی مانند پنیر، ماست، سیب زمینی، لوبیا سبز و نخود سبز کاربرد دارد.
آویشن سرد است یا گرم؟
مزاج شناسی تاریخچهای دیرینه در ایران دارد. بسیاری افراد با شناخت طبع خود، غذاهای مشکل ساز را از سبد غذایی خود حذف میکنند. طبع آویشن گرم و خشک است و مصرف بیش از اندازه آن برای افراد صفراوی توصیه نمیشود.
خواص دارویی دمنوش آویشن در سرماخوردگی
تاثیر آویشن بر کرونا
کووید ۱۹ یا همان کرونا یک بیماری همهگیر جهانی است که در سالهای اخیر زندگی همه افراد دنیا را تحت تاثیر خود قرار داده است. در حال حاضر هیچ درمان موثری برای این ویروس وجود ندارد، اما برخی از انواع گیاهان میتوانند انتخاب خوبی برای کاهش علائم آن باشند.
برخی گزارشها حاکی از آن است که اویشن ولگاریس دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی بالایی است که در تقویت سیستم ایمنی و همچنین اثرات ضد ویروسی در کاهش علائم تنفسی موثر است. بنابراین، ممکن است آویشن بتواند اثرات جانبی ویروس کرونا را تا حد زیادی کاهش دهد.
درمان عفونت ریه با آویشن
آویشن به مبارزه با عفونتهای تنفسی کمک میکند و یک خلط آور طبیعی است که به عنوان یک ضدعفونیکننده عمل میکند و به دفع مخاط کمک میکند. از این رو ممکن است به شما در درمان فوری تنگی نفس کمک کند. برای اثربخشی هرچه بیشتر آن را به صورت زیر مصرف کنید:
آن را به صورت چای آماده کنید. یک قاشق چایخوری اویشن را در آب جوش بریزید، بگذارید ۱۰ دقیقه بماند و سپس صاف کنید. یک قطره آب لیمو به آن اضافه کنید تا خاصیت ضدعفونیکنندگی آن افزایش یابد. میتوانید تا ۳ فنجان در روز بنوشید. دمنوش پونه و اویشن برای عفونت موثر است.
برای تسکین گلودرد و ورم لوزه، چای آویشن را غرغره کنید یا یک قاشق آن را تا ۳ بار در روز قورت دهید.
آویشن به مبارزه با عفونت های تنفسی کمک می کند و یک خلط آور طبیعی است که به عنوان یک ضدعفونی کننده عمل می کند و به دفع مخاط کمک می کند.
خواص آویشن برای سرماخوردگی ، عفونت گلو و سرفه
عصاره آویشن به دلیل خواص بالزامیک و سیال کنندگی خود، یکی از بهترین داروهای طبیعی برای مقابله با سرفه های شدید، گلودرد و هر نوع اختلال تنفسی است. آسم، سرماخوردگی و برونشیت همگی بیماریهایی هستند که با اویشن بهبود مییابند. دم کرده آویشن و خواص دمنوش آویشن برای سرماخوردگی بسیار زیاد است.
برای اطلاع از طرز تهیه دمنوش آویشن برای سرماخوردگی، درمان خلط گلو با آویشن و درمان گلودرد، توصیه میشود از ۱۵ قطره عصاره گل و برگ در ۱ لیتر آب جوش استفاده کنید و اجازه دهید قطره و آب حدود ۱۰ دقیقه بماند. پس از آن دم کرده باید فیلتر شده و حداقل ۲ تا ۳ بار در روز به مدت حدود ۲۰ روز مصرف شود.
خواص دمنوش آویشن
خواص دمنوش آویشن در قاعدگی
دمنوش گیاه آویشن میتواند در درمان اختلالات قاعدگی و تسکین دردهای قاعدگی موثر و مفید باشد. از دیگر خواص دمنوش آویشن در دوران قاعدگی، میتوان به کمک این دمنوش به درمان گرفتگی عضلات در دوران قاعدگی اشاره کرد. دمنوش گیاه آویشن همچنین میتواند در رفع عفونت واژن کمککننده باشد.
خواص دمنوش آویشن برای دستگاه تنفس
یکی از مهمترین خواص دمنوش آویشن، مربوط به خواص آنتیسپتیک و آنتیبیوتیکی آن است که معمولا برای درمان مشکلات تنفسی مانند آسم، سرفههای خشک مکرر، آمفیزم و برونشیت، سرفه کاربرد دارد. عصاره آویشن حاوی مادهای به نام «تیمول» است که برای بیماری آسم مفید است. دمنوش آویشن برای مقابله با عفونتهای مجاری تنفسی خواصی فوقالعاده دارد. دمنوش آویشن خلطآور است و میتواند در گلودرد و سرماخوردگی مفید باشد. شما میتوانید چای آویشن را با عسل بنوشید و از خواص آویشن برای سلامت بهرهمند شوید. استفاده از دمنوش آویشن، سیاه سرفه و التهاب دستگاه تنفس فوقانی را بهبود میبخشد.
به غیر از دمنوش آویشن، شما میتوانید از بخور این گیاه نیز برای بهبود افراد مبتلا به سینوزیتهای مکرر و چرکی استفاده کنید.
خواص آویشن در بهبود التهاب
از خواص دمنوش آویشن میتوان به بهبود التهاب اشاره کرد. یکی از ترکیبات روغنی موجود در آویشن تیمول است. تیمول با آنزیم سیکلواکسیژناز-۲ که مسئول التهاب اعضای مختلف بدن است مبارزه کرده و التهاب را بهبود میبخشد. یکی دیگر از ترکیبات روغنی موجود در آویشن کارواکرول است که اثری مشابه در بدن دارد. این ترکیب مانع سیتوکینهای التهابی (مولکولهای مسئول انتقال پیام افزایش التهاب) شده و از تشدید التهاب جلوگیری میکند.
خواص دمنوش آویشن برای پوست
دمنوش آویشن به دلیل دارا بودن خواصآنتیاکسیدانی روند پیری پوست را کند میکند و سبب درخشنگی پوست میشود. از دیگر خواص دمنوش آویشن، تاثیر آن در درمان اگزما و رفع خارش و خشکی پوست است. همچنین آویشن دارای خاصیت ضدباکتریایی و ضدقارچی است و مصرف دمنوش آن میتواند از التهابات پوستی پیشگیری کرده و یک درمان خانگی برای آکنه باشد. این دمنوش میتواند به از بین بردن آکنهها و جوشهای پوستی در قسمتهای مختلف بدن کمک کند.
تاثیر آویشن بر پوست به حدی است که از روغن این گیاه برای بهبود زخمها و سوختگیها نیز بهره میگیرند.
آویشن و سلامت مو
از خاصیت دمنوش آویشن در درمان شوره سر در طب ایرانی بسیار سخن گفتهاند. مواد مغذی موجود در دمنوش آویشن با اثر بر فولیکولهای مو، به رشد مو و سالم و براق شدن مو کمک میکند. آویشن با داشتن مادهای به نام تیمول و خاصیت ضدباکتریایی آن از ایجاد شوره در سر جلوگیری میکند.
علاوه بر مصرف دمنوش آویشن میتوان از مصرف موضعی مخلوط روغن آویشن با روغن زیتون در سر، موهای سالمتر و براقتر داشت. روغن آویشن میتواند از ریزش مو نیز جلوگیری کند.
دمنوش آویشن برای لاغری
یکی دیگر از فواید دمنوش آویشن، خواص دمنوش آویشن در لاغری و کاهش وزن است. این خاصیت دمنوش آویشن از قدیم مورد توجه بوده و مصرف دمنوش آویشن در طب سنتی به افرادی که خواهان کاهش وزن و لاغری هستند توصیه شده است.
در واقع طبع گرم آویشن در افرادی که مزاج سرد دارند، بهویژه کسانی که مستعد چاقی شکمی هستند، سبب کاهش وزن و لاغری میشود. دمنوش آویشن سبب افزایش متابولیسم بدن میشود که این موضوع یکی از خواص آویشن در لاغری است. همچنین دمنوش آویشن خاصیت دیوریتیک (ادرار آور) دارد که این خاصیت نیز سبب دفع سموم و کاهش وزن میشود. دمنوش حاصل از این گیاه با افزایش میزان ادرار در از بین بردن نمکهای اضافی، آب و سایر سموم کمک میکند. بنابراین مصرف آن برای افراد مبتلا به نارسایی مزمن کلیه نیز مفید است.
کمک دمنوش آویشن در هضم سریع غذا، رفع یبوست و کارکرد صحیح و درست سیستم گوارش نیز میتواند به لاغری و کاهش وزن کمک کند. مصرف یک فنجان دمنوش آویشن در طول روز میتواند به عملکرد بهتر سیستم گوارش کمک کند. مصرف دمنوش آویشن صبحها به کاهش اشتها و رفع سوءهاضمه کمک میکند.
بهبود عملکرد قلب
دمنوش این گیاه به دلیل غنی بودن از پتاسیم در کنترل فشار خون و ضربان قلب نقش مهمی دارد.
مصرف دمنوش یا چای آویشن سبب رفع تپش قلب میشود. این دمنوش گیاهی بهخوبی میتواند با مواد معدنی موجود در خود به تنظیم و کنترل فشار خون در افراد مختلف بپردازد و سطح کلسترول موجود در بدن آنها را تنظیم کند.
مطالعات مختلف این موضوع را تأیید میکنند که مصرف دمنوش آویشن برای حفظ سلامت قلب مفید است. نتایج یک مطالعه در این باره نشان میدهد عصاره آویشن ضربان قلب را در موشهای مبتلا به فشار خون بالا به شکل قابلتوجهی کاهش میدهد. میتوانیم انتظار داشته باشیم که این موضوع درباره انسانها هم صدق کند.
یک مطالعه دیگر نیز در این زمینه اثبات کرده است که آویشن میتواند به درمان آترواسکلروز که جزو بیماریهای قلبی دستهبندی میشود کمک کند.
برای آشنایی بیشتر با دمنوشهای مفید برای قلب مطلب از خواص و فواید چای سبز را در همین سایت مطالعه کنید.
آویشن برای دهان و دندان
خواص ضد باکتری آویشن، آن را به یکی از راه حلهای عالی برای بوی بد دهان تبدیل کرده است زیرا کمک میکند تا باکتریها و عفونت در دهان از بین بروند. چنین خاصیتی در گیاه آویشن موجب شده تا این گیاه بهعنوان یک عنصر در تولید دهانشویهها نیز مورد استفاده قرار گیرد.
خواص آویشن در تسکین دردهای اسکلتی
آویشن یک منبع عالی از ویتامین K، آهن، کلسیم، و منگنز است.این مواد معدنی نقش مهمی در سلامت، رشد و تراکم مناسب استخوانها و کاهش مشکلات استخوانی ایفا میکند.
گفته میشود که مصرف دمنوش آویشن درد مفاصل را آرام میکند. توصیه فراوانی در این موضوع شده است که افراد دچار درد مفاصل، نقرس، ورم مفاصل و سیاتیک دمنوش یا چای آویشن بنوشند.
بهعلاوه حمام آویشن برای بهبود مبتلایان به دردهای عضلانی، مفصلی و روماتیسمی توصیه شده است.
دمنوش آویشن برای عفونت
در فصل زمستان مصرف چای آویشن میتواند به درمان زکام و سرماخوردگی کمک کند. از چای آویشن برای مقابله با برونشیت، سینوزیت، تسکین گلودرد، ضعف بدن نیز میتوانید استفاده کنید.
دمنوش آویشن و عسل نوعی یک داروی آنتیبیوتیک طبیعی محسوب میشود که میتواند عوارض بیماری آنفلوانزا مانند سرفه و عطسه را نیز از بین ببرد و سیستم ایمنی بدن افراد را تقویت کند.
آویشن یک منبع بسیار مهم برای ویتامین های A و C به شمار میرود و این موضوع باعث شده مصرف دمنوش آن برای تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه شود.
آویشن برای دستگاه ایمنی
مصرف دمنوش آویشن میتواند به بهبود عملکرد دستگاه گوارشی و از بین بردن حالت تهوع، نفخ و همچنین هضم سریعتر غذا کمک کند. دمنوش آویشن در پیشگیری از افزایش گازهای مضر در معده و درنتیجه افزایش سلامت دستگاه گوارش شناخته میشود. علت این خاصیت آویشن داشتن چربیهای فرار است که گاز معده را کاهش میدهند. آویشن همچنین بهعنوان یک ترکیب ضدانقباض عمل کرده و به تسکین اسپاسم روده کمک میکند. از دمنوش این گیاه به عنوان درمانکننده اسهال و دلپیچه نیز یاد کردهاند. همچنین مواد موجود در دمنوش آویشن باعث افزایش اشتها، بهبود عملکرد کبد و ضخیمتر شدن لایههای محافظ مخاط روده میشود که بافت روده را از اسیدها محفوظ نگه میدارد.
مطالعات نشان میدهد که مصرف دمنوش آویشن برای کاهش علائم بیماران مبتلا به سندرم روده تحریکپذیر نیز مناسب است.
خواص آویشن در تقویت بینایی
آویشن و دمنوش آن غنی از ویتامین A است که بهطور ویژه برای بهبود بینایی مفید است. کمبود ویتامین A میتواند منجر به کاهش بینایی و شبکوری شود. آویشن ممکن است از سایر مشکلات مربوط به چشمها از جمله بیماری تباهی لکهی زرد پیشگیری کند. مطالعات مختلف نشان دادهاند که آویشن ممکن است در تقویت بینایی نقش داشته باشد.
احتیاط های لازم در مصرف دمنوش آویشن
با وجود تمام خواصی که برای مصرف دمنوش آویشن ذکر شد، مصرف خارج از اندازه و بدون توجه به وضعیت سلامت میتواند عوارضی را برای مصرفکننده در پی داشته باشد.
در این صورت مصرف این دمنوش نهتنها فایدهای نداشته، بلکه موجب بروز مضراتی نیز در افراد میشود. بنابراین این احتمال وجود دارد که بعد از مصرف آویشن بعضی عوارض جانبی را تجربه کنید که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم.
تداخلات دارویی
طبق مطالعات انجام شده یکی از عوارضی که در اثر مصرف دمنوش آویشن ایجاد میشود، تداخل آن با داروهای شیمیایی مصرفی و تغییر در آزاد شدن هورمونها است. پس اگر که داروی خاصی مصرف میکنید بهتر است پیش از مصرف آویشن و دمنوش آویشن، نسبت به عوارضی که ممکن است این گیاه ایجاد کند با پزشک خود مشورت کنید.
افراد مبتلا به سرطان
آویشن ممکن است بهعنوان استروژن در بدن عمل کند. اگر دچار مشکلی مانند سرطان سینه و سرطان رحم و تخمدان هستید که در اثر مواجهه با استروژن بدتر میشود، نباید از آویشن استفاده کنید.
آلرژی به آویشن
برخی اشخاص ممکن است به آویشن و فرآوردههای آن حساسیت داشته باشند. افرادی که به پونه کوهی یا سایر گونههای آن حساسیت دارند میتوانند به آویشن نیز حساسیت داشته باشند. بنابراین اگر چنین شرایطی دارید در مصرف دمنوش آویشن احتیاط کنید. دمنوش آویشن ممکن است در بعضی از افراد سرگیجه و ضعف را ایجاد کند و یا روی سلامت پوست افراد تأثیر منفی بگذارد.
کودکان
مصرف آویشن به شکل ادویه، دمنوش، روغن و یا به هر شکلی برای کودکان زیر ۱۰ سال ممنوع است. حتی نوعی دهانشویه که دارای لیسترین میباشد نیز میتواند برای کودکان زیر ده سال خطرناک باشد.
بارداری و شیردهی
مصرف معمول آویشن در مواد غذایی برای زنان باردار و شیرده ایمن است. اما مشخص نیست که آیا استفاده از آویشن در مقادیر بیشتر ایمن است یا خیر. پس اگر باردار هستید یا شیر میدهید، پیش از مصرف دمنوشهایی مانند دمنوش آویشن در این باره با پزشک خود مشورت کنید.
جراحیها
گفته میشود که آویشن ممکن است سرعت لخته شدن خون را کم کند؛ بنابراین این نگرانی وجود دارد که ممکن است خطر خونریزی خارج از کنترل را در حین و بعد از عمل افزایش دهد. پس حداقل ۲ هفته قبل از جراحی برنامهریزی شده استفاده از آویشن را متوقف کنید و با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید.
اختلالات تیروئید
گروهی از پژوهشگران آلمانی طی انجام یک سری تحقیقات به این نتیجه رسیدهاند که آویشن با تأثیر بر غده هیپوفیز میتواند موجب اختلال در غده تیروئید شود و تأثیرات منفی بر عملکرد هر دو غده بگذارد. بنابراین مصرف آویشن به مبتلایان به اختلالات غده تیروئید نیز توصیه نمیشود.
اشکال مختلف مصرف آویشن
شاید برایتان جالب باشد بدانید که این گیاه کوهی در چه اشکال مختلفی قابلیت استفاده دارد:
دمنوش و شربت آویشن و عرق آویشن
مزایای آویشن بر کسی پوشیده نیست اما بهتر است به خواص دم نوش آویشن و خواص عرق آویشن نیز اشاره کنیم:
استفاده از دمنوش آویشن برای درمان خانگی سرفه خشک
دمنوش آویشن برای بیماران قلبی
دمنوش آویشن و لیمو برای درد قاعدگی
طرز تهیه دمنوش آویشن نیز بسیار ساده است و کافی است برگهای آن را در آب جوش بریزید و بگذارید دم بکشد. البته توجه داشته باشید که در مصرف آن تعادل را رعایت کنید. مصرف زیاد این گیاه لخته خون را کند میکند و برای زنان باردار ایده آل نیست زیرا میتواند باعث سقط جنین شود.
روغن آویشن
روغن اویشن دارای خواص ضد قارچی، ضد التهابی و ضد باکتریایی است که معمولاً به عنوان نگهدارنده در غذاها، لوازم آرایشی و بهداشتی و در دهانشویهها استفاده میشود.
پودر آویشن یا آویشن خشک
اویشن خشک برای طعم دادن به انواع غذاها استفاده میشود. برای تهیه پودر آویشن، برگهای خشک آن را در آسیاب بریزید و پودر را در شیشهای در دمای اتاق نگهداری کنید.
اویشن خشک برای طعم دادن به انواع غذاها استفاده میشود.
چای آویشن
از خواص چای آویشن میتوان به تسکین بیماریهایی مانند آنفولانزا و ورم لوزهها اشاره کرد. چای اویشن سرشار از فنل، یک ضد عفونیکننده قوی است که میتواند به تسکین گلودرد نیز کمک کند.
بخور آویشن
اگر به سینوزیت یا سرماخوردگی مبتلا هستید، از بخور آویشن یا استشمام دود آویشن غافل نشوید. این داروی گیاهی میتواند به بهبود عملکرد دستگاه تنفسی کمک کند.
جالب است بدانید که در یونان باستان نیز گیاه اویشن را در معابدشان میسوزاندند تا هوا را تصفیه کنند.
چقدر آویشن در روز می توانیم مصرف کنیم؟
چقدر میتوانیم در روز آویشن مصرف کنیم؟ و چطور میتوانیم آویشن را دم کنیم؟ این دو مورد از سؤالاتی است که ممکن است برای شما پیش آمده باشد. شاید بعد از خواندن عوارض این داروی گیاهی، این سوال در ذهن شما شکل گرفته باشد. دوز مناسب اویشن به عوامل متعددی مانند سن مصرفکننده، سلامتی و چندین شرایط دیگر بستگی دارد. در حال حاضر اطلاعات علمی کافی برای تعیین محدوده مناسب دوزهای اویشن وجود ندارد.
شما میتوانید دوز مصرفی خود را به صورت تجربی تعیین کنید. برخی افراد با وجود مصرف سه لیوان چای اویشن در روز اثرات جانبی خاصی را تجربه نمیکنند. اما شما حد اعتدال را نگه دارید و تقریبا روزانه یک لیوان چایآویشن میل نمایید.
چای آویشن فقط به دو ماده نیاز دارد: آویشن تازه و آب! از میزان طعمی که فقط از دو ماده به دست میآید شگفت زده خواهید شد. این دستور پخت بهتر است در تابستان درست شود، زمانی که گیاهان تازه در باغچهها موجود است. البته در فصول دیگر نیز میتوانید آویشن تازه در عطاریها پیدا کنید. روش کار بسیار سریع است و سه مرحله ساده دارد:
- مقداری آب را در یک کتری بجوشانید
- ۸ تا ۱۰ شاخه اویشن تازه در یک لیوان قرار دهید و آب را روی آن بریزید.
- ۵ دقیقه منتظر بمانید و سپس آن را میل کنید. مقدار دقیق آویشن کاملا سلیقهای است و میتوانید از مقادیر بیشتر یا کمتر هم استفاده کنید.
آویشن را چطور نگه کنیم؟
هیچ دستورالعملی برای استفاده مناسب از اویشن برای اهداف پزشکی وجود ندارد. با متخصص طب سنتی خود صحبت کنید تا مطمئن شوید که اویشن مد نظر شما در چه شرایطی قابل نگهداری است. به طور کلی انواع اویشن را میتوان به شکل زیر نگهداری کرد:
آویشنخشک را میتوان تا دو سال به طور ایمن در دمای اتاق نگهداری کرد اما پس از حدود یک سال به سرعت خواص معطر خود را از دست میدهد.
اویشن تازه به طور کلی حدود یک هفته در یخچال ماندگاری دارد. با پیر شدن برگهایش شروع به سیاه شدن میکند. اویشن تازه را میتوان منجمد کرد و مستقیماً از فریزر به غذاها اضافه کرد.
از این داروی گیاهی، کپسول نیز در دسترس است که به طور میانگین حاوی ۲۵۰ تا ۵۰۰ میلیگرم اویشن است. این محصول را میتوان در شرایط عادی به مدت طولانی نگهداری کرد.
اسانس آویشن معمولا در بطریهای کهربایی یا آبی کبالتی مقاوم در برابر نور فروخته میشود. شما میتوانید اسانس را در یخچال یا در یک اتاق خنک و خشک به دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید. اشعه ماوراء بنفش خورشید میتواند به روغنهای ضروری آسیب برساند.
پرسشهای متداول
مصرف بیش از حد دمنوش آویشن میتواند به ما آسیب بزند؟
بر خلاف تصور عامه مردم درباره اینکه فرآوردههای گیاهی دارای عوارض جانبی نیستند، باید گفت زیادهروی در مصرف هر نوع مادهای از جمله آویشن میتواند عوارضی را در پی داشته باشد. بنابراین ضمن تایید خواص دمنوش آویشن، بر رعایت حفظ تعادل در مصرف دمنوش آویشن نیز تاکید میکنیم؛ اگر دارای بیماری زمینهای، آلرژی و یا شرایط خاصی مانند بارداری هستید، حتما درباره مصرف این دمنوش با پزشک خود مشورت کنید.
آیا به شکلهای دیگر نیز میتوان از خواص آویشن بهرهمند شد؟
در طب سنتی بر خواص دمنوش آویشن تاکید فراوانی شده است اما از این خواص میتوان از روشهای دیگری نیز بهرهمند شد. عصاره گیاه آویشن، پماد آویشن، انواع شامپوهای آویشن و محلولهای شستوشوی آویشن ترکیبات دیگری هستند که به صورت خوراکی یا موضعی مورد مصرف قرار میگیرند. به علاوه از آویشن به صورت تازه یا خشک نیز در ترکیب غذاهای خانگی و محلی استفاده میشود که خواص این گیاه دارویی را در بر دارد.
سخن آخر
استفاده از جوشانده، دمنوش و عرق آویشن در فصول سرد سال باعث پیشگیری از سرماخوردگی مي شود و در صورت سرما خوردن نیز مصرف گیاه آویشن به کاهش علائم سرماخوردگی کمک شایانی میکند.