صدای آب رادیاتور شوفاژ را با آسان ترین روش فورا قطع کنید

فهرست محتوا

صدای آب رادیاتور یکی از مشکلاتی است که با گذشت زمان برای رادیاتورها بوجود بیاید. که در اکثر موارد نقص خود را با تولید صداهای مختلفی همچون زوزه کشیدن، صدای کلیک دادن، سوت زدن و تق تق کردن نشان می دهند. به همین دلیل است که در دامه این مطلب قصد داریم ابتدا علل صدا دادن داخل رادیاتور را بررسی کرده و سپس راهکارهای رفع این مشکل را بیان کنیم.

صدای آب رادیاتور

با شروع سرما کم کم باید به فکر نصب و راه اندازی بخاری، شومینه و بخاری برقی باشید اما اگر خانه شما به پکیج دیواری یا موتور خانه مجهز باشد دیگر نیازی به این وسایل نیست و کافیه پکیج را روی حالت زمستانه بگذارید تا علاوه بر تامین آب گرم مصرفی با آب گرم داخل رادیاتور شوفاژ محیط را گرم کند اما ممکن است برخی اوقات با مشکلاتی چون سرد بودن بدنه رادیاتور شوفاژ یا صدا دادن داخل آن مواجه شوید که صدای داخل رادیاتور شوفاژ به دلایل مختلف چون تراز نبودن رادیاتور، هوای داخل آن، خراب شدن شیر تخلیه هوا رادیاتور یا رسوب داخل پکیج است که باید نسبت به رفع آن اقدام کنید

چرا رادیاتور شوفاژ صدا می دهد ؟

یکی از مزایای نصب پکیج دیواری این است که علاوه بر کاهش نیاز به فضا در عین حال نگرانی های شما از خطرات بخاری گازی، برقی و شومینه را کاهش می دهد اما در این بین نیز امکان خرابی پکیج و رادیاتور از جمله کاهش فشار بار، کد خطا و ارور E81 ، صدای تق تق پکیج، سرد شدن پایین رادیاتور و صدا دادن رادیاتور وجود دارد که زمانی که پکیج روشن است و رادیاتور صدا می دهد باید دلایل آن بررسی کنید که شامل موارد زیر است.

صدای آب رادیاتور

  • رسوب داخل پکیج
  • خراب بودن شیر تخلیه هوا رادیاتور
  • تاب داشتن لوله های رادیاتور
  • وجود هوا داخل رادیاتور
  • تراز نبودن رادیاتور شوفاژ

علل صدا دادن داخل رادیاتور به همراه راه حل رفع آنها

در حالت عادی و مواقعی که رادیاتور مشغول به انجام کار طبیعی خود، یعنی انتشار حرارت حاصل از آب گرم دورن لوله های خود به محیط است، هیچ گونه صدایی نباید از داخل رادیاتور شنیده شود.

بنابراین وجود هرگونه صدا از رادیاتور دلیلی بر وجود مشکل در این وسیله است، که در ادامه به بررسی تک به تک آنها خواهیم پرداخت.

تراز نبودن رادیاتور

روند کار رادیاتورهای بخار به این صورت است که به محض جریان یافتن بخار آب در داخل لوله های رادیاتور، شیر تخلیه هوای تعبیه شده در گوشه رادیاتور شروع به تولید صدای هس هس می کند.

صدای آب رادیاتور

ولی این صدا تا مدت زمان طولانی ادامه دار نیست و زمانی که لوله های رادیاتور مملو از بخار آب شوند، شیر تخلیه هوا بسته شده و بخار هوای آزاد شده در رادیاتور سبب گرم شدن محیط اطراف خود می شود.

در طی این فرآیند، زمانی که بخار آب سرد شود، شیر تخلیه هوا به صورت اتوماتیک باز شده و با این کار به بخار آب سرد شده در داخل رادیاتور که حالا تبدیل به آب سرد شده است، اجازه برگشت به سمت پکیج یا موتورخانه را می دهد تا دوباره گرم شود.

حال چنانچه رادیاتور به صورت تراز بر روی دیوار نصب نشده باشد، آب درون آن گیر می کند و زمانی که بخار آب وارد رادیاتور شود، آب گیر کرده درون لوله های رادیاتور را با فشار به سمت جلو حرکت می دهد.

این حالت سبب برخورد محکم آب با شیر پایین رادیاتور، زانویی و دیگر قسمت های سیستم لوله کشی رادیاتور شده و صداهایی شبیه به ضربه را در درون رادیاتور ایجاد می کند.

صدای آب رادیاتور

نحوه رفع مشکل تراز نبودن نبودن رادیاتور

به منظور قطع کردن صدای داخل رادیاتور به دلیل تراز نبودن آن، باید سعی کنید قسمت گوشه پایین آن را کمی بالا بیاورید تا مسیر حرکت آن درون لوله های رادیاتور باز شود.

برای این منظور سیستم حرارت مرکزی، یعنی پکیج را خاموش کنید و اجازه دهید تا رادیاتور سرد شود. حال مغزی بزرگی که رادیاتور را به لوله آب گرم وصل کرده است، کمی شل کنید.

پایین رادیاتور را کمی به سمت بالا برده و تراز بنایی را در بالای آن قرار دهید، تا زمانی که رادیاتور کاملاً همراستا با تراز قرار بگیرد.

بعد از اینکه از تراز بودن رادیاتور مطمئن شدید، مغزی پایین آن را دوباره سفت کرده و پکیج را روشن کنید. همزمان لوله رادیاتور را به منظور عدم داشتن نشتی بررسی کنید.

وجود هوا در لوله های رادیاتور

یکی از اتفاقات رایج در تمام رادیاتورها مخصوصا زمانی که به شوفاژ برای خشک کردن فوری لباس نیاز دارید، بوجود می آید تشکیل هوا در درون لوله های آن ها می باشد. این مسئله به دلیل حرکت آب درون لوله های رادیاتور ایجاد می شود.

صدای آب رادیاتور

در این حالت به دلیل حرکت آب گرم درون سیستم، رادیاتور شروع به تولید صداهایی شبیه به تق تق کردن می کند.

در صورت عدم تخلیه هوای موجود درون لوله های رادیاتور علاوه بر تولید صداهای ذکر شده، لوله های انتقال دهنده آب رادیاتور منبسط شده و از حالت خود خارج می شوند.

همچنین این مسئله می تواند زمینه ساز سرد بودن نقطه ای در رادیاتور باشد. در نتیجه باید هر چه زودتر به دنبال رفع این مشکل بود.

نحوه رفع مشکل وجود هوا در لوله های رادیاتور

هواگیری رادیاتور راه حل کلیدی رفع مشکل صدای رادیاتور به دلیل وجود هوا در لوله های آن است. برای این منظور پکیج را خاموش کرده و اجازه دهید رادیاتورها کاملاً سرد شوند.

سپس با استفاده از کلید رادیاتور، شیر مخصوص هواگیری آن را باز کرده و همزمان ظرف کوچکی را در زیر شیر هواگیری قرار دهید تا علاوه بر خارج شدن آب از آن هوای داخلی نیز تخلیه شود.

به منظور دستیابی به نتیجه بهتر باید تمام رادیاتورهای داخل ساختمان را هواگیری کنید. برای این منظور ابتدا به سراغ رادیاتورهایی بروید که صدای بیشتری تولید می کنند.

تاب برداشتن لوله ها

یکی از علل وجود صدا درون رادیاتور تاب برداشتن لوله ها است. به این دلیل که اگر کیفیت لوله های رادیاتور پایین باشد، به دلیل گرمای حاصل از آب گرم دچار انبساط طولی و حتی عرضی می شوند.

صدای آب رادیاتور

این مسئله علاوه بر ایجاد تغییر حالت لوله ها، باعث ترک خوردگی و بروز نشتی در لوله کشی رادیاتور شوفاژ می شود.

حال اگر سیستم لوله کشی رادیاتور از روی چوب یا کفپوش پارکت حرکت کرده باشد، ایجاد صدای تولید شده در آن ها به مراتب بیشتر است.

نحوه رفع تاب برداشتگی لوله های رادیاتور

چنانچه با مشکل تاب برداشتن لوله های رادیاتور مواجه شدید، ابتدا بهتر است میزان تاب برداشتن لوله ها توسط مجری لوله کش بررسی شود.

زیرا در برخی مواقع لوله های منبسط شده فقط از قسمت بست خود کمی آویزان می شوند، در چنین حالتی زیر ساخت سازی برای سیستم لوله کشی بسیار کارآمد است.

برای این منظور اگر سیستم لوله کشی رادیاتور به صورت روکار است، می توان با تعویض بست ها و یا استفاده از داکت مشکل تغییر شکل دادن لوله ها را خنثی کرد.

اما اگر میزان خسارت وارد شده به لوله ها انقدر زیاد بود که لوله ها دچار ترک خوردگی و نشتی شدند، راهی جز اقدام به بازسازی لوله کشی شوفاژ نیست.

به دلیل بروز چنین مشکلاتی است که بیشتر متخصصین حوزه لوله کشی، استفاده از لوله های چند لایه را به مصرف کنندگان توصیه می کنند، زیرا این نوع لوله هرگز در برابر گرما دچار انبساط نمی شود.

صدای آب رادیاتور

تجمع رسوبات در پکیج

جمع شدن رسوبات در پکیج یکی از رایج ترین مشکلات مخصوصاً در مناطق دارای آب با سختی بالا است.

از طرفی از آن جا سیستم لوله کشی پکیج در تماس مستقیم با لوله کشی رادیاتورها است، رسوبات جمع شده در آن وارد لوله های رادیاتور می شوند.

در نتیجه این رسوبات مانع از حرکت سریع آب گرم و سرد درون لوله ها شده و در این حالت صداهای تق تق از داخل رادیاتور به گوش می رسد.

پیش از این تکنیک های از بین بردن رسوب کتری و سماور را به شما یاد داده بودیم.

نحوه رفع مشکل تجمع رسوبات در پکیج

اقدام به شستشو یا اسید شویی پکیج راه حل اصلی رفع مشکل تجمع رسوبات در پکیج و ایجاد صداهای عجیب در رادیاتور است.

صدای آب رادیاتور

به همین دلیل توصیه می شود که سرویس پکیج را حداقل سالی یکبار در برنامه ریزی حفظ و مراقبت از سیستم گرمایش ساختمان خود قرار دهید تا در طول این روند سیستم توسط سرویسکار پکیج مورد شستشو قرار بگیرد.

البته تهیه فیلتر سختی گیر پکیج بر اساس مطلب راهنمای خرید بهترین رسوب گیر پکیج و آبگرمکن نیز می تواند راهکار مفیدی به منظور پیشگیری از تجمع رسوبات در پکیج و لوله های رادیاتوری باشد.

خراب شدن شیر تخلیه هوا در رادیاتورهای بخار

چنانچه از رادیاتور بخار استفاده می کنید و صدای تولید شده در داخل رادیاتور شبیه به سوت زدن است، به احتمال زیاد شیر تخلیه هوای رادیاتور تعبیه شده در قسمت پایین لوله آن دچار مشکل شده و نیاز به تعویض دارد.

صدای آب رادیاتور

نحوه تعویض شیر تخلیه هوا در رادیاتور

به منظور تعویض شیر تخلیه هوای رادیاتور ابتدا سیستم حرارت مرکزی را خاموش کنید و تا سرد شدن کامل سیستم صبر کنید.

سپس نوار تفلن را چند دور بر روی دنباله شیر تخلیه هوای جدید ببندید. حال شیر تخلیه هوای قبلی را با پارچه زخیمی گرفته و با چرخاندن دست آن را از محل خود خارج کنید.

بعد از آن شیر تخلیه هوا را که نوار تفلن را قبلاً به دور آن بسته اید به رادیاتور وصل کنید. برای این منظور شیر را با کمک فشار دست ببندید.

توجه داشته باشید که برای بستن شیر از آچار استفاده نکنید، زیرا فشار اضافی وارد شده به شیر باعث شکستن آن می شود.

صدای آب رادیاتور

حال با نصب شیر تهویه هوا یا سوپاپ هوا صدای سوزت زدن دائمی در رادیاتور متوقف خواهد شد. البته در برخی موارد دلیل بروز این مشکل باز بودن سوپاپ هواست.

به همین دلیل قبل از اقدام به تعویض شیر تخلیه هوا آن را بررسی کرده که به خوبی بسته شده باشد، ولی اگر علائمی همچون ترک خوردگی بر روی شیر وجود داشت، مطمئن باشید که باید برای تعویض و تعمیر شیر رادیاتور شوفاژ اقدام کنید.

Picture of مجله اینترنتی شادمگ

مجله اینترنتی شادمگ

هدف شادمگ این است که با الهام‌بخشی و آگاهی‌بخشی به خوانندگان، آن‌ها را در مسیر داشتن یک زندگی سالم‌تر و پرنشاط‌تر یاری کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *