درمان بی خوابی در شب با راهکارهای خانگی ؛ از بررسی علت تا درمان

فهرست محتوا

بی خوابی معمولاً نتیجه‌ استرس و اتفاقات دردناک زندگی است و حتما باید درمان شود. درمان بی خوابی در شب منجر به سلامت روح و بدن خواهد شد. گروه سلامت شادمگ نکات مهمی را در خصوص درمان بی خوابی در شب در اختیارتان گذاشته است.

بی خوابی چیست

بی خوابی یک اختلال خواب رایج است که با پیدایش آن می‌تواند شرایط زیر ایجاد شود. هرگاه به خواب رفتن سخت شود، نتوانید در خواب بمانید یا عاملی باعث شود خیلی زود از خواب بیدار شوید و نتوانید دوباره بخوابید دچار این مشکل شده‌اید و باید به د نبال درمان بی خوابی باشید.

ممکن است وقتی از خواب بیدار می‌شوید همچنان احساس خستگی کنید. بی خوابی نه تنها می‌تواند سطح انرژی و خلق و خوی شما را کاهش دهد، بلکه سلامت، عملکرد کاری و کیفیت زندگی را نیز تحت تاثیر قرار می‌‌دهد. میزان خواب کافی از فردی به فرد دیگر متفاوت است، اما بیشتر بزرگسالان به هفت تا هشت ساعت خواب در شبانه روز نیاز دارند.

در برخی موارد، بسیاری از بزرگسالان بی خوابی کوتاه مدت (حاد) را تجربه می‌کنند که برای روزها یا هفته‌ها طول می‌کشد. این شرایط معمولا نتیجه استرس یا یک رویداد آسیب‌زا است. اما برخی افراد بی خوابی طولانی مدت (مزمن) دارند که یک ماه یا بیشتر به طول می‌انجامد.

بی خوابی ممکن است مشکل اولیه باشد یا امکان دارد با سایر شرایط پزشکی یا داروها همراه باشد. لازم نیست شب‌های بی خوابی را تحمل کنید. درمان بی خوابی در شب لازم است . تغییرات ساده در عادات روزانه اغلب می‌توانند کمک کننده باشند و درمان بی خوابی را برای هر فردی فراهم کنند.

درمان بی خوابی در شب

انواع بی خوابی در شب

بی خوابی ،یک اختلال خواب است؛ هنگامی که فردی نمی تواند خوب بخوابد، باعث خستگی روزانه، بی حالی، بی ثباتی عاطفی، اختلال حافظه، سرگیجه، تحریک پذیری، عملکرد ضعیف می شود.
بی خوابی شامل این سه نوع می باشد:

  1. موقت، که برای چند روز طول می کشد
  2. کوتاه مدت که دو یا سه هفته طول می کشد
  3. بی خوابی مزمن که بیش از یک ماه طول می کشد.

افراد مبتلا به اختلال خواب، ممکن است این مشکلات را تجربه کنند در رختخواب شان در شب بیدار می مانند، ناتوانی در خواب به علت خستگی، حتی بعد از خوابیدن احساس طراوت نداشتن، و خیلی زود بیدار شدن، و غیره.

علل بی خوابی

گرسنه به تخت خواب رفتن، سیگار کشیدن، چرت زدن مکرر در طول روز، پیری، کافئین بیش از حد خوردن، افسردگی، تغییرات شغل یا الگو خواب، استرس و اضطراب، اختلالات خواب، مانند کابوس، راه رافتن در خواب، سندرم خواب رفتگی پا، درد آرتروز، تاثیر داروها، آسیب های تروماتیک، ترس و یا فوبیا، و تکرر ادرار ناشی از دیابت، از علل شایعی هستند، که باعث بی خوابی می شوند. در این بخش از سلامت برخی از درمان بی خوابی در شب را آورده ایم.

درمان خانگی بی خوابی در شب

 کدو تنبل

کدو تنبل، یکی از درمان های عالی برای خوابیدن است آب کدو تنبل را بگیرید و کمی روغن کنجد را به همان نسبت به آن اضافه کنید قبل از رفتن به رختخواب، پوست سرتان را با این ترکیب ماساژ دهید و کلا کدو تنبل را در رژیم غذایی خود قرار دهید.

شیر راهکار درمان بی خوابی در شب

یک لیوان شیر ولرم، قبل از خواب، تاثیری روی بدن شما می گذارد و به شما کمک می کند تا راحت تر بخوابید.علاوه بر این، شیر حاوی اسید آمینه تریپتوفان است و تولید سروتونین را تحریک می کند، که در نهایت موجب خوابیدن راحت تر می شود. می توانید عسل را در شیر مخلوط کنید و همراه با عسل، کمی پودر دارچین را در آن مخلوط کنید؛ ماساژ انگشتانتان با شیر ،باعث خواب می شود.

دانه های کنجد

دانه های کنجد منبع خوبی از مواد معدنی، کلسیم، کربوهیدرات ها و تمام ویتامین های B است.1 قاشق چایخوری دانه خشخاش را بخورید، روغن قبل از رفتن به رختخواب، میتواند مشکل بیخوابی را حل کند؛ به طور منظم، 1 قاشق چای خوری از دانه خشخاش، پودر نارگیل را به همراه مقدار کمی آب ،ترکیب کنید تا خمیری شود.

برای این کار یک تابه بردارید و کمی کره را در آن ذوب کنید سپس یک قاشق، زیره سبز و زردچوبه را اضافه کنید و بلافاصله آن را از روی حرارت بردارید، پس از یک دقیقه، خمیر را درونش مخلوط کنید و کمی نمک ،برای طعمش اضافه کنید. این ترکیب را ،یک ساعت قبل از سفت شدنش تکه تکه کنید و با، 30 گرم دانه خشخاش را شیر و شکر(برای طعم) مخلوط کنید.

چند نسخه عالی برای درمان بی خوابی با جوز هندی

جوز هندی ،عملا بیخوابی را درمان می کند، حاوی میریستیکین است، که یک آرام کننده است و به خوابیدن طبیعی کمک می کند. شما می توانید یک قاشق پودر جوزهندی را با یک قاشق چایخوری آب انگورفرنگی هندی تازه، مخلوط کنید و 3 بار در روز مصرف کنید.

به غیر از بی خوابی، همچنین مشکل سوء هاضمه و افسردگی را حل می کند برای این منظور به صورت منظم، ½ قاشق چای خوری پودر جوزهندی را با کمی پودر دارچین، و 1 قاشق چای خوری از عسل و آب ترکیب کرده تا به شکل خمیر درایند. حالا یک فنجان شیر را بجوشانید و تمام مخلوط را در آن بریزید خوب، هم بزنید و قبل از خواب آن را بنوشید.

درمان بی خوابی در شب

یک هشتم قاشق چای خوری پودر جوزهندی را در یک فنجان شیر ولرم، مخلوط کنید، یک چهارم قاشق چای خوری پودر جوزهندی را بردارید آن را به یک فنجان آب ولرم یا هر آبمیوه مورد علاقه خود اضافه کنید.

توجه داشته باشید:
در یک زمان، بیش از مقدار خیلی کمی از جوز هندی بیشتر مصرف نکنید، مصرف بیش از حد دوز جوز هندی ،باعث توهم و برخی دیگر از آشفتگی های روانی می شود.

 چای سبز

چای سبز، پر از تینین و اسید آمینه است که در مبارزه با اضطراب و استرس به فرد کمک می کنند ، 1-2 ساعت قبل از خواب یک فنجان چای سبز بنوشید.

زنیان

یک قاشق چای خوری تخم زنیان را داخل 375 میلی لیتر آب جوش اضافه کنید. این ترکیب را برای 15 دقیقه بجوشانید، محلول را فیلتر کرده و عسل و شیر را به آن اضافه کنید؛ این چای را هر روز قبل از خواب بنوشید.

موز

موز، حاوی ملاتونین، تریپتوفان، منیزیم و سروتونین است، که به عنوان شل کننده بدن عمل می کنند مقدار بالای کربوهیدرات موجود در موز، باعث خواب آلودگی شما می شود، خیلی راحت، فقط قبل از رفتن به رختخواب موز بخورید.

ترکیبی از موز له شده و دانه های زیره سبز بو داده شده درست کنید، و پس از شام مصرف کنید همچنین می توانید یک اسموتی موز درست کنید و یک ساعت قبل از خواب بخورید، می توانید موز به همراه نان و کره بادام زمینی را امتحان کنید.

 بلغور جو دوسر

جو دو سر، غنی از ملاتونین است که سبب خواب می شود. به طور مرتب خوردن بلغور جو دوسر برای حل مشکل شما مناسب است همچنین می توانید دو قاشق غذاخوری تخم کتان را در بلغور جو دوسر خود اضافه کنید و آن را در شب مصرف کنید.

چای زیره سبز

1 قاشق چای خوری زیره سبز را در حدود 5 ثانیه ،حرارت دهید. سپس، 1 فنجان آب به آن اضافه کنید و آن را به نقطه جوش برسانید، آن را از گرما بردارید و روی آن یک پوشش قرار دهید. این ترکیب را برای 5 دقیقه فشار دهید و قبل از خواب بنوشید.

 کشک برای درمان بی خوابی در شب

کشک، بدن را قادر به جذب مواد معدنی و مواد مغذی ضروری اش می کند و همچنین باعث بهبود سیستم گوارش می شود. افراد مبتلا به بی خوابی، باید 3 فنجان کشک را روزانه مصرف کنند، تا بتوانند خواب خوبی داشته باشد. علاوه بر خوردن کشک، ماساژ آن نیز بر روی سر مفید است.

زعفران

زعفران ،حاوی خواص آرام بخشی است که به درمان مشکل بی خوابی کمک می کند، 3 یا 4رشته زعفران را بردارید و آنها را در یک فنجان شیر گرم بیاندازید. این نوشیدنی گرم را هر روز قبل از خواب بنوشید.

حمام داغ

دوش داغ دو ساعت قبل از خوابیدن ،بسیار مفید است این کار، اعصاب و بدن را آرام می کند. شما همچنین می توانید چند قطره روغن مانند:بابونه، لیمو، اسطوخودوس یا رزماری را به آب وان حمام خود اضافه کنید، و بدن شما را به نحو موثرتری آرام می کند.

سرکه سیب و عسل

سرکه سیب، حاوی اسید آمینه ای است که خستگی بدن را تسکین می بخشد، به این ترتیب به شما کمک می کند تا خوابی طبیعی داشته باشید، از سوی دیگر، عسل سطح انسولین را افزایش می دهد که سروتونین آزاد می کند، و خواب را راحت تر می کند.

یک لیوان آب گرم بردارید و دو قاشق چای خوری هر یک از سرکه سیب و عسل را به آن اضافه کنید؛ همچنین، می توانید 2 قاشق غذاخوری سرکه سیب را در یک فنجان عسل مخلوط کنید، یک قاشق غذاخوری از این مخلوط را با آب یا بدون آب بخورید.

درمان بی خوابی در شب با طب سوزنی

طب سوزنی تا حدودی مشابه طب فشاری است، مشکل را با فرو کردن سوزن های نازکی در پوست و در برخی از نقاط خاص، این مشکل را بهبود می بخشند برای بی خوابی، معجزه می کند. توجه داشته باشید، که این درمان باید توسط یک متخصص با تجربه انجام شود.

 عسل

عسل ،برای درمان بی خوابی فوق العاده عالی عمل می کند. به علت اثرات خواب آوری و آرام بخشی آن، باعث حس خواب می شود و آرامش را پخش می کند. به سادگی 2 قاشق غذاخوری عسل را در یک فنجان آب مخلوط کنید، خوب هم بزنید و نوش جان کنید. یا اینکه 1 قاشق پر از عسل را قبل از خواب مصرف کنید این یکی از بهترین راه حل ها برای کودکان مبتلا به بی خوابی است.

 بادام

بادام ،بدن را با به دلیل اینکه حاوی منیزیم و تریپتوفان است، ریلکس و آرام می کند به راحتی، با خوردن چند عدد بادام در طول روز، می توانید مشکل بی خوابی را حل کنید.

 کرفس

کرفس ،سرشار از فتالید است که باعث کاهش ترشح هورمون های ناشی از استرس است که در نهایت، سیستم های عضلانی و عصبی را استراحت می دهد. این ویژگی کرفس، باعث می شود تا یک درمان خانگی عالی برای بی خوابی باشد برگ های کرفس را همراه با ساقه اش خرد کنید، تا عصاره آن خارج شود و یک قاشق غذاخوری عسل را با آن مخلوط کنید و باید قبل از خواب، در شب مصرف کنید.

نکته: عسل و کرفس، باید به نسبت های مساوی مصرف شوند.

روغن کنجد

دانه های کنجد، حاوی چربی های غیر اشباع هستند، که تنش عصبی و عضلانی را کاهش می دهد و باعث خواب می شود. مصرف منظم روغن کنجد، باعث افزایش گردش خون می شود و از اختلالات گوارشی جلوگیری می کند، و نیز باعث کاهش اضطراب می شود ، قبل از خواب، پاهای خود را با این روغن ماساژ دهید.

سورل هندی

آب برگ های سورل هندی، برای درمان بی خوابی بسیار مفید است، عصاره و آب این برگ ها را بگیرید و آن را به نسبت مساوی از روغن کرچک مخلوط کنید. حالا آب را بجوشانید. آن را در یک بطری نگهداری کنید و خنک نگه دارید و پوست سر خود را قبل از خواب با این روغن ماساژ دهید این ماساژ ،حس خنکی را در نزدیکی چشمانتان ایجاد می کند، که باعث خواب راحت می شود.

درمان بی خوابی در شب

 روغن اسطوخودوس

این روغن، مانند یک آرامش دهنده عمل می کند و به شما کمک می کند خواب خوبی داشته باشید چند قطره از این روغن گیاهی را بردارید و آن را روی پیشانی و شقیقه های خود بمالید. عطر و بوی این روغن، موجب خواب می شود، بنابراین، قبل از به خواب رفتن از این روغن استفاده کنید.

روغن یاسمین

چند قطره از این روغن را بر روی مچ دست خود بمالید. انجام این کار قبل از خواب قطعا باعث داشتن یک خواب بهتر می شود.

 راوالفیا

خواص آرام بخش آن باعث درمان بی خوابی می شود. حدود 0.25 تا 0.5 گرم پودر ریشه آن را با هل ترکیب کنید. بیمار بیخوابی مزمن می تواند آن را دو بار در روز مصرف کند – صبح و شبانه بگیرد.

ریحان

فردی که از اختلال خواب رنج می برد، می تواند از برگ های ریحان استفاده کند ، به طور منظم، برگ های ریحان را زیر بالش های بیمار و اطراف گوشه های تخت او بگذارید. عطر برگ ها به سمت بینی فرد می رود که موجب خواب آلودگی می شود.

آب زغال اخته

آب زغال اخته یک آرام کننده است، که موجب خواب می شود و به طور موثر از بی خوابی جلوگیری می کند، 2 قاشق چایخوری از آب زغال اخته را بگیرید و یک قاشق چای خوری عسل به آن اضافه کنید وقبل از خواب به صورت روزانه مصرف کنید.

سنبل الطیب

سنبل الطیب، یک گیاه بسیار محبوب، برای درمان اختلالات خواب است ، این گیاه اثر آرام بخش دارد و عضلات بدن را شل میکند. ½ قاشق چای خوری ریشه سنبل الطیب رنده شده و جوزهندی را ترکیب کنید، این مخلوط را به 2 فنجان آب داغ اضافه کنید پس از 15 دقیقه، محلول را فشار دهید تا صاف شود و آن را بنوشید یا یک لیوان آب را بجوشانید و سپس آن را از شعله بردارید.

یک قاشق چایخوری از گیاه سنبل الطیب را اضافه کنید. خوب به هم بزنید بعد از چند دقیقه، این عصاره را فشار دهید تا صاف شود و بعد بنوشید. یا از خیس خورده سنبل الطیب استفاده کنید آن را در یک لیوان آب رقیق کنید و دو بار در روز بخورید. توجه داشته باشید که این گیاه نباید توسط کودکان و زنان باردار یا شیرده مصرف شود.

 چای بابونه

چای بابونه یک درمان گیاهی مناسب برای داشتن خواب آرام است، این گیاه دارای اثر آرام بخشی برای بدن است. 1 قاشق چایخوری از گیاه بابونه را در یک فنجان آب داغ برای چند دقیقه دم کنید هم بزنید و از صافی رد کنید. شما می توانید یک تکه چوب دارچین و کمی عسل به آن اضافه کنید.

خرده های لیمو

2 تا 3قاشق چای خوری خرده لیمو را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید و چند دقیقه صبر کنید ، برای نتیجه موثرتر، این چای را قبل از خواب بنوشید.

کاهو برای درمان بی خوابی در شب

کاهو، حاوی یک ماده تحریک کننده خواب است که لکتوکاریوم نام دارد، و خواص آرامش بخشی دارد و مشابه خشخاش است. 2 عدد برگ کاهو را بردارید و آنها را در دو فنجان آب، به مدت 5 دقیقه بجوشانید، عسل یا شکر را به محلول اضافه کنید و صبر کنید تا سرد شود. سپس، آن را فشار دهید تا صاف شود.

این نوشیدنی را حداقل نیم ساعت قبل از خواب بنوشید و مطمعن باشید که قطعا شما را خواب آلود می کند. یا می توانید آب کاهو را تنها مصرف کنید ، علاوه بر این، می توانید یک قاشق چایخوری دانه کاهو را در نصف لیتر آب بجوشانید تا میزان آن به 1/3 کاهش یابد آن را فشار دهید تا صاف شود و سپس آن را در طول روز بنوشید.

درمان بی خوابی شب با روشی در کمتر از 60 ثانیه با تکنیک 4-7-8

این روش در واقع یک تکنیک تنفسیِ ضد استرس است. روش 4-7-8 به مهارت خاصی نیاز ندارد و به سادگی می توان آن را اجرا کرد. کافی است این سه قانون را به یاد بسپارید. اول اینکه باید به مدت 4 ثانیه از راه بینی تنفس کنید.

سپس نفستان را به مدت 7 ثانیه حبس کنید. در آخر نیز عمل بازدم را مستقیما از راه دهان به مدت 8 ثانیه انجام دهید. این روش باعث آزاد شدن مواد شیمیایی آرام بخش در مغز شده و ضربان قلب را کاهش می دهد. بدن آماده خواب می شود.

بایدها

  • تمرینات تنفس عمیق، مدیتیشن و یوگا انجام دهید.
  • در یک اتاق آرام، تاریک و راحت بخوابید.
  • حداقل 2-3 ساعت قبل از خواب، شام بخورید.
  • اگر شما نیاز دارید که شب بیدار بمانید، فقط اسنک هایی را بخورید که حاوی پروتئین کم و کربوهیدرات زیاد باشند.
  • به موسیقی های ملایم گوش دهید، 45 دقیقه قبل از خواب.
  • سالاد پیاز خام مصرف کنید.
  • به اندازه کافی کلسیم، پتاسیم و آهن مصرف کنید، زیرا برای مقابله با اختلالات خواب بسیار موثرند.
  • طول فرکانس های بلوتوث گوشی شما، ترشح ملاتونین را کاهش می دهد که به نوبه خود بر خواب شما تأثیر می گذارد.
  • بنابراین، در شب از لپ تاپ، آی پاد و تلفن های هوشمند دور باشید.
    درمان بی خوابی در شب

نبایدها

  • از تماشای تلویزیون قبل از خواب خودداری کنید.پ
  • مصرف الکل و کافئین را کاهش دهید.
  • از خوابیدن در طول روز، خودداری کنید.
  • نیم ساعت قبل از خواب، مایعات زیادی مصرف نکنید، تا از ادرار جلوگیری کنید.

بی‌خوابی و کاهش میزان انرژی بدن

بی خوابی (Insomnia) یک اختلال شایع خواب است که باعث می‌شود به خواب رفتن به کاری سخت و طاقت فرسا و گاهی غیر ممکن تبدیل شود. علاوه بر این در هنگام ابتلاء به این اختلال فرد ممکن است زودتر از موعد مقرر بیدار شده و دیگر قادر به خوابیدن نباشد. حتی ممکن است فرد بعد از بیدار شدن از خواب هم احساس خستگی داشته باشد. بی‌خوابی علاوه بر کم کردن میزان انرژی بدن، بر خلق و خو، سلامت بدن، عملکرد شغلی و کیفیت زندگی اثر خواهد گذاشت.

بی انرژی بودن پس از بیدار شدن می‌تواند علل مختلفی داشته باشد، کمبود خواب، ابتلاء به INSOMNIA یا اختلال بی خوابی، مناسب نبودن وسایل خواب مانند بالشت، سندروم پای بی قرار و گرفتگی‌هایی در ساق پا می‌تواند از علل این مشکل باشد.

پیشگیری از بی خوابی در شب

  •  عادت‌های خوب خواب به پیشگیری از بی خوابی و بالا بردن کیفیت خواب کمک می‌کند:
  • ساعت مشخصی به رختخواب رفته و در ساعت مشخصی صبح از خواب بیدار شوید و این الگوی ثابت را حتی در روزهای تعطیل هفته هم حفظ کنید
  • فعال باقی بمانید، فعالیت‌های روزانه منظم به بهبود کیفیت خواب شبانه کمک می‌کند.
  • داروهای مصرفی خود را به دقت کنترل کنید، ممکن است برخی از داروها در بروز بی خوابی مؤثر باشند.
  • چرت عصرانه را متوقف کرده و یا محدود کنید
  • مصرف کافئین و الکل را محدود کرده و یا متوقف کنید و به هیچ عنوان فراورده‌های نیکوتین دار مصرف نکنید.
  • از خوردن غذاها و نوشیدنی‌ها در حجم زیاد پیش از خواب پرهیز کنید
  • محیط آرام و مناسبی را برای خوابیدن در اتاق خواب برای خود فراهم کنید و از آن اتاق برای کار کردن و فعالیت‌های غیر مرتبط با خواب استفاده نکنید
  • الگوی ثابتی را برای گذراندن دقایق پیش از خواب دنبال کنید، حمام آب گرم، خواندن کتاب و یا گوش دادن به موزیک‌های آرام بسیار کمک کننده هستند.

علائم بی خوابی

نشانه‌های این مشکل عبارتند از:

درمان بی خوابی در شب

  • سخت به خواب رفتن در هنگام شب
  • بیدار شدن در طول شب
  • بیدار شدن در صبح خیلی زود
  • احساس بی حالی و کسلی بعد از خواب شبانه
  • خواب آلودگی و خستگی در طول روز
  • زودرنجی، افسردگی و اضطراب
  • عدم تمرکز روی وظایف و ضعیف شدن توان یادآوری وقایع
  • افزایش اشتباهات فردی و تصادف‌ها
  • نگرانی مداوم در مورد خواب

تشخیص بی‌ خوابی

بسته به وضعیت فرد، تشخیص بی خوابی و جستجو برای علت آن به روش‌های زیر انجام می‌شود:

معاینه بالینی و فیزیکی: اگر علت بی خوابی فرد ناشناخته باشد، پزشک بیمار را برای بررسی بیماری‌های احتمالی که به نوعی با بی خوابی مرتبط هستند معاینه خواهد کرد. ممکن است برای بررسی عملکرد غده تیروئید و دیگر عوامل مرتبط با بی خوابی از فرد آزمایش خون گرفته شود.
بررسی عادت‌های خواب: علاوه بر پرسیدن سوال‌های مربوط به خواب، پزشک برای تکمیل مرحله‌ی تشخیص و برای فهمیدن الگوی خواب و بیداری از فرد خواسته می‌شود تا ساعت خواب و بیداری خود را هر روز یادداشت کند.
مطالعه‌ی الگوی خواب فرد: اگر علت بی خوابی مشخص نباشد یا فرد علایم سایر اختلالات خواب مانند وقفه تنفسی در خواب یا سندروم پای بی قرار را داشته باشد، باید یک شب را در مرکز تحقیقاتی خواب بگذراند. در این مرکز آزمایش‌های لازم انجام می‌شود و فعالیت بدن در هنگام خواب به صورت دقیق مورد بررسی قرار می‌گیرد. امواج مغزی، تنفس، ضربان قلب، حرکات چشم و حرکات بدن در طی خواب در این مرکز بررسی می‌شود.

چه زمانی باید برای درمان بی خوابی در شب به پزشک مراجعه کرد؟

اگر بی خوابی منجر به عملکرد بد فرد در طول روز شود، برای شناسایی عامل ایجاد کننده‌ی آن و درمان آن به پزشک مراجعه کنید. اگر پزشک تشخیص دهد که فرد به اختلال خواب مبتلا است، برای انجام آزمایش‌های بیش‌تر و تخصصی‌تر فرد را به مرکز اختلالات خواب ارجاع خواهد داد.

درمان بی خوابی در شب

بهترین غذاهای برای درمان بی خوابی در شب

غذاهای سرشار از پتاسیم: این اسیدآمینه، تولید سروتونین را بیشتر می‌کند، سروتونین هم به آرام شدن کمک می‌کند. بوقلمون، مرغ یا ماهی تن برای شام مناسب هستند.

کربوهیدرات‌های پیچیده: کربوهیدرات‌ها نیز به تولید سروتونین کمک می‌کنند، پس سعی کنید کدو حلوایی یا سیب‌زمینی شیرین را همراه شام‌تان مصرف کنید.

شیر: هرچند لبنیات ممکن است برای بعضی از افراد مشکل‌ساز باشد، اما یک لیوان شیر قبل از خواب به بهتر خوابیدن کمک می‌کند.

غذاهای سرشار از منیزیم: منیزیم به عنوان ماده‌ی معدنی «آرام‌ساز» معروف است. سبزیجات برگ‌دار، کنجد، تخم آفتابگردان و جوی دوسر، سرشار از منیزیم هستند.

ویتامین‌های گروه ب: گوشت ارگانیک، مخمر آبجو، جگر و سبزیجات برگ‌دار سرشار از ویتامین‌های گروه ب هستند. غذاهای غنی از ویتامین ب ۱۲، بهترین منبع تأمین این مواد مغذی هستند.

غذاهایی که برای درمان بی خوابی در شب باید از آن پرهیز کنید

کافئین: بعد از ظهرها قهوه ننوشید. اگر مشکل بی خوابی دارید، مصرف قهوه را کاملاً قطع کنید.

آلرژن‌های خوراکی: آلرژی غذایی می‌تواند موجب بی خوابی شود.

شکر: نوسانات قند خون می‌تواند موجب بی خوابی شود.

غذاهای پُرچرب: چربی باعث کُند شدن گوارش می‌شود و شب‌ها می‌تواند بدهضمی را به دنبال داشته باشد. قبل از خواب غذاهای سرخ‌کردنی میل نکنید.

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”مصرف چه غذاهایی در شب موجب بی خوابی می شود؟” answer-0=” کافئین، آلرژن‌های خوراکی، شکر، غذاهای پُرچرب” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”چه زمانی باید برای درمان بی خوابی در شب به پزشک مراجعه کرد؟” answer-1=”اگر بی خوابی منجر به عملکرد بد فرد در طول روز شود، برای شناسایی عامل ایجاد کننده‌ی آن و درمان آن به پزشک مراجعه کنید.” image-1=”” count=”2″ html=”true” css_class=””]

Picture of مجله اینترنتی شادمگ

مجله اینترنتی شادمگ

هدف شادمگ این است که با الهام‌بخشی و آگاهی‌بخشی به خوانندگان، آن‌ها را در مسیر داشتن یک زندگی سالم‌تر و پرنشاط‌تر یاری کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *