افتتاح حساب ترکیه
درمان خانگی سرفه خشک

درمان خانگی سرفه خشک می تواند یکی از بهترین پیشنهادهای ما برای خلاص شدن از سرفه های آزاردهنده شما باشد. اگر  سرفه‌های شما امانتان را بریده حتما به توصیه های این مطلب گروه سلامت شادمگ خوب توجه کنید و از دمنوش های آن استفاده کنید.

انواع سرفه

سرفه‌ها به‌طورکلی به دو دسته خشک و خلط‌دار تقسیم می‌شوند. سرفه‌ خلط‌دار یا مفید سرفه‌ای است که به دفع خلط و مخاط از بدن کمک می‌کند. این سرفه‌‌ها نیازی به سرکوب ندارند، زیرا به‌لطف آنها ریه و سینه‌تان از آلودگی‌ها تخلیه می‌شود؛ با این حال برخی درمان‌ها از جمله مصرف مواد خلط‌آور با رقیق‌کردن مخاط به‌دفع آسان‌تر آن کمک می‌کند.

درمان خانگی سرفه خشک

833437156

اما سرفه‌ خشک متفاوت است. این نوع سرفه سرفه‌ای است که هرچه سریع‌تر باید از آن خلاص شوید. برای رهایی از این سرفه‌ها از مواد نرم‌کننده‌ (دمولسنت) استفاده کنید. این مواد غشای مخاطی ملتهب را نرم و مواد حساسیت‌زا را دفع می‌کنند و موجب بهبودی می‌شوند. به‌جای استفاده از محلول‌های شیمیایی برای درمان هر بیماری جزئی، بهتر است از درمان‌های خانگی کم‌ضرر استفاده کنید. این درمان‌ها علاوه بر اینکه مضر نیستند، نسبت به اغلب شربت‌ها طعم بهتری نیز دارند.

علل سرفه خشک

  • یک بیماری ویروسی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا یا بیماری کروناویروس ۲۰۱۹ یا کووید ۱۹ که بر اثر فعالیت ویروسی به‌نام کروناویروس، سندرم حاد تنفسی ۲ (SARS-CoV-2) بروز می‌کند.
  • عفونت‌های ویروسی (سرفه خشک ممکن است پس از عفونت‌های ویروسی بروز کرده و تا هفته‌ها ادامه یابد)؛
  • آسم؛
  • بازگشت اسید به مری (واشاریدگی معده‌ای مروی یا ترش‌کردن)؛
  • سیگارکشیدن؛
  • التهاب مخاط بینی آلرژیک (رینیت آلرژیک) که بر اثر تنفس عامل ایجاد آلرژی یا حساسیت مانند گردوغبار یا شوره پوست حیوانات بروز می‌کند؛
  • ترشحات پشت حلق (PND) که در آن، ترشحات مخاطی از بینی و سینوس به پشت حلق می‌ریزد؛
  • لارنژیت (التهاب حنجره)؛
  • سیاه‌سرفه؛
  • وقفه تنفسی حین خواب یا خرناس‌کشیدن؛
  • عادت سرفه (که تنها در روزها بروز می‌کند و علتی ندارد و اغلب در کودکان مدرسه‌ای مشاهده می‌شود)؛
  • استنشاق یک عامل خارجی (استنشاق چیزهای مانند غذا که به‌طور تصادفی انجام شده و معمولا در نوزادان و کودکان بسیار کوچک بروز می‌کند)؛
  • بیماری های ریوی مانند بیماری ریه بینابینی؛
  • فیبروز ریوی ایدیوپاتیک؛
  • عوارض جانبی برخی داروها (مانند مهارکننده آنزیم تبدیل‌کننده آنژیوتانسین که برای درمان فشار خون بالا تجویز می‌شود).

سایر عوامل نادرتر بروز سرفه

درمان خانگی سرفه خشک

  • نارسایی قلبی؛
  • آمبولی ریه یا وجود لخته خون در یکی از سرخرگ‌های ریه یا بافت شش؛
  • سرطان ریه.
  • ممکن است سرفه خشک بر اثر عوامل زیر تشدید بشود:
  • تنفس هوای سرد و خشک؛
  • آلودگی هوا؛
  • استنشاق محرک‌هایی مانند گردوغبار یا دود؛
  • قرارگرفتن در معرض دود تنباکو؛
  • حرف‌زدن زیاد؛
  • تغییر دما.

معمولا سرفه خشک چقدر طول می‌کشد؟

معمولا سرفه‌های ناشی از سرماخوردگی و آنفولانزا ۱ یا ۲ هفته طول می‌کشند. اغلب آنها ظرف مدت ۳ هفته کاملا ناپدید می‌شوند. سرفه‌های ناشی از عفونت‌های ویروسی برای چند هفته (تا ۸ هفته) باقی می‌مانند. برخی‌ سرفه‌ها ممکن است مدت طولانی‌تری باقی بمانند و معمولا نشان از یک علت و مشکل دارند.

در کودکان و بزرگ‌سالان اگر سرفه‌کردن تا ۲ هفته طول بکشد، به آن سرفه حاد (کوتاه‌مدت) گفته می‌شود.
اگر سرفه بزرگ‌سالان بیش از ۸ هفته باقی بماند، سرفه مزمن (ادامه‌دار) است.
در کودکان سرفه‌ای که بین ۲ تا ۴ هفته باقی بماند سرفه حاد طولانی‌مدت و سرفه‌ای نیز که بیشتر از ۴ هفته طول بکشد سرفه مزمن نامیده می‌شود.

درمان خانگی سرفه خشک

چه مواقعی باید به پزشک مراجعه کرد؟

مواقع زیر برای درمان سرفه خشک به پزشک مراجعه بکنید:

مشاهده خون یا مقدار زیادی مخاط بر اثر سرفه؛
تنگی نفس یا خس خس سینه؛
عمدتا در شب بروز کردن سرفه‌ها؛
درد قفسه سینه هنگام سرفه؛
داشتن تب؛
سیگاری‌بودن؛
بروز گرفتگی صدا؛
بروز حالت استفراغ یا احساس خفگی بر اثر سرفه؛
داشتن سایر علائم مانند سردرد ادامه‌دار یا سوزش گوش یا جوش‌های پوستی؛
ازدست‌دادن وزن یا وجود درد در ماهیچه؛
وجود سرفه در نوزادان ۶ماهه و کوچک‌تر؛
تداوم ۱۰روزه یا بیشتر سرفه بدون اندکی بهبودی؛
مبتلابودن به فشارخون بالا، بیماری های قلبی، بیماری‌های تنفسی (مانند آسم)، بیماری های گوارشی یا استفاده از برخی داروها.

درمان خانگی سرفه خشک

تشخیص علت سرفه خشک

برای تشخیص علت سرفه خشک، دکتر ابتدا سؤالاتی را درمورد علائم بیمار و سابقه پزشکی او می‌پرسد. سپس آزمایش‌های فیزیکی روی بیمار انجام می‌شود. ممکن است برخی آزمایش‌های اضافی نیز انجام بشود که از جمله آنها می‌توان به آزمون‌های تصویربرداری مانند پرتو ایکس و سی‌تی‌اسکن اشاره کرد.

یک روش دیگر اسپیرومتری است که در آن فرد در یک وسیله پلاستیکی نفس می‌کشد تا عملکرد ریه‌اش بررسی شود. پزشک‌ها از اسپیرومتری برای تشخیص مواردی مانند آسم استفاده می‌کنند. آندوسکوپی و برونکوسکوپی‌ از سایر روش‌های تشخیص علل و درمان سرفه خشک است.

درمان‌های دارویی سرفه خشک

معمولا سرفه خشک ناشی از عفونت‌های ویروسی مانند سرماخوردگی خودبه‌خود و در مدت ۱ یا ۲ هفته بهبود می‌یابد. درمان‌های خانگی و مصرف برخی داروهای سرماخوردگی به کاهش کوتاه‌مدت علائم و تحمل آسان‌‌تر آنها کمک می‌کنند‌.

سایر درمان‌های سرفه خشک بر درمان عامل ایجاد آن تمرکز دارند. سرفه خشک ممکن است از عوارض مصرف برخی داروها باشد. در این مواقع پزشک داروی تجویزی را قطع یا آن را با داروی مناسب دیگری عوض می‌کند.

درمان خانگی سرفه خشک

داروهای سرکوب‌کننده سرفه

داروهای سرکوب‌کننده سرفه برای درمان سرفه خشک در کودکان و بزرگ‌سالان استفاده می‌شوند. این داروها به کاهش سرفه کمک می‌کنند. از جمله این داروها می‌توان به فولکودین، دکسترومتورفان، کدئین، دی هیدروکدئین و پنتوکسی فیلین اشاره کرد. این داروها در اَشکال مختلفی مانند آب‌نبات مکیدنی، مایع و شربت‌های طبی وجود دارند.

فولکودین، دکسترومتورفان، کدئین، دی هیدروکدئین و پنتوکسی فیلین از جمله داروهای سرکوب‌کننده سرفه خشک هستند.
برخی داروهای سرکوب‌کننده سرفه به تجویز پزشک و داشتن نسخه نیاز دارند و برخی هم از آنها نیازی به تجویز پزشک ندارند و بدون نسخه قابل‌تهیه‌اند. ممکن است این داروها علائمی مانند حالت تهوع، استفراغ و یبوست را از خود بر جای بگذارند.

گاهی برای درمان به فرد داروهای ترکیبی سرماخوردگی و آنفولانزا داده می‌شود که این داروها ممکن است محتوی عوامل سرکوب‌کننده سرفه نیز باشند. این داروها ممکن است محتوی آنتی هیستامین‌ها، داروهای ضداحتقان و استامینوفن باشند.

درمان سوزش ادرار در طب سنتی و بایدها و نبایدها

سایر درمان‌های دارویی

یکی دیگر از راه‌های درمان استفاده از افشانه‌ها و اسپری بینی فلوتیکازون است. این درمان‌ها بیشتر در مواردی استفاده می‌شوند که عواملی مانند رینیت آلرژیک و ترشحات پشت حلق عامل بروز سرفه باشند. گاهی نیز بازگشت اسید به مری از عوامل بروز سرفه است که در این مواقع تجویز داروهای ضداسید و درمان‌های خانگی در کاهش سرفه مؤثرند.

۷ درمان خانگی سرفه خشک

۱. یک قاشق پُر عسل برای درمان خانگی سرفه خشک

بر اساس تحقیقات صورت‌گرفته در دانشکده‌ پزشکی «پن استیت»، عسل نسبت به داروهای بدون نسخۀ سرفه تأثیر بیشتری دارد. عسل یک مسکّن طبیعی با چسبندگی بالاست که سطح غشای مخاطی تحریک‌شده را می‌پوشاند و تسکین می‌دهد. به‌علت وجود آنزیم‌های طبیعی‌ در عسل، این ماده خاصیت ضدباکتری دارد. این امر به کوتاه‌ترشدن دوره‌ سرفه‌هایی که ریشه در مشکلات باکتریایی دارند منجر می‌شود.

درمان خانگی سرفه خشک

عسل درمانی عالی برای کودکان و بزرگ‌سالان است، ولی فراموش نکنید که به‌علت احتمال بروز بوتولیسم مصرف آن در کودکان زیر دو سال خطرناک است.

برای استفاده از خاصیت درمانی عسل، یک تا سه مرتبه در روز هر بار یک قاشق غذاخوری عسل طبیعی مصرف کنید تا سرفه‌تان بهبود یابد. اگر سرفه هنگام خواب موجب آزارتان می‌شود، قبل از خوابیدن یک قاشق عسل میل کنید. میزان عسل را برای کودکتان به‌جای یک قاشق غذاخوری، یک قاشق چای‌خوری در نظر بگیرید.

۲. چای ریشه‌ شیرین‌بیان

ریشه‌ شیرین بیان ماده‌ای مسکن و خلط‌آور است که مخاطتان را شل و رقیق می‌کند و گرفتگی را از بین می‌برد. همچنین ریشه‌ شیرین‌بیان التهاباتی را که موجب تحریک گلو می‌شود کاهش می‌دهد. جزء اصلی شیرین‌بیان، گلیسیریزین، بیشتر خواص آن را دربردارد. گلیسیریزین ۳۰ تا ۵۰ مرتبه شیرین‌تر از ساکارز (شکر) است و آنزیم ۱۱-بتا-هیدورکسی استروئید دهیدروژناز را مهار می‌کند.

این آنزیم دسترسی گلوکوکورتیکوئید (یک هورمون استروئیدی) را به گیرنده‌های استروئید تنظیم می‌کند و سرعت تبدیل کورتیزول به کورتیزون را کاهش می‌دهد. این پدیده تأثیر کورتیزول را افزایش می‌دهد و از التهابات می‌کاهد. البته اگر مشکل کلیه دارید بهتر است از مصرف ریشه‌ شیرین‌بیان اجتناب کنید.

برای تهیه چای ریشه‌ شیرین‌بیان به دو قاشق ریشه‌ خشک شیرین‌بیان و ۲۲۵ میلی‌لیتر آب نیاز دارید. ابتدا آب را جوش بیاورید و سپس ریشه‌ شیرین‌بیان و آب جوش را در فنجان بریزید. بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه همه‌ محتویات فنجان را بنوشید. این کار را دو بار در روز تکرار کنید.

درمان خانگی سرفه خشک

۳. آب‌نمک غرغره کنید

یک روش شناخته‌شده برای درمان سوزش گلو غرغره‌کردن آب‌نمک است. آب‌نمک ناراحتی ناشی از سرفه را کاهش می‌دهد و از طریق فرایند اسمز (گذرندگی) به درمان گلودرد کمک کند. زمانی که غلظت نمک در خارج از سلول بیشتر از داخل‌ آن باشد،‌ آب از داخل سلول به خارج هدایت می‌شود تا تعادل ایجاد شود.

وقتی آب سلول را ترک کند، تورم و در نتیجه حس ناراحتی فرد کاهش می‌یابد. پس اگر مشکل سرفه‌تان با تورم همراه است، این روش بسیار مفید خواهد بود. همچنین با غرغره‌کردن آب‌نمک، خلط‌ها به‌راحتی زدوده می‌شوند.

برای درست‌کردن محلول آب‌نمک یک قاشق چای‌خوری نمک را با ۲۲۵ میلی‌لیتر آب ولرم ترکیب کنید و به‌خوبی هم بزنید تا حل شود. مقداری از آن را به‌مدت ۱۵ ثانیه غرغره کنید و این کار را ادامه بدهید تا آب‌نمک تمام شود. در نهایت گلویتان را با آب شست‌و‌شو بدهید.

۴. بخور برای درمان خانگی سرفه خشک

برای مقابله با سرفه، سرماخوردگی و گرفتگی‌ها از بخار غافل نشوید. بخار به‌خوبی و به‌سرعت مخاط و خلط را از بین می‌برد. برای افزایش تأثیر بخار می‌توانید از روغن‌های مختلفی استفاده کنید که اثرات درمانی بخار را افزایش می‌دهند. این خواص (خواص ضدویروسی، ضدباکتری و ضدالتهابی) از طریق هوا قابل‌انتقال است.

درمان خانگی سرفه خشک

بنابراین زمانی که بخار را تنفس می‌کنید، از خواص آن بهره‌مند می‌شوید. استفاده از روغن درخت چای و روغن اکالیپتوس انتخاب هوشمندانه‌ای است. با این کار، علاوه بر مبارزه با باکتری‌ها و ویروس‌ها، مجاری تنفسی‌تان هم تسکین می‌یابد.

به این منظور به دو قطره روغن درخت چای، یک تا دو قطره روغن اکالیپتوس، یک کاسه آب و یک حوله نرم و تمیز نیاز دارید. مقدار کافی آب به جوش بیاورید و در کاسه‌ عایق حرارت بریزید. ۳۰ تا ۶۰ ثانیه صبر کنید تا آب کمی خنک شود. سپس روغن را داخل آن بریزید و کمی آن را به هم بزنید تا بخار از آن خارج شود.

صورتتان را در مسیر خروج بخار قرار بدهید و تا جایی که اذیت نمی‌شوید، صورتتان را به ظرف نزدیک کنید. فراموش نکنید که بخار گاهی بسیار سوزان است. حوله را دور سرتان به‌گونه‌ای قرار بدهید که بخار را به دام بیندازید و سپس در همین حالت نفس عمیق بکشید. این کار را روزی دو تا سه بار به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه تکرار کنید.

۵. چای آویشن

آویشن گیاهی است که از زمان‌های بسیار قدیم استفاده می‌شده است. «مرگ سیاه» که ناشی از بیماری طاعون بود، از سال ۱۳۴۶ تا ۱۳۵۳ میلادی جان بسیاری از انسان‌ها را گرفت. در آن زمان مردم با سوزاندن آویشن در شهر بیماری را از خود دور می‌کردند. آویشن خاصیت ضدمیکروبی دارد و باعث نرم‌شدن عضلات نای و نایژه می‌شود و مجاری تنفسی را باز می‌کند، که در نهایت میزان سرفه‌ها کاهش می‌یابد و بیمار احساس آسودگی بیشتری می‌کند.

برای درست‌کردن چای آویشن به یک مشت آویشن تازه یا دو قاشق غذاخوری آویشن خشک و ۲۲۵ میلی‌لیتر آب نیاز دارید. همچنین بنا بر سلیقه خودتان می‌توانید از عسل یا لیمو نیز استفاده کنید.

آویشن را به‌آرامی در هاون بکوبید و داخل فنجان بریزید. آب جوش را هم در فنجان بریزید و روی آن سرپوشی قرار بدهید و بگذارید آویشن ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آب باقی بماند. برای بهبود طعم آن می‌توانید کمی عسل یا آب لیموترش به آن اضافه کنید. این نوشیدنی را دو یا سه بار در روز مصرف کنید. مصرف این نوشیدنی قبل از خواب باعث می‌شود راحت‌تر بخوابید.

۶. فلفل و عسل

فلفل سیاه پرفروش‌ترین ادویه‌ جهان است و بیشترین مصرفش مربوط به آشپزخانه‌هاست. آنچه بیشترِ مردم نمی‌دانند این است که فلفل سیاه برای درمان سرفه‌های ناشی از تراکم مخاط و گرفتگی سینه نیز مفید است. شاید برایتان پیش آمده باشد که حین آسیاب‌کردن فلفل سیاه به سرفه افتاده‌ باشید و بینی‌تان بخارد.

خواص لعاب برنج برای لاغری فوری ، چاقی صورت و از بین بردن لک صورت ؛ قابل شمارش نیست !

این ویژگی فلفل سیاه در این حالت آزاردهنده است، ولی زمانی که بخواهید ضایعات را از ریه‌تان خارج کنید، بسیار مفید خواهد بود. عسل نیز خاصیت ضدمیکروبی خود را به فلفل اضافه می‌کند. با عسل و فلفل سیاه می‌توانید نوعی شربت یا چای درست کنید و به کمک آن سرفه‌تان را بهبود بدهید. در صورت امکان، فلفل سیاه را در هنگام مصرف آسیاب کنید؛ فلفل سیاهی که از قبل آسیاب شده است برخی از خواص خود را از دست می‌دهد.

برای درست‌کردن این چای به یک قاشق چای‌خوری پودر فلفل سیاه، یک قاشق غذاخوری عسل و ۲۲۵ میلی‌لیتر آب نیاز دارید. در فنجانی فلفل سیاه، عسل و آب جوش بریزید. سپس محتویات فنجان را به هم بزنید. ده دقیقه صبر کنید، دوباره آن را هم بزنید و بنوشید. این کار را یک یا دو بار در روز تکرار کنید تا مخاطتان نرم‌تر شود.

۷. شربت زنجبیل و نعناع

زنجبیل به‌عنوان یک ماده‌ خلط‌آور به نرم‌کردن و خروج مخاط از ریه کمک می‌کند. همچنین خارش آزاردهنده پشت گلو را که ریشه بسیاری از سرفه‌های خشک است متوقف می‌کند. نعناع نیز خارش ناشی از سرفه‌ها را تسکین می‌دهد.

برای تهیه شربت زنجبیل و نعناع به سه قاشق غذاخوری زنجبیل خردشده، یک قاشق غذاخوری نعناع خشک، ۴ فنجان آب و یک فنجان عسل نیاز دارید.

درمان خانگی سرفه خشک

زنجبیل را خرد کنید و به‌همراه نعناع به چهار فنجان آب اضافه‌اش کنید و آن را جوش بیاورید. بگذارید ترکیب آن‌قدر بجوشد تا حجمش به نصف مقدار اولیه برسد. پس از اینکه کمی خنک شد، یک فنجان عسل را با آن ترکیب کنید و هم بزنید تا تمام عسل کاملا در آن حل شود. سپس شربت را در ظرفی بریزید و نگهداری کنید. هر چند ساعت، یک قاشق غذاخوری از آن را میل کنید تا سرفه‌تان رفع شود. این شربت را می‌توانید به‌مدت سه هفته در یخچال نگهداری کنید.

8- زردچوبه درمان گیاهی سرفه خشک

زردچوبه حاوی کورکومین است، ترکیبی که دارای خواص ضد التهابی، ضد ویروسی و ضد باکتریایی است. طبق تجربه کورکومین برای چندین بیماری مانند سرفه خشک عالی است. اگر زردچوبه را با فلفل سیاه مصرف کنید، کورکومین بهتر جذب جریان خون می‌شود و اثرگذاری بیشتری به عنوان درمان گیاهی سرفه خشک پیدا می‌کند.

می‌توانید یک قاشق چای‌خوری زردچوبه و یک هشتم قاشق چای‌خوری فلفل سیاه را به یک نوشیدنی مانند آب پرتقال سرد اضافه کنید. قرن‌هاست در طب آیورودا زردچوبه برای درمان شرایط تنفسی فوقانی، بیماری برونشیت و آسم استفاده می‌شود. امروزه مکمل زردچوبه در قالب کپسول و چای گیاهی ارائه شده است. استفاده بیش از حد از این مکمل ممکن است باعث ناراحتی معده، اسهال و حالت تهوع شود.

درمان خانگی سرفه خشک

9- ریشه گل ختمی درمان گیاهی سرفه خشک

امروزه از ریشه گل ختمی در قالب شربت سرفه و قرص برای درمان سرفه کودکان در طب سنتی استفاده می‌شود. ریشه گل ختمی ممکن است دارای خواص ضد باکتریایی نیز باشد. مطالعات مختلف نیز این مسئله تایید کرده‌اند.

این گیاه می‌تواند سوزش ناشی از سرفه را به دلیل محتوای موسیلاژ بالای خود کاهش دهد. موسیلاژ یک ماده چسبناک غلیظ است که مخاط گلو را می‌پوشاند. یک مطالعه کوچک نشان داد که شربت سرفه گیاهی حاوی ریشه ختمی ، همراه با آویشن و پیچک، سرفه‌های ناشی از سرماخوردگی و عفونت‌های دستگاه تنفسی را به طور موثری تسکین می‌دهد. پس از ۱۲ روز مصرف شربت، ۹۰ درصد از شرکت‌کنندگان اثربخشی آن را خوب یا بسیار خوب ارزیابی کردند.

این داروی گیاهی سرفه خشک به صورت گیاه خشک شده یا چای کیسه‌ای نیز موجود است. به هرکدام آب گرم اضافه کنید و سپس بلافاصله آن را بنوشید یا بگذارید ابتدا سرد شود. هرچه ریشه گل ختمی بیشتر در آب بماند، موسیلاژ بیشتری در نوشیدنی وجود خواهد داشت.

درمان خانگی سرفه خشک

10 – نعناع بیابانی درمان خانگی سرفه خشک

نعناع حاوی منتول است که به بی‌حس کردن عصب انتهایی در گلو که در اثر سرفه تحریک می‌شوند، کمک می‌کند. این مسئله ممکن است درد را تسکین داده و میل به سرفه را کاهش دهد. نعناع همچنین به کاهش احتقان کمک می‌کند. علاوه بر این، مشخص شده است که دارای خواص ضد باکتریایی و ضد ویروسی است.

روش‌های مختلفی برای مصرف نعناع وجود دارد، از نوشیدن چای نعناع گرفته تا مکیدن قرص‌های آن. سعی کنید چای نعناع (دمنوش گیاهی برای سرفه‌های خشک) را درست قبل از خواب بنوشید تا به تسکین سرفه‌های شبانه کمک کند. همچنین می‌توانید از اسانس نعناع برای رایحه درمانی استفاده کنید.

11- چای ماسالا درمان طب سنتی سرفه خشک

امروزه در ایالات متحده و هند از چای ماسالا برای درمان بیماری‌هایی مانند گلو درد و سرفه خشک استفاده می‌شود. چای ماسالا حاوی چندین ماده آنتی‌اکسیدان از جمله میخک و هل است، در نتیجه به عنوان یک خلط‌آور موثر است. این نوع چای دارای دارچین است که یک ضد التهاب قوی محسوب می‌شود.

توصیه می‌کنیم از چای ماسالا برای درمان سرفه خشک کودکان در طب سنتی استفاده نکنید. زیرا احتمال واکنش آلرژیک وجود دارد.

12- مرزنجوش درمان گیاهی سرفه خشک

مرزنجوش نوعی پونه کوهی است که مدتهاست در طب سنتی برای از بین بردن طیف وسیعی از بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. گفته شده است که حاوی ترکیبات گیاهی ضد التهابی است که ممکن است به کاهش سرفه‌های مرتبط با آسم، برونشیت، سرماخوردگی و سیاه سرفه (سیاه سرفه) کمک کند.

برای تهیه چای مرزنجوش به عنوان داروی گیاهی برای سرفه‌های خشک، ۳ تا ۴ قاشق چای‌خوری مرزنجوش خشک را در یک آب گرم ریخته و روزانه سه بار میل کنید.

درمان خانگی سرفه خشک

مرزنجوش به طور کلی بی‌خطر تلقی می‌شود اما ممکن است لخته شدن خون را کند کرده و خطر کبودی و خونریزی بینی را در افرادی که از داروهای ضد انعقاد خون (رقیق کننده خون) استفاده می‌کنند، افزایش دهد.

13- ریشه شیرین بیان درمان گیاهی سرفه خشک

نوشیدن چای تهیه شده از ریشه شیرین بیان، مدتهاست به دلیل تأثیر آرام‎ بخشی آن بر گلو مورد توجه قرار گرفته است. از نظر متخصص طب سنتی چینی، ریشه شیرین بیان درد را تسکین می‌دهد، خلط را از بین می‌برد و سرفه را تسکین می‌دهد.

15 روش ساده و موثر خانگی برای پیشگیری از آلزایمر

امروزه چای ریشه شیرین بیان را می‎توان در بسیاری از فروشگاه های طب سنتی یافت. برای تهیه عصاره آن، دو قاشق غذاخوری ریشه شیرین بیان را در یک لیوان آب جوش به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه مخلوط کنید. اگرچه چای ریشه شیرین بیان به طور کلی بی‌خطر تلقی می‌شود اما استفاده طولانی‌مدت از آن ممکن است باعث افزایش شدید فشار خون شود و منجر به بی‌نظمی قاعدگی، خستگی، سردرد، احتباس آب و اختلال نعوظ شود.

درمان خانگی سرفه خشک

برای درمان خانگی سرفه خشک چی بخوریم؟

امروزه درمان سرفه‌های خشک در طب سنتی به کمک سیر ثابت شده است. سیر دارای خواص ملایم ضد ویروسی، ضد باکتریایی و ضد التهابی است. همچنین گفته می‌شود که مصرف منظم سیر باعث کاهش فشار خون و تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. طبق مطالعات اخیر نیز مصرف سیر خام برای تسکین سرفه‌های خشک مرتبط با سرماخوردگی مفید است.

درمان خانگی سرفه خشک

برای درمان سرفه خشک با طب سنتی می‌توانید روی مصرف لبنیات نیز حساب باز کنید. زیرا ممکن است با ایجاد تعادل در باکتری‌های روده، سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند. یک سیستم ایمنی قوی می‌تواند به مبارزه با عفونت‌ها یا آلرژن‌هایی که ممکن است باعث سرفه شوند کمک کند.

اگر سرفه‌های خشک شما ناشی از حساسیت غذایی است، از مصرف غذاهای محرک (به خصوص غذاهای حاوی ادویه زیاد) خودداری کنید. اگر مستعد علائم حساسیت تنفسی هستید، اجتناب از برخی غذاهای حاوی هیستامین زیاد مانند الکل، غذاهای ترشی، پنیر، صدف، گوشت دودی، شکلات، میوه‌های خشک و توت فرنگی می‌تواند به تسکین علائم شما از جمله سرفه کمک کند.

رفلاکس اسید معده به مری همچنین می‌تواند باعث سرفه‌های خشک مزمن شود. در صورت بروز این مشکل، از مصرف غذاهای پر چرب، غذاهای اسیدی (از جمله گوجه فرنگی)، شکلات، کافئین و غذاهای تند خودداری کنید که همه اینها علائم شما را بدتر می‌کنند.

دمنوش های مناسب برای  درمان خانگی سرفه خشک

معجزه سرفه خشک؛ دمنوش گل ختمی

دمنوش گل ختمی، یکی از گیاهان دارویی است که برای بهبود سرماخوردگی مفید است. این دمنوش خلط‌‌ آور است و مشکلات تنفسی را رفع می‌کند. در واقع مصرف دمنوش گل ختمی سینه را نرم و به بهبودی سرفه‌های خشک کمک بسیاری می‌کند.

دمنوش عسل

دمنوش عسل از ترکیب عسل و آب گرم تهیه می‌شود و ضد سرفه است. این دمنوش خاصیت آرام‌بخشی دارد و گلو درد و التهاب بدن را کاهش می‌دهد.

درمان خانگی سرفه خشک

درمان خانگی سرفه خشک با دمنوش آویشن

دمنوش آویشن یکی ‌‌دیگر از گیاهان دارویی است که برای درمان آسم و مشکلات تنفسی مفید است. افرادی‌که به سرماخوردگی مبتلا می‎شوند و سرفه‌های شدید دارند، با مشکلات تنفسی مواجه می‎شوند. مصرف این دمنوش بر رفع این مشکلات تاثیر می‌گذارد.

دمنوش چای ترش

دمنوش چای ترش، طعم ترش و شیرینی دارد و منبع ویتامین سی است. در هر فنجان از این دمنوش 46/3 میلی‌گرم ویتامین سی وجود دارد. رنگ این گیاه قرمز و دمنوش آن غلیظ است.

دمنوش چوب نارون کوهی

دمنوش چوب نارون کوهی از پوست داخلی نارون تهیه می‎شود. این دمنوش مخاط گلو را نرم می‌کند و علائم سرفه را کاهش می‌دهد. همچنین التهاب گلو را رفع می‌کند و باعث تسکین سرفه می‎شود.

دمنوش چهار تخمه برای درمان خانگی سرفه خشک

دمنوش چهار تخمه، یکی از دمنوش‌های پرخاصیت برای رفع سرفه خشک و گرفتگی صدا است. این دمنوش از ترکیب به دانه، قدومه، بارهنگ و ریحان تهیه می‎شود. البته ترکیبات این دمنوش، به سلیقه و ذائقه‌ی شما هم بستگی دارد.

دمنوش بابونه

دمنوش بابونه تسکین‌دهنده است و مصرف آن برای افرادی که سرماخوردگی سختی می‌‎گیرند و دیر بهبود پیدا می‌کنند، ضروری است. هنگامی که سرفه می‌کنید، گلو درد دارید، خوردن دمنوش بابونه را جدی بگیرید.

درمان خانگی سرفه خشک با دمنوش به‌دانه

دمنوش به‌دانه یکی از درمان‌های مفید برای بهبود سرفه‌های خشک است. اگر سرماخوردگی دارید و سرفه‌های شدید اجازه نمی‌دهند که درست نفس بکشید، مصرف این دمنوش به تسکین سرفه شما کمک می‌کند. همچنین دمنوش به‌دانه، سینه را نرم می‌کند و باعث بهبودی شما می‌شود.

درمان خانگی سرفه خشک

دمنوش گیاه گل پنیرک؛ ضد سرفه و پرخاصیت

دمنوش گیاه گل پنیرک برای درمان بیماری‌های تنفسی بسیار مفید است و مشکلات مخاط دستگاه تنفسی را کاهش می‌دهد.

افرادی که بیماری‌های تنفسی و مشکلاتی از جمله خشن شدن صدا، سرفه‌های خشک و شدید، تنگی نفس و … دارند، مصرف دمنوش گیاه گل پنیرک به آنها کمک می‌کند و مشکلات تنفسی را کاهش می‌دهد.

چای سبز؛ دمنوشی برای درمان خانگی سرفه خشک

چای سبز یکی از محبوب‌ترین دمنو‌ش‌هایی است که خواص بسیاری برای بدن دارد. سرشار از آنتی‌اکسیدان است که التهاب بدن را کم می‌‌کند. این نوشیدنی گرم، سرفه‌های شدیدی را که در اثر التهاب به‌وجود می‌آیند، تسکین می‌دهد.

مصرف چای گیاهی هم یکی از راه‌هایی است که سرفه خشک را بهبود می‌بخشد.

درمان خانگی سرفه خشک

دمنوش نعناع؛ دشمن سرفه خشک

دمنوش نعناع یکی‌‌ دیگر از دمنوش‌های مفید برای بهبود سرفه‌های خشک است. این دمنوش، عفونت‌های تنفسی را به حداقل می‌رساند و به کاهش مشکلات ریوی و تنفسی کمک می‌کند. به علاوه مصرف این دمنوش، راه‌های تنفسی و مجاری هوایی ریه را باز می‌کند.

دمنوش ریشه مارشمالو

ریشه مارشمالو حاوی موسیلاژ است که مصرف آن برای محافظت از دیواره‌های گلو مفید است و سرفه‌های خشک را تسکین می‌دهد. همچنین مصرف این دمنوش، بدن درد و التهاب را کاهش می‌دهد و در بهبود رفلاکس اسیدی معده نقش دارد.

دمنوش اکیناسه؛ درمانی برای سرفه

دمنوش اکیناسه یکی از درمان‌های طبیعی برای رفع سرفه است و عفونت‌ بدن را کاهش می‎دهد. نوشیدن یک لیوان از این دمنوش، سینه را نرم و سختی بیماری سرماخوردگی را کم می‌کند.

یکی از دلایلی که باعث ایجاد سرفه‌های شدید می‌شود، مشکلات تنفسی است. باز شدن راه‌های تنفسی در کاهش علائم سرفه خشک، تاثیر بسیاری دارد.

دمنوش ریشه شیرین بیان برای درمان خانگی سرفه خشک

دمنوش شیرین بیان، خاصیت ضدالتهابی دارد و به رفع ویروس‌های موجود در بدن کمک می‌کند. این دمنوش سموم بدن را دفع می‌کند و با مصرف آن، سرفه‌های شما سریع‌تر بهبود پیدا می‌کند.

 

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نویسنده: سیده سمانه جلیلی

آخرین بروز رسانی

26 تیر 1401

بروز رسانی توسط

سیده سمانه جلیلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *