طرز تهیه دمنوش عناب این دمنوش پرخاصیت را حتما از این مطلب از گروه آشپزی شادمگ یاد بگیرید تا در این روزهای سرد از خواص این میوه پرخاصیت استفاده کنید.
دمنوش عناب
احتمالا با خواص عناب خشک آشنا هستد، دمنوش عناب در چین بیش تر از ۴ هزار سال است که محبوبیت دارد. این دمنوش خواص بسیار زیادی دارد و برای سلامتی بدن بسیار مفید می باشد. از دمنوش عناب در درمان های سنتی استفاده می کنند. به طور کلی میوه عناب به عنوان خرمای قرمز یا خرمای چینی شناخته شده می باشد. دلیل اصلی استفاده و محبوبیت زیاد این چای، ترکیبات غلیظ مواد مغذی می باشد. از جمله بعضی از این مواد مغذی، آنتی اکسیدان های منحصر به فرد هستند.
این دمنوش به عنوان دمنوش کاهش درد پریود نیز استفاده می شود.
طرز تهیه دمنوش عناب کار چندان سختی نمی باشد. دمنوش عناب انواع گوناگون و مختلفی دارد:
- دمنوش عناب و دارچین
- عناب و زنجبیل دمنوش برای سرماخوردگی
- عناب خشک
- دمنوش عناب و آویشن
- عناب و زرشک
- دمنوش عناب و هل
- عناب و زعفران
- دمنوش عناب و خرما
خواص دمنوش عناب
دمنوش عناب دارای خواص درمانی و ویتامین های بسیار زیادی می باشد. این دمنوش برای سرما خوردگی بسیار مفید است و به بهبود سریع تر آن کمک زیادی می کند. از آن جایی که در دمنوش عناب آهن وجود دارد به بهبود گردش خون در سر و تقویت فولیکول ها کمک می کند. به همین دلیل میتوان گفت که در تقویت رشد مو بسیار تاثیر گذار هست. درمان بی خوابی، کاهش استرس، سلامت قلب و عروق، درمان یبوست، سلامت استخوان، جلوگیری از چروک شدن پوست، رقیق کننده خون و … از دیگر خواص دمنوش عناب می باشد.
طرز تهیه دمنوش به را در شادمگ بخوانید.
نکات طرز تهیه دمنوش عناب
بهتر است برای طرز تهیه دمنوش عناب نکاتی را رعایت کنید.
اول از همه شما برای این که مزه عناب کاملا در دمنوش مشخص باشد، باید هسته آن را جدا کنید و عناب را خرد کنید.
بهتر است هنگام دم کردن دمنوش عناب، قوری را بر روی حرارت مستقیم نگذارید و آن را روی سماور یا کتری در حال جوش بگذارید؛ تا با بخار آب دم بکشد.
اگر برای درست کردن این دمنوش از عناب خشک می خواهید استفاده کنید، ابتدا عناب ها را کمی خیس کنید.
داخل این دمنوش می توانید با توجه به سلیقه و ذائقه تان مقدار کمی شیره انگور، نبات، عسل و یا آبلیمو بریزید.
در طرز تهیه این دمنوش با آویشن، دارچین، زنجبیل بهتر است از چوب برگ و خود میوه استفاده کنید. زیرا اگر پودر این ها را بریزید، دمنوش عناب شما کدر می شود.
مقدار مجاز مصرف عناب
دوز مناسب مصرف عناب به سن، وزن و سلامتی فرد و همچنین شرایط درمانی آن بستگی دارد. عناب ممکن است به خودی خود استفاده شود و همچنین در مکملها و یا با ترکیب سایر داروهای طبیعی نیز یافت شود. به طور کلی، توصیه میشود که مصرفکنندگان با کمترین دوز پیشنهادی شروع کرده و در صورت لزوم به تدریج میزان آن را افزایش دهند.
تهیه دمنوش عناب و زرشک
مواد لازم
- عناب ۱۲ عدد
- زرشک ۲ ق غذا خوری
- آب به مقدار لازم
طرز تهیه دمنوش عناب و زرشک
مرحله اول: آماده سازی عناب
ابتدا برای بهتر آزاد شدن طعم و مزه عناب آن را با چاقو از وسط به دو نیم کنید سپس عناب را به مدت ۱۰ دقیقه داخل آب سرد قرار دهید تا پوسته آن نرم شود.
مرحله دوم: جوشاندن
در ادامه عناب خیس خورده را به همراه زرشک داخل قوری بریزید و حالا مقداری آب جوش روی مواد بریزید و درب قوری را بگذارید.
مرحله سوم: تهیه دمنوش عناب
در ادامه بگذارید قوری روی کتری یا وارمر به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه خوب دم بکشد و مزه ها و طعم ها خارج شوند حالا دمنوش ما حاضر است می توانید آن را داخل لیوان ریخته و گرم بنوشید.
نکات کلیدی در تهیه دمنوش عناب و زرشک
این دمنوش طعم و مزه ترشی متعادلی دارد به دلخواه می توانید کمی عسل داخل آن بریزید.
نباید مستقیم دمنوش را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و باید با بخار آب یا حرارت کم دم بکشد.
دمنوش عناب و آویشن
مواد لازم
- عناب ۶ عدد
- پودر آویشن ۱ ق چای خوری
- برگ آویشن ۳ عدد
- آب جوش به مقدار لازم
طرز تهیه دمنوش عناب و آویشن
مرحله اول: آماده سازی عناب
ابتدا عناب را از وسط به دو نیم کنید و هسته آن را خارج کنید تا مزه ها به خوبی وارد دمنوش شود.
مرحله دوم: دم کردن دمنوش
در ادامه عناب خرد شده را به همراه برگ آویشن و پودر آن را داخل قوری ریخته و روی آن آب جوش بریزید و برای ۱۰ دقیقه روی کتری در حال جوش یا سماور قرار دهید تا دمنوش دم بکشد سپس داخل لیوان ریخته و سرو کنید.
نکات کلیدی در تهیه دمنوش عناب و آویشن برای سرماخوردگی
این دمنوش برای سرماخوردگی و گلو درد و سرفه بسیار مناسب است.
به دلخواه می توانید کمی شیره انگور یا عسل یا نبات داخل دمنوش بریزید.
اگر از عناب خشک استفاده می کنید کمی آن را خیس کنید سپس از وسط نصف کنید.
۵ طرز تهیه دمنوش عناب
دستور اول برای تهیه دمنوش عناب
میتوانید ۲۰ عدد عناب را ابتدا بشویید و خیس کنید، بعد از جداسازی هسته آن را خرد کرده و داخل قوری بریزید. داخل آب جوشیده شده عنابها را بریزید و برای ۱۵ دقیقه صبر کنید تا چای دم بکشد. دمنوش عناب حاضر است میتوانید آن را بنوشید. در صورت تمایل میتوانید چند قطره آبلیمو به آن اضافه کنید. این دستور برای باد سرخ نیز مفید است.
دستور دوم برای تهیه دمنوش عناب
مواد لازم برای چای عناب: ۲۰ عدد عناب، ۳۰ گرم ریشه زنجبیل تازه، ۱۰ گرم چوب دارچین، ۱.۵ لیتر آب.
طرز تهیه: مواد را داخل آب بریزید و اجازه دهید به جوش بیاید. سپس شعله را کم کرده و اجازه دهید برای مدت زمان ۱۰ دقیقه بجوشد. سپس زیر قوری را خاموش کرده و اجازه دهید برای مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد. دمنوش شما آماده است آن را از صافی عبور دهید و سپس بنوشید.
دستور سوم برای تهیه دمنوش عناب
۳۰ عدد عناب، ۵ گرم گشنیز را در یک لیوان آب جوش دم کنید و صبح ناشتا میل کنید. این دمنوش برای سردرد مفید است.
دستور چهارم برای تهیه دمنوش عناب
۱۰ الی ۵۰ عدد عناب (تعداد آن به سن و شدت بیماری وابسته است) را کوبیده و در آب جوش بریزید. سپس آن را صاف کنید و صبح ناشتا آن را میل کنید. این دستور برای درمان کهیر و خارشهای پوستی میتواند مفید باشد.
دستور پنجم برای تهیه دمنوش عناب
عناب، انجیر، کشمش و خرما را در یک لیتر آب بجوشانیو و صاف کنید و روزی ۳ فنجان از آن بنوشید. این شربت برای سرفه و سینه درد مفید و خلط آور و ملین است.
آیا باید مقدار مشخصی برای خوردن عناب درنظر بگیرم ؟
به طور کلی سن، سلامت عمومی و وزن فرد تعیین کننده میزان مصرف است. اما این میوه قرار نیست به صورت عادی مشکلی برای فرد ایجاد کند. پس میتوانید باخیال راحت آن را در فهرست میان وعدههای بی ضرر بگنجانید. اما اگر مایلید از مکملهای حاوی عناب استفاده کنید لازم است از پزشک مشورت بگیرید.
توصیه میشود برای مصرف مکمل عناب از اندازههای کم، شروع و در فواصل مشخص مقدار را بیشتر کنید.
همچنین خوب است بدانید که عناب خشک در مقایسه با عناب تازه، درصد شکر و کالری بالاتری دارد. پس بهتر است حدوسط در مصرف هردو نوع شکل میوه رعایت شود. اگر بخواهیم شکل خشک شده این میوه را با عناب تازه مقایسه کنیم، مردم بیشتر این نوع را مصرف و از آن برای مصارف آشپزی استفاده میکنند. از جمله خواص عناب خشک باید به کالری بالای آن اشاره کنیم.
عوارض عناب چیست ؟
تااینجا دائما از خواص عناب تعریف کردیم. اما آیا این میوه، عوارضی هم دارد؟ در واقع، عناب به خودیه خود عوارضی ندارد. اما ممکن است برای افرادی که در حال مصرف دارو هستند عارضه ایجاد کند. همانطور که گفتیم، افرادی که دیابت دارند باید برای مصرف عناب از پزشک خود مشورت بگیرند. برخی افراد نیز ممکن است به این میوه حساسیت داشته باشند که به توصیهی پزشک نباید عناب مصرف کنند.
همچنین افرادی که دارای بیماریهای خاص هستند، بهتر است قبل از مصرف عناب با پزشک خود مشورت داشته باشند. برای مثال بیماریهایی نظیر انگل رودهای، خلط داشتن زیاد، نفخ بالا و … بیماریهایی است که برای مصرف عناب نیاز به مجوز پزشک دارد.
عناب میتواند تاثیر برخی داروها را از بین ببرد و یا تاثیر آنها را برعکس کند که این موضوع میتواند برای شخص بیمار خطرناک باشد. به عنوان مثال، افرادی که از داروهای ضدافسردگی استفاده میکنند، باید از خوردن عناب اجتناب کنند. همچنین عناب، عملکرد برخی داروها مثل فنیتوین، فنوباربیتون و کاربامازپین که داروهای ضدتشنج به حساب میآیند را تشدید میکند و ممکن است برای شخص بیمار خطرناک باشد.